Sectorul CIVES
 
 

Martuiria lui Dobre

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

RE: Mai multa clarificare n-ar strica

Mesajde C. Dobre » Joi Iul 09, 2009 2:25 am

Ioan Rosca a scris:
De data asta, nu va cred domnule Dobre. Stiti foarte bine pozitia mea fata de "operatiunea Tismaneanu-Iliesiu-Basescu" (larg explicata in editorialele de pe acest site) - deci nu doriti decit sa-l ajutati pe Ene sa ma innece cu praf.


Doresc sa-l ajut pe dl Ene pentru a va ineca cu praf? NIMIC MAI FALS pentru ca nu am nici-un interes.
In ce priveste pozitia dv fata de "operatiunea Tismaneanu-Iliesiu-Basescu" va pot spune ca pozitia clamata de dv apartine trecutului apropiat, anii 2006-2007, si nu prezentului an, 2009, cand v-ati alaturat "operatiunii" Adevar si Reconciliere, chiar si din pozitia de raspandac pe forumul pe care-l administrati si la care, sunt sigur, tineti sa-l onorati cu titulatura anti-securicomunista.
Caci oricat si-ar dori cineva sa nu se schimbe, este in insesi natura umana si in special in natura romanului-om sa se schimbe. Nu cred ca dv faceti exceptie. Spun ca nu faceti exceptie, evocand episodul actual al alaturarii dv, ca raspandac si cu intentie (voi explica mai jos de ce cu intentie), fata de "operatiunea Tismaneanu-Iliesiu-Basescu", dar si incrancenarea cu care-l spalati pe Cosma, pentru ca nu cred ca puteti proba cu ceva ca imediat dupa mineriada din iunie 1990 ati fi avut aceeasi pozitie fata de numitul Miron Cosma. Probati-mi consistenta publica, din 1990 si pana acum, cu privire la Cosma si va cred, altfel nu.



Ce va poate face sa ma "demascati" ca potential partener al Tismanenilor, in afara de ciuda ca nu-l tratez pe Cosma cum ati vrea dv, care v-a obnubilat mintea si amortit discernamintul?


Nu eu v-am demascat ca potential partener al Tismanenilor ci chiar dumneata, constient si nesilit, prin inserarea anuntului Tismanenilor pe acest forum, la "actiuni si rezultate" si sub genericul "Democratie, Memorie si Justitie". Eu doar am sesizat si v-am intrebat; de unde-pana-unde demascare ca doar dv ati lucrat pe fata si nu pe ascuns?
In cel priveste pe Cosma, acesta nu mie mi-a "obnubilat mintea si amortit discernamantul" ci dimpotriva, chiar dv. Nu incercati sa ma confundati cu dv in ce priveste tarele mentale si cele de discernamant.

Ma denuntati ca public pe forumul "actiuni si rezultate" orice anunt legat de problema judecarii comunismului pe care il primesc pe email? Asa sint eu , nu-mi cenzurez nici macar adversarii


Din nou, v-ati denuntat si v-am denuntat.
Ca sa dovediti adevar si consistenta cu afirmatia de mai sus ar trebui sa dati si alte exemple de anunturi publicate pe forum, venite si din partea altor adversari, ca doar nu-i aveti adversari numai pe Tismaneni. Cred c-ar fi bine sa reproduceti aici si e-mail-ul cu "anuntul", primit de la "adversari".
Apoi, o alta intrebare ar fi aceasta: de ce ati publicat "anuntul adversarilor" chiar la "actiuni si rezultate" sub care scrie clar ca "Reflecta actiuni care concretizeaza Procesul si rezultatele lor"? Ati avut convingerea ca "anuntul" Tismanenilor facea parte din "Proces" fara ca macar sa 'visati' la rezultatele acelui "anunt"? Chiar n-ati intuit nimic cam ce rezultate ar fi putut avea "anuntul" actiunii Tismanenilor?
Daca nu agreati cu "adversarii" si va delimitati de ei, dupa cum clamati, nu era mai logic sa inserati, repet, "anuntul adversarilor" la punctul 10 al forumului intitulat "Diverse", subtitlul "Discutii generale, probleme semnalate, incubator de proiecte" care este, citez: "Dedicat discutiilor pe teme diverse (care nu se incadreaza in celelalte sectoare) si lansarii unor proiecte de tip stand de prezentare, sinteza problematica sau forum"? Cum justificati dv, "pe fond", punerea "anuntului Tismanenilor" la "actiuni si rezultate"" si nu la "diverse"?

In dezbaterea televizata din decembrie 2006, eu i-am reprosat lui Tismaneanu, printre altele, ca "Raportul" nu trece cu comunismul de 22 decembrie. Acum ce-ati vrea, sa-i reprosez ca a tinut cont de critica mea?


Poftim logica! Pai daca Tismaneanu a tinut cont de parerea dv atunci inseamna ca nu sunteti chiar adversari, dupa cum pretindeti. Atunci, in 2006, Tismaneanu v-a facut favoarea sa tina cont de parerea dv, iar acum, mai exact in iunie 2009, dv i-ati intors favoarea publicandu-i "anuntul" la "actiuni si rezultate". Se intelege ca sunteti adversari doar "pe detaliu" si nu "pe fond".

E foarte bine daca mineriada va fi considerata de cit mai multi, ca un episod dintr-o infractiune continuata, incepind cu 1944- va insemna ca mi-am atins un scop.


Bine, bine, daca mineriada va fi "considerata de cit mai multi, ca un episod dintr-o infractiune continuata, ... ", atunci cum ramane cu infractorii spalati ai mineriadei, Cosma de exemplu, dar si cu spalatorii lor publici? Daca chestia cu spalatul lui Cosma va tine, atunci, intr-adevar, va cred v-ati atins scopul.

Cit priveste confiscarea, voi reactiona cind se va manifesta public. Nu am inca informatii credibile ca Tismaneanu si-a intins aripa si peste 1990, in acealasi spirit cu care a compromis judecarea comunismului


Premisele publice ale "confiscarii" au fost deja date publicitatii, inclusiv cu aportul dv - cu "anuntul", cu "anuntul Tismanenilor pe forum la "actiuni si rezultate" - si inca nu aveti "informatii credibile"? Cita ipocrizie si chiar insulta la adresa inteligentei forumistilor! Pentru improspatarea memoriei, re-cititi dle Rosca:
viewtopic.php?t=1153
http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ciliere-I/
http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... iliere-II/

Va spun ceva cele 3 link-uri si, mai mult ca sigur, alte episoade ale Tismaneanului despre "Adevar si Reconciliere?

Ioan Rosca a scris: "Repet: eu pot semna cu oricine un comunicat corect, care denunta crimele comunismului si Tranzitiei."

Cu oricine? Chiar si cu "adversarii"? S-a mai vazut, s-a mai vazut! Acelasi lucru l-a zis public si raposatul Ticu Dumitrescu - Dumnezeu sa-l ierte - si pana la urma a ajuns sa se delimiteze de "Raportul Tismaneanu", dar vai, a fost prea tarziu caci Tismanenii isi atinsesera deja tinta rescrierii istoriei de condamnare a comunismului.

Pe de alta parte, asa cum am mai facut-o, voi reactiona fata de tentativele de confiscare (pe acest site).
Dau un exemplu. I-am dat la un moment dat lui Maries mina libera sa semneze comunicatele de protest fata de blocarea cercetarilor si in numele meu. Au aparut mai multe, cu continut corespunzator. Dar m-am pomenit si cu urmatoarele surprize: 1 Un comunicat care facea sinteza suferintelor Basarabiei si cerea infiintarea unui institut pentru studierea lor (foarte bine!!) dar se termina... cu propunerea ca acest institut sa fie condus de V Tismaneanu, ceea ce este o dureroasa nerusinare 2 Un alt comunicat, enumera crimele comunismului ca sa ceara declararea zilei de 23 August ca "ziua victimelor comunismului si nazismului"- initiativa pe care eu nu o sustin. Dupa ce am incercat fara succes sa cer (de exemplu domnului Badin care replicase Apelul pe blog) stegerea numelui meu (ca presedinte al asociatiei CIVES) , tinind cont de faptul ca nu mai pot patrunde nici macar cu un rind in media romaneasca, am inteles pericolul (eroarea) si i-am cerut lui Maries sa nu mai adauge semnatura mea pe apeluri, fara sa ma consulte pentru a vedea daca sint de acord cu continutul lor, pina la ultima virgula. Ma intreb citi dintre cei care semneaza "apelurile soocietatii civile" sint consultati


Nu sunt surprins, la mintea dv "obnubilata si cu discernamantul amortit", sa oferiti delegari de semnatura unui Maries, chiar daca ulterior v-ati 'revenit' si acum Maries va "consulta" inainte de a semna in nmele dv. Si daca mergem pe firul exemplelor, si "Declaratia de la Budapesta" din iunie 1989 a fost semnata de multi opozanti romani, autentici sau "facuti", din diaspora doar pe baza de delegari de semnaturi si/sau "consultari" (cele mai multe telefonice) - lucru confirmat mie, privat, chiar de catre dl Paul Goma. La "consultari" se poate baga orice vrajeala, dupa cum sa mai vazut si inca se va mai vedea.
Sincer, nu m-as mira daca si lui Cosma ii veti oferi delegare de semnatura, in special acum, bine spalat si rumenit, cand deja a aparut public stirea ca-si lanseaza "Partidul Muncitorilor". Ca sa nu va tin pe jaratec, de curiozitate, cititi aici: http://www.zvj.ro/node/1964

Sa nu sperati deci ca ma veti vedea vreodata cu Tismneanu in echipa, sau invers ca ma puteti determina voi sa ma rup de el, ca sa fiu mai singur si mai slab.


Ei, in echipa! Se poate si co-lateral, prin "anunturi" si/sau "consultari".

Foarte interesanta afirmatia "sau invers ca ma puteti determina voi sa ma rup de el, ca sa fiu mai singur si mai slab".
Si noi, naivii, credeam ca DE NOI NU VA PUTETI RUPE, CA SA NU FITI MAI SINGUR SI MAI SLAB!!! Chiar mie, intr-un postare mai veche, mi-ati facut acea marturisire. Ce sa mai zici, decit atat: "gura pacatosului adevar graieste".

Constantin Dobre
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Daca sinteti atit de curios....

Mesajde Ioan Rosca » Joi Iul 09, 2009 4:15 am

asa cum se pare:
C. Dobre scrie:
Ma denuntati ca public pe forumul "actiuni si rezultate" orice anunt legat de problema judecarii comunismului pe care il primesc pe email? Asa sint eu , nu-mi cenzurez nici macar adversarii

[]
Din nou, v-ati denuntat si v-am denuntat.
Ca sa dovediti adevar si consistenta cu afirmatia de mai sus ar trebui sa dati si alte exemple de anunturi publicate pe forum, venite si din partea altor adversari, ca doar nu-i aveti adversari numai pe Tismaneni. Cred c-ar fi bine sa reproduceti aici si e-mail-ul cu "anuntul", primit de la "adversari".
Constantin Dobre


... atunci iata mesajul pe care l-am primit pe email (ca toti cei abonati la grupul "Reintregirea Romaniei")

"[Reintregirea Romaniei] 30 iunie, Democratie, Memorie si Justitie la ICR
Monday, June 29, 2009 11:00 AM
From: "ioana_ofileanu" <ioana_ofileanu@yahoo.com>
To: Reintregirea_Romaniei@yahoogroups.com
Institutul Cultural Roman

organizeaza marti, 30 iunie, ora 18.00,în colaborare cu Ambasada Republicii Africa de Sud,
dezbaterea „Democratie, Memorie si Justitie".

Vor lua cuvantul: Charles Villa Vicencio (Senior Fellow, Institute for Justice and Reconciliation, Cape Town si Visiting Professor, Georgetown University), Vladimir Tismaneanu (Professor of Politics, University of Maryland, Presedintele Comisiei Prezidentiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania), Ioan Stanomir (profesor, Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti, Presedintele Comisiei Prezidentiale de Analiza a Regimului Politic si Constitutional din Romania) si Silviu Rogobete (profesor Universitatea de Vest si Consul General al Romaniei în Cape Town). La eveniment va participa si E.S. Pieter A. Swanepoel, ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucuresti. Dezbaterea va fi moderata de Mircea Mihaies (vicepresedinte al Institutului Cultural Roman si profesor, Universitatea de Vest).

Discutiile se vor desfasura în limba engleza.

Mai multe detalii despre acest eveniment sunt disponibile la http://www.icr. ro/bucuresti/ evenimente/ democratie- memorie-si- justitie- dezbatere. html.
---

INSTITUTUL CULTURAL ROMAN
Aleea Alexandru nr. 38, 011824 Bucuresti, Romania
Tel.: (+4) 031 71 00 627, (+4) 031 71 00 606"

Imi pare rau ca nu m-am putut duce acolo. Si acum as recomanda oricui e interesat de subiect sa participe la o astfel de conferinta. Dv nu? De ce? V-ar fi frica ca va convertiti la cine stie ce curent subteran, informindu-va si eventual, reactionind?
Sa fim mai seriosi. Pur si simplu va pierdeti timpul cu acest joc, parasind discutia de fond. Am pornit de la: "Ce e de facut pentru ca sa cerem socoteala liderilor FSN?" si am explicat suficent de ce Cosma ar putea sprijini acuzarea, indiferent in ce ape s-a scaldat. Lamuriti-ma ca ma insel. Restul e dispersie- pentru acest fir de discutie.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Eu nu am cistigat

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Iul 09, 2009 10:09 am

Ioan Rosca scrie:Domnule Mihaiescu,

Am crezut la inceput ca glumiti provocator cind afirmati ca in Romania lucrurile au iesit bine si ne putem bucura de o victorie de fond, pentru ca s-a facut democratie, s-a intrat in NATO etc.
Am insa impresia -din ultimele dv mesaje- ca vorbiti serios.

Ceea ce ma face sa constat o prapastie atit de mare intre viziunile noastre, incit (fara sa va contest legitimitatea) ma intreb ce am putea face noi impreuna? Dv vreti reconstructie, pe temeliile normalitatii pe care o credeti cucerita. Eu- caut disperat moduri de combatere a Sistemului ce duce Romania spre o ireversibila putreziuciune. Nu ma inclazeste de loc ca lagarul de exploatare si alienare, clocaind de profitori si neoameni, va lucra si in/pentru Europa (NATO)

Se pare ca ne uitam la alt pahar, pentru ca al meu nu are jumatatea plina.
Nu are rost sa repet aici tot ce am scris pe acest site despre prabusirea in hau a societatii romanesti, urmare a actiunii FSN din 1990- o crima de proportii inimaginabile. Tot ce vad in jur este inspaimintator si dinamica evolutiei este patologica. Eu nu am cistigat ci am pierdut pe toata linia. Nimic din ce am vrut nu s-a realizat, dimpotriva: realitatea a depasit cele mai negre pronosticuri.

Nici macar nu mai vad ceva de pierdut, daca aceasta cangrena sare in aer. Dar nu va sari, atita timp cit, pina si cei care o urasc, o tolereaza fatalist sau o imbraca in culori suportabile.
Poate ca am trecut mai greu decit altii pragul lui 22 decembrie. Dar l-am trecut ireversibil. Nu ma mai supun, orice forme noi ar lua cura de domesticire.

Ioan Rosca.


Stimate dle Rosca,

Impotriva sistemului nu cred ca trebuie sa mai gândim lupta, pentru acest sistem am militat, Iliescu cu bolsevici sai, inclusiv unealta Cosma au vrut distruge sistemul prin forta ultima oara în 1999, din fericire nu le-a reusit! Categoric ca in aceasta directie niciodata nu vom putea fi pe acieasi linie, ca de colaborat nici vorba sa mai fie, Faptul ca sistemul este gripat datorita celor care sunt pusi aplica tine de (sub)cultura tari ,a cozilor de topor de care România nu duce lipsa, Daca va referiti la sistemul mafio-oligarho-bolsevic-superticalosit, sunt de acord ca trebuie ai se da lovitura de gratie ,iar sistemul demcoratic (statul de drept) are destule pârgâi veni de hac, nu este chiar un sat fara câini acest sistem, doar in România, Rusia (salvata de Putin) s-a aplicat in asa masura ptr al compromite, tov Iliescu este marele maestru la acest capitol. Colegi de lista care traiesc in tarile cu demcoratie consolidata va pot confirma, Nu spun ca aici alearga câini cu covrigi in coada, nu spun ca este totul perfect, ca aici nu exista probleme, nu, insa dat fiind nivelul de cultura, civilizatie sistemul ajunge functional cât mai optim, fiind benefic majoritati. Aici ai zbârcit-o platest, inclusiv ditamai politicianul o ia in ocarina, sigur ca se mai baga si pe aici sub pres multe, in culise se fac treburile, insa la un alt nivel ce in general nu afecteaza cetateanul, nu lezeaza drepturile si libertatile sale.

Putreziciunea de care vorbiti si pe care nu o context, ca din cauza ei nu ma intorc in România, ma tem ca toata tara aiai este putreda , de la valdica pâna la opinca, sunt sigur

si dvs de ajungeti mâine lider marcant al societati intr-o pozitie de decizie socio-politica majora, veti actiona la fel ca fosti si actuali. Si nu doar dvs, absolut totii viteji ptr adevar si libertate, români sunt tari in gura, dar rapid se indoiaie dupa ce li s-a aruncat un os, nici macar pe un muncitor nu poti pune baza dle Rosca si, pe asta trebuie supraveghea cu biciul si zaharelul, in România nimeni nu-si face treaba cu responsabilitate dle Rosca, totii la mica cipueala, la tuiculita si multa, prea multa palavrageala, la ultima sunt experti românasi nostri. Intr-un cuvânt, România este o tara dificil de guvernat, eu unul orce alta tara as conduce dar nu una de ginta latina si cu un strop de parfum asiatic in ea. Poate sistemul democratic nu este inca optim României, acept pâna la un punct, insa, poate fi impus cu o mâna forte dar cu mânusi, consider ca integrarea Ro in structurile euro-atlantice o va ajuta considerabil civiliza, normaliza,ptr ca ; U.E nu va tolerala nesfârsit porcarile românesti, dupa ce se va alinia si legislatia Ro la cea a U.E, ma tem ca nu va mai tine cu descurcareala româneasca, iar o incalcare a legi nu va mai fi atât de usor de fentat. Totusi, am observat serioase progrese si la acest capitol, sigur din interior nu se vad progresele insa dinafara ele sunt vizibile, am vizitat des Ro, ultima oara in urma cu doi ani, cunosc Ro dinainte si dupa 89 la fel de bine ca si dvs, am avut ochi vedea si progresele , insa, ele au venit abia dupa 2000, pâna prin 98-99 aprope nimci nu s-a miscat, ramasese incremenita la 22 dec 89... cine a incremenit-o stim, ei, acelasi a fost obligat dezcremeni... pe toate planurile,iar daca pâna si Iliescu a fost pus cu botul pe labe, va fi si nea Gica ....

Mai degraba trebuie luptat impotriva tarelor românesti, iar daca tot avem la indemâna sistemul demcoratic sa invatam exploata, pâna una alta români s-au limitat la un Iliescu, Becali, Vadim, Basescu, acestia sunt reprezentativi ptr România profunda, in ziua când români vor renunta la aceste simboluri reprezentative ptr ei, deci , acestia au legitimitate fie ca ne place fie ca nu ne place, va fi si puterziciunea extirpata... si sa stiti,

nu ma limitez la oamnei de rând ci vizez pe cei instruiti, mas-media este o buan mostra a prostiei, iresponsabilitati generalizate, bascaliei, atitudine de mahala ordinara , cea rezultata de la comunisiti,ptr ca mahalaua nu era asa cum este azi.

Când români cu bun simt, responsabili vor fi propulsati nu prigoniti, ucisi, atunci va fi bine.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Re: Eu nu am cistigat

Mesajde Ioan Rosca » Joi Iul 09, 2009 12:37 pm

Octavian Mihaescu scrie:
[b]Stimate dle Rosca,

Impotriva sistemului nu cred ca trebuie sa mai gândim lupta, pentru acest sistem am militat, Iliescu cu bolsevici sai, inclusiv unealta Cosma au vrut distruge sistemul prin forta ultima oara în 1999, din fericire nu le-a reusit! Categoric ca in aceasta directie niciodata nu vom putea fi pe acieasi linie, ca de colaborat nici vorba sa mai fie, Faptul ca sistemul este gripat datorita celor care sunt pusi aplica tine de (sub)cultura tari ,a cozilor de topor de care România nu duce lipsa, Daca va referiti la sistemul mafio-oligarho-bolsevic-superticalosit, sunt de acord ca trebuie ai se da lovitura de gratie ,iar sistemul demcoratic (statul de drept) are destule pârgâi veni de hac, nu este chiar un sat fara câini acest sistem, doar in România, Rusia (salvata de Putin) s-a aplicat in asa masura ptr al compromite, tov Iliescu este marele maestru la acest capitol. Colegi de lista care traiesc in tarile cu demcoratie consolidata va pot confirma, Nu spun ca aici alearga câini cu covrigi in coada, nu spun ca este totul perfect, ca aici nu exista probleme, nu, insa dat fiind nivelul de cultura, civilizatie sistemul ajunge functional cât mai optim, fiind benefic majoritati. Aici ai zbârcit-o platest, inclusiv ditamai politicianul o ia in ocarina, sigur ca se mai baga si pe aici sub pres multe, in culise se fac treburile, insa la un alt nivel ce in general nu afecteaza cetateanul, nu lezeaza drepturile si libertatile sale.


Domnule Mihaiescu,
E tot mai clar ca nu vedem aceeasi imagine - sau aceeasi realitate. Poate ca ati inceput sa vizitati Romania ca un turist. Ar trebui sa va afundati in acest noroi, incercind diverse proiecte, ca sa descoperiti cum merg lucrurile, ce se ascunde in spatele aparentelor, pe ce miini este cetateanul roman, spre ce mod de a fi merge. Sa construiti ceva in acest nisip miscator. Sa va intilniti regulat, ca mine, cu victimele sistemului judiciar ocupat, care incearca disperate sa ceara interventia tribunalului de la Haga, denuntind genocidul juridic care rapune definitiv victimele abuzurilor (CEDO aratindu-se complet ineficient). Sau sa luati pulsul tinerilor ce se formeaza in aceasta cloaca, castrati pur si simplu de simt justitiar.

Toate institutiile sint uzurpate de paraziti (daunatori) si intrega societate e infectata acut. Formalismele democratiei actuale (decadente si in occident) isi arata din plin ineficacitatea, revelind , nu nevoia de dictatura, ci de democratie reala, functionala, sanatoasa. Dar cercetarea temeinica a leacului pentru patologia politica nu exista, suficenta sinuciderii colective fiind acoperita (postmodernist) cu teza "miinii invizibile".

Nu e vorba neaparat de o structura organizata. Macro-organismul capusei care distruge comunitatea victima lucreaza instinctiv, ca un furnicar de microbi coordonat de contagiune si interese. Degenerescenta distribuita se auto-intretine, prin selectie negativa. Cei acceptati (promovati, folositi, formati) de Sistem sint incorecti si ipocriti, marginiti si rai, egoisti si lasi. Infrinti, tot mai slabiti si putini, agentii binelui, adevarului, echitatii, profunzimii- pierd continuu teren. Se instaleaza noul om nou, un animal obtuz, siret si pragmatic, curatit de aspiratii spirituale si reflexe morale. Un rebut.

E cancer aici. Metastaza. Sint convins ca daca l-ati percepe in toata grozavia si dinamica sa, nu ati mai scrie ca asta e sistemul social pentru care ati luptat.
Ei au creat aceasta monstruozitate, pentru a se apara si imbogati, combatindu-ne si alungindu-ne. Ne-au distrus tara ca sa prospere , exploatind-o.
De aceea nu avem voie sa-i iertam (legitimam) niciodata.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

RE: Ioan Rosca cu o noua fata

Mesajde C. Dobre » Joi Iul 09, 2009 1:51 pm

Domnule Ioan Rosca,

Disperarea care va cuprins pentru a curma discutia cu mine, pe acelasi "fir", atrage mai multe suspiciuni in ce va priveste si va arata adevarata fata: asemanatoare unui banal popa de biserica, propavaduind una si alta facand. Greu de explicat cum de v-ati imaginat ca forumistii "Pietii Universitatii" pot fi confundati cu enoriasii, blanzi si cumintei, ai visurilor dv frumoase. E de mirare ca nici pana acum nu v-ati trezit din somnul cu vise frumoase, pentru ca deja sunteti leoarca de transpiratie pe frunte si umed-vascos la partea paros-privata.
Dar sa revin la "cestiune".

atunci iata mesajul pe care l-am primit pe email (ca toti cei abonati la grupul "Reintregirea Romaniei")


Pai orice om cu "scaun-la-cap", nu mai zic cu pretentii fruntase de anti-securicomunism, ar fi ignorat acel mesaj pentru ca nu avea nimic de-a face cu "Reintregirea Romaniei". Asta in cel mai bun caz. In cazul dv, vizibil nu prea drastic, pretentios si critic, cu mesajele venite de la "adversari" (cam din anul 2006 pana in prezent), mesajul "primit pe email" trebuia sa-l plasati la subiectul "Basarabia si Bucovina" (" Forum: Doua state romanesti - qui prodest!? Reflectarea discutiilor de la: www.pro-unire.go.ro si http://groups.yahoo.com/group/Pro-Unire " si sa va lansati intr-o adevarata tirada critica la adresa "adversarilor" care si-au permis sa va intoxice cu un mesaj ce-ar fi trebuit sa se refere la "Reintregirea Romaniei" si nu la cu totul altceva; pe scurt diversiune. Pai dv ati procedat invers: ati publicat mesajul "adversarilor" exact la "Actiuni si Rezultate", acolo unde si-au dorit si "adversarii. Ce mai, "gand la gand cu bucurie"!

Imi pare rau ca nu m-am putut duce acolo


Pe cuvant de onoare ca va cred regretul sincer de a nu fi putut sa va duceti acolo, la "conferinta". Am retinut, foarte clar, neputinta si NU dorinta de a va fi dus "acolo".
Asta, intr-adevar, marturisire publica ca nu va "adversariti" (iarasi il invoc pe dl Paul Goma) cu Tismanenii si doar ii co-intovarasiti, in "ganduri si simtiri".

Si acum as recomanda oricui e interesat de subiect sa participe la o astfel de conferinta.


Va cred in stare si de asa ceva, acum ca ati devenit atat de transparent si previzibil.
Problema dv este asta: cine ar fi dispus sa va urmeze "recomandarea"? Sfanta naivitate: am mai zis-o, continuati sa va iluzionati a fi reincarnat intr-un popa comunal urmat orbeste de catre o mana de enoriasi.


Dv nu? De ce? V-ar fi frica ca va convertiti la cine stie ce curent subteran, informindu-va si eventual, reactionind?


Eu nu. V-am mai precizat odata, sa nu ma confundati cu dv. Nu semanam de loc, nici-o picatura.

Sa fim mai seriosi


Pai asta v-am recomandat si eu: sa fiti serios si sa terminati cu insistenta de "mediere" intre mine si Cosma si cu spalarea publica a aceluiasi numit, Cosma. La aceeasi seriozitate va indemnat si dl Munteanu Alin, e drept, mai discret si finut dar transant. Dar dv, nu si nu, sa dati dovada de seriozitate. Continuati sa va manifestati precum betonul, prin care nici apa nu trece.

Pur si simplu va pierdeti timpul cu acest joc, parasind discutia de fond


Aveti dreptate, imi pierd timpul cu dv pentru ca sunteti incorigibil. Si-au pierdut timpul cu dv si alti forumisti, tot degeaba.
In schimb, v-ar conveni sa revenim la "discutia de fond", aia cu TRANCANEALA. Nici-o sansa!

Am pornit de la: "Ce e de facut pentru ca sa cerem socoteala liderilor FSN?"


Ati avea ceva sanse sa va gasiti aliati daca ati renunta la propavaduirea popeasca despre tismaneni si Cosma.
V-ati schimbat si acum aratati o alta fata, asa ca ... NEMA aliati care sa va impartaseasca opiniile si eventual sa va urmeze. Nu va mai ramas decat vaietatul "Singurel mi-am scos ochii".

si am explicat suficent de ce Cosma ar putea sprijini acuzarea, indiferent in ce ape s-a scaldat


Care "acuzare ar putea sprijini Cosma"? Aia din comisia "Adevar si Reconciliere", a tismanenilor si a dv, fara consecinta pedepsirii?
Iata inca o ofensa adusa celor care-au suferit si/sau refugiat ca urmare a MINERIADELOR lui Cosma, 'sprijinitorul acuzarii'. Mie mi-ar crapa obrazul de rusine! Dv nu? Betonul tot beton ramane! Asta e.

Constantin Dobre
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Iul 09, 2009 9:39 pm

dle Rosca,

nu am contestat crunta realitate românesca descrisa de dvs, datorita acestor porcari, primitivism-barbarisme specifice românilor refuz a ma mai intoarce in tara, cel mult in calitate de turist, dupa care la urgenta valea. Nu mai sunt nici dispus sacrifica inutil , ar fi o prostie lupta cu morile de vânt,iar daca Ro nu se integra in UE si NATO am ferma convingere ca situatia era si mai dezastroasa, am uitat perioada pâna in 2000? S-a laudat Constantinescu ca drege si pe el facu rahat rromanesch... dupa, veni Basesco si se lauda ca face si drege asta macar nu varsa rahat ci doar aere mirositoare... , PCR-FSN conduce Ro legat din 1945 si pâna azi, normal ca acest sistem bolsevic nu permite corpi straini, numai ca prin pârgi democratice ar fi putut fi aruncat la cosul de gunoi al istoriei, aici este problema natiei incapabila organiza, uni in jurul unor obiective si nu este nici lasata de activisti ce au sarcina mentine dezbinarea-suspiciunea pâna si intr-un nenorocit de oengeu. Am sa iau exemplu Forumul dvs, grupuletul acesta

Ma uit la dl Dobre, il gasesc o persoana onorabila, capabila si bine intentionata, pe dl Ene deasemeni, pe dvs deasemeni, chair si dl Mihoc care desi a ramas la mintea copiilor din 89 cred ca este bine intentionat, ce piedici ar fi ca din acest grup sa se incerce inchega o miscare serioasa care sa identifice potentiale valori in vederea propulsari. Nici un autentic luptator din 89-90 nu a fost propulsat si, de va fi ajuns se va fi spurcat in sistem si de vom mai propulsa pe vreunul simai sprucat va sfârsi, asa ca; preferabil sa lasam sprucaciunile astea decât sa ne mai facem pacate cu ai nostri ce tot ai lor vor sfârsi. Este or ealitate ce nu prea place românilor.

Dat fiind aceasta crunta realitate personal vad salvarea Ro numai din afara ei si, observam ca lucruile se misca numai la presiunile externe, a sistemului in care am intrat. Nu militam noi in 89-90 ptr capitalism, demcoratie si integrare in UE si NATO, eu zic ca acesta a fost dezideratul fiecarui luptator onest care nu a luptat ptr a pune laba pe ciollan, sigur, cine a iesit ptr ciolan nu poate vedea si chiar daca vede, nu poate tacea ptr ca stie, in Ro numai cine tipa , palavrageste, ameteste are sanse urca cât mai sus, a pune macar botul pe un os daca nu ciolan, deci, cine nu s-a facut si el om dp 89 contiinua sa mârie. Daca nu era asa, in 20 de ani iesea si din baricada noastra figuri marcante, ce se impuneau in spectru socio-politic-cultural, ce nu se mânjeau si de li se punea tot aurul la picioare. Nu gasescu un singur om, fost luptator care sa nu fi tradat, abdicat odata ajuns sus dle Rosca. Perioada 96-00 (CDR-Ctinescu), a fost dusul rece ce ni s-a tras,in CDR au fost aiai de la 21, de la A.C, au fost ai nostri in mare parte, iar C-tinescu a fost sutinut de noi totii, s-au cel putin majoritatea dintre noii cei ce am fost si in 89 si 90 pe baricada, cei ciomagiti de mineri. Noua generatie este si mai ticalosita, o vedem cât de obraznica, lipsita de orce scrupul este, dupa asta mai mult ca sigur ca vine potopul.

Ce este de facut, contestul interntaional se impute si mai si, neobolsevismul adoptat de UE nu da semne bune, dar aici este o alta farsa ce ni s-a jucat, este adevarat nu ptr acest neobolsvism am militat... insa, eu sper ca Europa are destule resurse as reveni, nu poate fi pusa pe butuci de bezmetici astia de la BXL. Din pacate bezmetici lui 68, acei pui de bolsevici au preluat puterea, pe acestia trebui zbura ptr a ne salva (Europa) de la un cataclism grozav. Acest aspect este mai important decât ce se întâmpla intr-o regiune nesemnicativa precum Ro, care se indoie dupa cum cânta cei mari, ca de nu se indoie o ia in mecla. Pe mine ma preocupa mai mult ca U.E sa se consolideze si scape rapid de aceasta lepra cazuta pe capul ei (bolsvici lu 68) , ma preocupa mai mult ca U.E sa devina un imperiu puternic si de temut, capabil face fata bestilor asiatice (China) si de ce nu, detroneze si USA. Stiu ca eu nu sunt un asa-zis blând român care sa aibe mila de alti , sa se cace de frica in mijlocul drumului, Parerea mea ca si români ar trebui sa-si revalueze valorile si viziunea ptr viitor, daca vor sa apuce si ei o feliuta din tort, daca nu feliuta macar firmiturile, ca de nu pun laba nici pe acestea vor dispare ca natie in mai putin de 50 de ani, multe, multe mici natiuni vor dispare.

Dat fiind provocarile ce vor veni, marile schimbari veti vedea ca agatarea de UE si NATO va fi benefica Ro, o va salva ca prin urechile acului,insa trebuie sa joace baban ca altfel... de continua cu porcariile romaneschi o va lua tare rau in ocarina
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

O sinteza- pentru domnul Dobre

Mesajde Ioan Rosca » Joi Iul 09, 2009 11:53 pm

Domnule Dobre,

Iata ce pot eu deduce ca credeti, din ce ati afirmat sau eludat pina acum, in acest fir de discutie (pornit de la invitatia mea de a lamuri cu Cosma ce este inca ascuns publicului privind implicarea minerilor). Se pare ca, pentru dv:

1 Cosma nu trebuie sa depuna marturie impotriva liderilor FSN care au organizat represiunea din 1990. Chiar daca ar face-o, marturia lui nu are valoare. Dar nu o va face niciodata- asa ca ne compromitem inutil incercind sa-l determinam sa-si tradeze "complicii".
2 Nu este adevarat ca in 1990 Contrarevolutia FSN a aparat intereselor fostilor comunisti la nivelul intregii tari, pe tot pacursul anului si ca nu trebuie redusa la "mineriada" si focalizata pe Cosma.
3 Nu este adevarata concluzia mea despre guvernarea Roman, rezumabila astfel:
" FSN-ul a savirsit o inselaciune electorala la 20 mai 1990, un dol fatal care anuleaza legitimitatea raminerii la putere. Pe linga abuzuri, violente, intimidari, diversiuni, a capitalizat doua uriase minciuni : a S-a prezentat electoratului ca realizator si exponent al revolutiei anticomuniste b A promis protectie si continuitate economica, instigind populatia la a distruge opozitia -pentru ca proiecta o reforma adinca si rapida, pentru a trece, imediat dupa vot si dupa zdrobirea adversarilor, la distrugerea fulgeratoare a economiei, inversind, din start, programul cu care se prezentase in alegeri"
4 Nu este adevarat ca in 1990 contestatarii primei inselaciuni (denuntate in diverse forme- inclusiv prin punctul 8) au fost zdrobiti de sustinatorii FSN, pacaliti prin a doua inselaciune; si ca zdrobirea contestatiei la 13 iunie a fost un act abuziv, provocator de razboi civil.
5 Agresarea opozantilor (reali sau potentiali) a fost executata numai de minerii condusi de Cosma, si nu de forte adunate de FSN din toata tara, conduse de agenti ai puterii infiltrati in multime.
6 Nu e adevarat ca "opozitia" colaborationista, admitind "alegerile" din mai si intrind in parlament dupa crima din iunie, a dovedit ca e confiscata de FSN, punind revoltatii in situatia de a nu se mai putea baza pe o solutie democratica (fiind siliti sa inghita, sa paraseasca tara, sa se sinucida sau sa incerce o rasturnare in forta).
7 Nu este adevarat ca in 1991 guvernul Roman trebuia dat jos, pentru ca se instalse prin inselaciune si distrugea societatea- deci ca in 1997 s-a condamnat un act social de legitima aparare (in timp ce, participarea maselor/minerilor la operatia de uzurpare din 1990 nu a fost cercetata/penalizata nici pina azi)
8 Nu este adevarat ca sustinatorii frontului s-au trezit dupa vara anului 1990 aruncati in mizerie si ca au vrut sa ceara socoteala si chiar sa rastoarne puterea care i-a pacalit si jefuit. Infruntarea din septembrie 1991 a fost doar rezultatul unor jocuri de culise (Iliescu voind sa scape de Roman cu ajutorul lui Cosma)
9 Nu este adevarat ca dupa 1996, CDR-ul a facut jocul lui Petre Roman (si a aripii sale din FSN) si in dosarul Cosma, scotindu-l pe acesta pe tusa pentru a ascunde implicarea familiei Roman in mineriada.
10 Nu e adevarat ca , legitimind emanatia din decembrie si alegerile din mai , procesul Tranzitiei (anului 1990) isi pierde temeliile si rostul- Tovarasii care au uzurpat institutiile statului putind pretinde ca s-au produs doar unele neintelegeri si excese, in executarea unor operatii altfel bine intentionate .
11 Tentativa mea, ca opozant si reclamant pentru inselaciunea a, de a cere si sprijinul celor care s-au revoltat in 1991 pentru inselaciunea b, pentru a demostra ca FSN nu a avut legitimitate reala - este neavenita.
12 Nu sint onest. In spatele propagandei antisistem pe care o fac de 20 de ani, se afla sarcini de diversiune sau veleitati.
13 Munca mea pentru impulsionarea anchetelor a fost o acoperire pentru apararea benzii Maries-Voinea, pe care o combate eroic Viorel Ene.
14 Presiunile facute de Ene pentru stoparea anchetei facute de Voinea la procuratura militara si trecerea dosarelor la terminatorii "civili"- au fost oportune.
15 Eu ma tradez, publicind pe site anuntul unei conferinte organizate la ICR, chiar daca de citiva ani combat "operatiunea Tismaneanu" - un ins cu care complotez, desi am vorbit o singura data, la o masa rotunda televizata
16 Judecati mai pertinent ca mine infruntarea de dupa 22 decembrie, desi eu nu am facut de atunci decit sa combat si contest Tranzitia criminala, respingind orice colaborare - in timp ce dv v-ati lasat angajat in Sistem , continuindu-va strategia rezistentei dinauntru (fara rezultate plapabile).
17 Sinteti mai bine documentat ca mine, desi eu am fost in mijlocul incercarii de rezistenta din 1990-1992 si ma documentez de atunci intens.
18 Sinteti insa un cercetator mai patrunzator , chiar fara patalamale.
19 Sinteti mai autoritar moral, desi eu nu am pendulat ambiguu intre opunere si colaborationism, ci am trecut, o singura data, de la pasivitate la implicare
20 Sinteti fiabil si hotarit, nu ca mine, care recunosc ca am facut tot felul de greseli. Dv insa nu ati facut nici una.
21 Sinteti azilant politic, nu ca mine, care am venit deseori in Romania in acesti ani, incercind sa inteleg ce impiedica relansarea luptei.
22 Sinteti din Valea Jiului, nu ca mine, care nu sint decit din Piatra Neamt.

Pina va reglati tirul validind, respingind sau neglijind asertiunile de mai sus, am sa va spun si eu ce am ajuns sa cred despre dv.
Citindu-va iesirile publice, am sperat ca voi gasi un camarad pentru un front extrem de parasit. Mi-am spus ca veti fi interesat de alierea contestatarilor din 1990 cu muncitorimea manipulata atunci- pentru a face fata dusmanului comun. Vazind ca va considerati luptator anticomunist, dincolo de unele aparente- mi-am spus ca veti fi sensibil la ideea lamuririi adevarului despre 1990-2009, a spulberarii modelelor create de Servicii si birfa- si ca ma veti ajuta sa curatitm dosarul mineri-Cosma de diversiunile care-i protejeaza pe Marii Regizori.

Dar vad ca m-am inselat. Atitudinea dv fata de eforturile si argumentele mele imi arata ca nu ati intrat in arena publica ca sa contribuiti la relansarea rezistentei contra Sistemului, ci ca sa faceti capital personal, balacarindu-l pe Cosma. Cum faceau si civicii de serviciu- care latrau la el cind se anunta ca va iesi din puscarie (fara sa sufle o vorba telecetatenilor despre motivul pentru care era inchis). Incercati sa va lustruiti imaginea, prin contrast cu el. Sa vedem cine este liderul bun al minerilor, curajos, drept si cinstit (un adevarat Horia, Tudor, Avram Iancu)- prin comparatie cu Tradatorul care v-a stricat munca. Desi ne povestiti ca dupa 1977, minerimea a fost practic domesticita, faceti orice ca sa nu admiteti consecinta acestei fapt: ca ortacii au fost in masa alaturi de Iliescu din alte motive, nu pentru ca au fost hipnotizati de Cosma. Nu va puteti transcede vanitatea - de aceea m-ati condus la sinteza de mai sus, pe care nu cred ca v-ati asuma-o, daca nu ati avea alte prioritati.

Dar pe mine nu ma interesaeaza competitia de imagine dintre dv si Cosma. Dimpotriva - ea dauneaza telurilor mele. De aceea am incercat pina acum sa va menajez, chiar daca ati fost grosolan si incorect. Dar nu mai cred ca discutia noastra poate cladi ceva, avind in vedere atitudinea dv.
Din acest moment veti avea deci parte de un partener polemic.

Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde C. Dobre » Vin Iul 10, 2009 4:04 am

Ioan Rosca a scris:

Iata ce pot eu deduce ca credeti, din ce ati afirmat sau eludat pina acum, in acest fir de discutie (pornit de la invitatia mea de a lamuri cu Cosma ce este inca ascuns publicului privind implicarea minerilor). Se pare ca, pentru dv:

1 Cosma nu trebuie sa depuna marturie impotriva liderilor FSN care au organizat represiunea din 1990. Chiar daca ar face-o, marturia lui nu are valoare. Dar nu o va face niciodata- asa ca ne compromitem inutil incercind sa-l determinam sa-si tradeze "complicii".
2 Nu este adevarat ca in 1990 Contrarevolutia FSN a aparat intereselor fostilor comunisti la nivelul intregii tari, pe tot pacursul anului si ca nu trebuie redusa la "mineriada" si focalizata pe Cosma.
3 Nu este adevarata concluzia mea despre guvernarea Roman, rezumabila astfel:
" FSN-ul a savirsit o inselaciune electorala la 20 mai 1990, un dol fatal care anuleaza legitimitatea raminerii la putere. Pe linga abuzuri, violente, intimidari, diversiuni, a capitalizat doua uriase minciuni : a S-a prezentat electoratului ca realizator si exponent al revolutiei anticomuniste b A promis protectie si continuitate economica, instigind populatia la a distruge opozitia -pentru ca proiecta o reforma adinca si rapida, pentru a trece, imediat dupa vot si dupa zdrobirea adversarilor, la distrugerea fulgeratoare a economiei, inversind, din start, programul cu care se prezentase in alegeri"
4 Nu este adevarat ca in 1990 contestatarii primei inselaciuni (denuntate in diverse forme- inclusiv prin punctul 8) au fost zdrobiti de sustinatorii FSN, pacaliti prin a doua inselaciune; si ca zdrobirea contestatiei la 13 iunie a fost un act abuziv, provocator de razboi civil.
5 Agresarea opozantilor (reali sau potentiali) a fost executata numai de minerii condusi de Cosma, si nu de forte adunate de FSN din toata tara, conduse de agenti ai puterii infiltrati in multime.
6 Nu e adevarat ca "opozitia" colaborationista, admitind "alegerile" din mai si intrind in parlament dupa crima din iunie, a dovedit ca e confiscata de FSN, punind revoltatii in situatia de a nu se mai putea baza pe o solutie democratica (fiind siliti sa inghita, sa paraseasca tara, sa se sinucida sau sa incerce o rasturnare in forta).
7 Nu este adevarat ca in 1991 guvernul Roman trebuia dat jos, pentru ca se instalse prin inselaciune si distrugea societatea- deci ca in 1997 s-a condamnat un act social de legitima aparare (in timp ce, participarea maselor/minerilor la operatia de uzurpare din 1990 nu a fost cercetata/penalizata nici pina azi)
8 Nu este adevarat ca sustinatorii frontului s-au trezit dupa vara anului 1990 aruncati in mizerie si ca au vrut sa ceara socoteala si chiar sa rastoarne puterea care i-a pacalit si jefuit. Infruntarea din septembrie 1991 a fost doar rezultatul unor jocuri de culise (Iliescu voind sa scape de Roman cu ajutorul lui Cosma)
9 Nu este adevarat ca dupa 1996, CDR-ul a facut jocul lui Petre Roman (si a aripii sale din FSN) si in dosarul Cosma, scotindu-l pe acesta pe tusa pentru a ascunde implicarea familiei Roman in mineriada.
10 Nu e adevarat ca , legitimind emanatia din decembrie si alegerile din mai , procesul Tranzitiei (anului 1990) isi pierde temeliile si rostul- Tovarasii care au uzurpat institutiile statului putind pretinde ca s-au produs doar unele neintelegeri si excese, in executarea unor operatii altfel bine intentionate .
11 Tentativa mea, ca opozant si reclamant pentru inselaciunea a, de a cere si sprijinul celor care s-au revoltat in 1991 pentru inselaciunea b, pentru a demostra ca FSN nu a avut legitimitate reala - este neavenita.
12 Nu sint onest. In spatele propagandei antisistem pe care o fac de 20 de ani, se afla sarcini de diversiune sau veleitati.
13 Munca mea pentru impulsionarea anchetelor a fost o acoperire pentru apararea benzii Maries-Voinea, pe care o combate eroic Viorel Ene.
14 Presiunile facute de Ene pentru stoparea anchetei facute de Voinea la procuratura militara si trecerea dosarelor la terminatorii "civili"- au fost oportune.
15 Eu ma tradez, publicind pe site anuntul unei conferinte organizate la ICR, chiar daca de citiva ani combat "operatiunea Tismaneanu" - un ins cu care complotez, desi am vorbit o singura data, la o masa rotunda televizata
16 Judecati mai pertinent ca mine infruntarea de dupa 22 decembrie, desi eu nu am facut de atunci decit sa combat si contest Tranzitia criminala, respingind orice colaborare - in timp ce dv v-ati lasat angajat in Sistem , continuindu-va strategia rezistentei dinauntru (fara rezultate plapabile).
17 Sinteti mai bine documentat ca mine, desi eu am fost in mijlocul incercarii de rezistenta din 1990-1992 si ma documentez de atunci intens.
18 Sinteti insa un cercetator mai patrunzator , chiar fara patalamale.
19 Sinteti mai autoritar moral, desi eu nu am pendulat ambiguu intre opunere si colaborationism, ci am trecut, o singura data, de la pasivitate la implicare
20 Sinteti fiabil si hotarit, nu ca mine, care recunosc ca am facut tot felul de greseli. Dv insa nu ati facut nici una.
21 Sinteti azilant politic, nu ca mine, care am venit deseori in Romania in acesti ani, incercind sa inteleg ce impiedica relansarea luptei.
22 Sinteti din Valea Jiului, nu ca mine, care nu sint decit din Piatra Neamt.


Iar ma 'ucideti' cu logica dv: mai intai spuneti ca "iata ce pot eu deduce ca credeti" ca apoi s-o dati cu "se pare ca". Pai, ori ati "DEDUS" sau "VI SA PARUT"?
Daca v-ati imaginat ca voi face comentarii pe marginea asertiunilor dv, "deduse" sau "parute", v-ati inselat. De ce? Pentru ca asertiunile dv, chiar "deduse" sau "parute", sunt confuze, prea partinitoare si lipsite de echilibru analitic. Mare lucru sa fii complet detasat in analiza si insusirea unor asertiuni! Recunosc: dv aveti o scuza ca nu sunteti OBIECTIV. Nici n-ati avea cum sa nu fiti SUBIECTIV, din moment ce sunteti parte implicata. Pe scurt: CONFLICT DE INTERESE.

Citindu-va iesirile publice, am sperat ca voi gasi un camarad pentru un front extrem de parasit


Si eu am sperat, dar cand am vazut c-ati virat spre "asertiunile" lui Cosma, m-ati cam pierdut de potential camarad. Si se "pare" (m-ati molipsit) ca si pe altii i-ati pierdut deja, dar ramane de vazut.
In ce priveste iesirile mele publice, nu "se pare", dar sigur nu ati citit si auzit tot.

Cred ca este momentul sa va spun ca si eu am sacrificat timp, bani, energie si muuuult entuziasm pentru a incropa o alianta cam cu aceleasi scopuri/idealuri pe care le clamati si dv - alianta, declarativa si semnatorie, REALIZATA si urmata de imbratisari camaraderesti si strangeri repetate de maini. Dar ce alianta! Numai unu-si-unu: de la "eroiii" de la Brasov, "rezistenti" individuali ( din epoca ceausismului), "rezistenti" din munti (din alta epoca, cea dejista) pana la ziaristi "cu state grele de plata", in lupta cu securicomunismul si impostura anti-comunista. Mai mult, "alianta" a beneficiat, la nivel declarativ desigur, si de sprijinul unor ambasadori (din fostul "lagar") si "disidenti" internationali, recunoscuti. Numai o singura personalitate a refuzat sa se alature "aliantei", domnul Paul Goma, si bine a facut. Ei bine, "alianta" n-a durat mai mult de cateva zile pentru ca au si inceput tradarile (prin alaturarea la "adversari") si dezertarile (odata ce li s-au promis cite "un oscior").
Am scris cele de mai sus, NU pentru a va descuraja ci doar pentru a va "pune in garda" si a sublinia ca, din pacate, traim vremuri triste cind onoarea, cinstea, cuvantul dat si chiar semnaturile pe hartie si a celor considerati "adevaratii rezistenti" NU MAI AU NICI O VALOARE. Cu cine si cum sa te lupti? Oricum, in spiritul fair play-lui, va apreciez optimismul si perseverenta.



Mi-am spus ca veti fi interesat de alierea contestatarilor din 1990 cu muncitorimea manipulata atunci- pentru a face fata dusmanului comun. Vazind ca va considerati luptator anticomunist, dincolo de unele aparente- mi-am spus ca veti fi sensibil la ideea lamuririi adevarului despre 1990-2009, a spulberarii modelelor create de Servicii si birfa- si ca ma veti ajuta sa curatitm dosarul mineri-Cosma de diversiunile care-i protejeaza pe Marii Regizori.


Am obosit sa va tot spun ca Miron Cosma a fost UNEALTA "Marilor Regizori". Vad ca aici nu ne intelegem.
De acord, muncitorimea a fost manipulata, dar nu si Cosma. Cosma, la intrecere cu Marii Regizori, a manipulat minerii Vaii Jiului si i-a condus spre dezastru si blamare vesnica. Am la dispozitie, in acest sens, un arsenal de date, fapte si argumente; o parte din ele le-am invocat deja pe acest forum.

Atitudinea dv fata de eforturile si argumentele mele imi arata ca nu ati intrat in arena publica ca sa contribuiti la relansarea rezistentei contra Sistemului, ci ca sa faceti capital personal, balacarindu-l pe Cosma.


Sunteti dramatic de incorect. Inainte de a polemiza, va acord sansa sa mai reflectati. Si o sugestie: incercati sa nu-mi atribuiti mie ceea ce de fapt i-l caracterizeaza pe Cosma.

Incercati sa va lustruiti imaginea, prin contrast cu el.


Ati uitat repede iesirea publica a lui Cosma cu pretentia de imagine a "liderului din umbra" din '77, fara a prezenta sau macar face trimitere la cea mai mica proba. Cine incearca sa-si "lustruiasca imaginea" si in contrast cu cine? In acest caz, sunteti teribil de subiectiv. Ma rog ...

Sa vedem cine este liderul bun al minerilor, curajos, drept si cinstit (un adevarat Horia, Tudor, Avram Iancu)- prin comparatie cu Tradatorul care v-a stricat munca


Ma faceti sa rad de atata optimism, afisat cu siguranta. Mai sa ma convingeti ca sunteti de ne-recuperat din vraja 'curajosului', 'dreptului' si 'cinstitului' Cosma. Iar invocarea, in context, a eroilor neamului, Horia, Tudor si Avram Iancu, imi aduce aminte de "Popescu Dumnezeu". N-as fi crezut ca ati fi in stare sa-l laudati pe Cosma precum "Popescu Dumnezeu" pe Ceausescu. Pacat de penibilul afisat cu atata ostentatie si in dispretul total fata de forumisti. Din nefericire, si decenta este la mare cautare in vremurile de azi.

Desi ne povestiti ca dupa 1977, minerimea a fost practic domesticita, faceti orice ca sa nu admiteti consecinta acestei fapt: ca ortacii au fost in masa alaturi de Iliescu din alte motive, nu pentru ca au fost hipnotizati de Cosma


Da, minerii au fost alaturi de Iliescu dar a comunicat cu ei prin intermediul lui Cosma care a fost si imortalizat pe pelicula la dreapta lui Iliescu. Asta este ceea ce refuzati sa intelegeti si de aici cam toata eroarea de judecata cu privire la Cosma. De acord? Mira-m-as!

Dar nu mai cred ca discutia noastra poate cladi ceva, avind in vedere atitudinea dv.
Din acest moment veti avea deci parte de un partener polemic.


Faca-se voia dv. Primesc cu bucurie provocarea "polemica" in speranta ca voi reusi sa ma pot mandri fie si cu scoaterea dv din 'farmecele' 'maritului' Cosma, si abia atunci poate, poate putem "cladi ceva".
Daca nu, nu. Daca da, da.

Constantin Dobre
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde alin » Vin Iul 10, 2009 6:12 am

nu-mi vine sa cred cum ne invartim in cerc de cateva saptamani in chestiunea Cosma si rolul sau in istoria RO a anilor 90.

cel putin asta e impresia mea, si o sa rezum aici de ce:

1. Cosma (ca si Roman si E. Constantinescu) e istorie, adica e mort pentru prezent; voi arata mai jos de ce.
2. Cosma a devenit dupa dec 89 seful celui mai organizat (de fapt organizabil) segment muncitoresc (eu l-as numi mai degraba segment salariat) din RO.
2.1 ironie istorica, atunci cand istoria e scrisa (si din pacate facuta) de securisti: Cosma-de-la -discoteca e promovat post-Ceausescu in fruntea minerilor, iar Dobre (lider real, CV beton si scoli mai de partid) lasat pe tusa.

3. deci, cine sunt minerii de fapt, sunt ei altceva decat o masa amorfa care ia forma vasului in care e depusa ..

4. Schimbarea lui Roman: element de fatada, Iliescu este conducatorul RO de facto, restul e legenda (sau legendare, cum zice Magureanu), Roman isi incheiase misiunea, era bagat in ring Stolo.

5. Care este de fapt sensul schimbarii din dec. 89:
- sensul securistilor pucisti: sa luam RO de la Ceausescu si sa o mulgem cat ma mult si mai eficient, in masura posibilitatilor: daca nu merge decat in CIS, cu rusii, dar daca merge in UE, cu atat mai mul, scoatem inzecit, deci UE!!!

-sensul populatiei trezite din somn de alt program la televizor: dupa o viata traita in puscarie, cu reflexele ei cu tot, sensul e alta in care curgi (nu suntem un popor vegetal, suntem un popor lichid, un popor gravitational)

-sensul minoritatii de revoltati: traiasca schimbarea, oricare ar fi ea, puscarie sa fie, dar macar sa fie o puscarie mai vesela !


personal, raman dincolo de spectator al tragediei lipsita de sens - sensuri, uimit ca niste criminali si bestii (de genul Magureanu si Iliescu) inca se plimba confortabil prin Bucuresti fara sa fie deranjati de nimeni.

PS Cosma e mort pentru ca asa vrea el si securistii care l-au propulsat; pentru ca e mai simplu sa se gandeasca acum la echipe de fotbal decat la cum a fost el manipulat. pentru ca ori e manipulat si acuma, ca toti romanii din momentul in care se nasc, ori chestia asta i se pare normala, e parte din peisaj, si el se simte bine asa.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde alin » Vin Iul 10, 2009 6:26 am

concluzie:
Cosma n-a ajuns in capul minerilor in 90 intamplator, ci pentru ca era cel de care secu post-Ceausescu avea nevoie in noua epoca.
Prin contrast, Dobre, nu s-a calificat.

intalnirea Cosma-Dobre, care se pare ca nu va mai avea loc nu are ce noutati sa ofere:
cel mult putina clarificare a concursului de admitere si cum a iesit Cosma pe primul loc, dar ma indoiesc ca vom afla noutati.

securistii erau pragmatici si nu aveau timp de pierdut, la o luna dupa ce NC nu mai era, au avut nevoie de mineri in Bucuresti, asta nu se pregateste in 2 saptamani.
Dobre poate sa confirme.

Dar nici nu l-au lasat pe Dobre de capul lui, era in continuae in aparat, nu mai conteaza cat de manipulat a fost Dobre in 90, e important sa discutam cat de manipulat a fost Cosma..

Nu pricep de ce ne pierdem timpul cu manipularea asta..?

CE sa faca securistatea, daca nu manipulare, nu e asta fisa postului..?
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

marturia domnului Dobre

Mesajde Ene Viorel » Vin Iul 10, 2009 6:45 pm

Domnul Dobre nu vrea sa ,,discute'' cu teroristul Cozma.

Vreti sa stiiti implicarea minerilor in represiunea din iunie 1990?
Tov Iliescu a ,,repartizat 1.000 de mineri in doua unitati militare cu acordul gen. Victor Atanasie Stanculescu.
In 14.06.1990 kaghebistul a decis infiintarea Garzii Nationale sub directa lui conducere. S-A NU MAI CHEME MINERII EI FIIND DEJA IN CURTEA LUI.
Au primit uniforme militare(hainele lor fiind luate de ,,baietii cu ochi albastrii).
In urma macelului si a reactiei ,,strainatatii'' in 18.06.1990 minerii au fost trimisi acasa - era un dosar (plangere A.V.M.R.) dar ... Voinea a dat N.U.P....
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Mesajde C. Dobre » Vin Iul 10, 2009 10:47 pm

Ene Viorel a scris:
Vreti sa stiiti implicarea minerilor in represiunea din iunie 1990?
Tov Iliescu a ,,repartizat 1.000 de mineri in doua unitati militare cu acordul gen. Victor Atanasie Stanculescu.
In 14.06.1990 kaghebistul a decis infiintarea Garzii Nationale sub directa lui conducere. S-A NU MAI CHEME MINERII EI FIIND DEJA IN CURTEA LUI.
Au primit uniforme militare(hainele lor fiind luate de ,,baietii cu ochi albastrii).
In urma macelului si a reactiei ,,strainatatii'' in 18.06.1990 minerii au fost trimisi acasa - era un dosar (plangere A.V.M.R.) dar ... Voinea a dat N.U.P....


Dle Ene,

Chestiunea cu "repartizarea a 1.000 de mineri in doua unitati militare ...." si deciizia de "infiintare a Garzii Nationale" este bine stiuta si temeinic documentata.
Intrebarea logica e: Miron Cosma a stiut si/sau si-a dat acordul pentru marsavia decisa? Nu stiu sa fi aparut ceva in public despre opozitia lui Cosma la acea "decizie" sau daca in calitate de MARTOR a facut referinta si la acel episod rusinos si diabolic. Daca stie cineva, rog sa intervina si sa comenteze.

In ce priveste N.U.P.-urile lui Voinea, cred ca este interesant de aflat si opiniile comentatorilor aflate la urmatorul link:

http://mariusmioc.wordpress.com/2009/07 ... /#comments

Stia sau nu stia Dan Voinea ca in mod legal NU putea sa-l pedepseasca pe Iliescu, fara ridicarea imunitatii (care nu depindea de el) acestuia? Ne-a dus sau nu ne-a dus Voinea cu presul?

Constantin Dobre
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

diversiunea

Mesajde Ene Viorel » Sâm Iul 11, 2009 10:47 am

Domnule Dobre
afirmatia ca Iliescu nu poate fi tras la raspundere pentru faptele sale este
O ABERATIE, o alta diversiune.Consultati avocatii daca nu credeti.
Ultimul N.U.P. pretinde ca nu-l pune sub acuzatie pe Iliescu deoarece ..nu a fost cercetat cazul , ca liescu nu a fost acuzat de nimeni...,cazul lui reprezinta doar o fila cu aceste afirmatii. N.U.P-UL PRIVESTE SI ALTE PERSOANE DAR ASA CUM A STABILIT DAN VOINEA : pETRE ROMAN -MARTOR.....cozma -martor....NIMENI NU ESTE VINOVAT.
Am depus plangere penala impotriva procurorilor Marius Iacob....(vezi www.avmr.ro).
Am atacat si solutia de N.U.P. Fiind parte in dosar avem acest drept(vezi si procesul cu Ion Iliescu pentru impuscati)
Pentru intarirea probatoriului avem nevoie de marturia dumneavoastra si a celor care sunt credibili.
Cu stima
Viorel Ene-presedinte A.V.M.R.
Ene Viorel
 
Mesaje: 135
Membru din: Lun Dec 24, 2007 1:18 pm

Mesajde C. Dobre » Sâm Iul 11, 2009 2:36 pm

Ene Viorel a scris:
Pentru intarirea probatoriului avem nevoie de marturia dumneavoastra


Domnule Ene,

Va anunt public ca va voi pune la dispozitie marturia mea, semnata si autentificata, si nu numai.
Sunt dispus si promit public sa pariticip, sa explic si sa-mi sustin marturia cu date precise, descriere detaliata si secventa-cu-secventa in procesul de reconstituire, ori de cite ori va fi nevoie si in toate etapele procesuale ale actului de justitie, fie el intern sau international.
De asemenea, ca fost miner al Vaii Jiului si fost organizator si conducator al Revoltelor Mineresti 1977, in mod voluntar voi oferi acuzarii intreaga mea capacitate de cunoastere, experienta si actiune pentru identificarea vinovatilor si explicarea cauzelor subiective si obiective care au condus si degenerat in acele acte de barbarie, demne de infernul apocaliptic.
Actionand astfel, voi ramane cu constiinta impacata, atat cit voi mai trai, dar si de a sta drept, dupa intrarea in ne-fiinta, in fata Mantuitorului Nostru, ca am facut tot ce a fost omeneste posibil ca victimile ucise, atat de barbar si miseleste, sub ochii mei, sa-si doarma somnul de veci in liniste si pace, iar ucigasii sa-si primeasca pedeapsa pamanteasca inaintea celei care va urma, la Judecata de Apoi.
Pentru Adevar si Justitie, ofer marturia mea sincera si inbatabila, de martor ocular la crime oribile - marturie refuzata de procurorul Dan Voinea.

Mai multe, pe e-mail-ul dv privat.

Cu stima si sinceritate,
Constantin Dobre
C. Dobre
 
Mesaje: 130
Membru din: Lun Mar 03, 2008 11:04 am

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Iul 11, 2009 3:17 pm

Hm, nu stiu cum sta daraveaua asta, nu ma pronunt ptr ca aici este afacerea juristilor, insa;

ma întreb cum ar putea fi agatat Iliescu , nu a dat ordin sa se traga in nimeni, stiu ca justitia cere dovezi, Cosma a fost agatat ptr ca a lovit, comis crime, dar Iliescu... a multumit minerilor, a incitat la razboi civil, ridicat o clasa sociala imptoriva ceilelate. Acum, eu nu neg faptul ca Iliescu si Roman sunt vinovati , autori principali ai acelor atrocitati, crime, numai ca mi se pare greu de agatat,incadrat in acest articol din CP. Am înteles ca insusi Nicu Ceuasescu a fost facut basama curata ptr ca nu a dat ordin sa se traga la Sibiu, se pare ca chiar nu a dat asemena ordine.

Nu am incredere in avocati, astia sunt cele mai jegoase lepre pe care le da o societate, nu întâmplator astia fac si politica ptr ca sunt jegurile cele mai oribile. Dvs va spune verzi si uscate , insa, mai ndoiesc ca tocmai un avocat sa nu stie cum functioneaza justitia, daca eu un terchea -berchea imi dau seama ca este dificil de agatat Iliescu datortia faptului ca nu exista ordine date de el in acest sens,cum de nu stie un avocat? Ciudat, foarte ciudat. Exista dovezi clare cum ca Iliescu a chemat,organizat mineri? Da si nu, se bate moneda pe Cosma, naumi ca acesta trebuie sa zica raspicat ca Iliescu ia cerut sa organizeze progromurile din 90, dar ma tem ca si lui Cosma vor cere dovezi scrise, audio-video. Sa admitem ca pâna la urma Iliescu va fi dus in fata justitiei, ma tem ca il vor scoate nevinovat din lispa de probe.

Repet, este limpede ca buna ziua ca Iliescu si Roman sunt autori mineriadelor, numai ca au stiut cum sa nu lase urme ptr justitie, nu au dat nici-un ordin scris ci totul s-a facut prin amicie, ca sa fie si "spontan" Faptul ca le-a multumit... stim cum o justifica aceasta multumire, si, pare ca justitia îl si crede pe cuvânt
.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009