Sectorul CIVES
 
 

cine a tras in noi

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

cine a tras in noi

Mesajde vici » Mie Feb 20, 2008 11:00 pm

:idea: Buna seara am incercat "rasfoind" acest site sa gasesc drept subiecte de discutie si INFORMARE a opiniei publice si a REVOLUTIONARILOR chestiuni care sunt si astazi arzatoare, eforturi si succese ale persoanelor de renume implicate in istoria revolutiei in timpul revolutiei si dupa aceea si cind colo gasesc tot felul de pareri ale unei parti a revolutionarilor, declaratii, etc. si ceva imagini, filme de la tv si particulare. ARE CINEVA CASETA VIDEO IN CARE VERDET SI CU ILIESCU DISCUTAU SI SE SFATUIAU CUM SA II SPUNA? - O SA II SPUNEM F.S.N. ASA CUM AM STABILIT! PUNETI-O PE NET. Stie cineva de ce dupa 23 s-a tras in draci? mai ales in zona cimitirului ghencea - MAPN ? Stie cine va ce s-a intimplat in noaptea de 22-23 la orizont in drumul taberei? Stie cineva de ce eu nu am depus nici un efort pentru a obtine "certificatul de revolutionar" nici pina astazi? DOMNILOR ADMINISTRATORI AI ACESTUI SITE, ACESTEA SUNT SUBIECTE DEMNE DE GASIT AICI.
vici
vici
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Feb 20, 2008 9:40 pm

Mesajde marco » Joi Feb 21, 2008 1:06 pm

eu am gasit p'asta din intimplare, navigind pe youtube.

Este vorba de sedinta pe care au avut-o asa zisi revolutionari in seara de 22 decembrie 1989 la CC.

Prezenti la aceasta mascarada au fost:

- Ion Iliescu
-Petre Roman
-Barladeanu
-Militaru'
-Ardeleanu sef al trupelor speciale U.S.L.A.
-Stanculescu

si chiar se vad discutiile avute intre ei,pentru a-i da noii conducerii numele potrivit.

Unu' avea propus Frontul Uniunii Nationale
Altu' Frontul Democratic National dar suna ca' drac si apoi il folosisera deja cei de la Timisoara.

http://youtube.com/watch?v=rFRRa7wVrVM&feature=related

Urmariti cu atentie si cum s-au certat la usa salei de sedinta Iliescu si Cazimir Ionescu..


Cit despre a doua intrebare pusa de dvs: cine a tras in noi?

pai! voi ati tras in voi ca niste prosti.

Si cei mai sus pusi, cei care au deturnat revolutia in seara de 22 decembrie au planificat totu' in amanunte.

Sa luam specificul de la Brasov:

In dimineata zilei 22 decembrie 1989 a venit vestea privind fuga lu'Ceausescu de la C.C. din Bucuresti...

Lumea era la Comitetul Judetean al orasului si stateau de paza niste scutieri ai securitatii, cite ceva de la Militie si inca niste soldati.

Imediat dupa ce s-a aflat cele intimplate la Bucuresti, de la balconul CC-ului din Brasov..cineva le-a rugat protestatarilor cu megafon sa se indrepte spre sediul militiei..asta mi se pare prima diversiune pe care au facut-o...

Instalat la C.C.-ul Brasovului era Comandantul Garnizoanei orasului, Ioan Oprea.

Cind lumea a ajuns la biroul securitatii nu mai era nimeni de garda, si in plus lipseau deja multe documente. Printre primii care au intrat, au distrus tot ceea ce apucau..aruncand in acest fel probele.

In seara 22 decembrie inspre 23 (mai exact la ora 02.15) s-au vazut niste semnalari cu rachete colorate din timpa la ModaRom si invers.
Plus tancurile,TAB-urile care semnalau din faruri.

Ion Oprea daduse ordinea sa se scoata doi batalioni cu vanatori de munte din Timpa...si sa-i dispuna in centru abitat unu' in fruntea celuilalt...

Si sa dea armele populatiei, pe baza de buletin, chiar si minorilor.

La semnal dat, a inceput macelul..anume vream sa spun ca s-au impuscat printre ei...s-a tras de la CC inspre parc si invers. Citeva tineri murisera deja la 03.00 dimineata la usa ModaRom-ului.

Alte marturii, confirma, daca era necesar; ca lineele Brasov-Bucuresti n-au fost intrerupte.

In particular cine se afla la biroul lui Oprea a spus ca el insusi dadea in continuare telefon la Bucuresti,raportand citi morti erau.

Si cei de la Bucuresti ii mai ziceau ca mai trebuia.
marco
 
Mesaje: 41
Membru din: Mie Noi 21, 2007 8:39 pm
Localitate: Milano

Mesajde carmen21 » Joi Feb 21, 2008 6:49 pm

Am primit acest material și l-am transcris:
Mărturii despre furtul revoluției de Ioan Neamțiu
Mărturii pentru care jur în fața lui Dumnezeu că sunt adevărate, le transmit din Canada- Vancouver, unde am emigrat fiind profund dezamăgit de furtul revoluțieinde către vechii comuniști, culminând cu mineriada din 13-15 iunie.
Furtul revoluției
În ziua de 21 Decembrie 1989 am fost în Piața Universității, unde noi revoluționarii am strigat: jos comunismul, jos ceaușescu. Ion Iliescu nu a fost văzut acolo. Am stat până s-a terminat de tras, văzând revoluționari morți și răniți, căzuți pe caldarâm. Eu am rămas doar cu șapca găurită de un glonț, la un milimetru de cap. ...
Este important să precizez că înainte de revoluție, Petre Roman îl vizita zilnic pe Ion Iliescu la Editura Tehnică, iar Sergiu Celac mai rar și discutau afară pe coridor, de frica microfoanelor securității (informare de la o secretară care lucra la Editura Tehnică).
În ziua de 22 Decembrie, împreună cu muncitorii de la intreprinderi, cetățeni care în mers s-au atașat coloanelor, am mers spre fostul sediu al CC-PCR. Armata a întors armele, s-a aliat cu noi și am cucerit cazemata lui Ceaușescu, după care armata a fost trimisă în cazărmi pentru a fi lipsiți de apărare. Iliescu din nou nu a fost cu noi dar a apărut după ce noi am riscat cu moartea. Mai mult ca sigur, Petre Roman care a intrat cu noi în clădire, l-a sunat pe Ion Iliescu, spunând celor de lângă el „furați cât puteți, dar feriți-vă de ziariști”, slogan cu cre a condus țara. După apariția lui Iliescu, au fost chemați și alți demnitari comuniști.
Noi revoluționarii, foarte bucuroși că am scăpat de comunism, în euforia în care eram, nu ne-am dat seama ce se întâmpă cu foștii demnitari comuniști, care vin în clădire și dispar în clădire.
După ce s-a lăsat întunericul, a venit un camion de la armată, plin cu arme și muniții, care au fost împărțite revoluționarilor și care au început să tragă prin ferestre în aer. Imediat a început să se tragă, din clădirile din jurul sediului CC, în revoluționarii din Piața Palatului, rezultând morți și răniți. Din clădirile din jur se trăgea cu mitraliere și la comandă au început să tragă toți odată. Următoarele zile s-a tras în tot Bucureștiul, îngrozind populația.
Există o întrebare cu răspuns. Cine putea locuii în clădirile din jur, când pietonii nu puteai circula decât pe trotuarul de vizavi? Securiștii, doar ei au putut fi locatari în jurul cazematei lui Ceaușescu, securiștii care au fost adoptați de Iliescu pentru pregătirea loviturii de stat. Mulți securiști nu-l agreau pe Ceaușescu, mai ales pe Elena, în ultima vreme și au ales adoptul.
După ce au început să tragă din clădirile de afară, noi din interior am intrat în panică, fugind de colo colo pentru a ne adăposti. Eu și încă doi revoluționari am intrat într-un birou a uni fost demnitar, unde m-am ascuns sub o masă iar ceilalți doi sub alta. Discutând, de sub mese, ce să facem, mi-a venit ideea să dau un telefon la televiziune pentru a cere să transmită un apel către armată să vină în apărarea noastră. A răspuns la telefon o angajată care m-a întrebat cine sunt și cum mă cheamă. După ce i-am spus a zis că numai generalul Gușă poate cere așa ceva. Am alergat, prin clădire în căutarea lui Gușă, fără să-mi dau seama că dânsul, dacă vroia, putea telefona direct la comandamentul armatei. și naiv, nu am realizat că este o diversiune. Noi revoluționarii am pornit sincer în revoluție, riscând viața noastră, crezând că toți la fel și că nu au apărut printre noi niște hoți care să ne fure revoluția noastră.
Se spune că hoții se ascund de cei pe care vor să-i fure, pentru a nu fi prinși. Astfel s-a ascuns toată suita de hoți, în frunte cu Ion Iliescu, motiv pt. care nu l-am găsit pe Gușă. Nimeni nu știa unde este. Alergând în căutarea lui am ajuns la telex. Am spus lucrătorilor ce vreau și că un telex este perfect. Fiind și ei speriați, mi-au cerut să dictez. Telexul a fost transmis la tvrl, comunicatul a fost transmis, armata a trimis un telex întrebând unde să intre, am răspuns, după care am luat o copie cu care am alergat să-l caut pe Gușă, (crezându-mă un erou??). Cu telexul în mână am ajuns aproape de paznicii de la ușa camerei unde erau ascunși. Unul din paznici a deschis ușa și l-a chemat pe Gușă. În timp ce ușa era deschisă, am văzut cum toți stăteau în picioare în jurul unei mese lungi (nu sub masă ca noi), cu lumina aprinsă, cu toate că peretele dinspre clădirile de unde se trăgea era din geamuri de sticlă. Explicația că nu le-a fost frică este simplă: ei știu cine trage și că ordinul a fost să se tragă doar în revoluționari pentru ai alunga din zonă, nu cumva să se deștepte și să-i ia la întrebări și să le strice planul.
Armata a venit, iar noi am fost evacuați din marela hol, de unde se intra în camera în care s-au ascuns. Au fost unii care s-au opus iar Dan Iosif a tras în ei.
După ce am înțetas diversiunea am plecat acasă trist și dezamăgit iar pe urmă am înființat Asociația 16-21 Decembrie formată din revoluționari dezamăgiți.
Pentru morții și răniții din 22-25 Dec 89 vinovați sunt: ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Sergiu Nicolaescu, (Silviu Brucan și Dan Iosif, pe care i-a luat dracu) și alții care trebuiesc dovediți (ofițerii).
Varianta hoților revoluției, prin care susțin că în zilele de 22-25 Decembrie 89 au tras teroriștii este o poveste de adormit copiii. Afirmația că teroriștii au intrat în țară din țările vecine este o farsă. Analizând atent ajungem la explicații ce reflectă adevărul:
-Toate țările vecine României fiind țări comuniste este excus ca în ele să fi fost teroriști. România a avut teroriști?
-Țările foste comuniste se aflau în aceeași situație cu România. Evenimentele din România au fost mai importante decât aceleași evenimente din țara lor?
-Străzile din jurul clădirilor de unde se trăgea au fost pline revoluționari. Nu se putea arunca un ac și să cadă pe asfalt. Cum au putut trece teroriștii cu mitralierele în spate printre revoluâionari fără să fie văzuți.
-În acea noapte au trcut foarte mulți granița: emigranți români, ziariști, reporteri, cameramani, etc. Pentru a transmite evenimentele din România și nu teroriști, care nu puteau să trecă granița cu mitraliera în spate și chiar dacă au intrat cum s-au putut organiza într-un timp atât de scurt ca să tragă cu mitralierele toți odată.
-Cei care au tras au fost securiștii la comanda hoților revoluției. Singura concluzie logică.
Pentru justiția din România se pune o mare întrbare. Până când?
În cursul istoriei, în multe țări, au fost condamnați unii sus puși, care au comandat (ordonat) crime, ori chiar au comis. Exemple:
- Regi (Franța, Rusia, Anglia, etc)
- Ofițerii superiori ai lui Hitler, condamnați la spânzurătoare.
- Soții Ceaușescu, împușcați
- Sadam Husein și apropiații lui spânzurați
- Hitler, Stalin, Miloșevici au scăpat de judecată (i-a luat dracu)
Justiția din România ce mai așteaptă? Aplicați legea din România, există ca model exemplele de mai sus și altele. Sperăm să nu așteptați ca noi revoluționarii să deshidem un proces ca a lui Miloșevici. Ar fi o palmă dată pentru justiția din România, cu mari șanse de a fi sancționată de UE.
carmen21
 
Mesaje: 6
Membru din: Mie Feb 20, 2008 8:16 pm

Pentru

Mesajde Nica Leon » Vin Feb 22, 2008 10:35 am

La intrebarile tale eu stiu raspunsul.
Dar, pentru ca nu vreau sa-i supar iarasi pe cei care au scris carti despre Revolutie, le voi ceda intiietatea, pentru ca ei, nu-i asa, vor sa pozeze in specialisti.
Asa ca specialistii au intietate.

Profit de ocazie pentru a-l saluta pe dl. Nemtiu, de care inca ma leaga vii sentimente si amintiri, caruia ii doresc tot binele posibil si multa sanatate si succes in tot ce intreprinde.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Vin Feb 22, 2008 2:40 pm, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009