Sectorul CIVES
 
 

Cristian Paţurcă, autorul Imnului golanilor, evacuat

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Cristian Paţurcă, autorul Imnului golanilor, evacuat

Mesajde Marius » Mie Mai 21, 2008 9:43 pm

Articol în "Evenimentul Zilei": http://evz.ro/articole/detalii-articol/ ... din-casa-/

Cristian Paţurcă a fost evacuat din casă

Miercuri, 21 Mai 2008

Cantautorul melodiilor din Piaţa Universităţii a fost evacuat, în această dimineaţă, din casa în care s-a născut, situată în Bucureşti pe strada Dr. Lister, imobilul fiind naţionalizat şi acum revendicat, anunţă Rompres.

Cristian Paţurcă a declarat că locuinţa a fost revendicată în urmă cu un an şi jumătate, dar, între timp, "nu a primit nicio veste de la proprietarul acesteia şi niciun fel de somaţie de evacuare". El s-a declarat uimit că nu i se asigură în schimb o altă locuinţă, afirmând că "legea este strâmbă".

"Conform legii, trebuia să mi se asigure o locuinţă. Ce am făcut în 1989 se întoarce acum ca o lovitură de bumerang împotriva mea. Nu îmi pare rău, dar cred că revoluţionarii adevăraţi trebuie ajutaţi. Proprietarul a venit acum un an şi jumătate, dar nu am primit niciun fel de somaţie, iar în această dimineaţă am fost luat pur şi simplu din pat de executori care au venit împreună cu jandarmeria şi care au înconjurat casa. Nu am unde să mă duc, am fost luat din scurt. Deocamdată, sunt pe stradă şi nu sunt singurul din ţara asta aflat într-o astfel de situaţie", a afirmat Cristian Paţurcă.

El a dorit să facă un apel către toţi cei care sunt în situaţia sa. "Nu poţi da afară oameni care au muncit 50-60 de ani la o casă, eu am băgat bani mulţi în această casă şi am pierdut tot. Mai mult, mi se cer şi cheltuieli de judecată, motiv pentru care nu mi se dă voie să-mi iau lucrurile din casă", a susţinut cântăreţul.

Cristian Paţurcă a compus, între altele, "Imnul golanilor".
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009