Sectorul CIVES
 
 

Doru Mărieş

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Mesajde Marius » Dum Sep 07, 2008 2:22 pm

Declaraţii recente ale lui Mărieş: http://www.ziare.com/Revolutionarii_acu ... 04647.html

Procurorii Parchetului General au dat peste 1.300 de rezolutii de neincepere a urmaririi penale in dosare privind victimele Revolutiei din decembrie 1989, sustine presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Teodor Maries.

Potrivit acestuia, solutiile in cele 1.300 de dosare au fost date de 11 procurori, printre care s-ar numara Ilie Ion, Alic Saiciuc, Vasile Pantea, Simion Patrauta, Olteanu Marius Felician, Vasile Sceopet, Nelu Ciobanu, Marian Manta, Dan Finica si Stelea Cosoi, informeaza NewsIn.

Teodor Maries a sustinut ca unele rezolutii nu contineau numele procurorilor care au dat solutia de neincepere a urmaririi penale si nici numarul dosarului in care au fost facute cercetarile.

Dosarele au fost deschise in urma plangerilor formulate de victimele de la Revolutie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar, spune Maries, procurorii le-au inchis, pe motiv ca nu au gasit vinovati.

Presedintele Asociatiei "21 decembrie 1989" a mai sustinut ca familia lui Corneliu Coposu si-a dat acordul pentru o plangere penala formulata la CEDO impotriva statului roman in legatura cu mineriada din 13 iunie 1990.

De altfel, Teodor Maries a precizat ca a facut apel la premierul Calin Popescu Tariceanu de a depune, alaturi de Asociatia "21 decembrie 1989", o plangere la CEDO in legatura cu evenimentele de la 13 iunie 1990.

Presedintele Asociatiei a mai sustinut ca asteapta sa mai intre in posesia a cel putin 4.000 de alte rezolutii de neincepere a urmaririi penale.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Ultimele actiuni Maries

Mesajde administrator » Lun Sep 08, 2008 12:47 pm

Nr. 4330 de sambata, 6 septembrie 2008
Mineriada la CEDO


-- Surorile seniorului Corneliu Coposu, a caror casa a fost incendiata in timpul evenimentelor din iunie 1990, si-au dat acordul pentru initierea unei actiuni in justitie

Noi am actionat statul roman in instanta de la CEDO pentru tergiversare nepermisa timp de 18 ani, deci dreptului fiecaruia de a avea parte la un proces echitabil si rezonabil prevazut atat de conventiile europene cat si de Constitutia Romaniei - Teodor Maries
Presedintele Asociatiei 21 decembrie 1989 are 1500 de documente care "atesta coruptia in sistemul judiciar" din timpul mandatelor lui Iliescu
Familia seniorului Corneliu Coposu si-a dat acordul pentru deschiderea unei actiuni in justitie la CEDO, referitoare la evenimentele sangeroase din 13-15 iunie 1990 cand au fost distruse locatii precum sediile partidelor PNT si PNL, sediul Ligii Apararii Drepturilor Omului, sediul Asociatiei 21 decembrie si incendierea casei lui Corneliu Coposu.
Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 decembrie 1989, a prezentat aproximativ 1300-1500 de documente ce atesta "coruptia din sistemul judiciar" romanesc in perioada in care, spune el, primul responsabil pentru aceste crime era fostul presedinte Ion Iliescu, deoarece documentele au fost emise in timpul mandatelor acestuia. Maries a mentionat ca aceste sunt rezolutii intocmite de procurori dupa decembrie 1989, in care sunt luate decizii de neincepere a urmaririi penale (NUP) in favoarea unor " criminali ai revolutiei", dupa ce persoane vatamate au facut plangeri in justitie. Maries a mai prezentat si numele a 11 procurori care au dat NUP-uri: Ilie Ion-maior magistrat, Alic Saiciuc-capitan magistrat, prim-procuror militar maior Vasile Pantea, procuror militar M. Patruta Simion, procuror militar Olteanu Marius Felician, sublocotenent Sceopet Vasile, locotenent magistrat Nicolau A., locotenent Ciobanu Nelu, Maior Manta Marian, maior Finica Dan, capitan Cosoi Stelea.
Presedintele Asociatiei 21 decembrie 1989 ne-a declarat ca in afara de cele 1300 de documente care atesta NUP-uri date de procurori pentru vinovati ai Revolutiei de acum 19 ani, mai exista si alte acte care demonstreaza existenta a aproximativ 3000 de raniti si a ale altor 1000 de persoane retinute. Maries a aratat com­pasiune fata de persoanele retinute de autoritati care au avut de suferit dupa abuzurile auto­ritatilor. Acesta a mai mentio­nat si persoanele retinute care au fost transportate la penitenciarul Jilava si care au fost batute. Acesta a afirmat ca Asociatia vrea sa stie concret cate persoane au fost omorate si cine sunt vinovatii.
"Este groaznic sa ai cimitire si sa nu ai vinovati", a mai spus presedintele Asociatiei. Revolutio­narii au mai prezentat o rezolutie a unui procuror in care nu este prezentat numarul doasarului si nici numele procurorului existand doar o semnatura ce nu a putut fi identificata. Potrivit lui Maries acesta rezolutie este o dovada de imbecibilitate. Presedintele Asociatiei a facut o remarca fata de victimele din Revolutie, spu­nand ca "au fost ucise a doua oara" datorita neregulilor care s-au semnalat de la revolutie pana in prezent. "Din punctul meu de vedere acestia sunt criminali de doua ori" a afirmat Maries.
Problema amnistierii militarilor
O delegatie a societatii civile se va intalni luni cu ministrul Apararii Nationale, Teodor Melescanu, pentru a avea o discutie referitoare la subiectul amnistiei si alte subiecte legate de implicarea armatei in timpul Revolutiei din 1989. "Scopul intalnirii este amnistia ceruta de Asociatia cadrelor militare aflate in retragere si rezerva ale Ministerului Apararii Nationale, un document legislativ initiat de catre aceasta asociatie din care fac parte criminalii din decembrie 1989. Va puteti imagina ca nu fac parte din ea Topliceanu sau Stanculescu", a incheiat Teodor Maries. (A.D.)
Andrei DINU
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Mesajde Marius » Vin Noi 14, 2008 7:35 am

E cazul să pun la această temă şi o declaraţie a lui Ion Iliescu: "Care revoluţionari? Dacă este vorba despre Mărieş, este un demagog ordinar, care nu are de-a face cu Revoluţia Română, este un impostor, nimeni nu îl recunoaşte" http://www.adevarul.ro/articole/ion-ili ... gogic.html

Faptul că Mărieş nu are certificat de revoluţionar e principalul argument folosit împotriva sa pentru a-l declara "impostor".
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Joi Noi 20, 2008 8:31 pm

Este cert ca Maries a fost pe 22 12 1989 in sediul C.C., iar cei care sustin contrariul ar trebui sa vina cu probe credibile.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Ioan DRIMUS » Sâm Noi 22, 2008 12:45 pm

Marius scrie:Faptul că Mărieş nu are certificat de revoluţionar e principalul argument folosit împotriva sa pentru a-l declara "impostor".

Nu este un argument ! un argument trebuie sa fie demonstrat; este doar un pretext, o diversiune de care se foloseste;PS. (te rog sa nu o iei ca pe o contra ci ca o precizare; multzam )
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Marius » Mar Dec 30, 2008 9:26 pm

Probabil că aţi auzit de întîmplarea din 21 decembrie cînd la cimitirul eroilor s-a aruncat cu monezi în Ion Iliescu.

Pe blogul său personal Ion Iliescu foloseşte întîmplarea pentru a-l ataca pe Mărieş:

Este rusinos ca un grup de elemente certate cu spiritul civic, cu morala elementara, provocatori folositi ca masa de manevra de unii simbriasi ai diversiunilor de acest tip (în frunte cu Maries si Costin), exploatand si unele nemultumiri personale ale unora dintre acestia, s-au dedat, si de aceasta data, la acte de provocare - proferand jigniri si incercand sa creeze o stare de încordare, total contrara spiritului care trebuie sa domine astfel de manifesari, si care îi animau pe cei mai multi dintre cei prezenti – care au si dezavuat actiunea provocatoare.

Este de datoria adevaratilor revolutionari, participanti activi la momentele cele mai importante ale Revolutiei, sa dezavueze fatis si sa-l excluda din viata publica pe acest impostor - Teodor Maries, pe care nimeni nu l-a observat, undeva, în timpul evenimentelor dramatice din decembrie, dar l-au remarcat printre participantii la manifestatiile politice din primavara anului 1990, inclusiv la devastarea cladirii Guvernului din ziua de 18 februarie 1990, ca si la actiunile pregatitoare ale actelor violente din ziua de 13 iunie 1990. Este un mercenar de meserie, care nu se stie ce profesie are si cu ce s-a ocupat în toti acesti ultimi 19 de ani, în afara organizarii de acte provocatoare ! Nu se stie prin ce împrejurare si-a arogat functia de presedinte al “Asociatiei 21 Decembrie”, el nefiind participant la actiunile de la baricada din dreptul Hotelului Intercontinental, din noaptea de 21 decembrie 1989, ai caror participanti au fost fondatorii asociatiei. Este un impostor care îsi permite sa se afiseze si sa vorbeasca în numele revolutionarilor, el neavand aceasta calitate, nefiind recunoscut ca atare de nicio asociatie.


http://ioniliescu.wordpress.com/2008/12 ... brie-2008/

Aşadar, după părerea lui Iliescu, Mărieş este un "simbriaş al diversiunii", "impostor" şi "mercenar de meserie". Remarc siguranţa cu care Iliescu dă verdicte despre cine a fost şi cine nu la baricada din 21 decembrie 1989. Faptul că Mărieş este impostor care doar vorbeşte în numele revoluţionarilor rezultă din faptul că el nu are această calitate (adică: n-a cerut certificat de revoluţionar)

La apelul lui Ion Iliescu către "adevăraţii revoluţionari" a răspuns, conform blogului lui Ion Iliescu, Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989:

Pentru ca mass-media si opinia publica sa fie informata corect avem datoria sa facem public adevaratul motiv pentru care cei care au generat conflictul, respectiv George Costin si Toader Maries, autointitulati lideri revolutionari si care, pana in momentul de fata nu au putut face dovada in fata institutiilor abilitate ale statului, ca au contribuit cu ceva la lupta impotriva regimului comunist, in Decembrie 1989. Cei mentionati mai sus, nu urmaresc decat meschinul interes personal, de a obtine nemeritat certificatul de revolutionar.

În cazul lui George Costin, şeful asociaţiei "23 Decembrie Metrou", probabil e adevărat că vrea să obţină pentru membrii asociaţiei certificate de revoluţionar, dar la ora actuală oricum nu Ion Iliescu are putere de decizie în această problemă.
În cazul lui Mărieş, acesta nici n-a cerut certificat de revoluţionar (nu figurează pe saitul SSPR), dar asta nu contează. Oricum este acuzat că urmăreşte "meschinul interes personal de a obţine nemeritat certificatul de revoluţionar", iar dovada că e impostor rezultă din însuşi faptul că n-are certificat de revoluţionar.

Culmea e că de fapt nu Mărieş este cel care a aruncat cu monezi în Iliescu, şi nu e clar dacă a avut vreo implicare în asta.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Mie Dec 31, 2008 7:00 am

exact ce spuneam mai demult: daca nu ai certificat de revolutionar, citeste 'daca nu ai facut dovada in fata institutiilor abilitate ale statului' (l-am citat pe tov Iliescu), se cheama ca nu ai dreptul sa abordezi subiectul, nu poti fi decat un golan, ca in 89 sau 90.

chiar nu s-a schimbat deloc Romania in toti acesti ani ?
Romania care se lauda cu o presa libera (ii pasa cuiva sa comenteze chestia asta cu 'instituitiile abilitate ' ???)...

deci statul decide 'cine a fost si cine nu a fost' .. ???
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Nica Leon » Mie Dec 31, 2008 3:43 pm

[quote="Marius] Importante sînt însă nu eventualele legături cu SRI, ci concret, ce a publicat şi cît este de exact sau inexact. Discuţiile despre Cristea vă rog însă să le purtaţi fie la o temă separată, fie la tema deschisă despre cartea sa.[/quote]

Daca vreti sa fiti oameni seriosi atunci ar fi cazul sa nu puneti pret pe scrierile lui Cristea, care este un mare urechist.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Mie Dec 31, 2008 8:47 pm

alin scrie:exact ce spuneam mai demult: daca nu ai certificat de revolutionar, citeste 'daca nu ai facut dovada in fata institutiilor abilitate ale statului' (l-am citat pe tov Iliescu), se cheama ca nu ai dreptul sa abordezi subiectul, nu poti fi decat un golan, ca in 89 sau 90.

chiar nu s-a schimbat deloc Romania in toti acesti ani ?
Romania care se lauda cu o presa libera (ii pasa cuiva sa comenteze chestia asta cu 'instituitiile abilitate ' ???)...

deci statul decide 'cine a fost si cine nu a fost' .. ???


Păi situaţia cu revoluţionarii este cam aşa.
Ai cerut certificat de revoluţionar? Aha, eşti un îmbuibat care beneficiezi de privilegii materiale de pe urma poporului român!
N-ai cerut certificat de revoluţionar? Aha, eşti un impostor care nici n-a fost la revoluţie, cum îţi permiţi să vorbeşti despre acest subiect dacă n-ai fost capabil să faci dovada în faţa instituţiilor abilitate ale statului că ai luptat în revoluţie? În plus, las' că ştim noi că de fapt de aia protestezi, că eşti nemulţumit că n-ai primit certificat de revoluţionar.
Deci, orice ai face, tot prost iese.

Bineînţeles, atacurile astea apar doar dacă manifeşti vreo atitudine civică care deranjează. Cine stă cuminte în banca lui nu e atacat. Asta-i dorinţa clasei politice - revoluţionarii să stea cuminţi în banca lor.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Joi Ian 01, 2009 10:01 am

Din cele scrise mai sus de dl. Marius rezulta cu certitudine ca aceasta tara nu are magistrati ci numai parchetari, ca justitia este tot o otreapa oarba de care se folosesc cei cu interese si ceva putere, dupa cum vor muschii lor si ca Romania nu este un stat de drept desi se afla pe lista membrelor U.E.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Ian 03, 2009 10:18 am

Mai lsatati-l dracului pe Maries asta ca nu âm de gând ai ridica statuie, cel putin eu, daca dvs aveti asta misiune , spor la treaba, dar fara mandea...
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Sâm Ian 03, 2009 2:35 pm

Octavian Mihaescu scrie:Mai lsatati-l dracului pe Maries asta ca nu âm de gând ai ridica statuie, cel putin eu, daca dvs aveti asta misiune , spor la treaba, dar fara mandea...


Vom continua să discutăm despre Mărieş chiar şi fără aprobarea dumitale. Înainte pe toate temele de pe acest forum era atacat Mărieş, chiar dacă nu avea legătură cu tema de discuţie, acum că s-a deschis temă separată unii nu mai vor să se discute acest subiect.
Nu-i ridicăm statuie lui Mărieş, din contră, arătăm aici tot ce s-a spus despre el ("mercenar", "simbriaş al diversiunii", "impostor") şi cine anume a spus lucrurile astea.

Pe youtube cineva de la Asociaţia "21 Decembrie" (asociaţia lui Mărieş) a pus un filmuleţ care ar dovedi prezenţa lui Mărieş în CC în 22 decembrie 1989: http://uk.youtube.com/watch?v=95kT2JQc8Eg
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Ian 03, 2009 7:33 pm

Pai da, in 22, dar nu 21, Maries este contestat de multi participanti a fi fost prezent in 21,iar in CC dp fuga lui Ceusescu a intrat cine a vrut si nu a vrut. Eu nu contest pentru ca nu-mi permit o asemena nebunie, daca omul nu a fost lânga mine si, daca cumva ar fi fost poate nu l-am retinut. Maries putea face de mult dovada implicari sale in 21, o face mult prea târziu (am citit ce a declarat recent).

Eu nu spun nici ca este ofiter acoperit, impostor, eu spun ce am vazut cu ochi mei, rezultatul final din Iunie 90, compromiterea manifestatiei, care azi cade ca o manusa, douo manusi pe labele lui Iliescu si Roman.

Da sa se vorbeasca de Maries, dovedeasca implicarea lui in evenimente, dar nu tot ce delcara el sa se popularizeze de parca ar fi erou intre eroi. In alta ordine de idei, acea As condusa de Maries nu reprezinta luptatori din 21, cel putin nu pe totii ci cel mult o infima parte care si aceia daca ar fi verificata nu stiu ce ar ramane din ea,ah, sunt lovele in joc, asta-i alta daravea.

Dumneata crezi ca eu nu as vrea ca sa fie propulsat un autentic luptator care sa reuseasca uni pe totii , pai de ce nu este Dinca, normal lui Dinca se cuvenea pozitia asta, daca vorbim de 21, dupa stiinta mea Dinca contesta aprig prezenta lui Maries in 21. De ce este atât de contestat nu de catre Iliescu, ca pe ala il stim ce bolsevisme scoate prin toate gaurile ci Maries este contestat de catre autentici luptatori din 21.

Pai d-ta nu vezi cum ne scuipa Iliescu semnite in doveleace? Iliescu are loja rivulutionara,institut, si o mega asociatie rivulutionar-luptatoare, pe când noi abia avem una care nu cred sa depaseasca catelul si purcelul, nesemnicativa si supercontestata nu doar de Iliescu ci si de ceii implicati in evenimente. Ce a facut Maries ca sa adune pe totii? Nimic, il vedem zilnic la TV, da declarati peste delcarati si atât, adica cu exceptia supermediatizari nu vad nimic concret, ah, bate moneda cu dosarele revolutiei, pai toti bat moneda pe ele, au adevarul pe masa si ei tot il cauta, ca de l-ar acepta ar pierde obiectul munci. Si ma rog ce adevar poate descoperi oferi nouo Maries&co? Majoritatea revolutionarilor si-au luat certificate, raniti si urmasi celor decedati stiu ca au fost despagubiti si material , a ramas tragerea la raspundere a celor vinovati in frunte cu Iliescu, pai, Maries il poate trage la raspundere, stiam ca Justitia este ceea care se pronunta, România este Stat de Drepti, de prea drepti.

Mai crede cineva ca Iliescu mai poate fi tras la raspundere pentru morti din Decembrie si mineriade, numai istoria il aseaza unde si-a asezat,iar asezamântul msocovito-kbist al tovarasului Iliescu il stim cu totii. Bag seama ca pe multi ia facut oamnei Iliescu...stati sa de coltu si atunci sa vedeti ce jale pe totii luptatori astia anti... dau astia adevarul (documentele pe piata), si le ia obiectul munci la totii

Ce a facut tov Voinea? A adunat documentele care mai exista la populatie si dupa, la nisto sistemul la tras pe dreapta, toata vorbaria , promisiunile alea pompoase au fost fâsâiala bolsevica care ne-o trasa tot nouo in mecla. Stiu ca dvs la Timisoara ati facut un memorial, ati adunat toate marturiile, aveti documentatie solida,ca de-aia l-ati si infundat pe Chitac si Stanculescu, ce au facut astia ai nostri de la Bucuresti in frunte cu Maries, au latrat la Iliescu si atât,ba au mai fact si fac ceva, impiedica formarea unui institut independent care sa strânga materialele, a unei asociati reprezentative care sa poata tine piept megainstitutiilor lui Iliescu, de care sa tina cont si istorici, jurnalisti români si straini. Câti specialisti straini vin la Timisoara la dvs ptr as aduna materiale si câti la Maries? Pai recent ati dat pe grup un material al unui astfel de doctorant... ce aberati spunea ala acolo....

Vedeti dle Mihoc de ce ma irita vorbaria despre Mariesul nostru, in definitiv nu are nici o importanta daca s-a implicat ori nu in 21, important este sa conduca cu profesionalism , ptr a face fata minciunilor bolsevice, unde As 21 a ramas si azi o asociatie lipsita de reprezentativitate, un ONG familial ca toate celelate ce au invadat România. Cui se poate adresa un cercetator la Bucuresti, doar lui Iliescu, ce documentatie detine As 21 Dec? Pai, ea putea si trebuia sa detina toata documentatia , asa cum detine si Memoriaulu dvs la Timisoara, care mai este si capabil face fata minciunilor iliesciene.

Eu nu ma iau dupa vorbe ci dupa rezultatul final al fiecarui clanatau...!

Sper ca ati intels cum se cuvine iritarea mea!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Ian 03, 2009 8:28 pm

Vorbeam mai sus de faptul ca Maries, aceea As numita 21 nu-si justifica existenta, ori mai bine spus mai rau incurca lucruile ptr ai fi tot lui Iliescu favorabil.

Exista acest grup care a reusit aduna cât de cât participanti autentici al acelor evenimente. Rolul unei asociati este si acela as face un fond documentar, o arhiva la care sa faca apel specialisti de azi, de mâine, români si alte nationalitati conlocuitare de pe Tera, asa ar fi normal. dar treaba asta inseamna munca si iarasi munca, seriozitate si devotament idei careia te dedici.

Recent s-a facut un apel si la As 21 ptr a contirbui cu materiale -marturi a celor care s-au implicat in luptele stradale, este vorba de cartea recenta sub semnatura dnei Pusa Roth.

A auzit cineva pe acest grup vreun Apel facut catre ceii care au participat, sa faca un material si trimita fie spre Radio la P-R fie la Asociatie, ptr ca si ea era coautoare a lucrari respective. NU, nu, asa ceva nimeni nu va fi vazut pe internet din partea rivulutionarului -sef Maries, totul s-a facut pe sest , adica bisericuta lor sa aibe loc de veci in carte... ca asa-i la rromânasi noastri.

Colisteanul nostru Alin, participant, arestat in acele evenimente nu era demn sta alaturi de trupa eroica maries&co... umbrea... si ce umbra le baga...

Iata exemplu recent, concludent ca nici o Asociatie nu are interes decât mulge lovele, lideri de mucava sa fie popularizati excesiv.

Ma tragea dl Mihoc de urechi (si eu pe dânsul) ca nu pun arhiva pe internet, pai uite dle de-aia... nu pun eu botul la voinesti, mariesi si alte acareturi descurcarete... Uite-de-aia contesta ei pe totii...

câstig, tot Ion Iliescu cu institutele si lojile lui....

ce sa fie asta, facatura, impostura au ce?
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Ian 03, 2009 9:08 pm

Au trecut 19 ani, in acest timp As 21 nu putea finaliza si ea macar un volum cu marturiile participantilor? Care a fost activitatea acestei asociati cu pretenti prea pompoase, sa conteste alti participanti, sa tipe la Iliescu, sa ceara drepturi rivulutionare cu greve a foamei. Intelg ca i-au fost date lui Voinea multe documente, Ok, dar acelea trebuiau publicate sub IBSN si patronajul As, de unde Voinea si le putea lua, nexistând riscul pierderi acestor documente, ptr ca odata intrate in arhiva statului, se face ce vrea statul cu ele, unele se pierd, altele dupa interese se scot la bataie.

Au trecut 19 ani, As 21 nici azi nu este reprezentativa, nici sanse sa mai fie vreodata nu sunt. Se tipa anual cum ca se vrea adevarul, se comemoreaza cu fast morti, se suduie Iliescu, iar tineretul invata istoria dupa cum o lasa scris Iliescu.. acesta este rezultatul.

Poate imi veti replica ca nu au bani, ei da, ca multi bani le mai trebuia scoate o carte, pe care o puteau si ei arnaja in propriu apartament, iar un IBSN, nu cred ca era o problema.

Acum este oricum târziu, le-a luat tot Iliescu pe toate, iar ceei care mai pot da marturi ma indoiesc sa nu le fi dat deja si sa fi asteptat milostenia As 21,la care ma indoiesc ca se vor mai duce. Identic fenomen vedem si in ograda mineriadelor, asociatilor respective, desi toti se lauda ca vor adevarul, nimeni nu da semne a si lucra in aflarea lui, a face inteles fenomenul,lasa istoricilor de mâine material documentar, toti vor adevarul lor, totii joaca rolul de procurori, judecatori, dau sentinte. Se mira ca la ei nu ajung niciodata cercetatori straini interesati de tematica ce ajung tot la Iliescu, la securisti, pai uite dlor de-aia...

Poate dl Mihoc confirma ori infirma,dupa stiinta mea la Timisoara au reusit aduna toate materialele,identificat pe totii care au fost implicati in luptele stradale, acolo nu prea mai au loc impostori cum se lefaie pe la Bucuresti, daca nu ma insel ei au si inchis dosarul, pe când bucuresteni nici nu l-au deschis macar... si nici nu il va deschide cât timp impostori se lefaie nestingeriti.. Gravitatea asa cum am mai spus este ca nu lasa document alternativa care sa combata iliesciansimele ce intra in veselie in constinta maselor popolare...
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009