Sectorul CIVES
 
 

Alex Stoenescu - Istoria loviturilor de stat din România,v.4

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Ian 14, 2006 8:45 am

Domnule Alin

exact, nu am comentari contrare. Va multumesc ptr complectari si asigur ca le socitesc la fel de importante, dar mai ales ca am un deosebit respect pentru Dumneavoastra, maimult decât ptr acel sef al militiei 1, care mi-a devenit as zis "prieten"

Ce doresc evita este faptul ca nu doresc deschis asuma o raspundere prea mare, daca fac o afimatie despre acel om.

Cert este faptul ca in circa 1 Militie au fost despus arestati, insusi D-ta, pe 21 dec 89, dupa care circa a fost golita, era normal sa nu mai existe arestati dintr-e camarazi nostri, sunt perfect de acord. Ce doresc afla este daca acel comandant a batut bestial, ori purtat dupa ciobanismele tipice sistemului si chair coloneilor. Daca se dovedeste ca a fost o bestie, va asigur de tot concursul meu, pe cei care au suferit de pe uurma lui.

Nu stiu daca are importanta identitatea sa, fata de mine se putea ascunde, nu recunaoste cum ca l-am salvat, de acest amanunt tin cont, de sinceritatea sa ulterioara si dupa 15 ani, cu martori, fara sa fie presat de cineva! Intelegeti ca din acest considerent am o oarecare reticienta, pentru ca nu doresc sa dau unor grupuri "revolutionare" material de scanda, prin care sa îsi faca reclama, titlu de glorie cum ca ele au descoperit etc.

In cele din urma,, cred ca parte importanta din acest element, am reusit si eu si d-ta cât de cât face lumina. Acum interesant ar fii sa gasim arestati din circa 1 Militie, in discutie care sa poata dovedi cum ca au fost maltratati. Faptul ca s-au operat arestari si dusi in circa, nu va fii de gravitate, regimul se afal la putere ci gravitatea va consta

abuz nepremis, dupa care a profitat atât in regimul comunist cât si cel post-decembrist, din toritionar ajungând revolutionar cu merite deosebtie etc!

Daca acest asepect se dovedeste, va asigur de sprijinul meu. Din ce am citit si eu pâna acum, nu am gasit nici o referire la faptul cum ca in circa 1 Militeie s-a batut bestial, exista marturi cum ca au fost dusi acolo, asemeni d-tale, dar de abuzuri nu se vorbeste. Unde daca acestea nu s-au comis, respectivul fost colonel azi general, iese din culpa. As cum spuneam a fost coperant in 22 dec 89, s-a dat cu revolutia, de voie de nevoie, este alta treaba. pe noi ne intereseaza daca a comis abuzuri si azi profita nepermis!

Va asigur; nu am facut absolutniciun pact, nu am avut de câstigat de la el nici macar o bere, ca sa am vreun motiv ocult acoperi, insa nici a îmiface statuie din al gasi cu orce pret vinovat de lucrui ce nu pot fii dovedite. Va dati seama ca in cazul care se va dovedi concret ca a fost o bestie, nu voi putea pozitiona de partea sa, nici sa vreau nu o pot face, fara sa mai vorbesc de minima morala, responsabilitate fata de camarazi (fie eisi necunoscuti), arestati, schingzuiti, ucisi bestial, cazul Tim, cu incinerarea este grozav de grav , ca sa fiu o astfel de jigodie! Nu imi pot permite as ceva!

Cu stima

O.M
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Sâm Ian 14, 2006 11:59 pm

Domnule Mihäescu, pentru ce motive a primit acel militian titlul de revolutionar?
Din cele relatate de dv. nu reiese nici o activitate revolutionarä a acestuia.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Dum Ian 15, 2006 4:22 am

Marius scrie:Domnule Mihäescu, pentru ce motive a primit acel militian titlul de revolutionar?
Din cele relatate de dv. nu reiese nici o activitate revolutionarä a acestuia.



Eu nu stiu care sunt motivele, stiu ca eu nu am facut niciodata cerere ptr as ceva!

Poate daca câsitigam batalia, ajungea dupa grati as ca se bucura cu toata familia KGB-ista de prostia noastra! Asta este, pe mine nu ma intereseaza acum dupa 15 ani de tradari si prostie, alerga dupa ei, pedepsi! Sa fim seriosi! Dar nu acesta este cel mai important punct al discutiei, ma tem ca va incurcati in detali care oricum nu rezolva problema, as zisul "adevar" spuneti ca doriti descifra, apoi sa ne concentram pe elementele de rigoare.Impreuna cu Dl Alin am adus elemente ce pot fii analizata, alturate in puzzle!

Daca puneti astefel problema ma tem ca ne pierdem vremea inutil! Eu nu sunt judecator, eu expun faptele as cum le-am trait dintr-un întreg, mult mai complex, in care pot sau nu fii inclus, adevarul si fara marturia mea este vizibil, acestea sunt detali de strada la care nu se apleaca nimeni cu seriozitate!

Ramâne credibila lucratura Stoenescu, nu Mihaescu, as ca a ma mai pune cu bâta pe profitori acum dupa 15 ani, când constat atâtea as zise asociati, instituti, sute de mii de revolutioanri, se face sila D-le Mihoc!
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

timisorenii la Bucuresti in 21.12.89

Mesajde alin » Lun Mar 27, 2006 6:31 pm

D-le Mioc,

am mai pus intrebarea aceasta mai sus d-lui O. Mihaescu, dar cred ca d-voastra trebuia sa v-o adresez:

este vorba de afirmatia lui Stoenescu (si nu numai) in cateva articole aparute la sfarsitul anului 2005 ca un grup de (studenti) timisoreni a fost prezent in P-ta Palatului in timpul mitingului din dimineata de 21.12, si mai apoi la Universitate / Inter si ca au implicati direct in spargerea mitingului si mai apoi in declansarea protestelor de dupa ora 12:00 din zona Universitate/Inter/Dalles.

ce cunoasteti d-vostra ca timisorean despre deplasarea unor timisoreni la Bucuresti si participarea lor in evenimentele din 21.12 ?

Alin
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Re: timisorenii la Bucuresti in 21.12.89

Mesajde Marius » Lun Mar 27, 2006 10:34 pm

alin scrie:D-le Mioc,
afirmatia lui Stoenescu (si nu numai) in cateva articole aparute la sfarsitul anului 2005 ca un grup de (studenti) timisoreni a fost prezent in P-ta Palatului in timpul mitingului din dimineata de 21.12, si mai apoi la Universitate / Inter si ca au implicati direct in spargerea mitingului si mai apoi in declansarea protestelor de dupa ora 12:00 din zona Universitate/Inter/Dalles.
ce cunoasteti d-vostra ca timisorean despre deplasarea unor timisoreni la Bucuresti si participarea lor in evenimentele din 21.12 ?
Alin


Eu nu cunosc direct despre asta, doar din presä si din auzite. Am prezentat aici pe forum un articol pe aceastä temä viewtopic.php?t=203
Am auzit cä unul dintre cei care a fost la Bucuresti sä exporte revolutia ar fi fost scriitorul Petru Iliesu, actual presedinte al Fundatiei de caritate "Timisoara 1989", care ar fi fost urmärit de securisti (s-ar fi raportat cä urmeazä sä soseascä) si ar fi fost chiar arestat în Bucuresti. Nu stiu însä sä fi participat la sabotarea mitingului din 21, varianta pe care am auzit-o eu e cä a luat legätura cu niste scriitori din Bucuresti (parcä Florin Iaru printre ei). N-am discutat direct cu Iliesu.
Procurorul Dan Voinea spunea si el cä ancheteazä problema timisorenilor prezenti la revolutia din Bucuresti si cä are declaratii strînse. L-am auzit pe Voinea în decembrie 2005, la simpozionul organizat de IRR la Timisoara.

In schimb, stiu cä la Arad au fost trimisi agitatori din Timisoara sä exporte revolutia. Am discutat direct cu Beni Oprea, membru FDR, care a mers la Arad anume cu acest scop, si a avut succes în actiunea sa.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Mar Mar 28, 2006 12:40 pm

In acest caz se leaga cu teza lui Stoenescu!

Eu am sa mai aduc o marturie ciudata!

In nopatea de 20-spre 21 Dec 89, orele 2-3, am parasit mansarda din Bd 1 Mai, indreptându-ma pe jos spre casa, respectiv Bd-ul Ghe Dej (Bucuresti). Disuctia fusese as; Adrian care ne tot amânase cu manifestele si tiparirea Proclamatiei, asigurase (mintise din nou), cum ca acestea sunt gata,insa nu le-a putut scoate din incinta. Astfel; primesc misia lua pulsul centrului Capitalei, unde locuiam, in vederea declansari si imprasitieri de manifeste,inclusiv casute postale etc.

In aceasta noapte (20-21), ca niciodata B-dlul, centru , respctiv P-ta Univ, era plin de tinerie cupluri, ciudatenia consta ; totii erau parca sositi din occident, nu erau tineri studenti sau muncitori, intelctuali carora le cunosteam bine atât imbracamintea cât si comportamentul, aceasta masa de cupluri era total diferita de populatia noastra. Nu erau nici bruneti, atletici, detasati, prea detasati comparativ cu noi care ne afalm intr-o tensiune continua, inchistati. M-am gândit ca sunt turisti de la Intercontinental care au iesti la plimbare, insa, as ceva eu nu am vazut niciodata in miez de nopate pe bulevard. O ciudatenie pe care nici Stoenescu si nimnei nu doreste dezbate, sa fie oare aici un miez de adevar? Nu stiu!

Eu nu am întâlnit timisorenii, nici as zisi provocatori, cum dealtfel am mai spus;

Nu am avut nici un rol in spargerea demonstratiei din 21 dec 89, insa; la Sala Dalles ma aflam in momentul spargeri, busucladei ce se revarsa spre Magheru, unde pot spune fara teama, am dat tonul, alaturându-se si alti, organizat prima baricada. Nu amstiut de miting, totul a fost întâmplator, stiam insa ce este de facut, cum ca acum sosise momentul, atât! la fel declara si Mierla care actionat la Hotel Bucuresti. Prin urmare; Grupul Mansarda nu a fost implicat direct ci indirect in miezul evenimentelor, actonând promt in zonele fierbinti, dupa ce cineva sparsese mitingul.

O ciudatenie!

Sergiu Nicolaescu in prima sa carte despre revolutie, afirma ca nu stie ce era cu acele simulatoare, cum ca habar nu are de ele.

In cartea lui Stoenescu, acest Sergiu Nicoleascu, îsi aroga paternitatea lor si montari acestora. Foarte ciudata "recunoastere" Ba mai mult; il gasim activ peste tot, inclusiv prin fabirici si uzine mobilizând masele, o ciudatenie , hotie fara de margini. Daca si cum a reusit acesta fii atât de activ concomitent in toate locurile fierbinti este o alta întrebare.

Tot din cartea lui Stoenescu observ ca multi emanati/profitori/hoti inclusiv Petre Roman îsi aroga paternitatea unor evenimente la care nu au luat parte, unele genul Nicolaescu depasind orce bun simt. Este motivul ptr care am pus in discutie si posibilitatea ca proclamatia citita de maziliu sa fie a Gr Mansarda!

Am mari temeri sa vorbesc deschis, concret asupra multor evenimente la care am fost parte, pentru ca constat acestea sunt insusite de emanati, autori lucrarilor le cupleaza in as fel incât o sa ne trezim cu eroi mitologigi gen Nicolaescu si Roman! Ce ne spune Roman, cum ca se afla sub balconul CC la miting, opla?! Ce cauta acolo si cum a ajuns nu ne spune, insa stim ca era prof la politehica, deci venit sa apalude bâlbielile javrei de ceausescu, condamne timisoara!

Momentul cheie al organizari baricadei de la Inter 21 dec 89, este abil ocolit, asezat in as fel incât sa fie favorbail tot unor emanati.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Mie Mar 29, 2006 1:29 pm

D-le Mihäescu, la tema "noua carte a lui Stoenescu" v-am adresat cîteva întrebäri:
viewtopic.php?t=199
Väd cä ati trecut de atunci pe forum, dar nu ati räspuns.
Astept räspunsurile dv. Lucrez la recenzia cärtii lui Stoenescu si räspunsurile dv. îmi pot fi de folos.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Nica Leon » Mar Oct 16, 2007 1:37 pm

Dle Marius, cred că prea îţi baţi capul cu acest comunist-criminal, mîncător de căcat, care se vede treaba că are probleme mari şi la mansardă. O fi cumva printre cei 56,58 % înregistraţi cu probleme psihice.
Că aşa este treaba o dovedeşte singur, atunci cînd nu a avut nici măcar bunul simţ să facă un calcul elementar, acela de a împărţi 20.000 de apeluri, "făcute" de la telefoanele cu disc, la 15 ore (presupunînd că luăm în calcul noaptea cea mai lungă) = 1333 apeluri pe oră : la 60 = 22,22 apeluri pe minut, ceea ce era impsibil, chiar şi din pucr de vedere tehnic.
Dar dacă o zice el şi e vorba că se suna la miliţieni, atunci e ca în bancul ala cu ei, ala cu merge, nu merge...
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Mar Oct 16, 2007 1:51 pm

Dle. Marius, prea pui la suflet toate năroziile.
Chiar nu ai aflat câ acest criminal-comunist, mîncător de căcat, face parte din categoria celor 56,58% de care I.N.S. pretinde că ar avea diferite boli la mansardă.
Că este aşa, fiind şi total străin de bunul simţ, o dovedeşte un calcul simplu:
20.000 : 15 ore cît are noaptea cea mai lungă,= 1333 : 60 = 22 pe minut, ceea ce este posibil doar în mintea sa prea tulburată.
Atunci tehnic nu era posibil să se facă 22 de apeluri pe minut, în epoca cînd telefoanele aveau discuri, dar la miliţie o fi fost posibil, fiind ca în bancul ăla cu merge, nu merge...
Aşa că represiunea a fost declanşată la cererea făcută de vreuna dintre femeile care încinseseră atunci telefoanele miliţienilor şi care ceva mai înainte ceruse tovarăşului şi sinistrei lui soţii să facem şi cincinalul în patru ani jumate, dar şi să muncim 8 zile pe săptămînă, pentru a-i depăşi pe canibalii de americani. Original nu, parcă am mai auzit noi d-astea, d-ale lui fane babanu.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Anterior

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009