Sectorul CIVES
 
 

Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni

Forum dedicat pledoariilor pentru Procesul Comunismului si gasirii strategiilor optime pentru materializarea lui

Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni

Mesajde V.Cojocaru » Vin Dec 26, 2008 3:10 pm

Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni
Procesul de constituire a natiunii române moderne a fost întârziat si blocat de câteva ori in secolul al XX-lea. Acest proces nefinalizat induce o criza identitara majora prin care trec toti cetatenii României. Procesul poate fi si trebuie reactivat, finalizat in conditiile in care fenomenele globalizarii tind sa impuna statelor inca tinere vointa noilor imperii, asa cum s-a intimplata deja dupa 1848. Intre supunerea la dilutia identitatii, sub controlul unor natiuni care au avut sansa istorica de a se cristaliza acum câteva secole, si revolta identitara, cautam calea nonviolenta a reconstructiei, a recuceririi, a redefinirii organice a valorilor identitare, a conservarii lor dinamice.

Cadrul politic lipseste. Partidele politice aparute dupa 1989 sunt toate forme fara fond, cochilii adapostind parazitismul cleptocratiei comuniste, a nomeclaturii si politiei politice reciclate in capitalism asocial, sub pulpana noii burghezii compradore.
Am reflectat la chestiunilor acestea prin construirea unui program de recivilizare a României, in sensul densificarii tesutului social prin retele cetatenesti complementare si colaborative ce se constituie cu scopul redesenarii unei activitati politice constructive.
Am reflectat la chestiunilor acestea prin construirea unui program de recivilizare a României, in sensul densificarii tesutului social prin retele cetatenesti complementare si colaborative ce se constituie cu scopul redesenarii unei activitati politice constructive.

Etape si programe

Haosul actual se datoreaza indiferentei si resemnarii, cautionam prin atitudinea noastra aceasta stare . Trecutul si prezentul sunt realitati intrinseci , suntem ostatecii unui model perenizat , nu ne putem permite sa mai acceptam compromisul , trebuie sa ne implicam la construirea societatii de miine . Citez : Daca nu noi , atunci cine ? Daca nu acum , atunci cind ?

Viitorul depinde de noi prin atitudinea pe care o vom adopta.
Ignorarind trecutul , contemplind realitatea cu indiferenta, vom ramine in aceiasi situatie de dependenta , tributari demagogilor uzurpatori .
Cum vom determina ca viitorul sa ne apartina , sa putem decide ce este bine si ce nu , sa putem alege pe cei mai demni si de nadejde cetateni sa ne reprezinte ?
Solutia este una singura : Implicarea
Pentru a ne implica trebuie sa cream instrumentele necesare de unitate , numai asa vom putea sa ne exercitam drepturile si indatoririle , uniti putem determina sfirsitul haosului intretinut , trebuie sa fim solidari .
Revendicam reforma institutiilor reprezentative pentru a permite societatii sa evolueze armonios spre viitor .
Haosul actual este intretinut de coalitia de interese obscure ce a acaparat controlul si stapineste asupra a milioane de cetateni .

Implicarea politica a Diasporei este legata intrinsec de indeplinirea unor conditii esentiale : viziune , vointa , determinare , indrazneala ,unitate .

Reactia in lant nu va putea fi stavilita din momentul in care se creaza unitatea de idei necesara (masa critica initiala)
Principiile si cadrul necesar exista , situatia impune iesirea din conventionalisme si apatie , inceputul este greu , inspaiminta prin anvergura , secretul reusitei este credinta si organizarea .

a) Impasul constitutional si legislativ actual poate fi depasit ?

b) Actuala clasa politica are interesul , determinarea , capacitatea si legitimitatea necesara sa reformeze institutiile statului ?

c) Tergiversarea adoptarii legii Lustratiei de catre clasa politica semifica faptul ca se opune reformelor si actioneaza in detrimentul poporului suveran .

d) O noua constitutie cu un preambul care sa specifice fara echivoc suveranitatea si dreptul cetateanului de a controla , revoca si trage la raspundere alesii care au actionat in detrimentul societatii ,nu este in actualitate , subiect tabou .

e) Curtea constitutionala constituie o institutie fundamentala a statului , faptul ca judecatorii sunt desemnati de institutiile de stat nu constituie o modalitate de aparare a clasei politice impotriva cetatenilor ?

e-1) O noua constitutie trebuie sa stipuleze alegerea curtii constitutionale prin vot direct de catre cetateni, simultan cu alegerile prezidentiale pe o perioada egala cu mandatul prezidential .

A) Curtea Constitutionala este garantul suprematiei constitutiei
( interpreteaza legile si hotaraste in cazul litigiilor si ambiguitatilor).
a1) Constitutia a fost adoptata in 1991, in 2003 a fost revizuita .
a2 Judecatorii pe noua ani au fost numiti :
Trei in 2001 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2010 .
Trei in 2004 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2013 .
Trei in 2007 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2016 .(*)
a3) Virsta lor este cuprinsa intre 56 si 81 de ani .
a4) O parte au fost senatori si deputati , toti au participat in mai mare
sau mai mica masura la elaborarea constitutiei in 1991 si la revizuirea ei
in 2003 .
B) Sint numiti pe criterii politice, sau nu ?
C) Sustin modificarea legii numirii judecatorii curtii constitutionale :
c1) Schimbarea criteriului de 18 ani de activitate juridica sau invatamint la cinci , sapte , zece ani .
c 2) Numirile sa nu mai fie facute de cele trei institutii , presedentie , senat sau camera ci prin vot direct uninominal pur, simultan cu alegerile legislative iar candidatii sa fie alesi dupa numarul de circumscriptii electorale ( sa fie locuitori ai ciurcumscriptiei ).
c 3 ) Este necesara lustratia pentru a ingradi accesul persoanelor din vechile structuri la pirghiile de decizie ?

e-3) Sa fie adoptata o lege care sa puna capat privilegiilor si imunitatilor demnitarilor , nimeni nu este mai presus de lege , suntem intr-o republica .
e-4) Reformarea institutiilor reprezentative intr-un singur parlament unicameral , parlamentarii sa nu depaseasca ca numar trei deputati pe circumscriptie .
e-5) Revizuirea numarului de circumscriptii electorale prin crearea de circumscriptii pentru cetatenii din diaspora .
e-5-e) Reevaluarea numarului de circumscriptii atribuite Diasporei , pentru a evita polemicile inutile ne vom autorepertoria , prin aceasta operatiune complexa si laborioasa vom stringe simultan si semnaturile necesare adoptarii noii Constitutii .


Circumscriptiile din tara in numar de 42 vor fi reprezentate in parlament de 126 deputati , se va putea astfel reduce abuzurile si clientelismul politic .
Parlamentul unicameral va cuprinde un numar de 177 parlamentari .
e-6) Privilegiile si imunitatile vor fi revizuite la strictul necesar unui statut de demnitar , onoarea de a reprezenta cetatenii impune datoria morala a alesului de a asuma totalitatea actiunilor sale , votul trebuie sa fie la vedere .
Un demnitar nu va avea dreptul sa practice activitati cu scop lucrativ si sa obtina alte venituri in afara remuneratiei de stat pe perioada mandatului incredintat de alegatori .
O clauza speciala a constitutiei trebuie sa prevada sanctionarea drastica a delictului de initiat ca tradare adusa statului si poporului .
Un demnitar nu va putea sa cumuleze mai mult de doua mandate , demnitar nu semifica profesie ci functie temporara .


Clasa politica prin siretlicurile si tertipurile legiuitoare de care a uzat pentru a-si pastra privilegiile si imunitatea s-a desconspirat tratind poporul cu dispret si aroganta , erijindu-se intr-o clasa de stapini atotputernici fata de cetatenii tarii .
Conform principiului moral de reprezentativitate cetateanul este suveran , reprezentantul ales are datoria de a respecta increderea acordata temporar de cetateanii ce l-au desemnat sa-i reprezinte .
Actuala clasa politica a incetat sa mai fie legitima in fata cetatenilor de aproape doi ani timp in care a persistat sa sfideze principiile republicane aducind poporului si statului prejudicii imense .
Procentul de reprezentativitate este fals , o treime din electorat (diaspora ) aproape sase milioane de electori nu pot influenta desfasurarea evenimentelor chiar daca sint cei mai avizati electori , influenta lor este simbolica de ordinul a 0,38 % din totalul electorilor la scara nationala chiar daca reprezinta 34.73% din electorat , imens, nu ?!
Electoratul national impartit in doua grupari distincte activi si seniori se manifesta printr-o abtinere de ordinul a 30 % la cel mai inalt nivel de participare , astfel incit procentul maxim de prezenta atins va fi de ordinul a 50% din totalul electoratului .
Clasa politica actuala este legitimata de votul seniorilor amagiti de promisiuni si lozinci bine rodate influentati de pensionarii ce provin din structurile fostului partid stat .
Electoratul activ , o treime din totalul populatiei , constituie deocamdata singura forta ce poate influenta scena politica printr-un vot unitar spre o platforma politica si chiar atunci ramin mari semne de intrebare .
Factorul ce poate rupe aceasta spirala ametitoare este schimbarea regulilor , cine o va face este greu de spus , exista totusi un imens potential intelectual-uman ce nu si-a spus cuvintul de aproape doua decenii .
Sa indraznim sa ne dam mina creind unitatea necesara renasterii republicane

Sufocarea societatii actuale este o realitate intrinseca fiind rezultatul perenizarii unei clase socio-politico-economice creata prin specula , trafic de influenta aranjamente in sfera decizionala (legislativ si executiv ) .
Acest fapt permite unei minoritati ( 0.5 % din populatie ) de o suta de mii de persoane emanate in majoritate din fostele structuri de comanda , control , represiune si planificare ale partidului unic ( initiatii ) sa controleze mecanismele statului , economia , piata capitalului impunind monopolul , modelul si tendinta directoare .
Grupuri de interese economico-speculative au interferat si interfereaza cu sfera politica decizionala impiedicind prin bariere legislative crearea mecanismelor de control necesare functionarii statului .
Monopolul absolut al falselor partide politice metamorfozate ce exercita un controlul total asupra societatii prin pirghiile de control administrative , executive si legiuitoare , propagind cu viclenie doctrina populista ( dogma neocomunista ) , constituie mijlocul de a pereniza si adapta structurile fostului partid-stat la noile cerinte ale momentului pregatind terenul pentru a mentine hegemonia totala asupra statului pe termen lung .

Privind inapoi fiecare din noi poate constata ca planul structurilor comuniste a functionat perfect , am fost dezbinati si divizati , am fost infrinti , e evident , dar nu invinsi sau supusi , am ales pribegia pentru a ne simti liberi si a ingriji ranile sperantelor .
Suntem ceea ce suntem , oameni modesti , mindri patrioti , o forta colosala , uzurpatorii stiu ca-i vom obliga sa dea socoteala , sunt inspaimintati de ziua cind vom spune toti intr-un tunet de voci , ajunge .
Sugerez ca impreuna sa cautam formula ideala care sa permita o implicare organizata a cetatenilor la redefinirea structurilor societatii , consider ca nu trebuie sa raminem in contemplare acceptind modelul perenizat , societatile democratice evolueaza , sa le urmam exemplul dar nu prin imitatie ci prin definirea unor proiecte de anvergura , fiecare popor are istoria si specificul sau , cred ca avem si noi valori nebanuite si un imens potential . Cetatenii romani imprastiati in cele patru zari , au acumulat o experienta imensa ce poate constitui elementul esential necesar crearii unui nou model de societate .

INGINERIILE POLITICO-ECONOMICE
Grupuri de interese economico-speculative au interferat si interfereaza cu sfera politica decizionala impiedicind prin bariere legislative crearea mecanismelor de control necesare functionarii statului .

Monopolul absolut al falselor partide politice metamorfozate ce exercita un controlul total asupra societatii prin pirghiile de control administrative , executive si legiuitoare , propagind cu viclenie doctrina populista ( dogma neocomunista ) , constituie mijlocul de a pereniza si adapta structurile fostului partid-stat la noile cerinte ale momentului pregatind terenul pentru a mentine hegemonia totala asupra statului pe termen lung .

Motivul fundamental pentru care ar interveni diaspora pentru a schimba situatia in bine , este: sentimentul de datorie fata de vatra stramoseasca , nu o putem lasa la infinit la cheremul oportunistilor , demagogilor de pripas , care au transformat-o in propria mosie .
Sunt convins ca doar uniti in cauza comuna , vom reusi sa fortam mina destinului , resemnarea si abandonul nu vor face decit sa pecetluiasca aceasta situatie

Scopurile ''Aliantei'':
a)Ralierea majoritatatii romanilor de pe ''Mapamond'' creind cadrul organizatoric necesar implicarii politice pe cale democratica pentru a obtine majoritatea parlamentara necesara schimbarii regulilor masluite .
a1) Adoptarea noii constitutii implicind separarea puterilor in stat ,controlul cetatenesc asupra alesilor , sfirsitul privilegiilor si imunitatii .
a2)Adoptarea legilor necesare reglementarii atributiilor , indatoririlor si raspunderii alesilor in fata cetatenilor .
a2a)Limitarea mandatelor politicienilor la maxim doua mandate , ingradirea traseismului politic . Reprezentant (ALES) nu trebuie sa fie o profesie ci o functie temporara ,implicind datorie si responsabilitate .
a3)Adoptarea legii lustratiei (Retroactiv), ingradind accesul esalonului doi si trei a membrilor fostului partid unic la functiile reprezentative de interes national .
B) Configuratia actuala prin care diaspora este adusa sa aleaga reprezentantul ei pentru parlament din rindurile membrilor partidelor de sorginte neo-comunista constituie o sfidare adusa democratiei si cetatenilor .
Ingradirea accesului cetatenilor din diaspora (independenti) la candidatura pentru parlament (2000-4000 semnaturi de sustinere)indica faptul ca suntem tributari regulilor impuse arbitrar , mai grav , nu exista o forta politica care sa reprezinte milioanele de cetateni romani din diaspora .
Citez : Un viitor se construieste , nu se suporta .
Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda , la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din '89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare fundamentala , factorul care contribuie la propasirea nonvalorilor este determinat de apogeul hegemoniei vechilor structuri comuniste ce s-au metamorfozat in noi partide politice , perenizeind cultul ipocriziei , demagogiei si iresponsabilitatii . Revendicam schimbarea pe cale democratica a institutiilor de stat uzurpate de neo-comunisti : pentru a realiza acest deziderat este necesara unitatea cetatenilor la constituirea '' Aliantei Mondiale a Romanilor de Pretutindeni'' . Suntem treizeci si doua de milioane imprastiati pe mapamond , nu avem dreptul moral in fata inaintasilor si a urmasilor nostri sa raminem indiferenti , trebuie sa ne implicam , sa credem in puterea adevarului in izbinda binelui asupra raului .
Nu putem sa mai rabdam la nesfirsit sa fim mintiti si ignorati , suntem decisi si asumam deciziile noastre , vom fi o forta de nestavilit dar trebuie mai intii de toate sa ne regasim , sa ne respectam si sa pornim la drum impreuna . Uniti vom reusi .
Suntem milioane de romani ce nutrim acelasi sentiment de neputinta , amaraciunea o rumegam in singuratatea interioara , ne amagim cu sperante ca intr-o zi va fi mai bine , sa ne dam mina si sa construim noi toti viitorul asa cum il dorim si simtim ca trebuie sa fie .
Doar impreuna putem constitui ''Alianta'' care sa aduca schimbarea pe plaiurile romanesti .
Sa lasam dogmele ideologiilor de clasa sociala intretinute de pseudo-elite , care pentru a fi ceea ce sunt au nevoie de a crea discordie si a diviza , sa cautam sa eliberam adevarul si dreptatea chiar daca sunt sufocate de minciuna , ipocrizie si demagogie .


Definirea principiilor si valorilor constituie cheia de bolta a mecanismelor socio-politice .
Strategia reprezinta conceptul fundamental dupa care se traseaza doctrinele .
Doctrina reprezinta un mecanism de planificare evolutiv ce implica adoptarea unei tactici ( metoda sau procedeu) pentru a atinge obiectivele propuse .
Situatia actuala lasa sa se intrevada oportunitati ce pot fi exploatate , dilema este ca nu pot fi fructificate decit intr-o coeziune omogena , individualismul nu va reusi decit sa creeze interferente temporare .
Evenimentele ce se contureaza sint dependente de multi factori care vor degenera in schimbari de fatada si reasezari oportuniste .
Structurile transpartinice sint intr-o continua reasezare , tactica utilizata aparent fara scop precis reprezinta o modalitatea clasica de perenizare in circuit inchis .

Perioada cuprinsa intre sfirsitul anului 2008 si sfirsitul anului 2014 este propice unor schimbari fundamentale .
Dupa ultimile reasezari de fatada , conglomeratul transpartinic asteapta cu teama sa treaca aceasta perioada nefasta ce-i poate fi fatala .
Factorul psihologic va juca un rol esential in aceasta perioada , resursele umane ale conglomeratului transpartinic sint organizate dar au un handicap enorm (H.E(aa-1) ce nu mai poate fi surmontat .
Posibil ca actualul sistem perenizat ciclic prin reasezare controlata sa supravetuiasca dupa perioada de incertitudini doar din lipsa unei forte novatoare care sa-i administreze lovitura de gratie .

Principalele aspecte ale organizarii .

Organizarea defineste sistemul creat pentru a evolua spre etape ce vor permite concretizarea planurilor , atingerea scopurilor propuse .
Organizarea poate fi conceputa pentru a indeplini scopuri de scurta sau lunga durata , atingerea unui tel .
Dezvolt ipoteza unei organizari sociale compuse , multipolara ca scop , unipolara ca tel , scopurile fiecarui pol doctrinar pot fi atinse doar prin realizarea telului comun tuturor polurilor implicate .
K*)
Plecind de la premisele (subiective) enuntate initial dezvolt un plan ipotetic :
Nucleul initiator ( N.I.(a1)) dupa evaluarile si analizele de rigoare adopta tactica de constituire a unei mase critice , necesare demararii procesului de organizare dezvoltind un plan preliminar de reperare si afiliere a potentialilor sustinatori individuali sau ale unor grupari organizate .
Masa critica fuzionala (M.C.F.(a2)) ce se va constitui astfel va fi un amalgam de convingeri si credinte , trebuie adusa la numitor comun definind regulile de baza , stabilind o ierarhie temporara de principiu .
Masa critica raliata ( M.C.R.(a3)) ( cinci-zece mii de cetateni )constituita dupa proclamatie va trebui separata in grupuri si subgrupuri distincte care vor avea lider de grup , nucleu , celula sau reprezentant .
Separarea se va face dupa zona geografica , conceptul doctrinar al persoanei sau grupului , fapt ce va permite o articulare armonioasa a ansamblului , oferind perspectiva omogenizarii stratului initial constituit .
Riscurile inerente unei contaminari de proportii a masei critice nu pot fi excluse , pentru a evita acest fapt este necesara aplicarea regulilor de protectie ,compartimentind-o in subdiviziuni .
Dupa omogenizarea ( asezarea) initiala masa critica va fi adusa sa adopte statutul organizatoric prin vot asumat ( la vedere) , sa dezbata conceptul sa adopte un preambul statutar special necesar constituirii unui ansamblu de celule operative specializate in domenii specifice (C.S.D.S (a4)) ,ce vor fi desemnate sa elaboreze strategii , planuri de actiune , sa asigure support tehnic specializat ansamblului de grupuri ce constituie masa critica .
Dupa adoptarea statutului fundamental (S.F.(a5)) ce va determina o ierarhie legitima (C.M.C.I.L(a6)) se va valida strategia si planul (ZZ(a7)) implicind trecerea la etapa preliminara de raliere a cetatenilor la proiectul platformei politice multipolare (R.N.R.(a8)).

a7) Planul ZZ ( Zorii Zilei)
Planul se desfasoara in etape succesive :
Crearea de nuclee specializate (N.S.I.(a16)) care sa constituie matrita (M.A.T.(a9)) specializata in formarea viitorilor lideri de celula (C (a10)) , nucleu (N (a11)) , grup (G(a12) , prin stagii de initiere si perfectionare .
Liderii formati vor fi resursa umana initiata (R.U.I.(a13)) ce vor crea filialele (A(a14)) de cetateni in sanctuar si exterior , o mare parte din ei vor fi potentialii reprezentanti ai miscarii (A.M.R.P.(a15)) in senat , parlament si guvern .

(a10) Celula reprezinta o unitate elementara ( de la cinci la zece membri).
(a11) Nucleul reprezinta un ansamblu de trei sau patru celule ( treizeci-patruzeci de membri )
(a12) Grupul reprezinta un ansamblu format de la patru la sase nuclee ( 16-24 celule sau aprox doua sute de membri ).
(a14) Filiala reprezinta ansamblul format de cinci sase grupuri (aprox. o mie de membri ) situate in aceiasi arie geografica .
Aceast ansamblu raspunde unui statut , doctrine sau curent civic propriu , ierarhia interna in comun acord cu masa critica (C.M.C.I.L(a6) stabileste modul de abordare si implicare intr-o actiune sau un ansamblu de actiuni .
Atuul acestui tip de asociatie permite o suplete de activitate in module distincte , membrii se cunosc iar identificarea la cauza va determina solidaritatea ansamblului prin fenomenul de influenta reciproc .
Un ansamblu de douazeci si cinci de filiale poate constitui o miscare politica cu doctrina proprie devenind un pol ( partid) .
Pentru a putea demara procesul de constituire a miscarii este necesara aparitia a cel putin o suta de asociatii ce vor determina crearea noilor partide politice nealterate .

(a 8) R.N.R.
Organizatia reprezinta membrii fondatori ai miscarii nucleul initiator , masa critica , diferitele grupuri doctrinare .

(a15) A.M.R.P.( Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni )
Scopul comun al partidelor ce vor constitui Alianta este obtinerea majoritatii parlamentare .
Acest fapt va permite remodelarea completa a societatii impunind noi repere si jaloane ca model , determinind aparitia unei noi elite politice dupa criterii de onoare , cinste , demnitate , datorie .
Alianta poate sa devina realitate in viitorul apropiat ea semifica un mecanism nu o entitate , forta sintem noi cei care vom indrazni sa sfidam puterea uzurpatoare .
a) Structurile neocomuniste nu sint ceea ce par sau vor sa se creada , sint doar cunoscatori ai unor procedee pe care le repeta in functie de situatie .
Influenta structurilor este psihologica prin faptul ca determina orientari si tendinte , puterea rezida in controlul mecanismelor intriseci ale statului pe care le ocupa , forta consta in coeziunea de grup .
b) Regimul trecut erau tot ei , revolutia spontana a poporului nu a facut decit sa aduca credibilitate loviturii de palat ce se desfasura acoperind-o .
Era inevitabila purja ce sa produs atunci prin simplul fapt ca privilegiatii (cadrele vechiului regim ) au anticipat schimbarile care se vor produce la nivel geo-politic mondial .
Au premeditat o schimbare controlata indepartind membrii fideli ai puterii autocrate , devenind salvatorii ( a se citi F.S.N.) poporului .
De ce nu au adoptat articolul 08 al Proclamatiei de la Timisoara ( Legea lustratiei )? simplu , pentru ca nu puteau sa se condamne ei insisi .
Au facut totusi lovitura de palat asumind atitea riscuri sub nasul fostei securitati comuniste , fapt pentru care poporul le-a acordat clementa atunci , fiind manipulat .
De fapt , scenariul a fost stabilit de securitate in cele mai mici detalii , actorii principali care s-au manifestat nu au fost spontani , citeau scenariul , timorati pentru ca nu cunosteau decit o parte actiunilor ce trebuiau sa se desfasoare , reactia spontana a poporului ( necontrolata ) a impus reajustarea planurilor in functie de evolutia situatiei pentru a pastra controlul .
Au cistigat atunci in fata ignorantei si prin faptul ca au avut un plan si o organizare .
Nu au invins ci doar au obtinut aminarea sorocului la masa verde , din lipsa unui rival , organizatii cetatenesti care sa revendice in numele poporului o schimbare radicala .
c)Ne indreptam cu pasi grabiti spre ultimul moment prielnic care poate permite recistigarea citadelei si a sanctuarului , depinde de fiecare dintre noi daca vom fi prezenti la acest moment de cotitura a istoriei neamului si in ce spirit vom fi prezenti.
Organizati si hotariti sa recistigam demnitatea si mindria de a fi romani oriunde si oricind sau doar spectatori contemplativi .




Analizind cu obiectivitate evenimentele din trecut si prezent , concluzia care emana este pesimista : Hegemonia structurilor oculte transpartinice neocomuniste asupra statului se accentueaza .
La aproape douazeci de ani de la revolutia din 89 sintem readusi la punctul initial,
lipsiti de putere de decizie in stat, sintem considerati o masa neglijabila ignoranta de catre demagogii burgheziei rosii .
Nu exista nici o forta politica , demna de acest nume , care sa revendice pentru popor , justitie sociala echitabila , revizuirea constitutiei , schimbarea regulilor masluite , legi drepte (legea lustratiei ), vot uninominal pur , controlul cetatenesc asupra alesilor .
Reflectia ce se impune aici vine de la sine : Daca nu exista forta politica care sa ne reprezinte interesele , o vom creea , noi , toti cei exclusi neafiliati structurilor .

Cum ? Indraznind vom construi o societate noua justa si dreapta .
Utilizind cu dibacie cunostintele si experientele acumulate dea lungul anilor in pribegia noastra vom reusi , impreuna , sa construim totul din temelii .

Pentru a realiza acest deziderat este necesara iesirea din conventionalismele tiparelor intretinute .
Sint enorm de multe probleme ce vor necesita solutii complexe pentru a le depasi .
Fuziunea controlata a masei critice va genera < MATRITA >sau matritele multiplicatoare ce vor constitui cheia de bolta a intregului sistem .
In concept matrita este desemnata sa initieze in tainele socio-politice liderii de grup, de organizatii si asociatii , sa detecteze eventualele anomalii si esecuri , sa participe la crearea filialelor cetatenesti .
Crearea unui partid politic in acest moment este o operatie complexa , iar faptul ca acest partid regrupeaza cetateni aflati din diaspora va fi perceput ca o amenintare directa la adresa clasei politice .

F(a-2)


Estimarea subiectiva a potentialului uman ce se poate manifesta , implica hotarit la realizarea conceptului indica o cifra de o suta de mii de cetateni din exil si diaspora .

Din cifra oficiala ( ?) de trei milioane de cetateni romani cu drept de vot aflati in exteriorul frontierelor …. ( rezultat extras din totalul alegatorilor inscrisi pe listele electorale la scrutinul din iunie 2008 ce se ridica la cifra de 15 426 369 , comparat cu cifrele de la referendumul pentru demiterea presedintelui 18 301 309 de alegatori cu drept de vot sau cu cifrele de 18 296 549 alegatori cu drept de vot de la Europarlamentare si Referendum vot uninominal , se obtine un ecart de aproximativ trei milioane de cetateni cu drept de vot ce nu au mai figurat ca alegatori la alegerile locale din iunie 2008 ) , exista un segment de aproximativ 750 000 mii cetateni (estimarea minima )din totalul electoratului care se inscriu in criteriile de potentiali membri ai viitoarei platforme politice .
Aspiratiile individuale ale acestui segment omogen aduse la un numitor comun pot constitui temelia viitoarei miscari politice .
Curentele doctrinare pot influenta constituirea masei critice multipolar cu organizatii care-si revendica o identitate proprie doctrinei .
Poate fi un impediment sau poate constitui un factor de echilibru intrisec , telul comun poate crea unitatea de actiune , scopurile specifice ale fiecarui pol pot fi atinse doar prin implicarea unita a ansamblului .

Pentru a genera aparitia efectului de atractie necesar multiplicarii masei critice trebuie sa cream premisele necesare implicindu-ne organizat .

(a-01) Analiza obiectiva a contextului mondial , regional , national .
(b-01) Definirea unui proiect intermediar cooptind potentiali sustinatori .
(c-01) Ralierea nuclelor de opinie la ideea de constituirii platformei de actiune.


Scopul : Este de a obtine majoritatea parlamentara .
Obiectivul : Reforma institutiilor reprezentative , O noua constitutie , Reforma Justitiei ,
Implicare : Pe cale democratica , revendicind dreptul fundamental la autodeterminare , aplicind solutiile necesare schimbarii .
Mijloace : Resursa umana reactiva nereprezentata ce nu se identifica structurilor transpartinice , socio-economice , pseudoelita .
Misiunea : Crearea cadrului necesar ralierii cetatenilor nereprezentati din toate paturile sociale si de toate curentele doctrinare semificative .
Atitudine , Autonomie : Atitudinea trebuie sa fie ofensiva , tactici adaptate se pot elabora studiind realitatile , pentru a atinge acest stadiu operational se impune compartimentarea miscarii .
Regenerare : Crearea de companii si societati pentru a permite regenerarea resurselor , prin atragerea investitorilor , se va determina o recunoastere de facto a entitatii si modelului .


Revendicarea unei pozitii active va determina crearea unor platforme politice , pentru a nu creea interferente si antagonisme cu statutul structurilor asociative trebuie ca filialele politice (instrumentele de implicare activa ) sa fie constituite ca o structura paralela prin adeziune individuala , in acest mod asociatiile isi vor pastra caracterul statutar apolitic .
Alianta trebuie sa fie o organizatie paralela a federatiilor si asociatiilor care isi vor da mina si vor porni la drum impreuna , nu trebuie sa fie exclusivista , membrii fondatori trebuie sa priveasca dincolo de aparentele inselatoare .

Pentru a deveni credibila si legitima <Alianta>are nevoie de un fundal (piedestal) nealterat , nu trebuie sa devina satelitul altor formatiuni politice alterate .

S-)Situatia haotica actuala reflecta realitatea . Evidentierea aspectelor esentiale indica ca <Trecutul si Prezentul > sunt realitati intrinseci , suntem ostatecii unui model perenizat , nu ne putem permite sa mai acceptam compromisul , suntem decisi sa rupem lantul pentru a participa alaturi de cetatenii exclusi (milioane) la construirea societatii de miine .
Viitorul depinde de noi prin atitudinea pe care le vom adopta ,ignorarind trecutul , contemplind realitatea cu indiferenta vom ramine in aceiasi situatie de dependenta , tributari demagogilor uzurpatori .
I-) Cum vom determina ca viitorul sa ne apartina , sa putem decide ce este bine si ce nu , sa putem alege pe cei mai demni si de nadejde cetateni sa ne reprezinte .
Solutia este una singura : Implicarea
Pentru a ne implica trebuie sa cream instrumentele necesare de unitate , numai asa vom putea sa ne exercitam drepturile si indatoririle , uniti putem determina sfirsitul haosului intretinut , trebuie sa fim solidari .
R-) Revendicam reforma institutiilor reprezentative pentru a permite societatii sa evolueze armonios spre viitor .
Haosul actual este intretinut de coalitia de interese obscure ce a acaparat controlul si stapineste asupra a milioane de cetateni .


Pentru a realiza acest deziderat < Implicarea politica > este nevoie ca conditii esentiale sa fie indeplinite , viziune , vointa , determinare , indrazneala ,unitate .
In momentul in care se creaza unitatea de idei necesara (masa critica initiala ) , nimic si nimeni nu mai poate opri reactia in lant .
Principiile si cadrul necesar exista , situatia impune iesirea din conventionalisme si apatie , inceputul este greu , inspaiminta prin anvergura , secretul reusitei este credinta si organizarea .

Structura sociologica a populatiei de origine si etnie romana imprastiata pe tot mapamondul este complexa prin diversificare , corespunde unor criterii definite de influenta cum ar fi , cutumele locale , spiritul de apartenenta comunitar , virsta , experienta de viata , educatie , principii , caracter , contactul cu sanctuarul , starea sociala in sinul noii tari de adoptie , starea civila .
Influenta culturii occidentale este un factor pozitiv intrinsec dar nu poate fi perceptibil in majoritatea cazurilor de figura decit retroactiv prin comparatii .
Ansamblul constituit de catre populatia de etnie romana ( aproximativ unsprezece milioane de persoane )si diaspora (aprox sase milioane de persoane ), constitue populatia ce se afla temporar sau definitiv (aprox. saptesprezece milioane de persoane ), in exteriorul sanctuarului national .
Prin inteligenta , hotarire , determinare , credinta , unitate , vom reusi impreuna sa invingem actualele structuri neo-comuniste . Putem sau nu ?


Cei ce simt ca pot sa participe la definirea proiectului de societate cu idei, propuneri, sugestii sau o implicare activa sunt invitati sa acceseze siturile ce converg in aceiasi directie de actiune :
http://www.proiectul-arche.org/2008/11/ ... ent-i.html
http://elkorg-projects.blogspot.com/200 ... ual-i.html
http://www.asymetria.org/
http://jurnalulunuivulcanolog.blogspot.com/

Pentru un contact initial , transmite-ti mesajele dv. pe urmatoarea adresa email , de tranzit : cojocaru_alianta_cetatenilor@ymail.com
http://gid-romania.com/index.asp
http://www.variantacojocaru.ro
http://www.eurosansa.ro/contact.htm
http://euractiv.ro
http://romanilaparis.olympe-network.com


Situri unde veti intilni alti compatrioti ce se intereseaza de soarta si viitorul patriei :

a01)
http://www.toronto.ro/
http://www.toronto.ro/viewforum.php?f=22 (necesita inregistrarea prealabila pentru a vizualiza articolele (logare)

a02)
http://www.hotnews.ro
http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=584

a03)
http://www.realitateadinitalia.com/
pagina forumului
http://www.realitateadinitalia.com/forum/
topicul :
http://www.realitateadinitalia.com/foru ... f=3&t=1343

a04)
http://www.romanian-portal.com/forum/index.php pagina cu sectiunea discutii : http://www.romanian-portal.com/forum/sh ... hp?t=10779

a05)
http://america.comunitatea-romana.com/wiki/America pagina forumului sectiunea cafenea http://america.comunitatea-romana.com/forum/

a06)
http://www.realitatea.net/ pagina forumului politic http://forum.realitatea.net/forumdisplay.php?f=20 , cel mai activ spatiu de dialog socio-politic .

a07)
http://www.roportal.ro/discutii/index.php pagina politica http://www.roportal.ro/discutii/forum17.html

a08)
http://www.romaniana.net/ (pagina politica http://romaniana.net/forum/index.php?board=10.0

a09)
http://vb.romaniancommunity.net/ pagina cu topicul http://vb.romaniancommunity.net/showthread.php?t=1471


a10)
http://www.spaniaromaneasca.com/ pagina http://forum.spaniaromaneasca.com/roman ... ania-b3.0/

a11)
http://www.romanianews.net/index.php
a12)
http://forum.gds.ro/
pagina politica :
http://forum.gds.ro/socoteli-politice/

a13)
http://www.noiigolani.ro/oaspeti/index.php
a14)
http://www.romaniincanada.org/forum/ ( Forumul Romanilor Canadieni)
a15)
http://www.wien.ro/ (Com Romanilor din Austria )............................
a16)
http://www.e-migrant.ro/ ( Foarte interesant )
a17)
http://www.romania-israel.com (Forum...........................................................................
a18)
http://www.romanilachicago.org/content/view/157/150/ ( Forumul ro-Chicago)(mic)
V.Cojocaru
 
Mesaje: 8
Membru din: Lun Noi 17, 2008 8:22 am
Localitate: Ille de France

Re: Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni

Mesajde Ioan DRIMUS » Lun Dec 29, 2008 9:45 pm

V.Cojocaru scrie:Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni
Procesul de constituire a natiunii române moderne a fost întârziat si blocat de câteva ori in secolul al XX-lea. Acest proces nefinalizat induce o criza identitara majora prin care trec toti cetatenii României. Procesul poate fi si trebuie reactivat, finalizat in conditiile in care fenomenele globalizarii tind sa impuna statelor inca tinere vointa noilor imperii, asa cum s-a intimplata deja dupa 1848. Intre supunerea la dilutia identitatii, sub controlul unor natiuni care au avut sansa istorica de a se cristaliza acum câteva secole, si revolta identitara, cautam calea nonviolenta a reconstructiei, a recuceririi, a redefinirii organice a valorilor identitare, a conservarii lor dinamice.

Cadrul politic lipseste. Partidele politice aparute dupa 1989 sunt toate forme fara fond, cochilii adapostind parazitismul cleptocratiei comuniste, a nomeclaturii si politiei politice reciclate in capitalism asocial, sub pulpana noii burghezii compradore.
Am reflectat la chestiunilor acestea prin construirea unui program de recivilizare a României, in sensul densificarii tesutului social prin retele cetatenesti complementare si colaborative ce se constituie cu scopul redesenarii unei activitati politice constructive.
Am reflectat la chestiunilor acestea prin construirea unui program de recivilizare a României, in sensul densificarii tesutului social prin retele cetatenesti complementare si colaborative ce se constituie cu scopul redesenarii unei activitati politice constructive.

Etape si programe

Haosul actual se datoreaza indiferentei si resemnarii, cautionam prin atitudinea noastra aceasta stare . Trecutul si prezentul sunt realitati intrinseci , suntem ostatecii unui model perenizat , nu ne putem permite sa mai acceptam compromisul , trebuie sa ne implicam la construirea societatii de miine . Citez : Daca nu noi , atunci cine ? Daca nu acum , atunci cind ?

Viitorul depinde de noi prin atitudinea pe care o vom adopta.
Ignorarind trecutul , contemplind realitatea cu indiferenta, vom ramine in aceiasi situatie de dependenta , tributari demagogilor uzurpatori .
Cum vom determina ca viitorul sa ne apartina , sa putem decide ce este bine si ce nu , sa putem alege pe cei mai demni si de nadejde cetateni sa ne reprezinte ?
Solutia este una singura : Implicarea
Pentru a ne implica trebuie sa cream instrumentele necesare de unitate , numai asa vom putea sa ne exercitam drepturile si indatoririle , uniti putem determina sfirsitul haosului intretinut , trebuie sa fim solidari .
Revendicam reforma institutiilor reprezentative pentru a permite societatii sa evolueze armonios spre viitor .
Haosul actual este intretinut de coalitia de interese obscure ce a acaparat controlul si stapineste asupra a milioane de cetateni .

Implicarea politica a Diasporei este legata intrinsec de indeplinirea unor conditii esentiale : viziune , vointa , determinare , indrazneala ,unitate .

Reactia in lant nu va putea fi stavilita din momentul in care se creaza unitatea de idei necesara (masa critica initiala)
Principiile si cadrul necesar exista , situatia impune iesirea din conventionalisme si apatie , inceputul este greu , inspaiminta prin anvergura , secretul reusitei este credinta si organizarea .

a) Impasul constitutional si legislativ actual poate fi depasit ?

b) Actuala clasa politica are interesul , determinarea , capacitatea si legitimitatea necesara sa reformeze institutiile statului ?

c) Tergiversarea adoptarii legii Lustratiei de catre clasa politica semifica faptul ca se opune reformelor si actioneaza in detrimentul poporului suveran .

d) O noua constitutie cu un preambul care sa specifice fara echivoc suveranitatea si dreptul cetateanului de a controla , revoca si trage la raspundere alesii care au actionat in detrimentul societatii ,nu este in actualitate , subiect tabou .

e) Curtea constitutionala constituie o institutie fundamentala a statului , faptul ca judecatorii sunt desemnati de institutiile de stat nu constituie o modalitate de aparare a clasei politice impotriva cetatenilor ?

e-1) O noua constitutie trebuie sa stipuleze alegerea curtii constitutionale prin vot direct de catre cetateni, simultan cu alegerile prezidentiale pe o perioada egala cu mandatul prezidential .

A) Curtea Constitutionala este garantul suprematiei constitutiei
( interpreteaza legile si hotaraste in cazul litigiilor si ambiguitatilor).
a1) Constitutia a fost adoptata in 1991, in 2003 a fost revizuita .
a2 Judecatorii pe noua ani au fost numiti :
Trei in 2001 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2010 .
Trei in 2004 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2013 .
Trei in 2007 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2016 .(*)
a3) Virsta lor este cuprinsa intre 56 si 81 de ani .
a4) O parte au fost senatori si deputati , toti au participat in mai mare
sau mai mica masura la elaborarea constitutiei in 1991 si la revizuirea ei
in 2003 .
B) Sint numiti pe criterii politice, sau nu ?
C) Sustin modificarea legii numirii judecatorii curtii constitutionale :
c1) Schimbarea criteriului de 18 ani de activitate juridica sau invatamint la cinci , sapte , zece ani .
c 2) Numirile sa nu mai fie facute de cele trei institutii , presedentie , senat sau camera ci prin vot direct uninominal pur, simultan cu alegerile legislative iar candidatii sa fie alesi dupa numarul de circumscriptii electorale ( sa fie locuitori ai ciurcumscriptiei ).
c 3 ) Este necesara lustratia pentru a ingradi accesul persoanelor din vechile structuri la pirghiile de decizie ?

e-3) Sa fie adoptata o lege care sa puna capat privilegiilor si imunitatilor demnitarilor , nimeni nu este mai presus de lege , suntem intr-o republica .
e-4) Reformarea institutiilor reprezentative intr-un singur parlament unicameral , parlamentarii sa nu depaseasca ca numar trei deputati pe circumscriptie .
e-5) Revizuirea numarului de circumscriptii electorale prin crearea de circumscriptii pentru cetatenii din diaspora .
e-5-e) Reevaluarea numarului de circumscriptii atribuite Diasporei , pentru a evita polemicile inutile ne vom autorepertoria , prin aceasta operatiune complexa si laborioasa vom stringe simultan si semnaturile necesare adoptarii noii Constitutii .


Circumscriptiile din tara in numar de 42 vor fi reprezentate in parlament de 126 deputati , se va putea astfel reduce abuzurile si clientelismul politic .
Parlamentul unicameral va cuprinde un numar de 177 parlamentari .
e-6) Privilegiile si imunitatile vor fi revizuite la strictul necesar unui statut de demnitar , onoarea de a reprezenta cetatenii impune datoria morala a alesului de a asuma totalitatea actiunilor sale , votul trebuie sa fie la vedere .
Un demnitar nu va avea dreptul sa practice activitati cu scop lucrativ si sa obtina alte venituri in afara remuneratiei de stat pe perioada mandatului incredintat de alegatori .
O clauza speciala a constitutiei trebuie sa prevada sanctionarea drastica a delictului de initiat ca tradare adusa statului si poporului .
Un demnitar nu va putea sa cumuleze mai mult de doua mandate , demnitar nu semifica profesie ci functie temporara .


Clasa politica prin siretlicurile si tertipurile legiuitoare de care a uzat pentru a-si pastra privilegiile si imunitatea s-a desconspirat tratind poporul cu dispret si aroganta , erijindu-se intr-o clasa de stapini atotputernici fata de cetatenii tarii .
Conform principiului moral de reprezentativitate cetateanul este suveran , reprezentantul ales are datoria de a respecta increderea acordata temporar de cetateanii ce l-au desemnat sa-i reprezinte .
Actuala clasa politica a incetat sa mai fie legitima in fata cetatenilor de aproape doi ani timp in care a persistat sa sfideze principiile republicane aducind poporului si statului prejudicii imense .
Procentul de reprezentativitate este fals , o treime din electorat (diaspora ) aproape sase milioane de electori nu pot influenta desfasurarea evenimentelor chiar daca sint cei mai avizati electori , influenta lor este simbolica de ordinul a 0,38 % din totalul electorilor la scara nationala chiar daca reprezinta 34.73% din electorat , imens, nu ?!
Electoratul national impartit in doua grupari distincte activi si seniori se manifesta printr-o abtinere de ordinul a 30 % la cel mai inalt nivel de participare , astfel incit procentul maxim de prezenta atins va fi de ordinul a 50% din totalul electoratului .
Clasa politica actuala este legitimata de votul seniorilor amagiti de promisiuni si lozinci bine rodate influentati de pensionarii ce provin din structurile fostului partid stat .
Electoratul activ , o treime din totalul populatiei , constituie deocamdata singura forta ce poate influenta scena politica printr-un vot unitar spre o platforma politica si chiar atunci ramin mari semne de intrebare .
Factorul ce poate rupe aceasta spirala ametitoare este schimbarea regulilor , cine o va face este greu de spus , exista totusi un imens potential intelectual-uman ce nu si-a spus cuvintul de aproape doua decenii .
Sa indraznim sa ne dam mina creind unitatea necesara renasterii republicane

Sufocarea societatii actuale este o realitate intrinseca fiind rezultatul perenizarii unei clase socio-politico-economice creata prin specula , trafic de influenta aranjamente in sfera decizionala (legislativ si executiv ) .
Acest fapt permite unei minoritati ( 0.5 % din populatie ) de o suta de mii de persoane emanate in majoritate din fostele structuri de comanda , control , represiune si planificare ale partidului unic ( initiatii ) sa controleze mecanismele statului , economia , piata capitalului impunind monopolul , modelul si tendinta directoare .
Grupuri de interese economico-speculative au interferat si interfereaza cu sfera politica decizionala impiedicind prin bariere legislative crearea mecanismelor de control necesare functionarii statului .
Monopolul absolut al falselor partide politice metamorfozate ce exercita un controlul total asupra societatii prin pirghiile de control administrative , executive si legiuitoare , propagind cu viclenie doctrina populista ( dogma neocomunista ) , constituie mijlocul de a pereniza si adapta structurile fostului partid-stat la noile cerinte ale momentului pregatind terenul pentru a mentine hegemonia totala asupra statului pe termen lung .

Privind inapoi fiecare din noi poate constata ca planul structurilor comuniste a functionat perfect , am fost dezbinati si divizati , am fost infrinti , e evident , dar nu invinsi sau supusi , am ales pribegia pentru a ne simti liberi si a ingriji ranile sperantelor .
Suntem ceea ce suntem , oameni modesti , mindri patrioti , o forta colosala , uzurpatorii stiu ca-i vom obliga sa dea socoteala , sunt inspaimintati de ziua cind vom spune toti intr-un tunet de voci , ajunge .
Sugerez ca impreuna sa cautam formula ideala care sa permita o implicare organizata a cetatenilor la redefinirea structurilor societatii , consider ca nu trebuie sa raminem in contemplare acceptind modelul perenizat , societatile democratice evolueaza , sa le urmam exemplul dar nu prin imitatie ci prin definirea unor proiecte de anvergura , fiecare popor are istoria si specificul sau , cred ca avem si noi valori nebanuite si un imens potential . Cetatenii romani imprastiati in cele patru zari , au acumulat o experienta imensa ce poate constitui elementul esential necesar crearii unui nou model de societate .

INGINERIILE POLITICO-ECONOMICE
Grupuri de interese economico-speculative au interferat si interfereaza cu sfera politica decizionala impiedicind prin bariere legislative crearea mecanismelor de control necesare functionarii statului .

Monopolul absolut al falselor partide politice metamorfozate ce exercita un controlul total asupra societatii prin pirghiile de control administrative , executive si legiuitoare , propagind cu viclenie doctrina populista ( dogma neocomunista ) , constituie mijlocul de a pereniza si adapta structurile fostului partid-stat la noile cerinte ale momentului pregatind terenul pentru a mentine hegemonia totala asupra statului pe termen lung .

Motivul fundamental pentru care ar interveni diaspora pentru a schimba situatia in bine , este: sentimentul de datorie fata de vatra stramoseasca , nu o putem lasa la infinit la cheremul oportunistilor , demagogilor de pripas , care au transformat-o in propria mosie .
Sunt convins ca doar uniti in cauza comuna , vom reusi sa fortam mina destinului , resemnarea si abandonul nu vor face decit sa pecetluiasca aceasta situatie

Scopurile ''Aliantei'':
a)Ralierea majoritatatii romanilor de pe ''Mapamond'' creind cadrul organizatoric necesar implicarii politice pe cale democratica pentru a obtine majoritatea parlamentara necesara schimbarii regulilor masluite .
a1) Adoptarea noii constitutii implicind separarea puterilor in stat ,controlul cetatenesc asupra alesilor , sfirsitul privilegiilor si imunitatii .
a2)Adoptarea legilor necesare reglementarii atributiilor , indatoririlor si raspunderii alesilor in fata cetatenilor .
a2a)Limitarea mandatelor politicienilor la maxim doua mandate , ingradirea traseismului politic . Reprezentant (ALES) nu trebuie sa fie o profesie ci o functie temporara ,implicind datorie si responsabilitate .
a3)Adoptarea legii lustratiei (Retroactiv), ingradind accesul esalonului doi si trei a membrilor fostului partid unic la functiile reprezentative de interes national .
B) Configuratia actuala prin care diaspora este adusa sa aleaga reprezentantul ei pentru parlament din rindurile membrilor partidelor de sorginte neo-comunista constituie o sfidare adusa democratiei si cetatenilor .
Ingradirea accesului cetatenilor din diaspora (independenti) la candidatura pentru parlament (2000-4000 semnaturi de sustinere)indica faptul ca suntem tributari regulilor impuse arbitrar , mai grav , nu exista o forta politica care sa reprezinte milioanele de cetateni romani din diaspora .
Citez : Un viitor se construieste , nu se suporta .
Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda , la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din '89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare fundamentala , factorul care contribuie la propasirea nonvalorilor este determinat de apogeul hegemoniei vechilor structuri comuniste ce s-au metamorfozat in noi partide politice , perenizeind cultul ipocriziei , demagogiei si iresponsabilitatii . Revendicam schimbarea pe cale democratica a institutiilor de stat uzurpate de neo-comunisti : pentru a realiza acest deziderat este necesara unitatea cetatenilor la constituirea '' Aliantei Mondiale a Romanilor de Pretutindeni'' . Suntem treizeci si doua de milioane imprastiati pe mapamond , nu avem dreptul moral in fata inaintasilor si a urmasilor nostri sa raminem indiferenti , trebuie sa ne implicam , sa credem in puterea adevarului in izbinda binelui asupra raului .
Nu putem sa mai rabdam la nesfirsit sa fim mintiti si ignorati , suntem decisi si asumam deciziile noastre , vom fi o forta de nestavilit dar trebuie mai intii de toate sa ne regasim , sa ne respectam si sa pornim la drum impreuna . Uniti vom reusi .
Suntem milioane de romani ce nutrim acelasi sentiment de neputinta , amaraciunea o rumegam in singuratatea interioara , ne amagim cu sperante ca intr-o zi va fi mai bine , sa ne dam mina si sa construim noi toti viitorul asa cum il dorim si simtim ca trebuie sa fie .
Doar impreuna putem constitui ''Alianta'' care sa aduca schimbarea pe plaiurile romanesti .
Sa lasam dogmele ideologiilor de clasa sociala intretinute de pseudo-elite , care pentru a fi ceea ce sunt au nevoie de a crea discordie si a diviza , sa cautam sa eliberam adevarul si dreptatea chiar daca sunt sufocate de minciuna , ipocrizie si demagogie .


Definirea principiilor si valorilor constituie cheia de bolta a mecanismelor socio-politice .
Strategia reprezinta conceptul fundamental dupa care se traseaza doctrinele .
Doctrina reprezinta un mecanism de planificare evolutiv ce implica adoptarea unei tactici ( metoda sau procedeu) pentru a atinge obiectivele propuse .
Situatia actuala lasa sa se intrevada oportunitati ce pot fi exploatate , dilema este ca nu pot fi fructificate decit intr-o coeziune omogena , individualismul nu va reusi decit sa creeze interferente temporare .
Evenimentele ce se contureaza sint dependente de multi factori care vor degenera in schimbari de fatada si reasezari oportuniste .
Structurile transpartinice sint intr-o continua reasezare , tactica utilizata aparent fara scop precis reprezinta o modalitatea clasica de perenizare in circuit inchis .

Perioada cuprinsa intre sfirsitul anului 2008 si sfirsitul anului 2014 este propice unor schimbari fundamentale .
Dupa ultimile reasezari de fatada , conglomeratul transpartinic asteapta cu teama sa treaca aceasta perioada nefasta ce-i poate fi fatala .
Factorul psihologic va juca un rol esential in aceasta perioada , resursele umane ale conglomeratului transpartinic sint organizate dar au un handicap enorm (H.E(aa-1) ce nu mai poate fi surmontat .
Posibil ca actualul sistem perenizat ciclic prin reasezare controlata sa supravetuiasca dupa perioada de incertitudini doar din lipsa unei forte novatoare care sa-i administreze lovitura de gratie .

Principalele aspecte ale organizarii .

Organizarea defineste sistemul creat pentru a evolua spre etape ce vor permite concretizarea planurilor , atingerea scopurilor propuse .
Organizarea poate fi conceputa pentru a indeplini scopuri de scurta sau lunga durata , atingerea unui tel .
Dezvolt ipoteza unei organizari sociale compuse , multipolara ca scop , unipolara ca tel , scopurile fiecarui pol doctrinar pot fi atinse doar prin realizarea telului comun tuturor polurilor implicate .
K*)
Plecind de la premisele (subiective) enuntate initial dezvolt un plan ipotetic :
Nucleul initiator ( N.I.(a1)) dupa evaluarile si analizele de rigoare adopta tactica de constituire a unei mase critice , necesare demararii procesului de organizare dezvoltind un plan preliminar de reperare si afiliere a potentialilor sustinatori individuali sau ale unor grupari organizate .
Masa critica fuzionala (M.C.F.(a2)) ce se va constitui astfel va fi un amalgam de convingeri si credinte , trebuie adusa la numitor comun definind regulile de baza , stabilind o ierarhie temporara de principiu .
Masa critica raliata ( M.C.R.(a3)) ( cinci-zece mii de cetateni )constituita dupa proclamatie va trebui separata in grupuri si subgrupuri distincte care vor avea lider de grup , nucleu , celula sau reprezentant .
Separarea se va face dupa zona geografica , conceptul doctrinar al persoanei sau grupului , fapt ce va permite o articulare armonioasa a ansamblului , oferind perspectiva omogenizarii stratului initial constituit .
Riscurile inerente unei contaminari de proportii a masei critice nu pot fi excluse , pentru a evita acest fapt este necesara aplicarea regulilor de protectie ,compartimentind-o in subdiviziuni .
Dupa omogenizarea ( asezarea) initiala masa critica va fi adusa sa adopte statutul organizatoric prin vot asumat ( la vedere) , sa dezbata conceptul sa adopte un preambul statutar special necesar constituirii unui ansamblu de celule operative specializate in domenii specifice (C.S.D.S (a4)) ,ce vor fi desemnate sa elaboreze strategii , planuri de actiune , sa asigure support tehnic specializat ansamblului de grupuri ce constituie masa critica .
Dupa adoptarea statutului fundamental (S.F.(a5)) ce va determina o ierarhie legitima (C.M.C.I.L(a6)) se va valida strategia si planul (ZZ(a7)) implicind trecerea la etapa preliminara de raliere a cetatenilor la proiectul platformei politice multipolare (R.N.R.(a8)).

a7) Planul ZZ ( Zorii Zilei)
Planul se desfasoara in etape succesive :
Crearea de nuclee specializate (N.S.I.(a16)) care sa constituie matrita (M.A.T.(a9)) specializata in formarea viitorilor lideri de celula (C (a10)) , nucleu (N (a11)) , grup (G(a12) , prin stagii de initiere si perfectionare .
Liderii formati vor fi resursa umana initiata (R.U.I.(a13)) ce vor crea filialele (A(a14)) de cetateni in sanctuar si exterior , o mare parte din ei vor fi potentialii reprezentanti ai miscarii (A.M.R.P.(a15)) in senat , parlament si guvern .

(a10) Celula reprezinta o unitate elementara ( de la cinci la zece membri).
(a11) Nucleul reprezinta un ansamblu de trei sau patru celule ( treizeci-patruzeci de membri )
(a12) Grupul reprezinta un ansamblu format de la patru la sase nuclee ( 16-24 celule sau aprox doua sute de membri ).
(a14) Filiala reprezinta ansamblul format de cinci sase grupuri (aprox. o mie de membri ) situate in aceiasi arie geografica .
Aceast ansamblu raspunde unui statut , doctrine sau curent civic propriu , ierarhia interna in comun acord cu masa critica (C.M.C.I.L(a6) stabileste modul de abordare si implicare intr-o actiune sau un ansamblu de actiuni .
Atuul acestui tip de asociatie permite o suplete de activitate in module distincte , membrii se cunosc iar identificarea la cauza va determina solidaritatea ansamblului prin fenomenul de influenta reciproc .
Un ansamblu de douazeci si cinci de filiale poate constitui o miscare politica cu doctrina proprie devenind un pol ( partid) .
Pentru a putea demara procesul de constituire a miscarii este necesara aparitia a cel putin o suta de asociatii ce vor determina crearea noilor partide politice nealterate .

(a 8) R.N.R.
Organizatia reprezinta membrii fondatori ai miscarii nucleul initiator , masa critica , diferitele grupuri doctrinare .

(a15) A.M.R.P.( Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni )
Scopul comun al partidelor ce vor constitui Alianta este obtinerea majoritatii parlamentare .
Acest fapt va permite remodelarea completa a societatii impunind noi repere si jaloane ca model , determinind aparitia unei noi elite politice dupa criterii de onoare , cinste , demnitate , datorie .
Alianta poate sa devina realitate in viitorul apropiat ea semifica un mecanism nu o entitate , forta sintem noi cei care vom indrazni sa sfidam puterea uzurpatoare .
a) Structurile neocomuniste nu sint ceea ce par sau vor sa se creada , sint doar cunoscatori ai unor procedee pe care le repeta in functie de situatie .
Influenta structurilor este psihologica prin faptul ca determina orientari si tendinte , puterea rezida in controlul mecanismelor intriseci ale statului pe care le ocupa , forta consta in coeziunea de grup .
b) Regimul trecut erau tot ei , revolutia spontana a poporului nu a facut decit sa aduca credibilitate loviturii de palat ce se desfasura acoperind-o .
Era inevitabila purja ce sa produs atunci prin simplul fapt ca privilegiatii (cadrele vechiului regim ) au anticipat schimbarile care se vor produce la nivel geo-politic mondial .
Au premeditat o schimbare controlata indepartind membrii fideli ai puterii autocrate , devenind salvatorii ( a se citi F.S.N.) poporului .
De ce nu au adoptat articolul 08 al Proclamatiei de la Timisoara ( Legea lustratiei )? simplu , pentru ca nu puteau sa se condamne ei insisi .
Au facut totusi lovitura de palat asumind atitea riscuri sub nasul fostei securitati comuniste , fapt pentru care poporul le-a acordat clementa atunci , fiind manipulat .
De fapt , scenariul a fost stabilit de securitate in cele mai mici detalii , actorii principali care s-au manifestat nu au fost spontani , citeau scenariul , timorati pentru ca nu cunosteau decit o parte actiunilor ce trebuiau sa se desfasoare , reactia spontana a poporului ( necontrolata ) a impus reajustarea planurilor in functie de evolutia situatiei pentru a pastra controlul .
Au cistigat atunci in fata ignorantei si prin faptul ca au avut un plan si o organizare .
Nu au invins ci doar au obtinut aminarea sorocului la masa verde , din lipsa unui rival , organizatii cetatenesti care sa revendice in numele poporului o schimbare radicala .
c)Ne indreptam cu pasi grabiti spre ultimul moment prielnic care poate permite recistigarea citadelei si a sanctuarului , depinde de fiecare dintre noi daca vom fi prezenti la acest moment de cotitura a istoriei neamului si in ce spirit vom fi prezenti.
Organizati si hotariti sa recistigam demnitatea si mindria de a fi romani oriunde si oricind sau doar spectatori contemplativi .




Analizind cu obiectivitate evenimentele din trecut si prezent , concluzia care emana este pesimista : Hegemonia structurilor oculte transpartinice neocomuniste asupra statului se accentueaza .
La aproape douazeci de ani de la revolutia din 89 sintem readusi la punctul initial,
lipsiti de putere de decizie in stat, sintem considerati o masa neglijabila ignoranta de catre demagogii burgheziei rosii .
Nu exista nici o forta politica , demna de acest nume , care sa revendice pentru popor , justitie sociala echitabila , revizuirea constitutiei , schimbarea regulilor masluite , legi drepte (legea lustratiei ), vot uninominal pur , controlul cetatenesc asupra alesilor .
Reflectia ce se impune aici vine de la sine : Daca nu exista forta politica care sa ne reprezinte interesele , o vom creea , noi , toti cei exclusi neafiliati structurilor .

Cum ? Indraznind vom construi o societate noua justa si dreapta .
Utilizind cu dibacie cunostintele si experientele acumulate dea lungul anilor in pribegia noastra vom reusi , impreuna , sa construim totul din temelii .

Pentru a realiza acest deziderat este necesara iesirea din conventionalismele tiparelor intretinute .
Sint enorm de multe probleme ce vor necesita solutii complexe pentru a le depasi .
Fuziunea controlata a masei critice va genera < MATRITA >sau matritele multiplicatoare ce vor constitui cheia de bolta a intregului sistem .
In concept matrita este desemnata sa initieze in tainele socio-politice liderii de grup, de organizatii si asociatii , sa detecteze eventualele anomalii si esecuri , sa participe la crearea filialelor cetatenesti .
Crearea unui partid politic in acest moment este o operatie complexa , iar faptul ca acest partid regrupeaza cetateni aflati din diaspora va fi perceput ca o amenintare directa la adresa clasei politice .

F(a-2)


Estimarea subiectiva a potentialului uman ce se poate manifesta , implica hotarit la realizarea conceptului indica o cifra de o suta de mii de cetateni din exil si diaspora .

Din cifra oficiala ( ?) de trei milioane de cetateni romani cu drept de vot aflati in exteriorul frontierelor …. ( rezultat extras din totalul alegatorilor inscrisi pe listele electorale la scrutinul din iunie 2008 ce se ridica la cifra de 15 426 369 , comparat cu cifrele de la referendumul pentru demiterea presedintelui 18 301 309 de alegatori cu drept de vot sau cu cifrele de 18 296 549 alegatori cu drept de vot de la Europarlamentare si Referendum vot uninominal , se obtine un ecart de aproximativ trei milioane de cetateni cu drept de vot ce nu au mai figurat ca alegatori la alegerile locale din iunie 2008 ) , exista un segment de aproximativ 750 000 mii cetateni (estimarea minima )din totalul electoratului care se inscriu in criteriile de potentiali membri ai viitoarei platforme politice .
Aspiratiile individuale ale acestui segment omogen aduse la un numitor comun pot constitui temelia viitoarei miscari politice .
Curentele doctrinare pot influenta constituirea masei critice multipolar cu organizatii care-si revendica o identitate proprie doctrinei .
Poate fi un impediment sau poate constitui un factor de echilibru intrisec , telul comun poate crea unitatea de actiune , scopurile specifice ale fiecarui pol pot fi atinse doar prin implicarea unita a ansamblului .

Pentru a genera aparitia efectului de atractie necesar multiplicarii masei critice trebuie sa cream premisele necesare implicindu-ne organizat .

(a-01) Analiza obiectiva a contextului mondial , regional , national .
(b-01) Definirea unui proiect intermediar cooptind potentiali sustinatori .
(c-01) Ralierea nuclelor de opinie la ideea de constituirii platformei de actiune.


Scopul : Este de a obtine majoritatea parlamentara .
Obiectivul : Reforma institutiilor reprezentative , O noua constitutie , Reforma Justitiei ,
Implicare : Pe cale democratica , revendicind dreptul fundamental la autodeterminare , aplicind solutiile necesare schimbarii .
Mijloace : Resursa umana reactiva nereprezentata ce nu se identifica structurilor transpartinice , socio-economice , pseudoelita .
Misiunea : Crearea cadrului necesar ralierii cetatenilor nereprezentati din toate paturile sociale si de toate curentele doctrinare semificative .
Atitudine , Autonomie : Atitudinea trebuie sa fie ofensiva , tactici adaptate se pot elabora studiind realitatile , pentru a atinge acest stadiu operational se impune compartimentarea miscarii .
Regenerare : Crearea de companii si societati pentru a permite regenerarea resurselor , prin atragerea investitorilor , se va determina o recunoastere de facto a entitatii si modelului .


Revendicarea unei pozitii active va determina crearea unor platforme politice , pentru a nu creea interferente si antagonisme cu statutul structurilor asociative trebuie ca filialele politice (instrumentele de implicare activa ) sa fie constituite ca o structura paralela prin adeziune individuala , in acest mod asociatiile isi vor pastra caracterul statutar apolitic .
Alianta trebuie sa fie o organizatie paralela a federatiilor si asociatiilor care isi vor da mina si vor porni la drum impreuna , nu trebuie sa fie exclusivista , membrii fondatori trebuie sa priveasca dincolo de aparentele inselatoare .

Pentru a deveni credibila si legitima <Alianta>are nevoie de un fundal (piedestal) nealterat , nu trebuie sa devina satelitul altor formatiuni politice alterate .

S-)Situatia haotica actuala reflecta realitatea . Evidentierea aspectelor esentiale indica ca <Trecutul si Prezentul > sunt realitati intrinseci , suntem ostatecii unui model perenizat , nu ne putem permite sa mai acceptam compromisul , suntem decisi sa rupem lantul pentru a participa alaturi de cetatenii exclusi (milioane) la construirea societatii de miine .
Viitorul depinde de noi prin atitudinea pe care le vom adopta ,ignorarind trecutul , contemplind realitatea cu indiferenta vom ramine in aceiasi situatie de dependenta , tributari demagogilor uzurpatori .
I-) Cum vom determina ca viitorul sa ne apartina , sa putem decide ce este bine si ce nu , sa putem alege pe cei mai demni si de nadejde cetateni sa ne reprezinte .
Solutia este una singura : Implicarea
Pentru a ne implica trebuie sa cream instrumentele necesare de unitate , numai asa vom putea sa ne exercitam drepturile si indatoririle , uniti putem determina sfirsitul haosului intretinut , trebuie sa fim solidari .
R-) Revendicam reforma institutiilor reprezentative pentru a permite societatii sa evolueze armonios spre viitor .
Haosul actual este intretinut de coalitia de interese obscure ce a acaparat controlul si stapineste asupra a milioane de cetateni .



Pentru a realiza acest deziderat < Implicarea politica > este nevoie ca conditii esentiale sa fie indeplinite , viziune , vointa , determinare , indrazneala ,unitate .
In momentul in care se creaza unitatea de idei necesara (masa critica initiala ) , nimic si nimeni nu mai poate opri reactia in lant .
Principiile si cadrul necesar exista , situatia impune iesirea din conventionalisme si apatie , inceputul este greu , inspaiminta prin anvergura , secretul reusitei este credinta si organizarea .

Structura sociologica a populatiei de origine si etnie romana imprastiata pe tot mapamondul este complexa prin diversificare , corespunde unor criterii definite de influenta cum ar fi , cutumele locale , spiritul de apartenenta comunitar , virsta , experienta de viata , educatie , principii , caracter , contactul cu sanctuarul , starea sociala in sinul noii tari de adoptie , starea civila .
Influenta culturii occidentale este un factor pozitiv intrinsec dar nu poate fi perceptibil in majoritatea cazurilor de figura decit retroactiv prin comparatii .
Ansamblul constituit de catre populatia de etnie romana ( aproximativ unsprezece milioane de persoane )si diaspora (aprox sase milioane de persoane ), constitue populatia ce se afla temporar sau definitiv (aprox. saptesprezece milioane de persoane ), in exteriorul sanctuarului national .
Prin inteligenta , hotarire , determinare , credinta , unitate , vom reusi impreuna sa invingem actualele structuri neo-comuniste . Putem sau nu ?


Cei ce simt ca pot sa participe la definirea proiectului de societate cu idei, propuneri, sugestii sau o implicare activa sunt invitati sa acceseze siturile ce converg in aceiasi directie de actiune :
http://www.proiectul-arche.org/2008/11/ ... ent-i.html
http://elkorg-projects.blogspot.com/200 ... ual-i.html
http://www.asymetria.org/
http://jurnalulunuivulcanolog.blogspot.com/

Pentru un contact initial , transmite-ti mesajele dv. pe urmatoarea adresa email , de tranzit : cojocaru_alianta_cetatenilor@ymail.com
http://gid-romania.com/index.asp
http://www.variantacojocaru.ro
http://www.eurosansa.ro/contact.htm
http://euractiv.ro
http://romanilaparis.olympe-network.com


Situri unde veti intilni alti compatrioti ce se intereseaza de soarta si viitorul patriei :

a01)
http://www.toronto.ro/
http://www.toronto.ro/viewforum.php?f=22 (necesita inregistrarea prealabila pentru a vizualiza articolele (logare)

a02)
http://www.hotnews.ro
http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=584

a03)
http://www.realitateadinitalia.com/
pagina forumului
http://www.realitateadinitalia.com/forum/
topicul :
http://www.realitateadinitalia.com/foru ... f=3&t=1343

a04)
http://www.romanian-portal.com/forum/index.php pagina cu sectiunea discutii : http://www.romanian-portal.com/forum/sh ... hp?t=10779

a05)
http://america.comunitatea-romana.com/wiki/America pagina forumului sectiunea cafenea http://america.comunitatea-romana.com/forum/

a06)
http://www.realitatea.net/ pagina forumului politic http://forum.realitatea.net/forumdisplay.php?f=20 , cel mai activ spatiu de dialog socio-politic .

a07)
http://www.roportal.ro/discutii/index.php pagina politica http://www.roportal.ro/discutii/forum17.html

a08)
http://www.romaniana.net/ (pagina politica http://romaniana.net/forum/index.php?board=10.0

a09)
http://vb.romaniancommunity.net/ pagina cu topicul http://vb.romaniancommunity.net/showthread.php?t=1471


a10)
http://www.spaniaromaneasca.com/ pagina http://forum.spaniaromaneasca.com/roman ... ania-b3.0/

a11)
http://www.romanianews.net/index.php
a12)
http://forum.gds.ro/
pagina politica :
http://forum.gds.ro/socoteli-politice/

a13)
http://www.noiigolani.ro/oaspeti/index.php
a14)
http://www.romaniincanada.org/forum/ ( Forumul Romanilor Canadieni)
a15)
http://www.wien.ro/ (Com Romanilor din Austria )............................
a16)
http://www.e-migrant.ro/ ( Foarte interesant )
a17)
http://www.romania-israel.com (Forum...........................................................................
a18)
http://www.romanilachicago.org/content/view/157/150/ ( Forumul ro-Chicago)(mic)


Teoria ca teorie; ...dar praftica ne-omoara :)
Oricum iti multumesc :) ai dat aici multe informatii interesante.
De remarcat optimismul debordant pe situl Dr Cojocaru
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Octavian Mihaescu » Mar Dec 30, 2008 1:45 am

da practica ne-omoara dar si faptul ca ideile sunt prea stufoase ne paralizeaza
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Teorii:

Mesajde V.Cojocaru » Mar Dec 30, 2008 12:51 pm

Domnilor, ideile(teoriile) expuse sunt generalitati, un proiect coerent se poate defini in viitorul apropiat, plecind de la acest enunt sau altul, numai ca nu va mai fi ''stufos'',ci complex.
Organizarea initiala necesita un pragmatism desavirsit, nu trebuie sa imitam ceea ce au aplicat sau intentionat sa aplice altii, formulele exista(teoretice). Pentru a demara etapa preliminara de elaborare a proiectului este necesara constituirea masei critice, macar trei sute de persoane, o cifra derizorie la prima vedere, dar, dupa constatarile mele foarte greu de atins.
Suntem tributari unui mod specific de relatii si dialog, nu reusim sa depasim etapa contestarii ''miturilor''fabricate si intretinute de mijloacele de propaganda-intox ale structurilor.
Contemplam si asteptam,ne place sa credem ca intr-o zi structurile se vor autodenunta public, isi vor intenta procese la T.P.I., vor crea mecanismele de implicare cetateneasca, adica se vor autocondamna, eu unul, nu cred ca o vor face.
Cu stima.
V.Cojocaru
 
Mesaje: 8
Membru din: Lun Noi 17, 2008 8:22 am
Localitate: Ille de France

Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni

Mesajde Cipalgof » Joi Iul 23, 2009 5:22 am

Alianta BadBoy face recrutari. Criterii de recrutare:
- Populatie minim 50;
- sa ai experienta;
- sa fi activ;
Cereri - vezi profil alianta BadBoy sau postati pe forum
Cipalgof
 

Re: Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni

Mesajde V.Cojocaru » Joi Noi 19, 2009 2:50 am

Haosul actual se datoreaza indiferentei si resemnarii, cautionam prin atitudinea noastra aceasta stare . Trecutul si prezentul sunt realitati intrinseci , suntem ostatecii unui model perenizat , nu ne putem permite sa mai acceptam compromisul , trebuie sa ne implicam la construirea societatii de miine . Citez : Daca nu noi , atunci cine ? Daca nu acum , atunci cind ?

Viitorul depinde de noi prin atitudinea pe care o vom adopta.
Ignorarind trecutul , contemplind realitatea cu indiferenta, vom ramine in aceiasi situatie de dependenta , tributari demagogilor uzurpatori .
Cum vom determina ca viitorul sa ne apartina , sa putem decide ce este bine si ce nu , sa putem alege pe cei mai demni si de nadejde cetateni sa ne reprezinte ?
Solutia este una singura : Implicarea
Pentru a ne implica trebuie sa cream instrumentele necesare de unitate , numai asa vom putea sa ne exercitam drepturile si indatoririle , uniti putem determina sfirsitul haosului intretinut , trebuie sa fim solidari .
Revendicam reforma institutiilor reprezentative pentru a permite societatii sa evolueze armonios spre viitor .
Haosul actual este intretinut de coalitia de interese obscure ce a acaparat controlul si stapineste asupra a milioane de cetateni .

Implicarea politica a Diasporei este legata intrinsec de indeplinirea unor conditii esentiale : viziune , vointa , determinare , indrazneala ,unitate .

Reactia in lant nu va putea fi stavilita din momentul in care se creaza unitatea de idei necesara (masa critica initiala)
Principiile si cadrul necesar exista , situatia impune iesirea din conventionalisme si apatie , inceputul este greu , inspaiminta prin anvergura , secretul reusitei este credinta si organizarea .

a) Impasul constitutional si legislativ actual poate fi depasit ?

b) Actuala clasa politica are interesul , determinarea , capacitatea si legitimitatea necesara sa reformeze institutiile statului ?

c) Tergiversarea adoptarii legii Lustratiei de catre clasa politica semifica faptul ca se opune reformelor si actioneaza in detrimentul poporului suveran .

d) O noua constitutie cu un preambul care sa specifice fara echivoc suveranitatea si dreptul cetateanului de a controla , revoca si trage la raspundere alesii care au actionat in detrimentul societatii ,nu este in actualitate , subiect tabou .

e) Curtea constitutionala constituie o institutie fundamentala a statului , faptul ca judecatorii sunt desemnati de institutiile de stat nu constituie o modalitate de aparare a clasei politice impotriva cetatenilor ?

e-1) O noua constitutie trebuie sa stipuleze alegerea curtii constitutionale prin vot direct de catre cetateni, simultan cu alegerile prezidentiale pe o perioada egala cu mandatul prezidential .

A) Curtea Constitutionala este garantul suprematiei constitutiei
( interpreteaza legile si hotaraste in cazul litigiilor si ambiguitatilor).
a1) Constitutia a fost adoptata in 1991, in 2003 a fost revizuita .
a2 Judecatorii pe noua ani au fost numiti :
Trei in 2001 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2010 .
Trei in 2004 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2013 .
Trei in 2007 de catre presedinte , senat si camera , pina in 2016 .(*)
a3) Virsta lor este cuprinsa intre 56 si 81 de ani .
a4) O parte au fost senatori si deputati , toti au participat in mai mare
sau mai mica masura la elaborarea constitutiei in 1991 si la revizuirea ei
in 2003 .
B) Sint numiti pe criterii politice, sau nu ?
C) Sustin modificarea legii numirii judecatorii curtii constitutionale :
c1) Schimbarea criteriului de 18 ani de activitate juridica sau invatamint la cinci , sapte , zece ani .
c 2) Numirile sa nu mai fie facute de cele trei institutii , presedentie , senat sau camera ci prin vot direct uninominal pur, simultan cu alegerile legislative iar candidatii sa fie alesi dupa numarul de circumscriptii electorale ( sa fie locuitori ai ciurcumscriptiei ).
c 3 ) Este necesara lustratia pentru a ingradi accesul persoanelor din vechile structuri la pirghiile de decizie ?

e-3) Sa fie adoptata o lege care sa puna capat privilegiilor si imunitatilor demnitarilor , nimeni nu este mai presus de lege , suntem intr-o republica .
e-4) Reformarea institutiilor reprezentative intr-un singur parlament unicameral , parlamentarii sa nu depaseasca ca numar trei deputati pe circumscriptie .
e-5) Revizuirea numarului de circumscriptii electorale prin crearea de circumscriptii pentru cetatenii din diaspora .
e-5-e) Reevaluarea numarului de circumscriptii atribuite Diasporei , pentru a evita polemicile inutile ne vom autorepertoria , prin aceasta operatiune complexa si laborioasa vom stringe simultan si semnaturile necesare adoptarii noii Constitutii .


Circumscriptiile din tara in numar de 42 vor fi reprezentate in parlament de 126 deputati , se va putea astfel reduce abuzurile si clientelismul politic .
Parlamentul unicameral va cuprinde un numar de 177 parlamentari .
e-6) Privilegiile si imunitatile vor fi revizuite la strictul necesar unui statut de demnitar , onoarea de a reprezenta cetatenii impune datoria morala a alesului de a asuma totalitatea actiunilor sale , votul trebuie sa fie la vedere .
Un demnitar nu va avea dreptul sa practice activitati cu scop lucrativ si sa obtina alte venituri in afara remuneratiei de stat pe perioada mandatului incredintat de alegatori .
O clauza speciala a constitutiei trebuie sa prevada sanctionarea drastica a delictului de initiat ca tradare adusa statului si poporului .
Un demnitar nu va putea sa cumuleze mai mult de doua mandate , demnitar nu semifica profesie ci functie temporara .


Clasa politica prin siretlicurile si tertipurile legiuitoare de care a uzat pentru a-si pastra privilegiile si imunitatea s-a desconspirat tratind poporul cu dispret si aroganta , erijindu-se intr-o clasa de stapini atotputernici fata de cetatenii tarii .
Conform principiului moral de reprezentativitate cetateanul este suveran , reprezentantul ales are datoria de a respecta increderea acordata temporar de cetateanii ce l-au desemnat sa-i reprezinte .
Actuala clasa politica a incetat sa mai fie legitima in fata cetatenilor de aproape doi ani timp in care a persistat sa sfideze principiile republicane aducind poporului si statului prejudicii imense .
Procentul de reprezentativitate este fals , o treime din electorat (diaspora ) aproape sase milioane de electori nu pot influenta desfasurarea evenimentelor chiar daca sint cei mai avizati electori , influenta lor este simbolica de ordinul a 0,38 % din totalul electorilor la scara nationala chiar daca reprezinta 34.73% din electorat , imens, nu ?!
Electoratul national impartit in doua grupari distincte activi si seniori se manifesta printr-o abtinere de ordinul a 30 % la cel mai inalt nivel de participare , astfel incit procentul maxim de prezenta atins va fi de ordinul a 50% din totalul electoratului .
Clasa politica actuala este legitimata de votul seniorilor amagiti de promisiuni si lozinci bine rodate influentati de pensionarii ce provin din structurile fostului partid stat .
Electoratul activ , o treime din totalul populatiei , constituie deocamdata singura forta ce poate influenta scena politica printr-un vot unitar spre o platforma politica si chiar atunci ramin mari semne de intrebare .
Factorul ce poate rupe aceasta spirala ametitoare este schimbarea regulilor , cine o va face este greu de spus , exista totusi un imens potential intelectual-uman ce nu si-a spus cuvintul de aproape doua decenii .
Sa indraznim sa ne dam mina creind unitatea necesara renasterii republicane

Sufocarea societatii actuale este o realitate intrinseca fiind rezultatul perenizarii unei clase socio-politico-economice creata prin specula , trafic de influenta aranjamente in sfera decizionala (legislativ si executiv ) .
Acest fapt permite unei minoritati ( 0.5 % din populatie ) de o suta de mii de persoane emanate in majoritate din fostele structuri de comanda , control , represiune si planificare ale partidului unic ( initiatii ) sa controleze mecanismele statului , economia , piata capitalului impunind monopolul , modelul si tendinta directoare .
Grupuri de interese economico-speculative au interferat si interfereaza cu sfera politica decizionala impiedicind prin bariere legislative crearea mecanismelor de control necesare functionarii statului .
Monopolul absolut al falselor partide politice metamorfozate ce exercita un controlul total asupra societatii prin pirghiile de control administrative , executive si legiuitoare , propagind cu viclenie doctrina populista ( dogma neocomunista ) , constituie mijlocul de a pereniza si adapta structurile fostului partid-stat la noile cerinte ale momentului pregatind terenul pentru a mentine hegemonia totala asupra statului pe termen lung .

Privind inapoi fiecare din noi poate constata ca planul structurilor comuniste a functionat perfect , am fost dezbinati si divizati , am fost infrinti , e evident , dar nu invinsi sau supusi , am ales pribegia pentru a ne simti liberi si a ingriji ranile sperantelor .
Suntem ceea ce suntem , oameni modesti , mindri patrioti , o forta colosala , uzurpatorii stiu ca-i vom obliga sa dea socoteala , sunt inspaimintati de ziua cind vom spune toti intr-un tunet de voci , ajunge .
Sugerez ca impreuna sa cautam formula ideala care sa permita o implicare organizata a cetatenilor la redefinirea structurilor societatii , consider ca nu trebuie sa raminem in contemplare acceptind modelul perenizat , societatile democratice evolueaza , sa le urmam exemplul dar nu prin imitatie ci prin definirea unor proiecte de anvergura , fiecare popor are istoria si specificul sau , cred ca avem si noi valori nebanuite si un imens potential . Cetatenii romani imprastiati in cele patru zari , au acumulat o experienta imensa ce poate constitui elementul esential necesar crearii unui nou model de societate .

INGINERIILE POLITICO-ECONOMICE
Grupuri de interese economico-speculative au interferat si interfereaza cu sfera politica decizionala impiedicind prin bariere legislative crearea mecanismelor de control necesare functionarii statului .

Monopolul absolut al falselor partide politice metamorfozate ce exercita un controlul total asupra societatii prin pirghiile de control administrative , executive si legiuitoare , propagind cu viclenie doctrina populista ( dogma neocomunista ) , constituie mijlocul de a pereniza si adapta structurile fostului partid-stat la noile cerinte ale momentului pregatind terenul pentru a mentine hegemonia totala asupra statului pe termen lung .

Motivul fundamental pentru care ar interveni diaspora pentru a schimba situatia in bine , este: sentimentul de datorie fata de vatra stramoseasca , nu o putem lasa la infinit la cheremul oportunistilor , demagogilor de pripas , care au transformat-o in propria mosie .
Sunt convins ca doar uniti in cauza comuna , vom reusi sa fortam mina destinului , resemnarea si abandonul nu vor face decit sa pecetluiasca aceasta situatie

Scopurile ''Aliantei'':
a)Ralierea majoritatatii romanilor de pe ''Mapamond'' creind cadrul organizatoric necesar implicarii politice pe cale democratica pentru a obtine majoritatea parlamentara necesara schimbarii regulilor masluite .
a1) Adoptarea noii constitutii implicind separarea puterilor in stat ,controlul cetatenesc asupra alesilor , sfirsitul privilegiilor si imunitatii .
a2)Adoptarea legilor necesare reglementarii atributiilor , indatoririlor si raspunderii alesilor in fata cetatenilor .
a2a)Limitarea mandatelor politicienilor la maxim doua mandate , ingradirea traseismului politic . Reprezentant (ALES) nu trebuie sa fie o profesie ci o functie temporara ,implicind datorie si responsabilitate .
a3)Adoptarea legii lustratiei (Retroactiv), ingradind accesul esalonului doi si trei a membrilor fostului partid unic la functiile reprezentative de interes national .
B) Configuratia actuala prin care diaspora este adusa sa aleaga reprezentantul ei pentru parlament din rindurile membrilor partidelor de sorginte neo-comunista constituie o sfidare adusa democratiei si cetatenilor .
Ingradirea accesului cetatenilor din diaspora (independenti) la candidatura pentru parlament (2000-4000 semnaturi de sustinere)indica faptul ca suntem tributari regulilor impuse arbitrar , mai grav , nu exista o forta politica care sa reprezinte milioanele de cetateni romani din diaspora .
Citez : Un viitor se construieste , nu se suporta .
Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda , la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din '89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare fundamentala , factorul care contribuie la propasirea nonvalorilor este determinat de apogeul hegemoniei vechilor structuri comuniste ce s-au metamorfozat in noi partide politice , perenizeind cultul ipocriziei , demagogiei si iresponsabilitatii . Revendicam schimbarea pe cale democratica a institutiilor de stat uzurpate de neo-comunisti : pentru a realiza acest deziderat este necesara unitatea cetatenilor la constituirea '' Aliantei Mondiale a Romanilor de Pretutindeni'' . Suntem treizeci si doua de milioane imprastiati pe mapamond , nu avem dreptul moral in fata inaintasilor si a urmasilor nostri sa raminem indiferenti , trebuie sa ne implicam , sa credem in puterea adevarului in izbinda binelui asupra raului .
Nu putem sa mai rabdam la nesfirsit sa fim mintiti si ignorati , suntem decisi si asumam deciziile noastre , vom fi o forta de nestavilit dar trebuie mai intii de toate sa ne regasim , sa ne respectam si sa pornim la drum impreuna . Uniti vom reusi .
Suntem milioane de romani ce nutrim acelasi sentiment de neputinta , amaraciunea o rumegam in singuratatea interioara , ne amagim cu sperante ca intr-o zi va fi mai bine , sa ne dam mina si sa construim noi toti viitorul asa cum il dorim si simtim ca trebuie sa fie .
Doar impreuna putem constitui ''Alianta'' care sa aduca schimbarea pe plaiurile romanesti .
Sa lasam dogmele ideologiilor de clasa sociala intretinute de pseudo-elite , care pentru a fi ceea ce sunt au nevoie de a crea discordie si a diviza , sa cautam sa eliberam adevarul si dreptatea chiar daca sunt sufocate de minciuna , ipocrizie si demagogie .


Definirea principiilor si valorilor constituie cheia de bolta a mecanismelor socio-politice .
Strategia reprezinta conceptul fundamental dupa care se traseaza doctrinele .
Doctrina reprezinta un mecanism de planificare evolutiv ce implica adoptarea unei tactici ( metoda sau procedeu) pentru a atinge obiectivele propuse .
Situatia actuala lasa sa se intrevada oportunitati ce pot fi exploatate , dilema este ca nu pot fi fructificate decit intr-o coeziune omogena , individualismul nu va reusi decit sa creeze interferente temporare .
Evenimentele ce se contureaza sint dependente de multi factori care vor degenera in schimbari de fatada si reasezari oportuniste .
Structurile transpartinice sint intr-o continua reasezare , tactica utilizata aparent fara scop precis reprezinta o modalitatea clasica de perenizare in circuit inchis .

Perioada cuprinsa intre sfirsitul anului 2008 si sfirsitul anului 2014 este propice unor schimbari fundamentale .
Dupa ultimile reasezari de fatada , conglomeratul transpartinic asteapta cu teama sa treaca aceasta perioada nefasta ce-i poate fi fatala .
Factorul psihologic va juca un rol esential in aceasta perioada , resursele umane ale conglomeratului transpartinic sint organizate dar au un handicap enorm (H.E(aa-1) ce nu mai poate fi surmontat .
Posibil ca actualul sistem perenizat ciclic prin reasezare controlata sa supravetuiasca dupa perioada de incertitudini doar din lipsa unei forte novatoare care sa-i administreze lovitura de gratie .

Principalele aspecte ale organizarii .

Organizarea defineste sistemul creat pentru a evolua spre etape ce vor permite concretizarea planurilor , atingerea scopurilor propuse .
Organizarea poate fi conceputa pentru a indeplini scopuri de scurta sau lunga durata , atingerea unui tel .
Dezvolt ipoteza unei organizari sociale compuse , multipolara ca scop , unipolara ca tel , scopurile fiecarui pol doctrinar pot fi atinse doar prin realizarea telului comun tuturor polurilor implicate .
K*)
Plecind de la premisele (subiective) enuntate initial dezvolt un plan ipotetic :
Nucleul initiator ( N.I.(a1)) dupa evaluarile si analizele de rigoare adopta tactica de constituire a unei mase critice , necesare demararii procesului de organizare dezvoltind un plan preliminar de reperare si afiliere a potentialilor sustinatori individuali sau ale unor grupari organizate .
Masa critica fuzionala (M.C.F.(a2)) ce se va constitui astfel va fi un amalgam de convingeri si credinte , trebuie adusa la numitor comun definind regulile de baza , stabilind o ierarhie temporara de principiu .
Masa critica raliata ( M.C.R.(a3)) ( cinci-zece mii de cetateni )constituita dupa proclamatie va trebui separata in grupuri si subgrupuri distincte care vor avea lider de grup , nucleu , celula sau reprezentant .
Separarea se va face dupa zona geografica , conceptul doctrinar al persoanei sau grupului , fapt ce va permite o articulare armonioasa a ansamblului , oferind perspectiva omogenizarii stratului initial constituit .
Riscurile inerente unei contaminari de proportii a masei critice nu pot fi excluse , pentru a evita acest fapt este necesara aplicarea regulilor de protectie ,compartimentind-o in subdiviziuni .
Dupa omogenizarea ( asezarea) initiala masa critica va fi adusa sa adopte statutul organizatoric prin vot asumat ( la vedere) , sa dezbata conceptul sa adopte un preambul statutar special necesar constituirii unui ansamblu de celule operative specializate in domenii specifice (C.S.D.S (a4)) ,ce vor fi desemnate sa elaboreze strategii , planuri de actiune , sa asigure support tehnic specializat ansamblului de grupuri ce constituie masa critica .
Dupa adoptarea statutului fundamental (S.F.(a5)) ce va determina o ierarhie legitima (C.M.C.I.L(a6)) se va valida strategia si planul (ZZ(a7)) implicind trecerea la etapa preliminara de raliere a cetatenilor la proiectul platformei politice multipolare (R.N.R.(a8)).

a7) Planul ZZ ( Zorii Zilei)
Planul se desfasoara in etape succesive :
Crearea de nuclee specializate (N.S.I.(a16)) care sa constituie matrita (M.A.T.(a9)) specializata in formarea viitorilor lideri de celula (C (a10)) , nucleu (N (a11)) , grup (G(a12) , prin stagii de initiere si perfectionare .
Liderii formati vor fi resursa umana initiata (R.U.I.(a13)) ce vor crea filialele (A(a14)) de cetateni in sanctuar si exterior , o mare parte din ei vor fi potentialii reprezentanti ai miscarii (A.M.R.P.(a15)) in senat , parlament si guvern .

(a10) Celula reprezinta o unitate elementara ( de la cinci la zece membri).
(a11) Nucleul reprezinta un ansamblu de trei sau patru celule ( treizeci-patruzeci de membri )
(a12) Grupul reprezinta un ansamblu format de la patru la sase nuclee ( 16-24 celule sau aprox doua sute de membri ).
(a14) Filiala reprezinta ansamblul format de cinci sase grupuri (aprox. o mie de membri ) situate in aceiasi arie geografica .
Aceast ansamblu raspunde unui statut , doctrine sau curent civic propriu , ierarhia interna in comun acord cu masa critica (C.M.C.I.L(a6) stabileste modul de abordare si implicare intr-o actiune sau un ansamblu de actiuni .
Atuul acestui tip de asociatie permite o suplete de activitate in module distincte , membrii se cunosc iar identificarea la cauza va determina solidaritatea ansamblului prin fenomenul de influenta reciproc .
Un ansamblu de douazeci si cinci de filiale poate constitui o miscare politica cu doctrina proprie devenind un pol ( partid) .
Pentru a putea demara procesul de constituire a miscarii este necesara aparitia a cel putin o suta de asociatii ce vor determina crearea noilor partide politice nealterate .

(a 8) R.N.R.
Organizatia reprezinta membrii fondatori ai miscarii nucleul initiator , masa critica , diferitele grupuri doctrinare .

(a15) A.M.R.P.( Alianta Mondiala a Romanilor de Pretutindeni )
Scopul comun al partidelor ce vor constitui Alianta este obtinerea majoritatii parlamentare .
Acest fapt va permite remodelarea completa a societatii impunind noi repere si jaloane ca model , determinind aparitia unei noi elite politice dupa criterii de onoare , cinste , demnitate , datorie .
Alianta poate sa devina realitate in viitorul apropiat ea semifica un mecanism nu o entitate , forta sintem noi cei care vom indrazni sa sfidam puterea uzurpatoare .
a) Structurile neocomuniste nu sint ceea ce par sau vor sa se creada , sint doar cunoscatori ai unor procedee pe care le repeta in functie de situatie .
Influenta structurilor este psihologica prin faptul ca determina orientari si tendinte , puterea rezida in controlul mecanismelor intriseci ale statului pe care le ocupa , forta consta in coeziunea de grup .
b) Regimul trecut erau tot ei , revolutia spontana a poporului nu a facut decit sa aduca credibilitate loviturii de palat ce se desfasura acoperind-o .
Era inevitabila purja ce sa produs atunci prin simplul fapt ca privilegiatii (cadrele vechiului regim ) au anticipat schimbarile care se vor produce la nivel geo-politic mondial .
Au premeditat o schimbare controlata indepartind membrii fideli ai puterii autocrate , devenind salvatorii ( a se citi F.S.N.) poporului .
De ce nu au adoptat articolul 08 al Proclamatiei de la Timisoara ( Legea lustratiei )? simplu , pentru ca nu puteau sa se condamne ei insisi .
Au facut totusi lovitura de palat asumind atitea riscuri sub nasul fostei securitati comuniste , fapt pentru care poporul le-a acordat clementa atunci , fiind manipulat .
De fapt , scenariul a fost stabilit de securitate in cele mai mici detalii , actorii principali care s-au manifestat nu au fost spontani , citeau scenariul , timorati pentru ca nu cunosteau decit o parte actiunilor ce trebuiau sa se desfasoare , reactia spontana a poporului ( necontrolata ) a impus reajustarea planurilor in functie de evolutia situatiei pentru a pastra controlul .
Au cistigat atunci in fata ignorantei si prin faptul ca au avut un plan si o organizare .
Nu au invins ci doar au obtinut aminarea sorocului la masa verde , din lipsa unui rival , organizatii cetatenesti care sa revendice in numele poporului o schimbare radicala .
c)Ne indreptam cu pasi grabiti spre ultimul moment prielnic care poate permite recistigarea citadelei si a sanctuarului , depinde de fiecare dintre noi daca vom fi prezenti la acest moment de cotitura a istoriei neamului si in ce spirit vom fi prezenti.
Organizati si hotariti sa recistigam demnitatea si mindria de a fi romani oriunde si oricind sau doar spectatori contemplativi .




Analizind cu obiectivitate evenimentele din trecut si prezent , concluzia care emana este pesimista : Hegemonia structurilor oculte transpartinice neocomuniste asupra statului se accentueaza .
La aproape douazeci de ani de la revolutia din 89 sintem readusi la punctul initial,
lipsiti de putere de decizie in stat, sintem considerati o masa neglijabila ignoranta de catre demagogii burgheziei rosii .
Nu exista nici o forta politica , demna de acest nume , care sa revendice pentru popor , justitie sociala echitabila , revizuirea constitutiei , schimbarea regulilor masluite , legi drepte (legea lustratiei ), vot uninominal pur , controlul cetatenesc asupra alesilor .
Reflectia ce se impune aici vine de la sine : Daca nu exista forta politica care sa ne reprezinte interesele , o vom creea , noi , toti cei exclusi neafiliati structurilor .

Cum ? Indraznind vom construi o societate noua justa si dreapta .
Utilizind cu dibacie cunostintele si experientele acumulate dea lungul anilor in pribegia noastra vom reusi , impreuna , sa construim totul din temelii .

Pentru a realiza acest deziderat este necesara iesirea din conventionalismele tiparelor intretinute .
Sint enorm de multe probleme ce vor necesita solutii complexe pentru a le depasi .
Fuziunea controlata a masei critice va genera < MATRITA >sau matritele multiplicatoare ce vor constitui cheia de bolta a intregului sistem .
In concept matrita este desemnata sa initieze in tainele socio-politice liderii de grup, de organizatii si asociatii , sa detecteze eventualele anomalii si esecuri , sa participe la crearea filialelor cetatenesti .
Crearea unui partid politic in acest moment este o operatie complexa , iar faptul ca acest partid regrupeaza cetateni aflati din diaspora va fi perceput ca o amenintare directa la adresa clasei politice .

F(a-2)


Estimarea subiectiva a potentialului uman ce se poate manifesta , implica hotarit la realizarea conceptului indica o cifra de o suta de mii de cetateni din exil si diaspora .

Din cifra oficiala ( ?) de trei milioane de cetateni romani cu drept de vot aflati in exteriorul frontierelor …. ( rezultat extras din totalul alegatorilor inscrisi pe listele electorale la scrutinul din iunie 2008 ce se ridica la cifra de 15 426 369 , comparat cu cifrele de la referendumul pentru demiterea presedintelui 18 301 309 de alegatori cu drept de vot sau cu cifrele de 18 296 549 alegatori cu drept de vot de la Europarlamentare si Referendum vot uninominal , se obtine un ecart de aproximativ trei milioane de cetateni cu drept de vot ce nu au mai figurat ca alegatori la alegerile locale din iunie 2008 ) , exista un segment de aproximativ 750 000 mii cetateni (estimarea minima )din totalul electoratului care se inscriu in criteriile de potentiali membri ai viitoarei platforme politice .
Aspiratiile individuale ale acestui segment omogen aduse la un numitor comun pot constitui temelia viitoarei miscari politice .
Curentele doctrinare pot influenta constituirea masei critice multipolar cu organizatii care-si revendica o identitate proprie doctrinei .
Poate fi un impediment sau poate constitui un factor de echilibru intrisec , telul comun poate crea unitatea de actiune , scopurile specifice ale fiecarui pol pot fi atinse doar prin implicarea unita a ansamblului .

Pentru a genera aparitia efectului de atractie necesar multiplicarii masei critice trebuie sa cream premisele necesare implicindu-ne organizat .

(a-01) Analiza obiectiva a contextului mondial , regional , national .
(b-01) Definirea unui proiect intermediar cooptind potentiali sustinatori .
(c-01) Ralierea nuclelor de opinie la ideea de constituirii platformei de actiune.


Scopul : Este de a obtine majoritatea parlamentara .
Obiectivul : Reforma institutiilor reprezentative , O noua constitutie , Reforma Justitiei ,
Implicare : Pe cale democratica , revendicind dreptul fundamental la autodeterminare , aplicind solutiile necesare schimbarii .
Mijloace : Resursa umana reactiva nereprezentata ce nu se identifica structurilor transpartinice , socio-economice , pseudoelita .
Misiunea : Crearea cadrului necesar ralierii cetatenilor nereprezentati din toate paturile sociale si de toate curentele doctrinare semificative .
Atitudine , Autonomie : Atitudinea trebuie sa fie ofensiva , tactici adaptate se pot elabora studiind realitatile , pentru a atinge acest stadiu operational se impune compartimentarea miscarii .
Regenerare : Crearea de companii si societati pentru a permite regenerarea resurselor , prin atragerea investitorilor , se va determina o recunoastere de facto a entitatii si modelului .


Revendicarea unei pozitii active va determina crearea unor platforme politice , pentru a nu creea interferente si antagonisme cu statutul structurilor asociative trebuie ca filialele politice (instrumentele de implicare activa ) sa fie constituite ca o structura paralela prin adeziune individuala , in acest mod asociatiile isi vor pastra caracterul statutar apolitic .
Alianta trebuie sa fie o organizatie paralela a federatiilor si asociatiilor care isi vor da mina si vor porni la drum impreuna , nu trebuie sa fie exclusivista , membrii fondatori trebuie sa priveasca dincolo de aparentele inselatoare .

Pentru a deveni credibila si legitima <Alianta>are nevoie de un fundal (piedestal) nealterat , nu trebuie sa devina satelitul altor formatiuni politice alterate .

S-)Situatia haotica actuala reflecta realitatea . Evidentierea aspectelor esentiale indica ca <Trecutul si Prezentul > sunt realitati intrinseci , suntem ostatecii unui model perenizat , nu ne putem permite sa mai acceptam compromisul , suntem decisi sa rupem lantul pentru a participa alaturi de cetatenii exclusi (milioane) la construirea societatii de miine .
Viitorul depinde de noi prin atitudinea pe care le vom adopta ,ignorarind trecutul , contemplind realitatea cu indiferenta vom ramine in aceiasi situatie de dependenta , tributari demagogilor uzurpatori .
I-) Cum vom determina ca viitorul sa ne apartina , sa putem decide ce este bine si ce nu , sa putem alege pe cei mai demni si de nadejde cetateni sa ne reprezinte .
Solutia este una singura : Implicarea
Pentru a ne implica trebuie sa cream instrumentele necesare de unitate , numai asa vom putea sa ne exercitam drepturile si indatoririle , uniti putem determina sfirsitul haosului intretinut , trebuie sa fim solidari .
R-) Revendicam reforma institutiilor reprezentative pentru a permite societatii sa evolueze armonios spre viitor .
Haosul actual este intretinut de coalitia de interese obscure ce a acaparat controlul si stapineste asupra a milioane de cetateni .


Pentru a realiza acest deziderat < Implicarea politica > este nevoie ca conditii esentiale sa fie indeplinite , viziune , vointa , determinare , indrazneala ,unitate .
In momentul in care se creaza unitatea de idei necesara (masa critica initiala ) , nimic si nimeni nu mai poate opri reactia in lant .
Principiile si cadrul necesar exista , situatia impune iesirea din conventionalisme si apatie , inceputul este greu , inspaiminta prin anvergura , secretul reusitei este credinta si organizarea .

Structura sociologica a populatiei de origine si etnie romana imprastiata pe tot mapamondul este complexa prin diversificare , corespunde unor criterii definite de influenta cum ar fi , cutumele locale , spiritul de apartenenta comunitar , virsta , experienta de viata , educatie , principii , caracter , contactul cu sanctuarul , starea sociala in sinul noii tari de adoptie , starea civila .
Influenta culturii occidentale este un factor pozitiv intrinsec dar nu poate fi perceptibil in majoritatea cazurilor de figura decit retroactiv prin comparatii .
Ansamblul constituit de catre populatia de etnie romana ( aproximativ unsprezece milioane de persoane )si diaspora (aprox sase milioane de persoane ), constitue populatia ce se afla temporar sau definitiv (aprox. saptesprezece milioane de persoane ), in exteriorul sanctuarului national .
Prin inteligenta , hotarire , determinare , credinta , unitate , vom reusi impreuna sa invingem actualele structuri neo-comuniste . Putem sau nu ?


Cei ce simt ca pot sa participe la definirea proiectului de societate cu idei, propuneri, sugestii sau o implicare activa sunt invitati sa acceseze siturile ce converg in aceiasi directie de actiune :
http://www.proiectul-arche.org/2008/11/ ... ent-i.html
http://elkorg-projects.blogspot.com/200 ... ual-i.html
http://www.asymetria.org/
http://jurnalulunuivulcanolog.blogspot.com/

Pentru un contact initial , transmite-ti mesajele dv. pe urmatoarea adresa email , de tranzit : cojocaru_alianta_cetatenilor@ymail.com
http://gid-romania.com/index.asp
http://www.variantacojocaru.ro
http://www.eurosansa.ro/contact.htm
http://euractiv.ro
http://romanilaparis.olympe-network.com


Situri unde veti intilni alti compatrioti ce se intereseaza de soarta si viitorul patriei :

a01)
http://www.toronto.ro/
http://www.toronto.ro/viewforum.php?f=22 (necesita inregistrarea prealabila pentru a vizualiza articolele (logare)

a02)
http://www.hotnews.ro
http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=584

a03)
http://www.realitateadinitalia.com/
pagina forumului
http://www.realitateadinitalia.com/forum/
topicul :
http://www.realitateadinitalia.com/foru ... f=3&t=1343

a04)
http://www.romanian-portal.com/forum/index.php pagina cu sectiunea discutii : http://www.romanian-portal.com/forum/sh ... hp?t=10779

a05)
http://america.comunitatea-romana.com/wiki/America pagina forumului sectiunea cafenea http://america.comunitatea-romana.com/forum/

a06)
http://www.realitatea.net/ pagina forumului politic http://forum.realitatea.net/forumdisplay.php?f=20 , cel mai activ spatiu de dialog socio-politic .

a07)
http://www.roportal.ro/discutii/index.php pagina politica http://www.roportal.ro/discutii/forum17.html

a08)
http://www.romaniana.net/ (pagina politica http://romaniana.net/forum/index.php?board=10.0

a09)
http://vb.romaniancommunity.net/ pagina cu topicul http://vb.romaniancommunity.net/showthread.php?t=1471


a10)
http://www.spaniaromaneasca.com/ pagina http://forum.spaniaromaneasca.com/roman ... ania-b3.0/

a11)
http://www.romanianews.net/index.php
a12)
http://forum.gds.ro/
pagina politica :
http://forum.gds.ro/socoteli-politice/

a13)
http://www.noiigolani.ro/oaspeti/index.php
a14)
http://www.romaniincanada.org/forum/ ( Forumul Romanilor Canadieni)
a15)
http://www.wien.ro/ (Com Romanilor din Austria )............................
a16)
http://www.e-migrant.ro/ ( Foarte interesant )
a17)
http://www.romania-israel.com (Forum...........................................................................
a18)
http://www.romanilachicago.org/content/view/157/150/ ( Forumul ro-Chicago)(mic)[/quote]
V.Cojocaru
 
Mesaje: 8
Membru din: Lun Noi 17, 2008 8:22 am
Localitate: Ille de France


Înapoi la Pledoarii si strategii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009