Sectorul CIVES
 
 

Paul Niculescu Mizil - opozant al clanului Ceauşescu?

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Paul Niculescu Mizil - opozant al clanului Ceauşescu?

Mesajde Marius » Dum Dec 07, 2008 2:11 pm

Fostul demnitar comunist Paul Niculescu Mizil, bunicul proaspetei parlamentare Oana Niculescu Mizil, a murit.

Evenimentul Zilei (ziarul anticomuniştilor feroce) îl numeşte "opozant al clanului Ceauşescu"! http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... scu-Mizil/

Fiica lui Niculescu-Mizil a fost la un moment dat iubita lui Nicu Ceauşescu, scrie tot "Evenimentul Zilei".

În 1989 Paul Niculescu Mizil a fost printre criminalii comunişti din C.P.Ex. care au aprobat reprimarea cu foc a revoluţionarilor din 1989 (C.P.Ex.-ul a aprobat unanim represiunea, contrar ceea ce spune "Evenimentul Zilei"). Aşadar, nu este un simplu comunist ci un criminal comunist. A făcut şi puşcărie pentru asta, pînă a fost graţiat de Iliescu. Ziarul "Evenimentul Zilei" scrie că Mizil s-a opus deschiderii focului împotriva manifestanţilor de la Timişoara, dar procesul C.P.Ex. a dovedit altceva, situaţia juridică a lui Niculescu-Mizil după acel proces nu este de achitat ci de graţiat, adică vinovăţia sa a fost constatată de instanţă dar a beneficiat de mila preşedintelui.

În perioada imediat după 1989 Niculescu-Mizil a fost cel mai activ dintre foştii membrii C.P.Ex. în a scrie memorii către tot felul de ziare în care-şi pretindea nevinovăţia. Mereu vedeam în ziarele bucureştene ce spune Paul Niculescu Mizil despre revoluţie. Inclusiv despre ce s-a întîmplat la Timişoara a scris Paul Niculescu Mizil, fiind şi citat în raportul comisiei senatoriale a lui Sergiu Nicolaescu, deşi individul n-a fost prin Timişoara în decembrie 1989. S-a respectat regula mass-mediei bucureştene: istoria revoluţiei din 1989 trebuie scrisă în proporţie de 90% de comunişti. Dacă mai rămînea Ceauşescu proporţia era 100%, dar s-a instalat democraţia, de aia comuniştii controlează doar 90% din mass-media bucureşteană.

Dacă Paul Niculescu Mizil, fost mahăr comunist care a aprobat inclusiv măcelărirea demonstranţilor din 1989 şi a cărui fiică a fost ibovnica lui Nicu Ceauşescu (probabil a suferit în regimul dictatorial cînd Nicu o înşela cu altele) a devenit OPOZANT AL CLANULUI CEAUŞESCU (Evenimentul Zilei dixit), mie mi-e şi ruşine să mai spun că m-am opus regimului Ceauşescu. Sînt doar un profitor, îmbuibat cu certificatul de revoluţionar, care nu mă pot compara cu adevăraţii bărbaţi ai neamului, opozanţi autentici ai dictaturii, precum acest Paul Niculescu Mizil.

Mai jos aveţi articolul din "Evenimentul Zilei":

A murit un comunist de omenie: Niculescu-Mizil
Ionela Săvescu

Unul din ultimii demnitari comunişti, Paul Niculescu-Mizil, a murit, în noaptea de vineri spre sîmbătă, într-un cămin privat în care locuia de mult timp, din cauza afecţiunilor cardiace.

Biografia şi funcţiile de conducere în toate structurile sociale l-au consacrat pe Paul Niculescu-Mizil drept „ideolog“ în perioada comunistă. Agăţat de statutul de intelectual, dar şi de tradiţia din familie, când a hotărât să intre în Partidul Comunist Român (PCR), a luat, în politică, faţa socialistului „uman“. Alăturat permanent lui Gheorghiu-Dej, Paul Niculescu-Mizil a devenit prorectorul şi mai apoi rectorul Şcolii Superioare de Partid „Ştefan Gheorghiu“.

De asemenea, Mizil a fost unul dintre iniţiatorii politicii de eliberare de sub tutela Moscovei, în 1964, şi s-a implicat în relaţiile dintre România şi URSS, prin emiterea unor documente importante pentru istoria comunismului de la noi.

A fost opozantul clanului Ceauşescu

Participant la evenimentele din decembrie ’89, tensiunile dintre el şi Nicolae Ceauşescu au fost evidente în momentul în care s-a opus deschiderii focului împotriva manifestanţilor de la Timişoara. Conflictele dintre cei doi erau însă mult mai vechi, începute pe vremea când Paul Niculescu-Mizil a condamnat deschis politica exagerată ceauşistă. Mai mult, relaţia dintre fiica acestuia, Donca, şi fiul dictatorului, Nicu, care a durat 10 ani, a condus problemele politice către scandaluri sentimentale.

Moştenire de stânga

Cu toate acestea, Paul Niculescu-Mizil a rămas printre „comuniştii“ de vârf ai propagandei sistemului. Raportul Comisiei prezidenţiale pentru analiza dictaturii comuniste, din 2006, l-a nominalizat, alături de Ion Iliescu, de Walter Roman (tatăl lui Petre Roman) şi de Silviu Brucan la capitolul „Îndoctrinarea Populaţiei“. Paul Niculescu-Mizil împreună cu soţia sa, Lidia, au avut trei copii şi au înfiat încă trei.

Una dintre rudele care i-au moştenit aptitudinile şi abilităţile în politică este nepoata de frate, Oana Niculescu-Mizil, care, în urma alegerilor de acum o săptămână, a obţinut un loc în Camera Deputaţilor, în faţa contracandidatului din Colegiul 20 din sectorul 5 al Capitalei, Gigi Becali. Trupul neînsufleţit al lui Paul Niculescu-Mizil va fi depus în holul mare al Ministerului de Finanţe până mâine, după care va fi dus la capela Bisericii Sfântul Nicolae de la Cernica. Înmormântarea va avea loc marţi, la Cimitirul Cernica, la ora 13.00.

ÎNCHISOARE

Coleg de celulă cu Nicu Ceauşescu

Despre relaţia fiicei lui cu Nicu Ceauşescu a rămas tot timpul rezervat în declaraţii. „Cu el n-am vorbit niciodată despre legătura lor. În schimb, am primit o singură dată un telefon, de la ea. Îmi spunea să intervin, să rezolv problemele dintre ei. N-am făcut-o. Eu nu m-am amestecat în viaţa intimă a copiilor mei“, spunea, cu ceva timp în urmă, Paul Niculescu-Mizil. Condamnat în 1989, a executat o pedeapsă de trei ani de închisoare. Întâmplarea a făcut ca, timp de şase luni, să împartă celula cu fostul iubit al fiicei sale. Despre această perioadă a avut curajul, mai târziu, să declare: „Am vorbit mult cu el. Îi era frică“.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... scu-Mizil/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Dum Dec 07, 2008 2:27 pm

Nu mai ai loc de atitia opozanti minjiti la gura cu cacatul pe care il mincau atunci cind sprijineau politica dictaturii comuniste.
Si din aceasta cauza sint bolnav de greata cronica
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009