Sectorul CIVES
 
 

Scenariul Radu Portocala

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 06, 2008 3:31 pm

Corect dle Alin, as avea o observatie, ma bucur ca sunteti unul din camarazi de la Inter din 21, din primele clipe formari baricadei, care va reamintesc, a fost formata imediat,urmata de marsul spre Statuia Mihai Viteazu, unde in adevar nimeni nu se alatura si ne huduiau. Din muncitori adusi in piata ptr miting, fff putin au ramas pe loc, restul am fost noii,studenti, elevi , care ne-am aflat acolo întâmplator, nu a existat nici un agent sovietic deghizat cum sutine Stoenescu. Daca a-ti participat si la manifestatia din P-ta Univ perioada Apr-Mai-Iunie,veti fi remarcat ca majoritatea care am fost in 21 in strada vom fi si in P-ta Univ în 90.

Referitor la inregistrarea din 17 Dec, dl Mihoc era arestat, nu avea cum sa o asculte. Daca vreti acela a fost mesaj subliminal, hotarâtor, dealtfel si Stoenescu confirma ca securitatea a intors armele abia in 17, acest mesaj va fi capital si ptr securitate (specialista in chestiune). In rest R.E.L a transmis si din strada luptele via consulului iugoslav, dar acelea nu au avut un impact atât de mare, nici nu avea cum sa aibe ptr ca o transmisie estompeaza considerabil mesajul fie el si de pe teatru de razboi cu armament greu. Orce alta inregistrare vor da publicului dar aceasta din 17 nu o mai da nimeni. Redactori stiau ce transmit, erau specialisti in domeniu nu ageami, cel putin parte tehnica (care a si montat), nu putea pune botul atât de usor. Este adevarat, aceasta inregistrare este urmata si de lupte reale ,insa acelea trec neobservate in aceiasi transmisie, celelate nu vor mai avea acelasi impact, iar daca a-ti ascultat si va amintiti cu siguranta ca imi veti da dreptate.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde alin » Vin Iun 06, 2008 4:00 pm

deci imediat cand ?
cam la ce ora a fost formata prima baricada ?

eu nu am participat la formarea baricadei, am fost primul grup care a mers pe mijlocul lui Magheru din centrul Ptei Univ. pana la Dalles, unde am fost impresurati de scutieri, eu m-am retras in cladirea de langa biserica Italiana.
Scutierii si securistii blocasera Magheru si il curatasera.
cam dupa 20 min am reusit sa fug spre Hotel Bucuresti, in fata caruia am fost arestat.
deci amintirile mele despre "cum a inceput" sunt un pic diferite si nu includ momentul formarii baricadei pe care il plasez mental mai tarziu decat relatare d-voastra.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 06, 2008 5:08 pm

deci va redau strict cum am trait eu acel moment:

In jurul orei 11.30-12, ajung in dreptul Societe Grl, colt cu baptistei, exact in acel loc, pâna acolo nu exista nici o baricada, lumea circula normal. In acel moment vad o masa de oameni venind spre mine tipând , compelct disperata,ochi iesiti din orbite cu recuzita in mâna, in fundal aud o bubuitura infundata (spre P-ta platului de unde se revarsa aceasta masa. In acel moment aminceput sa strig 8automat), Acum este momentul, urmat de un tânar tigan, dupa care si alti, am venit spre Inter pe carosabilunde s-a format prima baricada, scutieri ne blocasera drumul spre P-ta Romana, ne-am pus pe genunchi, facut rugaciunea domeansca si o fata se duce spre scutier ai oferi o floare, pe care o respinge. Din acest moment se remarca Iosif si Dinca, care vor juca rol capital. Asadar; eu am retinut astfel evenimentele, formarea baricadei prime, ea este in jurul orei 12 formata, imediat ce au navalit masele dinspre Onesti (P-ta Palatului). Dupa aceia au trimis taburile, murit la Dalas primul luptator.

In jurul orei 13-13.30, cineva vine cu propunerea sa intram in P-ta palatului , astfel ca o parte plecam spre statuia Mihai Viteazu , dupa care spre Hotel Union pe lânga Arhtitectura, desigur suntem fortati reveni in P-ta Univ,unde ramânem pe loc. A prins bine aceasta miscare ptr ca aveam sa am un soc, primul contact cu realitatea, majoritatea fie ne huiduiau fie intorceau capul, noii strigam "veniti cu noi"

De ce stiu ca era in jur de ora 12, ptr ca la ora 14 trebuia sa ajung la servici, , in general mergeam pe jos, nu foloseam transportu lin comun, de la Kogalniceanu si pâna in Bd Munci necesitam mai bine de o ora, dar si dou-trei faceam ptr ca ma opream adesea fie prin Univ,fie pasaj mai ales ca era si perioada de vânzare a felcitarilor, astfel ca in general plecam de acasa cel târziu la ora 11 dimineata. In aceea dimineata m-am sculat mai târziu, 10-30 dat fiind noaptea de care am mai vorbit. Era o liniste ciudata, de la Kogalniceanu si pâna in Univ nu dau de nici un cunsocut ptr a ma opri la o tacla ca de obiecei. Mai mult de 30 minute nu am facut, deci 11-30-12 am ajuns sigur in Univ, normal trebuia sa merg inainte spre Republici, insa o bubuitura infundata, ciudata venita dinspre P-ta Palatului ma directioneaza spre Romana, asa ajung in dreptul Societe Grl dând nas in nasa cu masa de oameni disperata venita dinspre Onesti. Nu ramân spre Maghieru /dalas ci revin in fata Interului, de aceasta prima baricada vorbesc eu, nu stiu ce s-a petrecut la Dales sau Romana, parca si la Dales se formase o baricada, grupa, fiind posibil ca dvs sa fi fost prins acolo si pâna a-ti ajuns la Inter s-a scurs timpul pe care il localizati dvs. Carosabilul din fata Interului a fost rapid ocupat de noii, vreau sa mai spun ca in timp ce trageam de muncitori ,smulegam protretele ma deplasam spre Inter (carosabil), unde am ramas pe loc, nu doar eu ci majoritatea, pot spune ca intr-o fractiune de secunda s-a format baricada, cu douo-trei minute inainte nu era nimic ca dintr-o data sa ma trezesc pe baricada,cca 1000 de oameni au fost din prima clipa, nu prea multi se vor aduaga.

Am vazut ca si Stoenescu omite aceasta baricada, localizeaza spre orele 13.30-14, il contrazice si pe Dan Iosif care tot jurul orei 12 localizeaza, unde Dan Iosif a fost acolo din primele clipe ca si Dinca. Nu stiu de ce este omisa aceasta baricada. Sa fi pierdut noii notiunea timpului, o ora sa se fi scurs cât un minut, eu personal ma indoiesc,mie totul mi-a ramas intiparit de ordinul minutelor ci nu orelor,in plus; eu nu imi puteam permite pleca asa de târziu de acasa, nu ajungeam la munca, ar fi trebuit sa folosesc transportul in comun, unde eu ma deplasez linistit fara a fi presat de timp,fiind si vremea aceia extrem de frumoasa. Pâna la Inter neântâlnind pe nimeni cunsocut habar nu aveam ca Ceusescu tine un miting, nu dadeam drumul la TV si Radio niciodata dimineata,nici acum, protejej mintea, urechile de pureci, dedic meditatiei, analizelor pe diferite domeni
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 06, 2008 6:23 pm

alin scrie:
e ironic si trist ca noi mai avem pofta sa comentam carti si povesti despre evenimente care le-am trait in direct, scrise de oameni care in mod evident nu fac nici un efort sa analizeze sute de piese de dosar, ci fac tot posibilul sa le imprastie si mai tare in vant...


Am dorit raspunde special acestui pasaj, pai dle Alin, daraveala sta asa in Ro;

1) Ca sa compromiti un adevar istoric recent, a se uita rapid, bagi inflatie de variante si dezbinare interna in rândul martorilor oculari, a celor implicati care fiecare isi are adevarul sau si nu de putine ori conduc spre marea camera a adevarului.

2) Obligativitatea demonstra cu documente este deasemeni o farsa ordinara, acestea sunt sub lacat. Si chair daca sunt scoase pe piata nu reda adevarul ci pozitia oficiala care trebuie luata cu retinere absoluta. Nimeni nu indrazneste formula , descripta adevarul si prin logica, dealtfel foarte putin mai au si logica santoasa. Veti vedea istorici care îti citeaza o telegrama oficiala caruia da verdict istoric, astfel procedeaza Stonescu cu declaratiile oficialitatilor comunisti si ulterior ai FSN-ului. Sigur, sunt importante si aceste delcarati,documente insa din lipsa unei alternative ,surse independente iese ce a redat Stonescu, adevarul securistilor. Ma uimeste faptul ca Stonescu nu si-a bagat nitelusi nasul (luat contact) si cu serviciile secrete pe care le citeaza, astfel ar fi observat ca placa pe care o spun securisti a fost pura intoxicare a securitati care o ia de buna, si azi Tinu de la Timisoara sutine aberati de care râd si curcile.

3)Adevarul se stie dle Alin, il stiu totii care trateaza subiectul, aici avem in fata o goana dupa un ciolanas mai gras, fiecare isi sutine propria teza, strânge materialele care sa-i confirme teza. In esenta daca veti citi tot ce sa publicat toate tot spre teza bolsevica trimit, doar aparent il bestelesc pe Iliescu, care prinde bine autorilor ptr ca trebuie sa se ia de unul mare ptr as vinde marfa. Este daca vreti modelul occidental prin care viitorii specialisti trebuie avea teze propri care sa se si impuna pe piata, indiferent daca cercetarea este sau nu de valoare, o forma de plurarism de idei ptr a desfinta ideia centrala, de baza, cazul istoricilor ptr a scrie istoria dupa vremuri, a o adapta. Cine nu îsi doreste sa dea lovitura de piata, totii, deci este o concurenta acerba.

4 Nu am întâlnit nici un cercetator onest al evenientelor din 89-90, nici interesat descifra adevarul de dupa perdeaua pusa. Uni vor spala bolsevici,alti securisti, alti fesenisti, alti a se vopsi în anticomunisti din fosti colaboratori, alti brava lupta cu fiara, astia sunt ceei mai periculosi, sunt javrele de care nu scapam.

Daca masele nu ar fi atât de naive, nu ar avea nici o sansa. Când Iliescu le-a dat titlu de rivulutionari a stiut el bine ce face. Acum au inventat si un Institut, ptr ce? Ce rahat sa mai studieze? Adevarul se stie, au documente gârla, pe unul nu am vazut apleca asupra acestora, ele circula lejer pe piata, pai daca ei nu stiu analiza, cine sunt eu sa le dau idei? Singurul care a miscat putin lucruile in Ro a fost si ramâne Stonescu,insa doar pe jumatate. Eu cred ca cel mai mare circ l-au facut români si este explicabil si motivul, adevarul pur nu le cade bine absolut deloc,insa eu le-o zic pe sleau; nu va faceti iluzi mai tovarasi, nimeni in occident nu va va lua in serios, aici lucruile sunt clare privitor la rivulutia RO,cel putin pe germani nu îi puteti ameti cu variantele voastre. Eu sunt mirat de faptul ca Timisoara nu a reusit pune laba pe documentatia germana,care este ceea mai complecta si destul de independenta, pâna si filmul lui Ujica il vizioneaza dupa 10 ani, in Ro le-a dat anual cu târâita, ptr ca abia acum vreo doi ani sa il transmita complect. Insa germani au mers mult mai departe cu cercetarile. Pai daca limitez doar la ce s-a transmis in Ro, filmul lui Ujica tot va ascot de acolo documente si adevarul complect. Observati; mai nimeni nu indrazneste discuta aceast documentar, bate câmpi cu alte bazaconi ca sa ameteasca si mai rau. Nu vrea nimeni sa fie pus adevarul pe masa, ptr ca multi îsi vor pierde obiectul munci, ca de bolsevici sa nu mai vorbim.

Eu ma intreb ce ochii vor face români când il vor vedea si auzi pe Gorbi ce le spune nemtilor privitor la Ceusescu si debarcarea, dar si Stanculescu confirmat si de alte legaturi active atunci. Tot ce au scris va cadea,nu va sta in picioare. Ma indoiesc sincer ca români sa nu fi reusit intra in posesia acestor informati publice deja. mai degraba cred ca premeditat le tin ascunse, publicând tot felu de inepti.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde alin » Vin Iun 06, 2008 6:33 pm

D-le Mihaiescu,
majoritatea surselor intre care si asta

http://www.jurnalul.ro/articole/70050/v ... -a-armatei
(vezi cronologie)

sustin ca mitingul a inceput (cuvantarile) la ora 11:55 -12:00 si NC a inceput sa vorbeasca la 12:30.
cam peste un minut s-a produs insidentul pe care l-a vazut toata tara.

exista inregistrari video destule, unele datate, deci acest element poate fi stabilit cu precizie.
d-voastra spuneti ca ati auzit zgomot si vazut oameni care ieseau inspre Universitatea dinspre Pta Palatului inainte de 12:00 sau in jurul orei respective.
si ca baricada s-a format imediat.
si Dan Iosif spune undeva cam acelasi lucru, dar cronologia evenimentelor nu se leaga aici: nu pteam avea o baricada in timp ce Ceausescu inca vorbea.
de mentionat ca Ceausecsu si-a continuat pentru inca cca 10 min discursul dupa incidentul intreruperii in timp ce lumea fugea in dezordine.

pt a lamuri geografia locului, vreau sa precizez ca Dalles se afla imediat langa Soc. Gen, practic in fata strazii Onesti, mai aproape de Inter decat de Scala si bineinteles Romana.
d-voastra spuneti ca primul mort a fost dupa ridicarea baricadei.
este prima oara cand aud asa ceva, o sa incerc sa lamuresc si acest aspect.

am mai spus de cateva ori, ar trebui sa incropim macar o cronologie decenta a acestor evenimente, daca tot le-am trait la foc continuu.
sunt curios daca Voinea are mai multe date...




[quote="Octavian Mihaescu"][b]deci va redau strict cum am trait eu acel moment:

In jurul orei 11.30-12, ajung in dreptul Societe Grl, colt cu baptistei, exact in acel loc, pâna acolo nu exista nici o baricada, lumea circula normal. In acel moment vad o masa de oameni venind spre mine tipând , compelct disperata,ochi iesiti din orbite cu recuzita in mâna, in fundal aud o bubuitura infundata (spre P-ta platului de unde se revarsa aceasta masa. In acel moment aminceput sa strig 8automat), Acum este momentul, urmat de un tânar tigan, dupa care si alti, am venit spre Inter pe carosabilunde s-a format prima baricada, scutieri ne blocasera drumul spre P-ta Romana, ne-am pus pe genunchi, facut rugaciunea domeansca si o fata se duce spre scutier ai oferi o floare, pe care o respinge. Din acest moment se remarca Iosif si Dinca, care vor juca rol capital. Asadar; eu am retinut astfel evenimentele, formarea baricadei prime, ea este in jurul orei 12 formata, imediat ce au navalit masele dinspre Onesti (P-ta Palatului). Dupa aceia au trimis taburile, murit la Dalas primul luptator.

In jurul orei 13-13.30, cineva vine cu propunerea sa intram in P-ta palatului , astfel ca o parte plecam spre statuia Mihai Viteazu , dupa care spre Hotel Union pe lânga Arhtitectura, desigur suntem fortati reveni in P-ta Univ,unde ramânem pe loc. A prins bine aceasta miscare ptr ca aveam sa am un soc, primul contact cu realitatea, majoritatea fie ne huiduiau fie intorceau capul, noii strigam "veniti cu noi"

De ce stiu ca era in jur de ora 12, ptr ca la ora 14 trebuia sa ajung la servici, , in general mergeam pe jos, nu foloseam transportu lin comun, de la Kogalniceanu si pâna in Bd Munci necesitam mai bine de o ora, dar si dou-trei faceam ptr ca ma opream adesea fie prin Univ,fie pasaj mai ales ca era si perioada de vânzare a felcitarilor, astfel ca in general plecam de acasa cel târziu la ora 11 dimineata. In aceea dimineata m-am sculat mai târziu, 10-30 dat fiind noaptea de care am mai vorbit. Era o liniste ciudata, de la Kogalniceanu si pâna in Univ nu dau de nici un cunsocut ptr a ma opri la o tacla ca de obiecei. Mai mult de 30 minute nu am facut, deci 11-30-12 am ajuns sigur in Univ, normal trebuia sa merg inainte spre Republici, insa o bubuitura infundata, ciudata venita dinspre P-ta Palatului ma directioneaza spre Romana, asa ajung in dreptul Societe Grl dând nas in nasa cu masa de oameni disperata venita dinspre Onesti. Nu ramân spre Maghieru /dalas ci revin in fata Interului, de aceasta prima baricada vorbesc eu, nu stiu ce s-a petrecut la Dales sau Romana, parca si la Dales se formase o baricada, grupa, fiind posibil ca dvs sa fi fost prins acolo si pâna a-ti ajuns la Inter s-a scurs timpul pe care il localizati dvs. Carosabilul din fata Interului a fost rapid ocupat de noii, vreau sa mai spun ca in timp ce trageam de muncitori ,smulegam protretele ma deplasam spre Inter (carosabil), unde am ramas pe loc, nu doar eu ci majoritatea, pot spune ca intr-o fractiune de secunda s-a format baricada, cu douo-trei minute inainte nu era nimic ca dintr-o data sa ma trezesc pe baricada,cca 1000 de oameni au fost din prima clipa, nu prea multi se vor aduaga.

Am vazut ca si Stoenescu omite aceasta baricada, localizeaza spre orele 13.30-14, il contrazice si pe Dan Iosif care tot jurul orei 12 localizeaza, unde Dan Iosif a fost acolo din primele clipe ca si Dinca. Nu stiu de ce este omisa aceasta baricada. Sa fi pierdut noii notiunea timpului, o ora sa se fi scurs cât un minut, eu personal ma indoiesc,mie totul mi-a ramas intiparit de ordinul minutelor ci nu orelor,in plus; eu nu imi puteam permite pleca asa de târziu de acasa, nu ajungeam la munca, ar fi trebuit sa folosesc transportul in comun, unde eu ma deplasez linistit fara a fi presat de timp,fiind si vremea aceia extrem de frumoasa. Pâna la Inter neântâlnind pe nimeni cunsocut habar nu aveam ca Ceusescu tine un miting, nu dadeam drumul la TV si Radio niciodata dimineata,nici acum, protejej mintea, urechile de pureci, dedic meditatiei, analizelor pe diferite domeni [/b][/quote]
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 06, 2008 7:39 pm

Dle Alin

In acest caz eu sunt cu timpul ramas in urma ca si Iosif, o alta baricada (prima), nu a existat separata,ptr ca la Inter odata formata doar noaptea am mai fost dispersati. Mie si azi imi pare foarte ciudata confuzia asta, care nu se intâmpla doar mie. Nu am de gând contesta ptr ca in acele momente nu m-am mai uitat la ceas.

Inseamna ca ne-am intersectat si actionat in acelasi timp si loc, ne-am reântâlnit virtual fara sa ne cunoastem, ma bucur. Dupa câte stiu in jurul orei 17 a fost ucis Gâtlan (s-au asa ceva) care este si prima victima, dupa acidentarile de pe carosabil. Nu pot reda evenimentele dintre orele )cca) 16.30-19 ptr ca m-am dus la liceu ptr a aduce intariri, doar doi elevi si un profesor au venit, deci nu am fost acolo ptr a sti exact cum s-au derulat evenimentel. Pot insa vorbi de cee s-a întâmplat si la final daca va interesa, insa sa stabilim prima faza.

Prin urmare este vorba de 12.30 ci nu 11.30-12, eu va repet faza; Când am trecut prin fata Interului nu exista nici o baricada, iar la Dales, eu fiind stationat exact(prins) in fata Societe Grl când dadusera buzna din piata. Sa se fi scurs asa de repede o jumatate de ora, chiar si una ora, imi este inexplicabil si azi. Dupa acest moment scurs foarte rapid se formeaza baricada, si cordonul de scutieri. Eu va spun foarte sincer, si azi calculez in minute totul, eu nu pot spune, a durat una ora. Dealtfel cred ca majoritatea am pierdut noutiunea timpului, nu stiu cine se mai uita la ceas in acel moment, fiind preocupati mentine baricada, aduna cât mai multi, plus mânia ce o aveam fata de bestiile comunist-ceausiste , fara a omite ca la Timisoara se murise, erau pe baricada de cinci zile, concentrarea noastra cred ca a fost în aceasta directie in acele momente.

Am ramas contrariat când am vazut ca Stonescu sutine roele 13.30, insa m-am linistit când am vazut ca si alti al fel ca si mine apreciaza orele. In acest caz este foarte posibil ca eu sa fi trezit la orele 11.30 ci nu 10.30 si ramas in mintea mea orele 10.30, dar atunci ma intreb de ce fenomenul nu este unic doar mie ,ok, eu acept ca m-am inselat, fiind si ametit dupa nopatea grea ce o avusesem, mai mult de cca 5-6 ore nu am dormit. Cert este ca am plecat repede de acasa ptr a avea timp ajunge la lucru, face si plimbarea in liniste, fara a ma grabi. Nu stiu unde am citit o varianta cum ca am fi fost si prin unde directionati, este posibil iar un indiciu ar putea fi si acest aspect, pierderea notiuni timpului. Banuiesc ca nici dvs nu mai retineti exact orele, ar fi interesant de analizat si acest aspect a celor care am participat. Risipirea norilor se poate face, de unde rezulta si vremea extrem de calduroasa, exista si in acest sens o teorie. Banuiesc ca fenomenul poate fi explicabil datorita tensiuni si unicitati actiunilor la care am luat parte, asta demonstreaza ca nu am fost simpli spectoatori care sa ne uitam la ceas minut de minut. Daca se confirma teoria influentari prin unde, atunci inseamna ca ni s-a indus un timp redus ptr a nu ne grabi ajunge la destinatie, sigur este o pura speculatie SF.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 06, 2008 8:13 pm

Deci cronologia este clara, daca este corecta si nu vad de ce nu ar fi, nu aveam cum sa fiu la orele 11.30-12 la Societe Grl, ptr ca atunci manifestanti erau inca linistiti in Piata, 30-40 minute mai târziu,prin urmare la mine este ca si la Iosif o diferenta de una ora. Va mentionez inca odata, mie mi-a ramas intiparit inainte de orele 12. Cred ca nu mai exista alte nedumeriri privitor la ora, eu nu imi explic deloc aceasta confuzie, chiar daca nu eram eu un tip care sa lucreze dupa ceas, totusi rar se întâmpla sa gresesc acele de pe cadran si nu ma corectez. Bubuitura, vuietul l-am auzit si eu insa infundat si ciudat, pe mine gândul m-a dus la cutremurul din 77 si atunci parca auzeam o astfel de vuiet, insa nu m-am speriat. Sa presupunem ca am apreciat corect orele 12 ajuns la Inter, insa cum se face ca se scurge atât de repede 40-50 minute de care eu nu imi amintesc nimic, decât asa cum v-am si povestit, nu imi amintesc sa ma fi oprit si palavragit cu careva, prima oprire a fost la Societe grl asa cum descriu momentul.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 06, 2008 10:34 pm

Eu cred ca am putea trage o concluzie care sa ne duca spre marele adevar ce il tot cauta si azi multii,lamneteaza ca nu se cunoaste.

1) Mitingul din 21 este sugerat lui Ceausescu.

2) In P-ta Palatului intra in functiune simulatoarele aduse de Stanculescu in tara, un camion al Armatei pare sa fi fost faptasul, Vuietul sau bubuitura infundata a fost auzit de majoritatea celor prezenti la miting, se aude si la Inter ceva, deci a fost indeajuns de puternic ptr a fi contestat.

Aspecte care ne indica clar ca din centru puteri s-a actionat declansarea revoltei bucurestene, care asa cum am insistat si continui sa insist (am elementele mele), aceiasi mâna pregateste si grupuri gen Mansarda care sa actioneze in strada ptr a se vopsi in revolta spontana. Aceasta mâna este foarte atenta a nu exista prea multe orase in care sa prinda cheag grupuri, ptr a putea tine sub control situatia, motiv printre altele (Stanculescu stie foarte bine daraveaua asta) ce conduce la mazilirea Gr Iasi.

3) Milea este ucis tot de tov Stanculescu, ah, nu sunt dovezi clare, asa o fi, dar intrebati va rog si pe tov Pârcalbescu, parca asta a mierlit. Nu regretam mierlirea boului de Milea ptr ca a fost o bestie ceausista,si-a primit rasplata. Dealtfel Milea era dispus rade tot de pe fata pamântului, asa ca Stanculescu a facut bine ca la suprimat la timp, deschizând usile larg spre luarea puteri din labele altei besti numite Ceausescu. Inca un aspect, Armata a tras in draci in populatie , ea depune armele dupa anuntul morti lui Milea. de remarcat, securtiatea depune armele pe 17, iar Armata abia pe 22, fara de care revolta era surpimata fara drept de apel

Luptatorii autentici ai Bucurestiului si Timisoara trebuiesc eliminati dupa primul pas, pasul 2 este 22 Dec si ulterior excerbarea meritelor revolutionare. Normal pucisti puteau declansa din prima la Bucuresti revolta ci nu la Timisoara, ar fi fost mult mai simplu, fiind si pregatit in acest sens, plan subit abandonat, tot tov Stanculescu stie nu bine ci foarte bine,pe maghiara a negociat detaliile si fatarea cazului Tokes.

In concluzie, avem clar in fata noastra ca acea revolutie nu a fost absolut deloc spontana ci un puci pe care Stanculescu la dat, este singurul general român care îsi asuma riscul. Este evident faptul ca pe Iliescu trebuia al pune, insa, si lui Stanculescu îi trage clapa bestia de Iliescu, care aduce la putere garnitura bolsevica, agentura KGB-ului, care era cât pe aci sa ne faca una cu pamântul, respectiv ramânera in sistemul socialist-comunist numai ca si aici Stanculescu joaca formidabil. In laba sa era Ceausescu, care putea fi repus la orce ora.In perioada 22-25 Dec se duce batalia ptr definitivarea sistemului, se negociaza fatis,in cele din urma ramâne asa cum a citit Maziliu in balconul CC. O alta bestie facuta erou ca si Milea este si Gusa,un taran analfabet indragostit de comunism. Este foarte posibil ca Gusa sa fie tartorul teroristilor care apara socialsimul in acel moment si mai este foarte posibil ca in ziua care vor fi date si arhivele pe piata, Stanculescu sa publice intreaga afacere in 2010 asa cum a promis nemtilor, români sa descopere in Stanculescu adevaratul erou al scapari de comunsim si Ceausesti, sa mai descopere si faptul ca nu erau dispus revolta in ciuda biciului sub care se aflau.

Cine au fost teroristi? Iranieni si palestinieni, adusi de Ceusescu din Iran si pe care Petre Roman îi returneaza personal în luna Ianuarie 1990, cine cauta gaseste cu usurinta si dovada, inclusiv a gratieri crimelor, acestia luptau pentru socialism, activeaza in aripa islamica marxista, nu Bin Laden este marele pericol ci aceasta grupare de care nu se prea vorbeste. Aceasta grupare este foarte puternica, de ea se tem nu putini ptr ca unde îsi baga coada socialism rezulta. România nu îsi putea permite decima aceasta forta, asa ca a returnato vie si nevatamata, ba s-a dus Petre Roman personal asa cum s-a dus si Ceausescu, de ce analisti revolutiei trec sub tacere acest aspect consemnat oficial? Exista o neclaritate, de parte cui a luptat? Nu de partea lui Ceusescu ci a lui Iliescu, care trebuia consolidat, din experienta celorlate state ex comuniste KGB-ul si-a dat seama ca daca nu baga in priza diversiunea pierde rapid si Ro din sfera de influenta, urmata de Moldova, a faptului ca Iliescu nu rezista mai mult de 2- 3 luni de zile. Si acum sa va dau o alta bomba devastatoare;

Eu i-am vazut pe majoritatea acestor teroristi in noaptea de 20 spre 21, Stoenescu pe acestia ii catalogehaza agenti sovietici care au actionat ptr a masca o buba care este bine sa fie uitata, chestiunea este prea sensibila. Nici unul din acestia nu a actionat in strada ci noii, ei vor actiona in noaptea de 20-21 Dec 89 si dupa orele 17 din 22 dec pâna in 25 Dec. Daca vreti; puciul extern a fost dat in noaptea de 20 spre 22, ce a urmat a fost masca in care vopsea am fost folositi noii. Daca vreti, Ro a fost condusa timp de cca 10-24 ore de aceste forte, cu exceptia mass-mediei si conduceri centrale, este si motivul ptr care Stanculescu are curaj opera nestingerit. Aceste forte desi aduse de Ceausescu personal, nu de ordinele sale ascultau, se pare ca si aducerea lor a fost tot o facatura gen mitingul. Ceausescu aduce in tara agenturile care opereaza lovitura de stat ci nimeni altcineva. Neclar ramâne in ce barca a jucat Stanculescu, multe piste duce spre vest, altele (putine), spre bolsevici. Gusa a cordonat partea terorista româna ptr a o masca pe ceea reala. Faptul ca aceei teroristi cica trageau din toate pozitiile, se traduce cu inca detineau puterea, Se pune intrebarea; a jucat Stanculescu un rol pozitiv si in aceasta afacere? Daca se confirma români ii vor ridica statuie, cu tot sângele ce il are pe labe.

Eu am dat o alta pista, verificati dragi tovarasi si veti da de buboiul asta rau mirositor!

Va urez suces dragi tovarasi!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

respectarea temei de discuţie

Mesajde Marius » Vin Iun 06, 2008 11:52 pm

Pentru o cronologie a zilei de 21 decembrie 1989 sau pentru dezbaterea mai amănunţită a celor întîmplate în acea zi, vă rog să deschideţi o temă separată sau să completaţi la tema viewtopic.php?t=261 . Oricum, la 18 ani de la revoluţie apar lesne confuzii despre ora unor evenimente. Am experienţa discutării cu mulţi martori din 1989, am întîlnit şi confuzii de zile, nu numai de ore (un bătrînel rănit la revoluţie căruia îi cerusem mărturie confunda data căderii lui Ceauşescu - 20 decembrie 1989 în loc de 22 decembrie; nu-l pot bănui că încerca să mă inducă în eroare, n-ar fi cîştigat nimic din asta; nu i-am mai inclus declaraţia în cartea cu mărturii pe care am publicat-o). Eu unul mi-am notat prin ce am trecut chiar în decembrie 1989, cînd i-am scris o scrisoare surorii mele, cine nu şi-a notat faptele imediat după evenimente poate greşi la amănunte. Treptat oamenii ajung să povestească mai mult ce au citit prin cărţi şi au văzut la televizor decît ce au trăit personal.

Pentru ziua de 22 decembrie avem deja tema http://piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?t=318 .

Iar nu se mai respectă tema de discuţie, ce a scris concret Radu Portocală nu mai dezbate nimeni. Poate ar trebui schimbat titlul temei din "Scenariul Radu Portocală" în "Scenariul Octavian Mihăescu".
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Totok despre Portocală

Mesajde Marius » Mar Iun 10, 2008 6:36 pm

Revenind la subiect, semnalez declaraţiile lui William Totok publicate în cartea lui Romulus Cristea - "21 decembrie 1989. Martorii de la baricadă" (a nu se confunda cu cartea "Mărturii de la baricadă" a aceluiaşi autor), Editura "România pur şi simplu" 2007. La pag. 62-66 se republică articolul lui William Totok - "O precizare necesară. Patru ani de la izbucnirea revoluţiei anticomuniste şi anticeauşiste din România", articol care ar fi apărut iniţial în 1993 în revista nemţească "Halbjahresschrift fur sudosteuropaische Geschichte, Literatur und Politik". Despre Radu Portocală, Totok scrie (pag. 65):

"La 20 decembrie 1992 am ascultat cu stupoare în cadrul emisiunii Europei Libere, "Faţă-n faţă", realizată de către dl. Emil Hurezeanu, tezele aberante ale lui Radu Portocală, autorul unei controversate cărţi despre evenimentele din decembrie 1989, intitulată "Autopsia unei lovituri de stat". Numeroşi ziarişti din Occident - dar şi din ţară (în această categorie intră jurnaliştii binecunoscuţi ai publicaţiilor neonaţionaliste, ca de pildă, "România Mare", "Europa" sau "Renaşterea Bănăţeană") - au vehiculat teza "loviturii de stat" bazîndu-se pe surse neverificate şi nedovedite. Asta, în cel mai bun caz, pentru a produce materiale senzaţionale. Alteori aceşti autori, printre care şi Radu Portocală cu a sa carte, pornesc de la prezumţia că fosta securitate ar fi autorul real al răsturnării regimului ceauşist. Teze asemănătoare susţine şi Antonia Rados în volumul "Die Verschworung der Securitate. Rumaniens verratene Revolution". Dacă Antonia Rados măcar a încercat să verifice direct unele date vehiculate de către presa occidentală, date legate de numărul morţilor de la Timişoara, Radu Portocală, de pildă, a omis din motive necunoscute să consulte pe cei care au avut în acele momente dramatice ocazia să menţină legătura cu diverse persoane din Timişoara. Astfel, dl. Portocală continuă să citeze ziarul "Liberation" care mi-ar fi cerut dezvăluirea surselor de la Timişoara, surse care au relatat după izbucnirea revoltei despre numărul victimelor şi despre acţiunile de represiune. Ziarul "Liberation", am mai spus-o şi cu alte ocazii, nu m-a intervievat niciodată. E adevărat că am refuzat, din motive lesne de înţeles, să dezvălui, în momentul acela, numele informanţilor mei. Chiar şi în interviul transmis în direct de către canalul 2 al televiziunii germane (ZDF), am refuzat categoric să dau numele unui informant, asta în ciuda insistenţelor crainicului şi-n ciuda faptului că-n prealabil am stabilit că nu mă va întreba în cadrul emisiunii nimic despre identitatea persoanelor de referinţă. În schimb, informaţiile pe care le-am primit telefonic de la Timişoara începînd cu 17 decembrie 1989 au fost înregistrate pe bandă şi pot fi consultate şi astăzi. inclusiv interlocutorii de atunci! indirect, Radu Portocală acuză postul de radio Europa Liberă că ar fi contribuit la inducerea în eroare a opiniei publice prin vehicularea numărului imens de morţi. Trebuie precizat că informaţia pe care am primit-o în noaptea de 17 pe 18 decembrie de la dl. Dan Avramescu se sprijinea pe cele văzute şi trăite de acesta. Ceilalţi interlocutori, Doina Pasca-Harsany (de la care am primit relatări absolut veridice şi înainte de aceste evenimente), Zeno Alexandrescu sau Emmerich Lessel, au confirmat întîmplările de atunci. Sub influenţa tragicelor evenimente, dl. Avramescu a indicat 300 sau 400 de morţi. Această cifră nu a fost dată publicităţii de către "Europa Liberă". În schimb a fost difuzată de mai multe agenţii de presă şi o sumedenie de posturi de radio şi televiziune din occident. Am adăugat atunci în mai toate interviurile şi luările de poziţie că este vorba de o informaţie directă de la un martor ocular, şi aş vrea ca acesta să nu aibă dreptate în ceea ce priveşte numărul victimelor. (...) Pentru a contracara tezele jurnalistice îndoielnice care au dominat dezbaterea publică a anului 1990, am hotărît să dau publicităţii relatările mele din decembrie 1989. Revista ieşeană "Convorbiri literare" nr. 29/septembrie 1990 a publicat toate procesele verbale ale convorbirilor mele telefonice după izbucnirea revoltei de la Timişoara, indicînd şi numele surselor care pînă la acea dată, bineînţeles, n-au fost cunoscute public.

William Totok mai dezminte în articol afirmaţiile unor securişti precum că ar fi fost spion, precizînd că în 1975 a fost anchetat pentru "propagandă împotriva orînduirii socialiste" (art. 166 Cod penal), nicidecum pentru spionaj. De origine germană, în 1987 Totok a emigrat în RFG.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Anterior

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009