Sectorul CIVES
 
 

Blocul National al Revolutionarilor se întruneste mîine

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Re: alegeri 2008

Mesajde Marius » Sâm Aug 30, 2008 8:11 pm

Ene Viorel scrie:La recentul congres al PNTCD de duminica trecuta domnii Iliesiu si Teodor Maries au propus din partea Partidului Verzilor o urgenta coalitie, deci Maries nu este deocamdata in PD-L !!!!
Intrebati-l???


Afirmaţia că Mărieş vrea să candideze din partea PDL a fpst făcută de Dorin Lazăr Maior, nu de Mărieş. Probabil că e o dezinformare, iar la ora actuală nu e nimic stabilit clar. Acuşi vin alegerile şi vom afla cum stă treaba.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Ion Iliescu - reales preşedinte de onoare al BNR

Mesajde Marius » Sâm Sep 06, 2008 2:14 pm

În 5 septembrie 2008 a avut loc congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor, organizaţie despre care în urmă cu doi ani mincinoşii de la "Evenimentul Zilei" încercau să o prezinte ca anti-Iliescu.

Ion Iliescu a fost reales în funcţia de preşedinte de onoare, iar fostul parlamentar PRM, apoi PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost ales preşedinte. La congresul BNR a fost prezent şi Emil Constantinescu.

Cîteva relatări de presă:

"Evenimentul": http://www.evenimentul.ro/articol/ion-i ... itare.html

Ion Iliescu: "Organizaţiile revoluţionare că sînt afectate de influenţe parazitare"

Organizaţiile revoluţionare au fost afectate de‑a lungul timpului şi de influenţe parazitare, precum şi de influenţa factorilor politici, în încercarea acestora de a le manipula, a declarat ieri, cu prilejul Congresului extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, fostul şef al statului Ion Iliescu. El a dat ca exemplu, în acest sens, şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor, despre care a spus că "a suferit uneori influenţe nefaste". Ion Iliescu i‑a îndemnat pe reprezentanţii celor 93 de organizaţii ale revoluţionarilor din toată ţara veniţi la congres să lupte pentru unitatea revoluţionarilor şi pentru o platformă comună. "Mi‑aş dori ca pînă în luna decembrie a acestui an, cînd se aniversează 20 de ani de la revoluţie, să avem un cadru unitar, la care toate asociaţiile revoluţionarilor să participe. Măcar la 20 de ani de la revoluţie să fim capabili să ne adunăm", a afirmat Iliescu. El a considerat drept un lucru bun faptul că la congres a fost invitat şi fostul preşedinte Emil Constantinescu. "Eu cu Emil Constantinescu am fost adversari politici, dar am fost şi sîntem oameni civilizaţi, care se respectă reciproc. Şi după ce ne‑am terminat mandatele am dat dovadă de spirit civic şi civilizaţie. În afara graniţelor servim amîndoi ţara", a susţinut Iliescu. La rîndul său, Emil Constantinescu i‑a sfătuit pe revoluţionarii prezenţi să aniverseze cei 20 de ani de la revoluţie "cu unitate şi cinste". "E bine să lucrăm împreună pentru binele ţării", a spus Constantinescu. Tot ieri, reprezentanţii celor peste 93 de organizaţii revoluţionare din ţară şi‑au ales conducerea în cadrul unui Congres extraordinar al BNR. Astfel, senatorul PSD Ion Iliescu a fost reales în funcţia de preşedinte de onoare, preşedinte a fost ales Dorin Lazăr Maior, preşedinte executiv – Bucur Mircea, preşedintele Consiliului Naţional – Vasile Duţă, secretar general – Curta Gyorgy.


"Telegraf" Constanţa: http://www.telegrafonline.ro/1220648400 ... rilor.html

Dorin Lazăr Maior, ales în fruntea Blocului Naţional al Revoluţionarilor
Dan DAVID (dan.david@telegrafonline.ro)

Membrii Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 (BNR) l-au ales preşedinte, în unanimitate, în cadrul Congresului Extraordinar, pe Dorin Lazăr Maior. Acesta a fost, din 1989 şi pînă în prezent preşedinte executiv al BNR şi a declarat că, prin acest congres, revoluţionarii îşi doresc să “salveze de atacurile unora ideea de revoluţie”. “Ion Iliescu este singurul care susţine ideea de revoluţie, de aceea l-am reales, în unanimitate, în funcţia de preşedinte de onoare”, a spus Maior. Preşedintele BNR a mai afirmat că va cere instituţiilor fundamentale ale statului să sprijine acţiunile şi demersurile organizaţiei, “pentru aflarea adevărului istoric despre revoluţia anticomunistă română din decembrie 1989”. Maior a afirmat că statul român trebuie să elaboreze unele documente prin care Revoluţia, revoluţionarii şi conducătorii acestora “să fie aşezaţi pe piedestalul moral pe care îl merită”, iar în manualele de istorie din şcoala primară să fie “capitole însemnate ca volum şi consistenţă din punct de vedere documentar” despre revoluţia din 1989. “Solicităm fiecărui partid să-şi precizeze poziţia faţă de revoluţie, faţă de jertfa eroilor martiri şi faţă de revoluţionari. Cerem ca toate instituţiile fundamentale ale statului să treacă la o adevărată ecologizare socială a propriilor structuri de persoanele corupte, tributare unui comportament pe care societate românească o condamnă permanent pentru eradicarea consecinţelor nefaste ale corupţiei”, a declarat Maior.


Nişte aberaţii în acest articol, Maior nu putea să fie preşedinte executiv al BNR "din 1989 pînă în prezent" fiindcă BNR nu exista în 1989. Deşi "Telegraf" zice că Maior a fost ales în unanimitate, o ştire Agerpress spune că au existat şi cîteva voturi contra: http://www.presaonline.com/stire/dorin- ... 65480.html

Dorin Lazar Maior a fost reales, joi, de participantii la congresul extraordinar al Blocului National al Revolutionarilor (BNR), in functia de presedinte, cu 1.020 de voturi pentru si 13 impotriva, din 1.033 de voturi valabil exprimate. Din conducerea BNR mai fac parte Mircea Bucur - presedinte executiv, Vasile Duta - secretar general, Ioan Curta - secretar. Congresul extraordinar a aprobat ca sediul central al BNR sa fie la Brasov. Maior a subliniat ca noua conducere a BNR doreste sa-si "refaca" pozitia in societatea civila
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Dum Sep 07, 2008 8:37 pm

Legat de evoluţia BNR, am scris un articol pe blogul meu: Blocul Naţional al Revoluţionarilor - Iliescu reales la al enşpelea congres http://mariusmioc.wordpress.com/2008/09 ... a-congres/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Marius » Lun Sep 08, 2008 2:03 pm

Iată şi nişte declaraţii ale preşedintelui BNR, Dorin Lazăr Maior: http://www.ziarulfaclia.ro/Iliescu-real ... ilor+15783

"Am organizat acest congres pentru ca vrem solutii mai rapide si mai eficiente pentru rezolvarea cererilor de certificate de revolutionar. Vrem ca numarul certificatelor de luptatori (in Revolutie - n.r.) sa fie cit mai mare", a spus presedintele BNR.

Adică, nu e preocupat ca certificatele să fie date doar celor care merită, ci important este să fie cît mai multe. Să nu ne mirăm că presa susţine că revoluţionarii sînt preocupaţi doar de certificatele de revoluţionar, dacă liderul BNR vorbeşte despre asta ca un principal obiectiv.

Tocmai prin înmulţirea fără temei a acestor certificate de revoluţionar, conform zicalei "puţini am fost, mulţi am rămas", s-a distrus prestigiul, imens în decembrie 1989, al luptătorilor în revoluţie. Cu cît vor fi mai mulţi revoluţionari cu certificat, cu atît ponderea celor care cu adevărat au făcut ceva în revoluţie în rîndul revoluţionarilor va fi mai mică. Astfel, în mod democratic, aceştia vor fi eliminaţi din funcţii reprezentative în organizaţiile de revoluţionari.

Scriam pe această temă, în 26 octombrie 2007: Eu nu cred că se poate face vreo acţiune eficientă prin intermediul asociaţiilor de revoluţionari. Cred că observaţia rămîne valabilă.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Foto

Mesajde Marius » Vin Sep 12, 2008 2:08 am

O fotografie interesantă cu prezidiul Congresului BNR, unde anticomunistul Emil Constantinescu stă alături de Ion Iliescu, am găsit-o pe portalul revoluţiei şi am pus-o şi pe blogul meu: http://mariusmioc.wordpress.com/2008/09 ... brie-2008/
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara


Re: Blocul National al Revolutionarilor se întruneste mîine

Mesajde Nica Leon » Sâm Noi 06, 2010 2:49 pm

Rog administratorul sa faca obligatoria corectura si sa scrie in loc de blocul national al revolutionarilor blocul national al infractorilor, cum ar fi corect.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Blocul National al Revolutionarilor se întruneste mîine

Mesajde Marius » Dum Noi 07, 2010 1:54 pm

Nica Leon scrie:Rog administratorul sa faca obligatoria corectura si sa scrie in loc de blocul national al revolutionarilor blocul national al infractorilor, cum ar fi corect.


Domnule Nica Leon, nu sînt adeptul judecăţilor globale. Nu pot spune că toţi cei care fac parte din BNR sînt infractori. Pentru cazurile concrete de infracţiuni pe care le cunoaşteţi, vă invit să depuneţi plîngere la parchet, iar în ceea ce priveşte certificatele de revoluţionar, vă amintesc că aveţi dreptul, pînă în 7 ianuarie 2011, să faceţi contestaţie la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor. Contestaţiile se fac separat, pe fiecare individ în parte.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Blocul National al Revolutionarilor se întruneste mîine

Mesajde Nica Leon » Mar Noi 09, 2010 10:22 am

Marius scrie:
Domnule Nica Leon, nu sînt adeptul judecăţilor globale. Nu pot spune că toţi cei care fac parte din BNR sînt infractori.


Domnule Marius, nu mai trebuie sa insistati.Eu v-am citit demult. Ne puteti totusi spune daca faceti parte dintre cei cu musca pe caciula, care contesta adevarul proverbului - cine se aseamana se aduna sau si dintre cei ce se fac ca nu vad padurea de copaci.

Marius scrie:
Pentru cazurile concrete de infracţiuni pe care le cunoaşteţi, vă invit să depuneţi plîngere la parchet, iar în ceea ce priveşte certificatele de revoluţionar, vă amintesc că aveţi dreptul, pînă în 7 ianuarie 2011, să faceţi contestaţie la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor. Contestaţiile se fac separat, pe fiecare individ în parte.


Sa o luam pe rind.
1. Aveti cumva inca impresia ca in aceasta tembela tara exista parchet, in afara celui laminat sau a celui facut din lemn masiv?
2. Credeti inca ca ar exista magistrati dornici sa faca cercetari temeinice si legale in aceasta chestiune?
3. Nu inteleg despre ce comisie parlamentara vorbiti. Cumva cea formata din alti infractori cu certificate de "revolutionar"?

Daca ati fi dovedit oarece bruma de seriozitate sau nu ati fi scapat din vedere cui va adresati, ati fi putut constata ca eu am postat si pe acest site citeva din nenumaratele plingeri formulate pe aceasta tema, toate inregistrate la parchet si toate aflate in nelucrare, de foarte multi ani, avind in vedere ca parchetar general adjunct este unul Nitu, ce singur a declarat, in scris, ca la Revolutie a tras inca din data de 21 Decembrie, in Bucuresti. Pentru asemenea "fapte deosebite" a fost cadorisit cu certificat de revolutionar, chiar si preschimbat.
In astfel de circumstante poate v-ar putea ajuta sa ascultati zilnic imnul national, Desteapta-te romane.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Mie Noi 10, 2010 10:13 am, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Blocul National al Revolutionarilor se întruneste mîine

Mesajde Marius » Mar Noi 09, 2010 11:58 pm

Nica Leon scrie:Domnule Marius, nu mai trebuie sa insistati. eu v-am citit demult.Ne puteti totusi spune daca faceti parte dintre cei cu musca pe caciula, care contesta adevarul proverbului - cine se aseamana se aduna sau si dintre cei ce se fac ca nu vad padurea de copaci.


Domnule Nica, sînteţi foarte superficial. Ceva mai sus, în mesajul meu din 7 septembrie 2008, am făcut trimitere la un articol de pe saitul meu unde am explicat dacă am fost sau nu membru al BNR. Vă îndemn ca pe viitor, înainte de a pune întrebări legate de persoana mea, să conspectaţi cu atenţie cele scrise de mine. Astfel, veţi găsi singur răspunsul la multe din nedumeririle dumneavoastră.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Blocul National al Revolutionarilor se întruneste mîine

Mesajde Nica Leon » Mie Noi 10, 2010 10:27 am

[quote="Marius]
Domnule Nica, sînteţi foarte superficial. Ceva mai sus, în mesajul meu din 7 septembrie 2008, am făcut trimitere la un articol de pe saitul meu unde am explicat dacă am fost sau nu membru al BNR. Vă îndemn ca pe viitor, înainte de a pune întrebări legate de persoana mea, să conspectaţi cu atenţie cele scrise de mine. Astfel, veţi găsi singur răspunsul la multe din nedumeririle dumneavoastră.[/quote]

V-am urmat exemplul doar. Am raspuns concret la ceea ce ati scris. dvs., dar vad ca nu va convine nici asa.
Dupa ce v-am daruit libertate nu cred ca ati fi indreptatit sa imi spuneti ce si cum sa conspectez, pentru ca, efectiv, nu ma intereseaza persoana dvs.
Dar, am scris cele de mai sus pentru ca dvs. ati fost cel ce a sarit ca ars, ceea ce dovedeste ca aveti ceva care va supara. Probabil adevarul.
In ceea ce va priveste eu nu am nedumeriri ci numai certitudini. Daca aceasta tara ar fi avut, intradevar, oameni si nu doar vite, ar fi existat un sistem judiciar corect, care ar fi lamurit demult si problemele asa zisilor revolutionari.
Dar, tocmai pentru ca nu are, niste infractori, ce nu au respectat o iota din legea respectiva, ajunsi "revolutionari" tocmai prin nesocotirea flagranta a legii, deci in mod nedrept, au ajuns nestingheriti sa se infrupte, adica sa jefuiasca bugetul de stat.
Si, pentru a nu mai lungi vorba, ati putea sa-mi indicati un singur nume al unui veritabil revolutionar, ce face parte din BNR, caruia sa nu i se poate aplica adevarul proverbului ce spune ca cei ce se aseamana se aduna.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Anterior

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009