Sectorul CIVES
 
 

Virgil Măgureanu în dialog cu Alex Stoenescu

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Virgil Măgureanu în dialog cu Alex Stoenescu

Mesajde Marius » Sâm Noi 22, 2008 4:08 pm

A apărut o nouă carte, Virgil Măgureanu în dialog cu Alex Mihai Stoenescu "De la regimul comunist la regimul Iliescu".

Prin presă deja se vehiculează ideea că, chipurile, această carte face dezvăluiri "supărătoare" pentru Ion Iliescu.

Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, a declarat la Realitatea TV ca in decembrie 1989 am avut o lovitura de stat militara, reusita partial, si ca aceasta ar fi fost organizata de KGB si CIA. Fostul sef al SRI spune ca datele loviturii de stat se stiau din septembrie '89.

Ideea unei lovituri militare de stat este sustinuta, in opinia lui Magureanu, si de succesiunea unor operatiuni militare de dinaintea fugii lui Ceausescu si pana s-a declarat ca situatia e sub controlul armatei si a avut loc acea fraternizare a armatei cu populatia. "Ma indoiesc ca in decembrie '89 sentimentul anticomunist a fost unul atat coplesitor. El a aparut cateva saptamani mai tarziu".

Magureanu spune ca inca din a doua jumatate a anilor '70 se stia ca succesorul regimului Ceausescu si a lui personal va fi Ion Iliescu si crede ca marginalizarea lui Iliescu din ultima perioada a regimului comunist a fost si din aceasta cauza.

Fostul sef al SRI spune ca arestarea si condamanarea generalilor Stanculescu si Chitac este o farsa judiciara sinistra. "Nu e vorba numai de contributia generalului Stanculescu, de neinlocuit in acele evenimente, dar cineva vrea sa ne adoarma cu ideea ca daca a scos in fata niste tapi ispasitori ei scapa nevinovati."

Dezvaluirile care stau la baza dezbaterilor media din ultimele doua zile au fost facute de Virgil Magureanu in ultima sa carte referitoare la evenimentele din decembrie 1989.

"Nu era o persoana dotata cu prea mult curaj. Nu avea vocatia unui personaj eroic. Nu l-am fi putut vedea vreodata indemnand tinerii la lupta pe baricade. Profita insa de orice situatie chiar daca nu avea niciun merit acolo", este descrierea facuta in carte lui Ion Iliescu de catre Virgil Magureanu.


http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-r ... usescu.htm

Dl. Drimuş a popularizat deja această carte pe forumul nostru, dar deschid o temă nouă ca să nu facem ghiveci din forum. E una din vechile mele cereri către forumişti, să respecte temele de discuţie şi să deschidă teme noi pentru subiecte noi. N-am citit cartea, nu pot să mă pronunţ, dar ideea că Măgureanu ar spune ceva supărător pentru Iliescu mi se pare aberantă.

Pe blogul lui Iliescu puteţi vedea dedicaţia pe care Virgil Măgureanu i-o dă lui Iliescu pe respectiva carte: "Domnului Preşedinte Ion Iliescu, omul care a făcut istorie atunci cînd toţi ceilalţi nu se aflau la înălţimea ei" http://ioniliescu.wordpress.com/2008/11 ... a-apartin/

Consemnez şi faptul că am scris un comentariu pe blogul lui Iliescu pe acel subiect, dar n-a fost publicat. Alte comentarii ulterioare au apărut. Mă rog, dreptul proprietarului blogului să publice ce vrea.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Să nu uităm cu cine avem de-a face !

Mesajde Emil Sangeorzan » Sâm Noi 22, 2008 6:45 pm

Stimaţi forumişti,

Îl regăsim pe Măgureanu în mai multe din topicurile de pe acest forum. Şi nu întâmplător. Rolul său în reuşita Contra-Revoluţiei din 1990 a fost hotărâtor! Ţin doar să fac o trimitere la o interesantă dezvăluire făcută de domnul Dobre pe data de 26 mai 2008 ( viewtopic.php?t=255&postdays=0&postorder=asc&start=150 ). Mărturia sa este preţioasă pentru că ne aminteşte tuturor factura personajului care se afişează astăzi ca mare conspirator împotriva regimului comunist. Domnul Dobre nu este nici pe departe singurul care a avut de suferit în urma numirii lui Măgureanu în fruntea noii convertite Securităţi în "preacuratul" S.R.I.

Căt priveşte teza pe care o susţine, am mai avut ocazia să o discutăm pe acest forum. Distinsul domn nu face decât să repete tentativele disperate a multor altor istorici ai organelor de forţă care doresc să-şi facă propria lor istorie din care Securitatea să iasă basma curată. În acest sens, teoria loviturii de stat este metoda cea mai comodă : pe de o parte, "prinde bine la popor", pe de altă parte acoperă crimele comise de Securitate cu un aşa-zis complot care ar spăla-o astfel de păcate. Pentru că, nu-i aşa, de fapt, când arestau dizidenţi şi manifestanţi şi trăgeau în oameni, la Timişoara, din 17 decembrie, la Cluj şi Bucureşti, până în dimineaţa fatidică din 22 decembrie 1989, ei bine, aceiaşi torţionari nu aveau în gând decât cum să-l dărâme pe Ceauşescu şi complotau împotriva acestuia. Altfel spus, noi suntem nişte fraieri, tocmai buni să înghiţim toate gogoşile preasfinţilor reprezentanţi ai armatei şi Securităţii lui Ceauşescu (în cazul de faţă, Stoenescu şi Măgureanu), convertiţi peste noapte în istorici şi dizidenţi a parte post, iar ei sunt marii complotişti care ne-au eliberat de sub jugul comunismului şi ne dau astăzi lecţii de lovituri de stat pe care le-ar fi dospit ei în ungherele în care se ascundeau pe vremea răposatului.

Iar dacă preasfinţia sa Măgureanu ar dori să ne facă niţcaiva "dezvăluiri incendiare", ar face mai bine să ne vorbească despre activitatea dânsului din 1990 în 1997 şi cum i-a lucrat şi pe Coposu şi pe mai toţi "subversivii" de pe acea vreme la adresa noului regim instalat pe care l-a slujit cu vârf şi îndesat. Dezvăluiri despre Piaţa Universităţii şi Târgu Mureş ! Acestea da, dezvăluiri, fiindcă este, precum o ştim cu toţii, principalul vinovat în aceste evenimente ! Şi să ne mai lase cu actele sale de eroism fictiv pe care le-ar fi comis înaintea Revoluţiei ! Că de falsificatori ai istoriei nu ducem lipsă !

Referitor la rolul Securităţii, vedeţi şi cele postate pe data de 25 octombrie 2008, pe topicul "Dizidenţi arestaţi în noaptea Revoluţiei" : viewtopic.php?t=952&postdays=0&postorder=asc&start=45 . Este unul din elementele care năruie fără drept de apel orice ipoteză asupra unui presupus complot al Securităţii de debarcare a lui Ceauşescu, fie el înlocuit cu Iliescu.

O ultimă reacţie : sunt adeseori de dreptul uluit de tupeul pe care îl au persoane de cea mai josnică speţă în a se afişa cu totul altfel decât ceea ce sunt sau au fost. Ofiţerul de armată care a căsăpit manifestanţi şi securistul care a târât în dube cu japca, şi unul şi altul vor certificate de revoluţionar "cu merite deosebite" ! Un torţionar al Securităţii care candidează pentru Parlamentul României ! Autorul represiunii din Piaţa Universităţii şi al diversiunii de la Târgu Mureş care se dă în spectacol ca mare dizident complotist împotriva lui Ceauşescu şi anti-comunist convins (încă din anii '70 !...) ! Ar fi doar ridicol, dacă nu este cu totul dezgustător !

Apelul către lichele rămâne, din păcate, actual. Torţionarii de odinioară devin falsificatorii de astăzi ai istoriei, pentru a-şi merita titlul de impostori (cu acte în regulă) !

Altfel spus, diversiunea continuă ! "Le roi est mort, vive le roi !"

Să mai auzim şi de bine,
Emil Sângeorzan
Timişoara
Emil Sangeorzan
 
Mesaje: 128
Membru din: Joi Mar 09, 2006 4:48 pm
Localitate: Timisoara

Completare

Mesajde Emil Sangeorzan » Sâm Noi 22, 2008 9:41 pm

Drept completare la cele spuse mai sus, vă recomand un scurt dar percutant articol al domnului Marius Mioc : http://www.procesulcomunismului.com/mar ... sechir.htm .
Emil Sangeorzan
 
Mesaje: 128
Membru din: Joi Mar 09, 2006 4:48 pm
Localitate: Timisoara

Mesajde C. Dobre » Dum Noi 23, 2008 9:06 pm

Pe blogul lui Iliescu puteţi vedea dedicaţia pe care Virgil Măgureanu i-o dă lui Iliescu pe respectiva carte: "Domnului Preşedinte Ion Iliescu, omul care a făcut istorie atunci cînd toţi ceilalţi nu se aflau la înălţimea ei"


Iliescu a abandonat "NO COMMENT" si acum trece la atac "din toate pozitiile", cu 'vigoare revolutionara'. http://ioniliescu.wordpress.com/2008/11 ... entarii-1/

Autorul represiunii din Piaţa Universităţii şi al diversiunii de la Târgu Mureş care se dă în spectacol ca mare dizident complotist împotriva lui Ceauşescu şi anti-comunist convins (încă din anii '70 !...) ! Ar fi doar ridicol, dacă nu este cu totul dezgustător !


Magureanu este un criminal veros, de cea mai joasa speta, si un diversionist tenace care doar speculeaza sentimentul romanesc de masa, cu unicul scop de a scapa de justitie. Daca va si scapa, asta va fi alta poveste si atunci va ramane doar speranta in Judecata Divina.
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde Marius » Lun Noi 24, 2008 10:01 am

Observ că, cu întîrziere, comentariul meu a apărut pe blogul lui Iliescu.
În 1994, cînd ieşise primul raport SRI despre revoluţie, am cerut destituirea lui Măgureanu din fruntea SRI, la o conferinţă de presă a asociaţiei "17 Decembrie": http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11 ... magureanu/
Pentru ultima apariţie editorială a lui Măgureanu vezi http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11 ... n-iliescu/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Domnul Magureanu este bine blindat

Mesajde Emil Sangeorzan » Mie Noi 26, 2008 6:21 pm

Domnule Marius,

E zadarnic să nutrim asemenea speranţe ! Nu uitaţi că stimabilul a luat cu dânsul, la plecarea din S.R.I., cateva zeci de dosare prin care are la mână pe un număr important de "sus-puşi" (şi astăzi). Dacă cineva îşi va permite vreodată să-i atingă augusta-i persoana, va trage cu el (la fund) mult prea mulţi "notabili". Să nu uităm că şantajul a fost şi rămâne principala armă a domniei sale şi că a ştiut şi ştie să o folosească în continuare cu mare eficacitate. Magistraţi, deputaţi, senatori şi mari ştabi din Ministerul de Interne sunt la mâna lui ! Nimeni nu mişcă în front - de teamă să nu se afle "ce ştie Măgureanu şi ce poate spune" !...

Dacă mai luăm în calcul şi "independenţa" justiţiei din România, ne putem pune pofta de dreptate în cui !

Măgureanu este blindat ! Şi-i poate privi pe toţi românii cu aceeaşi aroganţă şi dispreţ ca şi până acum.
Emil Sangeorzan
 
Mesaje: 128
Membru din: Joi Mar 09, 2006 4:48 pm
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Noi 29, 2008 3:59 pm

fara doar si poate; Magureanu este o figrua odioasa, cum sunt prea,prea multe aciuite prin ograda noastra numita România poate nu gresesc sa-i zic

rroamnia

insa, de ce se mai contesta si azi, dupa apropea 20 de ani ca in 1989 a fost vorba de un plan bine stabilit, respectiv in rromania s-a aplicat Planul DNSTR, care a avut suces, rezultatul final releva acest aspect. Magureanu a fost parte din aceasta lucratura, si-a facut treaba ptr care a fost pregatit.

Cu siguranta ca multor rivulutionari le vor cadea plombele ... ptr ca nu este de ici de colea ca fostul sef al serivicilor secrete sa dezvluie (confirme), lovitura de stat, fie el si odiosul Magureanu , cred ca o asemena confirmare are mai mare greutate decât ce spun eu, rivulutionarul (citeste dobitocul ce a pus botul la vrajeala bolsevico).

Cea ce spune Magureanu o zic de multe vreme totii fosti sefi ai serivcilor de informati din Occident si Ungaria, eu am pe casete aceste declarati inca din 1998, ba as compelcta

inclusiv una a Gr Stanculescu...

acum cum fusa asta pusa, pi limboiul maghiar ori rus ori inglijeste... va las sa ghichiti dvs... Asa ca afirmatia lui Stanculescu cu casetele eu pot confirma o declaratie ampla a sa o am si eu... declaratie fff interesanta care confirma multe si de mult, multa vreme, numai ca rivulutionari nu vor sa piarza legenda bolsevica...

In rest... aha, vine din nou Decembrie incepe showul rivulutionaro-neoblosevic
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009