Sectorul CIVES
 
 

Timisoara 2009

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Timisoara 2009

Mesajde alin » Mie Dec 02, 2009 2:06 am

20 ani mai tarziu:

"Primarul ţărănist al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a ţinut să-l legitimize şi el pe prezidenţiabilul PSD susţinând că aceia care îl votează pe Băsescu trebuie „să ştie că votează comunismul, şi nu viceversa”.
http://prezidentiale.evz.ro/emain/artic ... lui-Geoana

a existat Timisoara 89?
realitate sau perceptie?

daca asta e Timisoara dupa 20 de ani, cu un primar care sustine pe fata securisti, nu doar in culise, de ce sa ne mai miram de Bucuresti, Cluj, Constanta, Moldova, Oltenia...

DE ce sa mai cautam solutii daca nu reusim sa vedem problema din spatele copacilor?
De ce cautam adevarul despre 89 sau 90 cand adevarul lui 2009 a langa noi, si ne zbiara din rasputeri incotro sa privim?

DE CE, Timisoara ?

astept sa aud de cativa timisoreni care ocupa primaria securista a Timisoarei, sau macar marsaluiesc spre centru, fara frica de asta data de tancuri, gloante, crematoriu...



NB: nu il consider pe Basescu diferit de Geoana si nu cred ca lupta (de cele mai multe ori simulata) dintre securisti trebuie sa-i atraga pe romani de o parte sau de alta a circului securist.
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Re: Timisoara 2009

Mesajde Raven » Joi Dec 03, 2009 6:54 pm

Toate scindarile astea in FSN si FSN, toate alegerile pe baza de optiuni feseniste colorate curcubeu sa nu se plictiseasca vederea alegatorului romanesc sunt ca luptele de la ruleta si baccarat. Lupte fratesti, continuarea altor lupte fratesti cu schimbari de secretari generali PCR, remanieri ale CC etc. v. lupta frateasca Pirvulescu-Ceausescu, Stalin-Trotki, Hrusciov-Brejnev etc.

Sa mai zica cineva ca nu e competitie in PCR si secu.

Recent Iliescu declara ca regreta ca nu-l are pe Crin Antonescu in partid, iar Crin Antonescu lauda (tot public) evolutia generatoare de optimism a lui Iliescu de la comunism la lider care lupta pt. drepturi democratice etc. In continuare fesene la guvernare, fesene in opozitie - unitate de monolit, o monovalenta perena. Asta e adevarul lui 2009, continuarea adevarului lui '89 si a lui '90.

Fiecare natie are romantismul ei. Romantismului natiei romane e romantismul caracterului sinucis.
Raven
 
Mesaje: 28
Membru din: Vin Ian 02, 2009 12:20 am

Re: Timisoara 2009

Mesajde Marius » Vin Dec 04, 2009 3:23 am

alin scrie:astept sa aud de cativa timisoreni care ocupa primaria securista a Timisoarei, sau macar marsaluiesc spre centru, fara frica de asta data de tancuri, gloante, crematoriu...


Probabil deja ai auzit că gestul lui Ciuhandu a provocat o manifestaţie de protest în centrul Timişorii, la care jandarmii se zice că au folosit şi gaze lacrimogene: http://www.newstimisoara.ro/index.php?o ... &Itemid=55

Momentul apoteotic al campaniei electorale a lui Geoană, prevăzut de ţărănista anticomunistă furibundă Roxana Iordache (Istorie vie la Timişoara. După 20 de ani ziua naţională sub semnul unităţii. Partidele care au înfăptuit Marea Unire de la 1 Decembrie - PNL, PNŢ, PSD, reunite. Învingem împreună. Ţineţi minte ziua asta! Ea va intra în manuale) , a eşuat. Geoană, Ciuhandu şi Johannis au ieşit din Operă pe uşa din dos deşi Radu Sîrbu anunţase că însuşi Coposu a aprobat pactul cu PSD-ul.

Televiziunilor de la Bucureşti nu le vine să creadă că manifestaţia ar putea fi altceva decît o manevră electorală a PDL.

Crin Antonescu a declarat că manifestaţia anti-Geoană de la Timişoara a fost organizată de "susţinătorii fanatici spre demenţi ai domnului Băsescu".
http://www.youtube.com/watch?v=x2l7IjR_ ... r_embedded
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Timisoara 2009

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Dec 04, 2009 9:55 pm

Nimic de comentat, rami mut la auzul si vederea acestor nemernici...
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Re: Timisoara 2009

Mesajde Raven » Lun Dec 07, 2009 1:56 am

Marius scrie:Probabil deja ai auzit că gestul lui Ciuhandu a provocat o manifestaţie de protest în centrul Timişorii, la care jandarmii se zice că au folosit şi gaze lacrimogene: http://www.newstimisoara.ro/index.php?o ... &Itemid=55

Intrebarea e de ce Ciuhandu a intrat pe traiectoria asta? E legat doar de ciolaniada?
Raven
 
Mesaje: 28
Membru din: Vin Ian 02, 2009 12:20 am

Re: Timisoara 2009

Mesajde alin » Joi Dec 10, 2009 3:20 am

ciolaniada e prevalenta in republica securista.
nu neaparat ca acces la 'ciolan', ci ca acceptare a regulamentului de functionare a cazinoului securist, a logicii democratiei si libertatii fara optiuni reale, a simplului fapt de a fi bagat in seama, de cele mai multe ori de sine insusi/insasi...

Doina Cornea e un alt exemplu de absurditate care defineste perfect arcul de cerc de 20 de ani parcurs de constiintele romanesti in post-ceausism: sprijinirea lui Geaoana(chipurile noii formule "Johanis") arata ca logica lui 2000 (vezi apelurile GDS pt sustinerea lui Iliescu, ca situatie exceptionala) ramane in continuare singurul instrument de care se prevaleaza romanii, ca sa navigheze in democratia securista.

oamenii acestia (elite, modele, formatori de opinie) sunt de fapt agenti de manipulare securista, iar faptul ca nu au realizat asta in 20 ani arata de fapt cat de bine au fost selectati in 90 sa conduca (fie si fara voia lor) anumite categorii mai refractare pe fagasul dorit se securei si cat de bine isi fac datoria si acum, dupa atatia ani..
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Re: Timisoara 2009

Mesajde Raven » Lun Dec 14, 2009 1:10 pm

Republica securista sau Republica Socialista Miorita are reguli de functionare clare, simple, care sunt respectate cu sfintenie: merge si-asa, mie ce-mi iese?, ne da (ne-a dat) si variante (se da/s-a dat), toate asortate la supusenia in fatza spiritului de militian care e backbone-ul societatii RO de azi ca si de-acum 20 sau 50 de ani.

Un cazinou.

Diferenta fatza de cazinoul din dexuri este ca regulile republicii securiste sunt nescrise - pt. ca au intrat deja in fibra sociala, au ajuns parte integranta a culturii pana la nivel molecular.

Daca Doina Cornea n-a fost in posturi de administratie centrala sau locala in ultimii 20 de ani, Ciuhandu a fost si nu doar in trecere pt. un an-doi. Poate ca e si el un Dan Berindei "Baleanu" de magnitudine mai mica, dar mai actual, din generatia modelelor de esalon II.
Sau poate a fost impins sa schimbe macazul, fiecare are secretele lui, dar regimul cultural securist nu functioneaza decat pe baza unitatii de monolit unde secretele nu sunt secrete, ci rubrici in fisa personala.
Raven
 
Mesaje: 28
Membru din: Vin Ian 02, 2009 12:20 am


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009