Sectorul CIVES
 
 

Alegeri parlamentare 2008

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Alegeri parlamentare 2008

Mesajde Marius » Joi Sep 04, 2008 11:22 am

Sergiu Nicolaescu, cunoscutul falsificator al istoriei revoluţiei http://timisoara.com/newmioc/62.htm şi susţinător al amnistiei pentru crimele din decembrie 1989 (vezi stenograma discuţiei dintre Comisia Senatorială "Decembrie 1989" şi Ion Iliescu, în care Nicolaescu propune o amnistie generală; eu cred că de la început ăsta a fost scopul înfiinţării acelei comisii), va candida pentru un post de senator în judeţul Arad, după cum anunţă ziarul "Cotidianul" http://cotidianul.ro/comisarul_moldovan ... 57026.html
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Petrer Roman

Mesajde Marius » Vin Sep 12, 2008 10:11 pm

Petre Roman, prim-ministrul FSN din 1990, se pare că va candida din partea PNL pentru un loc de deputat rezervat românilor din străinătate - Europa de Vest. Sursa: "Jurnalul Naţional" http://www.jurnalul.ro/articole/133330/ ... tat-de-pnl
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Dum Sep 14, 2008 12:01 pm

Cică Sergiu Nicolaescu nu mai vrea să candideze la Arad, ci la Bucureşti, bineînţeles pe listele PSD.
Sursa: http://www.frontnews.ro/politic/partide ... esti-14902
Amintesc că Nicolaescu e iniţiator al Legii 341/2004, care acordă drepturi revoluţionarilor.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Petre Roman

Mesajde Marius » Mie Sep 17, 2008 12:34 pm

Articol în "Cotidianul" din 16 septembrie 2008: http://cotidianul.ro/roman_candidat_pnl ... 58282.html

Roman, candidat PNL pe banii Guvernului
16 Sep 2008 Lucian Gheorghiu

Exact în ziua în care Petre Roman era anunţat drept candidat al PNL într-un colegiu pentru Europa şi Asia, premierul Tăriceanu l-a numit pe acesta Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru românii din străinătate, în cadrul Cancelariei primului-ministru, în funcţia de consilier de stat. În această calitate, fostul premier şi ministru de Externe al României ar urma să promoveze interesele românilor aflaţi la muncă în străinătate.

De fapt, este o formulă prin care Petre Roman îşi va putea finanţa turneele electorale internaţionale pe banii Guvernului, adică pe bani publici. În plus, Roman va avea acces la toată baza de date referitoare la românii aflaţi în străinătate.

Acesta va conlucra şi se va coordona cu ministerele cu atribuţii pe domeniile care privesc problematica conaţionalilor din străinătate, MAE, MMFEŞ, DAE, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, urmând ca activităţile acestuia să fie finanţate de Cancelaria premierului.

Petre Roman spune că nu poate fi suspectat că-şi va face campanie electorală pe banii statului: „În primul rând, că ideea candidaturii este de dată mai recentă decât discuţiile despre postul din cancelarie. Premierul Tăriceanu mi-a spus: Dacă tot o să ocupi postul ăsta, nu vrei să şi candidezi?. Speculaţii pot să existe, dar vă asigur că nu o să folosesc nici un bănuţ din banii publici pentru campania electorală”, conchide Roman. Conducerea PNL a validat ieri candidatura ex-premierului Petre Roman pentru Colegiul 1 Senat din diaspora, care cuprinde statele din Europa şi din Asia.

Ieri a mai fost validată şi candidatura fostului ambasador din Israel Mariana Stoica (ex-PD, soţul ei, decedat, a fost mâna dreaptă a lui Roman) pentru Colegiul 4 diaspora - Africa-Orient. Un al treilea candidat pentru diaspora validat ieri este pastorul penticostal Ştefan Movilă (supranumit „regele locomotivelor”, în urma afacerilor derulate la Petrobrazi), acesta urmând să candideze în Colegiul America-Australia-Oceania pentru Camera Deputaţilor. Nu s-a luat nici o decizie în privinţa intenţiei Ramonei Bădescu de a candida în Colegiul Europa 1 Camera Deputaţilor, deoarece actriţa româno-italiană a solicitat conducerii PNL să-i suporte cheltuielile de campanie electorală.

Tot ieri au fost validate şi candidaturile a trei foşti membri ai PD-L. Este vorba de primarul în funcţie din Buşteni, Emanoil Savin (ales pe listele PD-L), care va candida într-un colegiu senatorial din Prahova, de deputatul Dumitru Puchianu (el a demisionat din PD-L săptămâna trecută), care va candida pentru Cameră în Braşov, şi de senatorul Nicolae Neagu (el a părăsit PD-L după pactul cu PRM), acesta urmând să candideze la Senat în Sibiu.

Florin Călinescu a spus şi el da şi a fost validat pentru un colegiu senatorial din Sibiu, şi tot din zona showbiz, şeful trupei VH2, Mihai Pocorschi, va candida pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu din Tulcea. Nu în ultimul rând, surse din PNL susţin că şi fostul campion olimpic la sabie la Sydney în 2004 şi medaliat cu bronz la Beijing, Mihai Covaliu, este în cărţi pentru Camera Deputaţilor.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Talpeş

Mesajde Marius » Sâm Oct 18, 2008 1:11 am

Ioan Talpeş, fost consilier a lui Ion Iliescu, numit de acesta în conducerea Institutului Revoluţiei Române, dar s-a retras de acolo, va candida pentru Senat (se pare sector 4 Bucureşti) din partea PDL

L-am văzut pe Talpeş recent la televizor, luînd apărarea generalului Stănculescu după recenta condamnare, pe motiv că Stănculescu a salvat România în 1989, căci altfel se dezintegra. (de ce l-or mai fi împuşcat ăştia pe Ceauşescu, că şi Ceauşescu vorbea despre manevrele iredentiste care urmăresc destrămarea României?).

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ra-in-PDL/

Fostul consilier al lui Ion Iliescu intră în PDL

Anca Simina
Miercuri, 15 Octombrie 2008
Ioan Talpeş, fost şef al SIE şi fost consilier prezidenţial între 2000 şi 2004, va candida din partea democrat-liberalilor.

Fostul şef al SIE şi consilier al lui Ion Iliescu timp de şapte ani, Ioan Talpeş, este în poll-position pentru a-i deveni adversar uninominal liderului conservator Dan Voiculescu, din partea PDL. Surse din partid au declarat pentru EVZ că democrat-liberalii au de câteva zile discuţii cu Talpeş pentru a-l trimite candidat la Senat în sectorul 4 din Bucureşti, ales de Voiculescu pentru a intra din nou în parlament. Candidaturile ar urma să fie oficializate însă abia luni, după Colegiul Director al PDL.

În schimbul înfruntării cu Voiculescu, Talpeş îşi negociază acceptarea partidului său ca platformă social-democrată în cadrul PDL şi includerea unor apropiaţi din Uniunea Populară Social-Creştină (UPSC) între candidaţii democrat-liberali la alegerile din 30 noiembrie.

Fostul general SIE: „Eu n-am niciun dosar“

„Da, asta e sigur, voi candida la Senat pe listele PDL. Se poate să fie chiar împotriva lui Dan Voiculescu. Dacă va fi aşa, mi-ar face plăcere, pentru că este unul dintre cei care au o reuşită totală în România“, a confirmat Ioan Talpeş înţelegerea recentă cu PDL. Ca fost şef al SIE, generalul Ioan Talpeş se vede în avantaj faţă de Dan Voiculescu, deconspirat de CNSAS în 2006 ca fost colaborator al Securităţii sub numele conspirativ „Felix“. „Eu n-am niciun dosar“, spune liderul UPSC, intrat în Senat în 2004 pe listele PSD-PUR.

Retras în 2005 ca independent din grupul PSD, fostul apropiat al lui Ion Iliescu, pe care l-a consiliat timp de două mandate pe probleme de securitate naţională, s-a alăturat acţiunilor PDL în 2007, când a semnat şi moţiunea de cenzură a democraţilor „Guvernul Tăriceanu trebuie să plece“.

Ceea ce au avut însă în comun în ultimii ani, în mod constant, Talpeş şi PDL a fost susţinerea politică necondiţionată pentru Traian Băsescu. De altfel, pe 19 mai, după anunţarea rezultatelor referendumului pentru demitere, între mulţumirile adresate electoratului de la sediul central din Aleea Modrogan, Băsescu i-a strecurat şi pe simpatizanţ ii lui Gigi Becali care i-au dat votul, dar şi pe cei ai lui Ioan Talpeş, bâlbâindu-se însă la denumirea partidului.

UPSC se vede „club“ în PDL

UPSC are acum şanse să-şi trimită câţiva oameni în parlament sub umbrela PDL. „Nu vor fi foarte mulţi. Să vedem. Certă e doar candidatura mea deocamdată“, a adăugat Ioan Talpeş, care are însă şi planuri mai mari. Ia în calcul ca „posibilă“ chiar şi o fuziune prin absorbţie cu partidul lui Emil Boc.

„UPSC va funcţiona în cadrul PDL ca un club social-creştin. O componentă social-creştină în PDL e benefică, de ce nu? Deocamdată s-a discutat doar de principiu. Am nevoie şi de acordul celor din UPSC. E posibilă o fuziune prin absorbţie“, a mai spus Ioan Talpeş.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Lun Oct 20, 2008 11:23 am

Mircea Stănescu, fiul ziaristului Sorin Roşca Stănescu care conduce ziarul "Ziua", candidează la parlamentare din partea PSD Constanţa, aflu din "Evenimentul Zilei" http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... Constanta/

Ziarul "Ziua" e desigur ziarul anticomuniştilor feroce.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Mie Noi 05, 2008 10:37 pm

Ioan Talpeş, despre care am mai scris că va candida pentru Senat la Bucureşti (colegiul 7) din partea PDL, scrie pe saitul său personal despre Ion Iliescu, la rubrica "Repere": Ion Iliescu - politicianul fundamental pentru România după 1989, personalitate care, într-o stare de graţie a cerului, a avut şansa să acţioneze, cu succes, pentru a asigura continuitatea conceptului naţional şi geografic statal românesc, într-un moment în care majoritatea românilor nu au înţeles despre ce era vorba.
http://talpes.ro/detaliu.php?id=25&meniu=1

Un alt candidat notabil este Constantin Dudu Ionescu, care va candida ca deputat PDL în sectorul 4 Bucureşti.
http://stiri.rol.ro/content/view/151620/2/
Dudu Ionescu a fost secretar de stat la M.Ap.N., apoi ministru de interne PNŢCD, apoi a fost şi în Partidul Conservator. S-a remarcat, în perioada cît era membru al guvernului CDR prin propunerea de declarare a unei amnistii referitoare la crimele din decembrie 1989. I-am consacrat un capitol în cartea mea "Revoluţia din Timişoara şi falsificatorii istoriei" http://timisoara.com/newmioc/66.htm
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Bădălan

Mesajde Marius » Mie Noi 05, 2008 11:50 pm

Generalul Eugen Bădălan candidează din partea PDL în Colegiul 2 Cameră Brăila.
http://cotidianul.ro/razboaiele_fratric ... 63215.html

Conform "Jurnalului Naţional" din 26-28 octombrie 2004, în timpul revoluţiei Bădălan, ofiţer M.Ap.N., aflat la Arad, a poruncit maiorului Diaconescu să-i împungă cu baioneta pe demonstranţi, dar acesta a refuzat. La Arad nu s-a tras pînă în 22 decembrie 1989. Despre cazul Bădălan am scris mai demult (vezi http://procesulcomunismului.com/marturi ... badala.htm )
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Joi Noi 06, 2008 5:33 pm

Si care este problema?
Cine ai vrea sa candideze pentru o astfel de adunatura, nu unii ca ei?
Daca nu ii plac cine ii opreste pe votani sa nu se duca sa ii voteze si atunci ar fi un minim semn ca s-a trezit ceva orgoliu si spirit de dreptate ii ei.
Altfel, isi merita soarta spre mai rau, pentru ca bine nu va voi putea face decit daca se alege praful.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Joi Noi 06, 2008 5:42 pm

In cazul lui Roman guvernul dupa ce l-a protejat pentru a nu ajunge in temnita, unde i-ar fi fost locul daca Romanica ar fi fost intr-adevar un stat de drept, nu a mai avut fonduri si a facut economie, cind nu a mai scris ca este reprezentantul evreilor din guvernul Romaniei pentru evreii de origine romana din Europa si Asia.
Si tot din lipsa de fonduri pentru a ridica nivelul de trai al vitelor care ii tot voteaza, i-au mai daruit si suma de 50.000 lei, din banii prostilor, de la buget, pentru a le face in ciuda romanilor.
Asa ca va meritati soarta!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Vin Noi 07, 2008 10:43 am

Această temă e deschisă cu scopul informării cititorilor forumului nostru, pentru ca pe 30 noiembrie să facă o alegere în cunoştiinţă de cauză.
Nu doar informaţii negative despre candidaţi pot fi scrise aici, ci şi informaţii pozitive. Singura condiţie este ca respectivii candidaţi să aibe legătură cu revoluţia din 1989, fie prin participare (pe oricare parte a baricadei), fie prin luări de poziţie legate de evenimentele din 1989.
Rog forumiştii să popularizeze şi în alte părţi informaţiile de la această temă.

Domnule Nica, dumneata candidezi undeva?
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Vin Noi 07, 2008 12:41 pm

Viorel Oancea candidează la colegiul 2 Senat Timişoara Est (unde locuiesc eu) din partea PDL. În 22 decembrie 1989 Oancea (pe atunci maior M.Ap.N.) a apărut în balconul Operei ca să informeze demonstranţii că este alături de ei. Era la ora 9, înainte de fuga lui Ceauşescu. Conform cărţii lui Miodrag Milin "Timişoara 15-21 decembrie" (IPBT 1990, pag. 162) generalul Guşă l-a ameninţat pe Oancea cu tribunalul militar, iar procurorul militar Izdrescu s-a şi prezentat la unitatea militară a lui Oancea, pentru a face anchetă. Nu s-a mai făcut ancheta findcă a fugit Ceauşescu.
De remarcat că generalul Guşă îl atacă pe Oancea în interviul dat lui Pavel Coruţ (cartea "Să te naşti sub steaua noastră", Editura Gemenii 1993) pe motiv că el nu reprezenta armata.
După revoluţie Oancea a ajuns colonel şi şef al poliţiei Timiş. A fost membru al Comisiei Guvernamentale de Anchetă despre evenimentele din Timişoara, poziţie din care a iscălit pentru trimiterea în judecată a generalilor Ştefan Guşă, Mihai Chiţac şi Victor Atanasie Stănculescu. Se pare însă că n-a participat efectiv la lucrările acelei comisii, ci doar a semnat pe materialul strîns de alţii. Amănunte pe acest subiect la http://mariusmioc.wordpress.com/2008/10 ... si-chitac/
Meritele lui Oancea în revoluţie au fost recunoscute şi de Institutul Revoluţiei Române, care l-a trecut pe Oancea printre persoanele care au primit "diploma de onoare" a IRR pe anul 2007 (vezi "Caietele Revoluţiei" nr. 1/2008, pag. 29) http://www.irrd.ro/caiete/caiete14.pdf

Alt revoluţionar timişorean care candidează este Pompiliu Alămorean, la Colegiul 1 Senat Timişoara Vest, din partea APV (Partidul Verde).
Pompiliu Alămorean a fost în 1990 primarul Timişorii. A fost acuzat de Lorin Fortuna că ar fi impostor şi că a ajutat impostori să primească certificate de revoluţionar. De fapt, Alămorean este preşedintele asociaţiei de revoluţionari "Fundaţia Revoluţiei", care are cei mai mulţi membri "luptători remarcaţi" (adică nu răniţi, arestaţi, eroi martiri). Nu a fost membru în FDR (motiv de contestare din partea lui Fortuna) dar se ştie despre el că în 22 decembrie 1989, după fuga lui Ceauşescu, a fost printre cei care au ocupat sediul Securităţii Timiş (ceea ce formal îl include în condiţiile Legii 341/2004, sediul securităţii putînd fi considerat "obiectiv cu importanţă vitală pentru regimul totalitar").
Alămorean a mai candidat de cîteva ori, de obicei nu obţinea decît vreo 1% din voturi.

Tot în judeţul Timiş, la colegiul 3 Senat, zona Sînnicolaul Mare, Jimbolia, Deta, candidează Tudorin Burlacu, din partea APV (Partidul Verde).
Tudorin Burlacu a fost membru în FDR şi este preşedintele asociaţiei de revoluţionari "Egalitate, Frăţie, Cooperare, Colaborare". A fost şi membru al comisiei care dădea certificate de revoluţionar, am scris în treacăt despre asta http://www.procesulcomunismului.com/mar ... 37sspr.htm

Lorin Fortuna scria despre Tudorin Burlacu: "Am solicitat, cu aceeaşi ocazie, includerea Biroului Permanent al FDR în cadrul Consiliului Naţional al Frontului Salvării Naţionale, constituit la Bucureşti. Din nefericire, unul dintre cei care au dus acest mesaj, a decupat partea de jos a documentului şi, în locul rămas liber, a lipit o listă cu aproximativ 60 de nume de membri fondatori ai FDR (probabil pentru a figura şi el în cadrul acestei componenţe false a Biroului Permanent al FDR), creând astfel şi o situaţie specială, deoarece lista, astfel modificată, avea mai mulţi membri decât cei din componenţa, de atunci, ai Consiliului Naţional a FSN. Ştim cine este acest om, care ne-a creat şi ulterior multe prejudicii, nouă şi Revoluţiei române, şi menţionăm că, din motive pe care nu le-am înţeles, respectiva persoană (Tudorin Burlacu) s-a bucurat ulterior de o atenţie specială din partea unor conducători ai FSN, şi, în special, din partea lui Ion Iliescu şi a lui Iosif Dan. Cert este că acel Consiliul al FSN s-a format neţinând cont de documentul respectiv"
http://www.lorin-fortuna.ro/reviste/editorial2.htm

Sursa pentru candidaturile din judeţul Timiş: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/ ... 2-07061269
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Mie Noi 26, 2008 9:27 pm

Răzvan Theodorescu candidează din partea PSD la colegiul 2 Senat Bucureşti. Dînsul a fost director al Radioteleviziunii în 1990, perioadă în care aceasta avea monopolul informaţiei (nu apăruseră încă televiziuni particulare) şi în care s-a lansat lozinca “aţi minţit poporul cu televizorul”. Printre informaţiile difuzate de televiziunea română în acea perioadă se numără cea cu drogurile şi bancnotele false găsite în sediul partidelor de opoziţie. Din 2004 Răzvan Theodorescu a fost numit de Ion Iliescu în colegiul naţional al Institutului Revoluţiei Române. După cum scrie saitul Victor Stănculescu, Răzvan Theodorescu este unul dintre cei care au iscălit cererea de graţiere a lui Victor Stănculescu http://victor-stanculescu.ro/news.php

Dănuţ Ioan Fleacă candidează din partea PNL la colegiul 5 Senat Bucureşti. În revista “Totuşi Iubirea” nr. 25/1991 (condusă de Adrian Păunescu) acesta a iscălit un apel în favoarea unei amnistii generale pentru crimele din decembrie 1989. Faptul l-am consemnat în articolul “Înteţirea propagandei pentru o amnistie” din ziarul “Renaşterea Bănăţeană” din 28 iunie 1991, republicat în cartea "Falsificatorii istoriei" http://timisoara.com/newmioc/50.htm

Vasile Blaga este candidat PD-L la colegiul 5 Senat Bucureşti. Dînsul este posesor de certificat de luptător în revoluţie remarcat prin fapte deosebite, a dobîndit şi preschimbarea certificatului după noua Lege 341/2004, avînd acum certificatul seria LRM-B numărul 00074. După cum scria “Gardianul” din 14 decembrie 2005 http://www.gardianul.ro/2005/12/14/even ... 71466.html , “evenimentele din decembrie 1989 l-au surprins pe Vasile Blaga în funcţia de director la Întreprinderea Mecanică Hyperion din Ştei. El a devenit atunci preşedinte al CFSN-ului local, apoi vicepreşedinte al CFSN Bihor şi, din 1991, preşedinte al FSN Bihor”. Şteiul este un orăşel din judeţul Bihor unde nu sînt foarte convins că a existat vreo revoluţie. Conform Legii 341/2004 luptător în revoluţie remarcat prin fapte deosebite este cel care a ocupat şi apărat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar. Cum în Ştei regimul totalitar, după cîte cunosc (să mă corecteze cititorii dacă greşesc) n-a organizat nici o rezistenţă, n-au existat acolo obiective de importanţă deosebită pentru rezistenţa regimului totalitar. Legalitatea atribuirii titlului de luptător remarcat prin fapte deosebite domnului Vasile Blaga mi se pare îndoielnică. Cei care au luat parte la manifestaţia de bucurie declanşată în Ştei la aflarea veştii fugii lui Ceauşescu ar merita titlul pur onorific de “participant la revoluţie”, prevăzut de art. 3 alin. 1 pct. c din Legea 341/2004, o diplomă care s-o arate la nepoţi şi atît. “Remarcat prin fapte deosebite” înseamnă altceva, nu o spun eu, o spune legea.

Alte amănunte despre candidaţi la alegerile parlamentare de anul ăsta:
http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11 ... -din-1989/
http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11 ... in-1989-2/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Joi Noi 27, 2008 6:41 pm

Poate ca s-a uitat, dar Razvan Teodorescu a fost presedinte al TVR, fiind cel care a justificat reintroducerea cenzurii prin nevoia apararii criminalilor comunisti din fruntea tarii.
El a fost cel care a cenzurat clipurile publicitare in campania dezastruasa din duminica orbului, fiind cel care a contribuit decisiv la declansarea mineriadei din iunie 1990.
Asa ca astfel cretinii "au" pe cine sa voteze, pentru ca apoi sa-si plinga in voie de mila.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

"Politicienii" din Romania de azi

Mesajde Ioan DRIMUS » Lun Dec 01, 2008 12:10 pm

MIRCEA MARIAN, in articolul " Bogdan Olteanu ar putea fi un PDL-ist de frunte" descrie perfect starea de depravare morala la care au ajuns "politicienii" din Romania

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... de-frunte/

Mircea Marian
Luni, 01 Decembrie 2008
Ce bine joacă Bogdan Olteanu rolul unui lider PDL!

Ascultaţi-l cu câtă convingere vorbeşte despre „fenechii care nu fac decât să jefuiască România”, despre un PSD „nereformat şi necurăţat de corupţi” sau despre faptul că Vasile Blaga a fost singurul lider politic care a încercat să descentralizeze administraţia statului.

Deşi este o simplă repetiţie, orchestrată de consultanţii politici al PNL, preşedintele Camerei Deputaţilor îşi ia sarcina în serios. Nici măcar un zâmbet nu apare pe faţa sa atunci când îşi ironizează proprii colegi de partid sau pe aliaţii şi prietenii din PSD. Vă daţi seama cu câtă uşurinţă mint aceşti politicieni? Ce uşor se dedublează şi cu câtă lejeritate spun lucruri în care nu cred nici o clipă?

Iar în această piesă joacă Bogdan Olteanu, un politician relativ tânăr, de doar 37 de ani, nu un dinozaur din perioada comunistă. Problema este că noua generaţie de politicieni nu este nimic altceva decât creaţia unor personaje precum Viorel Hrebenciuc, Ion Iliescu, Relu Fenechiu sau Atilla Verestoy.

Mai mult, cei mici, dacă le putem spune aşa, încearcă din răsputeri să-şi depăşească părinţii spirituali. Adesea sunt mai rapace, mai cinici şi mai ipocriţi. Nici nu ştii cum să reacţionezi atunci când Tudor Chiuariu îţi spune că a votat pentru „o nouă generaţie de oameni politici tineri, împotriva politicienilor trecutului”.

Asta declară un tip care a fost pus ministru al Justiţiei de către Relu Fenechiu, având ca misiune blocarea activităţii DNA. Teamă îmi este că marea revoluţie pe care lumea o aşteaptă de la votul uninominal va produce, în relativ scurt timp, şi mai multă dezamăgire. Cam fiecare membru al noii clase politice a cheltuit, în această campanie, între o sută şi trei, patru sute de mii de euro pentru a fi ales.

Credeţi că au risipit aceşti bani pentru a veni în parlament şi pentru a salva România? Cei care le-au sponsorizat campania vor dori să-şi recupereze banii. Vom vedea cum vor face acest lucru, peste patru ani. Şi tot atunci, nu m-ar mira să-l auzim pe Bogdan Olteanu repetând discursul laudativ despre Vasile Blaga şi înjurându-i pe „fenechii” din PNL. De data aceasta, pe bune. V-ar mira?
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009