Sectorul CIVES
 
 

Filip Teodorescu

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Filip Teodorescu

Mesajde alin » Lun Noi 10, 2008 11:38 pm

personajul asta merita un thread separat.

astia care au lucrat in diversiune, contraspionaj au categoric ceva in comun in felul in care povestesc si se batzeie in fata camerelor de luat vederea,,seamana cu Magureanu si mai era unu, Lviu Turcu parca, venise din America cu tolba plina si JNul lui Felix i-a pus masa vreo 2 saptamani.

am gasit stenograma asta , cica ar fi din 1994:
http://en.wikisource.org/wiki/Stenogram ... mbrie_1994

cateva extrase:
Filip Teodorescu: În toamna anului 1989 am condus controlul de fond al muncii de securitate, deci pe toate liniile de muncă, nu numai contraspionaj, la Timişoara. Eu faceam parte dintr-un comandament, reprezentăm deci contraspionajul, în care analizăm săptămânal informaţiile cu privire la acţiuni din exterior spre ţară, vizând ce? Înlocuirea regimului. Că asta era la ordinea zilei. Şi existau suficiente informaţii în acest domeniu. Nu era nici un secret asta. La Timişoara existau cele mai puţine indicii ca s-ar putea întâmpla ceva.
...
Serban Sandulescu: În legatură cu aceşti teroriştii care au fost în ţară: se pare că a fost o armată, fiindcă din datele care există au fost vreo 40.000 de ruşi în plus, în decembrie 1989, faţă de anii precedenţi.

Filip Teodorescu: Aşa se pare.

Şerban Săndulescu: Ei veniseră evident cu o anumită misiune. O asemenea armată cum poate fi comandată? Când ei erau cu maşini? Trebuia să aibă legatură radio? E posibil să fi fost şi securitatea să nu fi ştiut?

Filip Teodorescu: Astea sunt misiuni de comando. Ăştia acţioneaza în grupuri mici, nu cu o armată, plecăm cu frontul şi ne ducem toţi la gramadă Fiecare işi are misiunea lui pe o zona de. Deci nu este nevoie de o coordonare generală, pentru ca el ştie când a plecat, ştie precis ce are de facut. Şi astia au fost. Şi nu erau toţi numai cu misiuni, erau şi turişti. Eu sunt convins ca nici jumatate nu erau cu sarcini între ei. De unde dracu’ să trimită aşa de mulţi? Or fi ei mulţi acolo, dar nu cred ca merita şi nu cred ca asta era misiunea, să ducă ei lupte aici. Ei trebuia doar să incite, să creeze situaţii, focare! Nu?

--------------------------------------------------------------------------------

Valentin Gabrielescu: Le trebuia 30.000 pentru asta?


Filip Teodorescu: Nuuu! Poate trebuia numai 10.000 sau numai 1.000.

Valentin Gabrielescu: Cum vă explicaţi că au venit 67.000?

Filip Teodorescu: De aici se poate trage doar o concluzie, prin extrapolare, domnule, deci anul trecut, într-o perioadă similară erau numai atâţia! Diferenţa asta s-ar putea să fie din categoria astalaltă! Deci, numai atât! Informaţii nu are nimeni! Este o speculaţie!

Valentin Gabrielescu: Domnule colonel, vi se pare logic ca ăia au mărit numărul de turişti ca să poata să bage spionii printre ei, său cum?


Filip Teodorescu: Da. Oricum, au fost mai mulţi decât în mod obişnuit.

Valentin Gabrielescu: Adica, puterea sovietică a provocat 70.000 de turişti ca să-i bage pe ăia 70 pe teritoriu?


Filip Teodorescu: Dar nu trebuia să provoace. Le dadea drumul. Domnule, mai slăbeşte puţin şi dă-le drumul să se ducă! Pe mine mă interesează mai puţin numărul. Nu cred că are o prea mare importanţă. Dar iţi poate atrage atenţia că ceva se întâmpla. Problema nu este câţi au fost, pentru că au fost sigur. Nu contează numarul. [u]Contează că au fost![/u]

deci e clar ! (din 1994)
au fost agenturile.


deci decembrie 89 la Timisoara era mai liniste decat in alte parti (unde cutreierau agentii-turisti) si imediat dupa toata securitatea si serviciile stiau ca au fost mii, poate zeci de mii de agenti care umblau prin Romania de capul lor.

pe blogul lui Stanculescu este un alt link (din Presa Militara) - un interviu cu Constantin Olteanu care se afla in dec. 89 la Iasi.
ei bine, la Iasi, langa rusi, nu se semnala nici o intrare masiva de turisti la granita.
interviul are inadvertente si contradictii logice de la un capat la altul.

au astia un talent de a spune gogomanii !
ce e incredibil este cum tovarasii aia din comisia parlamentara ii lasau sa le debiteze, sau cum jurnalistii care i-au interviuri accepta aiurelile astea, cum face Cristoiu cu Teodorescu.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Ioan DRIMUS » Mar Noi 11, 2008 12:08 am

Recent am purtat discutii cu doua persoane care in acea perioada erau studenti in Copou; era inaintea vacantei; ei bine, studentii au fost evacuati din camine , lasati sa plece mai repede acasa tocmai pentru a caza acesti turisti (se spunea ca sunt sportivi)
Am mai intalnit o alta persoana care fiind in delegatie, s-a intersectat tot in acea perioada cu o coloana de masini Lada care se pare ca mergea inspre Timisoara
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Re: Filip Teodorescu

Mesajde Raven » Mar Ian 06, 2009 5:15 pm

alin scrie:ce e incredibil este cum tovarasii aia din comisia parlamentara ii lasau sa le debiteze, sau cum jurnalistii care i-au interviuri accepta aiurelile astea, cum face Cristoiu cu Teodorescu.

Chestiile astea cu oameni din sistem si in pozitii aproximativ cheie in aparatul de stat in perioada '89 care colaboreaza fructuos cu presa "libera" sunt on par cu rapoartele din productie de pana in '89: e vorba de productia la hectar (porumb, turisti, agenti whatever) si de doctrina.
Acuma ce pretentii poti sa ai de la tovarasii din comisiile alea parlamentare? Dar oricum, nu faptul ca securistii debiteaza aberatii e problema, in definitiv securistii au toti o problema mare de credibilitate, adevarata problema este mediatizarea aberatiilor. Aia din comisia parlamentara normal e sa-i lase sa debiteze si pe urma sa-i acuze (cu probe care nu sunt prea greu de obtinut si pus cap la cap - ceva vointa sa exista in sensul asta) ca sa se incrimineze singuri. Iar jurnalistica sa functioneze conform principiilor deontologiei profesionale, dar jurnalistica RO imbibata cu raspandaci si lucratori din servicii functioneaza dupa directive.

Ca sa vin mai aproape de prezent, aminteste-ti de democraticul post ProTV care ani la rand a difuzat mesele rotunde (Profetii despre trecut) ale lui Mandruta cu Bruckner alias Brucan, fostul redactor-sef de la Scanteia care cerea condamnarea la moarte a lui Maniu si 50 de ani mai tarziu ii sfatuia in direct la TVR Libera pe grevistii foamei care protestau impotriva crimelor regimului fesenist sa serveasca o friptura in sange.

Asta ie jurnalistica RO de azi.
Raven
 
Mesaje: 28
Membru din: Vin Ian 02, 2009 12:20 am

Mesajde Octavian Mihaescu » Mar Ian 06, 2009 7:37 pm

da, se aminteste de Iasi, dar nu si de grupul de la Iasi,arestat din fasa... Acel grup deranjeaza pe multi, mai ales rivulutionari antiiliescu,iar timisorenilor nu le cade deloc bine...

Ramâne de analizat daca dupa esecul Gr Mansarda Bucuresti de la 1 Decembrie , urmate de cel de la 14 al Gr Iasi, aceste douo orase erau mai optime decât Timisoara, sincer va spun si cu oarecare rusine, personal ma indoiesc. Eu ma refer la scanteia ce trebuia data.Observam o ciudata opozitie si din partea rivuluionarilor impotriva Gr Iasi si Mansarda, ba un tembel, mai corect spus pui de bolsevic a avut curaj sa afirme ca ceei din Mansarda se adunau si ei sa critice regimul, beam vodca ruseasca si dupa ce ne machiam injuram ca totii ceilanti românasi regimul. daca acesti cercetatori cu gura mare si mintea scurta isi dadeau putin osteneala si cu adevarat ar fi fost si de buna credinta, descopereau de multa vreme ca scânteia trebuia data la Bucuresti, autorul este citat si de tov Iliescu, acest autor inalt personaj pe schena mondiala o spune raspicat (cu documentatie) unde si pe cine viza activa sa dea scânteia. Nu întâmplator este superactiv segementul acesta...care sa fie,care sa fie... hai ca stiti dvs ceei care analizati si tipati adevarurile dvs..

Cum unguri au fost si ramas foarte bunie slugi a bolsevicilor a câstigat tov ofiter Tokes... na, uite de-aia fu Timisoara prealeasa, trebuie spus spre rusinea noastra a bucurestenilor a trecut cu brio examenul

Sa fim totusi seriosi, in adevar la Timisoara era liniste mormântala spre ex in 1 Decembrie si fost liniste,linsite pâna il scosara astia pe Tokes... in acest punct actioneaza cele trei grupe diversioniste unitar, unul amintit si de acel autor, ptr ca gasim activ resepctivul segement.. na, si Mansarda tot acel segement trebuia actiona, acolo trebuia sa fie pe faza canaliza protestul spre revolta..., deasemeni Iasul constituit întâmplator ori nu pe scheletul mansardei. Nu a fost nevoie de atâtia mii de agenti, iar stradal au actionat foarte putini, motiv pentru care si sunt infirmate tezele celor care sutin cum ca ar fi actionat in strada fie Tim fie 21 dec la miting.

Eu am sa mai spun una, fara a da detali ptr ca nu vreau sa le ofer impostorilor material cu care sa -si fabrice legende eroice.

Autorul de care vorbesc, mentiunea pe care o face, autor citat si de Iliescu, angrenase linia in timpul Congresului, pe la jumatatea luni Noimebrie, era cât pe aci sa iasa un scandal asemantor cu cel de la Tim, respectiv tov Tokes, identic, repet,identic, am fost martor, la declansarea lui, nu întâmplator s-a stabilit da scânteia de 1 Dec 89 de catre Mansarda, in cele 15 zile trebuia incalzite pietrele ptr a scoate scântei printre care si cea care sa aprinda focul. Am mai fost martorul stopari subite, atunci nu am intels motivele si paote niciodata nu aveam o imagine clara daca, acest autor nu va fi facut public discutile americano-ruse. Intâlnesc la Timisoara cazul Tokes aplicat intregime proiectul vazut de mine in aceea perioada in Bucuresti, Grupul Iasi nu se constituise in 14 Dec, el este anhiliat in 14 Dec, acest grup este format tot prin toamna lui 89, ar fi trebuit fi al doilea Oras in care sa se iasa in strada dupa Bucuresti, sau concomitent.

Timisorenilor nu le convine sa le spui acest adevar,insa, ar trebui sa il acepte si ei, pentru ca nu le scade cu nimic meritele eorice as complecta eu si de exceptie. Este posibil sa fi existat si piste flase, gen iasul, specialsiti sa fi hotarât din start Timisoara dat fiind pozitionarea ei la vest, aceasta varianta nu o neg, tind sa cred ca asa a si fost conceput planul, dovada sunt adormiti bucuresteni, ca Iasul este greu de crezut ca rezista 4 zile pe baricada, daca nici Bucurestiul nu a putu rezista o zi, sau cel mult o zi...

Români nu erau dispusi iesi,risca,ei asteptau sa li se dea, pe Gorby sa -i elibereze de Ceausescu, ceea ce a si rezultat inclusiv cu sutinerea masiva ptr tov Iliescu si al sau FSN de care nici azi nu scapa România. Galagia cu eroismul revolutionarilor are darul crea o iluzie românilor si ce iluzie ce genereaza boli incurabile.

Pai, ia vedeti ce soarta avu demersul Societati Timisoara, Proclamatia lor... vrajeala, toti îi da cu ea cât sunt in opozitie ori exclusi de la fripturile puteri, a stoarceri de lovele si alte bunuri,dupa ce se vad cu saci in caruta,li se da un os, baga capul la cotez,,, bun exemplu,incarnarea acestui adevar, CDR-Ctinescu... impostori care au profitat de fenomenul P-ta Univ, ca tot fii si fiicele de bolsevici au luat caimacul....

Când eu va zic sa o lasam moarta cu rivulutia aia si eroismul nu ma luati in serios, pai nu nouo ne este profitabil ci tot impostorilor, azi se victimizeaza toti plâng pe umeri lor, ptr ca s-asi fabrice CV-ul care sa le deschida usile spre friptane nu oase... A existat implicatie externa in evenimentele din 89, ele au dat scânteia,au avut sub control tot ce a miscat in tara, pâna si haosul a fost tinut sub control, exceptie face doar perioada 16-21, cel mult 22 dimineata, Sa nu se creada gresit cumc a ceei din perioada 16-21 au iesit din proprie initiativa, nu -sa organizat nimeni, nici Dinca, nici Iosif nu erau pregatiti ,poate nici nu gândeau ei sa faca o razmerita, au avut sansa afla in strada in acel moment, au avut curaj implica, au constientizat momentul, atât, nu le scade meritele , dimpotriva. Pregatiriea terenului ptr ca un Dinca, timisoreni sa se manifeste le-a facut alti in umbra, acestia sunt agenti straini de care vorbesc totii. Dupa aceia in lant dat fiind si perele copate s-a extins rapid si in celelate localitati,mai degraba pot crede fi posibila iesire spontana la Cugir, influentata de Timisoara si Bucuresti.

Cred ca daca rivuluitonari astia ar constientiza, recunoaste acest adevar, ar avea mai mult bun simt de care duc o lipsa acuta.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009