Sectorul CIVES
 
 

Proclamaţia de la Timişoara

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Proclamaţia de la Timişoara

Mesajde Marius » Mie Mar 11, 2009 11:29 am

În 11 martie 1990 s-a lansat Proclamaţia de la Timişoara, care avea să devină platforma ideologică a mişcării protestatare din Piaţa Universităţii din 1990.

Despre revoluţia din 1989, în Proclamaţie se spune: "A fost o revoluţie făcută de popor şi numai de el, fără amestecul activiştilor şi securiştilor. A fost o revoluţie autentică şi nu o lovitură de stat".

Mai multe despre Proclamaţie, inclusiv textul complet al acesteia, la http://mariusmioc.wordpress.com/2009/03 ... a-de-stat/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Proclamaţia de la Timişoara

Mesajde Nica Leon » Dum Mar 15, 2009 12:09 pm

Marius scrie:În 11 martie 1990 s-a lansat Proclamaţia de la Timişoara, care avea să devină platforma ideologică a mişcării protestatare din Piaţa Universităţii din 1990.

Despre revoluţia din 1989, în Proclamaţie se spune: "A fost o revoluţie făcută de popor şi numai de el, fără amestecul activiştilor şi securiştilor. A fost o revoluţie autentică şi nu o lovitură de stat".


Sint nevoit sa constat ca iarasi va inselati dle Marius.
Chiar nu ati inteles ca unul dintre numeroasele puncte ale platformei era si inlaturarea fostilor activisti comunisti-criminali din toate functiile de conducere si de decizie, obiectiv lansat ca unul dintre idealurile Revolutiei romane, propus, confirmat si aprobat de gloata, chiar in fata cladirii fostului c.c. in seara zilei de 22 12 1989.
Asa ca nici paternitatea si originalitatea textului punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara nu a apartinut autorilor ei, ci noua, celor citiva care am rasturnat de la putere bestiile ce impusesera odioasa dictatura comunista.

Ca autorii proclamatiei nu au avut prea multa minte este dovedit si de ceea ce au scris despre Revolutie, pe care desigur ca nu a facut-o boborul, ci un foarte mic grup de oameni curajosi si patrioti. Abia atunci cind gloata, prin numar s-a impus, s-a ales praful si dintr-o Revolutie anticomunista a iesit o emanatie toxica, votata apoi liber de prostimea ce s-a dus la vot la 20 mai 1990, fara ca macar sa ne intrebe cam ce credeam si noi, cei care infruntind teroarea comunista si moartea, le daruisem posibilitatea de a deveni oameni adevarati si nu de tip nou, cum au preferat sa ramina inca.
Si in privinta loviturii de stat sinteti in eroare, pentru ca vreti sa cititi din DEX definitia acestei sintagme. Daca ati fi facut-o ati fi putut sa constatati ca orice revolutie este de fapt o lovitura de stat, pentru ca schimba profund structurile statului existente pina atunci.
La fel am facut si noi, am schimbat atunci structurile comuniste-criminale, le-am ocupat centrul principal de comanda, am subordonat toate structurile inarmate ale tarii ca si mijloacele principale de informare in masa, le-am arestat conducatorii cei mai importanti, pentru ca apoi, cu ajutorul prostimii sa emane tot ei pentru a-si recistiga pozitiile si privilegiile, intarite prin vot, in dispretul dreptatii, al adevarului al idealurilor pentru care unii se si jertfisera, in Duminica Orbului si de atunci incoace.
Ca dreptatea este de partea mea o dovedeste pina si Basescu, care este tot un comunist, votat de prostime pentru ca a mintit-o "frumos".
Unde nu-i cap vai de picioare!
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009