Sectorul CIVES
 
 

Institutul Revoluţiei în luptă cu foametea

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Institutul Revoluţiei în luptă cu foametea

Mesajde Marius » Mie Dec 28, 2005 12:27 am

Institutul Revoluţiei Române (IRR) condus de Ion Iliescu şi Claudiu Iordache, a prezentat în decembrie 2005 şi primele sale realizări editoriale. Cea mai importantă se doreşte a fi revista "1989", din care a apărut nr. 1-2/2005.

Printre cele 7 studii ştiinţifice publicate în revistă, găsim şi articolul "Construcţia europeană ca element structurant al proceselor de globalizare şi integrare" semnat de Ion Iliescu (preşedinte al IRR). În acest articol este vorba de probleme globale ale omenirii, precum "eradicarea sărăciei, a foametei şi a bolilor sociale", însă nu se vorbeşte deloc despre revoluţia din 1989. Aş fi înţeles ca Ion Iliescu să publice în revista IRR un articol despre revoluţia din 1989. Însă, a se folosi de poziţia sa de preşedinte al acestui institut pentru a-şi populariza opiniile politice este un abuz. Mîine-poimîine vom citi în revista IRR studii de hidrotehnică semnate de Ion Iliescu, căci se pare că nimeni altcineva nu mai acceptă să publice creaţiile fostului preşedinte.

Eradicarea foametei e importantă, dar, prin lege, IRR trebuie să se ocupe doar de studierea revoluţiei din 1989. Orice ban public cheltuit de IRR cu scopul eradicării foametei de pe planetă este cheltuit ilegal. Deci, acei membri ai IRR care au acceptat includerea articolului lui Ion Iliescu în revista "1989" ar trebui să plătească din buzunarul propriu cheltuielile legate de tipărirea respectivului articol.

IRR fiind în subordinea Senatului, nădăjduim că senatorii noştri vor manifesta responsabilitate faţă de felul cum se cheltuie banii contribuabililor, şi nu vor accepta descărcarea de gestiune a conducerii IRR pe anul 2005 pînă nu se vor recupera integral banii cheltuiţi cu publicarea articolelor fără legătură cu revoluţia, precum cel semnat de Ion Iliescu.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009