Sectorul CIVES
 
 

Miron Cosma a spus ca el a declansat revolutia din Timisoara

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Miron Cosma a spus ca el a declansat revolutia din Timisoara

Mesajde C. Dobre » Vin Oct 24, 2008 2:50 am

Sambata seara, 18 octombrie 2008, la postul de televiziune "OTV" (era o emisiune in direct legata de pensiile din Romania), Miron Cosma a intervenit prin telefon si dupa o lunga gargara demagogica despre mineriade, a pretins ca el s-ar fi aflat si in spatele declansarii revolutiei din Timisoara prin omul lui "Laleaua Neagra".
Dupa care Cosma a precizat: "Omul meu din Petrila, Laleaua Neagra, a fost in balconul Operei din Timisoara".
Se ne amintim ca anul trecut, acelasi Cosma a pretins ca tot el s-ar fi aflat in spatele grevei minerilor din Valea Jiului, august 1977, si la invocat pe acelasi misterios "Laleaua Neagra", omul lui, care "s-a luat de piept cu Ceausescu".
hahahahahahahahahah!

Si cand te gandesti ca acest paranoic si impostor a depus marturie ca MARTOR in dosarul mineriadei din iunie 1990(!?). Te crucesti, cand te gandesti ca aceasta coada de topor abjecta in mainile "carpelor" kaghebiste care au dat lovitura de stat in dec. 1989, a reusit sa pacaleasca atatia oameni de buna credinta, cei din Asociatia 21 Decembrie, inclusiv pe dl Ion Rosca.
Pacat.
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Precizari pentru domnul Dobre

Mesajde Ioan Rosca » Vin Oct 24, 2008 1:55 pm

Nota: Am pus aceasta replica si pe forumul dedicat Contrarevolutiei din 1990, pentru ca discutia sa poata continua eventual acolo, pe punctele care nu sint legate de decembrie 1990.

1 Nu am absolut nici o idee depre participarea sau neparticiparea lui Miron Cosma la miscarea de rezistenta anticomunista (Valea Jiului, Timisoara). Nu am caderea sa ma pronut pe astfel de subiecte. Daca cineva pretinde ca a facut actiuni eroice inainte de 1989 - trebuie sa o dovedeasca.

2 Am studiat intens actiunea minerilor din 1990, sensul si efectele ei- dar nu cunosc toata bucataria interna a formatiunilor de soc, incit sa pot stabili precis rolul si vinovatia lui Miron Cosma pentru iunie 1990, care nu rezulta clar din documentele mele (am gasit in schimb dovezi incriminatoare despre multe alte persoane din Valea Jiului si despre implicarea "detasamentelor de soc" din multe alte zone ale tarii) . Anchetele procuraturii ar fi trebuit sa clarifice vinovatia lui Cosma Prezumtia este insa evidenta- daca nu dovedeste contrariul- explicindu-si participarea- Miron Cosma este vinovat pentru o actiune cu efecte catastrofale asupra Romaniei, ca lider oficial al minerilor- in acel moment.

3 Datorita pricipiului concurentei de infractiuni, el nu ar mai putea primi probabil condamnari suplimentare- dar dimensiunea morala si pretentia lui la activitate publica impun o clarificare. Pentru fiecare din actiunile sale, luate separat. Unificarea "mineriadelor" este o diversiune. Una e sa conduci o armata (chiar ilegala si brutala) care ajuta raminerea la putere a distrugatorilor natiunii si alta e sa o folosesti impotriva lor.

4 Contrarevolutia FSN din 1990 nu trebuie redusa la "mineriada". Nu Miron Cosma este conducatorul mafiei din Romania, care a jefuit si distrus avutia nationala dupa 1990- doar pentru a proteja si imbogati parazitii securicomunisti. Avind in vedere mizele si realitatea, eu am inteles faptul ca s-a incercat folosirea lui ca martor impotriva adevaratilor conducatori ai represiunii din 1990 (Ion Iliescu, Petre Roman etc) si am observat ca urletele anti-Cosma au izbucnit tocmai in clipa in care acesta parea dispus sa-i denunte pe marii responsabili.

5 In ce priveste mineriada din 1991 - am scris deja suficent. Mi-am exprimat acordul cu rasturnarea ilegitimului si criminalului guvern Roman, demolatorul economiei nationale, chiar in acele zile, facind nota discordanta cu ceilalti membri fondatori ai Aliantei Civice, care s-au facut ca nu stiu ca minerii au avut de partea lor multe sindicate si multi protestatarii anticomunisti din Piata Universitatii (vezi cazul ofiterului Silviu Popescu din CADA!). Chiar daca nu a dus la rasturnarea sistemului (in frunte cu Iliescu) actiunea din sept 1991 nu poate fi condamnata de un participant consecvent la mitingul din 1990, care a denuntat farsa politica din mai. Exact nocivitatea guvernarii impuse prin pseudo-alegeri a fost cauza protestului meu. Rasturnarea lui Roman a fost un act just, necesar, care ar fi dat roade- daca era dus pina la capat. Dar Iliescu a fost menajat, "obrazele fine" nu s-au implicat, au evitat provocarile, au asteptat un moment mai propice ( il asteapta si acum...)

6 Despre actiunile ulterioare (din 1997), nu ma pot pronunta cu greutate, pentru ca nu am fost nici martor nici analist. Dar nu impartasesc punctul de vedere simplist raspindit despre ele, parindu-mi-se ca a existat acolo si o reala miscare de revolta muncitoreasca (sindicala) fata de marasmul economic produs prin "reforma" si o reactie de solidaritate explicabila, fata de condamnarea lui Cosma. Nu vreau sa uit- ca altii- ca respectiva condamnare nu se daduse pentru reprimarea miscarii de eliberare din 1990 ci pentru rasturnarea celui care cundusese reprimarea (Petre Roman)- devenit "tovarasul de drum" al CDR. Nu vad de ce m-as solidariza cu pozitia celor care au tradat cauza noastra in 1996, aliindu-se cu Roman (fapt pentru care mi-am dat atunci demisia din CDR) permitindu-i acestuia sa saboteze eliberarea tarii si sa se razbune pe mineri, in loc sa sprijine judecarea acestora pentru participarea lor la Contrarevolutia din 1990.
Nu vad de ce as trece de partea celor care vor sa delegitimeze orice miscare de rezistenta populara fata de uzurparea/confiscarea institutiilor statului si distrugerea societatii in spatele unei democratii aparente si legalitati abuzive. Daca nu avem curajul rezistentei, ne vor domestici complet: ei ne fac ce vor si noi ciclam la putere, la infinit, diversele lor "partide".
Nu sint nici printre fraierii care nu inteleg ca interventiile lui Vadim de partea unei cauze au ca scop compromiterea ei, deci ca a intoarce spatele de la ideile si actiunile sustinute de 'alde Vadim -inseamna a le face jocul.

7 Preocuparea mea majora nu este stabilirea micro-adevarurilor factuale. Ci intelegerea sensului a ce s-a intimplat - pentru a cauta o iesire din situatia in care s-a ajuns. Asa cum am aratat in raportul predat procuraturii la 21 dec 2001 (viewtopic.php?t=798) am ajuns la concluzii radical diferite de cele curente privind scopul loviturii din 13-15 iunie.
Dispun de probe si argumente puternice ca nu doar intelectualitatea si opozitia au fost vizate. A doua tinta a fost muncitorimea, populatia care urma a fi jefuita, minerii cumparati si pacaliti. Scopul real a fost dezbinarea acuta a "proletariatului" si "elitei civico-politice". Dupa ce au umplut urechile publicului cu teze ca "nu ne vindem tara", "nu inchidem fabricile", dupa ce au creat minerilor iluzia bunastarii, acoperindu-i cu cadouri pre-electorale, Tovarasii au asmutit populatia (pe care urmau sa o pauperizeze) impotriva celor care ar fi putut construi o rezistenta politica. O data compromisi fatal "oamenii muncii" isterizati de propaganda FSN , pe 19 iunie 1990, Petre Roman a demarat transformarea economiei nationale in fier vechi, necesara "privatizarii" securiste. Am nenumarate dovezi ca nemultumirea pupulatiei lasate fara slujba, fara bani cu valoare, fara perspective- a fost primita de "opozitia" intimidata (satelizata) de FSN cu reticenta si dusmanie. Urmariti ce s-a intimplat la 15 noiembrie sau 16 decembrie 1990 si veti vedea fructele actiunilor care au culminat cu 13-15 iunie. S-a creat o prapastie intre doua categorii create de comunism: omul care munceste fara a gindi prea mult si cel care gindeste fara a munci prea tare. Din cauza ei regimul criminal nu a mai putut fi rasturnat- si a continuat sa paraziteze Romania , pina astazi.

8 In aceste conditii, intretinerea urii intre muncitori si intelectuali , pornindu-se de la evenimentele din 1990, este nefasta. Ar fi trebuit sa iesim din aceasta capcana , ca sa putem elibera Romania. Clica lui Petre Roman si Ion Iliescu jubileaza vazind ca, si dupa 19 ani, ne acuzam si batem intre noi, lasaindu-i pe ei sa ne conduca. Iata de ce sint dispus sa dialoghez cu Miron Cosma, ca sa vad daca/de ce a fost adversarul nostru din 1990- de ce a participat la o monumentala diversiune care ne-a determinat pe noi sa ne luam cimpii si i-a lasat si pe mineri in mizerie. As fi foarte bucuros daca ar interveni chiar el pe acest forum, incit sa poata raspunde la intrebari. In cazul in care ne-ar convinge ca nu a fost omul sistemului, eu am a-i reprosa si faptul ca tace de 19 ani, menajindu-i pe marii criminali ai "tranzitiei" si cochetind cu personalitati sinistre. Frica nu e o scuza- pentru un om ca el. Voi incerca in continuare sa-l invit la dezbatere, daca voi afla cum pot intra in contact cu el.

Ioan Rosca
PS Cineva mi-a spus ca Miron Cosma mi-ar fi pronuntat numele in emisiunea lui Diaconescu. Cum nu l-am intilnit decit o singura data, intr-o confruntare organizata la procuratura militara, lucrul acesta m-a mirat. Stie cineva detalii despre ce ar fi spus Cosma despre mine? Sau e o informatie falsa?
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Miron Cosma a spus ca el a declansat revolutia din Timis

Mesajde Marius » Vin Oct 24, 2008 7:53 pm

C. Dobre scrie:Sambata seara, 18 octombrie 2008, la postul de televiziune "OTV" (era o emisiune in direct legata de pensiile din Romania), Miron Cosma a intervenit prin telefon si dupa o lunga gargara demagogica despre mineriade, a pretins ca el s-ar fi aflat si in spatele declansarii revolutiei din Timisoara prin omul lui "Laleaua Neagra".
Dupa care Cosma a precizat: "Omul meu din Petrila, Laleaua Neagra, a fost in balconul Operei din Timisoara".
Se ne amintim ca anul trecut, acelasi Cosma a pretins ca tot el s-ar fi aflat in spatele grevei minerilor din Valea Jiului, august 1977, si la invocat pe acelasi misterios "Laleaua Neagra", omul lui, care "s-a luat de piept cu Ceausescu".
hahahahahahahahahah!

Si cand te gandesti ca acest paranoic si impostor a depus marturie ca MARTOR in dosarul mineriadei din iunie 1990(!?). Te crucesti, cand te gandesti ca aceasta coada de topor abjecta in mainile "carpelor" kaghebiste care au dat lovitura de stat in dec. 1989, a reusit sa pacaleasca atatia oameni de buna credinta, cei din Asociatia 21 Decembrie, inclusiv pe dl Ion Rosca.
Pacat.


N-am văzut emisiunea de la OTV. Ce pot spune e că simpla prezenţă a unei persoane în balconul Operei nu e mare lucru, s-au perindat o mulţime de oameni în balconul Operei.

Revoluţia din Timişoara a început în 16 decembrie, balconul Operei a devenit revoluţionar abia în 20 (după 5 zile). Balconul Operei oricum n-are legătură cu "declanşarea" revoluţiei.

Ştiu că Lorin Fortuna şi Claudiu Iordache, directorul Institutului Revoluţiei, nu sînt de acord cu mine, ei consideră revoluţia începută doar în 20 decembrie, cu balconul Operei, iar ce s-a întîmplat înainte o declară o simplă "revoltă".
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Vin Oct 24, 2008 7:56 pm

Ca legătură dintre balconul Operei din Timişoara şi Valea Jiului, am observat că la un moment dat din balconul operei s-a anunţat că se va trimite un reprezentant care să meargă în Valea Jiului, cum se observă într-o înregistrare audio http://mariusmioc.wordpress.com/2008/08 ... arul-cret/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009