Sectorul CIVES
 
 

Semnal catre editorialele domnului Nica Leon

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Semnal catre editorialele domnului Nica Leon

Mesajde administrator » Lun Feb 06, 2006 1:33 pm

Au aparut deja urmatoarele editoriale:

1Contestarea contrarevolutiei - Nica Leon
http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale/e2005_21_2.asp.htm

"
Domnule Preşedinte Traian Băsescu,
Imediat după Revoluţia română din 1989 am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a demonstra, dacă mai era nevoie, că Ion Iliescu şi camarila sa, stabilă sau de pripas, nu au fost niciodată buni cetăţeni ai României, că niciodată nu au avut măcar intenţia de a face ceva bun pentru a ajuta poporul român, că aceştia toată viaţa lor au fost înrăiţi susţinători ai ideologiei comuniste, străină de spiritul, aspiraţiile şi tradiţiile poporului român.
Ca atare, aceşti susţinători ai comunismului şi ai regimului dictatorial condus de Nicolae Ceauşescu nu au fost niciodată revoluţionari, ei venind la revoluţie doar atunci cînd noi deja răsturnasem regimul de tristă amintire, subordonasem toate instituţiile vitale ale statului şi-l arestasem cuplul dictatorial.
Doar în aceste condiţii au ieşit din casă şi au venit în mijlocul nostru, la sediul fostei puteri comuniste, unde se aflau doar pentru a culege informaţii în vederea înlăturării noii echipe de conducere a statului, constituită în clădirea fostului C.C. întrucît şi-au au înţeles că nu vor putea colabora cu revoluţionarii anticomunişti, care nu doreau cu nici un chip să consimtă să continue pe drumul păgubos al comunismului şi să mai accepte poziţia dominantă a partidului comunist în societatea românească.
[..]
Să trăim bine, într-un stat liber, drept, democratic şi prosper!
Cu stimă,
Nica Leon, 16.01.2005

========

Domnule Procuror General,
Parţial vă mulţumesc pentru răspunsul dvs. nr. 806/P/2004 din 20 ianuarie 2005 de la Secţia penală şi criminalistică, pe care mi l-aţi transmis la ultimele trei plîngeri pe care le formulasem şi pe care le-aţi primit de la mine împotriva infractorului – numit de dvs. senatorul Iliescu Ion.
Din răspunsul dvs., cu numărul arătat mai sus, nu se înţelege care a fost motivul pentru care aţi dispus să trimiteţi aşa de tîrziu plîngerile mele la Secţia Parchetelor militare, iar după cîte cunosc infractorul Iliescu Ion nu este militar nici acum şi nici la data Revoluţiei.
[..]
Cu stima cuvenită,
Nica Leon, 16.02.2005"

2 Demersuri dedicate criticii "Tranzitiei" economice
http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale/e2005_24_2.asp.htm
"Domnule Preşedinte Traian Băsescu,
Vă adresez această scrisoare în calitate de făuritor de libertate şi dătător de speranţe de mai bine poporului român, pe care îl iubesc şi pentru a cărui soartă am fost dispus şi gata să mă sacrific doar pentru ca cei mulţi să aibă un viitor mai fericit şi un trai mai bun, iar acum sper ca o dată cu dobîndirea înaltei funcţii de Preşedinte al României, dumneavoastră să vegheaţi permanent şi atent la respectarea Constituţiei, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, prevăzute şi garantate cetăţenilor români, la modul în care înţeleg autorităţile statului să respecte şi să transpună în viaţa cotidiană, concret, litera şi spiritul Legii fundamentale, cît şi idealurile Revoluţiei române din decembrie 1989.
[..]
Voi încheia domnule preşedinte, cu speranţa că scrisoarea mea îşi va găsi ecoul şi o rezolvare grabnică, prin intermediul şi cu sprijinul dumneavoastră, în calitate de garant al constituţiei, asigurîndu-vă de cele mai bune intenţii din partea mea, de sprijin, dar şi de răgazul necesar pentru a transpune în practică măsurile promise, spre binele ţării şi al poporului, mai înainte de a începe iarăşi să întocmesc rapoarte, pe care să le transmit apoi tuturor factorilor de decizie din lumea democratică, în care să prezint critic, dar obiectiv, activitatea şi măsurile guvernului original actual, pentru a nu spune chiar neconstituţional.
Nica Leon, 4.01.2005

========
2.
Domnule Preşedinte Traian Băsescu,
Acum 15 ani tinerii acestei ţări au luptat pentru ca România să devină un stat de drept, în care libertatea, demnitatea, dreptatea, democraţia, prosperitatea, proprietatea şi bunul simţ, izgonite pînă atunci, să îşi găsească definitiv şi deplin locul în această ţară, atît de chinuită şi batjocorită de străini.
Cu toate că au înfruntat teroarea comunistă, sacrificîndu-se pentru binele ţării şi al poporului român, astăzi sînt nevoiţi să constate că toţi cei care au fost la putere în loc să-şi vadă lungul nasului şi să respecte măcar Constituţia, imediat după ce jură să o respecte, cu ocazia dobîndirii unor posturi importante în conducerea statului, uită imediat care le este statutul şi menirea şi, brusc, din servitori ai statului şi poporului se cred stăpînii săi şi comit numeroase abuzuri şi fărădelegi, călcînd în picioare, cu nonşalanţă, orice normă morală şi legală.
[..]
Să trăim bine, în dreptate, demnitate şi libertate, într-o ţară liberă, suverană şi prosperă!
Nica Leon, 28.01.2005 "

3 Protest fata de privatizarea ALRO
http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale/e2005_28_2.htm
"Către,
Guvernul României
Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, vă sesizez următoarele:
În cursul anului 2004 am sesizat Parchetul General şi P.N.A. că aşa-zisa privatizare a S.C. ALRO S.A. a fost ilegală, în fapt un aranjament făcut pe spatele românilor, de un grup de şmecheri, aflaţi prin prostia votanţilor la putere, în funcţii importante în administraţia centrală a României.
Constatînd că reprezentanţii guvernului, în numele său, au hotărît vînzarea ilegală a 10 % din acţiunile acestei societăţi la care statul era acţionar majoritar, l-am sesizat pe Procurorului General, în baza art. 131 coroborat cu art. 1 alin.3 şi 5, art. 44 alin.1 şi 2, art. 135 alin.2 lit. b, art. 136 alin.1, 2 şi 4 şi art. 154 alin. 1 din Constituţie şi a art. 20 din Legea 115/1999, deoarece cele sesizate de mine reprezentau fapte penale şi abuzuri pe care şi le-au permis primul ministru Adrian Năstase şi acoliţii săi care, în dispreţul prevederilor art. 102 alin.1, art. 107 alin. 1, art. 108 alin.1 şi 2 şi a art. 109 alin. 3, coroborate cu prevederile art. 136 alin.1, 2 şi 4 din Constituţie au emis mai multe hotărîri ale guvernului, ce nu au nimic în comun cu organizarea executării legilor, aşa cum se prevede în Legea fundamentală, în urma cărora a fost păgubit statul român, S.C.ALRO.S.A. şi acţionarii acesteia, prin înstrăinarea nelegală a 10 % din acţiunile deţinute de statul Român la S.C. ALRO S.A.
[..]
Nica Leon, 07.02.2005"

4 Scrisoare deschisa Domnului Markus Ferber, lider al crestin-socialilor bavarezi
http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale/e2005_22_3.asp.htm
"Vă felicit pentru poziţia Excelenţei voastre exprimată public privind situaţia din România. Consider că sînteţi unul dintre puţinii oameni politici europeni care a reuşit să înţeleagă dimensiunile dezastrului datorat mentalităţilor comuniste, a hoţiei şi complicităţilor existente la toate nivelurile instituţiilor statului român.
Pînă la dumneavoastră cei mai mulţi au închis ochii, prefăcîndu-se că nu văd sau nu înţeleg gravitatea situaţiei catastrofale la care a fost dusă România, după răsturnarea regimului dictatorial, datorită grupărilor de la conducerea ţării formate din comuniştii care au nesocotit orice normă democratică, statul de drept, morala şi bunul simţ.
Datorită reacţiei publice a unor importanţi reprezentanţi ai României, care imediat după ce dvs. v-aţi exprimat public scepticismul în privinţa progreselor făcute de statul român în respectarea legilor şi angajamentelor asumate, au contrazis adevărurile pe care le-aţi formulat în critica dvs., spunînd că nu aveţi dovezi care să vă susţină afirmaţiile critice, considerînd a fi nejustificată îndoiala dvs. în ceea ce priveşte aderarea la U.E. a României în acest stadiu, vă transmit această scrisoare, în care veţi găsi cîteva dovezi de nezdruncinat, pe care nu le poate contesta nici un reprezentant român, dovezi care pot convinge orice om serios şi responsabil, care nu doreşte să se lase păcălit sau manipulat de cei care mai pretind că România a îndeplinit cerinţele pentru a adera în 2007 la Uniunea Europeană, pe care le veţi putea folosi pentru a demonstra celor care vă mai contrazic în privinţa situaţiei dezastruase din România. [..] "
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009