Sectorul CIVES
 
 

Activitatea Comisiei parlamentare a Revoluţionarilor

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Activitatea Comisiei parlamentare a Revoluţionarilor

Mesajde Marius » Sâm Mar 08, 2008 1:31 am

Pe situl Camerei Deputaţilor se poate vedea activitatea Comisiei parlamentare a Revoluţionarilor, care se ocupă de problema preschimbării certificatelor conform Legii 341 din 2004. Respectiva Comisie are şi alte preocupări, anume:
- problema lui Teodor Mărieş, "care nu este recunoscut ca revoluţionar" (adică nu a cerut certificat de revoluţionar), dar care conduce Asociaţia "21 Decembrie". Senatorul Ion Vasile (mă întreb dacă nu e tatăl ziaristei alea răpite în Irak) a cerut "adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se precizeze faptul că nu pot conduce asociaţiile de revoluţionari decît revoluţionari şi nu pot face parte din acestea decît cei care sînt recunoscuţi ca revoluţionari". Adică, oameni precum Teodor Mărieş, Octavian Mihăescu sau alţii care din diferite motive au considerat că n-au nevoie de certificate de revoluţionar să nu mai aibă dreptul să facă parte din asociaţii de revoluţionari. Se atacă dreptul constituţional de asociere şi se promovează în forţă imaginea revoluţionarilor interesaţi doar de certificate, atît de dragă politicienilor români. Doar revoluţionarii cu certificat sînt revoluţionari autentici după părerea expusă de dl. senator, iar ei, Comisia parlamentară a Revoluţionarilor, trebuie să stabilească listele definitive nu numai ale celor care primesc nişte drepturi conform legii, ci şi ale celor care au dreptul să se numească revoluţionari.
- avizarea proiectului de lege privind declararea lui Ilie Ilaşcu, Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-Popa ca eroi martiri. Mi se pare o prostie acest proiect de lege, toată stima pentru cei trei (dar de ce lipseşte Leşco din listă?), dar ei n-au fost omorîţi, deci nu pot fi eroi-martiri. În plus, nu înţeleg ce legătură are grupul Ilaşcu cu revoluţia din 1989, de ce trebuie să avizeze un asemenea proiect de lege Comisia revoluţionarilor.

Sinteza şedinţei din 28 ianuarie 2008: http://www.cdep.ro/comisii/revolutionar ... sz0128.pdf

P A R L A M E N T U L R O M Â N I E I
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989
SINTEZA ŞEDINŢEI DIN DATA DE 28.01.2008
Comisia a lucrat în plen în ziua de luni, 28.01.2008, ora 13,00.
Ordinea de zi a fost următoarea:
1.Avizarea listelor transmise de către Secretariatul de Stat pentru
Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 cu persoanele
propuse în vederea acordării avizului din partea C.P.R.D. 1989.
2. Discutarea în vederea avizării a proiectului de Lege privind
declararea domnilor Ilie Ilaşcu, Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-
Popa ca eroi martiri.
3. Discutarea petiţiilor şi contestaţiilor depuse la Comisia
Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989;
4. Diverse;
La lucrările şedinţei au participat 6 parlamentari din totalul de 11
membrii ai Comisiei, astfel: Preşedintele Comisiei Deputat Emilian Vasile
Cutean, Secretarul Comisiei Deputat Niculae Mircovici, Deputat Anca Constantinescu, Deputat Gheorghe Firczak, Senator Vasile Ion, Deputat Petru
Tărniceru, iar absenţi au fost: Vicepreşedintele Senator Mihail Lupoi, Senator
Doru Ioan Tărăcilă, Deputat Ioan Ţundrea, Senator David Gheorghe, Senator Ilie Petrescu.
Preşedintele Comisiei, deputat Emilian Vasile Cutean a urat bun venit
tuturor membrilor comisiei la prima şedinţă a CPRD89 din anul 2008. De
asemenea, a prezentat ordinea de zi şi a supus-o la vot. S-a votat în
unanimitate.
Preşedintele C.P.R.D. 89, domnul deputat Emilian Vasile Cutean a
propus membrilor comisiei începerea ordinii de zi cu punctul 4, întrucât la ora
respectivă nu exista cvorum pentru a se vota primele 2 puncte al ordinii de zi.
Preşedintele comisiei domnul deputat Emilian Vasile Cutean a informat membrii CPRD 1989 că din data de 18.12.2007, în sala Palatului Copiilor şi în sediul Institutului Revoluţiei Române, au loc acţiuni de protest din partea unui grup de persoane care solicită prorogarea termenului de preschimbare a certificatelor de revoluţionar.
În acest sens, în data de 21.01.2008, Secretarul de Stat al SSPR, domnul Nicolae Puiu Fesan a convocat la sediul Guvernului României toate asociaţiile de revoluţionari înfiinţate până la data de 31.12.1992 (asociaţii cu drept de avizare a persoanelor care solicită preschimbarea certificatelor de revoluţionar conform Legii nr. 341/2004), pentru a le solicita punctul de vedere în legătură cu revendicările formulate de protestari.
La această şedinţă a fost invitat şi preşedintele CPRD 1989 domnul deputat Emilian Vasile Cutean.
Înainte de începerea şedinţei, mai multe persoane au forţat intrarea în
Guvern, moment în care Secretarul de Stat al SSPR domnul Nicolae Puiu Fesan a fost agresat prin lovire de către unul dintre protestatari, fapt deosebit de grav şi pentru care se fac vinovaţi cei care au organizat această acţiune de protest. Din verificările făcute, preşedintele comisiei a precizat faptul că persoanele care se află în greva foamei, atât la Palatul Copiilor cât şi la Institutul Revoluţiei Române sunt incitate de către domnii George Costin (fost şef al Gărzilor Patriotice în IMGB) şi Teodor Mărieş (care nu este recunoscut ca revoluţionar), care prin acest protest urmăresc prorogarea termenului de preschimbare a certificatelor de revoluţionar, fapt ce este în defavoarea revoluţionarilor şi nicidecum în sprijinul acestora.
Cu toate că, dintre cele 52 de asociaţii de revoluţionari participante la
şedinţa din data de 21.01.2008, 48 s-au declarat împotriva prelungirii termenului de preschimbare a certificatelor
, Guvernul României a adoptat o ordonanţă de urgenţă de prelungire a acestuia, la presiunea celor care manifestau în stradă.
Membrii CPRD, luând act de informarea preşedintelui comisiei, au hotărât stabilirea unei întâlniri cu membrii Comisiei SSPR, în vederea stabilirii unui calendar pentru următorii doi ani. În urma mai multor discuţii referitoare la reprezentanţii asociaţiilor, care nu sunt revoluţionari, domnul senator Ion Vasile a susţinut că este necesară adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se precizeze faptul că nu pot conduce asociaţiile de revoluţionari, decât revoluţionari şi nu pot face parte din acestea, decât cei care sunt recunoscuţi ca revoluţionari.
La punctul 1 al ordinii de zi, având în vedere propunerea prin care s-a solicitat întâlnirea cu membrii comisiei SSPR, s-a hotărât ca în afară de lista transmisă de S.S.P.R. şi înregistrată la comisie sub nr. 42/018 din 19.01.2008 care va fi avizată la următoarea şedinţă, avizarea listelor transmise de SSPR cu persoanele propuse în vederea acordării avizului din partea CPRD 1989, să se
facă după ce are loc această întrevedere.
La punctul 2 al ordinii de zi, membrii CPRD 1989 au hotărât ca şedinţa comisiei din data de 30.01.2008 să fie dedicată pentru studiul proiectului de Lege privind declararea domnilor Ilie Ilaşcu, Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-
Popa ca eroi martiri, în vederea luării unei decizii privind acordarea avizului.
Membrii comisiei au solicitat Biroului tehnic ca pentru şedinţa din data de 30.01.2008, să facă o informare referitoare la legile în baza cărora s-a acordat titlul de erou-martir până în prezent.
La punctul 3 al ordinii de zi, membrii CPRD 1989 au hotărât discutarea petiţiilor şi contestaţiilor în şedinţa comisiei din data de 31.01.2008.
În încheierea şedinţei, Preşedintele Comisiei deputat Emilian Vasile Cutean a solicitat Secretarului Comisiei deputat Niculae Mircovici să anunţe data şi ora, precum şi ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a C.P.R.D.89. Secretarul Comisiei deputat Niculae Mircovici a dat citire proiectului ordinii de zi pentru şedinţa de marţi 29.01.2008, ora 13,00:
La punctul 1 - Avizarea listelor transmise de către Secretariatul de Stat pentru
Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 cu persoanele propuse în
vederea acordării avizului din partea C.P.R.D. 1989.
La punctul 2 – Diverse.
P R E Ş E D I N T E
Deputat Emilian Vasile Cutean


Legat de problema grupului Ilaşcu, la şedinţa din 30 ianuarie Comisia a stabilit: http://www.cdep.ro/comisii/revolutionar ... sz0130.pdf

SINTEZA ŞEDINŢEI DIN DATA DE 30.01.2008
Comisia a lucrat în plen în zilele de miercuri 30.01.2008, ora 13.00:
Ordinea de zi a fost următoarea:
1. Studiul proiectului de Lege privind declararea domnilor Ilie Ilaşcu, Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-Popa ca eroi martiri.
Având în vedere că nu mai sunt alte subiecte pentru a fi introduse pe ordinea de zi, Preşedintele Comisiei domnul deputat Emilian Vasile Cutean a prezentat ordinea de zi şi a supus-o la vot. S-a votat în unanimitate.
La punctul 1 al ordinii de zi, studiul proiectului de Lege privind declararea domnilor Ilie Ilaşcu, Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-Popa ca eroi martiri, membrii CPRD 1989 au precizat că sunt de acord cu acordarea unor calităţi şi drepturi acestor persoane, dar că acestea nu le pot fi acordate în baza Legii nr. 341/2004.
În urma discuţiilor, membrii CPRD 1989 au tras următoarele concluzii :
- acţiunea acestora nu s-a desfăşurat pe teritoriul României;
- scopul acţiunii acestora a fost diferit faţă de idealurile revoluţiei române din decembrie 1989;
- acţiunea acestora nu s-a desfăşurat în perioada 14-25 decembrie 1989;
- titlul de Erou-Martir conform Legii nr. 341/2004 este atribuit celor care s-au jertfit în lupta pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 sau au decedat în legătură cu aceasta;
- conform Legii nr. 341/2004, Eroul-Martir nu beneficiază de drepturi, întrucât nu se acordă drepturi persoanelor decedate
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Sâm Mar 08, 2008 1:52 am

Interesantă mi se pare şi sinteza şedinţei din 12 februarie, unde se fac nişte consideraţii privind lipsa de relevanţă a unor adeverinţe de la Parchetul Militar: http://www.cdep.ro/comisii/revolutionar ... sz0212.pdf

P A R L A M E N T U L R O M Â N I E I
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989
SINTEZA ŞEDINŢEI DIN DATA DE 12.02.2008
Comisia a lucrat în plen în ziua de marţi, 12.02.2008, ora 14,00. Ordinea de zi a fost următoarea:
1. Discutarea petiţiilor şi contestaţiilor depuse la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989;
2. Diverse;
La lucrările şedinţei au participat 7 parlamentari din totalul de 11 membrii ai Comisiei, astfel: Preşedintele Comisiei Deputat Emilian Vasile Cutean, Vicepreşedintele Comisiei Senator Mihail Lupoi, Senator Doru Ioan Tărăcilă, Senator Ilie Petrescu, Deputat Gheorghe Firczak, Deputat Ioan Ţundrea, Deputat Petru Tărniceru. Absenţi au fost: Secretarul Comisiei Deputat Niculae Mircovici, Senator David Gheorghe, Senator Ion Vasile şi Deputat Anca Constantinescu, întrucât au fost nevoiţi a participa la şedinţele celorlalte comisii parlamentare din care mai fac parte. Din partea SSPR au fost prezenţi Secretarul de Stat domnul Nicolae Puiu Fesan şi consilier juridic doamna Mirela Popina.
Având în vedere că nu mai sunt alte subiecte pentru a fi introduse pe ordinea de zi, Preşedintele Comisiei domnul deputat Emilian Vasile Cutean a prezentat ordinea de zi şi a supus-o la vot. S-a votat în unanimitate.
La punctul 1 al ordinii de zi, domnul preşedinte al CPRD 89 a prezentat membrilor comisiei rezoluţia din data de 09.01.2008 dată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti în Dosar nr. 5007/P/2006 şi înregistrată la CPRD sub nr. 42/098 din data de 31.01.2008.
Membrii comisiei au hotărât formularea unei plângeri împotriva acestei rezoluţii, întrucât organele abilitate trebuie să cerceteze şi să comunice rezultatul anchetei în legătură cu autenticitatea documentelor folosite drept probe în dosarele de preschimbare a certificatelor de revoluţionar. Preşedintele CPRD 1989 consideră că este imperios necesar ca organele de anchetă să stabilească autenticitatea documentelor întrucât persoanele care îşi preschimbă certificatul folosindu-se de aceste documente, beneficiază de drepturi materiale şi băneşti, conform prevederilor Legii nr. 341/2004. În situaţia în care documentele se dovedesc a fi false, în opinia membrilor comisiei, persoanele care le-au folosit în dosarele de preschimbare, se fac vinovate de înşelăciune, fals, uz de fals, precum şi de constituirea de grupuri infracţionale organizate pentru dobândirea de foloase necuvenite.
Preşedintele C.P.R.D. 1989 a prezentat membrilor comisiei o altă adresa transmisă de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, înregistrată la CPRD 1989 sub nr. 42/091 din data de 29.01.2008, care face referire la clarificarea unor termeni folosiţi în adeverinţele eliberate de Parchete persoanelor care solicită preschimbarea certificatelor de revoluţionar.
Totodată, membrii comisiei au hotărât transmiterea unei adrese către Consiliul Superior al Magistraturii prin care să se sesizeze faptul că Parchetele din Bucureşti, în cauzele penale în care fac cercetări privind victimele Revoluţiei din decembrie 1989, procedează la audierea unor persoane care nu au nicio legătură cu aceste cauze şi, pe baza propriilor declaraţii, eliberează solicitanţilor adeverinţe din care rezultă că aceştia au participat la Revoluţia din decembrie 1989 şi care sunt folosite ca probe în dosarele de preschimbare. Membrii CPRD 1989 au constatat că adeverinţele eliberate de Parchetul Militar se bazează doar pe propria declaraţie a solicitantului, de aceea de multe ori, aceasta se contrazice cu documentele aflate în dosarele de preschimbare, fără a se face cercetări în vederea verificării celor declarate. În această situaţie, adeverinţele nu pot fi luate în considerare, întrucât prin art. 12 alin.(2) lit. c) din H.G. nr. 1412/2004 cu modificările şi completările ulterioare, declaraţiile personale şi ale martorilor sunt documentele obligatorii în dosarele prin care dobândesc certificatele de revoluţionar. Astfel că declaraţia proprie şi declaraţia de martor dată la Parchetul Militar şi declaraţia proprie şi de martor depuse în dosarele de preschimbare a certificatelor de revoluţionar, este unul şi acelaşi document, deci nu pot fi luate ca 2 probe diferite.
O altă petiţie prezentată de preşedintele CPRD 1989 domnul deputat Emilian Vasile Cutean a fost Hotărârea nr. 476/07.11.2007 transmisă de Consiliul naţional pentru combaterea discriminării, urmare a memoriul domnului Căpraru Petre, prin care Colegiul director a hotărât clasarea petiţiei întrucât nu există probe să demonstreze că faptele sesizate de acesta, constituie fapte de discriminare. Domnul deputat Emilian Vasile Cutean preşedintele CPRD 1989 a informat membrii comisiei că în urma verificărilor, s-a constatat că domnul Căpraru Petre figurează doar în Monitorul Oficial nr. 399 bis/2000 (completări la listele cuprinzând propunerile Comisiei pentru cinstirea şi sprijinirea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 de acordare a titlurilor prevăzute la art.1, 2 şi 3 din Legea nr. 42/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, publicate conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 184/1999), document care nu confirmă dobândirea calităţii sau a titlului conform legii mai sus menţionate. În această situaţie membrii CPRD 1989 nu pot acorda aviz pentru preschimbarea certificatului de revoluţionar.
De asemenea, preşedintele comisiei a prezentat adresa domnului Lefter Tiron, care deţine calitatea de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 –Rănit în baza Legii nr. 42/1990, şi-a depus cerere de preschimbare a certificatului de revoluţionar conform Legii nr. 341/2004 şi din adresă rezultă că a colaborat cu Serviciul de Contrainformaţiile Militare. Domnul Lefter solicită explicaţii în legătură cu situaţia nou creată şi doreşte să ştie dacă mai poate sau nu obţine noul tip de certificat. În opinia membrilor CPRD 1989, la preschimbarea certificatului de revoluţionar, indiferent de persoană trebuie să se ţină cont de prevederile art.8 din Legea nr. 341/2004: „de prevederile acestei legi nu beneficiază persoanele, civili sau militari, care sunt dovedite a fi fost implicate în activităţile fostei securităţi ca poliţie politică, precum şi persoanele care au organizat, au acţionat, au instigat şi au luptat, sub orice formă, împotriva Revoluţiei.” Obţinerea de către acesta a certificatului de revoluţionar în baza Legii nr. 42/1990 a fost corectă, întrucât la acea dată nu se ştia că acesta a colaborat cu Serviciul de Contrainformaţiile Militare. În acest sens se transmite un răspuns petentului.
La punctul 2 al ordinii de zi, preşedintele CPRD a prezentat membrilor comisiei Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 1/2008 pentru prorogarea unor termene prevăzute în Legea nr. 341/2004. De asemenea, a precizat că expunerea de motive prevăzută la Secţiunea a 6-a, pct. 1 a acestui proiect, nu corespunde realităţii întrucât în cadrul şedinţei din data de 21.01.2008 ce a avut loc la sediul Guvernului României, 48 din 52 de asociaţii de revoluţionari au votat împotriva prelungirii termenului de preschimbare a certificatelor de revoluţionar. Membrii comisiei au hotărât transmiterea unei adrese către Biroul Permanent al Senatului prin care să se solicite întocmirea unui raport comun cu Comisia Juridică, de numiri, disciplină şi imunităţi şi validări, având în vedere necesitatea clarificării unor aspecte faţă de legalitatea şi impunerea prorogării unor termene prevăzute în Legea nr. 341/2004. Secretarul de Stat al SSPR domnul Nicolae Puiu Fesan a precizat că nu se impune prorogarea termenului, întrucât până la data de 31.03.2008 SSPR va verifica toate dosarele de preschimbare a certificatelor de revoluţionar. Membrii CPRD 1989 recomandă membrilor comisiei de verificare a dosarelor din cadrul SSPR, ca la verificarea dosarelor persoanelor care în decembrie 1989 au activat în isnstituţii sau organisme militarizate, armată, miliţie, securitate, gărzi patriotice, etc. să se ţină cont de toate documentele oficiale, care relevă activitatea acestora atât în perioada 14-22 decembrie 1989, cât şi după această perioadă, ca de exemplu ordinea de zi pe unitatea militară, raportul senatorial de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, etc.
Membrii comisiei au constatat în activitatea de verificare a dosarelor că tot mai multe persoane care solicită preschimbarea, au documente care sunt emise şi datate după data obţinerii certificatului doveditor al calităţii de revoluţionar în baza Legii nr. 42/1990. Astfel cum prevede Legea nr. 341/2004, preschimbarea se face în baza dosarelor iniţiale, pe baza cărora s-a solicitat una dintre calităţile prevăzut de Legea nr. 42/1990, iar conform dispoziţiilor Legii nr. 341/2004, SSPR cu avizul CPRD 1989, nu acordă noi titluri şi calităţi, doar le preschimbă pe cele obţinute în baza Legii nr. 42/1990. Legea nr. 341/2004 prevede completarea dosarelor, în cazul în care se constată că din dosarele iniţiale, în baza cărora au fost obţinute primele certificate, au dispărut probe sau au fost distruse, dând astfel posibilitatea ca acele documente, să poată fi depuse din nou la dosare. Având în vedere această situaţie, CPRD 1989 recomandă ca la verificarea dosarelor să se ţină cont de aspectele sesizate mai sus. Preşedintele CPRD 1989 domnul deputat Emilian Vasile Cutean a spus că este necesară o discuţie cu membrii Comisiei SSPR pentru clarificarea acestor aspecte.
În încheierea şedinţei, Preşedintele Comisiei domnul deputat Emilian Vasile Cutean a solicitat Secretarului Comisiei să anunţe data şi ora, precum şi ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a C.P.R.D.89.
Secretarul Comisiei domnul deputat Niculae Mircovici a dat citire proiectului ordinii de zi pentru şedinţa de marţi 19.02.2008, ora 14,00:
La punctul 1. – Avizarea listelor.
La punctul 2. - Discutarea petiţiilor.
La punctul 3. - Diverse.
P R E Ş E D I N T E
Deputat Emilian Vasile Cutean
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Eliminarea urmaritorilor lui Iliescu

Mesajde Ioan Rosca » Sâm Mar 08, 2008 10:19 am

Ordonanta de urgenta sustinuta de Ion Vasile il vizeaza intr-adevar pe Doru Maries, care il haituieste insistent pe Iliescu. In acelasi timp, ea ar da uzurpatorilor puterii dreptul de a decide cine a fost sau nu revolutionar, cu consecinte evidente.
In ce-l priveste pe Ion Vasile, el nu este numai cel implicat in rapirea din Iraq. Activitatea lui tenebroasa cuprinde si organizarea trenurilor cu "mineri" din Buzau, pe 14 iunie 1990. La fel ca familia Buruiana Aprodu (vezi trenurile din Galati) si cu alti tovarasi ai lor, care s-au aciuat in parlamentul Romaniei si conduc comisii de importanta strategica.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Marius » Dum Mai 11, 2008 11:50 am

Observ din activitatea Comisiei că sînt contestate două documente care se află la dosarele unor revoluţionari:
- un tabel semnat de Dumitru Mazilu "înscris care nu reprezintă o dovadă certă a participării la revoluţie"
- o adresă emisă de IMGB cu nr. 1646/5 mai 1996 "document aflat în cercetare la parchet în vederea stabilirii autenticităţii acestuia".

Vezi şedinţa Comisiei din 11 martie 2008 http://www.cdep.ro/comisii/revolutionar ... sz0311.pdf
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Lun Mai 12, 2008 10:00 pm

Pai dle Mihoc,eu cred ca din primele zile a fost asa, revolutionari au fost doar ceei oficializati cu patlama la mâna, adica certificatul ala. Dar stati ca si cu patlamaua asta in labe tot s-au contestat si conteasta si azi reciproc.

In privinta lui Maries eu nu ma pronut, personal nu l-am remarcat ceea ce nu inseamna ca pot contesta prezenta sa,întelg insa ca majoritatea revolutionarilor contesta dreptul lui Maries de participant in evenimentele din 21 dec 89, daca nu s-a remarcat ma intreb cum ajunge el sa reprezinte 21 Dec? De ce nu Dumitru Dinca, care cred ca este mai reprezentativ ptr aceea zi. Întelg ca si Dinca il contesta pe Maries,pai daca Dinca il contesta atunci situatia este nasoala tare rau, multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt bagat in afacerea asta.

Vedeti dvs dle Mihoc, revolutionari s-au tot contestat reciproc de au ajuns sa nu mai fie reprezentativi, nici Dinca nu are spate ptr ca intelg ca nici el nu face parte dintr-o asociatei revolutionara, in schimb tot felu de schmecherasi s-au coctat la vârf iar acum când bolsevici le dau lovitura de gratie se trezesc in fundul gol, nu au spate, cine sa îi apare ptr ca asociatiile lor nu depasesc degetele de la o mâna.

Eu sunt convins, a sunat ceasul revolutionarilor,adica le ia astia toate drepturile, urmând ca certificatul sa fie bun hârtie ptr WC. Era previzibil a se ajunge aici din prima zi,insa daca s-a pus botul acu sa traga si consectintele, va asigur,

in cca 2-3 ani, veti auzi pe totii astia ca ei nu au luat certificat, ceea ce sutin eu pe aici, vor sutine cu nerusinare totii, sa vedeti ce se vor bate cu caramida in pipet cum ca ei u refuzat certificatele, ca asa se face istoria la români vb cu Cioran, ne cacatm in drum, dupa care ne ulflam in pene de pute a basesco
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Mie Mai 14, 2008 10:50 pm

Octavian Mihaescu scrie:Pai dle Mihoc,eu cred ca din primele zile a fost asa, revolutionari au fost doar ceei oficializati cu patlama la mâna, adica certificatul ala. Dar stati ca si cu patlamaua asta in labe tot s-au contestat si conteasta si azi reciproc.


Păi poate sînt motive întemeiate să apară contestaţii. Dacă indivizi care n-au fost la revoluţie primesc certificate de revoluţionari, care e atitudinea corectă a unui revoluţionar adevărat? Să tacă, ca să n-aibe probleme şi să nu compromită în general tagma revoluţionarilor (aceste contestaţii dintre revoluţionari au contribuit şi ele la stricarea imaginii revoluţionarilor în opinia publică) sau să protesteze?
Oricum, cine e interesat de compromiterea revoluţiei va acuza în bloc toţi revoluţionarii pentru cazurile de falşi revoluţionari (avem şi pe forumul ăsta asemenea acuzatori).
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Mai 15, 2008 10:41 am

Marius scrie:
Octavian Mihaescu scrie:Pai dle Mihoc,eu cred ca din primele zile a fost asa, revolutionari au fost doar ceei oficializati cu patlama la mâna, adica certificatul ala. Dar stati ca si cu patlamaua asta in labe tot s-au contestat si conteasta si azi reciproc.


Păi poate sînt motive întemeiate să apară contestaţii. Dacă indivizi care n-au fost la revoluţie primesc certificate de revoluţionari, care e atitudinea corectă a unui revoluţionar adevărat? Să tacă, ca să n-aibe probleme şi să nu compromită în general tagma revoluţionarilor (aceste contestaţii dintre revoluţionari au contribuit şi ele la stricarea imaginii revoluţionarilor în opinia publică) sau să protesteze?
Oricum, cine e interesat de compromiterea revoluţiei va acuza în bloc toţi revoluţionarii pentru cazurile de falşi revoluţionari (avem şi pe forumul ăsta asemenea acuzatori).



Da dle Mihoc, nedumerirea mea (teama), este ca nu prea am definit cine are drept numi revolutonar si cine nu, d-ta ai spus undeva ca normal ar fi ca ceei pâna in 22 dimineata, respectiv 16-22 Dec 89 orele 14-15. Asa cum am mai spus, eu apreciez si iesirea muncitorilor din 22 dimineata fara de care nu cred ca reusea revolta noastra, îmi aduc si azi aminte ce imi tremura pantaloni pe mine (ma aflam tot in strada ci nu casa) in 22 dimineata pâna sa vina muncitorii, dupa o zi si o noapte (21-22) grea pe baricada.

Dupa ora 14-15 (22 dec 89), nu cred ca mai exista motive intemeiate a mai sutine cineva avea merite deosebite, unde eu cred ca majoritatea celor care tipa azi sunt tocmai ceei de dupa orele 15, ce au cazut si ei in "hora", facut "ordinea" iliesciana pe strazi, impuscat unii pe alti. Totii sifilitici pusesera banderole tricolore, kalasnicoavele in labe si se credeau baiesasi adevarati "rambo". Eu chiar daca m-am retras din strada in 22 la orele 19 )ccirca), am urmarit showul bolsevic cu scârba nu la TV ci pe strada, am fost si la TV, sa vad cu ochi mei despre ce este vorba, trageau ca prosti uni în alti, fara sa mai gândeasca, de fapt nici nu mai asculta cineva in acele momente, totii erau ramboizati de Iliescu. La-m intrebat pe Plesa (viitorul primar pSD sect 3), pe care il cunoasteam si întâlnit acolo, cum de poate pune si el botul la vrajeala (el fiind militar de profesie), stând acolo carne de tun, mi-a dat dreptzate , am plecat impreuna m-a dus cu masina lui la Liceu (munca), unde vroiau aia sa ma puna (ma stiau cu activitate anti), barosanul FSN,i-am refuzat rapid,. Aceiasi care ma ridicau in slavi in 23 si vroia pune jupânul FSN pe Liceu, la nici douo luni, ma vor acuza de legionarism ( ptr ca activam in la PNTCD si la nivel central). Ei, totii care au facut revolutia gen Plesa si dat cu FSN-ul, au ajuns bine mersi, au certificate si onoruri baci terenuri cât vezi cu ochii. Acestora le prinde bine marea masa de dupa 22, ptr care motiv le si dat cu usurinta certificate.

Legea nu defineste clar cine poate beneficia de recunostinta si reparati, ptr ca din start iii baga pe totii in acelias oala,unde As 21 dec 89 ar fi trebuit impreuna cu Timisoara sa formeze un front comun indentificând luptatorii din perioada 16-22 Dec 89, nu au fost prea multi cel putin in Bucuresti, la Timisoara lucruile stau altfel. Numai ca asa cum stiti se contesta grupa mare unii pe altii, daca nu l-am vazut eu pe Maries in 21 Dec,insa un alt camarad la vazut, activat impreuna, nu îmi pot permite contesta. Vedeti dvs, Gr Dinca contesta alte grupari, Maries pe altele, eu cred ca este simplu de dovedit prezenta, ptr ca fiecare s-a aflat intr-un punct, sunt detali ce nu potfi cu usurinta confiscate de intrusi. Unde eu cred ca un Dinca si multi ca el, ar fi trebuit face parte din acel comitet de organizare care sa analizeze marturiile fiecarui participant, care in majoritatea cazurilor s-au mai si impreitenit unii cu alti pe baricada, deci se mai si cunosc fie si din vedere. Acum pare sa fie prea târziu ptr ca multi si-au fabricat biografiile format grupulete ce se sprijina in marturi reciproc. Eu am vazut o marturie in cartea lui Stonescu, acel Constantienscu (nu maistiucum ilcheama), care reda niste chesti ca si cum le-asi fi spus eu (trait), este adevarat ca i-am dat lui Stonescu si detali din acest punct fierbinte (Societe Grl), iar o alta marturie o face un tip care ar fi urmarit din apartament evenimentul in care eu ma indentifc, ptr ca amfost acolo, stiu bine ce am facut pe metru meu patrat. In acel eveniment cu exceptia unui tânar tigan (curatel), nu am vazut implica pe mai nimeni, dupa acest punct formam baricada unde Dinca va juca un rol important, alturundu-se Iosif,insa de studienti de la arhitectura ARTE, litere si ASE activi in acel moment , pe multi îi voi reântâni in P-ta Univ in 90 ce deasemeniau fost foarte activi in acelmoment, vad ca sunt trecuti cu vederea. Va dau trei nume exacte care au activat în aceste facultati si care cunosc pe ceei implicati, Mierla litere, Radoi Ase, Lacatus si Ciobanu Arte , parte din Gr Mansarda, deci daca se dorea identifica autentici luptatori se putea face de multa vreme, NU s-a dorit asa ceva, ma tem ca ceei care cica ar reprezenta asociatiile inclusiv cele stridente gen 21 dec , fac jocul bolsevicilor ptr a indeparta autentici luptatori, persista confuzia si contestarea reciproca.

Sunt tare curios sa stiu exact câti din membrii acelei As 21 Dec 89 au fost pe baricada, câti din ceei asemeni mie care nu sunt membri niciunei asociati, sa aflam procentul,dupa care am putea da verdict de reprezentavitate a respectvelor asociati, nu poti spune ca reprezinti luptatorii din 21, fara a coagula intreg nucleul activ in aceea zi, macar un 50% sa existe. Din totii camarazii mei nici unul nu este membru al acestei asociati, intelg ca nici Dinca. Eu cred ca aceste asociatii incurca mai rau lucruile.

Legea trebuie schimbata, desi va produce mai mult haos decât sa faca lumina dupa atâta timp. Ideia a se retrage certificatele multora nu este rea, eu as fi abrogat de mult aceasta lege tâmpita, format o comisie care sa analizeze marturiile si in cf cu o lege clara as fi oferit recompense si recunoasteri. Ar putea si acum sa faca o miscare, sa dea o lege prin care se recunosc luptatori pâna in 22 Dec 89, raniti, arestati. Nu sa preschimbe certificatele,Nu sa le alse asa cum au cazut ci sa dea o nouo lege de recunoastere a meritelor deosebite, se pot decerna niste medali , fara a fi nevoie face parte dintr-o asociatie, comisia va trebui sa analizeze fiecare marturie in parte si doar acelora care care au fost pe baricada in perioada 16-22. Astfel certificatele bolsevice vor deveni o simpla hârtie igenica, alea a lui Iliescu, ptr ca aici este buba, inflatia de certificate, logic ca acestia sa tipe si conteste la nesfârsit ptr ca li se pune in pericol iluzia boslevica. Ar trebui exceptate cadrele militare, lideri care s-au impus, ideia sa se limiteze strict la manifestanti stradali, ptr ca aici este o harababura de nedescris si cum vedem acestora se datoreaza galagia si confuzia de care nu mai scapam nici dupa 18 ani.

Va asigur, in Bucuresti nu va depasi cca 5000-1000 mii, ba daca ma limitez la 21-22, atunci nu prea am depasit cca 5000. Astfel cred ca se vor exclude intrusi ce si-au fabricat biografi legendare, ptr ca acesta trebuie sa fie scopul legi si al revolutionarilor, dupa care sa se puna punct acestui capitol ptr ca nu s-a nascut si nici pierit România odata cu acel 89. Se face prea multa galagie iar asocaitiile astea asa cum spuneam mai sus mentin haosul. Ar trebui desfintate inclusiv institutul revolutiei si sa se ocupe istorici de fenomen, de fapt nici acestia nu se pot ocupa ci mai degraba trebuiesc adunate marturiile majoritati ptr a lasa istoricilor de mâine o imagine cât mai complecta, iar aceasta comisie ar trebui avea ca principal scop si acest obiectiv pe lânga cel a lunei reparati morale fata de autentici luptatorii,iar principala reparatie morala ar fi excluderi intrusilor, ca vorba aceai putinii amfost multi ajusnaram, prea multii, iar eu când imi aduc aminte ca nu depaseam mia de persoane in 21 Dec, imi vine sa sparg monitorul. Sunt tare curios sa stiu câti din acestia au fost recunoscuti,ma tem ca nici 20% ptr ca sunt scârbiti de tiganiada provocata de asociati si leaderi rivulutiei, care mai de care erou intre eroii.

Situl dvs P-ta Univ, poate juca un rol important in acest sens, ptr ca poate copta atât pe ceei din tara cât si ceei autoexilati datorita binefacerilor mineriadelor, multii din acestia au fost pe baricada in 21 Dec, ma tem ca locul lor a fost luat de schmecherasi asa cum vazuram folsesesc si numele meu, asta ma calca pe coada ptr care fapt militez ptr o rupere a pisici in douo, sa se termine cu tiganiada rivulutuonara, laude si contestari de se face greata. Stiu ca vor exista proteste,insa nu cred ca voi fi atât de puternice incât sa destabilizeze tara, vor fi o mâna de indivizi ce vor mai trage o greava a foamei,ei si, sa verifice pe fiecare si dovedeasca (exista posibilitati), unde si ce a facut in acel 21-22 Dec , ma ferma convingere ca peste 80% nu vor stipe unde sa scoata camasa. Nu stiu de ce nu au facuto cu ocazia grevei foamei a grupului Maries, putea sa-i dovedeasca pe multii dintre aceei grevisti ca nu prea au motiv a cere certificate si drepturi, de aciea trebuie o lege clara care sa defineasca autenticul luptator si perioada. Ok, vor fii mai multii ceei de dupa 22,OK, acestora sa le ramâna ce li sa dat de Iliescu, vor fi o alta categorie generala care poate ramâne cu o hârtie igenica pe perete, in rest acestora legea sa nu le mai mentioneze existenta, majoritatea fac parte din marea masa popolara, ce drepturi sa dai unei mase de manifestanti, acolo nu mai este vorba de merite deosebite a cuiva ci totii loalata le au,punct! Cred ca numai asa se poate reduce numarul galagioasilor si haosul in plus am scapa de showul asta permanent privitor la acel dec 89
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Re: Revolutionari

Mesajde C. Dobre » Joi Mai 15, 2008 12:15 pm

Dle Mihaescu,
Eu cred ca Dvs ati venit cu o propunere realista si de bun simt: sa fie identificati si sa fie declarati revolutionari/eroi ai revolutiei numai cei care au activat pana le plecarea lui Ceausescu cu elicopterul. Si pentru a cerne foarte bine sita sa se confrunte declaratiile celor care vor pretinde ca au activat pana la plecarea lui Ceausescu cu consemnarile de atunci ale foastei Securitati ceausiste. Spun aceasta bazandu-ma pe cazul meu privind greva minerilor din Valea Jiului 1977, anume: se stie ca la acea greva au participat circa 40000 de mineri pe care eu i-am organizat si condus, bineinteles ajutat fiind de un singur colaborator foarte apropiat, Maniliuc Gheorghe, si alti 10-15 mineri prin intermediul colegului meu apropiat, Maniliuc. Dupa decembrie 1989 a fost o multime de indivizi care si-au clamat eroismul de cacao de la greva minerilor din anul 1977 si mult mai grav imi puneau sub semnul intrebarii participarea la acea greva si chiar ca as fi fost omul Securitatii infiltrat in mijlocul minerilor. Inclusiv sangerosul Miron Cosma a declarat public ca el ar fi fost "liderul din umbra" al acelei greve. Ei bine, toata aceasta gloata galagioasa si mincinoasa a amutit anul trecut cand doi jurnalisti din Valea Jiului au publicat o carte despre greva din 1977 bazata exclusiv pe documente continute in dosarul meu la CNSAS. A fost redat filmul evenimentului din '77 inclusiv urmarirea mea si masurile represive pe minute, ore, zile , saptamani si lunile august si septembrie 1977, cand eu am fost deportat la Craiova. S-a dovedit ca marturia mea din anul 2005 despre acea greva a coincis aproape suta la suta cu ceea ce era descris in documentele securitatii, dar am ramas cu un gust amar cand am descoperit ca toti, absolut toti colaboratorii mei m-au turnat la Securitate si chiar unii dintre ei devenisera agentii Securitatii.
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde Ioan DRIMUS » Vin Mai 16, 2008 8:03 pm

Intamplator am intrat pe un alt site care trateaza acest; un articol de ziar si comentariile cititorilor cred ca ar interesa multa lume de pe acest site; de aceea imi permit sa le le reproduc mai jos:


Revolutia spagii

Simona Fica / Roxana Orcea, Ziarul, 30.03.2008
Sute de revolutionari din orasele-martir ale Romaniei acuza conducerea Asociatiei "21 Decembrie 1989" de "luare de mita, falsuri si nepotisme", ei invinuindu-l pe Doru Maries (foto) - omul impus de procurorul Dan Voinea la carma asociatiei revolutionarilor - ca "a trecut de la o sticla de bere, cat cerea initial ca sa dea drumul dosarelor de revolutionar, la 5.000 de euro din suma de 7.000, cat trebuie sa primeasca de la stat fiecare revolutionar autentic".
Participarea la Revolutia din decembrie ‘89 a fost rasplatita de acolitii cuplului Voinea-Iliescu intr-un mod specific lor: "luptatorii", adica cei care n-au patit nimic, dar s-au inscris in FSN - etc, au fost cadorisiti de stat cu locuinte, spatii comerciale in centrul oraselor, mii de metri patrati de teren, facilitati la imprumuturile de la banci; "ranitii" au primit loc de veci, gratuitate pe transportul in comun si medicamente, iar urmasii celor care au murit impuscati au primit calatorii gratuite cu trenul si au fost scutiti de impozitele pe casa si pe teren, in cazul in care aveau.


Privilegii pentru "luptatori"

In 1996, odata cu schimbarea legislatiei - care a inclus printre beneficiari si "luptatorii", au aparut 18.000 de revolutionari noi. Pe lista apar si membri ai completului de judecata instituit la procesul sotilor Ceausescu. Dan Voinea, procurorul de casa al lui Iliescu, apare pe mai multe liste de "revolutionari", pentru un teren la Snagov, dar si pentru alte terenuri, aflate pe raza judetului Gorj. Tot el spune, insa, "ca nu a avut niciodata certificat de Revolutionar". De manaria cu terenuri, spatii comerciale si alte beneficii date unora ca Voinea, se ocupa tocmai cel impus de acelasi personaj in fruntea Asociatiei "21 decembrie 1989". Pe lista, alaturi de Voinea, mai apar si alte persoane implicate in proces: Mugurel Florescu - membru in completul de judecata, si Gelu Voican Voiculescu, si ei "improprietariti" cu terenuri, iar Vladimir Belis - medic legist, s-a ales, drept recunostinta pentru o Revolutie la care nu si-a dat niciodata obolul, cu scutiri de impozite. Si asta in timp ce adevaratii revolutionari fac anticamera la un oarecare Doru Maries, transformat de Voinea in revolutionar-sef!

Schema profitului

Se pare asadar ca Revolutia din 1989 genereaza profit Ð si nu pentru cei care au luptat cu regimul comunist, ci pentru acolitii lui Ion Iliescu si ai procurorului Dan Voinea. Schema aplicata de Doru Maries, "revolutionarul" impus la conducerea Asociatiei 21 Decembrie de insusi "anchetatorul" lui Iliescu, este pe cat de simpla, pe atat de penala, fostul tortionar transformat in presedinte de liga revolutionara milogind - spun revolutionarii autentici - "de la o bere, pana la 5.000 de euro - spaga pentru a trimite dosarele la SSPR". Cine nu da mita, nu-si mai primeste drepturile legale, generate de Legea nr. 341/2004. Se pare ca ranitii revolutiei au dreptate pentru ca o incursiune in arhivele publice arata cum numeroase personalitati, mai ales din lumea politica, au primit sau se afla pe lista de asteptare pentru a primi terenuri, spatii comerciale ori locuinte, ca recompensa "pentru participarea la evenimentele din decembrie ‘89". La care, de fapt, nu au fost niciodata prezenti. Dintre cei aproximativ 23.000 de revolutionari care au depus dosarele pentru preschimbarea certificatelor de revolutionar, cativa au avut curajul de a-l acuza public pe Maries de faptul ca "cere spaga pentru a trimite dosarele catre Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR)".

Doru Maries, "revolutionarul" spagii

Bebe Istode este resitean, ziarist profesionist si unul dintre victimele revolutiei din 1989, data la care avea varsta de 30 de ani. Jurnalistul a fost ranit grav, dupa ce a fost batut cu bestialitate. Dupa 19 ani de la evenimentele din decembrie, jurnalistul a ajuns bataia de joc a lui Maries, care nici acum nu i-a trimis lui Istode dosarul la SSPR, dintr-un motiv penal: vrea spaga! Si nu orice fel de spaga, ci fix 5.000 de euro din cei 7.000 pe care omul ar trebui sa ii primeasca, ca urmare a legii recunostintei pentru victimele revolutiei. "Ma amana de nu mai stiu cand, am facut nu zeci, ci sute de drumuri pana la Bucuresti, la inceput nu voia nici macar sa ma primeasca, apoi, cand am reusit sa dau de el, mi-a spus, hodoronc-tronc, ca daca nu semnez cu el un acord prin care ma oblig sa donez Asociatiei 5.000 de euro, n-o sa pup nimic, nu trimite dosarul meu!". Pe de alta parte, ZIARUL a intrat in posesia actelor prin care acelasi Maries - omul de casa al cuplului Voinea-Ileiscu - isi umfla lunar conturile cu 6.000 de euro. Cum? Tot pe la marginea legii, "inchiriind" locatia Asociatiei 21 Decembrie, ilegal, Baroului Bucuresti.


-------------------------

Comentarii:


Vlad - Bucuresti (29-03-2008, 13:41)
"Revolutionarii" au fost si sunt acoperirea lui Iliescu. Daca ar recunoaste ca a fost lovitura de stat s-ar trezi automat vinovat pentru cele peste 1000 de victime. Asa ca a inventat "clasa revolutionarilor" - un fel de ilegalisti de pe vremuri. Ce mare chestie costurile din partea statului pentru suportarea privilegiilor a 30 000 de "luptatori" etc? daca miza e scaparea lui Iliescu nici un cost nu e prea mare. Omul este infatigabil si intagibil. Nu vedeti ca tot el conduce in continuare si PSD si PNL si PRM si UDMR. Ati observat vreodata ca acesta patru partide sa-i iasa din vorba in chestiuni care il intereseaza pe el - in ultimii 15 ani?

un revolutionar - autentic (29-03-2008, 13:46)
Da, sunt unul dintre revolutionarii autentici, unul dintre cei care au luptat în zilele de 21-25 decembrie 1989 pentru libertatea cuvantului, libertatea presei, pentru libera circulatie, pentru retrocedarea averilor confiscate de comunisti, pentru pluripartitism si alegeri democratice, pentu pentru o noua constitutie, pentru modernizarea sistemului de invatamant si al celui de asistenta sociala, pentru o economie de piata, pentru o Romanie moderna si prospera, pentru adevar si dreptate - ca sã mã limitez doar la cateva din nazuintele noastre de atunci. Ceea ce a urmat acelor zile de glorie ale poporului roman, incheiate in mod rusinos si nedemn, a fost o lupta continua pentru putere, pentru "ciolan", pentru imbogatirea rapida indiferent de mijloace, pentru binele personal al celor alesi sa ne reprezinte interesele. Totul a inceput, se pare, inainte de Revolutie, pe vremea in care unele grupari purtau discutii mai mult sa mai putin organizate pentru pregatirea unei lovituri de stat sau a unei miscari populare care sa provoace schimbarea regimului comunist. Singurul element pe care nu l-au putut anticipa cu precizie a fost reactia multimii, capacitatea ei de a se organiza in momente de criza. Momentul declansarii Revolutiei a fost pur si simplu o intamplare, o conjunctura de evenimente de care au profitat apoi anumite grupari si care au facut tot posibilul pentru a manipula si a dirija miscarea revolutionara in directia dorita de ele. Este evident ca membrii acestor grupari au fost coplesiti la inceput de numarul revolutionarilor autentici printre care s-au amestecat oportunisti si profitori de ocazie, insa, avand experienta politica, studii de specialitate, oameni in posturi cheie, un sistem invizibil dar foarte eficient de relatii, au pus mana, incet-incet, cu rabdare si meticulozitate, pe putere. Treptat, treptat, revolutionarii autentici si nepatati au fost inlaturati in mod "democratic" din structurile nou formate, iar pentru a li se inchide gura unora mai "vorbareti" - erau prea multi si nu puteau fi cu totii lichidati ori "integrati" in structuri - s-au dat niste legi de care urmau sa "beneficieze" cei lasati deoparte, uitati, blamati si chiar huliti de profitori. Probabil ca intentiile celor ce au pus la cale recompensarea urmasilor eroilor martiri, a ranitilor si retinutilor in legatura cu Revolutia din decembrie 1989, a luptatorilor pentru victoria Revolutiei, au fost mult mai subtile decat par la prima vedere. Trebuia cumva deturnata energia unui grup deosebit de eterogen dar si cu o capacitate de mobilizare extraordinara, grupul celor care nu considerau incheiata actiunea lor din decembrie 1989 decat la atingerea tuturor obiectivelor propuse in declaratiile publice, in Proclamatiile date publicitatii de reprezentantii revolutionarilor in timpul Revolutiei. Asa ca s-a aruncat in ei cu... daruri! Nu vreau sa aduc acum in discutie daca si cine era indreptatit sa primeasca un sprijin din partea statului. Incontestabil, unii trebuiau sa fie ajutati! Efectele colaterale au interesat insa mai mult pe cei ajunsi la putere. "Gloata" se va repezi ca o haita flamnada pe o ciosvarta insuficienta ca sa-i sature pe toti membrii grupului, indivizi care se vor lupta acum intre ei pentru a prinde fiecare o bucatica, nemaifiind atenti la ceea ce se intampla in jurul lor, pierzandu-i din vedere pe cei alesi! Cum nu exista padure fara uscaturi, s-au gasit iute si printre membrii asociatiilor de revolutionari indivizi dispusi sa faca jocurile unora sau altora, sa profite de pe urma celor carora Legea le acordau niste drepturi inselandu-le increderea si, mai mult, conditionand depunerea dosarelor la comisie de plata unor comisioane, a unor "atentii" sau "daruri" care au crescut ca valoare pe masura apropierii de termenul la care comisia inceta sa-si desfasoare activitatea. Unii si-au facut o adevarata meserie din a fi presedinte al unei asociatii de revolutionari si, oricand poate fi verificat, traiesc pe picior mare din venituri ilicite! Cate cardasii s-au mai facut in legatura cu inscrierea de autoturisme pe numele unor asociatii de revolutionari (ilegalitati comise si care s-au uitat deja) cate afaceri necurate s-au facut cu terenuri (sunt cazuri in care o singura persoana a facut cereri de atribuire a unui teren in diverse localitati sau/si in numele a unui grup de indreptatiti si a primit terenuri mai multe decat i se cuveneau)! Cate smenuri nu s-au facut si se mai fac cu tichete de calatorie sau cartele Metrorex? Despre spatiile comerciale sau creditele bancare acordate "pe spranceana" nici nu mai vorbesc. Cate dosare de revolutionari sunt prefabricate, falsificate, ajungand sa primeasca certificat de ranit sau de revolutionar cel care plateste bine acolo unde trebuie si la cine trebuie, iar cel cu dosar curat, ADEVARAT, este lasat la coada listei, ca si-asa fondurile sunt insuficiente si beneficiaza de ele doar cei care le impart - dupa proverbul "cine-mparte, parte-si face"! Ati avut cumva curiozitatea sa va uitati pe site-ul SSPR-ului ******.sspr.ro/? Dupa cat de "organizat" si "actualizat" este ne putem da seama imediat cat interes au depus cei platiti sa aplice legea fata de beneficiarii Legii 341/2004! De fapt, cei care se ocupa de aplicarea Legii mananca o paine bunicica, de ce s-ar grabi sa-si incheie activitatea? E adevarat ca sunt foarte multe dosare, ca e o munca dificila si laborioasa, dar daca nu se munceste serios, cinstit si corect, inseamna ca cineva isi bate joc de noi! Nu cred ca problema dosarelor Revolutiei din '89 se va rezolva VREODATA! Va urma un lung sir de procese, aici sau la Bruxelles, oameni pusi pe drumuri, nedreptatiti care nu vor apuca niciodata sa beneficieze de drepturile lor. Din pacate schimbarea unui om nu va rezolva problema. Chiar daca vom pune un nou reprezentant al revolutionarilor sa se ocupe de preschimbarea certificatelor, incoruptibil si bun organizator, va fi "scurtcircuitat" de altii! Este mult prea adevarat dictonul: "pana sa ajungi la Dumnezeu te mananca sfintii"! Felicitari Simona Fica si Roxana Orcea pentru subiectul abordat, cu precizarea ca mi-ar fi placut sa acordati o mai mare atentie unor anumite detalii...

Matei Calinescu - Bucuresti (29-03-2008, 18:29)
Presedintele Asociatiei Revolutionarilor din Galati - Florin Vlad Sebastian Vasiliu a fost infomator si colaborator al Securitatii ca si Nicolae Balaci - "revolutionar" din Oradea sef al Asociatiei Revolutionarilor din Bihor, care a fost chiar cadru activ - ofiter de Securitate. Pe asta i-a gasit cu usurinta CNSAS, pentru ca s-a vrut gasirea lor. Erau prea batatori la ochi si pentru cosmetizare au fost indepartati ca niste dinti cariati si negri din fata. In rest, mai la umbra, trai neneaca. Numai Bebe Ivanovici singur, din Ilfov, a distribuit 43 000 de certificate tiparite la tipografia PDSR. Ia vedeti Dinca cate spatii comerciale a avut, Florin Iaru - de la scriitori, ia vedeti in Mogosoaia cate sute de hectare s-au "negociat" si la cine au ajuns. Profitori scarbavnici - asta au ajuns "revolutionarii" , traitori de pe urma sangelui varsat de copii de la baricade...rusine

Catalin Zamfirescu - Cetrtificate false emise chiar de SSPR (29-03-2008, 18:40)
Nereguli in Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR) "Intr-un calculator mai vechi al SSPR am descoperit 761 de dubluri ale certificatelor - acelasi numar de inregistrare dat la doua persoane diferite", a declarat pentru MEDIAFAX, in data de 3.12.2007, Puiu Fesan seful Secretariatului El a mai aratat ca "revolutionarii" fac scandal in strada, circ si "greva foamei" la oha (adica la misto) pentru a obtine mai repede sumele consistente de bani pe care trebuie sã le primeasca revolutionarii odatã cu noul certificat. El si-a exprimat ingrijorarea ca bugetul de stat nu va mai putea intr-un viitor apropiat sa sustina aceste fonduri pe care revolutionarii trebuie sa le primeasca conform Legii 341, a recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989. Legea a fost promovata de Ion Iliescu care i-a facut pe toti oameni bogati. Oare cate "calculatoare vechi" or mai fi prin SSPR si cate zeci de mii de certificate au imbogatit fraudulos tot felul de smenari ca Maries.

Cetatean - inca enervat de atata abuz si nesimtire (29-03-2008, 18:46)
Dupa 1945 s-a aflat ca in Romania existau cateva sute de mii de fosti "ilegalisti" care luptasera pentru instaurarea comunismului si puterea instaurata de trupele sovietice a hotarat ca acesti "eroi" sa fie recompensati. "Ilegalistii" si familiile lor s-au bucurat de o multime de privilegii platite de prostime. Istoria s-a repetat dupa 1989, cand am aflat ca multe din odraslele fostilor "ilegalisti" au devenit revolutionari, iar noua putere instalata tot de undeva de afara, a hotarat ca noii "ilegalisti", trebuie sa fie recompensati. Privilegiile sunt platite tot de prostime, care chipurile s-a desteptat...bleah

Revolutionar - Bucuresti (29-03-2008, 19:06)
DACA revolutionarii vor sa afle adevarul din 89" este dreptul lor si al nostru sa stim adevarul ! Dar daca vor si revendicari, adica MULTE PRIVILEGII, PENSII MARI....nu cred ca trebuie bagati in seama! EI SUNT NISTE PROFITORI. Si eu si altii am participat activ la evenimentele din '89, in dorinta schimbarii unui sistem, dar fara profit. Privilegii pot avea numai cei raniti sau urmasii celor decedati.

Bosancean - Scarba totala (29-03-2008, 19:10)
footu-va'n gura cu revolutia voastra. pisham-as pe certificatele voastre de cacanari morti dupa valuta, kent si Roman sa va fouta. nu e departe clipa cand ve-ti da socoteala pentru complicitatea cu bunicuta Ilici si excrementul de Neulander.

Robert - Capitala (29-03-2008, 19:16)
Personal, am fost si la Romana, si la P-ta Unirii si recunosc ca am facut parte dintre cei norocosi, care n-au fost nimeriti de gloantele trase de militieni si securisti, precum si o de parte din Armata. Si eu, si parintii mei am fost atunci, in strada. Cu toate acestea, am avut bunul simt sa nu ne "tragem" certificate de revolutionari si am continuat munca cinstita si studiile fara sa intindem mana la cersit dupa diplomele aruncate de Iliescu pe geamul de la latrina din Cotroceni (dupa ce s-a sters cu ele la basanau). Nu regret nici acum faptul ca nu mi-am luat diploma de revolutionar. Revolutia am facut-o, IN PRIMUL RAND, IN SUFLETELE NOASTRE! Cersirea certificatelor reprezinta o murdarire a memoriei celor care au cazut atunci pentru libertate.

Valera - Iasi (29-03-2008, 19:23)
sunteti toti niste idioti daca mai credeti ca bulibasala din dec'89 a fost o revolutie; numai santieristii cu tzuica-n gat cred inca ca a existat o dictatura personala a lui Ceausescu; numai niste ceapisti ignoranti nu realizeaza ca in anii 80 Ceausescu era izolat si dezinformat tocmai de tagma securistilor imbogatiti, cei care ne strangeau surubul, inventau bancuri cu ceasca facandu-ne sa credem ca el era vinovat. acum chiar ei securistii/capitalisti gen Patricu, Tiriac, Sarbu, Paunescu, Copos, Popoviciu sunt cei care ne conduc si care ii indoapa cu diplome si premii in bani, pamanturi, scutiri de impozite si altele pe labarmenii autointitulati revolutionari.

Mihai - Berceni (29-03-2008, 19:25)
"Revolutionari" cu scutire de impozit la salariu ca handicapatii; tot ca handicapatii si pensionarii de RAZBOI mergeti gratis cu metroul a-ti primit pamant, case si spatii comerciale pe daiboj. Si inca mai vreti alti bani si alte privilegii. Dar cei care au facut ani grei de Siberia, de Canal, cei care au luptat in munti cu arma in mana impotriva Comunistilor lui Ilici, cei care au lupat ani grei de razboi au primit nimic. "Revolutionari" v-as scuipa dar mi-e scarba sa-mi murdaresc flegma pe voi - otrepe lingave

revolutionar - pe bune (29-03-2008, 19:29)
Nu exista revolutie fara revolutionari,dar nu trebuie uitat ca revolutia a fost facuta si traita de toti, absolut toti romanii ! Asta nu inseamna ca fiecare roman ar avea dreptul la indemnizatii reparatorii! Cine sa le plateasca - romanii din afara granitelor? Fiecare roman are dreptul la libertate si atat!!!Doar pentru asta a avut loc o revolta, nu pentru toti profitorii cersetori !

putina decenta - nu strica (29-03-2008, 19:32)
Orice revolutie cere si sange de cand este lumea. De aici ,pana unii mai viteji in nesimtire sa abuzeze de drepturile care se cuvin urmasilor celor cazuti (care merita TOTUL) este o cale lunga. Restul sunt farsori si profitori... N-am fost in strada pentru beneficii sau avantaje, ci doar pentru o viata mai buna... Faptul ca poti vorbi astazi liber este un castig obtinut de toata lumea. un pic de decenta nu strica....

impostori la coada - la Secretariatul "revolutionarilor" (29-03-2008, 19:42)
Daca vreti sa vedeti o coada de impostori urmariti cine vine sa-si ridice tainul: incepand cu data de 16 august 2007, noile tipuri de certificate doveditoare a calitatii de revolutionar preschimbate in temeiul legii nr.341/2004, cele 12 bilete de calatorie gratuita pe calea ferata, cartela metrorex si adeverinta necesara pentru casa de pensii se vor distribui de reprezentantii Secretariatului de Stat pentru problemele revolutionarilor din decembrie 1989 la locatia situatã in sediul fondului Libertatea, situat in str. walter maracineanu nr. 1-3, etaj 6, camera 425, intrarea din str. victor eftimiu nr. 2 (langa hotel Opera) in fiecare zi de joi, intre orele 10.00 - 17.00. Ca veni vorba, ce sa- intamplat cu Fondul Liberatatea? tot in buzunarele FSN a intrat? imi aduc aminte ca din acest Fond a platit FSN Bucuresti garniturile de mineri si hrana pentru hoarda lui Iliescu sosita sa-i nauceasca in bataie pe studenti, in iunie 1990.

Revolutionar - Brasov (29-03-2008, 19:47)
Am sesizat tot mai multele interventii legate de sfanta "spaga" . Deocamdata dau niste mici detalii : 1. In afara banilor sunt acceptate si lanturi din aur sau alte obiecte de valoare 2. In urma cu ceva vreme, cu acte in regula, adica numar de inregistrare, am depus in dosarul unui coleg si membru al asociatiei, completari functie de cerintele comisiei S.S.P.R. Zilele trecute acest coleg a fost vizitat de un angajat al S.S.P.R. , care i-a spus ca din dosar lipsesc tocmai aceste documente, dar el le rezolva, contra "sfintei spagi" . 3. Tot in urma cu ceva vreme, in dosarul altui coleg care a suferit un accident vascular, am depus completari la fel de riguros, dar si documentele medicale pentru a urgenta aceasta preschimbare . Surpriza, sotia colegului a fost sunata de la S.S.P.R. de o vece feminina spunandu-i ca din dosar lipsesc tocmai aceste documente (???), dar … le rezolva tot contra "sfintei spagi" . Mentionez ca aceeasi placa a fost interpretata de un alt angajat al SSPR , pe la revolutionarii olteni . Asa ca aveti dreptate fratilor - spaga se da chiar la varf

DNA - revolutionari penali (29-03-2008, 21:03)
Vedeti si un caz PNA-DNA care spune cate ceva despre profilul asociatiilor de revolutionari si ai celor de la SSPR. Fostul deputat PSD - Emilian Cutean, presedinte al Comisiei Parlamentare a Revolutionarilor din Decembrie 1989, in calitate de fost sef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, a transferat ilegal in conturile asociatiei sale de revolutionari trei miliarde de lei vechi.

Piata neagra a titlurilor de revolutionar - Romania Libera (30-03-2008, 16:42)
un penal al certificatelor, Emil Cutean da pe goarna manariile confratilor sai. el insusi a fost anchetat de PNA pentru ca a varsat ilegal bani in contul asociatiei sale. evident ancheta s-a "supt" si Cutean e bine mersi. face ciocu mare pe tema certificatelor tocmai pentru ca a a fost exclus din schema furaciunii Piata neagra a titlurilor de revolutionar Dorin Timonea Vineri, 28 Martie 2008, in Romania Libera Un certificat preschimbat se vinde cu 10.000 de euro. Presedintele comisiei parlamentare pentru problemele revolutionarilor, deputatul Emilian Cutean, a declarat, ieri, la Alba Iulia, ca un certificat de revolutionar preschimbat in conditiile noii legislatii se vinde pe piata neagra cu 10.000 de euro. "Vom solicita Parchetului sa se implice in anchetarea falsurilor care apar in dosarele ce ajung la comisie. Sunt probleme foarte grave. S-a ajuns ca un certificat preschimbat sa se vanda cu 10.000 de euro", a spus Cutean. El a adaugat ca o asemenea suma nu este exagerata, tinand cont de beneficiile ulterioare: "Fiecare primeste pe loc in jur de 400 de milioane de lei vechi indemnizatie din urma, incepand cu 2004. La aceasta se va adauga lunar o indemnizatie de pana la 10% din salariul mediu brut".
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Marius » Sâm Mai 17, 2008 11:11 am

Octavian Mihaescu scrie:Legea trebuie schimbata, desi va produce mai mult haos decât sa faca lumina dupa atâta timp. Ideia a se retrage certificatele multora nu este rea, eu as fi abrogat de mult aceasta lege tâmpita, format o comisie care sa analizeze marturiile si in cf cu o lege clara as fi oferit recompense si recunoasteri. Ar putea si acum sa faca o miscare, sa dea o lege prin care se recunosc luptatori pâna in 22 Dec 89, raniti, arestati. Nu sa preschimbe certificatele,Nu sa le alse asa cum au cazut ci sa dea o nouo lege de recunoastere a meritelor deosebite, se pot decerna niste medali , fara a fi nevoie face parte dintr-o asociatie, comisia va trebui sa analizeze fiecare marturie in parte si doar acelora care care au fost pe baricada in perioada 16-22.


Parţial s-a făcut cum cereţi dv., vechea Lege 42/1990 a fost abrogată iar noua Lege 341/2004 a impus să se verifice vechile certificate. S-a folosit expresia "preschimbare" a certificatelor pentru ca să nu se dea posibilitate celor care nu aveau certificate după vechea Lege 42/1990 să ceară acum certificate. Altfel, apăreau încă vreo zece mii de cereri în plus. Însă Legea 341/2004 acceptă revoluţionari "cu merite deosebite" pînă în 25 decembrie inclusiv. Nu există obligaţia de a face parte dintr-o asociaţie, dar pentru "luptători cu merite deosebite" există obligaţia de a avea "avizul" unei asociaţii. Părerea mea e că acest aviz nu îşi are rostul, el oricum nu reprezintă o dovadă că persoana respectivă are merite deosebite, cine e refuzat de o asociaţie poate merge la alta să ceară aviz, iar conducerile asociaţiilor rar refuză avizul propriilor membri, iar cînd o fac e datorită rivalităţilor interne în cadrul asociaţiilor, nu din motive obiective.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Sâm Mai 17, 2008 11:49 am

Ioan DRIMUS scrie:Intamplator am intrat pe un alt site care trateaza acest; un articol de ziar si comentariile cititorilor cred ca ar interesa multa lume de pe acest site; de aceea imi permit sa le le reproduc mai jos:

Revolutia spagii

Simona Fica / Roxana Orcea, Ziarul, 30.03.2008
Sute de revolutionari din orasele-martir ale Romaniei acuza conducerea Asociatiei "21 Decembrie 1989" de "luare de mita, falsuri si nepotisme", ei invinuindu-l pe Doru Maries (foto) - omul impus de procurorul Dan Voinea la carma asociatiei revolutionarilor - ca "a trecut de la o sticla de bere, cat cerea initial ca sa dea drumul dosarelor de revolutionar, la 5.000 de euro din suma de 7.000, cat trebuie sa primeasca de la stat fiecare revolutionar autentic".
Participarea la Revolutia din decembrie ‘89 a fost rasplatita de acolitii cuplului Voinea-Iliescu intr-un mod specific lor: "luptatorii", adica cei care n-au patit nimic, dar s-au inscris in FSN - etc, au fost cadorisiti de stat cu locuinte, spatii comerciale in centrul oraselor, mii de metri patrati de teren, facilitati la imprumuturile de la banci; "ranitii" au primit loc de veci, gratuitate pe transportul in comun si medicamente, iar urmasii celor care au murit impuscati au primit calatorii gratuite cu trenul si au fost scutiti de impozitele pe casa si pe teren, in cazul in care aveau.

Privilegii pentru "luptatori"

In 1996, odata cu schimbarea legislatiei - care a inclus printre beneficiari si "luptatorii", au aparut 18.000 de revolutionari noi. Pe lista apar si membri ai completului de judecata instituit la procesul sotilor Ceausescu. Dan Voinea, procurorul de casa al lui Iliescu, apare pe mai multe liste de "revolutionari", pentru un teren la Snagov, dar si pentru alte terenuri, aflate pe raza judetului Gorj. Tot el spune, insa, "ca nu a avut niciodata certificat de Revolutionar". De manaria cu terenuri, spatii comerciale si alte beneficii date unora ca Voinea, se ocupa tocmai cel impus de acelasi personaj in fruntea Asociatiei "21 decembrie 1989". Pe lista, alaturi de Voinea, mai apar si alte persoane implicate in proces: Mugurel Florescu - membru in completul de judecata, si Gelu Voican Voiculescu, si ei "improprietariti" cu terenuri, iar Vladimir Belis - medic legist, s-a ales, drept recunostinta pentru o Revolutie la care nu si-a dat niciodata obolul, cu scutiri de impozite. Si asta in timp ce adevaratii revolutionari fac anticamera la un oarecare Doru Maries, transformat de Voinea in revolutionar-sef!

Schema profitului

Se pare asadar ca Revolutia din 1989 genereaza profit Ð si nu pentru cei care au luptat cu regimul comunist, ci pentru acolitii lui Ion Iliescu si ai procurorului Dan Voinea. Schema aplicata de Doru Maries, "revolutionarul" impus la conducerea Asociatiei 21 Decembrie de insusi "anchetatorul" lui Iliescu, este pe cat de simpla, pe atat de penala, fostul tortionar transformat in presedinte de liga revolutionara milogind - spun revolutionarii autentici - "de la o bere, pana la 5.000 de euro - spaga pentru a trimite dosarele la SSPR". Cine nu da mita, nu-si mai primeste drepturile legale, generate de Legea nr. 341/2004. Se pare ca ranitii revolutiei au dreptate pentru ca o incursiune in arhivele publice arata cum numeroase personalitati, mai ales din lumea politica, au primit sau se afla pe lista de asteptare pentru a primi terenuri, spatii comerciale ori locuinte, ca recompensa "pentru participarea la evenimentele din decembrie ‘89". La care, de fapt, nu au fost niciodata prezenti. Dintre cei aproximativ 23.000 de revolutionari care au depus dosarele pentru preschimbarea certificatelor de revolutionar, cativa au avut curajul de a-l acuza public pe Maries de faptul ca "cere spaga pentru a trimite dosarele catre Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR)".

Doru Maries, "revolutionarul" spagii

Bebe Istode este resitean, ziarist profesionist si unul dintre victimele revolutiei din 1989, data la care avea varsta de 30 de ani. Jurnalistul a fost ranit grav, dupa ce a fost batut cu bestialitate. Dupa 19 ani de la evenimentele din decembrie, jurnalistul a ajuns bataia de joc a lui Maries, care nici acum nu i-a trimis lui Istode dosarul la SSPR, dintr-un motiv penal: vrea spaga! Si nu orice fel de spaga, ci fix 5.000 de euro din cei 7.000 pe care omul ar trebui sa ii primeasca, ca urmare a legii recunostintei pentru victimele revolutiei. "Ma amana de nu mai stiu cand, am facut nu zeci, ci sute de drumuri pana la Bucuresti, la inceput nu voia nici macar sa ma primeasca, apoi, cand am reusit sa dau de el, mi-a spus, hodoronc-tronc, ca daca nu semnez cu el un acord prin care ma oblig sa donez Asociatiei 5.000 de euro, n-o sa pup nimic, nu trimite dosarul meu!". Pe de alta parte, ZIARUL a intrat in posesia actelor prin care acelasi Maries - omul de casa al cuplului Voinea-Ileiscu - isi umfla lunar conturile cu 6.000 de euro. Cum? Tot pe la marginea legii, "inchiriind" locatia Asociatiei 21 Decembrie, ilegal, Baroului Bucuresti.


Cîteva observaţii asupra acestui articol:
- Se spune că "sute de revoluţionari din oraşele martir acuză conducerea asociaţiei 21 decembrie", dar se dă un singur nume de persoană care face acuzaţii - Bebe Istode din Reşiţa
- Dacă acest Bebe Istode este cu adevărat rănit în revoluţie, conform Legii 341/2004 nu are nevoie de aviz de la vreo asociaţie (răniţii sînt exceptaţi de la obligativitatea prezentării unui aviz) şi poate să-şi depună dosarul la SSPR singur. Deci, de neînţeles de ce a apelat la Doru Mărieş să-i depună dosarul.
- Şi mai de neînţeles este de ce un reşiţean ar apela la o asociaţie bucureşteană pentru depunerea dosarului, cînd există asociaţii de revoluţionari şi în Reşiţa.
- Afirmaţia că Doru Mărieş a fost "impus" la conducerea Asociaţiei "21 Decembrie" de către Dan Voinea e aberantă. Asociaţia "21 Decembrie" îşi alege conducerea prin adunare generală.
- În ciuda afirmaţiilor din articol nu a existat niciodată în lege vreo condiţie să te fi înscris în FSN ca să primeşti titlul de luptător. Au existat zvonuri că Bebe Ivanovici aranja obţinerea de certificate de revoluţionar celor care se înscriau în FSN, dar au fost şi persoane care nu s-au înscris în FSN şi au primit titlul de luptător.
- Acuzarea lui Voinea că ar fi "procurorul de casă a lui Iliescu" şi afirmaţia din articol despre "cuplul Voinea-Iliescu" cred că face parte din campania de discreditare a lui Voinea.
- Nu înţeleg ce ar fi ilegal în faptul că Asociaţia "21 Decembrie" îşi închiriază o parte din sediu baroului de avocaţi sau oricui altcuiva. Banii aceia intră în conturile asociaţiei, nu în contul personal a lui Doru Mărieş.
- Numirea lui Doru Mărieş, care a participat şi organizat multe manifestaţii anti-Iliescu, drept "omul de casă al cuplului Voinea-Iliescu" pare a face parte din aceeaşi campanie de dezinformare de obîrşie securistă.
- Ziariştii nu au luat legătura cu Doru Mărieş pentru a-i cere părerea despre cele scrise în articol, aşa cum ar fi cerut deontologia gazetărească.

Îi mulţumesc domnului Drimuş că a adus pe forumul nostru acest articol de ziar, îi urez succes în căutarea altor articole de acest fel. Îi sugerez următoarele dezvăluiri pe care le poate găsi în presa anului 1990:
- Doinea Cornea vrea să dea Ardealul ungurilor
- Pe cînd noi mîncam salam cu soia, Corneliu Coposu stătea la Paris şi mînca caviar
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde C. Dobre » Sâm Mai 17, 2008 12:53 pm

Hmm, the entire picture, dupa decembrie 1989, arata cam asa: revolutionari care vesnic se cearta, se contesta unii pe altii si care sunt extrem de usor de manipulat pentru a se mentine confuzia si brambureala; industria ceausista este declarata "morman de fiare vechi" dar se fac in draci privatizari "strategice" pe un leu; bancile sunt devalizate si apar "noii" oligarhi; agricultura este faramitata pana la prostie pentru a fi lipsita de orice competitivitate cu marile ferme agricole din spatiul UE; tiganii sunt blagosloviti cu sintagma "romi/rromi" in anul 2000 prin directiva lui Petre Roman cu toate consecintele cunoscute azi; romanii sunt si mai mult saraciti prin prabusirea straniului FNI; vajnicii si curajosii luptatori din munti impotriva ocupantului sovietic si a regimului bolsevic instalat in Romania sunt declarati fascisti si astfel ei si familiile lor sunt tinuti in continuare in mizerie si saracie; de cei care s-au sacrificat la greva din Valea Jiului 1977 nimanui nu-i pasa; reprezentantii revoltei de la Brasov 1977 se lupta si azi cu inertia legislativa a Parlamentului Romaniei; apare Raportul politic a lui Tismaneanu in care perioada comunista ceausista este trecuta prin foc si sabie in comparatie cu cea stalinista care exceleaza prin lipsa de criticism plus diminuarea pana la un cinism degradant privind numarul victimilor acelei perioade, nemaivorbind de nenominalizarea tortionarilor ideologi si fizici; intre timp se baga pumnul in gura romanilor fiind amenintati cu puscaria daca indraznesc sa critice anume minoritati pentru activitatea lor pe teritoriul Romaniei; se decreteaza si se legifereaza ca pe teritoriul Romaniei a avut loc un Holocaust cu 420000 de victime si drept urmare pentru fiecare victima Romania v-a trebui sa plateasca despagubiri de 40000 euro ceea ce insumat inseamna aproximativ 17 miliarde de euro; mai nou, tentativele de scoatere a religiei din scoli si culmea scoaterea din manualele scolare de literatura romana a clasicilor autori romani si inlocuirea lor cu comunitari europeni ca J. Scheele si alti tismaneni de rang si etnie "pur" romana. Si uite asa, din groapa in prapastie pentru o alta luuuunga perioada de vreme. Este mare nevoie de unire si lupta apriga cu minciuna si impostura pentru a supravietui ca neam si tara.
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde Ioan DRIMUS » Mar Mai 20, 2008 5:43 pm

Marius scrie:- Se spune că "sute de revoluţionari din oraşele martir acuză conducerea asociaţiei 21 decembrie", dar se dă un singur nume de persoană care face acuzaţii - Bebe Istode din Reşiţa


- Acuzarea lui Voinea că ar fi "procurorul de casă a lui Iliescu" şi afirmaţia din articol despre "cuplul Voinea-Iliescu" cred că face parte din campania de discreditare a lui Voinea.

- Numirea lui Doru Mărieş, care a participat şi organizat multe manifestaţii anti-Iliescu, drept "omul de casă al cuplului Voinea-Iliescu" pare a face parte din aceeaşi campanie de dezinformare de obîrşie securistă.


Observ de multa vreme ca a devenit un tic verbal; cum cuiva nu ii convine ca cineva se afirma sau nu este de acord cu parerile lui apare inconturnabila acuzatie de "securist sau colaborator al securitatii" Se poate vedea pe toate forumurile si aproape in toata presa romaneasca cum se arunca acest mod de discreditare; culmea este ca de multe ori se poate vedea cum fosti colaboratori ii acuza pe altii cum ca ar fi securisti.
Nu am pretentia ca stiu ceva concret nici despre Doru Maries si nici despre generalul Voinea; dar observ ca se cam arunca cu vorbe dintr-astea inspre ei. Cert este ca D-l Maries se vede ca a dus la bun sfarsit niste actiuni care iii confera legitimitate. pentru a i se acorda incredere.


Îi mulţumesc domnului Drimuş că a adus pe forumul nostru acest articol de ziar, îi urez succes în căutarea altor articole de acest fel. Îi sugerez următoarele dezvăluiri pe care le poate găsi în presa anului 1990:
- Doinea Cornea vrea să dea Ardealul ungurilor
- Pe cînd noi mîncam salam cu soia, Corneliu Coposu stătea la Paris şi mînca caviar


Cred ca ironiile dumitale nu prea au sens; Chiar ar fi interesant de stiut cum a fost organizata toata reteaua acestei masini infernale de dezinformare care a lansat si propagat atatea zvonuri mincinoase si care a facut ca in 90 Iiescu si FSN ul sa castige detasat alegerile. Aici trebuie cautata cheia fraudelor din 90; ...dezinformare, manipulare si stapanirea unei masini infernale de propaganda; ....si as mai adauga un handicap: partidele traditionale (PNTCD si PNL) au fost de la bun inceput infectate cu cozi de topor ale lui Iliescu ceea ce a facut ca mai tarziu ele sa poata fi compromise din interior.
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Marius » Lun Iun 02, 2008 10:00 pm

Ioan DRIMUS scrie:un articol de ziar si comentariile cititorilor cred ca ar interesa multa lume de pe acest site; de aceea imi permit sa le le reproduc mai jos:(...)
Doru Maries, "revolutionarul" spagii

Bebe Istode este resitean, ziarist profesionist si unul dintre victimele revolutiei din 1989, data la care avea varsta de 30 de ani. Jurnalistul a fost ranit grav, dupa ce a fost batut cu bestialitate. Dupa 19 ani de la evenimentele din decembrie, jurnalistul a ajuns bataia de joc a lui Maries, care nici acum nu i-a trimis lui Istode dosarul la SSPR, dintr-un motiv penal: vrea spaga! Si nu orice fel de spaga, ci fix 5.000 de euro din cei 7.000 pe care omul ar trebui sa ii primeasca, ca urmare a legii recunostintei pentru victimele revolutiei. "Ma amana de nu mai stiu cand, am facut nu zeci, ci sute de drumuri pana la Bucuresti, la inceput nu voia nici macar sa ma primeasca, apoi, cand am reusit sa dau de el, mi-a spus, hodoronc-tronc, ca daca nu semnez cu el un acord prin care ma oblig sa donez Asociatiei 5.000 de euro, n-o sa pup nimic, nu trimite dosarul meu!".


O mică adăugire la comentariile mele anterioare legate de acest articol. Am căutat pe google pe acest Bebe Istode. Deşi este prezentat ca "ziarist profesionist", singurele rezultate pe care mi le dă căutarea google sînt legate de acuzaţiile anti-Mărieş http://www.google.com/search?sourceid=n ... +Istode%22 .

Poate domnul ziarist profesionist lucrează la o publicaţie care nu are sit web şi nici nu este citată pe situri web, dar eu nu sînt convins că acest Bebe Istode există cu adevărat.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Ioan DRIMUS » Lun Iun 02, 2008 11:05 pm

Poate domnul ziarist profesionist lucrează la o publicaţie care nu are sit web şi nici nu este citată pe situri web, dar eu nu sînt convins că acest Bebe Istode există cu adevărat.

Posibil sa fi facut eu o confuzie intre bebe istode care ar fi scris acel mesaj si bebe istrate care este inscris pe situl constitutiaromaniei.org bebe istrate este tot din resita, lucreaza la un ziar si posibil sa fie victima in revolutie. Oricum, i-am trimis un mesaj privat si l-am rugat sa intre pe acest site.
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009