Sectorul CIVES
 
 

Certificate de revoluţionar - nouă prelungire a termenelor

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Certificate de revoluţionar - nouă prelungire a termenelor

Mesajde Marius » Sâm Aug 11, 2007 2:25 pm

Cînd s-a dat legea 341/2004 s-a spus că scopul acesteia este să se separe falşii revoluţionari de cei adevăraţi, şi că se va verifica "la sînge" fiecare certificat. Au apărut şi nişte criterii pe baza cărora să se aprecieze ce înseamnă "merite deosebite" în revoluţie.

Urmarea a fost că mulţi nu se mai încadrau în criteriile legii şi urmau să rămînă fără noile certificate. Nu este însă ceea ce doreşte clasa politică, căreia nu-i convine să se facă curăţenie printre posesorii de certificate. Pe la colţuri aceeaşi politicieni bîrfesc despre falsurile care s-au făcut cu certificate de revoluţionar, dar au grijă să saboteze practic orice încercare de curăţenie. Cîtă vreme nu se va face curăţenie, titlul de revoluţionar nu va avea prestigiu în societate, iar politicienii se tem de revoluţionari care să aibe prestigiu.

Pe situl SSPR http://sspr.ro/informatii.php?pag=14 este o propunere de ordonanţă de urgenţă de prelungire a termenelor în care se pot depune actele pentru dovedirea calităţii de revoluţionar, pînă în 30 septembrie 2008. Este a nu ştiu cîta prelungire a termenelor, iniţial a fost 6 luni, acum ajungem la 4 ani. Motivaţia invocată: "Întrucît şi după expirarea termenelor stabilite prin actul normativ precizat, au fost persoane, urmaşi de eroi-martiri sau luptători pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, de regulă persoane în vîrstă, din mediul rural, care au solicitat asociaţiilor de revoluţionari şi Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, preschimbarea certificatelor de revoluţionar, pentru a evita privarea acestor persone de drepturile prevăzute în lege, se impune modificarea şi prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr. 341/2004".

Cine nu a avut timp în atîţia ani să adune acte care să dovedească că a făcut ceva important la revoluţie probabil n-a făcut nimic important. Noua prelungirea a termenelor cerută de SSPR va da răgaz celor interesaţi să-şi caute martori falşi cu declaraţiile cărora să-şi completeze dosarul. Birocraţii de la SSPR deasemeni sînt interesaţi să nu-şi piardă obiectul muncii - permanenta verificare a dosarelor, căci ar rămîne şomeri.

Următorii 50 de ani se vor plăti din bugetul statului birocraţi care să cerceteze revoluţia (vezi IRR) şi care să verifice certificate de revoluţionari (SSPR), dar am dubii cu privire la corectitudinea rezultatelor obţinute prin asta.

Menţionez că iniţiativa aparţine noului secretar al SSPR Puiu Nicolae Fesan. Vechiul secretar, Petrişor Morar, fiind PD-ist, a părăsit postul după ruptura PNL-PD.

Textul complet al propunerii SSPR:

ORDONANTA DE URGENTA (proiect)

pentru prorogarea şi modificarea unor termene prevăzute în Legea recunostintei fata de eroii-martiri şi luptatorii care au contribuit la victoria Revoluţiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare

Pentru asigurarea unei obiectivitati sporite în procesul de evaluare şi avizare a preschimbarii certificatelor de revolutionar, a fost necesară prorogarea succesiva a termenelor prevăzute la art. 9 din Legea recunostintei fata de eroii-martiri şi luptatorii care au contribuit la victoria Revoluţiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, ultima prorogare fiind stabilită prin Ordonanţa de urgenţă nr. 132/2006 pentru prorogarea şi modificarea unor termene prevăzute în Legea recunostintei fata de eroii-martiri şi luptatorii care au contribuit la victoria Revoluţiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 131/2007.

Întrucât şi după expirarea termenelor stabilite prin actul normativ precizat, au fost persoane, urmaşi de eroi-martiri sau luptători pentru victoria Revoluţiei romane din decembrie 1989, de regula persoane în varsta, din mediul rural, care au solicitat asociaţiilor de revoluţionari şi Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, preschimbarea certificatelor de revoluţionar, pentru a evita privarea acestor persone de drepturile prevăzute în lege, se impune modificarea şi prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. I Termenul final de solicitare a preschimbarii certificatelor doveditoare ale calităţii de revolutionar, prevăzut la art. 9^1 alin. (1) din Legea recunostintei fata de eroii-martiri şi luptatorii care au contribuit la victoria Revoluţiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, este 31 martie 2008.

ART. II Termenul final de depunere a documentelor solicitate pentru completarea dosarelor de preschimbare a certificatelor de revolutionar, în vederea îndeplinirii condiţiilor stabilite prin lege, prevăzut la art. 9^1 alin. (2) din Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se proroga pana la data de 30 septembrie 2008.

ART. III Termenul prevăzut la art. 9 alin. (1) din Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se proroga pana la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.

ART. IV Până la preschimbarea noilor tipuri de certificate, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2008, persoanele care deţin certificate de revoluţionar eliberate în temeiul Legii nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor martiri şi acordarea unor drepturi urmaşilor acestora, precum şi răniţilor din timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de drepturile prevăzute în această lege, în domeniul transporturilor şi al asigurărilor de sănătate.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Mie Oct 10, 2007 2:34 pm

Pe cînd şi o reală şi justă verificare a posesorilor de certificate, foarte mulţi fiind, de fapt, nişte infractori.
Se aşteaptă cumva îndeplinirea perioadei de prescripţie a faptelor penale_
Dacă da, poate îmi explică cineva care ar putea fi legătura între statul de drept, dreptate şi demnitate - ca valori supreme şi garantate, înfăptuirea actului de justiţie şi sistemul judiciar actual, ordinea de drept şi pedepsirea faptelor penale.
S-auzim de bine!
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Joi Oct 11, 2007 11:44 am, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Mie Oct 10, 2007 8:08 pm

Nica Leon scrie:Pe cînd şi o reală şi justă verificare a posesorilor de certificate, foarte mulţi fiind, de fapt, nişte infractori.
Se aşteaptă cumva îndeplinirea perioadei de prescripţie a faptelor penale_
Dacă da, poate îmi explică cineva care ar putea fi legătura între statul de drept, dreptate şi demnitate - ca valori supreme şi garantate, înfăptuirea actului de justiţie şi sistemul judicia actual, ordinea de drept şi pedepsirea faptelor penale.
S-auzim de bine!


Nu există asemenea voinţă politică. În expunerea de motive se spune "pentru a evita privarea acestor persoane de drepturile prevăzute în lege". Ideea este ca nu care cumva să rămînă vreunul căruia să nu i se preschimbe certificatul, cu excepţia celor care au murit între timp. Se scot la înaintare cele vreo 2-3 cazuri de urmaşi de eroi-martiri care n-au aflat la timp de lege, dar miza adevărată este zecile de mii de cazuri de "remarcaţi prin fapte deosebite". Altfel, s-ar fi putut da o prelungire a termenelor exclusiv pentru eroii-martir.

În cazul celor care n-au dosarele complete, SSPR trebuia să facă un lucru simplu: să le trimită o adresă acasă "vă lipsesc din dosar cutare acte, completaţi-vă dosarul pînă la data de...", iar apoi, dacă persoana în cauză nu şi-a completat dosarul, să dea decizie de respingere a preschimbării, pe care cel interesat o poate contesta în instanţă.

Se întîmplă însă altceva: apar acum o mulţime de cărţi despre revoluţie sponsorizate de SSPR, iar cărţile respective slujesc apoi pentru completarea dosarelor celor care vor să-şi dovedească "meritele deosebite". Sponsorizările se dau prin asociaţiile de revoluţionari. Şmenul funcţionează astfel: SSPR informează asociaţia de revoluţionari că mulţi dintre membrii ei n-au dosare complete, nu dovedesc "meritele deosebite". Atunci asociaţia cere bani pentru editarea unei cărţi despre revoluţia din oraşul respectiv. SSPR dă banii, cartea iese iar apoi dosarele se completează cu file din respectiva carte.

De fapt, în revista "21 Decembrie" care fusese editată o vreme de Asociaţia "21 Decembrie", eu făcusem o propunere asemănătoare pentru dovedirea "meritelor deosebite", anume existenţa unor înscrisuri, care pot fi articole de presă sau cărţi, prin care să se dovedească meritele celui care cere să fie considerat revoluţionar, dar puneam condiţia ca înscrisul respectiv să fi apărut dinainte de apariţia primei legi despre drepturile revoluţionarilor (decembrie 1990), tocmai ca să se excludă posibilitatea apariţiei unor articole/cărţi comandate. Articolul respectiv l-am publicat şi în cartea mea "Libertatea şi politrucii", se poate citi la http://www.procesulcomunismului.com/mar ... /45l42.htm
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Infractorii se apără între ei

Mesajde Nica Leon » Joi Oct 11, 2007 11:51 am

Asta este problema. România nu este un stat de drept, iar cei atît de bine plătiţi, care se fac că lucrează în sistemul judiciar, au pus botul la căcat şi acum se ling pe degete, ca nu cumva să ajungă cineva să le cerceteze serios faptele pentru care, unii dintre ei, au ajuns chiar şi "revoluţionari".
Dacă în această ţară ar fi fost şi oameni, nu numai vite, atunci se găsea cineva să nu lase liberi atîţia criminali comunişti, care şi la Revoluţie au omorît oameni nevinovaţi.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Mar Noi 04, 2008 9:19 pm

Nica Leon scrie:Pe cînd şi o reală şi justă verificare a posesorilor de certificate, foarte mulţi fiind, de fapt, nişte infractori.
Se aşteaptă cumva îndeplinirea perioadei de prescripţie a faptelor penale_
Dacă da, poate îmi explică cineva care ar putea fi legătura între statul de drept, dreptate şi demnitate - ca valori supreme şi garantate, înfăptuirea actului de justiţie şi sistemul judiciar actual, ordinea de drept şi pedepsirea faptelor penale.


Pare credibilă presupunerea lui Nica Leon că prin prelungirea termenelor se doreşte împlinirea termenelor de prescripţie. O altă urmare a prelungirii termenelor este că se dă posibilitatea venirii cu noi declaraţii, a căror corectitudine e îndoielnică.
De pildă, cineva a declarat că a participat la mitingul lui Ceauşescu din 21 decembrie, cu întreaga întreprindere, după ce mitingul s-a stricat s-a dus acasă iar în 23 decembrie 1989 a păzit de "terorişti" întreprinderea în care lucra, eventual şi staţiile de metrou. Îşi dă seama că aceste declaraţii sînt insuficiente pentru a primi titlul de luptător în revoluţie remarcat prin fapte deosebite, şi profitînd de prelungirea termenelor vine cu noi declaraţii (false) că în 21 decembrie a contribuit activ la stricarea mitingului lui Ceauşescu. Se realizează nu numai o fraudare a statului prin obţinerea unor titluri pe nedrept, ci şi o falsificare a istoriei revoluţiei.

Fac o listă a tuturor prelungirilor termenelor de depunere a actelor pentru Legea 341/2004, ca o dovadă a eforturilor politicienilor de a face să eşueze acţiunea de verificare a titlurilor de revoluţionar:
- Legea 341/2004 prevedea un răstimp de 6 luni
- OUG 133/2004 prorogă termenele cu încă 6 luni
- Legea 37/2005 aprobă cu modificări OUG 133/2004, termenele fiind prorogate cu 12 luni
- OUG 182/2005 prorogă din nou termenele
- OUG 132/2006 prorogă iar termenele
- OG 1/2008 prorogă solicitarea preschimbării şi depunerea actelor doveditoare pînă la 31 decembrie 2008

Sursa: http://www.parlament.ro/pls/legis/legis ... ?ida=50832
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Mie Apr 01, 2009 3:19 pm

O nouă prelungire a termenelor a fost aprobată prin Legea 47/2009 de aprobare a Ordonanţei 1/2008.
La aprobarea ordonanţei, termenul de 31 decembrie 2008 a fost înlocuit prin 30 aprilie 2009.

Deci, încă o lună la dispoziţie pentru cei doritori să-şi completeze dosarele!

Cred că sînt cîţiva prieteni ai politicienilor care n-au avut timp din 2004 pînă în 2008 să-şi facă dosarul complet, şi mai au nevoie acum de o lună suplimentară.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Vin Mai 08, 2009 1:08 am

Pe tema ultimei prelungiri a termenelor de depunere a actelor pentru preschimbarea certificatului de revoluţionar, un articol: http://mariusmioc.wordpress.com/2009/04 ... olutionar/

Nu e însă deloc sigur că asta e ultima prelungire, sînt zvonuri că va mai urma una, ca să aibe toată lumea certificat preschimbat.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Mie Mai 20, 2009 12:18 pm

Raymond Luca (PNL), preşedintele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor, a propus în şedinţa din 12 mai o nouă prorogare (a 7-a), asupra căreia CPRD îşi va stabili poziţia în 26 mai.
Vezi http://mariusmioc.wordpress.com/2009/05 ... nd-luca-1/
şi
http://mariusmioc.wordpress.com/2009/05 ... nd-luca-2/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Joi Mai 28, 2009 11:36 am

În şedinţa din 26 mai Comisia Parlamentară pentru Revoluţionari a respins ideea prorogării. Vezi http://mariusmioc.wordpress.com/2009/05 ... i-3412004/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Lucian Alexandrescu » Vin Mai 29, 2009 8:13 pm

SCRISOARE DESCHISA

Domnuluilui Traian Băsescu - Preşedintele României

Domnuluilui Mircea Geoană - Preşedintele Senatului

Doamnei Roberta Anastase - Preşedintele Camerei Deputaţilor

Domnuluilui Emil Boc - Prim-Ministru

Domnului Hose Manuel BARROSO - Preşedinte Comisia Europeana

Domnului Hans Gert POETTERING - Preşedinte Parlamentul European

Domnului Jacques BARROT - Comisar European pentru Justiţie, Libertăţi şi Securitate

Domnului Dan NICA - Ministrul Admnistraţiei şi Internelor

Domnului Virgil ANDREIEŞ - Preşedinte C.S.M.

Doamnei Laura Codruţa KOVESI - Procuror General al României

CORUPŢIA EXISTĂ LA NIVEL ÎNALT ÎN

ROMÂNIA

Cazul Secretarului de Stat în funcţie, INCULPAT Emilian Vasile Cutean :

În data de 27 mai 2009, INCULPATUL PENAL, Secretar de Stat în Guvernul României - Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Emilian Vasile Cutean a depus un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii 341 / 2004 .

Din lectura Notei de fundamentare, precum şi a proiectului de ordonanţă (ataşăm acest proiect) am constatat faptul că :

- pe lângă înfracţiunile grave pentru care este judecat (deturnarea unor fonduri destinate comemorării eroilor revoluţiei şi taberelor pentru copiii eroilor martiri din bugetul SSPR, prin intermediul unui ONG şi constituirea de depozite bancare) ,

- pentru cele care este cercetat ( pe rolul DNA se află un dosar în care este cercetat pentru folosirea de documente false sau falsificate prin care încearcă să justifice „cheltuirea” banilor furaţi)

- pentru ieşire cu „un pistol” şi atacarea unui cetăţean în stradă ( la Secţia 1 Poliuţie este tergiversată finalizarea anchetei) în condiţiile în care legea nu îi permite şi nici NU DEŢINE permis de port armă,

ÎNCULPATUL PENAL Emilian Vasile Cutean MINTE ŞI DEZINFORMEAZĂ atât opinia publică, dar mai ales EXECUTIVUL ROMÂNIEI .

Concret :

În textul notei de fundamentare face precizarea :

a. „Este obligatorie reverificarea unui număr de peste 2000 de dosare dintre cele avizate, …” .

PRIMA MINCIUNĂ - avizarea la care se referă este atributul Comisie parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi nu poate, decât printr-un abuz mai mult decât evident, să impună acest lucru prin OUG .

b. „În procesul de elaborare a proiectului de act normativ au avut loc consultări cu reprezentanţii celor mai importante uniuni ale revoluţionarilor din România” .

A DOUA MINCIUNĂ - NU au avut loc nici un fel de consultări.

c. „Având în vedere că obiectivul actului normativ vizează prorogarea şi suspendarea unor termene …, au avut loc consultări cu reprezentanţii celor mai importante uniuni ale revoluţionarilor din România” .

A TREIA MINCIUNĂ - NU au avut loc nici un fel de consultări .

d. „Partea societăţii civile care este interesată de prezentul proiect de act normativ a fost informată prin liderii celor mai importante uniuni ale revoluţionarilor din România” .

A PATRA MINCIUNĂ - NU a AVUT LOC NICI UN FEL DE INFORMARE .

e. În interiorul proiectului de act normativ : „Procedura de preschimbare … se suspendă până la data de 1 septembrie 2009” .

În condiţiile în care în nota de fundamentare precizează „…neadoptarea în regim de urgenţă a unui act normativ …”, prorogarea debutează cu … SUSPENDAREA PROCEDURII DE PRESCHIMBARE ???

A CINCEA MINCIUNĂ !

Iată cum cel care până acum s-a SUSTRAS SISTEMATIC, (TIMP DE 3 ANI, adică 33 DE TERMENE DE JUDECATĂ), de la finalizarea cauzei în care este judecat pentru fraudarea sumei de 12,5 mld lei, după ce a contribuit la … PROROGAREA (AMÂNAREA) TERMENULUI INIŢIAL DE 6 LUNI AFECTAT DE LEGIUITOR PENTRU ACEASTĂ ACTIVITATE (început în iunie 2004 !!!) la NU MAI PUŢIN DE 60 DE LUNI(!!!) acum doreşte iarăşi AMÂNARE .. cu 12 luni !!!!

Pe rolul instanţelor de judecată se află procese, privind această tergiversare .

Să înţelegem că GUVERNUL ROMÂNIEI va legifera prin OUG o SUPENDARE A JUDECĂRII UNOR CAUZE ???

Să înţelegem că GUVERNUL ROMÂNIEI va legifera o OUG CU DESTINAŢIE ???

ÎNTREBĂM GUVERNUL ROMÂNIEI
şi

CLASA POLITICĂ care îl SUSŢINE

CÂTE DOVEZI privind ABUZURILE şi ILEGALITĂŢILE săvârşite de acest INCULPAT doriţi să vă mai aducem pentru a lua măsura care se impune

REVOCAREA IMEDIATĂ DIN FUCŢIA DEŢINUTĂ ?

Menţionăm că la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, se află în judecată (al … 33 lea), Dosarul nr. 3605 / 299 / 2009 (Dosarul iniţial cu nr. 6552 / 2006 a fost, până în prezent, judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într - un total de 30 de termene !!!, fiind declinat în prezent spre competentă soluţionare la Judecătoria Sectorului 1 ), în care INCULPATUL PENAL Emilian Vasile Cutean este judecat pentru „INFRACŢIUNI DE CORUPŢIE” iar „PARTE VĂTĂMATĂ” este GUVERNUL ROMÂNIEI - Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 .

De curând GUVERNUL ROMÂNIEI l-a numit pe Emilian Vasile Cutean în funcţia de Secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 .

Prin această numire se crează un evident conflict de interese, datorită faptului că instutuţia fraudată - partea vătămată (adică Guvernul României - Secretariatul de Stat) este reprezentată în instanţă de însăşi inculpatul producător de daune (daune produse aceluiaşi Secretariat de Stat !!! )

Mai mult decât atât, prin numirea lui Emilian Vasile Cutean înapoi la locul faptei, acesta ar avea suficientă influenţă şi acces la toate mijloacele de probă şi totodată ar dispune ca instituţia fraudată să nu se mai constituie parte vătămată, obţinând astfel în interesul său, circumstanţe pentru achitarea în ceea ce priveşte faptele sale de corupţie .

Această nefirească numire a fost aspru criticată de societatea civilă românească şi din afara ţării precum şi de întraga mass - media românească generând ample acţiuni de protest în faţa clădirii guvernului şi a P.S.D.

De altfel în faţa Guvernului României se află în desfăşurare un protest, încă din data de 03 aprilie 2009 şi începând de astăzi, revoluţionari din toată ţara se alătură acestor protestatari .

COMPLICITATEA în FAVORIZAREA inculpatului Emilian Vasile Cutean la instanţele de cercetare - judecare, făcută de AUTORITĂŢILE STATULUI şi CLASA POLITICĂ, precum şi numirea lui în funcţia de Secretar de Stat în Guvernul României au dus la TERGIVERSAREA înfăptuirii actului de justiţie .

Pentru conformitate - din partea protestatarilor,

George COSTIN
aetziu
Lucian Alexandrescu
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Feb 20, 2008 6:19 pm


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009