Sectorul CIVES
 
 

Nouä aparitie editorialä

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Nouä aparitie editorialä

Mesajde Marius » Sâm Sep 24, 2005 4:53 pm

Luna aceasta a iesit de sub tipar cartea "Revolutia din 1989 si minciunile din Jurnalul National". Subiectul cärtii este manipularea din presa românä legatä de revolutia din 1989, cu referiri în special (dar nu numai) la campania publicisticä despre revolutia din 1989 dusä în anul 2004 si începutul anului 2005 de gazeta bucuresteanä Jurnalul National.
In Bucuresti, cartea ar trebui sä se gäseascä la Libräria Eminescu si la sala Dales, deasemeni la firma Rolcris de pe bd. A.I. Cuza 50. In Timisoara, cartea se gäseste la Libräria Eminescu din Centru.
Pe lîngä polemici cu cele publicate de Jurnalul National si alte ziare bucurestene despre revolutia din 1989, cartea mai contine reproducerea în facsimil a 2 rapoarte ale serviciului filaj al Securitätii Timis despre cele ce se întîmplau la locuinta preotului Laszlo Tokes în 16-17 decembrie 1989, respectiv despre evenimentele revolutionare din Timisoara din zilele de 17-18 decembrie 1989. Totodatä se mai gäseste în carte lista celor ucisi în revolutia din Timisoara si o listä a "falsilor mucenici" ai revolutiei - cazuri näscocite de presä, scriitori si instante judecätoresti.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Sâm Oct 29, 2005 9:21 pm

La http://ro.altermedia.info/istorie-alter ... _2891.html este prezentatä aceastä carte.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Dum Oct 30, 2005 4:25 pm

Felicitari D-le Marius Mihoc, sunt convins ca va stârni mare vâlva!

Am o intrebare la D-vs

Sunteti convins ca nu au existat provocatori externi ai revoltei, in Tim cât si Buc, dar si celelate toate mari orase?

Iar unul din mari provocatori (in sens pozitiv) a fost Tokes, care din luna iunie 89 a declanasat lucratura via extern.

Mentionez; altfel nu se putea darama sistemul ceusisto-comunist, ce pentru mine indiferent de culise, important a fost si ramâne ca am scapat.
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Joi Noi 03, 2005 8:10 pm

Tokes a fost depäsit de situatie în decembrie 1989, nu s-a asteptat ca din cazul säu sä iasä o miscare care sä-l rästoarne pe Ceausescu. Nici autoritätile nu s-au asteptat la asta.

O confirmä nu numai Tokes însusi, prin declaratiile sale de dupä revolutie, dar si felul cum s-a comportat în 16 decembrie 1989.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Probleme cu cärtile

Mesajde Marius » Joi Noi 03, 2005 8:39 pm

Cîteva probleme care le-am întîmpinat cu aceastä carte -
Dupä ce era deja tipärit interiorul, patronul tipografiei (la care deja plätisem avansul) mi-a zis cä nu vrea sä aparä numele firmei lui pe carte, cä n-are chef sä fie tîrît prin procese de trustul Jurnalul National. Nici ISBN pentru carte n-a mai vrut sä-mi dea. ISBN-ul e un numär de înregistrare pe care-l dä editura, prin care se certificä cä acel produs e o carte, deci are dreptul la vînzare cu 9% TVA, nu cu 19% TVA cum e la alte märfuri.
A trebuit sä cersesc ISBN de la o altä editurä, pînä la urmä am gäsit o editurä dispusä (Marineasa), care de fapt nu a avut nici o contributie la carte. Pe prima paginä am scris "editat si tipärit pe cheltuiala autorului", ca sä fie limpede pentru cine e interesat cä pe mine trebuie sä mä dea în judecatä dacä e cazul de asa ceva, nu pe altcineva.

La libräria Humanitas din Timisoara am dat 25 de cärti, 10 pentru Timisoara, 15 pentru restul tärii. Am mers si la Humanitasul din Bucuresti sä-i conving sä facä comandä mai mare, cum se cuvine pentru o retea nationalä de librärii precum Humanitasul. Mi s-a spus acolo cä ei au relatii de afaceri foarte bune cu Jurnalul National si n-au chef sä intre în conflict cu ei, asa cä, desi mä simpatizeazä, nu-mi vor mai difuza cartea. Noroc cä apucasem sä dau cîteva exemplare direct prin libräria din Timisoara, färä sä anunt Bucurestiul, sper cä n-o sä retragä din vînzare exemplarele deja distribuite.

La Cärturesti sînt pe lista neagrä încä dinainte de aparitia acestei cärti. Mi s-a spus încä din 2004 cä nu se mai cumpärä cärti cu subiectul revolutia din 1989, iar apoi am väzut cä se face lansare, chiar la Cärturesti, pentru cärtile lui Alex Stoenescu, Veronica Guse-Drägan (fiica generalului criminal Stefan Guse si nevasta celui mai bogat român dupä topul "Capital" - Iosif Constantin Drägan), deasemeni cartea lui Dinu Säraru în dialog cu Victor Stänculescu. Apoi m-am dus la Cärturestiul "mic" (de pe E. Quinet) unde am convins o libräreasä sä-mi ia cîteva exemplare pentru probä. Dupä o lunä, cînd am fost iar pe la ei mi s-au dat cärtile înapoi. Un domn mi-a explicat politicos cä aceste cärti nu corespund specificului libräriei, iar libräreasa care mi le acceptase e färä experientä, Cärtile nici nu fuseserä expuse!
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Noi 04, 2005 2:58 pm

Nu ma mira deloc D-le Marius Mihoc

doar tara aia tot pe mâna javrelor a ramas!

In viitor daca veti mai avea probleme cu IBSN, cautati-ma!

O.M
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009