Sectorul CIVES
 
 

Scrisoare_deschisa_Dnei_Laura_Codruta_KOVESI

Reflecta actiuni care concretizeaza Procesul si rezultatele lor.

Scrisoare_deschisa_Dnei_Laura_Codruta_KOVESI

Mesajde administrator » Mie Apr 16, 2008 3:55 pm

D-nei Laura Codruţa Kövesi - Procuror General al României

Spre informare: D-lui Traian Băsescu - Preşedintele României, D-lui Călin Popescu Tăriceanu – Prim Ministru, D-lui Cătălin Predoiu – Ministrul Justiţiei, D-lui Nicolae Văcăroiu – Preşedintele Senatului, D-lui Bogdan Olteanu – Preşedintele Camerei deputaţilor, D-lui Jose Manuel Durao Barroso - Preşedintele Comisiei Europene, D-lui Hans-Gert Poettering - Preşedintele Parlamentului European, D-lui Franco Frattini – Vicepreşedintele Comisiei Europene, comisar pentru Justiţie, D-lui Jaap de Hoop Scheffer - Secretar general al NATO, D-lui Nicholas Taubman - ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.


Stimată Doamnă Procuror General,

Din cauza unui singur om care a murit în greva foamei, fostul ministru de externe, d-l Adrian Cioroianu, şi-a dat demisia de onoare asumându-şi greşelile subordonaţilor.

În timpul masacrului din decembrie 1989 au murit peste 1200 de oameni, criminalii nefiind judecaţi nici măcar după 18 ani. Conform art. 21 din Constituţie, victimele celor peste 1200 de crime, cei peste 3300 de răniţi şi urmaşii eroilor revoluţiei “au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”. 18 ani nu este un termen rezonabil, ci o batjocură faţă de România, faţă de eroi şi urmaşii lor, faţă de normele fundamentale ale Justiţiei şi ale Constituţiei. Nimeni nu şi-a dat demisia pentru aceasta batjocură, nimeni nu a fost condamnat moral şi juridic pentru favorizarea criminalilor, pentru tergiversarea ilegală, anticonstituţională, a trimiterii în judecată a autorilor celor peste 1200 de crime.

Vă cerem să vă prezentaţi demisia de onoare dacă nu veţi da curs următoarelor două solicitări până vineri, 18 aprilie a.c.:

un dialog în prezenţa presei, cu tema: "Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei: le finalizăm sau le îngropăm cu adevăr cu tot?".
publicarea calendarului cu termene maxime pentru fiecare etapă de cercetare juridică în aceste dosare.
În cazul refuzului, vom solicita demiterea dvs.. Totodată, vom cere demisia de onoare a d-lui Cătălin Predoiu - Ministrul Justiţiei şi trimiterea în judecată a celor responasbili pentru favorizarea criminalilor, cerând sprijin în acest sens forurilor internaţionale. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom solicita demiterea Ministrului Justiţiei de către Primul Ministru, d-l Călin Popescu Tăriceanu – preşedintele Partidului Naţional Liberal. În caz contrar, vom cere demisia de onoare a preşedintelui PNL; dincolo de datoria de a-şi onora promisiunile de Dreptate şi Adevăr pentru care PNL a ajuns la guvernare, domnia sa nu are voie să uite liberalii sacrificaţi de regimul comunist, ucişi în zilele revoluţiei anticomuniste sau bătuţi cu bestialitate în timpul fratricidului din iunie 1990 când sediul PNL a fost devastat şi vandalizat.

Stimată Doamnă Procuror General, în cadrul dialogului nostru de la începutul lui decembrie 2007, ne-aţi promis că până la 15 ianuarie 2008 veţi da publicităţii calendarul aflarii adevărului - în 2008 - despre masacrul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990 împotriva societăţii civile, a partidelor istorice şi a presei independente. Pentru publicarea acestui calendar, sute de revoluţionari protestatari s-au aflat în greva foamei aproape două luni, începând din 18 Decembrie 1989 – ziua condamnării crimelor comunismului în România.

De ce aţi ignorat greva foamei, de ce aţi refuzat dialogul şi de ce nu v-aţi onorat cuvântul? Vă solicităm să faceţi publice presiunile şi ameninţările la care aţi fost expusă dvs. şi colaboratorii dvs., cu scopul tergiversării trimiterii în judecată a criminalilor.

Ca urmare a acestei tergiversări, la 6 februarie a.c., delegaţia societăţii civile condusă de Teodor Mărieş – preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a depus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o acţiune împotriva sistemului judiciar al statului român, solicitând prin aceasta, o hotărâre a C.E.D.O. care să oblige instituţiile statului român să soluţioneze dosarul 97/P/1990 referitor la crimele comise în timpul revoluţiei. La 7 februarie a.c., la Consiliul Europei de la Strasbourg a fost depusă versiunea franceză a Apelului pentru Adevăr, adresat autorităţilor române şi europene. La 26 martie a.c., versiunea engleză a apelului a fost depusă la ambasadele statelor membre NATO şi la reprezentanţele UE şi ONU de la Bucureşti, iar la 9 aprilie, versiunea actualizată a fost depusă la C.E.D.O. şi la Consiliul Europei de la Strasbourg.

În zilele de 9 şi 10 aprilie a.c. delegaţia societăţii civile s-a deplasat din nou la Strasbourg pentru a depune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului un nou set de documente probatorii în completarea celor înregistrate la 6 febr. a.c., referitoare la perioada infracţională 16-28 Decembrie 1989 şi de crimele din 13 iunie 1990, precum şi următoarele: documente şi decizii injuste ale Curţii Constituţionale, ale Procurorului General, ale şefului interimar al Secţiei Parchetelor Militare (colonelul Ion Vasilache); probe de imixtiune în justiţie ale unor parlamentari sau reprezentanţi ai Guvernului.

Concluzia reprezentantului delegat al C.E.D.O. a fost că în Romania s-a inregistrat cel mai mare număr de victime pe timp de pace în istoria contemporană a Europei, masacrul producându-se într-un interval extrem de scurt.
Stimată Doamnă Procuror General, vă solicităm, în al 12-lea ceas, să acţionaţi pentru ca Justiţia română să aibă demnitatea de a-şi face datoria înainte de a fi obligată în acest sens de Curtea Europeană. Vă cerem încă o dată ca procesul crimelor revoluţiei să aibă statutul cuvenit celui mai important proces al Justiţiei române. Importanţa lui este esenţială. Dacă acest proces va avea loc, vom cunoaşte întregul adevăr despre istoria recentă a României, iar cunoaşterea acestuia va face posibilă reforma morală şi libertatea reală a societăţii româneştii.

Acum peste un an de zile, v-aţi angajat oficial că veţi asigura toate condiţiile necesare pentru ca procurorii care instrumentează cauzele crimelor din decembrie 1989 şi iunie 1990 să le poată finaliza şi aţi cerut “soluţionarea acestora cu maximă celeritate”.

De ce maxima celeritate a fost convertită în maximă tergiversare?

Vă solicităm ca la dialog să participe şi următorii: d-l Cătălin Predoiu - Ministrul Justiţiei,
d-na Lidia Bărbulescu - Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, d-l Gabriel Pişcociu - Consilier prezidenţial.

În numele transparenţei înfăptuirii Justiţiei vă solicităm ca dialogul să fie filmat de reprezentanţi ai presei din cadrul posturilor naţionale de televiziune.
Menţionăm că delegaţia noastră va fi formată din: Sorin Ilieşiu – Vicepreşedinte, Alianţa Civică; Teodor Mărieş – Preşedinte, Asociaţia 21 Decembrie 1989; George Costin - Preşedinte executiv, Blocul Naţional al Revoluţionarilor; Cristian Dumitrescu – AFDPR; avocat Antonie Popescu – Senior, Liga Studenţilor, 1990; Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte, Asociaţia Adevăr şi Dreptate.

Cităm, în încheiere, din Apelul pentru Adevăr semnat de peste 800 de personalităţi şi susţinut de importante organizaţii sindicale:

“România de astăzi este profund imorală tocmai pentru că este clădită pe fratricidul nepedepsit reprezentat de cele peste 1200 de crime comise în timpul revoluţiei anticomuniste. În timp ce comunismul a căzut fără victime în toate celelalte foste ţări comuniste, în ţara noastră a fost un măcel de proporţii uriaşe. De 18 ani păcătuim în neadevăr şi injustiţie. România nu va putea clădi nimic bun pe crime, minciuni şi nedreptăţi. Incredibilul masacru nu a fost judecat până acum pentru că justiţia şi alte instituţii ale statului au fost aservite sau corupte de autorii celor peste 1200 de crime. Nu ne vom elibera de marea corupţie, nu vom reforma clasa politică şi justiţia decât după ce vom cunoaşte adevărul despre fratricidul din decembrie 1989 şi cel din iunie 1990 comis împotriva societăţii civile, a partidelor istorice şi a presei independente. Orice efort e în zadar dacă nu începem cu începutul: cunoaşterea acestui adevăr care e unica şansă a României. Prin tăcerea ei, o mare parte din clasa politică de astăzi se face vinovată de complicitate morală cu autorii masacrului comis pentru a deturna caracterul anticomunist al revoluţiei începute acum 18 ani. Acum, când România este membră a NATO şi UE, această revoluţie trebuie terminată şi se cuvine să devină “de catifea”.

De 18 ani încoace, cei implicaţi în crime istorice infestează viaţa publică din România şi ne dau lecţii de demnitate de la tribuna celor mai înalte instituţii ale statului. Autorii crimelor nu au fost judecaţi întrucât Justiţia a fost oprită să-şi facă datoria.

La 18 ani de la revoluţia anticomunistă, sute de revoluţionari protestatari s-au aflat în greva foamei timp de aproape două luni pentru împlinirea unor deziderate majore ale societăţii civile, exprimate constant în ultimii 18 ani. (...)

Facem apel la Procurorul General (...) să se angajeze în rezolvarea cererilor societăţii civile care sunt totodată revendicări ale revoluţionarilor grevişti ai foamei: Aflarea adevărului despre crimele istoriei recente a României prin soluţionarea cu maximă celeritate a dosarelor Revoluţiei şi mineriadelor. Publicarea imediată de către Procurorul General al României a calendarului cu termene maxime pentru fiecare etapă de cercetare juridică. (...) “

Stimată Doamnă Procuror General, nu aveţi voie să nesocotiţi cele peste 700 de personalităţi semnatare ale Apelului pentru Adevăr, în frunte cu scriitorul Mircea Cărtărescu, politologul Vladimir Tismăneanu, filozoful Mihai Şora sau venerabilul disident anticomunist Vasile Paraschiv.

16 aprilie 2008

Cu încredrea că nimic bun nu poate fi clădit pe neadevăruri şi crime,

Sorin Ilieşiu – Vicepreşedintele Alianţei Civice

Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte

Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv

Liga Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, avocat Antonie Popescu – Senior

Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Catalin Giurcanu - Preşedinte

Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu - Vicepreşedinte

Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte

Fundaţia Culturală Timpul – Iaşi, Liviu Antonesei – Preşedinte

Federaţia naţională Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte

Grupul văduvelor de eroi martiri

Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România, Gheorghe Tiber - Preşedinte,

Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte

Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu - Preşedinte

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, Marian Mititelu - Preşedinte

Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Semnatura colaterala

Mesajde Ioan Rosca » Mie Apr 16, 2008 4:11 pm

Din motive inacceptabile, numele meu si al asociatiei CIVES nu apare nici pe acest apel, desi sint parte in demersul justitiar de la procuratura, probabil cel mai consistent sustinator al anchetelor si un consecvent militant pentru depasirea boicotului justitiei de catre "Justitia" pro-comunista.
Sint obligat din nou sa semnez...colateral, pe furis, discret, fiind sistematic evitat atunci cind se iau decizii si formeza delegatii. Atrag atentia- acum public- ca manevrele de confiscare a cauzelor justitiare sint delegitimante si contraproductive. Ajunge. Nu voi mai accepta marginalizarea eforturilor celor care lupta efectiv (ca mine), de catre persoane si grupari care se ivesc continuu doar cind e vorba de Apeluri, agitindu-se steril, pentru a face capital civic ieftin. De 18 ani, acesti falsi luptatori compromit cauza pe care o confisca.

Ioan Rosca, cercetator, ex-presedinte al asociatiei Dialog Piatra Neamt, presedinte CIVES, reclamant in dosarul 75/P
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Raspunsul procurorului general

Mesajde administrator » Joi Apr 17, 2008 11:49 pm

BUCURESTI, 16 apr (MEDIAFAX)

Procurorul general al Romaniei informeaza, miercuri, ca se va intalni cu reprezentantirevolutionarilor dupa ce ce Consiliul Superior al Magistratirii va lua indiscutie raportul Inspectiei efectuat dupa controlul Sectiei ParchetelorMilitare, care a avut in lucru cauzele revolutiei si mineriadelor.

Intr-o scrisoare deschisa de miercuri, asociatii ale revolutionarilor arata ca in timpulmasacrului din decembrie 1989 au murit peste 1.200de oameni, criminalii nefiind judecati nici macardupa 18 ani, iar pentru moartea unui detinut romanintr-o inchisoare din Polonia ministrul roman deExterne si-a asumat greselile si si-a dat demisia. Revolutionarii invoca articolul 21 dinConstitutie, sustinand ca victimele celor peste1.200 de crime, cei peste 3 300 de raniti si urmasiieroilor revolutiei "au dreptul la un procesechitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termenrezonabil". "18 ani nu este un termen rezonabil, cio batjocura fata de Romania, fata de eroi si urmasiilor, fata de normele fundamentale ale justitiei siale Constitutiei. Nimeni nu si-a dat demisia pentruaceasta batjocura, nimeni nu a fost condamnat moralsi juridic pentru favorizarea criminalilor, pentrutergiversarea ilegala, anticonstitutionala, atrimiterii in judecata a autorilor celor peste 1.200de crime", se arata in scrisoarea dechisa.

Revolutionarii cer procurorului general sa initieze, pana vineri, un dialog cu tema"Dosarele Revolutiei si Mineriadei : le finalizam saule ingropam cu adevar cu tot ?", dar si publicareacalendarului cu termene maxime pentru fiecare etapade cercetare juridica in aceste dosare, in cazcontrar protestatarii sustinand ca vor cere demisade onoare a Codrutei Kovesi, a ministruluiJustitiei, Catalin Predoiu, "si trimiterea injudecata a celor responasbili pentru favorizareacriminalilor, cerand sprijin in acest sens forurilorinternationale". Revolutionarii amintesc faptul ca Kovesile-ar fi promis termene pentru aflarea adevarului, insa aceasta i-ar fi ignorat si greva foamei, si arfi refuzat dialogul.

Totodata, reclamantii sustin ca inzilele de 9 si 10 aprilie, "delegatia societatii civile s-a deplasat din nou la Strasbourg pentru adepune la Curtea Europeana a Drepturilor Omului unnou set de documente probatorii in completarea celorinregistrate la 6 februarie referitoare la perioada infractionala 16-28 Decembrie 1989 si de crimele din 13 iunie 1990, precum si urmatoarele : documente sidecizii injuste ale Curtii Constitutionale, aleprocurorului general, ale sefului interimar alSectiei Parchetelor Militare (colonelul IonVasilache) ; probe de imixtiune in justitie ale unor parlamentari sau reprezentanti ai Guvernului".

Potrivit revolutionarilor, concluzia reprezentantului delegat al CEDO a fost ca "inRomania s-a inregistrat cel mai mare numar devictime pe timp de pace in istoria contemporana aEuropei, masacrul producandu-se intr-un intervalextrem de scurt".

"Cerem inca o data ca procesul crimelorrevolutiei sa aiba statutul cuvenit celui maiimportant proces al Justitiei romane. Importanta luieste esentiala. Daca acest proces va avea loc, vomcunoaste intregul adevar despre istoria recenta aRomaniei, iar cunoasterea acestuia va face posibilareforma morala si libertatea reala a societatiiromanestii. Acum peste un an de zile, v-ati angajatoficial ca veti asigura toate conditiile necesarepentru ca procurorii care instrumenteaza cauzelecrimelor din decembrie 1989 si iunie 1990 sa lepoata finaliza si ati cerut « solutionarea acestoracu maxima celeritate »", se arata in comunicat. Documnetul noteaza faptul ca"incredibilul masacru nu a fost judecat pana acum pentru ca justitia si alte institutii ale statuluiau fost aservite sau corupte de autorii celor peste1.200 de crime". "Orice efort e in zadar daca nuincepem cu inceputul : cunoasterea acestui adevarcare e unica sansa a Romaniei. Prin tacerea ei, omare parte din clasa politica de astazi se facevinovata de complicitate morala cu autoriimasacrului comis pentru a deturna caracterulanticomunist al revolutiei incepute acum 18 ani", mai afirma ei.

La randul sau, Ministerul Publicaminteste reclamantilor ca, potrivit dispozitiilorlegale, activitatea de urmarire penala nu sedesfasoara in conditii de publicitate.

"Membrii asociatiilor si fundatiilor, ceau si calitatea de parti vatamate ori parti civile, au luat la cunostinta in mod constant de acteleefectuate in dosar. Procurorii investiti cusolutionarea cauzelor penale nu pot participa ladezbateri publice referitoare la cauzele aflate incurs de instrumentare", a comunicat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, Biroul de presa al MinisteruluiPublic.

Cu privire la "calendarul cu termenemaxime pentru fiecare etapa de cercetare", Ministerul Public subliniaza faptul ca "acesta esteatributul exclusiv al procurorului de caz si nuexista nicio dispozitie legala care sa oblige unprocuror sa dea publicitatii planificareaactivitatilor de urmarire penala".

"Daca ar proceda in acest sens, procurorul ar incalca dispozitiile legale interne, cele ale Conventiei Europene a Drepturilor Omuluiprivind protectia dreptului la propria imagine apersoanelor, precum si jurisprudenta Curtii Europenea Drepturilor Omului in aceasta materie", se maiarata in comunicat.

Ministerul Public mai arata ca asa cumchiar revolutionarii au afirmat "in mod public siconstant, dupa cele peste 15 intalniri pe care le-auavut, procurorul general, in limita atributiilorsale, a oferit tot sprijinul logistic si de resurseumane structurilor de Parchet, militare sau civile, ce au avut ori au in instrumentare aceste cauze".

"Pentru determinarea cauzelor ce aucondus la tergiversarea finalizarii dosarelor (revolutiei si mineriadelor), precum si apersoanelor responsabile, procurorul general asolicitat Consiliului Superior al Magistraturii, singura institutie care poate evalua si sanctionaprocurorii, sa efectueze un control de fond laSectia Parchetelor Militare", se mai arata incomunicatul Ministerului Public, adaugand caprocurorul general isi exprima disponibilitatea de acontinua intalnirile revolutionarii dupa discutareain cadrul Consiliului Superior al Magistraturii araportului intocmit de Inspectia Judiciara.

Consiliul Superior al Magistraturiiinforma in februarie ca managementul defectuos sineimplicarea procurorilor in solutionarea anchetelorau fost motivele pentru care inspectorii Consiliuluiau decis efectuarea unui control de fond la SectiaParchetelor Militare din cadrul Parchetuluiinstantei supreme.

In urma controlului efectuat deinspectorii CSM la Sectia Parchetelor Milutare dincadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie siJustitie, s-a constatat existenta unui numar de 285de dosare nesolutionate incepand cu anul 1990,potrivit unui raport al Inspectiei Judiciare a CSM, publicat pe site-ul Consiliului.

Generalul magistrat Dan Voinea, procurormilitar din 1982, a detinut sefia Sectiei Parchetelor Militare in perioada 1997-2001, apoi aasigurat interimatul conducerii SPM in perioada mai 2006-octombrie 2007. Raportul inspectorilor CSM a avut invedere identificarea dosarelor mai vechi de un an dela sesizare, si respectiv mai vechi de sase luni dela inceperea urmaririi penale, aflate in curs deinstrumentare la procuror sau la organele decercetare penala.

Dintre cele 285 de dosare vechi din1990, 122 au fost preluate de Parchetul Militar depe langa Curtea Militara de Apel la momentul infiintarii acestei unitati. In urma acesteiconstatari facute de Inspectia Judiciara, conducerea Sectiei Parchetelor Militare (SPM) a solicitatrelatii cu privire la modalitate de preluare adosarelor.

In adresa 642 din 9 noiembrie 2007,emisa de procurorul general al Parchetului Militarde pe langa Curtea Militara de Apel se mentioneazaca preluarea s-a efectuat ca urmare a Ordinului emisde procurorul general al Romaniei. Aceastadispozitie a urmarit ca cercetarile in dosarelementionate sa fie continuate de procurorii carorale-au fost repartizate cauzele si care ulterior aufost numiti la Parchetul Militar de pe langa CurteaMilitara de Apel. In urma verificarilor, a reiesitca dosarele au fost inregistrate, in anul 1996, inevidentele penale ale Parchetului Militar de pelanga Curtea Militara de Apel, iar in evidentelepenale ale SPM au fost trecute doar numerele date deParchetul Militar de pe langa Curtea Militara deApel.

Alte 163 de cauze figurau in continuareca aflandu-se in lucru la SPM, dintre acestea, 137fiind conexate la dosarul nr. 97/P/1990, fara ca inevidentele penale ale Sectiei sa fie operate acesteconexari.

Un numar de sapte cauze, desi erausolutionate, nu se mentionase acest lucru inregistrul penal, iar alte doua au fost solutionatein timpul controlului. Astfel, la data controluluise aflau in lucru la procurori un numar de 45dosare. Dintre acestea, 18 cauze erau mai vechi deun an de la sesizare din care patru mai vechi desase luni de la inceperea urmaririi penale.

Inspectorii au constatat ca motivelecare au dus la intarzirea unor dosare sunt de ordinsubiectiv, dar si obiectiv. Primele se refera lamanagementul defectuos si lipsa rolului activ alprocurorului in solutionarea cauzei.

Motivele obiective au in vederecomplexitatea cauzei, infirmari ale solutiilordispuse pe cale ierarhica si de catre instantele dejudecata, efectuarea unor comisii rogatoriiinternationale si obtinerea unor relatii de lainstitutii ale statului si dificultatile inadministrarea probelor.

In urma controlului efectuat la SPM dincadrul Parchetului Inaltei Curti, inspectorii auconstatat ca nu exista o repartizare echilibrata acauzelor pe procuror care sa tina seama decomplexitatea dosarelor. Astfel, dosarele de marecomplexitate se afla in lucru la un singur procuror, in timp ce ceilalti procurori instrumenteaza intreunul si opt dosare care nu prezinta un grad decomplexitate deosebit.

De asemenea, s-a stabilit cainregistrarea cauzelor penale nu se face curespectarea Regulamentului de ordine interioara aparchetelor. Astfel, inspectorii CSM au apreciat case impune efectuarea unui control de fond la SPM dincadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte deCasatie si Justitie si la Parchetul Militar de pelanga Curtea Militara de Apel.

La mijlocul lunii decembrie 2007, Sectiapentru procurori a Consiliului Superior alMagistraturii a decis efectuarea unui control defond privind activitatea Sectiei ParchetelorMilitare din cadrul Parchetului Inaltei Curti deCasatie si Justitie, admitand solicitareaprocurorului general al Romaniei, Laura CodrutaKovesi. Procurorul general al Romaniei, LauraCodruta Kovesi, anuntase, din 7 decembrie 2007, cava solicita CSM un astfel de control, avand invedere ca la Sectia Parchetelor Militare - condusamulti ani de generalul magistrat Dan Voinea - suntcele mai vechi dosare nesolutionate inregistrate laMinisterul Public.

(Lucia Efrim, mediafax@mediafax.ro)
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm


Înapoi la Actiuni si rezultate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009