Sectorul CIVES
 
 

Articol despre Mazilu în "Evenimentul Zilei"

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Articol despre Mazilu în "Evenimentul Zilei"

Mesajde Marius » Mar Oct 16, 2007 10:49 pm

Dumitru Mazilu, marele perdant al Revolutiei
17 Octombrie 2007
Laurentiu Mihu

In 1990, fostul trimis al Romaniei comuniste la ONU l-a secundat pe Ion Iliescu la conducerea tarii, dar s-a retras din politica, in care nu isi doreste sa mai revina.

Nu foloseste telefonul mobil, prefera scrisul de mana si nu s-a lasat sedus nici de e-mail. Dumitru Mazilu nu mai face de mult politica, iar aparitiile sale publice s-au rarit in decursul anilor pana la disparitia din pei-sajul mass-media.

Totusi, fostul prim-vicepresedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) a acceptat sa discute cu EVZ la Universitatea particulara „Dimitrie Cantemir” din Capitala, unde e profesor de stiinte politice.

Pentru a se asigura ca spusele sale nu vor mai suferi „deformari” specifice anilor ‘90, Mazilu a acceptat dialogul doar cu „hartia pe masa”, prin intrebari si raspunsuri scrise.

„Ce ati facut in ultimii cinci ani?”

Asadar, cel care, in ianuarie 1990, s-a urcat pe tanc, de unde a strigat „Moarte securistilor!” si a lansat celebra intrebare: „Cine sunteti, domnule Iliescu, si ce ati facut in ultimii cinci ani?”, tine astazi la discretie mai mult ca la orice. Il mai intereseaza numai diplomatia si cursurile pe care le tine studentilor sai.

Din prim-planul vietii publice s-a retras acum 17 ani, dupa ce, pe 26 ianuarie 1990, a demisionat din conducerea CFSN in urma unei tentative esuate de a prelua sefia detinuta de Ion Iliescu. In plus, in presa vremii au aparut dezvaluiri cu privire la legaturile pe care le-a avut cu Securitatea.

„Constatand cat de nedrepte erau acuzatiile ce mi se aduceau si cat de agresive erau luarile de pozitie ale celor care contestau prezenta mea in conducerea FSN, am decis - dupa ce m-am consultat cu sotia si cu alti colegi apropiati - sa ma retrag din prima linie a vietii publice”, motiveaza astazi Mazilu.

Membru in Institutul lui Iliescu

Intre timp, intre cei doi a intervenit reconcilierea. Ca presedinte, Iliescu l-a decorat in 2004 cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler si l-a cooptat in Consiliul Stiintific al Institutului Revolutiei Romane, pe care l-a fondat pe ultima suta de metri a mandatului prezidential.

Dupa ce a esuat in anii ‘90 in a se mentine la conducerea Romaniei postdecembriste, Dumitru Mazilu considera ca astazi sansele sale ar fi cu atat mai mici. Nici nu il tenteaza, nici nu mai crede in sansa sa.

„Pentru a promova anumite obiective politice, este necesara o sustinere din partea unui partid puternic sau chiar a mai multor forte politice. Eu nu aveam o asemenea sustinere in ianuarie 1990 si ma indoiesc ca as putea dobandi o asemenea sustinere in conditiile de astazi, cand - in multe cazuri - politica e promovata de anumite „grupuri de interese”„, puncteaza Mazilu.

Ramane asadar cu scoala si munca pe care o presteaza in diversele organisme culturale si diplomatice in care activeaza de ani buni. Singurul sau gust amar ra-mane evolutia la zi a tarii.

Momentul 2007 nu i se pare cel mai fericit si experienta anilor scursi din 1990 il indeamna la o concluzie cu doua taisuri: „M-am convins ca, intr-adevar, revolutiile sunt concepute de idealisti, sunt infaptuite de luptatori si sunt valorificate de profitori”.

TRASEU

Diplomat si disident in comunism

Numele lui Dumitru Mazilu s-a impus in constiinta publica in decembrie 1989. Din balconul fostului CC s-a adresat multimii in dupa-amiaza zilei de 22, la scurt timp dupa revenirea sa in Capitala. A citit atunci faimoasa sa Proclamatie, un document in zece puncte, inspirat de Proclamatia de Independenta a SUA si Declaratia Drepturilor Omului din timpul Revolutiei Franceze.

Ulterior, tandemul Iliescu-Brucan a modificat textul si a eliminat formula de final, „Asa sa ne ajute Dumnezeu”. Seara, Proclamatia a fost citita de Ion Iliescu pe postul public de televiziune. Insa Dumitru Mazilu povesteste ca, in cursul noptii de 21/22, fusese ridicat de la domiciliu, impreuna cu sotia si fiul sau adolescent, de catre un echipaj de 26 de politisti.

A incasat atunci cateva lovituri de pistol mitraliera pana la pierderea cunostintei, apoi a fost plasat, cu familia, in arest la Alexandria. Pe 26 decembrie ‘89, dupa executarea dictatorilor, a facut parte din troica noii puteri, formata din Ion Iliescu, presedinte, Dumitru Mazilu, prim-vicepresedinte, si Petre Roman, prim-ministru. Mazilu a si pus la punct Decretul-Lege privind atributiile noului organism de conducere a tarii, CFSN, si a condus Comisia Constitutionala care a propus infiintarea unui parlament bicameral.

Profesor pentru nomenclaturisti

Altfel, la momentul decembrie ‘89, Dumitru Mazilu se facuse cunoscut in mediile diplomatice internationale, printre sefii Securitatii si la varful puterii politice de la Bucuresti, ca disident plasat in arest la domiciliu.

Nascut la Bacau in 1934, a obtinut doctoratul in Drept la 30 de ani, la Universitatea din Cluj. In scurt timp a fost numit profesor de drept la Academia „Stefan Gheorghiu” si de drept international la Scoala de ofiteri de Securitate de la Baneasa, pe care a si condus-o intre 1965 si 1966.

Cu privire la acel episod, Mazilu recunostea in 1993: „Socotesc de datoria mea sa va spun ca nu m-am bucurat in momentul cand am fost eliberat, ba, dimpotriva, am fost destul de deprimat”.

Trimisul Romaniei la ONU

In 1974 a devenit Visiting Professor la universitatile Columbia, Harvard si Berkley din Statele Unite, iar anul urmator a fost numit director al Institutului de Stiinte Politice. Pana in 1986 a ocupat un post de consilier juridic la MAE, reprezentand Romania la Conferinta privind Dreptul Maritim.

Promovat la ONU, unde a participat la cea de-a sasea Adunare Generala, Mazilu a cunoscut in ‘85 dizgratia Bucurestiului. Motivul? Ca raportor special privind drepturile omului si tineretului in lume, a criticat traiul din Romania. La Natiunile Unite, raportul sau a ajuns clandestin abia in aprilie 1989.

Intre timp, Mazilu a fost impiedicat sa paraseasca tara si pus sub arest la domiciliu, iar autoritatile comuniste au transmis ca diplomatul era grav bolnav si a fost pensionat.

http://evz.ro/article.php?artid=326932
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

CE bestie, mi-e silă!

Mesajde Nica Leon » Mie Oct 17, 2007 3:19 pm

Constat că nimic nu este serios în această mizerie, publicată de oficiosul E.Z.
Păi, dacă e să fim cinstiţi, să spunem că marele perdant al Revoluţiei, e boborul roman.
Mazilu nici nu poate fi luat în seamă, pentru că el nu a participat la nici o revoluţie, ci doar la contrarevoluţie, unde a pus umărul vîrtos.
Dacă parchetarii nu i-ar fi ţinut spatele şi ar fi cercetat plîngerea mea, formulată şi depusă şi împotriva acestei bestii de comunist-criminal, acum nimeni nu i-ar mai fi cerut părerea.
Dar să o luăm metodic.
Prin ceea ce debitează, această bestie ne dovedeşte că, original cum se crede, este un nimic, care tocmai din această cauză a fost un vajnic sprijinitor al criminalilor comunişti, care l-au făcut şef la securişti, apoi general la secu, după care l-au trimis şi la O.N.U.
O asemenea arătare se mai şi pretinde că ar fi profesor, de ticăloşie şi prostologie, poate.
Un nimic cu aere de profesor universitar, din ceea ce behăie, se vede că nici măcar nu a aflat, pînă acum, că ar fi putut să se retragă din politică numai dacă ar fi cunoscut ce înseamnă bunul simţ şi să ai conştiinţă, ceea ce însă nu e cazul atîta timp cît nu s-a aruncat, cu capul înainte, de la etaj. Numai aşa o fiinţă politică, cum este definit a fi şi omul, în această lume, s-ar fi putut retrage din politică, politică care înseamnă viaţă.
Aşa ne confirmă că nu a fost nici la lecţia în care profesorii comunişti-criminali spuneau, celor obligaţi să se ducă la şcoală, că, pe lumea asta rîma şi albina fac politice, Mazilu însă pretinde că s-a retras din politică.
Spune asemenea gogomănie deşi se face că uită că a fost trimis de criminalii-comunişti la O.N.U, unde este sigur că ţucălar nu a fost, deşi cam asta era de fapt.
Nu spune nici că C.F.S.N.- ul a fost format din Iliescu şi gaşca, Mazilu şi gaşca, unde ambii criminali – comunişti s-au vîrît fără nici un merit, ei fiind doar emanaţiile toxice ale Revoluţiei, la care nu au participat, dar împotriva căreia s-au ridicat şi şi-au umplit bine mîinile cu sînge nevinovat.
Că acest nimeni este şi tîmpit o devedeşte şi cînd lasă să se spună că el, în ianuarie 1990, s-a urcat pe tanc, fără să recunoască că a făcut aceasta pentru că aşa îl obliga rolul pe care tătucul său i-l dăduse. Altfel numai un cretin putea să strige moarte securiştilor cînd el era general şi şef de securişti. Că aşa a fost a dovedit-o şi urmarea întrebării puse criminalului-comunist Iliescu, căruia nu i-a spus nici că la Iaşi şi Timişoara a fost trimis de Ceauşescu ca prim-secretar, nu ca ţucălar, unde „muncise” de fapt cu gura, în detrimentul populaţiei României.
Toate astea le-a ascuns şi a tăcut, cum a tăcut şi tace şi nu spune ce i-a îndemnat pe nişte descreieraţi, din gaşca sa, cărora le ordonase, în noaptea de 23 spre 24 12 1989, în sediul C.C., folosindu-se şi de o staţie de radioemisie, din dotarea securităţii, să stingă imediat lumina, să tragă în tot ce mişcă şi să arunce cu grenade, ca să moară cine, fraierii care se îmbulzeau, cu gîndul că luptă pentru Revoluţie.
Avînd aceste fapte la activ cred că numai de discreţie nu mai poate fi vorba, deşi aşa s-a scris.
Dacă parchetarii, pe care i-am sesizat în ianuarie 1990, ar fi cercetat plîngerea mea penală, acum asemenea lepădătură penală nu ar fi putut deschide gura sa spurcată decît din spatele gratiilor, dar aici, în această ţară, e o vorbă, cu cine se aseamănă s-adună.
Deşi a spus că s-a retras din politică şi a demisionat din C.F.S.N. de ce nu spune cine, de ce şi pentru care merita l-a băgat, pe uşa din dos, peste numărul convenit, în C.P.U.N.
Nu este adevărată nici minciuna cu preluarea şefiei de la Ilici, pentru că dacă ar fi fost aşa, mi s-ar fi alăturat, cînd eu îl contestam straşnic pe criminal, chiar de la tribună, în văzul lumii, de se făcea vînăt la faţa sa boccie. Dar la secu a fost învăţat să facă şi pe surdul şi aşa a şi fost atunci.
La fel de tîmp este şi cînd spune că acuzaţiile ce i se aduceau ar fi fost nedrepte, cînd, de fapt, ele nu erau decît extrem de reţinute, pentru că aşa era scenariul. Eu am dat atunci la „presă” mai multe informaţii despre adevăratele fapte şi adevărata faţă a acestui impostor comunist-criminal, ce au fost total cenzurate de colegii lui din mass-media.
Tocmai pentru a confirma că tot ceea ce vă spun eu este adevărat, bulibaşa comunistă-criminală l-a decorat, în rînd cu alţi trădători, cretini sau lăutari şi pe această bestie, spurcînd astfel un ordin creat de marele Cuza Vodă.
Dacă o asemenea năpîrcă ar fi fost cavaler, nu s-ar fi dus să ia o aşa distincţie chiar din mîna unui criminal comunist, cum nici nu ar fi acceptat să plece ca ambasador în Filipine.
Dar, vorba aia, cine se aseamănă se adună, aşa că asta este adevărul pentru care, fără merite, fără ruşine şi fără drept ocupă un loc şi la I.R.R. (care înseamnă iadul răufăcătorilor rataţi sau reciclaţi)
Dar pentru care merite ar fi trebuit ca asemenea năpîrcă să fi fost în conducerea României, după o Revoluţia făcută de tineri contra comuniştilor?
Acum singurele sale şanse sînt spre Jilava, unde îi e locul.
Că nu are minte o demonstrează şi cînd vorbeşte de partide puternice şi apoi de grupuri de interese, fără să fi înţeles că rotaţia cadrelor încă funcţionează tovarăşi, iar partide puternice nu pot fi constituite şi exista într-o ţară în care locuitorii săi au aclamat bestiile criminale-comuniste, chiar şi atunci cînd le aruncau bunicii şi părinţii în închisori, doar pentru vina de a fi fost buni români.
Nu mă pot abţine însă să îi dau dreptate şi, în acelaşi timp să îl acuz că s-a făcut că uită să precizeze că el a fost şi este şi un profitor al Revoluţiei, la care nu a participat, doar a contribuit la înfrîngerea sa, realitatea crudă de astăzi dovedind adevărul spuselor mele de ieri şi de azi.
La fel de neadevărat este şi că numele său a intrat…poate numai în latrina pestilenţială a lăzii de gunoi a istoriei adevărate a României.
Minte şi cînd spune că el ar fi încasat lovituri de pistol mitralieră, cînd, în realitate, loviturile au fost încasate de cei arestaţi din ordinul lui şi acuzaţi pe nedrept că ar fi fost terorişti (oameni care pînă atunci luptaseră împotriva bestiilor comuniste), spre care s-a revărsat o ploaie de locituri, deşi erau ţinuţi sub ameninţarea armelor, pe burtă, mîinile şi picioarele fiindu-le legate cu sîrmă şi asta, chiar sub ochiiinsensibili, obişnuiţi cu tortura şi schingiuirea sistematică a bieţilor români.
Scribălăul acestei cretinătăţi se face că uită ce alogenul Mazilu s-a făcut cunoscut şi a fost promovat înainte de 1989, pentru că a participat din plin, cu abnegaţie la umilirea şi jefuirea poporului român, după cum este dovedit şi cînd spune că în 1964, cînd bunicul meu fusese aruncat din puşcărie, pentru că îi încurca, întrucît orbise după atîtea lovituri primite la cap, am în care bestia securistă obţinea doctoratul în dreptul forţei, pe care o slujea. Menţionarea universităţii, care atunci era doar o altă latrină pentru fii unor bestii, selectate pe bază de dosar, cu rol de activişti susţinători ai dictaturii, urii şi minciunii.
Cît despre Cluj nu cred că se poate uita că acolo au fost făcuţi cetăţeni de „onoare” chiar în acele vremuri Stalin, Vîşinschi şi alţi evrei criminali-bolşevici, şefi în temniţa popoarelor, a căror titluri nu au fost retrase nici azi.
Tocmai că s-a dovedit o bestie umilă, credincioasă ce proba mereu excesul lui de zel pentru sprijinirea cauzei prostiei şi ruşinii, a fost pus direct (a se citi din rect) la fane babanu, unde erau învăţaţi duşmanii adevărului şi românilor, cum să-i căsăpească metodic, cu mare „ştiinţă”.
Dacă ar fi fost un om cinstit mai poate crede cineva că, în perioada în care eu nu puteam să plec nici măcar în Bulgaria, ani în care fusesem deja dat afară de la Electronica pentru că nu vroiam să mă tund STAS, bestia era trimisă, în misiune desigur, în USA (Uniunea Sovietică Ailaltă).
În încheiere şi asta, ca şi Iliescu, spune că a fost promovat, uitînd să spună de cine, de ce, pentru care merite şi în folosul cui a fost trimis la ONU, loc unde, pentru a se demonstra că această ţară subjugată şi distrusă de bestiile criminale-comuniste ar fi fost cea mai perfectă democraţie din lume, a primit sarcina, deci rolul, de a face pe dizidentul, fapt confirmat că a fost numai pensionat şi nu dat afară, fără nici un drept, aşa cum am fost eu dat afară, de 13 ori cînd comuniştii se aflau, fără perdea, la putere, ca şi acum, cînd încă mai pretind că ar fi democraţi, perioadă în care eu, după ce am declanşat o Revoluţie, care a răsturnat dictatura, sînt tot un persecutat şi oropsit al soartei, ce a fost deja aruncat în puşcărie, pe nedrept de două ori, fiind şi acum fără nici un drept, contrar atîtor legi gare mie nu mi se cuvin, pentru că aşa vor cei din gaşca netrebnicilor care sugrumă şi jefuiesc România.
Quot erat demonstradum!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: CE bestie, mi-e silă!

Mesajde Marius » Mie Oct 17, 2007 7:34 pm

Nica Leon scrie:Scribălăul acestei cretinătăţi se face că uită ce alogenul Mazilu s-a făcut cunoscut şi a fost promovat înainte de 1989 (...) În încheiere şi asta, ca şi Iliescu, spune că a fost promovat, uitînd să spună de cine, de ce, pentru care merite şi în folosul cui a fost trimis la ONU, loc unde, pentru a se demonstra că această ţară subjugată şi distrusă de bestiile criminale-comuniste ar fi fost cea mai perfectă democraţie din lume, a primit sarcina, deci rolul, de a face pe dizidentul, fapt confirmat că a fost numai pensionat şi nu dat afară


Că Mazilu a fost promovat la ONU de regimul Ceauşescu nu e nici o îndoială, însă, spre deosebire de alte mii de funcţionari comunişti, la un moment dat Mazilu a avut curajul să se opună regimului. Nu cred că Mazilu a primit vreo sarcină sau rol de a face pe dizidentul. Să încercăm să discutăm aici pe temeiul argumentelor, nu al insultelor sau afirmaţiilor fără dovezi. Nu cred nici că Mazilu este "alogen", cum zice dl. Nica, iar fără dovezi, şi acest tip de argumentaţie nu îl face pe dl. Nica mai credibil. Avem şi noi românii faliţii noştri, cum spune Caragiale, să nu mai aruncăm vina pe alţii.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Mie Oct 17, 2007 8:30 pm

ce importanta ar avea faptul ca Mazilu (sau oricine) este alogen ?
sau caeste roman ?
nu vad ce se poate demonstra sau infirma pe baza originii.
decat ca batem campii.

cred ca demersul acestui forum este altul.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Oct 18, 2007 9:51 am

alin scrie:ce importanta ar avea faptul ca Mazilu (sau oricine) este alogen ?
sau caeste roman ?
nu vad ce se poate demonstra sau infirma pe baza originii.
decat ca batem campii.

cred ca demersul acestui forum este altul.


Ce va mai mira la un "rivulutionar de profesie", care se crede si unic salvator. Eu cred ca i-au facut astia ceva, ptr ca in CPUN vorbea bine, dupa care a luato razna de a ajuns...

Apropo de alogeni, pai am mai spus, in 21 Dec 89 mie s-a alturat un tigan cu care am format baricada, D-tru Dinca este tigan ei si? Ce-icu asta, poate cineva contesta rolul jucat de Dinca? Nu cred. Români neoasi stateau sub masa de frica tiganii (cel putinin Bucuresti), au fost în prima linie, ba am mai vazut o faza in 22 dec 89, orele 8, tot niste tigancuse a dat tonul.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde alin » Joi Oct 18, 2007 3:45 pm

tocmai genul asta de abordare si derapare in derizoriu face (a facut) multe din discutiile potential clarificatoare despre decembrie 89 - iunie 90 aproape imposibile.
tot asta a facut ca o majoritate a 'adevarurilor' despre aceasta perioada sa fie monopolizat in carti si articole publicate ori de fosti securisti (actuali SRI, politiecieni, etc) sau oameni manipulati de acestia.

rezultatul este ca de la manuale scolare, la declaratii oficiale si articole in presa straina, inclusiv in lucrari de referinta, sa mistifice evenimentele si sa relateze eronat, incepand cu cronologia desfasurarii lor.

regret ca persoane care au fost implicate direct precum d-l Leon nu gaseste un ton neutru sa relateze fapte, date si mai putin sentimente, de exemplu sa ne povesteasca ce s-a intamplat in dimineata lui 22, am retinut ca 'au comandat tancurile armatei sa se indrepte spre Pta Palatului'

pentru ca sunt evenimente cheie (ex: 22.12 1989 orele 7:00-11:00) care sunt relatate ambiguu si fugitiv, din surse de care avem motive sa ne indoim de totala lor obiectivitate (armata, securitatea, membri CC).
am putea reconstitui macar ce s-a intamplat la nivelul strazii daca nu afla prea multe din ce a fost in interiorul CC inainte orele 12:00.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Ce puţine ştiţi!

Mesajde Nica Leon » Joi Oct 18, 2007 3:54 pm

Recent, criminalul-comunist Băsescu Traian, afirma de la tribuna parlamentului că sistemul comunist a fost criminal, condamnîndu-l astfel.
Înţelepciunea bravilor noştrii înaintaşi a produs şi ne-a lăsat moştenire, după ce, în prealabil, au fost verificate de mii de generaţii, proverbele:
Spune-mi cu cine umblii, ca să-ţi spun cine esti;
Cine se bagă în troacă cu porcii, porc se numeşte;
Cine se aseamănă se adună;
Fiecare neam, îşi apără neamul (mai puţin românii istoriei recente)
Aşa că această canalie nu era nici mai bun, nici mai curajos decît "alte mii de funcţionari comunişti". Ceea ce îi deosebea era numai sarcina pe care o primiseră pentru a o îndeplini.
Mie îmi este greu să înţeleg azi de ce rolul jucat de unii, atunci ca şi acum, era condamnabil, iar alte roluri nu. Chiar să se fi uitat că aceşti "neprihăniţi infantili" se alăturaseră acelei găşti de alogeni care, după ce a subjugat Rusia şi-au trimis hoardele încoace, pentru a cotropi şi România şi a o subjuga, au ordonat să fie arestaţi, torturaţi, distruşi şi umiliţi peste 3,5 milioane de oameni.
Şi pentru că tot vorbeşti de dovezi, eu probînd tot ceea ce am scris chiar şi prin logica comentariilor la răspunsurile bestiei, poţi să-mi dovedeşti pe ce te bazezi cînd afirmi că nu crezi. Chiar nu ai avut pe nimeni arestat din familie?
Profilul moral al bestiei, dacă te pricepi să o descifrezi, ţi-ar fi confirmat că nu este nici pe departe asemănător lui Culianu sau Ursu, care probabil aţi aflat cum au sfîrşit.
Dacă Mazilu, care în realitate, nu este decît o slugă feroce, ar fi avut veleităţi de dizident ori sfîrşea ca cei doi ori ar fi fost călcat cu maşina, cum am fost eu.
Dar, pentru că sînt un om curios, abia aştept să vă văd dovezile şi argumentele, sperînd că aţi ştiut vreodată cine erau şi cum lucrau cei de teapa lui.
Nu înţeleg nici motivul pentru care consideraţi că adevărurile scrise de mine, pe care le pot proba oricînd, vi se par a fi insulte. O însemna oare că şi în România democrată adevărul a rămas la fel de supărător ca şi mai înainte?
Dar cînd scri de atîtea ori că nu crezi, pe ce te bazezi, pe impresii sau pe speranţele tale?
Dovada este simplă, să şi-o pună pe masă şi atunci te vei convinge.
Nu ştiu ce v-a făcut să credeţi că eu nu cunosc că avem şi noi multe cozi de topor, mulţi tîmpiţi, proşti şi fuduli. Dacă aţi fi citit scrierile mele din perioada în care nici unul dintre cei care îmi dau sfaturi azi nu a avut îndrăzneala să critice măcar un amărît de miliţian, ar fi putut afla că şi atunci eu scriam şi semnam, cînd afirmam că avem cozi de topor şi proşti, care bat din palme chiar şi atunci cînd li se spune că mănîncă prea mult (a se vedea discursul lui ceaşcă de la Galaţi).
Spre deosebire de ceilalţi, tot ceea ce scriu este întărit de faptele mele, care numai pentru proşti nu sînt încă convingătoare.
Spre deosebire de Caragiale, care după ce ne-a analizat şi ne-a trîntit-o verde-n faţă, a plecat scîrbit, cel puţin la fel ca mine, să-şi sfîrşească traiul în Germania, eu încă mă mai zbat printre cei pe care i-am salvat şi îmi permit încă să-i mai şi critic, sperînd astfel că unii se vor trezi şi vor începe şi ei să facă ceva util vitelor înconjurătoare şi ţării.
Că în tot ceea ce scriu este numai adevăr o demonstrează chiar şi parchetul şi fauna care îl compune, care de 18 ani refuză să facă cercetări temeinice şi complete ale faptelor sesizate de mine, în scris, din data de 15 ianuarie 1990.
Mie, îmi pare sincer rău că ţara asta nu a avut şi nu are "rivulitionari de profesie" ci prea mulţi chibiţi şi proşti, care se fac că nu au aflat încă că sînt specialist în domenii tehnice, aşa cum stă scris chiar şi în scrisoarea publicată pînă şi de The Globe and Mail, din 20 12 1989, fapt necontestat încă nici măcar de comuniştii-criminali care nu mă înghiţeau deloc, dar care nici nu-şi permiteau să conteste realitatea, cum mai încearcă unii încă.
Uitasem să răspund naivilor care pretind că nu ar fi important ...
Dacă ar fi aşa, de ce oare a fost omorît geniul românilor Mihai Eminescu şi care este explicaţia că în Israel sau în India, de unde au fost aduşi ţiganii, nu există nici măcar un secretar de stat de origine română, iar la noi, pe bunicul criminalului Iliescu îl chema Ivanovici şi pe măsa o chema Cioabă- os de ardelean, după cum pretindea singur borîtura, iar un Noilander spunea despre munca, chinul şi stădaniile atîtor generaţii de români, că nu este decît un morman de fier vechi, pe care însă, el vroia să îl "contemple" numai din moţ.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Joi Oct 18, 2007 5:01 pm, modificat de 2 ori în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Joi Oct 18, 2007 4:55 pm

alin scrie:tocmai genul asta de abordare si derapare in derizoriu face (a facut) multe din discutiile potential clarificatoare despre decembrie 89 - iunie 90 aproape imposibile.
Cu ce deranjează şi mai ales pe cine deranjează modul meu de abordare. Te supără cumva adevărul sau ai avut de-a face numai cu indivizi care nu aveau nici măcar curajul să se uite în oglindă?
În ceea ce priveşte discuţiile "potenţial clarificatoare" este ceva mai mult de discutat, iar acum eu vin de la judecţi, unde mă lupt cu fel de fel de cretini, ticăloşi, care poartă robă, pentru a apăra drepturile românilor, de care voi, cei mai mulţi, nici nu vă pasă.
Pentru a fi clarificatoare ar trebui să am interlocutori care să aibă capacitatea de cunoaştere, înţelegere, amaliză şi sinteză a perioadei respective.
Din păcate, se zice şi că popa nu toacă de două ori pentru o babă surdă, iar dacă ar mai fi existat pe lume ceva mai mult timp, măcar ar fi fost citite, cu loare aminte, cărţile despre acea perioadă.
Astfel se puteau afla multe aspecte interesante, care ar fi dat posibilitatea înţelegerii corecte a spuselor mele, care încă îi mai şochează pe unii care nu au simţit niciodată căldura gloanţelor cînd trec pe lîngă urechi.
O fi poate adevărat că securiştii au scris cărţi, la ordin, ei fiind bine plătiţi de cei care aveai intenţia să vă aburească. Ceilalţi însă, dacă chiar or exista, nu au fost interesaţi şi dispuşi decît să comenteze, totdeauna cu superiritate şi extrem de critic, fără a mai face însă şi altceva util şi poate, necesar.
În privinţa manipulării ştiu că pot fi manipulaţi numai cei săraci cu duhul, dar care, pe la noi, sînt întotdeauna primii, că doar aşa se spune despre codaşi, nu?
Şi apoi de ce ar fi condamnabil că unii vor să fie manipulaţi, cînd asta este starea lor naturală, de peste jumătate de secol?
Cîţi crezi că au aflat şi ştiu că tebuie să cauţi şi să găseşti adevărul, pentru că numai le te va face liber?
ceea ce însă nu am văzut
tot asta a facut ca o majoritate a 'adevarurilor' despre aceasta perioada sa fie monopolizat in carti si articole publicate ori de fosti securisti (actuali SRI, politiecieni, etc) sau oameni manipulati de acestia.

Ca o dovadă a adevărului susţinut de mine este şi faptul că nişte netrebnici, unii chiar şi foarte bine plătiţi au scris pentru prostime manuale, cărţi şi articole, iar prostimea nu i-a contrazic, ci, dimpotrivă, le-a cumpărat şi le-a citit, susţinîndu-i pe cei de teapa lor. Acelaşi fenomen se manifestă şi în presa străină, unde scriu unii la comandă, alţii pentru a-şi da cu presupusul şi pentru a-mi dovedi cît sînt de proşti.
Pentru că aceast categorie este foarte numeroasă şi prolifică, am renunţat să îi mai combat, atît din lipsă de timp cît şi de bani, operaţia de apărare a imaginii şi adevărului românilor fiind foarte costisitoare, iar eu, ca un persecutat politic ce sînt, nu mai am şi fondurile necesare unei asemena lupte.
Dacă cei din străinătate, pe care îi mănîncă limba sau mîna, ar fi avut mai mult bun simţ, poate că ar fi venit la sursă şi m-ar fi întrebat, că de ştiut, toţi ştiu că eu sînt autorul Revoluţiei române, pe Net fiind suficiente documente în acest sens, produse tot de străini. Mai sînt şi filme, unele făcute pe cheltuiala olandezilor, care nu îmi amintesc să fi avut vreo datoria să o facă.


rezultatul este ca de la manuale scolare, la declaratii oficiale si articole in presa straina, inclusiv in lucrari de referinta, sa mistifice evenimentele si sa relateze eronat, incepand cu cronologia desfasurarii lor.

regret ca persoane care au fost implicate direct precum d-l Leon nu gaseste un ton neutru sa relateze fapte, date si mai putin sentimente, de exemplu sa ne povesteasca ce s-a intamplat in dimineata lui 22, am retinut ca 'au comandat tancurile armatei sa se indrepte spre Pta Palatului'

Nu înţeleg de ce ar trebui să-ţi povestesc ceea ce poţi găsi deja scris în cărţi!

pentru ca sunt evenimente cheie (ex: 22.12 1989 orele 7:00-11:00) care sunt relatate ambiguu si fugitiv, din surse de care avem motive sa ne indoim de totala lor obiectivitate (armata, securitatea, membri CC).

Chiar nu ai auzit de Toma necredinciosul? Eu ştiu că românii chiar asta sînt. Ba unii, deşi nu au fost pe-acolo, au mai scris şi cărţi atunci cînd nu şi-au dat cu presupusul pe la unele emisiuni tv. unde sînt deja abonaţi, încercînd, de la distanţă, să-mi dea şi sfaturi. Grotesc nu?

am putea reconstitui macar ce s-a intamplat la nivelul strazii daca nu afla prea multe din ce a fost in interiorul CC inainte orele 12:00.


Şi de ce mă rog să aflaţi, la ce v-ar mai folosi acum, pentru că, dacă într-adevăr aţi fi vrut să aflaţi, aţi fi putut să o faceţi. Trebuia numai să vă străduiţi un pic mai mult.

Eu sînt extrem de curios să văd ce vor scrie "istoricii" despre Revoluţie peste 100 de ani, pentru că acum doar cretinii, mincinoşii şi cei pomeniţi mai sus au făcut-o, fără pic de ruşine, luînd bine banii la fraieri.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Vin Oct 19, 2007 11:28 am, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Dar marturia dv oficiala?

Mesajde Ioan Rosca » Joi Oct 18, 2007 9:19 pm

Domnule Leon,
Nu puteti procura si publica aici declaratiile pe care le-ati depus la procuratura legate de decembrie 1989?
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Nica Leon » Vin Oct 19, 2007 11:27 am

Declaraţiile date sînt acum piese într-un dosar penal. Ele vor deveni publice numai după judecarea cauzei, dacă între timp nu vor dispărea, aşa cum s-a mai întîmplat şi cu alte declaraţii date de mine, în faţa parchetarilor, care s-au grăbit să le facă dispărute pentru că erau prea supărătoare pentru cei care le asigurau bunăstarea.
Ceea ce pot să vă mai spun este că ele au fost astfel date, pentru a verifica dacă parchetarii şi-au făcut treaba şi au făcut şi cercetările la care îi obligă legea.
În cazul în care nu au fost făcute, în timpul procesului, voi dovedi instanţei cît de puţine lucruri sînt cunoscute şi ce multe ar mai trebui să se afle, încît instanţa va returna dosarul, la parchet, pentru completarea cercetărilor.
Tocmai pentru că nu se doreşte aflarea adevărului parchetarii se fac că lucrează, de aproape 18 ani, în aceste dosare. Din această cauză refuză şi să înceapă cercetarea faptelor tuturor celor care au intrat în posesia unor certificate de "revoluţionar".
De ce fac asta, or avea vreun muscoi pe căciulă pînă şi ei?
Oricum ar fi, declaraţiile sînt scrise de mînă, aşa că ar fi foarte greu de pus pe acest site.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Mie Ian 16, 2008 1:08 pm, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Mar Ian 15, 2008 1:40 pm

La
Cotidianul Gardianul - Marti, 15 Ian 2008 l Nr. 1706 a publicat la adresa http://www.gardianul.ro/2008/01/14/arhi ... 07286.html acest articol, care confirmă unele dintre afirmaţiile mele făcute la adresa acestui securist, adevăruri care au deranjat pe unii atunci, cînd el le comunicasem.

Europa Libera a provocat Bucurestiul cu scrisorile «Securistului dezamagit»
15.01.2008
In articolele noastre precedente am scris pe larg despre modul in care Securitatea incerca pe toate caile sa obstructioneze activitatea ziaristilor de la postul de radio Europa Libera (E.L.) Azi, vom dezvalui doua actiuni ale postului de radio de la München, care au pus in mare dificultate grupul Eterul de la Bucuresti. Apelul venit din Germania Federala catre ofiterii de Securitate, carora li se cerea sa transmita postului de radio informatii despre modul in care actionau serviciile secrete românesti, a creat o asa panica la Bucuresti, incât a fost data alarma generala. Mai ales ca omul care semna „Securistul dezamagit“ a transmis E.L. informatii despre actiuni si sedii secrete.
(Foto: Dumitru Mazilu, omul care l-a instruit la Baneasa pe “Securistul dezamagit”)

La 5 februarie 1981 s-a dat alarma generala. Imediat, colonelul Mircea Stefanescu, loctiitorul sefului Directiei de Informatii Interne, ordona inspectoratelor teritoriale o verificare atenta a rezervistilor pentru preintâmpinarea unor importante scurgeri de informatii. Totodata, se preconiza si verificarea cadrele active din toata tara. Insa respectiva actiune era doar pentru urechile sefilor cei mari. Practic, era imposibil de realizat.

Ordinul colonelului Stefanescu venise in urma difuzarii, la 2 februarie 1981, a primului episod dintr-un serial al postului de radio Europa Libera. Tema, mai mult decât fierbinte pentru Bucuresti: activitatea Departamentului Securitatii Statului.
Cert e ca intregul grup operativ Eterul, cel care se ocupa de contracararea Europei Libere, a fost luat prin surprindere. E totusi surprinzator acest fapt. Ori poate ca Securitatea din acea perioada credea ca e singura beneficiara a sloganului: „Turnati aici!“ Serialul in sine nu a adus dezvaluiri fulminante, dar a aratat unor observatori atenti cum se comporta serviciile speciale românesti in asemenea situatii.

Actiuni si sedii deconspirate la E.L.
O alta operatiune pentru depistarea unui ofiter de securitate care transmitea informatii postului de radio Europa Libera a fost declansata in ianuarie 1985. Atunci, E.L. a difuzat trei scrisori semnate „Securistul dezamagit“, socotite de catre grupul Eterul „ostile si calomnioase“ la adresa regimului comunist de la Bucuresti. Insa nu doar asta era motivul pentru care fusese declansata operatiunea de cautare a sursei de informatii, cât mai ales faptul ca „Securistul dezamagit“ deconspirase metode de lucru ale Securitatii, precum si adresa unor sedii acoperite. Ulterior, capii serviciilor speciale au raportat conducerii superioare de partid ca „tradatorul“ a fost descoperit. Numele sau era Vladimir Funduc. Nu mai activa in Securitate, in cadrul careia fusese ofiter inca din decembrie 1964. Povestea lui este destul de nebuloasa. Dupa ce a fost dat afara din Securitate din cauza unor abateri disciplinare, omul a devenit un protestatar. Acesta ar fi fost motivul pentru care Funduc a fost vârât in puscarie, in 1982, sub acuzatia de parazitism. Precizam ca, atunci când regimul dorea sa regleze conturile cu o anumita persoana, fara a-i aduce acuzatii de ordin politic, pentru ca nu dadea bine in exterior, o acuza de parazitism - pe atunci infractiune.

Elevul lui Dumitru Mazilu de la Baneasa
Ciudat e totusi ca Securitatea l-a scos tap ispasitor in aceasta poveste tocmai pe unul care reusise sa plece din România in 1984, cu un an inainte ca E.L. sa transmita scrisorile „Securistului dezamagit“. Nu-i exclus ca lui Vladimir Funduc sa-i fi fost pusa in cârca toata aceasta actiune, tocmai pentru ca nu se mai putea verifica daca intr-adevar el e sursa informatiilor. Dar sa revenim.

Imediat dupa ce ofiterii grupului Eterul au ajuns la concluzia ca Vladimir Funduc este autorul scrisorilor in care erau deconspirate sedii secrete ale Securitatii, a fost facuta o minutioasa ancheta. Primele concluzii aratau ca, dupa ce absolvise ASE-ul, Funduc devenise ofiter in urma unui curs urmat la scoala Securitatii de la Baneasa, iar ce-l care il initiase in tainele „agenturilor secrete“ a fost nimeni altul decât Dumitru Mazilu. Cel din urma este un personaj deja celebru al istoriei noastre postdecembriste, cunoscut mai ales pentru modul in care s-a luptat pentru putere cu Iliescu, dupa caderea lui Ceausescu. De altfel, Dumitru Mazilu are un statut special – securist, disident, revolutionar. Intre 1986-1989, pe când era raportor ONU, a fost pus sub arest la domiciliu, ca urmare a criticilor cu privire la incalcarea drepturilor omului aduse regimului comunist din România. Si elevul sau de la Baneasa, Vladimir Fundac, a avut o traiectorie asemanatoare, chiar daca nu de asemenea anvergura.

Concurs literar cu premii substantiale
O alta provocare lansata Securitatii de catre postul de radio Europa Libera e legata de un concurs literar. In toamna anului 1984, E.L. initiat un concurs cu premii substantiale in bani pentru scriitorii români. Mai mult, creatiile venite din tara urmau sa fie publicate la Paris de catre o prestigioasa editura. Imediat, Securitatea a declansat o importanta operatiune de control al corespondentei scriitorilor din Bucuresti si din tara. Problema spinoasa nu era ca anumiti scriitori socotiti obscuri si neagreati de catre regim trimiteau manuscrise la E.L., ci faptul ca si cei agreati de puterea de la Bucuresti puteau participa. Ciudat e ca Securitatea nu si-a pus niciodata problema ca acest concurs era de fapt si un test. Atât pentru modul in care va reactiona serviciul secret, cât si pentru a se vedea cum se comporta scriitorii români.

La 25 octombrie 1985 intervine in scena si colonelul Ilie Merce, pe atunci proaspat numit la conducerea grupului Eterul, in prezent deputat. A vrut sa arate superiorilor cât e de vigilent, asa ca a ordonat subordonatilor din tara si din Bucuresti sa-i comunice numele celor care au trimis manuscrise la Europa Libera.

Cei doi curajosi din Topoloveni si Soroca
Cum era si firesc, pe biroul pe biroul lui Merce nu au ajuns decât dosarele a doi scriitori cvasinecunoscuti. Nicolae Stoian, in vârsta de 72 de ani, nascut la Topoloveni, si Aurel Petrescu, 64 de ani, nascut la Soroca. Cine sa dea buzna la un concurs lansat de postul de radio E.L.? Macar din spirit de conservare stateai de-o parte, atât timp cât regimul de la Bucuresti numea respectivul post de radio, „oficina de spionaj“ ori dusman al poporului. Orice contact cu E.L. se putea termina prost.
Nu o sa stim prea curând concluziile trase de analistii de la Europa Libera ori de cei ai serviciilor secrete occidentale dupa provocarile lansate Securitatii de cate postul de radio. Acestea se afla in arhive care nu vor fi deschise prea curând. insa, pe baza documentelor cunoscute din arhivele Securitatii, putem trage concluzia ca ofiterii grupului Eterul s-au aruncat in „lupta“, deconspirând oameni si metode. Serialul cu securistii, despre care am vorbit la inceput, si concursul literar cu premii substantiale au fost capcane abil intinse grupului Eterul, care parea, cel putin din perspectiva pe care o avem acum, complet rupt chiar si de modul in care se purtau disputele dintre serviciile secrete adverse.

«Compromiterea» Vasilicai Tastaman
Grupul Eterul era rupt chiar si de realitatea de fiecare zi. Altfel, la 20 martie 1986, n-ar fi propus un proiect de-a dreptul tembel pentru compromiterea transfugilor români care vorbeau la microfonul E.L. sau despre care se vorbea in emisiunile postului de radio. Astfel, ziarele românesti, dar si unele din strainatate, nu se stie cu precizie care, trebuiau sa publice articole cu titluri de-o schioapa despre actritele Vasilica Tastaman si Liliana Tomescu. Acestea si-ar fi dus viata de pe o zi pe alta cu o supa rece capatata la o cantina a saracilor din Suedia. In viziunea grupului Eterul, un alt subiect care trebuia abordat de presa din România ar fi fost modul in care preotul Gheorghe Calciu-Dumitreasa, stabilit in SUA, era inglobat in datorii. Am dat doar câteva nume dintre cele vizate de planul grupului condus la acea vreme de catre Merce. Nu se stie cu precizie care au fost toate motivele pentru care operatiunea de compromitere nu a fost aprobata. Documentele releva doar faptul ca informatiile despre mizeria in care ar fi trait transfugii erau socotite aberante chiar de catre sefii Securitatii, care se pare ca au intuit ce replici necrutatoare puteau veni din partea E.L.


Emil Berdeli
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde dariusv » Mar Ian 15, 2008 8:41 pm

Nica Leon scrie:Eu sînt extrem de curios să văd ce vor scrie "istoricii" despre Revoluţie peste 100 de ani, pentru că acum doar cretinii, mincinoşii şi cei pomeniţi mai sus au făcut-o, fără pic de ruşine, luînd bine banii la fraieri.


Daca acum, cat mai traiesc multi din cei care au facut revolutia, cele mai raspandite variante sunt cele ale contrarevolutionarilor, fara frica de a fi contestate de adevaratii revolutionari; dupa 100 de ani, imi e clar ca doar variantele acestea vor mai fi cunoscute.
E pacat ca nu va puteti strange la o masa si sa spuneti tuturor adevarul si tot ce cunoasteti. E pacat ca pe acest site (unde ati avea posibilitatea sa scrieti necenzurat, sa furnizati dovezi pentru ca cei care vor urma, pentru ca acestia sa aiba o alternativa fata de versiunea contrarevolutionarilor) nu spuneti tot si amanati expunerea unor dovezi.
Istoria o scriu invingatorii, si cum contrarevolutia a invins...
dariusv
 
Mesaje: 9
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 9:35 am

Mesajde Nica Leon » Mie Ian 16, 2008 12:30 pm

dariusv scrie:Daca acum, cat mai traiesc multi din cei care au facut revolutia, cele mai raspandite variante sunt cele ale contrarevolutionarilor, fara frica de a fi contestate de adevaratii revolutionari; dupa 100 de ani, imi e clar ca doar variantele acestea vor mai fi cunoscute.


Trebuie să precizez că "mulţi dintre cei care au făcut revoluţia" s-au "remarcat" numai prin multă figuraţie şi, agitaţietaţie, călcîndu-se pe picioare, îmbrîncindu-se şi chiar şi-au dat la gioale, pentru a prinde o ciosvîrtă din halca puterii. Toţi aceşti nătărăi şi ticăloşi sînt numiţi şi chiar consideraţi "revoluţionari", avînd şi acte în regulă, ba chiar şi nenumărate şi nemeritate drepturi.
Aşa că acum, cît încă mai trăiesc ce ar putea ei să spună lumii?
Eu cred că numai minciuni. De altfel am lansat pe acest site o provocare, punînd mai multe întrebări la care nu pot răspunde decît adevăraţii revoluţionari, cei cîţiva care la un anumit moment m-au ajutat să-mi duc la bun sfîrşit planurile. După cum se poate observa, deşi au avut mai mult de un an la dispoziţie, nimeni nu s-a înghesuit să răspundă. Morala este astfel uşor de bănuit, aşa că vă rog să nu vă aşteptaţi ca "mulţi dintre cei în viaţă să aibă curajul să stea la aceiaşi masă cu mine".

dariusv scrie:E pacat ca nu va puteti strange la o masa si sa spuneti tuturor adevarul si tot ce cunoasteti. E pacat ca pe acest site (unde ati avea posibilitatea sa scrieti necenzurat, sa furnizati dovezi pentru ca cei care vor urma, pentru ca acestia sa aiba o alternativa fata de versiunea contrarevolutionarilor) nu spuneti tot si amanati expunerea unor dovezi.


Şi pentru a vă convinge singur că aşa stau lucrurile îi provoc pe toţi cei care cunosc adevărurile Revoluţiei române din decembrie 1989 şi care se consideră a fi fost revoluţionari să organizeze o masă rotundă, la care să participe istorici, presă şi public, unde vor dori dînşii şi le promit că voi participa, cu condiţia să fiu anunţat în timp util. Şi astfel cred că am spus totul.
Aştept cu mare interes invitaţia.

În privinţa dezvăluirilor pe care le aşteptaţi probabil, vă informez, deşi cred că am mai făcut-o că personal l-am contactat pe Academicianul Dan Berindei, pe Florin Constantiniu, pe prietenul Gheorghe Buzatu, pe Mircea Dogaru ş.a. cărora le-am propus să le spun ceea ce nu se cunoaşte încă despre Revoluţia română din Decembrie 1989, ocazie cînd le-aş fi pus la dispoziţie şi documente şi alte dovezi, dar pînă astăzi nimeni nu a făcut nimic concret. Numai dl. Gheorghe Buzatu mi-a oferit posibilitate de a scrie o carte împreună cu d-lui.
Din păcate, pentru că locuitorii României au votat mereu cu vitele criminale, care au făcut tot ceea ce le-a stat la îndemînă pentru a opri cercetarea penală a vinovaţilor crimelor din Decembrie 1989 şi a mineriadelor eu nu pot spune ceea ce ştiu, pentru că s-ar folosi de ele pentru a mistifica adevărul, în cazul unui proces penal, care ar fi trebuit de mult să fi fost judecat, dacă România ar fi fost un stat de drept, cu un popor adevărat.
dariusv scrie:Istoria o scriu invingatorii, si cum contrarevolutia a invins...


În general aşa este, dar eu îmi amintesc că în această ţară sînt unii care se bat cu cărămida în piept pretinzînd că sînt mari ziarişti, realizatori de televiziune etc. dar nu ştiu cum se face că tot mereu sluijesc minciuna şi-i apără pe criminali, chiar şi acum, după 18 ani de la evenimente.
Şi pentru a vă convinge întrebaţi-l pe Cornel Mihalache ce mi-a promis şi ce a făcut concret, cînd i-am dovedit ce emisiuni periculoase, care preamăreau minciuna, realizase, care au mai fost şi transmise la TVR, la ore de maximă audienţă.
Întrebaţil, de asemenea şi pe Tucă.

Vedeţi dvs. că şi pe acest site sînt încă unii care vor cu tot dinadinsul să îmi spună ei mie ce şi cum a fost la Revoluţia română, pentru că aşa au aflat ei din ceea ce le-a povetit lor cineva din Italia sau de aiurea, de ţi se face greaţă nu alta.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Ian 17, 2008 11:16 am

Apropo, de ce nu il vedem si pe dl Nica Leon interviat de presa in fiecare an când show-urile despre rivulutie sunt in toi? Eu i-as baga microfonul in gura si lasa sa vorbeasca liber tot ce doreste dânsul.

Cred ca ar ies iun show pe cinste Leon-Maries-Dinca cu galeriile dupa ei, numa ca ma tem ca dl Nica Leon nu are galeria lu Dinca si Maries.

Pe de alta parte nu aud pe nimeni a mai pomeni de meritele dl Nica Leon.Poate ca de aici provin frustrarile dânsului pe care si le varsa tot in capul nostru, in loc sa se duca si ia de gât pe Iliescu, ne injura tot pe noii, pacat, ptr ca dâsnul ar fi fost reprezentativ ptr revolutionari din Bucuresti, adica se facea si dânsul om cum se facu Dan Iosif, acum vad ca îi sufla sansa din fata acest Maries
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009