Sectorul CIVES
 
 

Dupa 15 ani, TVR

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Dupa 15 ani, TVR

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Dec 17, 2005 6:26 pm

ofera filmul integral si discutia ulterioara a filmului documentar
----------------

20:00 | DOCUMENTAR |
VIDEOGRAME DINTR-O REVOLUŢIE

(VIDEOGRAMME EINER REVOLUTION - Germania, 2005)
(în direct cu TVR1)
Copleşitoare evocare documentară a Revoluţiei din decembrie 1989, reconstituită din fragmente filmate în acele zile fierbinţi şi din mărturiile celor care au participat la evenimente.
Regia: Harun Farocki, Andrei Ujica
------------------------

In fiecare an TVR a dat secvente din acest documentar, niciodata integral, care trebuie spus a fost facut de operatori TVR, vândut nemtilor, ptr ca oricum in Ro era cenzurat. Cu cinism aceiasi TVR nu uita sa ne arate tineri care habar nu au despre ce a fost in 1989, spre ex 15- 17-22 dec 89, Timisoara-Bucuresti etc. Acum vor avea ocazia si români sa vada (daca nu vor taia, cenzura), multe detali care sper ca vor soca din CC-TVR si, pe care trebuie spus nici presa dupa 89, care avea cunostinta (ca si de alte documenare), de aceste detali foarte importante nu le-a dezbatut. Nu stiu ca acest documentar sa fii fost difuzat si pe alte posturi private, ma indoiesc.

Daca acest docuemntar ar fii fost difuzat la timp,integral de multa vreme scapam de plaga PCR-FSN-PSDR-Iliescu, nici falsificatori nu aveau suces cu tezele lor securisto-comuniste care s-au impus in constinta majoritati. Sper ca tineri care nu au fost infectati de minciuna , aceia care habar nu au ce s-a întâmplat in 89, sa priceapa subtilitatile documentarului, care le va face lumina asupra lovituri, confiscari revoltei reale din 89 de catre clica KGB-ista condusa de Iliescu, Roman, Brucan, Militaru.

Mai sunt douo ore pâna ce vom viziona respectivul documentar, vechi de peste 14 ani. Cum eu personal îl cunsoc foarte bine, la dezbateri a participat Andrei Plesu (Germania), dezbateri care ma indoiesc sa fie redate de catre TVR (o va face Turturica de oaie), cât si anumite parti din film imieste teama ca vor fii taiate, sunt foarte dure: Prin acest documentar sper ca toti sutinatori PSD sa se trezeasca odata, curete acel partid de uneltele KGB, pericol major ptr România, poate ca acesta sa fie scopul urmarit ptr care difuzeaza complect (promite TVR), documenatrul.

Vom vedea ce va iesi dar si reactiile! Parca voi vedea cum da buzna presa stoarce specualti, ca si cum ei habar nu aveau de documentar.

O.M

P.S

Varianta germana o am in arhiva personala integral!



22:00 | EMISIUNE |
TALK SHOW
REVOLUŢIA ÎN PRIM PLAN
(în direct cu TVR1)
Invitaţi: Andrei Ujică, Dumitru Mazilu şi Ovidiu Miculescu, în calitatea lor de autor al filmului, respectiv participanţi la evenimentele din decembrie 1989.
Moderator: Dan Turturica
Realizator: Tatiana Tarfulea
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Sînge si catifea

Mesajde Marius » Mie Dec 21, 2005 7:24 pm

Filmul lui Cornel Mihalache "Sînge si catifea" aratä foarte limpede cä unul din diversionistii principali din 22 decembrie este Emil (Cico) Dumitrescu, care acum a fost numit de Iliescu la Institutul Revolutiei Române. Excelent l-a prins reporterul cu minciuna pe individ, päcat cä nu s-a spus faptul cä acest Dumitrescu este acum în conducerea IRR.

Acelasi Emil Dumitrescu este cel care l-a chemat la televiziune pe Ion Iliescu. Pînä atunci acesta stätea la Editura Tehnicä. Lucrurile se leagä, si ar fi fost bine sä se arate la TV asta. Eu stiu sä fac legätura, dar copiii äia care habar n-au de revolutie (prezentati si ei în film) nu.

Din päcate, acum degeaba se mai prezintä la TV filme în care chiar se spun adeväruri, multi nu se mai uitä la ele.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Sînge si catifea

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Dec 24, 2005 1:20 am

Marius scrie:Filmul lui Cornel Mihalache "Sînge si catifea" aratä foarte limpede cä unul din diversionistii principali din 22 decembrie este Emil (Cico) Dumitrescu, care acum a fost numit de Iliescu la Institutul Revolutiei Române. Excelent l-a prins reporterul cu minciuna pe individ, päcat cä nu s-a spus faptul cä acest Dumitrescu este acum în conducerea IRR.

Acelasi Emil Dumitrescu este cel care l-a chemat la televiziune pe Ion Iliescu. Pînä atunci acesta stätea la Editura Tehnicä. Lucrurile se leagä, si ar fi fost bine sä se arate la TV asta. Eu stiu sä fac legätura, dar copiii äia care habar n-au de revolutie (prezentati si ei în film) nu.

Din päcate, acum degeaba se mai prezintä la TV filme în care chiar se spun adeväruri, multi nu se mai uitä la ele.


da as este, iar diversiunea stoenescu se va impune. Pe undeva Stoeuenscu pune problema tehnic, academic, stiitintific, care nu-i mai permtie luain calcul detali aparent minore, dar de improtanta. Dealtfel s-a vazut, ptr toti as zisi cercetatori importanti sunt securisti, corifei ucigasi! Care unii vântura chestia cuagenturile sa spele fata murdara, criminala inclusiv a armatei si Ro, alti la nisto se contreaza Ileiscu% cu Stoenescu!

Mari javre! Ce sa mia, au in albe üputerea, mass-media, iar tineretul s-a vazut ildoare in c---!

O.M
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009