Sectorul CIVES
 
 

Piaţa neagră a titlurilor de revoluţionar

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Piaţa neagră a titlurilor de revoluţionar

Mesajde Marius » Vin Mar 28, 2008 2:29 pm

Articol în "România Liberă" de azi:

Un certificat preschimbat se vinde cu 10.000 de euro.

Presedintele comisiei parlamentare pentru problemele revolutionarilor, deputatul Emilian Cutean, a declarat, ieri, la Alba Iulia, ca un certificat de revolutionar preschimbat in conditiile noii legislatii se vinde pe piata neagra cu 10.000 de euro. "Vom solicita Parchetului sa se implice in anchetarea falsurilor care apar in dosarele ce ajung la comisie. Sunt probleme foarte grave. S-a ajuns ca un certificat preschimbat sa se vanda cu 10.000 de euro", a spus Cutean. El a adaugat ca o asemenea suma nu este exagerata, tinand cont de beneficiile ulterioare: "Fiecare primeste pe loc in jur de 400 de milioane de lei vechi indemnizatie din urma, incepand cu 2004. La aceasta se va adauga lunar o indemnizatie de pana la 10% din salariul mediu brut".


http://www.romanialibera.ro/a121164/pia ... ionar.html

Mă întreb dacă sînt doar zvonuri aruncate la derută sau există o bază reală. Cu vechile certificate au existat deasemenea astfel de zvonuri, chiar la televizor s-a arătat odată un certificat în alb cu ştampilă şi timbru sec, dar n-am auzit să fie cineva condamnat pentru ilegalităţi cu aceste certificate.
Noile certificate de revoluţionar au trecute pe ele nu numai numele, ci şi CNP-ul şi fotografia titularului (fotografia e tipărită, nu lipită, se scanează o fotografie depusă la dosar de titular). Chiar dacă cumperi un certificat al altcuiva, nu prea poţi să-l foloseşti. Singura cale de falsificare e să se falsifice la tipărire, iar apoi să se falsifice şi semnăturile şi ştampilele SSPR.
Eu aştept ca în loc de discuţii generale de tipul "se falsifică certificate de revoluţionar", să auzim de cazuri de tip "X a falsificat certificate de revoluţionar şi a primit pentru asta cutare pedeapsă".
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Piaţa neagră a titlurilor de revoluţionar

Mesajde Ioan DRIMUS » Dum Mar 30, 2008 1:53 pm

Mă întreb dacă sînt doar zvonuri aruncate la derută sau există o bază reală.
Eu aştept ca în loc de discuţii generale de tipul .....



Iar eu ma astept ca "revolutionarii" sa devina ceva mai rezonabili si sa nu isi compromita statutul (ma refer la cei care chiar au facut ceva bun) infruptandu-se cu privilegii aiurisante. Stim bine ca printre cei care se lauda cu titlul de "revolutionar" se ascund si criminali notorii. Stim foarte bine ca foarte multi dintre fostii activisti PCR si multi securisti poseda "legitimatia de revolutionar" chiar daca nu au facut nimic bun in acele momente;
...Si mai cunosc familii care isi plang mortii impuscati in "revolutie"; acestia au fost cu adevarat eroi (si-au jerfit viata) dar nimeni nu a reclamat si nu beneficiaza de nici un privilegiu de pe urma "revolutiei"

De fapt despre ce "revolutie" vorbim ?
Despre masacrul regizat cu ocazia inlaturarii din functie a familiei Ceausescu ?
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Daniel Purec » Dum Mar 30, 2008 10:59 pm

Nu sunt privilegii ci e un mod de ajutorare a celor cu venituri modeste in cazul luptatorilor REMARCATI PRIN FAPTE DEOSEBITE.Daca acestia depasesc salariu mediu,nu primesc bani.Normal era ca societatea sa le ofere un trai decent prin munca lor pentru ca ei au rasturnat regimul dictatorial.Ce le ofera societatea?De raniti si urmasi nu discut.Statul care le-a ucis parintii sau su mai rau,fiii,trebuie sa-i protejeze,sa-i sprijine.Retinutii idem.Mai toti cei trecuti prin foc si sabie in decembrie (cei reali) au ramas cu probleme psihice.O spun in cunostinta de cauza,nu vorbesc vorbe.Problema sunt impostorii,acesti hoti din cauza carora s-a creat imaginea deplorabila de care ne "bucuram".
In decembrie mila noastra nascut monstri.Mai da-ne,Doamne,o saptamana de libertate si cate un pistol automat!
Daniel Purec
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Mar 28, 2008 1:39 pm

Mesajde Daniel Purec » Dum Mar 30, 2008 11:07 pm

In legatura cu spagile va pot transmite din partea domnului Secretar de Stat Puiu Fesan urmatoarele:nu mai dati bani hotilor! Oricum,nici un dosar de impostor nu trece iar toate dosarele celor care merita certificatul,vor trece.Cateva cazuri au fost trimise la DNA deja.Mecanismul se pare ca e urmatorul:mituitorul apeleaza la o persoana din SSPR,stabilesc suma iar la data intrarii in comisie dosarul daca nu trece,nu trece.Daca trece,persoana mituita anunta ca "a rezolvat".Prinde orbul,scoate-i ochii.Nici unul nici altul nu recunosc infractiunea.S-au facut sedinte pe tema asta,are si DNA ceva de lucru dar se pare ca e greu de stopat acest mecanism diabolic vechi de ani si ani,care inainte facea chiar "aranjamente" din cele mai revoltatoare.Sa nu incerce cineva sa-l mituiasca pe domnul Secretar de Stat Puiu Fesan pentru ca risca sa iasa batut.PunctDecat sa dati mii de euro hotilor,mai bine dati a zecea parte din ei unor saraci
In decembrie mila noastra nascut monstri.Mai da-ne,Doamne,o saptamana de libertate si cate un pistol automat!
Daniel Purec
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Mar 28, 2008 1:39 pm

Gargara !

Mesajde Ioan DRIMUS » Mie Apr 02, 2008 12:36 pm

[quote="Sa nu incerce cineva sa-l mituiasca pe domnul Secretar de Stat Puiu Fesan pentru ca risca sa iasa batut.[/quote]
Domnule Dan; vii aici cu povesti de adormit copii;
La ora asta in Guvernul Romaniei este o adevarata mafie. Le cunoastem metehnele si stim foarte bine ca fac pe dracu-n patru ca sa mulga din banii contribuabilului si sa-i risipeasca pe tot ce cred ei ca le aduce beneficii personale. Da o privire peste averile acumulate de catre toti "tovarasii din guvern, si intreaba-te de unde provin acesti bani.
Daca cu adevarat sunteti "revolutionari" si ati suferit mari prejudicii pentru jertfa voastra si aveti nevoie ca cetatenii romaniei sa va intretina denuntati chiar impostorii care va fac de panorama si s-au trecut nemeritat pe liste. Scoateti la vedere pe internet lista cu toti revolutionarii aratati ce fapte de vitejie a facut fiecare, ce a suferit si ce primeste in schimb ca "recompensa"
....Sa vedem noi insine in ce buzunare se duc banii nostri iar daca intr-adevar sunt si eroi sa le dam si medalii sa ii preaslavim.
...dar atata timp cat "eroii" se fac pe liste la guverni da-mi voie sa ma indoiesc de corectitudinea demersului si chiar sa ma revolt pentru ca banii mei ajung pe mana impostorilor.
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

De la revolutionari la contrarevolutionari

Mesajde Ioan Rosca » Mie Apr 02, 2008 7:23 pm

Am mai scris despre acest subiect la:
http://www.piatauniversitatii.com/news/ ... onth=1.htm
http://www.piatauniversitatii.com/news/ ... onth=2.htm

Revin in contextul discutiei de aici.
Cine doreste sa fie considerat erou revolutionar, pentru ce a facut in decembrie 89 - si nu un simplu aventurier iesit in strada ca sa se agite (ca un microbist dupa o partida de fotbal), trebuie sa poata preciza la ce revolutie a participat, la una de rasturnare a oligarhiei securicomuniste sau de aparare a intereselor ei?
Un adevarat revolutionar anticomunist nu avea ce cauta in tabara activistilor de partid care au realizat diversiunea si agresiunea din 1990, sub flamura FSN. Soldatii (agentii, slujitorii) lui Iliescu nu pot avea decit certificat de contrarevolutionar.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Marius » Mie Apr 02, 2008 8:24 pm

Există două probleme distincte:
1. Problema impostorilor care şi-au procurat sau încearcă să-şi procure certificate de revoluţionar. Această problemă se discută aici.
2. Problema oportunităţii de principiu a unei legi care să dea avantaje materiale revoluţionarilor. Această problemă se discută la tema "Problema privilegiilor" viewtopic.php?t=131

Rog forumiştii să respecte temele de discuţie şi să-şi scrie mesajele la tema potrivită.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Deschid si a treia problema

Mesajde Ioan Rosca » Joi Apr 03, 2008 3:18 pm

De acord. Eu am pus insa o a treia problema, careia ii deschid acum un fir separat.
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: De la revolutionari la contrarevolutionari

Mesajde Ioan DRIMUS » Mar Mai 20, 2008 6:11 pm

Ioan Rosca scrie:Cine doreste sa fie considerat erou revolutionar,..... trebuie sa poata preciza la ce revolutie a participat, la una de rasturnare a oligarhiei securicomuniste sau de aparare a intereselor ei? Ioan Rosca

Completare: cei care considera ca revolutia s-a incheiat pe 21 sau 22 decembrie '89 si au trecut la impartirea momelii privilegiilor "oferita" de Ilici pot sa se considere ca fiind revolutionarii rosii care au contribuit la rasturnarea dictatorului pentru a-l inlocui cu un regim al cleptocratilor oligarhi si un o oranduire a capitalismului rosu.
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Re: De la revolutionari la contrarevolutionari

Mesajde Nica Leon » Joi Mai 22, 2008 7:55 pm

Ioan Rosca scrie:Un adevarat revolutionar anticomunist nu avea ce cauta in tabara activistilor de partid care au realizat diversiunea si agresiunea din 1990, sub flamura FSN. Soldatii (agentii, slujitorii) lui Iliescu nu pot avea decit certificat de contrarevolutionar.

Ioan Rosca


Bravo, dle Roşca! Aşa este, numai că, din păcate, în originala noastră democraţie, infractorii cu titluri de "revoluţionari" sînt mulţi chiar şi în rîndul parchetarilor, care refuză sistematic să cerceteze plîngerile mele penale, înregistrate pe această temă. Sper ca măcar C.E.D.O. să judece cu prioritate astfel de plîngeri, care zac încă la ei de mai bine de un an.
Fiat justitia, pereat mundi!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009