Sectorul CIVES
 
 

Dreptul de a manifesta liber

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Dreptul de a manifesta liber

Mesajde Marius » Vin Apr 04, 2008 2:02 am

Printre cererile formulate în revoluţia din Timişoara, tipărite în maifestul "A căzut tirania!" din 22 decembrie 1989, la punctul II subpunctul 8 figura "dreptul de a manifesta liber".

Constatăm cu prilejul sumitului NATO, la 18 ani de la revoluţie, că acest drept nu este încă asigurat cetăţenilor români.

Nici nu are relevanţă dacă părerile celor care voiau să manifeste contra NATO sînt corecte sau nu.

Scriam în 2002 într-o publicaţie locală din Timişoara şi repetam în cartea mea "Libertatea şi politrucii": "dacă, prin absurd, preţul integrării în NATO ar fi renunţarea la libertatea de exprimare, e cazul s-o spunem: acesta e un preţ prea mare, nu trebuie să-l plătim" http://procesulcomunismului.com/marturi ... corpol.htm
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Haşoti

Mesajde Marius » Dum Apr 06, 2008 3:40 am

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşoti e de părere că intervenţia forţelor de ordine în cazul manifestanţilor anti-NATO trebuia sa fie mai dură. Articol în "Cotidianul": http://cotidianul.ro/de_la_puiu_hasotti ... 42704.html
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

O tara plina de comunisti!

Mesajde Nica Leon » Mie Apr 09, 2008 2:38 pm

Ceea ce s-a întîmplat recent, cînd au fost interzise manifestaţiile pro sau contra a reprezentat o nouă dovadă că după Revoluţia au învins contrarevoluţionarii, deşi erau nişte cretinoizi criminali, ce au fost preferaţii gloatei la 20 mai 1990.

Poziţiile manifestate în legătură cu acest subiect de nişte tîmpiţi aflaţi şi în parlament este o nouă probă că această ţară este cotropită încă de comunişti criminali, care habar nu au şi nici în coate nu îi doare de textele supreme şi obligatorii ale terfelitei Constituţii a româniei, care la art. 39 consacră:

"Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme." - de unde rezultă că toţi cei care vroiau puteau să demonstreze fără să ceară voie la cine ştie care troglodit ce vinde la suprapreţ borduri tîmpiţilor care au votat un agricultor din Videle pentru a deveni primar în Bucureşti.
Ar fi fost simplu dacă mi-ar fi urmat exemplul, din 21 12 1989, cînd nu am cerut voie de la nimeni, pentru că aveam ceea ce lipsea şi, din păcate, lipseşte încă locuitorilor României, ca şi ulterior, cînd am organizat cele mai multe mitinguri şi marşuri de protest, chiar şi împotriva aruncării acestei ţări în ghearele mînjite cu sînge ale NATO, fără să cer autorizaţii, pentru că ştiam bine că nici un petic de hîrtie higienică nu poate valora ceva în faţa principiilor de la art. 51(art. 1 alin.5) şi art. 150 alin. 1 (154 alin. 1) din Legea zisă fundamentală.
Poate că ar fi fost şi manifestaţii de amploare dacă în ţara asta ar fi fost bărbaţi cu ceva minte. Realitatea însă este cea care tot mereu ne contrazice fără să învăţăm nimic şi fără să cădem măcar pe gînduri, cum făceau odinioară unii pe la Hamangia.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009