Sectorul CIVES
 
 

Alegerile locale iunie 2008

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Alegerile locale iunie 2008

Mesajde Marius » Lun Mai 19, 2008 4:51 pm

Deschid această temă pentru a comenta candidaţii la alegerile locale care se apropie şi legăturile lor cu revoluţia din 1989 şi personajele acesteia. Rog forumiştii să adauge aici orice informaţii cunosc despre cei care candidează la alegeri şi care au legătură cu tema principală a forumului nostru - revoluţia din 1989. Aspectele care n-au legătură cu revoluţia din 1989 vă rog să nu le pomeniţi aici.

Cozmin Guşă - candidat PIN la Primăria Bucureşti. Deşi se declară "decreţel" nu am auzit să fi participat la revoluţie. Are relaţii apropiate cu fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi cu fostul şef al Securităţii Iulian Vlad.

Declaraţie Cozmin Guşă: În ceea ce îl priveşte pe Virgil Măgureanu, am avut o relaţie de comunicare cu el, încă din perioada în care eram la PD. Nu trebuie să uitaţi că o treime din PD era partidul lui Virgil Măgureanu, în urma fuziunii cu Partidul Naţional Român. Anumite lucruri pe care ţi le spune sunt utile, altele, dacă nu eşti suficient de experimentat şi atent, pot să te bage în gard. Cred că sunt suficient de bine informat. Cu generalul Vlad este o chestie mai specială. M-am întrebat cum s-a putut ca Ceauşescu să fie atât de uşor de dovedit, ţinându-se cont de forţa teribilă a Securităţii? Şi cum s-a putut ca pentru toate faptele nomenclaturii comuniste să răspundă un singur om, respectiv Iulian Vlad. L-am cunoscut, am început să fac discuţii cu dânsul, care mi-au folosit mult.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... un-semnal/

Nu cred că Guşă este suficient de bine informat şi cu discernămînt, se lasă influenţat de aceşti sfetnici ai săi. Se vede şi din afirmaţia, complet falsă, că pentru toate faptele nomenclaturii comuniste a răspuns un singur om, respectiv Iulian Vlad. N-a fost Iulian Vlad singurul care a răspuns în faţa justiţiei pentru perioada comunistă, dar probabil asta i-a spus lui Cozmin Guşă iar acesta e destul de naiv să-l creadă. Ar mai fi de comentat şi despre forţa teribilă a Securităţii, în care eu unul n-am crezut nici în decembrie 1989 şi nu cred nici acum, dar în care cred cam toţi cei care n-au avut curaj să iasă în stradă în decembrie 1989.

Constantin Ostaficiuc - candidat PDL la şefia Consiliului Judeţean Timiş (şi actual şef al Consiliului Judeţean Timiş), a susţinut angajarea lui Traian Cozma, care în decembrie 1989 falsificase acte de identitate pentru 3 generali şi 2 colonei M.I. implicaţi în reprimarea revoluţiei din Timişoara, în funcţia de şef al Serviciului de Evidenţă informatizată a Persoanei Timiş. Subiectul l-am tratat la viewtopic.php?t=204 . Am scris despre asta şi pe forumul Consiliului judeţean Timiş, dar forumul respectiv a fost desfiinţat (mă întreb dacă nu cumva ca să nu mai apară critici la adresa şefului). Acelaşi Ostaficiuc se arată interesat de adevărul despre revoluţie, a făgăduit Asociaţiei "Memorialul Revoluţiei" din Timişoara că o va sprijini financiar din banii Consilului Judeţean la editarea unui nou volum cu transcrierile procesului revoluţiei de la Timişoara.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Mie Mai 28, 2008 11:40 pm

Tot pe subiectul ăsta, am mai găsit o declaraţie a lui Cozmin Guşă în "Transilvania Expres" din 22 decembrie 2005: Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ca dezavueaza modul politic in care Dan Voinea actioneaza in dosarul evenimentelor din 1989: „Dezavuez modul politic in care Dan Voinea actioneaza in legatura cu dosarul evenimentelor din 1989, mai ales avand in vedere calitatea lui de procuror implicat direct in acest dosar. Mi se pare ca Dan Voinea face un joc care nu este de natura sa duca la stabilirea adevarului. Dan Voinea face jocul unor structuri care l-au putut coordona in 1989 si poate ca mai pot sa-l coordoneze si-acum. A fost procurorul acuzarii in cacealmaua juridica care a fost procesul sotilor Ceausescu, el putand intra mai degraba in categoria unor oameni cercetati”.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Sâm Mai 31, 2008 8:44 pm

Generalul (r) Eugen Bădălan candidează pentru postul de primar al Brăilei din partea PDL http://www.ziare.com/Generalul__r__Euge ... 83927.html


Generalul (r) Eugen Badalan a declarat, luni, ca va candida din partea PD-L la Primaria Braila la alegerile locale, sustinand ca a avut oferte de la alte formatiuni politice, care i-au dat posibilitatea sa candideze pentru presedintia CJ Braila, dar le-a refuzat, relateaza NewsIn.

"M-am decis in urma cu doua saptamani sa candidez, urmand sa o fac din partea PD-L. M-am hotarat sa candidez pentru primarie pentru ca am constatat ca la Braila, in ultimii patru ani, s-a cam dus totul de rapa. Orasul a devenit o platforma de gunoi dupa ce, in urma cu cativa ani, era premiat ca cel mai curat. Am mai avut oferte si de la alte partide. Nu ar fi frumos sa spun acum ce partide. Mi s-a oferit un post de senator, de deputat sau sa candidez la presedintia Consiliului Judetean", a declarat, luni, generalul (r) Eugen Badalan.

Eugen Badalan si fostul prefect al judetului Braila Nicolae Mitroi, validat ca viitor candidat PD-L la sefia Consiliului Judetean Braila, vor fi lansati oficial saptamana viitoare, in prezenta unor reprezentati ai conducerii partidului. Atat Eugen Badalan, cat si Nicolae Mitroi, si-au exprimat adeziunea la acest partid de scurt timp.

"Deja erau cunoscute persoanele, atat la Braila, cat si la nivel local, iar astazi, la Bucuresti, nu a fost decat o formalitate. Avem un program pe care il vom respecta, pas cu pas, pentru ca domnul Badalan sa fie recunoscut, din nou, in randul brailenilor, pentru ca stim cu totii ca este brailean de-al nostru", a declarat presedintele PD-L Braila, Nicolae Mitroi.

Badalan a trecut in rezerva, la cerere, dupa ce el si alti 12 ofiteri activi sau in rezerva ai MApN au fost acuzati de fapte de coruptie savarsite in dosarul Tofan.

Potrivit DNA, acestia ar fi subevaluat preturile la deseurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare si au acceptat preturi supraevaluate la anvelope in contractul incheiat cu SC Tofan.
Dosarul se afla in prezent la Curtea Constitutionala, pentru solutionarea unei exceptii de neconstitutionalitate.


Conform "Jurnalului Naţional" din 26-28 octombrie 2004, în timpul revoluţiei Bădălan, ofiţer M.Ap.N., aflat la Arad, a poruncit maioruli Diaconescu să-i împungă cu baioneta pe demonstranţi, dar acesta a refuzat. La Arad nu s-a tras pînă în 22 decembrie 1989. Despre cazul Bădălan am scris mai demult (vezi http://procesulcomunismului.com/marturi ... badala.htm )
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Lun Iun 02, 2008 8:17 pm

Dau informaţii despre cei pomeniţi la această temă:

Constantin Ostaficiuc a cîştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Timiş cu aproximativ 36% din voturi (rezultate parţiale) http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/ ... 2-12333313

Cozmin Guşă a ratat ajungerea în turul doi la Primăria Bucureşti, obţinînd doar 5,87% voturi http://alegerilocale2008.ro/emain/artic ... E-OFICIALE

Eugen Bădălan a ratat şi el ajungerea în turul doi la Primăria Brăila, obţinînd doar 19,1% din voturi http://blog.itbox.ro/rezultate-alegeri- ... in-braila/ . Apropo de Bădălan, am uitat să semnalez că aveam deja o temă despre el deschisă pe acest forum viewtopic.php?t=326

Observ că la primăria sectorului 4 Bucureşti candidează în turul al doilea o persoană cunoscută că ar fi participat la revoluţia din 1989, Radu Silaghi. Despre ce a făcut acesta în revoluţie a dat inteviu lui Bogdan Murgescu, pentru numărul de revistă Clio 1989 care apoi a fost refuzat de IRR, fiind publicat independent şi comentat pe forumul nostru viewtopic.php?t=623 . Cu acel prilej Nica Leon spunea: nu ştiu dacă cumva Silaghi şi-a amintit şi v-a spus şi vouă cum l-am pus să păzească uşa camerei în care îl arestasem şi îl închisesem pe criminalul comunist Iliescu Ion şi grupul său de netrebnici, cum mi-a promis că o va face şi cum, apoi, la foarte puţin timp, după ce i-a cerut gen.Militaru să-i elibereze pe arestaţi, promiţîndu-i că dacă o vor face, vor fi angajaţi la protocol, la guvern,motiv pentru care i-a eliberat şi a plecat cu ei, pentru a fi angajat în postul şi la locul promis.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Sorin Oprescu - revoluţionar

Mesajde Marius » Sâm Iun 14, 2008 10:45 am

"Cotidianul" spune că Sorin Oprescu, candidat la fincţia de primar general al Bucureştilor, are titlu de revoluţionar: http://cotidianul.ro/oprescu_s_a_facut_ ... 48596.html

Oprescu s-a făcut revoluţionar la şapte ani după revoluţie
13 Iun 2008 Raul Balogh

Cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor pentru Primăria Capitalei ne-a parvenit un dosar despre o calitate mai puţin cunoscută a candidatului Sorin Oprescu: cea de Luptător cu merite deosebite în revoluţia din decembrie 1989.
Potrivit documentelor, Sorin Oprescu a obţinut acest titlu în aprilie 1997, la peste şapte ani după evenimentele din decembrie 1989. Povestea acelor zile este descrisă chiar de Oprescu în memoriul trimis pentru obţinerea titlului de luptător. “În după-amiaza zilei de 21.12.1989, în urma aflării evenimentelor din Capitală, am venit de urgenţă la locul de muncă în calitate de chirurg, asistent universitar în Clinica de Chirurgie II, unde am rămas până după 28.12.1989”, povesteşte Oprescu.

Sunt trei motive pe care doctorul Oprescu le invocă pentru a demonstra că este îndreptăţit să primească titlul de Luptător remarcat prin fapte deosebite. Primul: “Am făcut parte din echipele operatorii şi de îngrijire postoperatorie a celor peste 350 de pacienţi cu probleme chirurgicale, majoritatea răniţi prin împuşcare, agresiune sau alte cauze datorate evenimentelor revoluţiei”. Al doilea: “Am participat la asigurarea securităţii spitalului, aflat sub focul unor trăgători necunoscuţi, aflaţi în clădirea în construcţie a Casei Radio”. Al treilea: “Am ajutat la aprovizionarea spitalului şi la verificarea chimico-biologică a apei şi igienei”.

Martori ai acestor acţiuni sunt aduşi doi revoluţionari de vază: Petre Constantin şi Constantin “Bebe” Ivanovici. Ultimul a fost implicat ulterior într-un scandal cu titluri false de revoluţionar. Memoriul se încheie convingător: “Deoarece aceste activităţi au caracter aparte de luptă şi umanism în sprijinul revoluţiei, solicit aprobarea de acordare a titlului de Luptător cu merite deosebite”. Pentru a putea obţine titlul nu era însă de ajuns doar acest memoriu. Era nevoie de o recomandare din partea unei asociaţii recunoscute de revoluţionari şi, de asemenea, de declaraţii ale unor martori la acţiunile revoluţionare la care a participat. Recomandarea a primit-o de la Asociaţia “Braşov Decembrie 1989”, al cărei preşedinte era Dorin Lazăr Maior, fost deputat PRM şi PSD. Numele lui Maior a fost implicat într-o serie de scandaluri cu diplome de revoluţionar false. În plus, acesta a şi fost condamnat, însă pentru fapte care nu aveau legătură cu revoluţia. Nu a mai înapoiat un credit de aproximativ 600.000 de euro băncii Bancorex, care a falimentat ulterior.

Martorii care au atestat faptul că doctorul Oprescu merită titlul la care aspiră sunt colegii săi de la spital. Rădulescu Mariana, Başca Panţu Horia, Vosnesenki Mihail, Constantinescu Matild, Ghiliftoiu Maria, Savlovschi Costel sunt cei care au atestat veridicitatea acţiunilor revoluţionare ale doctorului Oprescu. Cu toţii au primit acelaşi titlu de revoluţionar în aceeaşi zi cu el. Toţi, la rândul lor, au fost recomandaţi de aceeaşi asociaţie din Braşov care l-a recomandat şi pe Oprescu. Sorin Oprescu şi-a înnoit certificatul care atestă calitatea sa Luptător remarcat prin fapte deosebite în anul 2005.

Parteneriatul cu Savlovschi

Dintre colegii alături de care Sorin Oprescu şi-a obţinut titlul de revoluţionar, o menţiune aparte merită medicul Costel Savlovschi. Cei doi sunt coautorii unor lucrări nepublicate în reviste de specialitate, dar pe care le-au plastografiat ca şi cum ar fi fost publicate în revista “Chirurgia”. Amândoi au folosit aceste lucrări pentru a urca în ierarhia academică, după cum a arătat o investigaţie publicată de Cotidianul la începutul acestui an.

Cine sunt Luptătorii remarcaţi prin fapte deosebite

Potrivit Legii nr. 341/2004, titlul de Luptător remarcat prin fapte deosebite se atribuie “celor care, în perioada 14-25 decembrie 1989, au mobilizat şi au condus grupuri sau mulţimi de oameni, au construit şi au menţinut baricade împotriva forţelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar şi le-au apărat pînă la data judecării dictatorului, în localităţile unde au luptat pentru victoria revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi celor care au avut acţiuni dovedite împotriva regimului şi însemnelor comunismului între 14 şi 22 decembrie 1989”.


Comentariu propriu: pe situl SSPR apar un Oprescu Sorin Mircea care are certificatul nr. 14818 conform Legii 42/1990 şi a depus în 4 august 2005 cerere de preschimbare după noua lege 341/2004, dar această cerere a fost respinsă în 30 mai 2007: http://sspr.ro/revolutionar.php?id=7264

Dacă e vorba de aceeaşi persoană mi se pare firesc că i-a fost respinsă cererea, faptul că a fost la serviciu şi a operat răniţi în revoluţie nu poate fi considerat activitate revoluţionară ci profesională, iar "asigurarea securităţii spitalului" în timpul luptei "antiteroriste" iarăşi nu mi se pare suficient, spitalul nefiind "obiectiv de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar".
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Sâm Iun 14, 2008 11:08 am

Că tot am amintit de certificatul de revoluţionar a lui Sorin Oprescu, precizez că pe situl SSPR există şi un Vasile Blaga cu certificat de revoluţionar nr. 664 după Legea 42/1990, care a cerut preschimbarea certificatului conform Legii 341/2004 în data de 8 octombrie 2004, dar nu s-a dat un răspuns la această cerere: http://sspr.ro/revolutionar.php?id=19405

Nu ştiu dacă revoluţionarul Vasile Blaga este aceeaşi persoană cu candidatul PDL la funcţia de primar general al Bucureştilor, situl SSPR nu oferă din păcate informaţii complete pentru identificarea persoanelor.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Iliescu si Oprescu

Mesajde administrator » Sâm Iun 14, 2008 11:50 pm

Textul la:
http://victor-roncea.blogspot.com/2008/ ... -nota.html

O notă informativă a SRI , ajunsă ieri seară pe mailul redacţiei, confirmă faptul că Sorin Oprescu este simpla marionetă a lui Ion Iliescu, acesta din urmă coordonånd direct, alături de camarila sa din PSD, campania aşa-zisului candidat independent. Nota informativă redă o discuţie a lui Ion Iliescu, în care se pune la cale organizarea campaniei lui Oprescu, chiar înainte de primul tur al alegerilor locale. Astfel, documentul demontează toate "bărbile" lui Oprescu privind lupta sa cu sistemul şi cu partidele. Discuţia arată că el este de fapt omul sistemului ticăloşit, Iliescu vorbind de plăţile pentru Antenele lui Voiculescu, prin intemediul lui Adrian Tiş : "E mult, un milion de euro, dar acoperirea e bună", după cum comentează preşedintele excutiv al PSD. În ceea ce priveşte negocierile cu PNL, aici Iliescu l-a însărcinat pe Hrebenciuc: "...cu Olteanu se ocupă Viorel...". Toţi liderii PSD fideli lui Iliescu au avut sarcini precise: Cozmåncă şi Mihăilescu -la program, Alin Teodorescu (omul GDS) la sondaje. Conform notei informative a SRI, pe care o prezint aici, Oprescu n-are nici un cuvånt de spus în legătură cu strategia de campanie toate deciziile fiind luate în budoarul pesedist al lui Iliescu (ceea ce eu am tot spus).
[]
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Re: Iliescu si Oprescu

Mesajde Marius » Mie Iun 18, 2008 12:56 pm

administrator scrie:Textul la:
http://victor-roncea.blogspot.com/2008/ ... -nota.html

O notă informativă a SRI , ajunsă ieri seară pe mailul redacţiei, confirmă faptul că Sorin Oprescu este simpla marionetă a lui Ion Iliescu, acesta din urmă coordonånd direct, alături de camarila sa din PSD, campania aşa-zisului candidat independent. Nota informativă redă o discuţie a lui Ion Iliescu, în care se pune la cale organizarea campaniei lui Oprescu, chiar înainte de primul tur al alegerilor locale. Astfel, documentul demontează toate "bărbile" lui Oprescu privind lupta sa cu sistemul şi cu partidele. Discuţia arată că el este de fapt omul sistemului ticăloşit, Iliescu vorbind de plăţile pentru Antenele lui Voiculescu, prin intemediul lui Adrian Tiş : "E mult, un milion de euro, dar acoperirea e bună", după cum comentează preşedintele excutiv al PSD. În ceea ce priveşte negocierile cu PNL, aici Iliescu l-a însărcinat pe Hrebenciuc: "...cu Olteanu se ocupă Viorel...". Toţi liderii PSD fideli lui Iliescu au avut sarcini precise: Cozmåncă şi Mihăilescu -la program, Alin Teodorescu (omul GDS) la sondaje. Conform notei informative a SRI, pe care o prezint aici, Oprescu n-are nici un cuvånt de spus în legătură cu strategia de campanie toate deciziile fiind luate în budoarul pesedist al lui Iliescu (ceea ce eu am tot spus).
[]


Nu ştiu cîtă încredere se poate da lui Victor Roncea, care prea uşor dă crezare informaţiilor de la diferiţi membri ai serviciilor secrete (rămaşi în anonimat), fiind astfel manipulabil de aceştia. SRI-ul n-avea motive legale să înregistreze discuţii despre strategia electorală a lui Iliescu, dacă a făcut aşa ceva ar fi asemănător cu scandalul american "Watergate" din vremea lui Nixon. Prin texte precum cele publicate de Roncea se creează impresia că Băsescu foloseşte serviciile secrete în scopuri electorale proprii.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009