Sectorul CIVES
 
 

Contestarea deciziei Curtii Constitutionale

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Contestarea deciziei Curtii Constitutionale

Mesajde Ioan Rosca » Mie Ian 23, 2008 1:53 am

"Luni 21 ianuarie a.c., Asociatia 21 Decembrie 1989 a depus, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, concluziile scrise legate de motivarea recursului (Asociatiei 21 Decembrie 1989) impotriva Deciziei nr.610 / 20 iunie 2007.

Marti 22 ianuarie a.c.. va avea loc pronuntarea Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie fata de Recursul introdus la Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Asociatia 21 Decembrie 1989 impotriva Deciziei nr.610/20 iunie 2007.

21 ian.2008
Asociatia 21 Decembrie 1989
Avocat Antonie Popescu
Presedinte Teodor Maries"

Am toate motivele sa cred ca hotarirea Curtii Constitutionale de a smulge dosarul de la procuratura militara, relansind cercetarile pentru "partile civile", a fost o diversiune operata exact in momentul in care procurorul Voinea, ajutat si de mine, pregatea punerea sub acuzare a liderilor FSN pentru declicte globale majore (tradare, instigare la razboi civil etc). Scopul este DETURNAREA anchetei catre lucruri minore (cine pe cine a lovit etc) prin impartirea cauzei intre procuroraturi si Politii- nemaipermitind analiza globala a infractiunilor politice. De 3 ani , zi de zi, alimentez procuratura militara cu sinteze de presa din 1990, care ofera piste si dovedesc vivovatii. Am prezentat mai multe analize despre situatia si operationalizarea dosarelor.
Am depus deja la procuratura pe 21 decembrie o prima parte a raportului meu:
http://www.piatauniversitatii.com/news/ ... nth=12.htm
si ar urma in curind sa depun si documentatia demonstrativa, organizata in acesti ani (citeva mii de pagini)

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Marius » Joi Mai 29, 2008 1:52 am

Asociaţia "21 Decembrie" a pierdut recursul faţă de decizia Curţii Constituţionale.

Asociatia 21 Decembrie 1989 a pierdut recursul, in dosarul Revolutiei Miercuri, 28 Mai 2008, ora 10:39

Curtea Suprema a respins recursul Asociatiei 21 Decembrie 1989 impotriva deciziei Curtii Constitutionale, potrivit careia procurorii militari nu mai pot ancheta civili.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de marti seara este irevocabila, informeaza, miercuri, NewsIn.

Presedintele asociatiei, Doru Maries, a depus, pe 8 august 2007, la Inalta Curte, recursul la decizia Curtii Constitutionale care a trimis dosarele Revolutiei si Mineriadelor la Parchetele civile.

Deciziile Curtii Constitutionale sunt definitive si obligatorii, posibilitatea de recurs nefiind prevazuta.

"Decizia contravine flagrant articolului 17 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, articol care interzice abuzul de drept. In aceste dosare, victimele represiunii Revolutiei si Mineriadelor sunt private de dreptul prevazut in articolul 6 din Conventie, de a avea un proces echitabil", se arata in expunerea motivelor de recurs a Asociatiei 21 Decembrie 1989.

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a declarat, dupa decizia Curtii Constitutionale, ca in dosarele Revolutiei si mineriadei din 1990 tot ce s-a facut pana in prezent ramane valabil, iar decizia Curtii Constitutionale prin care aceste dosare trec la procurorii civili produc efecte doar pentru viitor.

Curtea Constitutionala a Romaniei a facut publica, pe 11 iulie 2007, motivarea sentintei prin care a stabilit ca civilii nu mai pot fi anchetati de procurorii militari.


http://www.ziare.com/Asociatia_21_Decem ... 19545.html
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Asociatia 21 Decembrie are posibiliatea de recurs la TPI ?

Mesajde Ioan DRIMUS » Joi Mai 29, 2008 8:25 am

Avand in vedere gravitatea faptelor (se vorbeste chiar si de genocid) si implicarea in aceste fapte a unor persoane si griupari care au detinut puterea in stat, avand in vedere abuzurile de drept, ma intreb daca acest caz poate fi de competenta Tribunalului Penal International.

Asa cum au fost urmariti si judecati Milosevici, Mladici si alti oameni care erau la putere si "sustinuti de popor" de ce nu ar putea fi judecati si conducatorii Romaniei daca se dovedeste ca au savarsit crime impotriva umaniatii?

Faptul ca statul de drept in Romania nu este consolidat, faptul ca pana si Constitutia este interpretata in mod arbitrar, faptul ca procurorii Curtii Constitutionale isi permit sa emita decizii ccare se bazeaza pe principii (zis constitutionale) dar care nu sunt inscrise in Constitutia Romaniei si in scimb isi permit sa ignore principii clar scrise in Constitutie poate fi un atu.
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009