Sectorul CIVES
 
 

18 februarie ... tratat de Doru Braia

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

18 februarie ... tratat de Doru Braia

Mesajde Ioan Rosca » Mie Feb 22, 2006 12:27 am

Tocmai s-a terminat emisiunea lui Braia dedicata evenimentelor din 18 februarie 1990. Ingrozitor! Insuportabil! Infect! Incredibil! Nu credeam sa aud din gura lui asemenea teze revoltatoare... Dar aici se ajunge cind esti soldat disciplinat al unui NATO- infratit intre timp cu securicomunistii romani. Ne-a tinut Braia lectiile conforme "etapei". Despre incercarea de atunci de rasturnare a progresistului guvern Roman, orchestrata de Securitate. Teza confirmata de domnul Roman, care a intervenit telefonic, parinteste, povestindu-ne cit rau a facut 18 februarie imaginii Romaniei, pe care o cladea el patriotic, la Paris.
Ce farsa ... Prea slab contracarata de Doru Maries, preocupat numai de eroi si revolutionari tradati, nu si de lupta pentru eliberarea Romaniei- care a atins virful in saptamina 12-19 februarie. Asadar, noi atunci nu eram decit securisti destabilizatori... Saraca revolutie din 1990- nu si-o mai asuma nimeni. Tradata atunci, e avortata si din memorie.
In final, propagandistul de serviciu pe canalul "24" ne-a indemnat de-a dreptul sa ne linistim, sa nu mai suparam puterea, iesind in strada, sa ne lasam pe seama "democratiei". Si cind ma gindesc ca in 1990 m-am zbatut pentru denuntarea abuzului comis de putere fata de Braia... Ce final !
Cind ma mai calmez, am sa scriu un editorial.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Editorialul complet

Mesajde Ioan Rosca » Joi Feb 23, 2006 11:58 pm

Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Vin Feb 24, 2006 9:30 pm

Curat murdar D-le Rosca!

Eu pe Dorul Braia m-am suparat de mult, ptr ca de mult a facut jonctiunea pe pe machaz gresit!

ce sa ne mai miram, asta este !
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Ce-i pasa omului ce gindeste viermele!?

Mesajde Nica Leon » Mar Ian 16, 2007 1:00 pm

Domnule Rosca, vinovat sinteti dvs. pentru ca ati avut cruzimea de a va supune unui asemena sacrilegiu.
Eu il cunosc pe turnator inca din 1990, cind l-am trimis, repede, la plimbare.
Intr-un film celebru, despre daci, un personaj numit Gerula spunea dacilor: "ce-i pasa omului ce gindeste viermele" replica care mi se pare ca fiind singura care ar putea stinge amarul pe care vi l-ati provocat, pentru ca ati uitat sa schimbati canalul.
Vedeti, eu nu am astfel de curiozitati si astfel, citeodata, mai reusesc sa-mi tin in friu greata cronica de care sufar, din motivele pe care si dvs. le-ati invocat aici.

Cu stima,
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Joi Feb 08, 2007 5:47 pm, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Braia şi Ivanciuc - colaboratori al Securităţii?

Mesajde Marius » Mie Feb 07, 2007 11:24 pm

Articol din ziarul "Curentul" 7 februarie 2007:

Doru Braia şi Cornel Ivanciuc, colaboratori ai Securităţii

Formatorii de opinie Doru Braia şi Cornel Ivanciuc au fost colaboratori ai poliţiei politice, au hotărât reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), potrivit unor surse din Colegiu, citate de Mediafax. Cei doi jurnalişti se aflau pe lista "Voci curate" a Asociaţiei Civic Media, dar cazurile lor nu au mai fost discutate în cadrul Colegiului până la şedinţa de ieri.

În cazul lui Doru Braia, sursele citate au susţinut că aproximativ toţi membrii Colegiului au votat "pentru" colaborarea acestuia cu Securitatea. Deşi au fost câteva abţineri, nevinovăţia acestuia nu a fost susţinută de vreun reprezentant CNSAS.

La Cornel Ivanciuc, decizia Colegiului nu a fost luată cu o majoritate la fel de largă. Votul a fost mai strâns, dar jurnalistul a primit şi el verdict de colaborator cu Securitatea

http://www.curentul.ro/curentul.php?num ... bart=51111

Replica lui Doru Braia:
"s-au folosit de un `Angajament` - formular pe care am fost nevoit sa-l semnez, impreuna cu alte citeva sute de soldati, in timpul stagiului militar - cazarma fiind in zona de frontiera, la Mangalia -, cit si de o plastografie ordinara, mustind de primitive greseli de ortografie, pe care eu nu le-as fi comis nici in cea mai avansata stare de ebrietate. De altfel, citeva pagini mai incolo, in dosar, un general nota, citez din memorie, 'ce fel de informator este acesta, care nu da nici un fel de informatie?!'. (...) lipsit de fond, dosarul nu denota, in opinia mea, decit intentia vreunui securist cu grad inferior de a se lauda cu o asemenea `racolare`, iar pastrarea lui raspunde tendintei abjecte a securistilor de a compromite pe oricine si orice, doar, doar vor distrage definitiv atentia opiniei publice de la faptele (milioane!) `Lor` criminale. Cit priveste afirmatia lui Mihai Pelin, cu trimitere directa la mine, cum ca `mai e unul care a colaborat cam cu toate structurile care uzau de informatori... `, trebuie sa precizez ca nu am gasit si nu gasesc deloc reprobabil sa fi adus la cunostinta Militiei (precursoarea Politiei de azi) faptele unor infractori de drept comun, foarte periculosi pentru societate. In concluzie, declar public, precum am si fost intrebat, ca nu am dat niciodata o cit de neinsemnata informare Securitatii, o organizatie pe care o dezavuez si o consider generatorul principal al marasmului pe care noi, românii, inca-l mai induram. Pentru Doru Braia, la fel ca si nazistii pentru Elie Wiesel, un securist bun nu poate fi decit un securist mort! Imi veti da cindva dreptate..."

http://www.7plus.ro/?arhiva=26/08/2006&id=5470
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009