Sectorul CIVES
 
 

A murit Dan Iosif

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

A murit Dan Iosif

Mesajde Marius » Mie Dec 05, 2007 4:54 pm

A murit Dan Iosif
Miercuri 05 decembrie 2007, 15:37

Deputatul PSD Dan Iosif a încetat din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 57 de ani - într-un spital din Rusia - din cauza unui cancer pulmonar. Trupul neînsufleţit al deputatului PSD Dan Iosif va fi depus la Palatul Parlamentului, intrarea din 13 Septembrie.

Dan Iosif a fost membru al Partidul Social Democrat, iar din 2004 a ocupat funcţia de deputat. La Revoluţia din '89 s-a numărat printre liderii manifestanţilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti.

După această perioadă a devenit un fidel adept politic al lui Ion Iliescu, urmându-l îndeaproape prin toate partidele - FSN, FDSN, PDSR şi mai apoi PSD. Ulterior, a fost consilier prezidenţial al acestuia.

Deputatul PSD a fost audiat în 2006 în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, numărându-se printre cele 20 de persoane cercetate pentru subminarea puterii de stat şi crime împotriva umanităţii. De asemenea, el s-a aflat şi în atenţia procurorilor în dosarul aurul dacilor. Iosif a fost indicat de martori sub acoperite ca posibil beneficiar al brăţărilor dacice, însă procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul său.

În această vară (2007), după ce RA-APPS a declarat că demnitarii care locuiesc abuziv în casele de protocol vor fi evacuaţi, Iosif a ameninţat că-şi aruncă locuinţa în aer. Deşi trebuia să predea locuinţa de serviciu cu ceva timp în urmă, el a solicitat ca mai întâi să-i fie restituiţi banii pe care i-a investit în imobil

http://www.realitatea.net/121311_A-murit-Dan-Iosif.html
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Joi Dec 06, 2007 1:59 pm

Astfel a scăpat de dosarele penale în care era inculpat, parchetul ratînd ocazia să dovedească că România este într-adevăr un stat de drept, în care se pretinde că dreptatea şi demnitatea sînt valori supreme şi garantate.
Vai ce greaţă îmi e!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

articol în "Adevărul"

Mesajde Marius » Joi Dec 06, 2007 2:54 pm

Dan Iosif a murit în Siberia
de Christian Levant
Dan Iosif a fost un revoluţionar toată viaţa. ... „Revoluţionarul lui Iliescu" a fost o figură importantă şi controversată după 1989

La scurt timp după moartea senatorului PSD Antonie Iorgovan, un alt om important din anturajul lui Ion Iliescu, deputatul PSD Dan Iosif, s-a stins din viaţă. A murit undeva în inima Rusiei, în capitala Siberiei, la Novosibirsk.

Rebel, slobod la gură, băiat de cartier, mereu la frontiera dintre acţiune şi suspiciune. Dan Iosif a fost un personaj plin de lumini şi umbre, ca şi evenimentele din decembrie 1989, care l-au scos de pe platforma Electroaparataj din Bucureşti şi l-au propulsat în prim-planul vieţii politice. Dar în ultima perioadă ajunsese o umbră. Dan Iosif a făcut infarct, marţi noaptea, în jurul orei 3.00.

Suferea de cancer pulmonar, într-o fază foarte avansată. Cancer pe care, într-o primă fază, l-a contactat în penitenciarele de dinainte de ’89. Locuri în care băieţii de pe stradă ca el deveneau saci de box pentru miliţieni. Tot de cancer a murit, cu câteva luni în urmă, şi Antonie Iorgovan, un alt apropiat al lui Ion Iliescu. Un alt om-cheie al ultimilor ani.

Momentul său de glorie, din decembrie 1989, este încărcat de eroism şi mister. A însufleţit baricada din 21 decembrie 1989. Dar va lua cu el în mormânt nu doar multe dintre enigmele Revoluţiei, ci şi alte secrete importante ale ultimilor 18 ani. Trupul său va fi adus în ţară pentru a fi depus la Palatul Parlamentului, unde va fi vegheat de revoluţionari. Pe ultimul drum va beneficia de onoruri naţionale.

„N-am devenit bancher!"

Într-un interviu acordat ziarului "Adevărul" înainte de plecarea la tratament în Rusia, Dan Iosif a dezminţit acuzaţiile care i s-au adus de-a lungul vremii. "Am fost acuzat că am furat valuta lui Ceauşescu din sediul CC. N-am devenit între timp nici bancher, nu am părăsit nici România. Am avut chiar un fel de autodenunţ că am furat 25 milioane de dolari din conturile lui Ceauşescu şi rog autorităţile să facă totalul banilor lui Ceauşescu şi, dacă lipsesc 25 de milioane, le dau eu înapoi.

Am avut şi acuzaţii că eu aş fi coordonat revolta minerilor de la Costeşti, din 1999, prin telefon. Că aş fi coordonat mişcările de trupe ale revoluţionarilor care trebuiau să se ducă şi să facă, să dreagă. Imaginaţie bogată! Un prieten de-al meu, din Râmnicu Vâlcea, a şi fost anchetat.

Dar acuzaţia asta cu traficarea obiectelor de patrimoniu naţional le-a întrecut pe toate. Cred că este o chestie patologică la cei care au responsabilităţi din domeniul informaţiilor şi justiţiei din ultimii 17 ani…"! Citiţi integral ultimul interviu al lui Dan Iosif, azi, pe www.adevarul.ro.

Mihaela Rădulescu: „Dan Iosif mi-a dat o şansă"

Înainte de ‘89 a fost unul dintre rebelii Capitalei, prieten cu mulţi capi ai lumii interlope. El însuşi s-a caracterizat de mai multe ori drept "bişniţar" şi "şmecher". În 21 decembrie 1989 a fost unul dintre liderii manifestanţilor de la Intercontinental. Martorii spun că, probabil, manifestaţia s-ar fi spart peste noapte dacă n-ar fi fost curajul lui vecin cu nebunia. A doua zi dimineaţa, a plecat să-i aducă în Piaţa CC al PCR pe muncitorii de pe platformele bucureştene.

A fost unul dintre cei care au intrat în sediul clădirii Comitetului Central al PCR la 22 decembrie 1989. După Revoluţie a fost mereu legat de omul politic Ion Iliescu, urmându-l mai întâi în FSN, apoi la FDSN, PDSR şi PSD. Şi, evident, la Cotroceni, în mandatul 1992-1996. La Cotroceni a avut-o ca şefă de cabinet pe viitoarea vedetă de televiziune Mihaela Rădulescu.

"A fost un om bun, care mi-a dat o şansă într-o vreme în care nu se înghesuia nimeni să mă ajute. Am lucrat aproape doi ani cu el, ca şefa lui de cabinet, şi am văzut un om care a încercat cu o ambiţie fantastică să-şi depăşească condiţia. A reuşit, iar pentru mine Dan Iosif rămâne un luptător şi un erou, atât al Revoluţiei, cât şi al cutremurului din 4 martie 1977, când a salvat sute de vieţi. Mi-e ciudă că nu a reuşit să învingă cancerul, dar sunt convinsă că a luptat cu el până la capăt", ne-a declarat, ieri, Mihaela Rădulescu.

Cercetat în dosarul mineriadei

Dan Iosif a fost acuzat că ar fi participat la vânători ilegale. Numele lui a fost legat şi de afacerea Rafo, dar şi de scandalul aşa-ziselor "Brăţări dacice". În 2006 a fost cercetat în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, sub acuzaţiile de subminare a puterii de stat şi crime împotriva umanităţii.

Dan Iosif a fost indicat de martori sub acoperire ca posibil beneficiar al unor brăţări dacice dispărute, dar ulterior procurorii l-au scos de sub urmărire penală. În vara acestui an a refuzat să părăsească locuinţa de protocol primită de la RA-APPS. A ameninţat chiar că-şi aruncă locuinţa în aer.

O viaţă rebelă: de la kalaşnikovul Revoluţiei la brăţările dacice

Înainte de ‘89 a fost unul dintre rebelii Capitalei, prieten cu mulţi capi ai lumii interlope, „bişniţar" şi „şmecher", cum chiar el însuşi s-a caracterizat uneori.

A fost implicat direct în toate evenimentele din decembrie 1989, în special din zona CC, cu kalaşnikovul în mână.

În 1997 s-a legat cu lanţurile în faţa Senatului, chiar de ziua sa.

A fost acuzat că ar fi participat la vânători ilegale.

Numele lui a fost legat şi de afacerea Rafo, dar şi de scandalul aşa-ziselor „Brăţări dacice". În ultimul dintre cazuri chiar a fost cercetat alături de Adrian Năstase, Ioan Talpeş şi Ovidiu Tender. Toţi au fost găsiţi nevinovaţi.

În ultimul an a fost internat în mai multe clinici din ţară şi din străinătate.

Aceasta a fost, în linii mari, viaţa lui Dan Iosif. O viaţă de rebel.


http://www.adevarul.ro/articole/dan-ios ... ria/334279

În varianta tipărită a ziarului, e scris sub titlu: "Ioşca a luiat cu el în mormînt secretele revoluţiei". Cum moare cîte unul cum se zice că a luat în mormînt secretele revoluţiei, doar-doar se va obişnui poporul român cu ideea că iţele revoluţiei nu mai pot fi descîlcite, ce să facem dacă au murit atîţia?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Joi Dec 06, 2007 4:12 pm

mi-e greata
n-a mai ramas nici un om curat si intreg la minte in mass media ?

mai exista vreun media outlet necontrolat de securisti si jalnicii lor lachei ?
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

E mai grav...

Mesajde Ioan Rosca » Joi Dec 06, 2007 9:29 pm

Totul a putrezit, totul s-a imputit, totul s-a incetosat, conform logicii degenerative sistemice.
Se pare (de la televizor) ca pina si activisti anti-FSN ca Dumitru Dinca si Doru Maries aduc azi un pios omagiu colegului lor de revolutie.
Ca si cum revolutia a avut loc doar pe 21 decembrie. Ca si cum lutpa lui Iosif alaturi de Iliescu, acoperirea tuturor crimelor sale, timp de 18 ani - ar fi mai putin importante decit exaltarea unei zile, evidenta aventura, fara consitenta politica.
Toti "revolutionarii" care au trecut de partea Contrarevolutiei dupa 22 decembrie, ar trebui demascati ca impostori.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Nica Leon » Vin Dec 07, 2007 2:18 pm

Bine spuneţi d-le Roşca.
Ar trebui să ştiţi că cei care au fost prezenţi la catafalcul lui Dan Iosif nu erau revoluţionari ci contrarevoluţionari, pe care Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi protejează, refuzînd încă să cerceteze temeinic plîngerile mele penale, care zac în nelucrare, în sertarele lor, de mult prea mulţi ani, pentru că ei ştiu bine că dacă ar face cercetările legale ce se impun, toţi ar fi intrat la puşcărie.
Dar nu se cercetează ceea ce eu am reclamat şi pentru a dovedi Comisiei Europene că cei de la Bucureşti se cred cu mult mai deştepţi şi mai şmecheri decît cei care au realizat şi îşi consolidează state de drept în cadrul U.E., care aici, pe aceste tembele meleaguri, există numai la nivel declarativ.
În ceea ce priveşte Revoluţia ea a început în data de 21 12 1989, cînd eu am citit programul ce urma să fie îndeplinit, după care, prin contribuţia gloatei, a luat o pauză, pentru că, nu-i aşa, trebuia să contribuie masiv la deăvîrşirea contrarevoluţiei, care se desfăşoară încă şi astăzi, spre nenorocirea boborului român, risipit mai nou prin lume, de unde îl revonfirmă în funcţie pe comunistul-infractor Băsescu Traian, de ţi se face silă nu alta...
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: E mai grav...

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Dec 08, 2007 1:06 pm

Ioan Rosca scrie:Totul a putrezit, totul s-a imputit, totul s-a incetosat, conform logicii degenerative sistemice.
Se pare (de la televizor) ca pina si activisti anti-FSN ca Dumitru Dinca si Doru Maries aduc azi un pios omagiu colegului lor de revolutie.
Ca si cum revolutia a avut loc doar pe 21 decembrie. Ca si cum lutpa lui Iosif alaturi de Iliescu, acoperirea tuturor crimelor sale, timp de 18 ani - ar fi mai putin importante decit exaltarea unei zile, evidenta aventura, fara consitenta politica.
Toti "revolutionarii" care au trecut de partea Contrarevolutiei dupa 22 decembrie, ar trebui demascati ca impostori.
Ioan Rosca


Pai nu este logic? Exista revolutia dl Nica Leon, Mihoc, Rosca, Dinca, Mihaescu si a lui Iosif&Ilici, fiecare cu aia-masi! Ca la noii rromani...
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Lun Feb 18, 2008 4:36 pm

Caracterizare a lui Dan Iosif în "Caietele Revoluţiei" nr. 6/2007, pag. 76-77:

Dacă în 21 Decembrie, Dan Iosif fusese unul din generalii din Piaţa Universităţii, cum îl caracteriza unul din tovarăşii lui de Baricadă, Dumitru Dincă, în sediul CC el a fost Mareşalul, liderul necontestat de niciuna din părţile aflate în bătălia pentu schimbare (...) Dan Iosif era ascultat, temut chiar. Intransigent, fără compromisuri, s-a impus şi a pus ordine în clădire, făcînd din sediul CC un centru de putere revoluţionară (...) Cu Dan Iosif în CC românii erau convinşi că Nicolae Ceauşescu şi partidul său nu vor mai reveni la putere.

Articolul complet îl puteţi citi la http://irrd.ro/caiete/caiete%2013.pdf
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Cine se aseamana se aduna!?

Mesajde Nica Leon » Joi Feb 21, 2008 10:50 am

Despre acest subiect mi-am spus parerea, ba chiar am dat si declaratii la parchet. Si acestui fost criminal i-am salvat viata, ca si pe cea a soldatilor si ofiterilor de la Corpul de Garda a M.Ap.N., in care tragea, foc automat, oprindu-l sa arunce cu grenade.
Bunicul meu, fost detinut politic, torturat de bestiile comuniste, cind eram mic mi-a spus ca tiganul este om numai cind este departe, asa ca nu ma voi osteni sa imi pierd timpul cu nimicuri mincinoase.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Dum Mar 02, 2008 3:11 am

O relatare a lui Andrei Bădin despre Dan Iosif: http://www.badin.ro/2007/12/ciomagul-lui-dan-iosif.html

Ciomagul lui Dan Iosif

In 28 ianuarie 1990 am fost in Piata Victoriei la imensa manifestatie de atunci a partidelor istorice (PNTCD, PNL si PSDR) impotriva deciziei FSN de a se transforma in partid. Cred ca a fost una din cele mai mari demonstratii de dupa decembrie 1989. O poveste care nu am scris-o niciodata. Prilejul: moartea lui Dan Iosif. O alta fata a celui laudat azi de multa lume. Dumnezeu sa il ierte! O poveste cu Iosif, Magureanu, dar si cu Silvian Ionescu:

Cu toate ca soarele stralucea ca intr-o frumoasa zi de toamna, TVR,zisa Libera, a refuzat sa transmita manifestatia motivand ca ar fi... ceata. In cele din urma, candva in cursul dupa amiezii, liderii partidelor istorice au fost primiti de Ion Iliescu. A fost o discutie lunga si Iliescu nu a cedat decat firimituri. La cateva sute de metri se pregatea contra-demonstratia FSN-ului, in Bulevardul Banu Manta, langa Primaria sectorului 1. Printre organizatori Dan Iosif. Dar si Virgil Magureanu sau N.S Dumitru. Acolo se afla si Silvian Ionescu, apropiatul actualului presedinte. Atacurile clasei muncitoare se pregateau pentru imediat dupa lasarea serii. Intre timp, liderii partidelor istorice obtinusera de la Iliescu dreptul de a vorbi la TVR-o minima concesie. S-a format o delegatie condusa de Corneliu Coposu, Radu Campeanu si Sergiu Cunescu.

Fiecare lider a fost insotit de cativa membri ai partidului. Din cate imi amintesc atunci de la PNL am fost impreuna cu Silvia Lupu si profesorul Nae Bedros. Dinu Patriciu, Calin Tariceanu si altii au ramas in piata. Prezenta la tv nu reprezenta mare lucru. Era un fel de figuratie pentru a da consistenta numerica discursurilor celor trei dar pentru unii a contat mai apoi. Cand ne-am intors in Piata Victoriei se lasase seara. La putin timp a inceput prima contra-demonstratie din ciclul "Noi muncim, nu gandim". S-a incercat, la inceput, intimidarea. Cand s-a vazut ca nu tine a inceput ciomageala. Cred ca, undeva dupa 11 noaptea, am ajuns acasa. Obosit, m-am culcat imediat. Dimineata, pe la 9, m-am trezit si am plecat spre sediul PNL. Am facut greseala sa nu dau drumul la radio si tv. Habar nu aveam ce se intampla in Bucuresti.

"Noi muncim, nu gandim" si partidul-stat, FSN, trecusera la represalii.Cu brutalitate. Nici cand am ajuns in fata sediului PNL nu am realizat imediat ce se intampla. Mai ales ca la liberali devastarea a mers mai usor. Dusmanii principal erau taranistii lui Coposu. "Oamenii muncii" luasera cu asalt sediile PNTCD, PNL si PSDR. Cel mai grav afectat fusese sediul PNTCD, de unde Corneliu Coposu a fost scos de Petre Roman si urcat intr-un TAB. In fata sediului PNL nu m-a bagat nimeni in seama initial. Dar imediat ce am intrat pe usa principala a sediului din Bulevardul Magheru mai multi m-au recunoscut. "Asta a fost cu Campeanu si Coposu aseara la TVR". Si se apropiau amenintatori. M-au atins usor. Nu am stat mult pe ganduri si am luat-o la fuga. La vremea aceea, tineretea a fost un avantaj. Azi nu stiu daca as mai face fata. In cateva secunde a trebuit sa iau decizia incotro sa o iau. Am fugit spre Hotelul Intercontinental, acolo unde erau cazati jurnalistii straini, gandidu-ma ca astfel voi atrage atentia. Cunosteam pe cativa dintre ei. Grupul de "oameni ai muncii" a fost cat pe aci sa ma prinda. Usile hotelului erau inchise. In fata lor patrona Dan Iosif care ameninta in stanga si in dreapta. Norocul meu a fost ca in preajma era Nicola Naomescu (fiul celebrului campion la tenis de masa), corespondentul Radio France Internationale (RFI). Ne stiam. Si-a dat seama ca daca Dan Iosif si grupul lui isi dadeau seama cine sunt am incurcat-o. Mi-a facut semn ca si cum ma astepta si m-a bagat imediat in hotel. Cred ca am rasuflat usurat de vreo 100 de ori. Tremuram, insa, in continuare. As minti daca nu as spune ca a fost cea mai ingrozitoare zi din viata mea.

Nicola m-a dus in garsoniera lui care nu mai stiu la ce etaj era.Mi-a spus sa ma linistesc. A comandat de mancare si mi-a spus ca, in seara aceleasi zile, sa povestesc pentru postul de radio din Paris experienta. Intre timp, in holul hotelului, Dan Iosif continua scandalul. Insotit de o actrita foarte cunoscuta la aceea vreme. Comandau whisky dupa whisky la barul hotelului. Jurnalistilor straini le era teama. Bata fesenista nu mai tinea cont de nimic. Dan Iosif continua sa ameninte si cred ca abia tarziu in noapte a plecat.Tonul era chiar mai vehement si vadit amenintator, inclusiv la adresa jurnalistilor straini. Nicole mi-a spus ca dat fiind situatia trebuie cel putin o zi sa stau acolo. Si asa a fost. Noaptea au venit cu vesti si Alexandru Repan si o actrita de la Nottara, prieteni cu Nicola. Mi-au povestit ce se intamplase in oras. La restaurantul hotelului, Nicola ii avea ca invitati pe Corneliu Coposu si Radu Campeanu la microfonul Radio France. Se pregatea editia de ora 18.00 a sectiei romane de la RFI. Dar Nicola transmitea si pentru postul mama in franceza. Apoi i-am povestit si eu ce traisem pentru ambele emisiuni. Cred ca fost primul interviu pe care l-am dat vreodata. A doua zi, dupa pranz, lucrurile se linistisera. Am putut pleca acasa. Dar nu am uitat niciodata noaptea de 28 ianuarie si linsajul din 29. Si nici pe cei care l-au pus la cale. O fi avut meritul Dan Iosif ca a stat alaturi de Ion Iliescu, ca a fost "cel mai fidel membru al PSD", dar a avut si "meritul" de a fi bata FSN-ului inainte sa apara pe firmament Miron Cozma. Mersi, Nicola.

Dan Iosif este exemplu clar ca Revolutia romana a emanat tovarasi. El insusi dintr-o familie din ierarhia a treia a PCR, Iosif a fost un personaj dubios inainte de 1989.Un mic bisnitar. A avut curajul sa iasa pe baricada de la Inter in noaptea de 21 decembrie 1989 si acest lucru i-a schimbat "cariera". A fost certificatul de spalare a pacatelor din trecut. A devenit onorabil. Cred ca urcarea sa in sferele Puterii s-a datorat faptului ca a vazut sau auzit multe in decembrie 1989. A devenit indispensabil. Trebuia facut sa taca prin acordarea de avantaje. A plecat insa cu foarte multe secrete in mormant.Insasi moartea sa mie imi spune multe semne de intrebare. Sau poate ma insel. Voi ce credeti?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Dum Mar 02, 2008 3:07 pm

Dl. Bădin se înşeală, pentru că nici d-lui, ca mulţi alţii trăitori pe aceste meleaguri schimonosite de bestiile comuniste, nu reuşeşte să vadă pădurea de copaci.
Prin ceea ce scrie dovedeşte cît de insignifianţi sînt cei ce se cred intelectuali în această ţară.
Altfel, ceea ce relatează acum, la mai bine de 18 ani, ar fi fost de mult lămurit şi cunoscut în amănunt, mai ales că există numeroase înregistrări video şi audio care ar fi putut constitui mărturi de netăgăduit şi mijloace credibile pentru probarea adevărului istoric.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Dum Mar 02, 2008 4:58 pm

Nica Leon scrie:Dl. Bădin se înşeală, pentru că nici d-lui, ca mulţi alţii trăitori pe aceste meleaguri schimonosite de bestiile comuniste, nu reuşeşte să vadă pădurea de copaci.
Prin ceea ce scrie dovedeşte cît de insignifianţi sînt cei ce se cred intelectuali în această ţară.


Ar fi mai util să spui concret cu ce se înşeală, ce e greşit în relatarea aceasta.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009