Sectorul CIVES
 
 

O facatura de stat!?

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

O facatura de stat!?

Mesajde Nica Leon » Mar Mar 17, 2009 2:06 pm

Către,
Ministerul Apărării Naţionale,




Domnule ministru,



Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, cod 021791, avînd în vedere prevederile art. 31 alin. 1 şi 2 din pîngărita Constituţie a României şi Legea nr. 544/2001, vă rog să-mi comunicaţi următoarele:


1. Ce măsuri aţi luat sau intenţionaţi să luaţi pentru ca veteranii de război decoraţi, care conform Legii nr. 44/1994 aveau dreptul şi trebuia sa fie împroprietăriţi cu 500 mp. în intravilan sau 10.000 mp. în extravilan, să fie împroprietăriţi efectiv cu aceste terenuri, avînd în vedere că reprezentanţii autorităţilor locale refuză încă să îi împroprietărească cu teren, terenuri pe care le atribuie însă celor care le dau sume mari de bani sub formă de mită sau clientelei din fiefurile partidelor pe care le reprezintă. Dovada o puteţi găsi atît în miile de hotărîri ale C.G.M.B., care au împroprietărit, chiar şi fără plată, nu numai pe Elena Udrea, ce a primit în centrul Bucureştiului suprafaţa de 518 mp, dar şi multor firme clientelare şi unor veroşi mafioţi, cît şi pe stradă, unde veţi putea observa sute de staţii de benzină, magazine şi altele asemenea, construcţii ridicate pe terenuri ce aparţineau primăriei, care însă a refuzat veteranului de război Străchinaru Gheorghe acest drept legitim, deşi avea de partea lui nu numai Legea nr. 544/1994, ci şi o hotărîre judecătorească irevocabilă, nr. 439/2000, prin care era obligat C.G.M.B să îl împroprietărească efectiv cu terenul legal datorat, dar şi sentinţa C.E.D.O. din februarie 2008, prin care statul român este obligat, sub sancţiunea executării silite, concomitent cu deteriorarea imaginii sale, să ducă la îndeplinire, de îndată, sentinţa nr. 439/2000, ceea ce nu s-a întîmplat încă, fiind obligat acum, din această cauză, să ceară Comitetului de Miniştri al Comisiei Europene, direct Serviciului de executări silite, să execute forţat statul român, ceea ce nu va reprezenta încă o dovadă că stat român încă nu este unul de drept, european.
2. Avînd în vedere prevederile art. 23, ultimul aliniat, din Legea nr. 44/1994, vă rog să-mi comunicaţi ce măsuri aţi luat sau veţi lua pentru ca veteranilor de război şi soţiilor acestora să nu le mai fie impozitate terenurile pe care le deţin în proprietate, cum prevede şi această lege, la art. 15 lit. e, pe care însă trepăduşii de la finanţe şi contabilii ajunşi miniştri nu vor să o respecte, fapt dovedit şi de prevederile contrare din Codul Fiscal, act care este încă o dovadă clara că în acest stat de drepţi tot comuniştii-criminali se află la putere, indivizi care încalcă astfel, conştient, din prostie sau din obişnuinţă, pentru că aşa au fost învăţaţi în perioada de tristă amintire, atît prevederile supreme şi obligatorii ale terfelitei Constituţii a României, respectiv art. 44 alin. 1 şi 2, raportate la art. 1 alin. 3 şi 5, art. 148 alin. 2 şi 4 şi art. 154 alin.1, cît şi celelalte texte din Tratatul de aderare, din Convenţie, din Carta Universală a Drepturilor Omului etc. Totodată, se încalcă şi dreptul absolut la proprietate, care deşi aparţine în exclusivitate veteranului sau soţiei acestuia este încă impozitată abuziv şi nedrept de autorităţile publice ale acestui stat hrăpăreţ, învechit în rele, care nu are absolut nici o legătură şi nici dreptul moral să impoziteze şi să taxeze o proprietate ce nu îi aparţine. În acest fel este flagrant încălcată proprietatea garantată şi dreptul asupra acesteia, care este preluată abuziv de acest stat tîlhar, care pentru că ne face ”favoarea” de a ne lăsa să ne folosim proprietăţile noastre exclusive, ne mai percepe şi diferite sume, sub formă de impozit pe proprietate, ceea ce este nu numai nedrept, neconstituţional, ci şi anacronic.
3. În încheiere, pornind de la prevederile art. 16 din Legea nr. 44/1994, care stabileşte:

Art. 16. - Veteranii de razboi si vaduvele de razboi suferinzi pot beneficia, la cerere si in conditiile legii, de internare in caminele de batrini, caminele-spital existente si alte asezaminte de ocrotiri sociale ce se vor mai infiinta.
Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale vor lua, in comun, masuri in vederea construirii, dotarii si administrarii de camine speciale pentru veteranii de razboi, invalizii si vaduvele de razboi lipsiti de familie.
Veteranilor si vaduvelor de razboi li se asigura in mod gratuit locuri de inhumare in cimitirele militare si civile. Veteranilor de razboi li se acorda funeralii si onoruri militare potrivit ultimului grad avut, conform reglementarilor in vigoare pentru cadrele militare active. -

vă rog să îmi comunicaţi dacă şi cîte cămine şi aşezăminte noi au fost construite şi au fost date în folosinţă pentru acest scop legitim, de la data apariţiei legii şi pînă în prezent, cîte se mai află în construcţie şi cînd vor fi puse în funcţiune, cîte cimitire noi au fost înfiinţate de acest minister sau de autoritaţile locare la solicitarea dvs., autorităţi care şi astăzi refuză să repartizeze locuri de veci în cimitir, unde să aibă asigurat efectiv respectul cuvenit şi datorat luptei şi jertfei lor dovedite pe cîmpurile de luptă, acolo unde i-a trimis ţara să îi apere onoarea, libertatea şi integritatea teritorială.
Cu speranţa că prin intervenţia şi măsurile pe care le veţi lua direct dvs. nu vor mai fi umiliţi veteranii de război şi familiile acestora de fel de fel de trepăduşi, plătiţi cu leafă de la buget tocmai pentru a le respecta demnitatea, onoarea şi drepturile prevăzute de lege, vă urez mult succes în activitate.

Cu stimă,

Nica Leon 17.03.2009
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009