Sectorul CIVES
 
 

Petre Roman, recunoaste-acuza grupul nostru!

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Petre Roman, recunoaste-acuza grupul nostru!

Mesajde Octavian Mihaescu » Mie Iun 01, 2005 12:38 pm

In emisiunea "vorbe despre fapte" din 31.05.05, în care s-a dezbatut acel sângeros Iunie 1990, Petre Roman va face o afirmatie uluitoare. Dar pâna ajungem la aceasta sa facem o schita a emisiuni.

Nu am înteles motivul pentru care reprezentantul victimelor din Iunie 1990, Dl Viorel Ene, trebuia tinut în fata Teatrului National, de unde s-a transmist Live dezbaterea, desi locul Dl Ion Caramitru ramasese liber, pe care putea fi invitat câteva minute si reprezentantul victimelor, daca se va argumenta lispsa de spatiu sau scaune, ba mai mult a lispsit si Ion Iliescu, bolnav fiind. Cu toate acestea Dl Ene, a fost tinut in batjocora la doi metri de sala în care se transmitea, dezabtea evenimentele. Cu exceptia Filmului Documentar adunat din bucati de Stere Gulea, care fie vorba într-e noi prea video-clip parea, totusi s-a întels esentialul, cu greu dar SMS-urile trimise de tienri pâna în 20 ani, m-au impresionat, chair si de cei care au apaludat mineri. Cu exceptia acestui documentar am avut surpriza sa aflam ca Voiculescu si Roman sunt ingeri, au sutinut demonstranti, ba chair si Razvan Teodeorescu a iesit alb ca zapada, de Dinescu ce sa mai vorbim, care cerea sa fim urgent cu presiunea furtunurilor curatati. Ei a fost prezent si Emil C-tinescu, care cerea culturalizarea fenomenului, facând din Petre Roman o victima a minerilor, fortelor conservatoare (nu ne-a spus care), oponente democratiei, as se scrie istoria, as o învata tienretul azi! Daca mai aduagam si acuzele ceausiste a lui Alex Mihai Stoenescu, Petre Roman va avea câstig de cauza, ba si Iliescu se va spala! Dar despre ce este vorba:

Pentru prima data dupa 15 ani, o persona avizata (ci nu orcine), recunoaste (desi acuaztor), rolul central jucat de gruparea Ion Radoi, Puiu, deci al grupului nostru, in care recunosc (desi sunt acuzat ca fascist, destabilizator si azi dupa 15 ani) , am fost si eu parte în acel vârf organizatoric incepând cu vara lui 89, respectiv 21 dec 89, dar începutul s-a nascut în 26 dec 89, când gruprea noastra C.D, condusa de Ioan Alexandru, s-a unit cu PNT, respectiv Coposu. Este adevarat ca toate demonstratiile începând cu 12 ianuarie 1990 sunt opera noastra, inclusiv nasterea primului Parlament dp 89, acel CPUN, unde este normal ca Petre Roman sa nu ne uite cu usurinta, doar am dat bataie de cap FSN-ului, de care si Iliescu se plânge lui Gorbaciov, care-i da reteta pentru distrugerea noastra, reprezentanti imperialismului, azi ar fi ceva de genul portocaliilor. Cum sa uite Petre Roman, doar în 28 Ianuarie dupa ce au ajuns la M.A.N cu tabul in care fusese bagat Coposu impreuna cu Radoi, va aplica prima s-a metoda de invrajbire interna a PNT-cd, reluata si de Iliescu (identic), care va exploda in partid si, datorita naivitati s-au ..., a lui Coposu! Este un punct de mare importanta acest detaliu care multe necunoscute le poate aduce la lumina, pentru ca sunt radacina decapitari PNT-cd, a opozitiei autentice.

Sa trecem peste detali si sa vedem de ce Petre Roman, acuza gruparea noastra de a fi fost unelte a securitati, fascisti, ba chair si cei care ar fi compromis partea frumaosa , idealsita din P-ta Universitati. Pentru ca Dumitru Dinca se afla printr-e noi, el stie mai bine , poate confirma, ca; Imediat dupa 20 mai 90, la apelul lui Doina Cornea, noi ne-am retras din Piata, pe care o vizitam pentru a observa cu durere degradarea, compromiterea acesteia de catre Dinca si Maries. Ba mai mult, dupa ce am dat scânteia cu ocazia refuzuli intrari în tara a M.S Regelui Mihai, am predat , lasat stafeta lui Dinca, ulterior s-au afiliat studenti, elevi si intelctuali care trebuia spala fata lor lasa de pâna în 89. Prin urmare în P-ta Univ, respectiv la greva foamei din grupul nostru nu ramasese individual decât Gradin, pe care l-am sfatuit sa inceteze, refuzând. Deci noi nu putem fi acuazti de fianlul degradant al fenomenului, care a condus la mineriada ci as cum s-a recunaoscut de catre insusi Roman, Teodorescu, Voiculescu doar de partea s-a care s-a dovedit reala în timp, ce a dat dreptate cererilor noastre, care se aplica azi abia în Ro, pentru care tara a ajuns ca vai de mama ei! 15 ani pierduti inutil!

Nu pot întelege cum de se poate minti în asemena hal?! Pe de-o parte suntem cunsocuti ca initatori, se recunoaste verdicitatea actiunilor noastre, insa roadele acestea le culeg azi tot calai, cei care sunt vinovati de rezultatul catastrofal în care a ajuns România. Ba mai mult, cinismul, nerusinarea fara margini au tupeul sa pozeze în victime, aroge merite eroice, te crucesti nu alta! Dealtfel insusi faptul ca Dl Viorel Ene, reprezentantul victimelor din Iunie 1990 a fost tinut la usa, acordânsui-se 3 minute de interventie, reflecta cât se poate de clar murdaria , josnicia politicienilor români. Dupa stiinta mea, Dumitru Dinca se afla în România, era cel mai indicat sa fie chemat, interviat, pentru ca as cum si grupul nostru îsi are partea sa din intregul fenomen, la fel si Dinca, care orce se va spune a fost un important pion din 21 dec 89. Eu nu îmi permit acuza pe Dinca de a fi fost unealta celor care doreau compromite ci cred si astazi ca din naivitate a facut acest joc, cum dealtfel si Coposu a cazut în plasa diversionistilor.

Daca dorim afla adevarul, apoi sa chemam la bara ambele parti, nu doar cea oficiala, care se apara întotdeuna profesionsit, care din pacate este sutinuta si de TVR, acest monstru care ne-a mâncat sufletele, intoxicat , manipulat de la nasterea sa si pâna azi 1.06.05, când scriu acest material. Daca suntem cunoscuti, de ce nu suntem intrebati fiecare in partea sa, cum a actionat? De ce suntem si azi acuzati cu nersuinare?

Cert este ca Petre Roman ne-a facut un servicu foarte mare, fie constient fie din greseala, eu cred ca s-a împotmolit si, refulat subconstientul, spus adevarul. Pentru ca; as cum stim foarte multi îsi aroga as zisele întietati a celor petrecute dupa 89, inclusiv a fenomenului P-ta Univ, prin porumbelul scos din gura lui P. R, s-a clarificat un prim pas de mare importanta, de la care trebuie plecat si asemni unui puzzle am putea afla adevarul, reveni meritele celor carora li se cuvine si vinovatia celor ce si le aroga, confisca si azi dupa 15 ani! Nu poti incepe constructia unei case fara fundament, la fel este si cu acest as zis adevar, care trebuie pornit de la radacina, iar aceasta se afla în ograda noastra, pentru ca as cum spuneam contine multe elemente de baza, de mare importanta incepând cu 12 Ianuarie 1990! Abia acum înteleg motivul pentru care gruprea noastra a fost si este exclusa din orce referire istorica, insusi Alex Mihai Stoenescu o baga sub pres. Pentru ca trebuie spus, fara nici o modestie, va refula parti care sunt sub cheie ptr 50 de ani! Iar daca se va fi vorbit deschis, analizat la rece, eroi de carton, "pietrili romanesti" emilisti costacesti, slugoi, lasi ar cade de pe piedestal, inclsuiv figuri de marca a intelectualitati care azi beneficiaza nepermis ca si Roman.

De ce am iesit atât de violent, lipsit de modestie, pe care am avut-o pâna nu de mult, drept dovada nu am cerut nici un drept, nu am certificate de erou revolutionar! Pentru ca nerusinarea a atins de mult cote neprmise, tineretului i se adimistreaza o minciuna de proporti care via TVR se va impune in constinta, deveni adevar istoric. Adica eroi autentici unelte a sistemului criminal, iar criminali eroi, salvatori ai neamului. Sa se termine odata cu mascarada asta!

Octavian Mihaescu
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Iun 02, 2005 5:53 pm

Marginalizarea reprezentantului victimelor mineriadelor si demonizarea grupului Puiu-Radoi-Mihaescu, in "contrapartida" cu "pupat Piata Independeti" (jalnic-suspectul Constantinescu, etern-manipulatoarea TVR, Roman, Gelu Voican, Gulea, Dinescu s.cl.) a aratat inca o data, celor care intr-adevar vor sa vada, unde a fost si unde se afla Romania post-Ceausescu.
Imi pare rau, dar "mesajele SMS ale tinerilor" au fost si ele o mare manipulare. De ce? Pentru ca ele - in buna parte manipulare a realizatorilor emisiunii - ne spuneau un singur si foarte mincinos lucru: ca vinovat de cele intamplate este exclusiv pensionarul Ion Iliescu. Or, adevarul e ca responsabilitatea este a intregului sistem pe care Iliescu l-a patronat pana mai deunazi. Si care astazi e la fel de in vigoare si omniprezent, insemnad intre altele: Securitate, PSD, Televiziunea publica, buna parte a actualei puteri, Televiziunile si ziarele lui Dan Voiculescu, ale fratilor Paunescu, ale lui Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, Dinu Patriciu, Sorin Rosca Stanescu, "lideri de opinie", "institute de sondare a opiniei publice" etc etc etc.
Pana cand diagnosticul nu va fi pus corect, Romania nu are nici o sansa sa se faca bine.
Valerian Stan
-----
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 03, 2005 4:08 pm

"negara" <negara@t-online.de>
Date: Fri Jun 3, 2005 1:23 pm
Subject: Pagini uitate/Pagini cenzurate negara_09
Offline
Send Email

Documente compromitatoare.

(pagini uitate/pagini cernzurate)

In februarie 1990 sunt invitat eu cu Ion Radoi, pe atunci predesintele PNTCD de atunci, la Congresul Tineretului Crestin-Democrat din Europa tinut la Pisa in Italia.
La terminarea Congrasului, carte a tinut citeva zile, eu cu sotia mea, suntem invitati la Roma la d-l Ghilezan, un vechi prieten al d-lui Corneliu Coposu, de unde ridicam pntreu PNTCD un automobil tip Ford-Capri tip Sport pentru conducerea PNTCD. De asemenea ne ducem la Napoli pentru a ridica de la o "baronesa" o masina Mercedes. Aceste doua masini vor fi distruse in curtea PNTCD de catre mineri in timpul mieriadelor cind sediul partidului din B-l Carol va fi devastat. Ar fi normal ? Pentru pagubele acestea PNTCD ar trebui sa dea in judecata pe faptuitori de atunci a acelor mineriade: Ioan Iliescu, Petre Roman, Adrian Nastase, Traian Basescu. Conform acestui act atit eu cit si Ion Radoi am beneficiat de Pasapoarte tip "S", adica pasapoarte de seviciu. Deci eram persoane oficiale din partea Romaniei la acest Congres. Acestea a fost singurele masini care dispunea PNTCD in aceea campanie electorala de tip "circ" pe care le-a organizat FSN impreuna cu alti "gansteri internationali". Era la mintea cocosului ca in acele conditii nu era posibil ca PNTCD sa cistige acele alegeri, care din start au fost mistificate si masluite. Pe acel fundament mincinos, de atuncea din 20 mai 1990, s-a cladit asa zisa "democratie" a Romaniei cu consecinte dezas-
troase pentru poporul roman , atit morale cit si economice, si care dureaza si acuma. Ieri noapte, tirziu, TVR-1 dadea un film despre homosexualism, care cu siguranta in marea majoritate a statelor din SUA nu a jucat. Asa ceva nu am vazut nici in Germania.

Pe vremea aceea "revolutionara" starea tehnica si inscrierea in circulatie a masinilor se facea la Pavilionul Expoziononal de la Casa Scitetii.
O masina a fost inscria pe numele lui Ioan Lup, vicepresedinte PNTCD si Ion Diaconescu, tot in acel timp vicepresedinte al PNTCD. Domantia am notificat-o la Notariatul de stat din Piata Amzei la 09.04.1990.


Victor Negara

P.S. Pe vremea aceea "revolutionara" starea tehnica si inscrierea in circulatie a masinilor se facea la Pavilionul Expoziononal de la Casa Scitetii.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Iun 03, 2005 4:29 pm

Victore

Tu ai vazut în 15 iunie masina, (fordul), cum arata? Erai în Ro sau afara? Nu mai stiu. sa fi vazut circul din sediu, ce imagine ca nu o pot uita niciodata. Sti cine a condus mineri, l-am vazut cu ochi mei, dat nas în nas, ehe ... deia nu vrea Stoenescu sa dea istoria noastra.

Un anume Puscas, fost secretar PCR, Mina Livezeni, spaima Vai Jiului, in Biroul caruia în 17 Noi 87, au fost striviti capi manifestelor aruncate si în Petrosani, mai ales în sediu Minei în data de 14-15 Nov 87, orele 20-22. Pentru ca aceia a fost prima mea actiune concreta anticomunsita, am avut ocazia sa îl cunosc pe acest Puscas, spaima minerilor din aceea vreme. As ca uite draga Victore, ca am avea pe cine trage la raspundere directa, nu numai Cosma, Iliescu etc! Pai, cum sa dea Stoenescu datele astea, ar mai iesi basma curata structurile aparatoare a socialsimului victorios!

Mai baga material, vezi ca am vb cu Radoi, trebuesc materiale si din partea ta, cât si a tuturor. Nu da totul pe virtual ci selectat!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Iun 16, 2005 3:08 am

Referitor la emisiunea "Vorbe despre Fapte" din 31.05.2005 transmisa la TVR-International.

Referitor la emisiunea "Vorbe despre Fapte" transmisă la TVR-International pe data de 31.05.2005. în care Petre Roman acuză asa zisa "grupare Ion Radoi- Ion Puiu", ca o formatiune de tip fascista, as dori să fac citeva precizari:

Deşi personal nu am vazut acea emisiune, totuşi din relatările celor care au vazut acea emisiune printre care : Octavian Mihăiescu (din Germania) şi Ivan Horia (din Italia), ambii membri PNTCD în acea perioada si participanti la demostraţiile din Piata Univesităţii, doresc să fac citeva dezvaluiri pe care le-am facut si-n anii trecuţi, însă conducerea de atunci a Romaniei nu le-a luat în seamă. În cazul mineriadelor din iunie 1990 am trimis mai multe faxuri din Germania, dela faxul Ing.Buero Thomas Grebner din Speyer, unde lucram, către preşedintele Emil Constantinescu şi consilierii săi. Nu este nici o întimplare, faptul că, la acea emisiune din 31.05.2005 de la TVR-International să apară alături de: Petre Roman si Emil Constantinescu. De fapt, ei s-au şi felicitat împreună la sediul PNTCD din B-l Carol I pe data de 07.01.1997, cînd CDR sărbătorea pe Sf.Ion în onoarea lui Ion Diaconescu. Cind m-am apropiat de Petre Roman sa-i spun cîteva cuvinte a spus că nu mai are timp. După aceea şi Emil Constantinescu a fost strigat iute afară de către un om de pază din suita preşedintelui, spunîndu-i că, ar avea o convorbire telefonică urgentă cu Chişinăul.

Cu privire la afirmaţia lui Petre Roman din data de 31.05.2005 la TVR-International în care am fost făcuţi fără neruşinare ca "fascişti", mulţi dintre noi care eram membrii PNTCD, această afrimatie un este un lucru nou. Acelaşi acuză de a fi "fascişti" l-am auzit si din gura securitaţii lui ceauşescu, cînd un grup de vreo 30 persone care frecventam cursurile lui Ioan Alexandru de la Universitatea Bucureşti am fost anchetaţi de către securitate pentru faptul că, îl vizitaserăm pe Petre Ţuţea acasă, în mansarda unde locuia lînga grădina Cişmigiu. În acea perioadă Petre Ţuţea era foarte bolnav. Nu putea sa mergă şi se urirna în pat. Toată lumea credea că, renumitul om de cultură şi filozof ce a stat în nichisorile comuniste tipm de 17 ani, va muri cît de cuînd. La sugestia lui Ioan Alexandru, spusă în plină aulă a Universităţii de la Facultatea de Limbi Clasice şi Romanice, cât si a pictorului Sorin Dumitrescu, s-a format un grup pentru ajutorarea lui Petre Ţuţea. Securitatea a prins de veste şi a urmat aceea anchetele. Printre cei anchtaţi au fost : Marian Munteanu, Victor Negară, Silviu Despa şi mulţi alţii care veneau la cursurile lui Ioan Alexandru la Universitate în acel timp. La acele anchete ale securitatii ţinute in lunile de vara ale anului 1989 am fost acuzaţi de "fascism" de către organele de anchetă ale dictatorului ceaşescu.

Eu, care în aceea vreme aparţineam de Biserica Creştin-Baptistă "Sf.Treime" din Bucureşti, ca si Octavian Mihăiescu, am ramas "înmărmurit" la astfel de acuzaţii venite prin gura maiorului "Marinescu", cel care m-a anchetat. Aşa că, astfel de cuvinte înjositoare venite prin gura lui Petre Roman la adresa noastră nu mă miră. În ele răzbat aceeaşi ură anti-creştină înreptată împotriva lui Ioan Alexandru, cît şi împotriva tuturor ce au în sufletul lor un creştinism militant.

Apropos ! Si preşedintele George W.Bush a fost acuzat de "fascism", atît el cît şi înaintaşii din familia lui, de către unii aşa zisi "democraţi" din SUA, sau împotriva Papei Benedict al XVI-lea. Motivul acelşi : "cînd eşti privit de atei ca un creştin militant ". Lupta anti-creştină nu s-a sfîrşit o data cu terminarea războilui rece sau cu prăbuşirea ateismului de tip comunist. NU ! Această luptă îmbracă acum alte forme, însă în străfunduri ea are aceeaşi ură.

Pentru cei care nu ne ştiu timp de 15 ani, din motive bine ştiute: " Noi suntem gruparea creştină a senatorului şi poetului Ioan Alexandru. După părerea mea, Ioan Alexandru a fost omorît. În acea perioadă a verii anului 1994 Ioan Alexandru îşi îndrepta direct acuza împotriva lui Ion Iliescu în timpul vizitei militarilor americani crestini de pe misiunea spaţiala "Apollo 16", citez: "Într-o Ţară care se declară peste 90% creştină, nu au dreptul la conducerea acestei Tări forţe anti-crestine sau liber cugetătoare". După terminarea acelei conferinte tinute în sala Dacian, prin parbrizul masinii cu care venisem din Germania, dupa vizita noastră la predeintele Richard von Wiezsäcker, Ioan Alexandru mi-l arată pe Virgil Măgureanu. Se uită la mine si-mi spune întrebîndu-se: "Ce o fi căutat aici ?". La cîteva zile la Arad Ioan Alexandru va suferi acel atac cerebral care va duce în final la moartea senatorului.

Din această grupare "Creştină" a lui Ioan Alexandru din perioada comunista au făcut parte : Ion Rădoi, Marian Munteanu, Octavian Mihăiescu, Horia Ivan, Silviu Despa, Gabriel Klimowicz de la TV-N24, Victor Negară şi mulţi alţii, care în acele vremuri veneau la Universitate şi ascultau "Cuvîntul lui Dumnezeu" în original ebraic, spus atît de muninat de Ioan Alexandru. Mulţi dintre noi am fost în Piaţa Universităţii în noaptea de sînge din 21.Decembrie 1989 cînd Ioan Alexandru va trece cu Crucea si Icoana lui Iisus Hristos printre cordoanele de soldaţi: de la Piaţa Romană până la Piţa Universităţii.

Însă, a se arunca asupra noastră vina mineriadelor din ianuarie-iunie 1990 sub masca ca am fi "fascisti", aşa cum a făcut-o d-l Petre Roman în emisiunea TVR-International din 31.mai 2005 mi se pare o jignire profunda adusă tineretului din acele zile ce au stat ca nişte miei "la înjunghiere" înaitea glonţelor comunismului de tip ceauşist, ce dărîmase si distrusese zeci de biserici si de mănastiri în acele vremi. În nopatea de 21 Decembrie 1989 a fost un refuz al tineretului creştin al României de a nu pleca acasă pîna nu păna nu va dobîndi libertatea conştiinţă şi de exprimare creştină autentică conform tradiţiilor şi obiceiurilor cele mai profunde ale Poporului Român. Tinerii din acea noapte de sînge strigau :

Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă

Pînă nu vom dobîndi libertatea noastră !....

ŞI JUSTEŢEA NOASTRĂ ÎNAINTEA NAŢIUNII SI ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU. Amin !

VREM DREPTATE PENTRU CRIMELE ŞI SÂNGELE NEVINOVAT VĂRSAT!



Victor Negară

(Karlsruhe-Germania)
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Iun 16, 2005 6:31 pm

Luni 13.06.05, fusese programat la TVRi o Editie Speciala, continuatoare celei din 31.06.05, de care am mai vorbit. În pagina internet-program si teletext a TVRi-ului fusese anuntata ca eveniment special, transmisie Live. Anunt care a fost de gasit pâna la orele 18.30, emisiunea trebuind incepe la ora 21.45, sfârsind la 23,30. O transmisie astepatata cu sufletul la gura de disapora dar, mai ales cei care au fost implicati in evenimentele din Iunie 90, majoritatea emigrati.

Cei care vor fi ascesat Teletextul TVRi, sau pagina internet, dupa orele 19, au putut constata subit o schimbare de program, Editia Speciala fiind scoasa din program in foarte mare graba. In teletext am constatat ca înaintea orei 22, exista un ("accidental") intrus de 23,05. Asa o fii pe la Bucuresti-TVRi, una ora inainte, douo înapoi. Nu voi comenta rautacios emisiunile bâlbâite pe care TVRi le-a dedicat evenimetelor. Mentionez doar ca în locul Editiei Speciale, a fost adus Octavian Andronic care proslavea(apara de mama focului), pe Iliescu (Revista Presei, Horia Grusca),urmând o emisune-reluare tabloid "te uita (unde?), ce ai uitat"

M-am intrebat care sa fii fost ratiunea anulari subit a transmisiei, cine a dat acest ordin? Incerc sa dau un raspuns posibil!

In urma publicari replici mele, care s-a datorat demonizari grupului nostru de catre Petre Roman, se pare ca cineva s-a trezit la realitate. Prevazând un potential pericolul ca acest subiect sa mai fie dezbatut Live, dat fiind ca in exil-diaspora, sunt alungati majoritatea celor care au fost implicati direct, care vor protesta impotriva manipualari, minciunilor debitate, confiscari abuzive de catre cei care au fost implicati in represiune, care cu obraznicie insista a vopsi si în eroi ai evenimetelor. Îsi permit o asemena nerusinare pentru ca in Romnia nici dupa 15 ani, nu se cunoaste despre ce a fost vorba cu adevarat. Documentarul lui Stere Gulea (ptr prima data difuzat), a generat SMS-urile trimise ce au relevat acest paradox, anormalitate debila. Cu aceasta ocazie abia dupa 15 ani s-a aflat ce-a fost cu adevarat in Iunie 1990. Evenimentele se doresc confisca de catre cei implicati, corifei/vinovati sunt interviati, supermediatizati, mizându-se pe trecerea timpului, a dezinformari excesive, pentru a le spala trecutul (au devenit eroi-vicitme) si reinstala in vârful societati romnnesti. Existenta noastra care ne-am salvat vietile prin exilare deranjeaza Bucurestiul, care trebuie spus a ucis pe multi (vezi Cimitirul Straluesti). Numai din Grupul nostru au murit misterios trei colegi implicati in evenimete, concret; Dr Ciobanu Cristian ucis bestial in Belgia, .. Tautu, autorul declansari fenomenului P-ta Univ, ucis in Ro si, un alt coleg, de care are cunostinte detailate Dl Negara Victor. Inclusiv Poetul Ioan Alexandru se presupune a fi fost ucis, din considerente mai "înalte"

Aceasta ar fi dupa parerea mea ratiunea pentru care în ultimul moment a fost suprimata transmisia Live a Editiei Speciale!

Cred ca se impune urgent a aduna marturiile tuturor participantilor, a grupului nostru de care se teme cel mai tare Bucurestiul lui Petre Roman, Iliescu, sistemul moscovit-kgb-ist, caruia i-am dat cele mai mari dureri de cap si, îi vom mai da cu siguranta. Pentru ca as cum spuneam si în Articolul precedent, in ograda noastra se afla o fibra importanta a radacini adevarului pe care îl cautam. Eu pot aduce dovezi privind numele celui care a condus distrugerile de la PNT, cât si atrocitatile din P-ta Univ. Este vorba de fostul Secretar PCR al Minei Livezeni ,pe nume Puscas, in biroul caruia au fost casapiti în Noimembrie 87, cei prinsi cu manifeste anticomuniste. Exista o legatura cu Brasovul, atunci am scapat din mâna lui (fiind prima mea actiune contra regimului), pentru ca si in Iunie 90 prin minune sa-i scap din nou din mâinile sale (am dat nas în nas cu el). Domokos cel care a insistat sa-i taie gâtul amicului Marian Munteanu, tot de la Livezeni provine. Si as mai putea afirma ceva foarte important! Majoritatea teroristilor din 89, din Valea Jiului au provenit! Spre ex; Camarasescu, terorist prins asupra faptului, inarmat (a fost filmat de sârbi în detaliu, detin caseta), in Iunie 90 va suspenda/devasta Publicatia R.L. Necesita o dezbatere foarte serioasa, este clar ca teroristi din 89, au activat în Iunie 90, Tg Mures etc! Acesta ar fi doar un aspect nu lipsit de importanta, care poate dezleaga enigma teroristilor din 89!

Pericolul care exista în România este ca garnitura parfumata gen Roman sa se reinstaleze (dupa epoca Iliescu,) la putere din nou, in fapt asta se si urmareste, o continuitate a sistemului. Este timpul sa îi demascam (ca sa parafrazez tot pe P Roman), ca tineretul sa cunoasca cine sunt, altfel existând riscul sa se impuna în memeorie ei insasi ca eroi si victime!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Lun Aug 08, 2005 4:23 am

Acest PSD, fie Iliescu, Geoana, Roman, Nastase, impreuna cu Ponta&, trebuie sa dispara complect, nu ideologia social-democrata ci lideri acestui partid-mafiot, care au distrus, pus in pericol interesele vitale ale României, clasat pe ultimul loc in tot estul european, facut de rusine pe orce român.
Tot raul de la aceasta grupare , garda a II-a comunista, neocomunista, democrata, se trage. Mafia instaurata sub bagheta lui Iliescu&PSD s-a instaurat în Ro. Câta vreme mai stam cu acestia sub acelasi acoperisi? Este timpul, (15 ani), sa alungam aceasta grupare nefasta pentru Ro.

Cine este de vina? Securitatea, o fii facut la incpeut jocurile PCR-FSN, as este, le stim, insa nu aceasta mai mentine cu peste 30% acest partid, ci electoratul (mare parte din el), caruia îi datoram din 20 Mai 1990, aceasta plaga numita FSN-PSDR-PSD-PCR-PCCUS.

Ne plângem ca n acest PSD a disturs polul C-D, respectiv PNT-cd, as este, insa observam ca nici macar nu au (si am) fost capabili sa construiasca un pol Social-Democrat autentic. CDR-Ctinescu, la readus la putere, sa nu uitam, aceasta a fost marea nenorocire ce a cazut pe capul nostru, de care nici azi nu mai scapam.

Unde este noua clasa politica, unde sunt tinerii, aceia in care toti îsi pun nadejdea mântuitoare, unde sunt? Afara, in Occident, aiurea, ne amagim, imbatam cu apa rece, sunt lipsiti de caracter, lasi, dar nici prea mari destepti nu am prea fatat dupa 89. In nici un partid existent in Ro nu vad un tânar promitator, de presa ce sa mai vorbim...! Cine va lua locul lui Octavian Paler, pe al lui Corneliu Coposu, nu vad pe nimeni, negura densa, sinistra la orizont. Ce tinerii, sa vorbim de generatia mea, care a fost tânara în 89 si, care in mod normal trebuia sa nasca lideri care sa smulga, alunge impostori la groapa de gunoi, unde sunt acestia?! Ce a emigrat toata Ro?

Ba mint, uite un schmecher, un bandit , numit Basescu s-a impus, dar tot din sistem, vorba lui , ca gura pacatosului adevar graieste. Si ptr ca tot am ajuns aici, amintind de religie. Nici in acest domeniu nu am dat nimic, socio-cultural, aiurea in tramvai, tot nimic nu se vede, ba în 2000 ne tipa la megafoane sa votam pe Iliescu-PSDR!

Ne bate pâna si Dumnezeu pe obraz, de atâta nerusinare in care persistam, construim cu chiu cu vai , ptr ca a doua zi sa fie laute de ape, furtuni si alte calamitati. Iata blestemul , in care ne zabtem de la Manole citire, dar oare numai asta sa fie, ba, uite si Miorita si, si si câte nu am putea vedea, daca ma vrea.

Este si va ramâne o mare pata de rusine, daca aceasta formula a PSD, Iliescu, Roman, Nastase, Geoana si tot alaiul mafio-comunist, vor mai avea sutienre electorala, ce este prea mult strica! Deja putem vorbi de simtom patologic!

O.M
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Noi 10, 2005 7:40 pm

Securisti lucreaza in toi si azi! cartea mea a fost disturusa, raspunsul tipografului-editor.
1000 exemplare complect distruse, desigur biligvn, român-german

Tavi, eu am scos 20 de exemplare dintr-un pachet luni dimineata, nu vineri cand le-am adus. Trebuia ca si cele scoase de mine din pachet sa aiba ceva. Or, aceastea arata impecabil.

Sa-ti raportez un incident: stii ca i-am dat doua exemplare lui Razvan Sarbu, unul pentru ei, care faceau transportul, si unul pentru tine sa vezi cartea inainte de a desface pachetul.

Si Razvan Sarbu - care s-a uitat repede pe coperta a patra - a comentat: A, batut de mineri, asa ne laudam? ceva de soiul acesta. Pe urma, a doua zi m-a sunat sa-mi spuna ca se schimba masina si mi-a dat numarul nou de telefon.

Decat daca tineau fiecare pachet intr-o baie de aburi, sa strice inauntru fara sa se vada si la suprafata. Pe pachete erau lipite etichetele mele, cu destanatarul si expeditorul? Si pe hartie este scris si din tipografie 100 exemplare pe fiecare pachet? Eu asa le-am dat. Cum sunt pachetele, cinci intr-o hartie bleuatre si cinci in hartie alba? Verifica toate aceste elemente. Pe unul dintre pachete eticheta cu destanatul, la care am adaugat orasul unde opreste masina, este lipita peste o adresa fara acest detaliu. Verifica. Poate descoperim unde este raul. Eu inclin sa cred ca nu in tipografie, pentru ca, repet, trebuia sa fie stricate si exemplarele mele.

De ce pe adresa trimiti acum mesajele? Pentru ca eu iti raspund, fac reply si nu pleaca. Trebuie sa copiez si sa trimit de pe adresa pe care o am in calculator, ceea ce fac si acum.


10 noiembrie 2005
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Mai 18, 2006 12:10 pm

Nici eu nu am auzit de el, m-a intrebat si pe mine Dl Stoenescu,i-am raspuns ca nu stiu nimic de un anume Horia Nita, nimic de faza cu TVR

Radoi a confirmat pe msg, ca l-ar fii cunoscut si chair stia mult mai bine, inclusiv TVR. Nu ai auzit ptr ca noi îl luam in derâdere la nistro, credeam ca este diliu. A existat un astfel de diliu, dar nu stiam exact despre ce este vorba. Eu nici azi nu îmi amintesc cu precizie o astfeld e întâmplare, am comunicat si Dl Stoenescu. Cred ca trebuie întrebat si Horia ptr ca a fost si el in conducere.

REpet! Nu am spus ca eu stiu de un asemena individ si fapt petrecut, am transmis si Dl Stoenescu!

Ptr confirmare

Octavian Mihaescu
--- In Spiritualitate-Crestina@yahoogroups.com, "Negara" <negara@...> wrote:
>
> D-le Octavian Mihaiescu,
>
> din cate imi aduc eu aminte, si ma pot lauda ca as avea o memorie destul de buna, nici dumneata si nici Ion Radoi nu v-am auzit de unul Horia Nita in 1990 ? Ca o curiozitate : Cum l-ati vazut la televiziune cu Ion Puiu cu acest Horia Nita si cand in 1990 ? Din cate cunosc Horia Nita, nu a fost niciodata la Ion Puiu in birou la PNTCD in 1990 ? Cum apare asa dintr-o data, "brat la brat" cu Ion Puiu la TVR-Libera ? In ce imprejurari s-ar fi petrecut acele lucruri, fara ca Conducerea PNTCD sa stie de acel fapt ? Nici d-l Barbu Pitigoi, pe care l-am intrebat special telefonic acest lucru, nu cunoaste si nu isi adunce aminte o astfel de "intimplare" ? Ar fi interesant de stiu ? Va dati seama ca era "cazul" unei excluderi din PNT-CD. ori Ion Puiu nu a fost exlus din PNT-CD ci a parasit el partidul, pe motiv ca nu ia convenit suspendarea lui din functia de vice-predenite, pentru o asa zisa folosire abuziva a stampilei PNT-CD. De asemenea as dori si o confirmarea lui d-lui Ion Radoi in acest sens. Eu pe Ion Radoi nu l-am auzit macar o data in 1990 amintind de Horia Nita. Numele acesta imi este total nucunoscut !
>
> ----- Original Message -----
> From: Octavian Mihaescu
> To: Spiritualitate-Crestina@yahoogroups.com
> Sent: Wednesday, May 17, 2006 9:40 PM
> Subject: [Spiritualitate-Crestina] Re: Stoenescu ...
>
>
> Confirm afirmatiile pozitive la adresa lui Ion Puiu, pe care Dl Negara le aduce. Am transmis in acest sens si eu Dl Stoenescu o confirmare ca nu poate fii vorba de de fascism-leginarism, iar Ion Puiu nici pe departe nu poate fii acuzat de asa ceva.
>
> Personal am colaborat cu Ion Puiu, am un interviu (filmat), laut de mine in 1998 circa 2 ore, care este relevant din mult puncte de vedere!
>
> As dori sa fac o precizare!
>
> Dl Stoenescu pune in discutie un fapt real, confirmat si de Ion Radoi, acel Horia Nita, care a aparut in uniforma de legionar, dus la TVR cu Ion Puiu, moment in care PNTCD va fi catalogat de sorginte legionara, extrema. Prinurmare intereseul Dl Stonescu este sa descifreze cum de s-a ajuns aici?
>
> Ma repet!
>
> Ion Puiu nu a manifestat niciodata atitudini extreme ci curat crestin-demcoratice, in fata mea, am fost totusi si un apropiat al sau, eram in conducerea OT-PNTCD in acea perioada! Nici Ion Radoi nu sutine asa ceva cu privire la Ion Puiu, confirma insa nebunia cu acel Nita,d e care mi-am adus si eu aminte, era un diliu de care mai degraba faceam basacalie, uite ca diliu sau nu, a reusit sa ...!
>
> O.M
>
>
> --- In Spiritualitate-Crestina@yahoogroups.com, "Negara" negara@ wrote:
> >
> > Sunt mai multe forte in Romania, se stiu ele care sunt, si care vor sa-l scoata "basma curata" pe grupul: Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voica Voiculescu, Virgil Magureanu si altii din anturajul lor. Ei sunt de fapt, prinicpalii vinovati in declansarea mineriadelor din iunie 1990. Ca o "gaselnita" pentru as acoperi fapte, se arunca vina, si dupa 16 ani, de existenta unui asa zis extremis "legionar" in cadrul PNTCD. Principalul vinovat de existenta unui asa zis "legionarism" la PNTCD ar fi fost Ion Puiu. Istoricul Prof. Alex Mihai Soienescu care se pregateste sa scoata niste carti, despre istoria recenta a Romaniei, vine cu niste argumente, dupa parerea mea, ar fi destul de subtiri impotriva lui Ion Puiu. Multi il acuza pe Ion Puiu ca ar fi o personalitate controversata. Ticu Dumitrescu mi-l caracteriza intr-o convorbire telefonica, ca Ion Puiu era un caracter dificil. Dar pe toti care i-am intevievat telefonic, dintre cei care i-au fost mai apopitati sa dintrte cunoscuti, n-au putut sa defineasca la Ion Puiu, de ar fi fost un exstremist, atata timp cat a fost la conducerea PNTCD.
> > Despre personalitatea lui Corneliu Coposu, din pacate, sunt mai multe puncte nevralgice. Acuza istorica pe care i-o aduc, este faptul ca, desi cunostea ca PNTCD nu va castiga alegerile din 20 mai 1990, totusi el va decide sa se prezinte la ele. Pe langa deturnarea pervesa facuta de grupul grupul de frunte a FSN, ca : Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu, si prin decizia luat de Corneliu Coposu de a se merge la alegeri, se pecetluia definitiv soarta Romaniei, si cu acceptul fostilor detiuni politici ai PNT. PNT reprezenta, in fond, cel mai puternic "partid democratic" din Romania, ce infruntase inchisorile comuniste o data cu lasarea "cortinei de fier".Acest partid, datorida lui Iuliu Maniu, nu participase la guvernare, atit pe timpul legionarismului cat si-n timpul maresalului Antonescu. Si totusi Moscova, datorita si faptului ca, Iuliu Maniu refuzare sa declare teritoriile de peste Prut a nu fi romanesti, va decide sa decapiteze PNT. Dupa parerea mea Romania nu poate fi socotita pe deplin o tara democratica, daca nu se rezolva la nivel de justitie, ceea ce s-a initmplat in iunie 1990. Iar cei vinovati sa fie trasi in fata instantei. Pentru a se acoperii acest
> > neajuns, se confectioneaza "legionarimul" ce ar fi la PNT-CD in 1990. Tap ispasitor ar fi fost Ion Puiu si Organizatie de tineret a PNT-CD din acel timp. Atit biroul lui Ion Puiu cat si birourile oganizatie de tineret, oreganizatie ce era condusa de Ion Radoi, erau in aceeasi cladire. Cei mai multi dintre ei participasera la evenimentel din 21 Decembrie 1989. Unii si-au vazut prietenii si cunoscutii impuscati fara mila in acea noapte de sange. Faptul ca, Corneliu Coposu decide ca PNTCD sa se prezinte la alegeri din 20 mai 1990, ar fi un fapt de reprobabil din punct de verede istoric si moral.
> > Ramane in sarcina istoricilor, se defaca acel "nod gordian" al acelor convorbiri secrete, ce au fost cu siguranta, atunci cand Corneliu Coposu a fost luat singur in tabul armatei cand a venit Petre Roman la sediul PNTCD sa-i potoleasca pe minerii "turbati". In acest sens, dau si pe grupul de discutii "Spiritualitate-Crestina" Ioan Alexandru (Grupul Mansarda), raspunsul meu la unele argumnete Prof. Alex Mihai Stoienescu, despre asa zisul "legionarism" a lui Ion Puiu, pe vremea cand a fost vice-presedinte al PNTCD. Argumente, care dupa parerea mea, nu stau in picioare.
> >
> > Victor Negara
> > .................................................
> >
> > D-le Stoienescu,
> >
> >
> > Tot ce scrieti jos, sunt lucruri care se pot combatea. Inculsiv declaratiile, asa zisele "declaratii" ale lui Corneliu Coposu
> > impotriva lui Ion Puiu.
> >
> > 1) Din pacate cu Corneliu Coposu s-a intimplat "ceva", necunoscut de altii din cadrul PNTCD ? Atunci cand a fost introdus
> > in tabul armatei, cand a venit Petre Roman la sediul PNTCD asediat de mineri. Vezi doamne ?. Sa nu fie omorit de mineri ?
> > Acolo, in acele "discutii secrete", atitudinea lui Corneliu Coposu se va schimba. Desigur ! Sunt forte care vor sa-l dis-
> > culpe pe: Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan,Virgil Magureanu,Gelu Voican Voiculescu si bineinteles foarte multi din spatele
> > lor. Gaselnita ? Extremismul "legionar" la PNTCD la Ion Puiu & Co. (Adica toti cei care eram in corpul B: Inculsiv sectia de tineret a PNTCD. Iar presedinte la tineret era: Ion Radoi )
> > Corneliu Coposu va scrie mai tarziu un articol in Romania Libera, cum ca, Revolutia tinerilor a fost confiscata. Dar ?... As adauga eu,
> > si cu ajutorul lor, a vechilor detiuniti politici. Cine il oprea pe Corneliu Coposu sa nu participe la alegerile din 20 mai 1990? Cand avea clar
> > informatia : PNTCD nu va castiga alegerile . Iar acele alegeri sunt manipulate ? Cine ? El declara, tot in presa, ca ar fi facut lucru , de a merge PNTCD la alegeri, la sugetia ambasadorului SUA ?? Putea impune ambasada SUA politica PNTCD ? De fapt Corneliu Coposu multa vreme a refuzat sa mearga la Washigton. Abia spre sfasitul vietii s-a dus totusi acolo.
> > Dar va pot spune un sigur amanut, trait personal:
> > Ma duc la Bucuresti cu o problema, la rugamintea lui Ioan Alexandru. Era cam prin 1992. Bineinteles ma duc si la sediul PNTCD.
> > Ca un om civilizat, ma duc si la Corneliu Coposu. Daca nu ma insel, i-am dus niste tigari Kent si o sticla de bautura.M-a intrebat
> > ce mai fac in Germania si printre altele imi spune:
> > "Stii ceva ? Am auzit despre Ion Radoi, ca ar fi fost prins de politia belgiana pentru trafic cu masini furate ?Tu ce stii ?"
> > La aceasta intrebare am ramas perplex. De fapt eu nici nu mai stieam de Ion Radoi din iunie 1990.
> > 2).Pe de alta parte, chiar oameni din conducera PNTCD de atunci, chiar daca au fost despratiti de familiile lor, datorita anilor
> > de puscarie petrecuti, vor avea totusi copii care au fost in randurile PCR. Va dau numai un exemplu: Ioan Lup, avea un fiu
> > care a facut bineinteles Facultatea de Cai Fetrate Drumuri si Poduri, a fost in randurile PCR, a fost sef de sindicat, pe la
> > Sectorul de Partid PCR Sector 6. Multi dintre ei doreau ca si copiii lor sa vina la PNTCD. Ori Ziarul "Dreptatea" avea
> > o lozinca : "Organ de lupta impotriva comunismului." (Probabil? Acesta era "extremismul" PNTCD din 1990 ? Si care
> > deranja pe multi) Aceasta formula va disparea, dupa ce Radu Vasile va prelua conducera ziarului "Dreptatea", dupa marea
> > "invazie" in PNTCD de fostilor "tovarasi".
> > 3) Unii din fostii detiuni politici au coooperat cu Securitatea pe timpul detentiei, cat si dupa aceea. Deci declaratiile unora
> > impotriva lui Ion Puiu, le pun cu mare semne de intrebare ?
> > 4) Chestiunea aceea cu capturarea unei sume de 1,5 milioane lei (va rog sa definiti : lei sau dollari), capturati de Securitate,
> > si veniti de la Ion Ratiu, preluati de Ion Puiu intr-un WC din Parcul Cismigiu ? Va rog sa ma credeti, mi se pare iarasi o mare
> > "gogorita" buna de romane politiste. Chiar credeti ca noi nu am avut de-a face cu straini ? Si ne povesteau ? Ce verificari se faceau
> > la vama pe vremea dictatorului ? Chiar credeti ca se putea intrea in Romania cu o suma asa de mare de bani ? Doar daca cel care
> > ar fi adus banii din partea lui Ion Ratiu nu era si el agent al securitatii ? In acest caz, ar fi posibil o astfel de manevra subtila impotriva lui Ion Puiu din partea securitatii, cu citeva luni inaintea caderii lui ceausescu ? Poate stiti ? Ion Puiu a vrut sa candideze ca presedintia Romaniei pe vremea lui ceausescu. Va dati seama ? Pentru astfel de "fapte" nu putea Ion Puiu sa fie "promovat" pe timpul regimului comunist.
> > Si ca incheiere pentru dumneavoastra: Ion Puiu a fost scos disciplinar din conducerea PNTCD pentru simplu motiv ca, ar fi folosit sampila
> > PNTCD in mod abuziv. Atunci cand a dat un comunicat de presa, fara sa se consulte cu conducerea colectiva a PNTCD. Sactionarea era pentru o perioada de vreme. Iar Ion Puiu, care era si un bucovinean mandru, a refuzat sa mai stea in PNTCD. El si-a facut apoi un "partid de buzunar" PNT-Ion Puiu.
> >
> > Cu stima,
> >
> > Victor Negara
> >
> >
> >
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: Adriana Stoenescu
> > To: Negara
> > Sent: Monday, May 15, 2006 10:18 PM
> > Subject: Re: Stoenescu ...
> >
> >
> > Stimate dle Negara,
> > Ion Puiu s-a prezentat cu Horia Nita la poarta televiziunii. A fost oprit sa intre. Numele mi-a fost dat de fosti membrii ai organizatia de tineret PNTCD, care l-au vazut pe Nita in acea uniforma ( Horia Sima)si au protestat deoarece li se parea o provocare. Asta si cred ca a fost. Problema mea este Ion Puiu. El a fost promovat in serviciu cu argumentul ca este un inginer foarte bun, capabil, si pe baza asta Coposu l-a acuzat ca a pactizat cu comunistii. Am primit acum o saptamina nota ofiterului Directia I care se ocupa de urmarirea lui. Erau trei echipaje, unul in parcare, unul in fata casei si unul in casa unei personalitati care locuia in apropiere. Cine din cunoscutii dvs locuia in apropiere de Puiu? Puiu contestat mereu conducerea lui Coposu, acuzindu-l ca l-a slujit pe maniu ca servitor, in timp ce el facea munca politica. In 1989, cind Ion Ratiu ii trimite lui Coposu 1,5 milioane lei, Securitatea captureaza banii arestindu-i pe emisari (WC-ul din Cismigiu) si pe Puiu, trimis sa ridice banii. Intrebarea pe care mi-o pun si care este scopul investigatiilor mele este daca Puiu a actionat dupa decembrie de capul lui sau a fost dirijat de Securitate? El este implicat in tot felul de acte extreme, folosite de Iliescu pentru a acuza PNTCD-ul. Coposu are o declaratier in care recunoaste apartenenta lui Puiu la Misc. leg. Valentin Gabrielescu are si el o astfel de declaratie publica, in mijlocul comisiei senatoriale. Ei au justificat indepartarea lui din partid de aceste fapte care, spunea Coposu, "ne compromit". Problema de istorie este aceeasi: cum putem afla impreuna daca a actionat ca instigator sau ca luptattor care poate a incercat sa se razbune cu mijloace nepotrivite?
> > Cu stima si sincera simpatie.
> >
> > Negara negara@ wrote:
> > Draga Horia,
> >
> > Ori nu pricepi, ori nu intelegi totul ?! Ma tot iei asa la intrebari ??
> > Ca sa o iau de la capat si pentru tine:
> >
> > 1.Pe data de 22 Decembrie 1989, dupa amiaza, in casa lui Ioan Alexandru s-a facut o lista de invitati de a lua parte la infiintarea PCNT ( Partidul Carestin National Taranesc). Lista, asa cum am mai spus si cu alta ocazie, a fost facut de : Liviu Petrina, Iftene Pop si Ioan Alexandru. PCNT a functionat provizoriu in Casa Titulescu din sos. Kiseleff. Durata partidului a fost scurta pana pe data de 26.Decembrie 1989, cand in casa lui Corneliu Coposu a fuzionat cu PNT vechi. La sugestia lui Ion Puiu, Ioan Alexandru, Iftene Pop si Liviu Petrina a devenit PNTCD.
> > 2.Tot in acea zi de 22 Decembrie 1989 m-am dus cu Liviu Petrina la tipografie sa tiparim Procalmatia PCNT, pe foie volanta, pe care am lipit-o cu George Contiu pe mai multi pereti din Capitala.
> > 3.Vine Ticu Dumitrescu cu Ion Puiu la Casa Titulescu si ne inivta la Corneliu Coposu. Desi Ticu Dumitrescu mi-a spus la telefon ca ar fi venit doar el singur prima data. Ma rog asa sa fie ?
> > Intre lista pe care eu am lipit-o pe pereti in Capitala si lista care aparea in ziarul "Renasterea",( denumirea ziarul "Renasterea" era data de Ioan Alexandru) exista o diferenta. Aapare pe ziar si numele lui Victor Stanculescu. Nu am stiut pana acum citeva zile de acest lucru cand mi-a scris d-l Petrina ? Eu nici nu am un exemplar din ziarul "Renasterea" nr. 1. Eu am numai un numar din ianuarie 1990, cand apare ca ziar al PNTCD. Ziarul "Dreptatea" nu aparuse inca !
> > 4.Eu m-am luat ca un nestiutor de d-l Prof. Alex Mihai Stoienescu, fiindca practic nu stiam de a doua lista din ziarul "Renasterea nr.1". In acelasi timp ii spun telefonic d-lui Liviu Petreina, sa clarifice si el situatia, fiindca el era cu ziarul "Renasterea" ajutat mai apoi de Silviu Despa. Eu vreau sa pun lucrurile cap la cap istoric, cat se poate de exact, nu asa cum ar vrea unul si altul sa interpreteze ?
> > 5. Nestiind de lista a doua pana acum cateva zile, a trebuit sa-mi cer scuze fata de d-l Prof.Alexandru Mihai Stoienescu. Nu era normal ? Tu cum gasesti ? Sunt lucruri care se vor pune in arhiva Institutului de Istorie Nicolae Iorga. Nu stiu daca intelegi acest aspect ?
> > 6.In ceea ce priveste Ion Puiu am vorbit ieri cu Ticu Dumitrecu. Nici el nu-si adunce aminte de vreo propaganda legionara la Ion Puiu. El a venit impreuna la Casa Titulescu cu Ion Puiu. Ion Puiu ne-a intrebat: "Cine sunteti voi, ca noi suntem taranistii ?" Deci nu putea fi vorba ca ar fi legionar ? Daca ne-a intrebat asa ? La care Ioan Alexandru foarte naiv ii raspunde: "Nici nu stiam ca mai existati ?". Ticu Dumitrescu a vazut pe strada acea Proclamatie a PCNT pe care o lipisem prin Capitala cu George Contiu. Atuncea ne-a invitat impreuna cu Ion Puiu la Corneliu Coposu acasa. In conversatia cu Ticu Dumitrescu mi-a mai spus despre Ion Puiu, ca era un carcter dificil, dar niciodata nu a facut propaganda legionata .D-l Prof. Stoienescu afirma pe baza numai de martori, cum Ion Puiu ar fi fost la televiziune cu unul Nita. Nita ar fi fost imbracat in uniforma legionara la televizor. Inexact ! Eu l-am contrazis prin telefon pe D-l Prof.Stoienescu de acest lucru. L-am intrebat la telefon : "Exista caseta televiziunii? De faceti o astfel de afirmatie ?" El mi-a raspuns ca ar avea numai marturia scrisa a lui Nita si a altora despre aceasta aparitie "misterioasa", nestiuta de mine, a lui Ion Puiu la televiziune. La fel infirma acest lucru si Silviu Despa. Cu adevart Ion Puiu a fost la televiuine cu noi:
> > Eu, Victor Negara, Ion Radoi, Iftene Pop, si daca nu ma insel si Silviu Despa. Poate aparitia lui Iftene Pop cu: cisme, suman si paparie de meamuresean la televizor s-a dat interpretarea, mai mult ca sigur, ca am fi "cuib legionar" la PNTCD ? De alta aparitie al televiziune a lui Ion Puiuin, care el sa fi facut propaganda legionara. in acea perioada ianuarie 1990, cand era vicepredeinte la PNTCD ?...eu personal nu o cunosc.Poate acea aparitie a lui Iftene Pop avand cisme in picioare i-a pus pe "jar" pe FSN-sti. Se spune ca Ion Iliescu ar fi tunat turbat, cand a vazut revista "Renasterea" si de aparitia pe scena Politica a PNTCD.
> > 7. In orice caz, dupa parerea mea, d-l Liviu Petrina a facut o eroare istorica plasandu-l pe Victor Stanculescu langa numele noastre. Cine este acest Pavel Suian ? De ce a facut acea sugestie ? Nici acuma nu stiu ? Ii vad numele intr-o stire aparuta la Natiunele Unite la "Habitat News" din 1997. (Uita-te mai jos ori la http://www.unhabitat.org/HD/hdjun97/habnews.htm ) Apare ca autor de carti : "Integrare Vest-Europeana" de Pavel Suian. Ii mai mai apre numele la o conferinta a ONU, Convention de Bale, din Elvetia.
> > SI ACUMA HORIA : CE SUNT EU ARHIVAR DE DOSARE, ORI MAFALDA, SA STIU TRECUTUL LA ORICINE ? VREAU SA STIU PROPOIUL MEU DASAR DE SECURITATE SI NU POT SA MI-L VAD ? Intelegi ? Din 1998 tot incerc acest lucru ? Mereu raspunsuri "evazive", atat din partea SRI, iar acum, si din partea CNSAS.
> >
> > Cu drag,
> >
> > Lucian (Victor Negara)
> >
> > ........................................................................................................
> > During discussions of budgetary and administrative matters - at which the Commission examined recent inspection and audit reports of the Centre - Mr. Pavel Suian (Romania), the Rapporteur for the Commission, said that so many of the challenges facing Habitat were related to its growing importance as focal point for the implementation of the Habitat Agenda. This Commission, he added, had taken decisions which would strengthen and revitalise the Centre, thereby sending "a clear message to the international community that Habitat is going in the right direction and is able to perform new, important functions".
> >
> >
> >
> >
> >
> > ---- Original Message -----
> > From: horiaivan
> > To: lucian negara
> > Sent: Saturday, May 13, 2006 5:39 PM
> > Subject: Stoenescu ...
> >
> >
> > Lucian,
> > Scusa-ma dar nu se-ntelege tot ce scrii. Spui in scrisoarea catre Petrina: Am trebuit sa-i cer iertare lui Alex Mihai Stoenescu. Vrei sa spui ca-ti pare rau ca i-ai cerut iertare sau ca l-ai banuit pe nedrept de ceva rau. Eu din certurile tale incrucisate nu mai inteleg nimic. Azi esti cu unii entuziasmat, miine ii abandonezi, descoperind ca sint niste lichiele. Pai tu la cei peste 57 de ani ai tai n-ai capatat un miros fin, adica capacitatea de a simti cine-i de-al nostru si cine a jucat si mai joaca inca cu comunismul international si serviciile sale secrete? Lamureste-ma cu Stonescu asta ca sa stiu daca se merita sa-i scriu sau nu. Cu drag, horia
> >
> >
> >
> >
> > --------------------------------------------------------------------------------
> > Yahoo! Messenger with Voice. PC-to-Phone calls for ridiculously low rates.
> >
>
>
>
>
> FORUMUL ACADEMIA ILIE LAZAR
>
> http://billigzahnurlaub.blogspot.com/20 ... chive.html
>
>
>
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Situatia PNTCD in 1990

Mesajde Ioan Rosca » Vin Mai 19, 2006 7:53 am

De-a lunguil unei campanii febrile duse de mine in 1990 pentru a stimula coagularea unei rezistente politice fata de contrarevolutie, am intersectat de multe ori activitatea PNTCD. M-am intlnit cu liderii partiduilui in imprejurari expresive si am avut cu ei discutii semnificative. Despre citeva dintre ele am scris deja:

1 http://www.piatauniversitatii.com/ico/p ... 16.asp.htm?
(e descrisa aici discutia mea cu Puiu si cu Coposu , carora le-am cerut, inaintea de 20 mai, retragerea din alegeri si denuntarea lor, asa cum am facut eu la Piatra Neamt , la 3 mai 1990- retragindu-ma de pe lista comuna Dialog Piatra Neamt-PNTCD Neamt)

2 http://www.piatauniversitatii.com/ico/p ... 17.asp.htm?
(descrie demersurile pentru ca Ratiu si Cimpeanu sa se retraga din alegeri - cerindu-i si lui liescu sa o faca si pentru a-i pune acestuia 10 intrebari, in cadrul dialogului televizat- din partea Pietei Universitatii : http://www.piatauniversitatii.com/ico/p ... ifest7.gif)

3 Dialogul din 1991 cu domnul Coposu, in care i-am cerut sa curete PNTCD ul de canaliile care il compromiteau si distrugeau:
http://www.piatauniversitatii.com/ico/p ... 9f.asp.htm

4 Lupta pentru unificarea opozitiei , dupa 13 iunie 1990 si boicotarea ei:
http://www.piatauniversitatii.com/ico/p ... 9g.asp.htm

5 Scrisori deschise catre domnul Ciuhandu in campania 2004, cu intrebrai si propuneri privind doctrina si platforma PNTCD
http://www.piatauniversitatii.com/ico/p ... plain=true

Voi adauga in mesaje ulterioare elementele pe care nu le-am relatat inca.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Referitor la domnul Puiu, PNT-tineret si legionarism

Mesajde Ioan Rosca » Vin Mai 19, 2006 8:22 am

L-am cunoscut in citeva imprejurari, dupa 1990 (vezi relatarea unei intilniri la :
http://www.piatauniversitatii.com/ico/p ... 16.asp.htm?
Am si alte surse de informatii depre el (de familie).

Concluzia mea:

1 Era un om ferm, radical, curajos- dar exaltat si aventurier- fara o buna capacitate de analiza a realitatii. Si pe mine m-a indemnat la un moment dat la actiuni juste dar atit de iresponabile- incit m-am intrebat daca nu e provocator al securitatii. Pina la proba contrarie cred ca nu, ca fost doar un adevarat combatant.

2 Era foarte bine venit- ca sa faca echilibru in PNTCD -ul anului 1990, care, dincolo de aparente, era plin de indivizi doritori de compromisuri cu comunistii, santajati cu dosare de informatori sau animati de dorinta de a recupera proprietati si cuceri pozitii.

3 S-a plasat net de partea Pietei Universitatii, adica a rezistentei fata de Contrarevolutie, ceea ce l-a dus in conflict cu restul partidului- colaborationist.

4 Eu cred ca a avut in tinerete legaturi cu miscarea legionara. Si ce-i cu asta? Inca nu se stie ca, dupa 1944, legionarii au dat un tribut semnificativ in lupta de dezrobire a tarii de sub talpa comunismului rus? Nu inteleg DE LOC de ce se lasa fostii tineri PNT-isti antrenati in cursa de a se dezice de Puiu din astfel de motive. Va lasati inca pilotati de logica "antifascista" cu care au ras comunistii Romania? Il insultati pe rezistentii din munti continuind sa va aparati de alde' Stoenescu ca nu ati stiut ca Puiu sa fi fost legionar.
Treziti-va! Acei legionari care au facut ceva rau inainte de 1944 au platit cu virf si indesat. Iar daca unii dintre copiii nevinovati arestati dupa 1944 au mai ajuns sa fie implicati si in Piata Universitatii: CINSTE LOR! Nu va lasati confiscati valorile lui Ion Iliescu!

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Mai 20, 2006 3:03 pm

D-le Ioan Rosca

Sunt de acord cu D-vs, ati sesizat foarte bine realitatea, nici nu se putea daca ati avut contact direct.

Eu personal nu pot afirma, am trimis spre Dl Stoenescu aceat material, in care spun raspicat

Ion Puiu nu a probagat idei extremiste de factura fascista, nici macar legionara ci crestin-democratice. Nici Ion Radoi nu sutine asa ceva, recunoaste ca a existat o diversiune acelui Horia Nita, la care Puiu ar fii fost atras ,pe care a constientizato ulterior. Din Grupul Mansarda, nu am auzit pe nimeni confirma asa ceva, cum ca Puiu ar fii fost fasicist-legionar.

Dl Stoenescu sutine cum ca ar fii vorbit cu alti tineri taranisti din acea perioada, nu stiu cine sunt acestia, ptr ca dupa stiinta mea OT_PNTCD, era condusa de catrea intreg Grupul Mansarda, in aceea perioada tienri nu prea se îmbulzisera spre PNTCD, mai ales dupa diversiunea din 28 Ianaurie 90, au c-am fugit, speriat cu totii,din pacate!

Exceptie face Dl Victor Negara, care activa la seniori alaturi de Ioan Alexandru, dar care avea realti directe cu noi, participa la multe sedinte, discuti a tineretului, deci indirect activa si la tineret! Era normal ptr ca ne cunoasteam,activasem impreuna!

O.M
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Mai 20, 2006 8:34 pm

Tot ca o lectura istorica trimit pe grupul Spiritualitate-Crestina grupul "Mansarda", E-mail meu catre d-l Alex Mihai Stoenescu cat si documente calomniatoare impotriva PNTCD din 1992. Cand acest partid era facut de catre "caldararii securitatii", ca un partid fascist si legionar, ca apoi, ei sa poata vine in liniste ca fier vechi instalatii intregi industriale cat si vapoarele Romaniei.


D-le Prof.Alex Mihai Stoienescu,


Va trimit alaturat in attachee asl acestui E-Mail o scrisoare anonima de calomnie din 1992, ce era adresata PNT-cd lui Corneliu Coposu, in preajma alegerilor, de data aceasta din 1992.
Deci ! Nu mai era demult Ion Puiu ca vice-presedinte la PNTCD, si asa zisul "tapt ispasitor legionar" pentru care: Ion Iliescu, Petre Roman& Co, au dezlantuit "mineriadele" din 1990. Nu mai eram noi, tinerii din anturajul lui Ioan Alexandru, care eram considerati de catre securitate pe vremea lui ceausescu, ca legionari si fascisti. Noi plecaseram care cum am putut prin strainatate. Deci nu se mai putea spune astfel de lucruri. Si totusi, in aceasta scrisoare anonima ce are data postei 12 mai 1992 (vedeti in PNTCD4.jpg), si daca va uitati PNTCD2.jpg, ve-ti putea vedea ca si-n 1992, PNTCD era considerati tot un partid legionar de catre "caldaratii securitatii". Eram numiti asa, ca sa poate vinde mai tarziu ca fier vechi instalatii intregi idustriale romanesti si vapoare, ca apoi, sa-si doseaca bani prin ceva banci occidentale. Ei fiind ajutati si de anumite cercuri occidentale corupte, care apoi, aceste cercuri sa arate cu degetul Romania. Din scrisoare se poate vedea stilul. O astfel de scrisoare nu putea veni decat de la niste "caldarai". Citez din acea scrisoare trimisa lui Corneliu Coposu la PNTCD, subliniez, in 1992, cand Ion Puiu, nu mai era demult in cadrul partidului :

"JOS LEGIONARILOR ! NE AGRESATI DE 2 ANI, LUAVAR DRACUL BOSORAGILOR SCLEROZATI "

Orice comentariu, cred , nu-si mai are nici un rost.


Cu stima,

Victor Negara
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Lun Iun 18, 2007 8:18 am

Liviu Ioan Stoiciu
Lipsa bunul simt la scriitorul-colaborationist si

Un drept la replica – ne vedem la Tribunal?

aici



http://europacrestina.siteboard.de/euro ... um-32.html

Nu mai departe ieri 17 Iunie aminteam faptul ca colaborationisti splati in Piata
Univ din 1990, poarta o vina identica cu clica kgbisto-bolsevica grupata in
FSN-Iliescu, fara acesti colaboratori fideli ai regimului, Iliescu nu ajungea
calari România discretionar timp de 17 ani. Vezi materialul; 17 Iunie 1990-17
Iunie 2007 - 17 ani!

aici

http://europacrestina.siteboard.de/euro ... ut150.html

Eu cred ca si comunisti,colaboratori fideli ai acestui sistem trebuiesc urmariti
si condamnati asa cum au fost si sunt nazisti, pentru ca si unii si altii, au
ucis, au ucis,au ucis si iaras a tot ucis cu o bestialitate unica in istoria
umanitati. Ce ar fi ca si nazisti notori sa ceara aplicarea politic-corect, sa
numai fie acuzati de crime, pentru ca nu este asa, vor fi jigniti, nu este
civilizat, asa cum auzim tot mai des pe toate drumurile, inclusiv in raspunsul
Red României Literare. A spune adevarului pe nume, pentru teroristi
comunisto-bolsevici inseamna ai jigni, este egalul unui antisemitism, fantism si
extrema. Nerusinarea acestor besti cu chip de om, se datoreaza Europei care
refuza condamna comunsimul, bolsevici indiferent de etnie! Comunismul a
ucis,ucis si iarasi ucis peste 300 milioane, a distrus civilizati si culturi
prin pana scribilor gen fostul tov Alex Stefanescu , acestia au ucis cu cuvântul
si, vai, continua ucide cu sadism bolsevic.

Din pacate nici dupa descatusarea din 1989 comunisti români nu au incetat ucide
si teroriza România, românii care nu si-au plecat capul. Dupa ce ne-au ucis,
exilat pe noii ceei de pe baricade, acum ucid cu sandism pe Paul Goma, constinta
vie, acum urmeaza si ceei de calibru dânsului, Liviu Ioan Stoiciu, este un
scriitor responsabil, o constinta, un autentic talent literar de care avem
nevoie stringenta, nu al izgoni, ucide cu zile.

As dori sa mi se ofere un exemplu de comunist care nu a ucis cu bâta sau
cuvântul, am cautat si nu am gasit!

In Piata Universitati (90), cântam cu durere, "Vino Doamne sa vezi ce a mai
ramas din oamenii", azi este si mai valabil acest referen
Cu stima
Octavian Mihaescu
---------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Pentru ca zilele acestea au fost rediscutate evenimetele din Iunie 1990, pe care deja le-am expus inca odata in spatiu virtual, pentru mine personal ziua de 17 Iunie 1990 ramâne ziua in care am fost exilat din România de catre regimul teroristo-comunsit instaurat la Bucuresti. Faca parte din ceei care au parasit România in urma terori instaurate de Ion Iliescu. Pentru ca am fost implicat -cunoscut de catre securitate, monotorizat si de SRI, activitatea mea considerata in România, pus in slujba imperialismului american, agent CIA, mineriada ma urmarit si in gaura de sarpe. Apoi; un agent CIA nu este tâmpit a se lasa prins de niste ageami, nici eu nu m-am lasat (as spune; Dumnezeu ma ocrotit). Dupa mineriada ma gândeam ramâne in tara, numai ca; regimul terorist instaurat la 22 Dec 89, asa cum se stie au trecut la arestari masive in miez de noapte, ca pe vremurile bune a bolsevicilor. Acasa ma astepta (unde nu m-am mai intors din 12 Iunie), tovarasi militieni-securisti pentru a ma infasca si pierdut - mort- indentificabil sa ma faca. Doresc sa vad dosarul si monototizarea SRI-Dâmbovita, care cu siguranta va clarifica (in caz de nu au fost spalat-falisificate), reala situatie a mea in acel moment. Un agent al SRI, om important, ne-a informat tot ce misca, inclusiv sedinta din cabinetul Roman, care a hotarât aducerea minerilor, teroarea ce a urmat.

In data de 17 Iunie 1990, am parasit România definitiv! Nu ma gândeam atunci ca va fi un exil ci un refugiu temporar din calea opresiuni. Asa cum cred ca se stie, arestarile au continuat pâna prin 1992. Marturiile celor care au fost arestati sunt cutremuratoare, dovada ca am procedat corect parasind România. Inca un motiv pentru care regimul Iliescu-FSN, trebuie tras la raspundere. Majoritatea arestarilor au fost ilegale, multii fiind ucisi (vezi gropile de la Straulesti 2), de care nimeni nu mai stie nimic, mort-identificabil. Prin urmare, teroarea impotriva noastra a continuat pâna in anul 1992, când se pare ca Iliescu a fost fortat sa renunte la condamnarea noastra, dupa stiinta mea a semnat si un protocol cu tarile U.E. Din aceasta clipa nu au mai existat arestari impotriva celor implicati in Piata Univ in 1990. As dori sa fac o mentiune, in calitate de martor ocular, implicat in evenimete incepând cu 21 dec 89,.

Majoritatea celor prezenti in Piata Univ în anul 1990, au fost ceei cu care (putini la numar), am fost pe baricada din primele clipe in 21 Dec 89, prin urmare, luptatori autentici, care nu iesisem darama doar pe Ceausescu ci si regimul comunist. Se confirma inca odata ca revolutia îsi devoreaza fii, si ceea româneasca din 89 nu sa dezmintit.

Cred ca am datoria morala fata de ceei trecuti prin infernul inchisorilor, anchetatorilor, ucisi bestial, a celor care au parasit România cu aceasta ocazie, a nu tacea pâna in ziua care regimul teorist a lui Ion Iliescu nu va fi fost tras la raspundere. Tineretul trebuie sa cunoasca adevarul .

Foarte des se vorbeste de teroarea la care au fost supusi lideri de opinie, azi mari analisti politici, insa de teroarea noastra a celor care nu suntem supercunoscuti, pentru ca nu am pus mâna pe mass- media din România, nu se vorbeste mai deloc. Acesti lideri de opinie dupa 15 Iunie 1990 au fost lasati in pace, au fost despagubiti regeste, pe când noii urmariti pâna in gaura de sarpe. Iata un alt aspect bagat sub pres, vai, cu concursul celor pe care i-am ridicat in acele evenimente. Am fost tradati de partidele istorice, respectiv PNT si PNL, de lideri iesiti din mijlocul nostru, pentru ca noii i-am facut lideri, noii le-am spalat fata comunist-rosie, de care nu se vor dezminti, si acestora le datoram marea tradare. Din pacate; cu nerusinare acestia palavragesc despre evenimente, pentru as mai aduaga aura peste aura. In realitate tot pe cadavre sau catarat in vârf. Raul pe care l-au facut acestia României, este identic cu al teroristilor-bolsevici ai lui Ion Iliescu , acest rau nu se discuta in România, se trece cu vederea pentru ca altfel la totii li se va vedea goliciunea. Singurul care la descifrat si pus în discutie ramâne dl Paul Goma. Va trebui sa ne aplecam cu mai mare seriozitate aspura acestui aspect. Pentru ca; daca acesti asa-zisi lideri erau in adevar curati si devotati luptei noastre, Iliescu nu stapânea România 10 ani de zile, ba observam ca 17 ani, acesta face si desface in tara!

17 Iunei 1990-17 Iunie 2007- exact 17 ani se implinesc azi de când am parasit România, exilat sau semiexil cum la definit cineva intr-o prefata a carti mele. Cred ca a sosit timpul sa se faca lumina. In România doar istoricul Alex Mihai Stoenescu ne-a onorat grupul, bagat in istorie, din acest punct de vedere eu cred ca am fost reabilitati, mai mult nu cerem, insa o dreapta judecata , consemnare in analele istoriei o cerem cu inistenta. Este inamisibil, rusinos ca criminali sa fie pe mai departe considerati eroii, iar adevarati luptatori sa fie pe mai departe blamati, nedreptatiti, prigoniti. Celor care au trecut prin inchsioare sa li se dea de urgenta despagubiriile de rigoare, ranitilor, celor ramasi handicapati pe viata sa li se ofere pe viata pensie. Celor care ne-am salvat prin ajutorul lui Dumnezeu, nu trebuie sa ni se dea nimic.

Ar trebui ca odata cu reabilitarea noastra sa se faca si ceea a lui Paul Goma, aceasta ar fi dovada ca România sa despartit de comunism,iar dl Traian Basescu credibil ca nu ne joaca o farsa asa cum ne-a jucat dl Emil Constantinescu.

Octavian Mihaescu

17 Iunei 2007
_________________
Christliche Europa Kunst - Kultur - Sozialpolitik.
DIALOG INTERCULTURAL ROMANO-GERMAN
http://europacrestina.zweipage.de/
----------------------------------------
Pentru prima oara in 17 ani, TVR sa "milostivit" invita in studio persoane implicate in declansarea fenomenului, victimele regimului criminal comunisto-bolsevic iliescian. Nu sunt singurele victime nici ceei mai reprezentativi cum se sutine eroant in România si azi dupa 17 ani. Trebuie sa recunoastem meritele lui Dinca si Maries dar in acelasi timp sa nu trecem cu vederea compromiterea manifestatiei, care se pare ca atât in acele zile cât si in eventualitatea unui proces contra regimului Iliescu, este posibil sa dea dreptate regimului orpesor.

In primul rând nu Dumitru Dinca si Maries sunt initiatori demonstratiei din Piata Universitati , cine doreste pot pune la dispozitie dovezi zdrobitoare. Dinca a jucat un rol foarte important în declansarea demonstratiei, care sa hotarât la (..!), unde si Dinca a fost prezent, asumându-si rolul care se potrivea de minune, dat fiind si iesirea in fata pe baricada din 21 Dec 89 (a activat lânga mine cu Dan Iosif in aceea zi). Cu toata alura sa de revolutionar, Dinca nu reusea mobiliza o masa de oameni si instruita pe deasupra. Trebuie declansata scânteia, unde aceasta a fost opera grupului Mansarda din care am facut parte si, in care am fost implicat. Despre aceasta scânteie, nimeni nu mai vorbeste in România, noii am denumito atunci, desigur diplomatic "lovitura sub centura data fesenistilor", în realitate am raspuns diversiunilor boslevice cu o diversiune, care ne-a reusit de minune, dovada ca si azi dupa 17 ani se vorbeste de aceea demonstratie intrata in istorie ca o lupta anticomunsita, mentionata si de Raportul Tismaneanu, ca sa nu mai vorbesc de istorici precum dl Alex Mihai Stoenescu, ce o trateaza cu seriozitate si profunzime. Dinca a fost lasat cu protavocea in Piata Unvi (in aceea zi, prima), neresuind aduna mai mult de 100 de tinerii. Mansarda a plecat spre A, rântors spre V, provocat, iritând populatia. Eu impreuna cu Ion Radoi si dr Ciobanu, reântorsi din punctul A si V, îi vom sopti lui Dinca parola, sloganurile, in fapt ordonasem "dai drumul am minat terenul" Din aceasta clipa Dinca prin portoavoce (l-am fotografiat special), isi schimba subit discursul, prin care atrage demonstranti,interesul revolutionarilor alatura, fiind iritati peste masura de cele auzite. Aceasta este radacina fenomenului denumit azi Piata Unviersitati. Din aceasta clipa Dinca devine eroul pietei, titul pe care il merita, a jucat un rol de foarte mare improtanta in prima faza.

In a doua faza au intrat in actiune studentii,parte a grupului Mansarda, care activa prin centrele universitare, mobilizând studentimea ce sa alaturat, la inceput timid. In ajutor ne-a venit George Serban cu Proclamatia de la Timisoara, care va suda sutdentimea cu demonstranti , putini la numar si nesmenicativi (nu exista suportul moral al intelctualitati), ce a oferit coerenta si un program al demonstratiei.

Grupul Mansarda va intari demonstratia pâna a se altura studentimea si intelctualitatea cu grupul Neamt si Iasi ce vor cade si victime in 24 Aprilie 90, zi din care fenomenul va lua amploare, tot Mansarda este autoarea lozincilor scrise cu vopsea rosie, ceea care va oferi bonuri de masa la CantinaS din.P.R. Cel care va scrie cu vopsea rosie acele lozinci, il revad in filmul documentar a lui Stere Gulea, dar de rolul jucat de acesta nu se vorbeste un cuvânt.

Din aceasta clipa Mansarda, membrii activi ai OT-PNTCD,condusa de Ion Radoi, intra in campania electorala, fiind nevoita retrage din piata, dealtfel nici nu puteam activa vizibil dat fiind ca eram activi intr-o formatiune politica. Este de rpisos sa reamintesc faptul ca cu Dinca nu se mai putea colabora, cu toate ca venea zilnic in birourile noastre,unde era adapostit, hranit, spalat, impreuna cu totii ceilanti demonstranti. Mansarda a jucat un rol foarte important in asistarea si ajutorarea demonstrantilor pana in ultima zi de 13 Iunie 90, personal am cunostinta in detaliu pentru ca am fost implicat in actiune, fiind mâna dreapta a lui Ion Radoi si Puiu, prin urmare aveam cunostinta de tot ce misca.

Ultima faza a fenomenului este cumplit de falsificata si azi dupa 17 ani. In 24 Mai 1990, se hotareste retragerea din Piata, pe baricada ramâne Dinca, Maries si Octavian Radulescu, care se incapâtâneaza si acuza de tradare pe toata lumea. Demonstratia lui Dinca si Maries revine la numarul sau initial format din persoane nu tocmai reprezentative, extrem de vulnerabile, care sa fim sincer compromiteau iremediabil intreaga manifestatie, frumusetea si profunzimea spirituala a acestiea. Ajunsese sa puna pe schela improvizata din fata TN, copii ai strazi, fugiti in pijama de la orfelinate, debili mintali, personal am vazut nu odata (treceam zilnic prin piata, dimineata si noaptea) aceast aspect deprorabil. In aceasta faza cu Dinca Maries si O R, nu se mai putea dialoga, se considerau infailibili, singuri eroi ramasi pe baricada , tradati monstros de toata lumea. Ce a urmat dupa 24 Mai pâna in ziua de 13 Iunie, este un alt component al manifestatiei, care a compromis premeditat demonstratia, iar azi Iliescu si Roman pot aduce dovezi cum ca acolo nu mai era vorba de o demnostratie reprezentativa ci autentici golani.

In anul 2005, Petre Roman va fi primul demintar român (dupa 15 ani) din aceea vreme care va nominaliza grupul Mansarda ,autor moral al manifestatiei, desigur in jargonul sau "antifascist", sau mai bine spus malefic. Petre Roman nu era iritat de Dinca si Maries cât de grupul Radoi, adica al nostru, respectiv Mansarda (vezi activitatea gr mansarda in lucrarile lui Alex Mihai Stoenescu, Loviturile de stat din Ro), nicinu se putea altfel, pentru ca pe noii ne cunostea din 12 Ianuarie 90, 28 Ian, surprizele ce le facusem, cerând vehement lui Corneliu Coposu sa termine cu grpul Mansarda, Coposu va da curs acestei cereri facute in data de 28 Ianuarie la MAN. Dupa mineriada grupul Mansarda este decapitat intern de Coposu, extern de catre clica kgbista a lui Iliescu si Roman. PNTCD va plati scump aceasta decapitare imediat dupa evenimente, lui Coposu se intinde o alta cursa, respectiv ceea GDS-AC, din care rezulta maleficul CDR. In data de 28 Ianaurie 90, Roman îi va face o promisiune lui Ion Iliescu, anume cum ca îi va pune PNTCD pe tava, promisiune pe care Coposu o auzise si el cu urechile sale, insa din pacate inutil al mai avertiza sa tina cont, pentru ca el vedea altfel politica. Ulterior imi va destainui (recunoaste infrângerea), erorile comise.

In mare acestea sunt faptele la care am luat parte, ele nu sunt adevar absolut, insa o parte din intreg adevarul mai mult ca sigur vor fi.

In incheiere revin la dezbaterea de la TVR din seara de 14 Iunie 2007. Il revad pe Dinca albit, putin mai instruit, stapânind termeni, dar care îsi va da in petic. Maries a ramas incontinuare cu un cap deaspura lui Dinca, care vrem sau nu acepta, ramâne o figura importanta caruia se cuvine cinstea cuvenita. Cu toate acestea nu am întels motivul pentru care nu a fost lasat vorbi reprezentantul studentilor, ce incepuse expune parte din acest adevar expus de mine mai sus. Inclusiv Dinca va interveni brutal, se temea de ceva,altfel nu imi explic interventia sa. Moderatoarea, o fatuca care nu cred sa fie capabila depasi statura de ospatarita , nu doar ca era interesata da citat din Iliescu ci a lasa in coada de peste întreaga dezbatere, care asa cum stim tot o tiganie a iesit, aflarea adevarului se va dezbate inca 17 ani.

Octavian Mihaescu
_________________
Christliche Europa Kunst - Kultur - Sozialpolitik.
DIALOG INTERCULTURAL ROMANO-GERMAN
http://europacrestina.zweipage.de/
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Mihai Gutanu » Sâm Mai 31, 2008 4:07 pm

Fiind unul care l-a cunoscut indeaproape pe Ion Puiu, va spun cu mana pe inima, ca daca nu l-ar fi luat Dumnezeu dintre noi, astazi Ion Puiu ar reveni in sediul din Rosetti cu lacrimi de bucurie in ochi. I-am fost alaturi cand a plecat pe Linia Maniu Mihalache si stiu care a fost disputa lui cu C.Coposu. Puiu cerea fortarea Declaratiei de Separare a Basarabiei in Consiliul Republicilor Sovietice, dupa modelul declaratiei similare facuta de Maniu in Parlamentul de la Budapesta. Mai cerea infiintarea de organizatii ale partidului in BBH ( Basarabia-Bucovina si Tinutul Herta ), evitarea derapajului ideologic spre dreapta ( chiar daca economic se impunea la momentul 1990, dpdv politic reinfratirea nu putea avea succes pe o platforma liberala ). Timpul i-a dat dreptate invatatorului meu, astazi toti recunosc nonsalant ca " s-a ratat momentul 1991 ", ca si cand s-a ratat un penalty la un meci de fotbal si nu soarta fratilor nostri pentru zeci de ani de ratacire economica, sociala si culturala. Ion Puiu nu brava. Desi a facut 17 ani de temnita grea ( cap al revoltei din Zarca de la Aiud, a fost izolat total la Rm.Sarat si declarat juridic ca fiind "IRECURABIL" ), desi a fost inamic oficial al lui Nicolae Ceausesc ( Puiu a fost singurul contracandidat al lui Ceausescu la Presedintia Romaniei ), desi avea cele mai cumplite rani trupesti si sufletesti din lupta sa cu comunistii Ion Puiu nu prin suferinta sa a ramas in memoria taranistilor, ci prin morala crestina care i-a fost crezul suprem. Imi spunea mereu " Ce bine ca pot sa-i iert si sa fiu crezut pentru asta. Cand ma bateau in arestul securitatii ceream Celui de Sus sa-i ierte, dar nu ma credeau ca o spun din suflet, ci ca sa ma ia mai usor. Astazi ma vor crede."
Puteti sa va imaginati un om in anii '70, abia iesit dupa 17 ani de ocna grea ? Livid, bolnav, uscat. Numai ochii-i luceau si nu de ura .. ci de mandrie. Pentru eliberarea sa intervenise insusi Charles du Gaulle. Securistul Goncea-i cerea sa plece din tara pentru totdeauna, cu o mana-i arata pasaportul si 2500 de dolari de drum, iar in cealalta avea un lant de bicicleta cu care-l altoia cand zicea - NU PLEC ! Din pacate astazi lumea politica e guvernata de ura si mai putin de morala crestina pe care Puiu ne-a sadit-o in suflete. Cand Parlamentul Romaniei condamna comunismul prin vocea unor fosti activisti PCR deveniti intre timp lideri nationali, PNT-cd prin vocea celor care au cunoscut pe propria piele ororile comunismului, l-au iertat. Urmasii calailor condamna, in vreme ce victimele iarta. O altfel de Romanie voia Ion Puiu. De aceea si-a facut partid si nu pentru vreo ambitie personala. Anii au trecut insa, iar oamenii de care Puiu a fugit din PNT-cd nu mai exista sau nu mai conteaza astazi. Pe nestiute un val de tineri au intrat in ultimul timp in PNT-cd, iar uimirea mea este ca vin din convingerea ca aici vor gasi macar o farama din acele idealuri pentru care Ion Puiu a suferit toata viata. Pacat ca nu mai traieste batranul invatator, sa vada unde au incoltit principiile lui eterne : Morala Crestina, Demnitate Nationala si Dreptate Sociala. Un om la viata caruia merita sa reflectezi. O lumanare la crucea care te-a vegheat mereu si o lacrima pentru tine, batrane taranist Ion Puiu !

Misu
Dreptate Sociala
Morala Crestina
Demnitate Nationala
Mihai Gutanu
 
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Mai 31, 2008 4:05 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009