Sectorul CIVES
 
 

Laszlo Tokes - agent al serviciilor secrete maghiare

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Laszlo Tokes - agent al serviciilor secrete maghiare

Mesajde C. Dobre » Lun Noi 10, 2008 12:33 am

Astazi, duminica, 9 noiembrie 2008, la Antena 3 de la orele 18.30, Filip Teodorescu a spus, citez: "Sa fie foarte clar: Securitatea se ocupa de Laszlo Tokes pentru ca era agent al serviciilor secrete maghiare. Dovedit! Era urmarit de Unitatea "anti - KGB", 110, destinata spionajului din "tarile fratesti". Un tradator!"

Ce incredere sa avem in spusele lui Filip Teodorescu? Chiar daca a fost el loctiitor al sefului Directiei contraspionaj din Departamentul Securitatii Statului - informatia vine totusi de la un fost securist 'odios'. Si in mod automat, 'mincinos', nu-i asa? Teodorescu asta aduce un afront public nu numai lui Laszlo Tokes dar si celor care l-au sprijinit atunci pe Tokes, cu prezenta in casa si in fata casei lui. Cum adica, revoltatii de atunci au 'servit' un "tradator"? Pai atunci inseamna ca si cei care l-au sprijinit atunci pe Tokes nu prea pot pretinde acum ca au fost autentici revoltati dar si mai grav, au servit interesele unei "puteri straine". Tare, domnule! Tare! Dar lasa ca o sa vada securistul asta ce-o sa pateasca pentru ca a indraznit sa murdareasca public 'simbolul' imaculat si originator al revoltei de la Timisoara si implicit al intregii "revolutii" din Romania! Cred ca Laszlo Tokes, asa mandru si cinstit cum il stim, nu v-a suporta o asemenea insulta ofensatoare si v-a purcede cu toata furia la tribunal unde v-a demonstra, cu documente, ca Filipescu este un mincinos ordinar si v-a cere si despagubiri de milioane de euro, asa ca sa dea o lectie usturatoare celui care umbla cu minciuna publica dar si celor care vor mai indrazni sa-i sifoneze statutul mondial de intai - revoltat si declansator a unei "revolutii" popular - autentice. Succes, Tokes si nu uita ca de demersul tau la tribunal depinde si onoarea celor care te-au sprijinit atunci!
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde Marius » Lun Noi 10, 2008 6:04 am

N-am văzut emisiunea respectivă. Aş fi curios să ştiu dacă Filip Teodorescu a vorbit despre vreun alt document decît despre cel deja prezentat pe blogul meu: http://mariusmioc.wordpress.com/2008/09 ... -de-lei-2/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Lun Noi 10, 2008 11:14 am

Apropo de Filip Teodorescu, pe 6 noiembrie tocmai am republicat pe blogul meu recenzia la cartea sa "Un risc asumat" pe care o mai publicasem în 1992 http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11 ... sc-asumat/

Am rămas mirat văzînd brusca creştere la vizualizările acestui articol în 9 noiembrie, după ce în 6-7-8 noiembrie nu trezise aşa mult interes. M-a lămurit Dobre - a fost emisiunea TV după care probabil mulţi s-au apucat să caute pe internet "Filip Teodorescu" şi au nimerit peste blogul meu.

Recenzia din 1992 e superficială, fiindcă a fost scrisă pentru presă, iar regula la ziare şi reviste este: dacă vrei să ţi se publice un articol, fă-l scurt! Dacă-i prea lung, nu se mai publică. Nu puteam trata acolo în amănunt tot ce a scris Filip Teodorescu.

Sînt însă nişte chestii interesante în cartea lui Teodorescu. La pag. 268 autorul aminteşte de "propunerea pe care generalul Nicolae Militaru mi-a făcut-o să accept că am fost exponentul Securităţii în "mişcare". Îmi oferea în schimb asigurări că nu voi mai fi implicat în procesul în care am fost trimis". Cu alte cuvinte, Filip Teodorescu explică cum s-a inventat după revoluţie povestea unui complot care l-ar fi răsturnat pe Ceauşescu, pentru ca unii indivizi să-şi atribuie merite inexistente, folosindu-se inclusiv şantajul pentru a obţine declaraţii care să confirme acest "complot".

Amintesc asta fiindcă tot m-au somat domnii Dobre şi Drimuş să explic pe ce mă bizui cînd spun că nu există nici o legătură între "complotul din Cişmigiu" a lui Iliescu şi izbucnirea revoluţiei la Timişoara. Iată una din dovezi - cartea colonelului de securitate Filip Teodorescu.

Filip Teodorescu a fost inculpat în procesul Timişoara, achitat în decembrie 1991. După cum găsesc pe internet, încă din 1990 era vizitat regulat la puşcărie de Virgil Măgureanu, care l-a numit prim locţiitor în iulie 1991, cînd încă mai avea calitatea de inculpat http://www.myjob.ro/info/centru-presa/4 ... beste.html

Unii chiţibuşari ar putea considera atenţia deosebită acordată inculpatului Teodorescu de către directorul SRI Virgil Măgureanu ca o formă de presiune asupra justiţiei.

C. Dobre scrie:Cred ca Laszlo Tokes, asa mandru si cinstit cum il stim, nu v-a suporta o asemenea insulta ofensatoare si v-a purcede cu toata furia la tribunal unde v-a demonstra, cu documente, ca Filipescu este un mincinos ordinar si v-a cere si despagubiri de milioane de euro, asa ca sa dea o lectie usturatoare celui care umbla cu minciuna publica dar si celor care vor mai indrazni sa-i sifoneze statutul mondial de intai - revoltat si declansator a unei "revolutii" popular - autentice.


În stilul meu de a arunca în derizoriu orice subiect fierbinte, fac nişte corecţii la scrisele domnului Dobre:
- Tokes n-a pretins niciodată statutul de "întîi revoltat". A spus foarte limpede: "Nu mi-am putut închipui ca preot simplu reformat să lupt pentru eliberarea ţării de sub dictatură". Se poate vedea declaraţia filmată la http://mariusmioc.wordpress.com/2008/09 ... -partea-2/ . Adică: în decembrie 1989 nu-i trecea lui Tokes prin minte să-l răstoarne pe Ceauşescu, el avea problemele lui legate de minoritatea maghiară. Au fost alţii preocupaţi de răsturnarea lui Ceauşescu, cunoscuţi azi sub titulatura de "impostori", "îmbuibaţi", susţinători ai unor "mituri" şi ai "propagandei abjecte".
- După 1989 s-a mai spus de enşpe mii de ori că Tokes e agent maghiar, inclusiv de către Filip Teodorescu în cartea "Un risc asumat", pag. 46, unde explică că Securitatea făcuse propunerea de trimitere a lui Tokes în judecată, propunere susţinută personal de Filip Teodorescu şi respinsă de Ceauşescu. Cartea a apărut în 1992, deci acum 16 ani. Dacă Laszlo Tokes n-a deschis proces acum 16 ani, nu văd de ce ar deschide acum. Ce anume din emisiunea aia e nou, care n-a mai fost spus pînă acum? (n-am văzut emisiunea, de aia întreb)
- Denumirea de "unitate anti-KGB" a secţiei din Securitate care se ocupa de ţări comuniste este o denumire propagandistică apărută după 1989. Secţia respectivă nu s-a numit niciodată aşa, dovadă faptul că se ocupa şi de serviciul secret maghiar, care n-a avut niciodată denumirea de KGB.
- Nu se scrie "v-a suporta", "v-a purcede" şi "v-a demonstra", ci "va suporta", "va purcede" şi "va demonstra".
- Folosirea pleonasmelor ("insultă ofensatoare") trebuie evitată, pentru a nu crea impresii proaste legate de nivelul intelectual al acestui forum.
- Pentru înţelegerea evenimentelor din 1989 e nevoie de mai multă empatie faţă de oamenii care gîndesc diferit decît noi. Au fost o mulţime de oameni la revoluţie, fiecare cu modul său de gîndire. De pildă, ceea ce unii interpretează ca "insultă ofensatoare", alţii pot interpreta ca recunoaşterea unei fapte patriotice cu care se mîndresc.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Ioan DRIMUS » Lun Noi 10, 2008 12:43 pm

Marius scrie:Sînt însă nişte chestii interesante în cartea lui Teodorescu. La pag. 268 autorul aminteşte de "propunerea pe care generalul Nicolae Militaru mi-a făcut-o să accept că am fost exponentul Securităţii în "mişcare". Îmi oferea în schimb asigurări că nu voi mai fi implicat în procesul în care am fost trimis". Cu alte cuvinte, Filip Teodorescu explică cum s-a inventat după revoluţie povestea unui complot care l-ar fi răsturnat pe Ceauşescu, pentru ca unii indivizi să-şi atribuie merite inexistente, folosindu-se inclusiv şantajul pentru a obţine declaraţii care să confirme acest "complot".

Amintesc asta fiindcă tot m-au somat domnii Dobre şi Drimuş să explic pe ce mă bizui cînd spun că nu există nici o legătură între "complotul din Cişmigiu" a lui Iliescu şi izbucnirea revoluţiei la Timişoara. Iată una din dovezi - cartea colonelului de securitate Filip Teodorescu.

Domnule Marius
Sa fim intelesi: eu nu te-am somat; nu am obiceiul sa somez oamenii doar pentru ca au opinii diferite; ...si nici nu pretind ca sunt detionatorul absolut al adevarului; cred ca discutiile in contradictoriu pot sa scoata la iveala adevarul. Ti-a pus o simpla intrebare la care vad ca te eschivezi in a da un raspuns mai amplu; aduci ca argument "beton" declaratia unui general care era prins intre ciocan si nicovala (deci sub presiune). declaratia lui Teodorescu poate fi decorticata si altfel: "propunerea pe care generalul Nicolae Militaru mi-a făcut-o să accept că am fost exponentul Securităţii în "mişcare". Îmi oferea în schimb asigurări că nu voi mai fi implicat în procesul în care am fost trimis" generalul Militaru despre care se spune ca a fost agent KGB era atunci la putere impreuna cu Iliescu; la acea data ei erau acceptati de majoritatea romanilor ca fiind cei care l-au rasturnat pe Ceausescu; opinia publica era de partea lor; daca generalul Militaru i-a facut aceasta oferta inseamna ca pe undeva erau in relatii apropiate si ca el a dorit sa-si salveze colegul de la ananghie;
se amintreste de "securitatea in miscare" In definitiv de ce nu ar fi asa? dupa "22 dec armata si securitatea au trecut de partea "revolutionarilor" ......deci a fost in miscare.
Ce ne poate impiedica sa credem ca unii securisti care aveau unele informatii despre posibila cadere a lui Ceausescu nu ar fi acceptat jocul la doua capete ? Serviciile de acest tip sunt binecunoscute pentru faptul ca au foarte multi agenti care joaca rol dublu. Altfel nu ar exista spionaj si contraspionaj.
Cred ca D-l Dobre este mai pertinent sa ne spuna care era situatia reala si cum erau organizate serviciile la acea ora; dupa cum reiese din afirmatiile facute pe acest forum, dansul a simptit pe propria piele aceasta experienta.

Au fost alţii preocupaţi de răsturnarea lui Ceauşescu, cunoscuţi azi sub titulatura de "impostori", "îmbuibaţi", susţinători ai unor "mituri" şi ai "propagandei abjecte".

Te rog sa nu rastalmacesti ceea ce este evident pentru toata lumea; impostorii si imbuibati sunt recunoscuti ca fiind cei care au format mafia de sorginte securisto - comunista punand laba murdara pe mai toata avutia nationala iar sustinatorii de mituri sunt doar aplaudacii care se lupta din rasputeri sa pastreze bine camuflata lovitura de stat;
In treacat fiind spus nu este nici un rau ca au contribuit la rasturnarea lui Ceausescu; raul consta in faptul ca acestia au perpetuat sistemul si, mai ales, ca in dorinta lor oarba se a stapani toate fraiele puterii au sacrificat atatia oameni vinovati doar pentru ca au iesit in strada si si-au manifestat dorinta de a se debarasa de jug.
Apropos, D-le Marius, daca tot iti scoti ghearele in privinta gramaticii dumneata de ce scrii Filipescu cu f mic si securitatea cu S mare ?
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde C. Dobre » Lun Noi 10, 2008 10:39 pm

Despre emisiunea cu Teodorescu, Marius a scris:
N-am văzut emisiunea respectivă


Lik-ul se afla aici:
http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2 ... ow=zig_zag

Clik pe data de 09.11.2008
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde C. Dobre » Mar Noi 11, 2008 12:46 am

Apropo de procesele de 'calomnie' deschise de Tokes, Marius a scris:
Dacă Laszlo Tokes n-a deschis proces acum 16 ani, nu văd de ce ar deschide acum.


Se pare ca te-a apucat amnezia, pentru Tokes chiar a pierdut un proces cu Alison Mutler si Associated Press, care l-au acuzat cu probe de colaborarea cu Securitatea. Pe Teodorescu nu-l da in judecata Tokes pentru ca stie ca este aparat public, isterizant, de 'istorici' si revolutionari 'autentici', asa ca tine. Zau asa, dle Mioc, de cum apare in discutie "cazul Tokes", parca "mananci jar si scuipi flacari" (zicere din popor). Mai las-o mai moale pentru nu ai nimic de pierdut, sau te pomenesti ca chiar ai avea !?

Vezi si link-ul:
http://ro.altermedia.info/politica/cola ... _7859.html
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde C. Dobre » Mar Noi 11, 2008 1:41 am

Ioan DRIMUS a scris:
Ti-a pus o simpla intrebare la care vad ca te eschivezi in a da un raspuns mai amplu; aduci ca argument "beton" declaratia unui general care era prins intre ciocan si nicovala (deci sub presiune). declaratia lui Teodorescu poate fi decorticata si altfel: "propunerea pe care generalul Nicolae Militaru mi-a făcut-o să accept că am fost exponentul Securităţii în "mişcare". Îmi oferea în schimb asigurări că nu voi mai fi implicat în procesul în care am fost trimis" generalul Militaru despre care se spune ca a fost agent KGB era atunci la putere impreuna cu Iliescu; la acea data ei erau acceptati de majoritatea romanilor ca fiind cei care l-au rasturnat pe Ceausescu; opinia publica era de partea lor; daca generalul Militaru i-a facut aceasta oferta inseamna ca pe undeva erau in relatii apropiate si ca el a dorit sa-si salveze colegul de la ananghie;
se amintreste de "securitatea in miscare" In definitiv de ce nu ar fi asa? dupa "22 dec armata si securitatea au trecut de partea "revolutionarilor" ......deci a fost in miscare.
Ce ne poate impiedica sa credem ca unii securisti care aveau unele informatii despre posibila cadere a lui Ceausescu nu ar fi acceptat jocul la doua capete ? Serviciile de acest tip sunt binecunoscute pentru faptul ca au foarte multi agenti care joaca rol dublu. Altfel nu ar exista spionaj si contraspionaj.
Cred ca D-l Dobre este mai pertinent sa ne spuna care era situatia reala si cum erau organizate serviciile la acea ora; dupa cum reiese din afirmatiile facute pe acest forum, dansul a simptit pe propria piele aceasta experienta


Dle Drimus, parerea mea este ca Teodorescu a fost santajat cu inchisoarea in schimbul intrarii in SRI ("un fel de castel inespugnabil construit dupa modelul celui mai eficient si modern serviciu de informatii din lume" - asta imi spunea Magureanu inca din anul 1987 in contextul unor discutii despre perestroica, glasnosti si KGB). In contextul acesta, intrebarea pe care o pun este: de ce nu i sa propus si lui Macri sa intre in SRI? Raspund tot eu: pentru ca gen. Emil Macri a fost cel care a raportat la Iulian Vlad complotul anticeausist si acesta din urma a dispus investigarea si documentarea complotistilor in relatia cu KGB, GRU si alte servicii secrete din "tarile vecine si prietene". Macri trebuia "eliminat" si nu invitat in SRI. Repet ce am mai scris si publicat: Magureanu, personal, mi-a cerut in aprilie 1990 sa-l ucid pe Macri (" stie prea multe", "ne-a facut mult rau", "fa cu el ce vrei" - imi zicea Magureanu) dar am refuzat.
Sigur ca au fost mai multi ofiteri de Securitate care-au facut jocuri duble si chiar mai multe. Unul dintre acestia a fost lt. col. Mihai Stan (unul din adjunctii lui Macri, seful Diviziei a II-a a DSS, atunci cand Macri se afla in deplasare/misiune si totodata cel care la 'lucrat' pe Macri). Cand i-am spus lui Magureanu, in anul 1986, ca Mihai Stan era pe urmele lui, acesta a inceput sa rada si sa ma asigure ca Mihai Stan era "unul de-al nostru". Ce nu stiam eu atunci era faptul ca Mihai Stan locuia in aceeasi vila cu Nicolae Militaru, fapt ce mi-a fost confirmat abia anul trecut intr-o convorbire cu unul din adjunctii lui Iulian Vlad. Asa se exlica faptul ca Magureanu a iesit pe 'sticla' cu Mihai Stan in decembrie 1989 in care cel din urma cerea, chipurile, securistilor sa depuna armele. Prin asta dadea de inteles ca teroristii erau chiar securistii.
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde Marius » Mar Noi 11, 2008 12:44 pm

C. Dobre scrie:Se pare ca te-a apucat amnezia, pentru Tokes chiar a pierdut un proces cu Alison Mutler si Associated Press, care l-au acuzat cu probe de colaborarea cu Securitatea. Pe Teodorescu nu-l da in judecata Tokes pentru ca stie ca este aparat public, isterizant, de 'istorici' si revolutionari 'autentici', asa ca tine. Zau asa, dle Mioc, de cum apare in discutie "cazul Tokes", parca "mananci jar si scuipi flacari" (zicere din popor). Mai las-o mai moale pentru nu ai nimic de pierdut, sau te pomenesti ca chiar ai avea !?

Vezi si link-ul:
http://ro.altermedia.info/politica/cola ... _7859.html


Iar s-a apucat să înveţe oul pe găină. Îmi dai exemplu un articol de-a lui Victor Roncea, care a fost scris pe baza unor informaţii luate de la mine (la sfîrşitul articolului precizează că a folosit "colecţia de documente a lui Marius Mioc"). În cartea mea "Revoluţia fără mistere" din 2002 am scris despre procesul dintre Tokes şi Allison Mutler http://procesulcomunismului.com/marturi ... evolut.htm

Despre relaţiile lui Tokes cu securitatea română am scris şi pe blog: Relaţiile cu securitatea ale lui Tokes http://mariusmioc.wordpress.com/2008/10 ... zlo-tokes/

Sînt două acuzaţii distincte care s-au formulat împotriva lui Tokes:
1. Colaborare cu Securitatea română
2. Colaborare cu serviciile secrete maghiare

Ai început această temă vorbind despre cel de-al doilea tip de acuzaţii, la care eu ţi-am răspuns că nu e nimic nou cu ele, au mai fost formulate, chiar de aceeaşi persoană (adaug: şi de altele) cu multă vreme în urmă, iar Tokes n-a început nici un proces. Remarca mea e 100% corectă, dar tu, pentru a răspîndi îndoieli asupra acurateţii şi corectitudinii informaţiilor prezentate de mine, în cadrul eforturilor tale de a mă compromite (şi a căror unic rezultat va fi propria ta compromitere, conform zicalei "pasărea pre limba ei piere") dai exemplul unui proces care avea cu totul alt subiect.

Ca să rezum, la primul tip de acuzaţii Tokes s-a simţit jignit, a considerat că onoarea şi reputaţia sa au fost afectate, de aceea a deschis proces pentru calomnie pe care l-a pierdut.
La al doilea tip de acuzaţii, Tokes nu a deschis nici un proces. Nu este deloc clar dacă dînsul consideră că acest al doilea tip de acuzaţii îi afectează onoarea şi reputaţia.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Mar Noi 11, 2008 12:58 pm

C. Dobre scrie:parerea mea este ca Teodorescu a fost santajat cu inchisoarea in schimbul intrarii in SRI


Domnule Dobre, devii din ce în ce mai amuzant. Adică lui Teodorescu nu-i convenea să intre în SRI, nu pe o funcţie oarecare ci pe cea de prim locţiitor al directorului SRI (o meserie de "dat din gură" cu salariu baban şi acum cu o pensie mult mai mare decît o indemnizaţie de revoluţionar). A trebuit să fie şantajat ca să accepte asta! Iar pînă la urmă, săracul, s-a sacrificat pentru Ţară şi a acceptat. Aşa-s foştii securişti, patrioţi, mereu se sacrifică.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde C. Dobre » Mar Noi 11, 2008 1:11 pm

Marius a scris:
Ca să rezum, la primul tip de acuzaţii Tokes s-a simţit jignit, a considerat că onoarea şi reputaţia sa au fost afectate, de aceea a deschis proces pentru calomnie pe care l-a pierdut.


Si daca a pierdut acel proces, inseamna ca Tokes a ramas fara onoare si in acest caz de ce nu ai scris nimic revoltator la adresa lui Tokes ca doar indirect si tie ti-a afectat onoarea atunci cand l-ai sustinut in 16 dec. 1990? Cum adica, sa accepti sa-ti fie terfelita onoarea de a te fi asociat cu un fost colaborator al Securitatii? Tocmai tu, "neicusorule"? Nu ti-a mai ramas nici macar rusine? Hai, curaj 'amice', scrie si publica ceva care sa-i zboare penele acestei ciori vopsite, numita Laszlo Tokes.
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde Marius » Mar Noi 11, 2008 2:15 pm

C. Dobre scrie:sa accepti sa-ti fie terfelita onoarea de a te fi asociat cu un fost colaborator al Securitatii? Tocmai tu, "neicusorule"? Nu ti-a mai ramas nici macar rusine?


Onoarea mea nu poate fi afectată decît de propriile mele fapte. Încearcă unii, ca dumneata, să-mi terfelească onoarea declarîndu-mă responsabil de faptele altora (ba de ale lui Tokes, ba ale celor care au împărţit certificate de revoluţionar) dar n-au nici o şansă.

Apropo de colaborarea cu securitatea a lui Tokes, aceasta n-a fost amintită de securiştii care s-au ocupat de el în 1989 (Filip Teodorescu sau Tinu Radu), pare un episod din anii '70 care îşi pierduse relevanţa în 1989. N-am găsit nici o informaţie contrară acestei interpretări.

C. Dobre scrie:scrie si publica ceva care sa-i zboare penele acestei ciori vopsite, numita Laszlo Tokes.


Eu nu scriu la comandă.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Ioan DRIMUS » Mar Noi 11, 2008 7:49 pm

Cum facem, cum nu facem dar cam intotdeauna cand pe un forum se discuta politica se ajunge la formula "ba pe-a matii" si mai departe insinuari de securism, tradator, etc.
Probabil ca este o problema de hormoni si de ego supradimensionat.
Tokes a fost agent dublu lucrand atat pentru securitatea din Romania cat si pentru serviciile unguresti care, la randul lor lucrau atat pentrui CIA cat si pentru KGB. Si in randurile securitatii romanesti au fost agenti care au lucrat si pentru KGB; tocmai de aceea a existat acea faimoasa unitate anti KGB care ii tineau sub supraveghere pe Magureanu, IIliescu si dupa cum povesteste D-l Dobre si dansul a fost luat la intrebari pentru relatii cu agenti KGB isti
Spuneti D-le Dobre ca erati sub obladuirea profesorului de socialism stiintific la Stefan Gheorghiu Virgil Magureanu, care era si ofiter de securitate si agent KGB. Deci v-a recrutat in echipa lui. Dpuneti ca v-a folosit ca agent de legatura cu agentii KGB fara sa fi dorit acest lucru si ca intrarea in acest joc a fost un adevarat cosmar. V-ati dat seama cum functionctioneaza aceste servicii in sensul ca suprimarea fizica a celor care stiu prea multe si pot transmite informatii capitale adversarilor face parte din arsenalul curent. Am citit pe net ca Magureanu avea intr-adevar obiceiul sa ameninte ca "te omoara securitatea" este cazul fostului coleg de la muzeul din Focsani (1988) caruia i-a transmis acest mesaj dupa ce aacesta a trimis o scriçsoare la Europa Libera; I-a mai spus atunci: "nu puteai sa mai astepti un pic? "; ...ceea ce denota ca el stia de plan.
Se pare ca Magureanu a inceput sa lucreze la planul debarcarii lui Ceausescu inca din 1985. Ceausescu stia ca se urzeste impotriva lui si se pare ca de aceea l-a detasat la Focsani. ..Totusi nu l-a lichidat.
Curiozitatea care o am este cam cat de mare a fost reteaua de adepti ai debarcarii lui Ceausescu, si cum functiona. Desigur, adepti ai debarcarii lui Ceausescu au fost 20 de milioane de romani dar cati au fost cei care lucrau in cilaborare si/sau sub influienta KGB ?
Am mai citit ca planul erea pregatit pentru luna februarie 1990 si miscarile de la Timisoara au precipitat evenimentele facand ca planul sa nu mai poata fi respectat in totalitate. Desigur ca miscarea gorbaciovistilor nu se asteptau la o replica anticomunista atat de puternica ceea ce i-a facut pe Magureanu si pe Iliescu sa devina disperati si sa aplice scenariul mineriadei.
Ioan DRIMUS
 
Mesaje: 164
Membru din: Dum Mar 23, 2008 11:36 am
Localitate: Paris Franta

Mesajde Ardelean » Dum Ian 11, 2009 1:23 pm

C. Dobre scrie:Macri trebuia "eliminat" si nu invitat in SRI. Repet ce am mai scris si publicat: Magureanu, personal, mi-a cerut in aprilie 1990 sa-l ucid pe Macri (" stie prea multe", "ne-a facut mult rau", "fa cu el ce vrei" - imi zicea Magureanu) dar am refuzat


C-ul C. Dobre: Care este titlul cartii sau articolului respectiv?
Inca o intrebare: au fost si alte "cereri" ale lui Magureanu, de data asta satisfacute?
Ardelean
 
Mesaje: 8
Membru din: Dum Ian 11, 2009 1:11 pm
Localitate: Terra

D-ul Dobre

Mesajde Ardelean » Mar Ian 13, 2009 10:49 pm

Sincer sa fiu, de la -dul Dobre m-ar interesa mai mult povestea sa de dupa greva minerilor din Valea Jiului. Adica, in ce mod a fost convins sa treaca de partea cealalta a baricadei, si sa ajunga absolvent la Stefan Gheorghiu.
Ardelean
 
Mesaje: 8
Membru din: Dum Ian 11, 2009 1:11 pm
Localitate: Terra

Pardon

Mesajde Ardelean » Mar Ian 13, 2009 11:09 pm

Am gasit aiciaproape toate raspunsurile.
Ardelean
 
Mesaje: 8
Membru din: Dum Ian 11, 2009 1:11 pm
Localitate: Terra

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 12 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009