Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare deschisă ministrului justitiei D-l Cătălin Predoiu

Reflecta actiuni care concretizeaza Procesul si rezultatele lor.

Scrisoare deschisă ministrului justitiei D-l Cătălin Predoiu

Mesajde eu » Lun Mar 03, 2008 1:04 am

Scrisoare deschisă D-lui Cătălin Predoiu – Ministrul Justiţiei

Spre informare: D-lui Traian Băsescu - preşedintele României, D-lui Călin Popescu Tăriceanu – prim ministru, D-lui Nicolae Văcăroiu – preşedintele Senatului, D-lui Bogdan Olteanu – preşedintele Camerei deputaţilor, D-nei Laura Codruţa Kovesi – procuror general, D-lui Jose Manuel Durao Barroso - preşedintele Comisiei Europene, D-lui Hans-Gert Poettering - preşedintele Parlamentului European, D-lui Franco Frattini – vicepreşedintele Comisiei Europene, comisar pentru Justiţie, D-lui Jaap de Hoop Scheffer - secretar general al NATO, D-lui Nicholas Taubman - ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.


Stimate Domnule Cătălin Predoiu - Ministru al Justiţiei,

În istoria ei, România a trăit două revoluţii: în 1848 şi în 1989. În timpul revoluţiei din 1848 revoluţionarii nu au fost ucişi, dar în 1989 am fost martorii unei revoluţii reprimate printr-un uriaş masacru. Nefăcându-şi datoria de a aduce autorii masacrului în faţa instanţei, Justiţia română s-a dovedit a fi până în prezent o instituţie a Injustiţiei.
Cităm din Apelul pentru Adevăr - iniţiat de vicepreşedintele Alianţei Civice Sorin Ilieşiu, lansat în 21 ianuarie a.c., semnat până în prezent de peste 700 de personalităţi şi susţinut de importante organizaţii sindicale:
“România de astăzi este profund imorală tocmai pentru că este clădită pe fratricidul nepedepsit reprezentat de cele peste 1100 de crime comise în timpul revoluţiei anticomuniste. În timp ce comunismul a căzut fără victime în toate celelalte foste ţări comuniste, în ţara noastră a fost un măcel de proporţii uriaşe. De 18 ani păcătuim în neadevăr şi injustiţie. România nu va putea clădi nimic bun pe crime, minciuni şi nedreptăţi. Incredibilul masacru nu a fost judecat până acum pentru că justiţia şi alte instituţii ale statului au fost aservite sau corupte de autorii celor peste 1100 de crime. Nu ne vom elibera de marea corupţie, nu vom reforma clasa politică şi justiţia decât după ce vom cunoaşte adevărul despre fratricidul din decembrie 1989 şi cel din iunie 1990 comis împotriva societăţii civile, a partidelor istorice şi a presei independente. Orice efort e în zadar dacă nu începem cu începutul: cunoaşterea acestui adevăr care e unica şansă a României. Prin tăcerea ei, o mare parte din clasa politică de astăzi se face vinovată de complicitate morală cu autorii masacrului comis pentru a deturna caracterul anticomunist al revoluţiei începute acum 18 ani. Acum, când România este membră a NATO şi UE, această revoluţie trebuie terminată şi se cuvine să devină “de catifea”.
De 18 ani încoace, cei implicaţi în crime istorice infestează viaţa publică din România şi ne dau lecţii de demnitate de la tribuna celor mai înalte instituţii ale statului. Autorii crimelor nu au fost judecaţi întrucât Justiţia a fost oprită să-şi facă datoria
La 18 ani de la revoluţia anticomunistă, sute de revoluţionari protestatari s-au aflat în greva foamei timp de aproape două luni pentru împlinirea unor deziderate majore ale societăţii civile, exprimate constant în ultimii 18 ani. (...)
Facem apel la Procurorul General (...) să se angajeze în rezolvarea cererilor societăţii civile care sunt totodată revendicări ale revoluţionarilor grevişti ai foamei: Aflarea adevărului despre crimele istoriei recente a României prin soluţionarea cu maximă celeritate a dosarelor Revoluţiei şi mineriadelor. Publicarea imediată de către Procurorul General al României a calendarului cu termene maxime pentru fiecare etapă de cercetare juridică. Conform art. 21 din Constituţie, victimele celor peste 1100 de crime, cei peste 3300 de răniţi şi urmaşii eroilor revoluţiei “au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”. 18 ani nu este un termen rezonabil, ci o batjocură faţă de eroi şi faţă de noi înşine. (...) “
Stimate Domnule Ministru, menţionăm că acest apel a fost adresat autorităţilor române şi europene. La 7 febr. a.c., revoluţionarii protestatari au depus personal versiunea franceză a Apelului pentru Adevăr la Consiliul Europei de la Strasbourg.
Subliniem că la 6 febr. a.c., delegaţia revoluţionarilor condusă de Teodor Mărieş – preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a depus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o acţiune împotriva sistemului juridic al statului român, solicitând prin aceasta, o hotărâre a C.E.D.O. care sa oblige instituţiile statului român să soluţioneze dosarul 97/P/1990 referitor la crimele comise în timpul revoluţiei. Curtea Europeană s-a angajat că va lua o decizie în regim de urgenţă. Această acţiune a reprezentat primul recurs la o instanţă europeană îndreptat împotriva tergiversărilor inacceptabile şi anticonstituţionale în cercetarea penală a masacrului înfăptuit acum 18 ani în timpul revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989 când s-au înregistrat peste 1100 de crime nejudecate până în prezent.
Domnule Ministru, acum peste un an de zile, Doamna Laura Codruţa Kovesi - Procuror General, s-a angajat oficial că va asigurara toate condiţiile necesare pentru ca procurorii care instrumentează cauzele crimelor din decembrie 1989 şi iunie 1990 “să le poată finaliza şi a cerut soluţionarea acestora cu maximă celeritate”. Totuşi “maxima celeritate” a fost convertită în maximă tergiversare.
Stimate Domnule Ministru, va solicităm să acţionaţi pentru ca justiţia română să aibă demnitatea de a-şi face datoria înainte de a fi obligată în acest sens de Curtea Europeană. Vă cerem ca procesul crimelor revoluţiei anticomuniste să aibă statutul cuvenit celui mai important proces al Justiţiei române. Importanţa lui este esenţială. Dacă acest proces va avea loc, vom cunoaşte întregul adevăr despre istoria recentă a României. Cunoaşterea acestuia va face posibilă reforma morală a societăţii româneşti.
Vă solicităm o întâlnire pentru a ne exprima opinia faţă de modalităţile de urgentare a finalizării dosarelor de interes naţional, nesoluţionate de peste 18 ani din cauza aservirii politice a Justiţiei sau a imixtiunilor în Justiţie.


1 Martie 2007

Cu încredrea că nimic bun nu poate fi clădit pe neadevăruri şi crime.

Sorin Ilieşiu – Vicepreşedinte, Alianţa Civică
avocat Antonie Popescu – Senior, Liga Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990
Teodor Mărieş – Preşedinte, Asociaţia 21 Decembrie 1989
George Costin – Preşedinte executiv, Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989
Cristian Dumitrescu - Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România
avocat Alina Grigorescu – Consiliul Director al Alianţei Civice
Ana Ciucan Ţuţuianu – Alianţa Civică Bucureşti
Ştefana Bianu - Vicepreşedinte, Consiliul Mondial Român
Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte, Asociaţia Adevăr şi Dreptate
Liviu Antonesei – Preşedinte, Fundaţia Culturală Timpul – Iaşi
dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte, Federaţia naţională OMENIA a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri)
Grupul vaduvelor de eroi martiri
Gheorghe Tiber - Preşedinte, Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România
Pompiliu Alămorean – Preşedinte, Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 - Timişoara
Ilinca Diaconu - Preşedinte, Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor, Galaţi
Marian Mititelu - Preşedinte, Sindicatul Solidaritatea, Hunedoara
Ion Ioan - Preşedinte, Sindicatul ALRO, Slatina
Nu am murit atunci pentru bataia de joc de acum!
eu
 
Mesaje: 26
Membru din: Mar Oct 24, 2006 10:33 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Actiuni si rezultate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

<<< Piata Universitatii 2009