Sectorul CIVES
 
 

Minciuni proaspete pentru reabilitarea lui Iulian Vlad

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Minciuni proaspete pentru reabilitarea lui Iulian Vlad

Mesajde Marius » Mie Dec 17, 2008 6:14 pm

În ziarul timişorean "Agenda Zilei" de azi e un interviu cu Gelu Voican, în care acesta vorbeşte despre pretinsul ordin a lui Iulian Vlad din 18 decembrie 1989 ca securiştii să sigileze armamentul.
http://www.agenda.ro/news/news/14265/in ... lescu.html

Că lucrurile n-au stat aşa se poate observa din intervenţia televizată a securistului Gheorghe Stan, din 22 decembrie 1989, care spune că în acea zi întreaga sa unitate “eram înarmaţi şi pregătiţi să intervenim”. Păi dacă din 18 s-a sigilat armamentul, cum au fost ei înarmaţi şi pregătiţi să intervină în 22 decembrie 1989?

Am mai pomenit intervenţia lui Stan pe acest forum. O puteţi vedea la http://mariusmioc.wordpress.com/2008/12 ... -e-cu-noi/

Gelu Voican a fost viceprimministru în guvernul CFSN şi secretar al Institutului Revoluţiei, nu ştiu dacă acum mai are funcţia asta.

În paralel cu interviul lui Gelu Voican, în ziarul "Ziua" anticomunistul feroce Victor Roncea cere "Dreptate pentru Iulian Vlad" http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... &id=246877

Iată, la 19 ani de la revoluţie, fostul şef al Securităţii ajunge model pentru presa anticomunistă.

Roncea vorbeşte de "o porcărie ce poartă marca Ion Iliescu", vorbind de băgarea în puşcărie a lui Vlad, iar Gelu Voican, care e omul lui Iliescu atît în 1989 cît şi acum, tot pentru reabilitarea lui Vlad vorbeşte.

Mi se par dubioşi unii dintre anticomuniştii ăştia duri, care spumegă de furie cînd e vorba de Ion Iliescu, dar care dacă analizezi atent au idei identice cu cele susţinute de oamenii lui Iliescu.

Cît despre ziarul anticomunist feroce "Ziua", acesta e implicat şi în campania pro-Stănculescu (vezi articolele lui Şerban Orescu http://mariusmioc.wordpress.com/2008/10 ... e-la-ziua/ ). Deviza anticomuniştilor feroci de la "Ziua": să nu rămînă nici unul dintre marii ştabi comunişti implicaţi în reprimarea revoluţiei pe care noi să nu-l decretăm salvator al revoluţiei! Între două înjurături adresate lui Ion Iliescu, fireşte.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009