Sectorul CIVES
 
 

Adolescenti care au trait revolutia din 1989

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Adolescenti care au trait revolutia din 1989

Mesajde ana-maria » Mie Apr 16, 2008 11:47 am

Buna ziua,

Ma numesc Ana-Maria Paraschiv si sunt studenta in anul III si ultimul la Universitatea din Bucuresti. Momentan derulez o cercetare pentru lucrarea de licenta, pe care o voi sustine in vara, cercetare ce se bazeaza pe generatia de adolescenti din Romania care au trait revolutia din 1989. Am realizat un chestionar si ma intrebam, daca gasesc pe acest forum persoane care ar dori sa completeze chestionarul. Trebuie sa spun ca fac aceasta lucrare pentru ca ma intereseaza felul in care aceasta generatie a fost afectata de ceea ce a trait, felul in care au perceput evenimentele, dar si cum i-a influentat in general in viata, pentru ca eu cred ca a cunoaste aceasta generatie este un lucru important daca doresti sa schimbi ceva in aceasta tara. Asta vreau sa aflu din chestionare.
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat citirii acestui mesaj,

Ana-Maria
ana-maria
 
Mesaje: 4
Membru din: Mie Apr 16, 2008 11:37 am

Mesajde Marius » Mie Apr 16, 2008 12:23 pm

Vrei să iei legătura cu persoane de pe acest forum dar nici o adresă de e-mail nu e disponibilă în profilul tău.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

adresa

Mesajde ana-maria » Mie Apr 16, 2008 12:25 pm

da, asa este, imi cer mii de scuze. adresa mea de e-mail este: lorelai_ana@yahoo.co.uk. Ma intreb daca dvs. sunteti domnul Marius Mioc, de care incerc sa dau?
ana-maria
 
Mesaje: 4
Membru din: Mie Apr 16, 2008 11:37 am

Mesajde Marius » Mie Apr 16, 2008 12:28 pm

Eu sînt.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

!

Mesajde ana-maria » Mie Apr 16, 2008 12:36 pm

:D Buna ziua! Ma bucur foarte mult ca v-am gasit. Am gasit intr-o zi cartea dvs. "Revolutia din 1989, pe scurt", din intamplare, intr-o librarie din Bucuresti si de-atunci m-am hotarat ca trebuie sa va gasesc. Sunt sigura ca m-ar ajuta foarte mult o discutie mai detaliata cu dvs., poate o forma de interviu. M-as putea deplasa in Timisoara sa va intalnesc personal. Ce spuneti?
ana-maria
 
Mesaje: 4
Membru din: Mie Apr 16, 2008 11:37 am

Mesajde Marius » Mie Apr 16, 2008 12:47 pm

Dacă-mi verificaţi profilul pe acest sit îmi găsiţi e-mailul.
Dacă sînteţi interesată de cărţi ale mele le puteţi citi pe situl înrudit procesulcomunismului: http://www.procesulcomunismului.com/mar ... lt.asp.htm
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

!

Mesajde ana-maria » Mie Apr 16, 2008 12:50 pm

Din pacate nu pot vedea adresa dvs. de e-mail, pentru ca nu am Outlook setat si linkul de e acest forum imi deschide outlook-ul. Am incercat sa va trimit mesaj privat, dar imi spune ca este dezactivat pe acest forum, asa ca va rog sa fiti amabil si sa-mi trmiteti dvs. un mail pe adresa pe care am mentionat-o mai devreme. Se poate?
ana-maria
 
Mesaje: 4
Membru din: Mie Apr 16, 2008 11:37 am

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Apr 26, 2008 2:27 am

Stimata Doamna Ana-Maria,

Sa intelg ca va intereseaza doar adolescenti deci ceei sub 16 ani in acel moment. Nu va intereseaza decât perceptia lor de atunci si azi, deci nicidecum evenimentele si ceei ce au participat fiind vorba de tineret sub 30 de ani la care se aduaga si un procent redus peste (vb de 21 dec-Bucuresti). As atrage atentia asupra unui alt aspect

Adolescentii (vb de Bucuresti) nu au fost în strada intr-un asa imens numar cum se crede, in 22 Dec vor iesi datorat estazului fiind specific copiilor si adolescentilor sa se manifeste liber in asemena ocazi, dar ma indoiesc ca ei in acel moment vor fi constientizat ce fac si a ce se impotrivesc, lucram pe atunci intr-un liceu bucurestean,iar pe baricada am vazut doar doi adoelscenti implicati inca din 21 dec, numai ca unul; era cu specula de bilete la cinematografe, era si cel mai rebel elev cum s-a si manifestat pe baricada. Un procent de 10-15% au fost si adollescenti, ce a romantat revolutia, poate ca nu întâmplator i-au si ucis, deh o revolutie fie ea si bolsevica are nevoie si de poezie, copiii au fost victime acestor poetii a carei arma nu a fost stiloul ci arma pe a carui tragaci au tras. Ma indoiesc sa gasiti multi adolescenti sinceri care sa nu mitizeze faptele, sentimentele si gândurile lor , azi sunt si ei maturi, stiu mai exact ce era cu comunismul, ceea ce in 89 nu prea aveau habar tinerii si chiar maturi sub 50 de ani. Eu prevad ca veti avea o teza romantata care nu prea va ajuta pe nimeni, veti mentine în viata un mit. Sigur, nu putem exclude din fenomen adolescenti de atunci, insa cred ca ranitii, arestati si ceei ucisi (urmasi lor) ar trebui refelctati, acestor adolsecenti de atuni li se cuvine un respect mai deosebit,chair daca si ei vor mai mitiza pe aci pe colo, insa; sa se evite a se mai spune revolutia copiilor ptr ca nu prea a fost, nu a depasit 10-15% din care procent ar trebui vedea si cum au aterizat acolo.

Cred ca mai concludent ar fi de studiat Timisoara ptr ca acolo a inceput din 16 dec , pe când Bucurestiu 21, iar ce s-a întâmplat dupa 22 Dec, este o alta poezie specifica bolsevicilor care au si câstigat,ucis bestial copiii pe care ia chemat sub focul armei si cum haosul si bucuria era mare, facut paradisul copiilor ce s-au dus ca miei la taiat. Dar Timisoara nu se compara cu sudul, mentalitatea difera, aceei copii din banat cu sigurnata au fost mai constienti ce fac in comparatie cu bucuresteni sau alte zone uitate de lume care facura si ei o revolutie la crâsma. Ce va rezulta de la Timisoara nu va fi valabil in restul tari, asa ca acest studiu nu este tocmai usor ptr a fi realizat cum se cuvine si de ce nu, de care sa se tina cont, ceea ce cred ca si va doriti
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Apr 26, 2008 3:27 am

As mai face o compelctare si o propunere

Ar trebui identificat serios motivatia reala a românilor ce au iesit în strada, impartii pe categori din care vor reiesi minim 3-5 categori (inclusiv adolescenti), ce va ajuta si la descfirarea cauzei ptr care Ro a fost ultima si nu fara interventie externa sa se descatuseze , aceasta libertate ce si-o doreau atunci români ar trebui atent analizata ptr ca ea ofera foarte mari surprize. Daca se doreste schimba ceva in tara trebuie pune si oglinda in fata iar un studiu serios de acest fel nu ar strica. Eu as putea da rezultatul fara nici un stidiu ptr ca eu l-am facut atunci in aceea perioada. Raspunsul corect la acesta chestiune va raspunde si cauzei ptr care bolsevici au calarit Ro si dupa 89.

Sigur, copii vor spune cu totii ca vor fi vrut libertate, numai ca si aceasta Mai-libertate ar trebui atent analizata ptr ca exista si iluzia libertati pe care in 89 o aveau nu putini. Ce perceptie exista in acel moment despre demcoratiile vestice, pe care mai nimeni nu le cunostea in acel moment decât zgârie nori de la NY ori pisicina bogatasilor la aceasta s-a redus dorinta de libertate si demcoratie a românilor, iar pustani vor fi fost primi impresionati de imaginile din filmele americane la care se si limitau, asa ca acest studiu nu cred ca reprezinta un deosebit interes si nici nu îi vad rolul,insa daca se doreste face ceva serios, cred ca ar trebui sa incepem demitiza aceea revolutie si spune adevarul. Nici macar 10% din luptatorii (facuti), nu au iesit constienti ptr un ideal, iar procentul exact il gasiti in ceea urmat si tot la Timisoara, dar pâna în Iunie 1990 sa se cerceteze acele semnaturi, faca un calcul si atunci veti avea realul procent constient care in adevar a iesit pentru un ideal, respectiv libertate , democratie si reala economie de piata
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009