Sectorul CIVES
 
 

Interventia domnului Nica Leon

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Interventia domnului Nica Leon

Mesajde administrator » Dum Apr 02, 2006 9:42 pm

Domnule Rosca,

In urma telefonului primit am accesat pagina P.U., am vazut ce putin ati inteles din ceea ce am focut si v-am relatat eu si am un sentiment ciudat ca sint unii care nu au simtit caldura gloantelor cind le trece pe la ureche, cu atit mai putin starile si trairile celui care l-a contestat pe Ceausescu cind era presedinte si prim secretar, dar care vorbesc de vanitate ...
Un alt neinteles ce s-a sacrificat pe altarul patriei, de dragul boborului, scria: e usor a scrie versuri.. Citind cele citeva scrisorele care sint disponibile, am constatat, iarasi, ca vorbitorii de limba romana sint deosebit de incintati sa-si dea cu presupusul despre lucruri pe care nu le cunosc, dar tin mortis sa-si spuna parerea, ca-i musai.
[] Am multe texte pe care ar trebui sa le postez la Nica Leon, pentru a da posibilitatea unora sa invete, daca vor dori ce inseamna sa fi cetatean, cum ar trebui sa procedez? Pentru a putea lamuri pe cei care inca nu stiu ce este un revolutionar si, pentru a le crea posibilitatea si dreptul de aputea singuri sa deosebeasca si aprecieze activitatea celor care, de cele mai multe ori se bat cu caramida in piept pina iese praf si nu se mei vede bine, va intreb cind credeti ca veti putea sa puneti in pagina documentele pe care vi le-am dat.
Daca se poate, va mai rog sa puneti la prezentarea mea persecutat politic si un om cu principii in loc de somer. Somerul este cel care nu are un loc de munca, iar statul sau societatea ii ofera un ajutor numit de somaj. Eu, pentru vederile mele si activitatea politica pe care o desfasor am fost si sint indezirabil, chiar daca v-am daruit libertatea, motiv suficient de bun pentru ca Ministerul Administratiei si Internelor, prin bratul lung al militienilor, confundati de fraieri cu politistii, mi-au spart sediul detinut legal si mi-au furat in 07 03 2001, conform apucaturilor de care nu se pot dezbara inca, nu numai mobila, birotica, documentele si valorile pe care eu prin munca mea le realizasem pentru a crea cadrul necesar tinerilor romani, ca de vite sint de mult satul, sa poata avea unde sa se adune pentru a face si ei ceva pentru tara lor, pentru ei si, eventual pentru copiii lor.
Cum spuneam, din acea cladire, aflata in plin centru Bucurestiului, chiar linga Primaria Capitalei, cu subsol si patru etaje, cu sala de bal si sala de conferinte de 800 de locuri, la care eu plateam chirie, dar si toate cheltuielile de intretinere, luna de luna, inca din ianuarie 1990, milihotii mi-au furat pina si pasaportul, dar si cartea de munca, iar fara carte de munca nimeni, in Romania, nu te mai angajeaza.
Asa ca eu sint dovada vie a persecutatului politic in tara careia i-am deschis drumul spre dreptate, demnitate, libertate, prosperitate si democratie.
Acum imi pare rau, cred ca am gresit locul, poate trebuia sa incerc in Africa, unde cu siguranta raspunsul multimii ar fi fost multumitor.

Cu stima,
Nica Leon

P.S. Si pentru a lamuri lucrurile, ii rog pe cei care isi dau cu presupusul despre revolutie si despre contributia unora si altora, care au avut si au neobrazarea sa pretinda inca ca si-au asumat conducerea acelei miscari despre care nu aveau habar, nu o cunosteau, nu o intelegeau, nu mai facusera asemenea fapte marete, dar pe care au pretins si mai pretind inca ca ar fi condus-o, prin asumarea rolului de lider.
Dar cum prostia e lucru mare, va rog sa-i intrebati pe cei care se cred deja doctori docenti in revolutie, unii dintre ei sacrificind nenumarate hectare de frumusete de padure pentru a umple - scirta, scirta pe hirtie - lucrari cu pretentii, in care adevarul a disparut, care a fost cauza pentru care Ceausescu a fugit din cladirea C.C. al P.C.R. care, asa cum se poate vedea si astazi este o fortareata, iar atunci mai era si plina cu securisti si trupe U.S.L.A., toti bine inarmati si antrenati si care, daca l-ar fi iubit pe dictator si sistemul lui bestial, era suficient ca unul singur sa puna AKM-ul pe fereastra si sa traga un singur incarcator si, va asigir ca toti gura casca din piata ar fi fugit( cum de altfel au facut-o si in 21 cind eu am spart mitingul si am organizat multimea, care figea in draci)
Numai cine a facut Revolutia stie acest lucru deosebit de important pentru tot ceea ce a urmat, care a facut ca astazi sa se laude unii cu orase libere, cu eroii din Institutul Revolutiei, pe care nu ii prea contesta nimeni, nici macar acum in libertate si democratie, cind nu mai este deloc periculos. Oare de ce? Sa fi murit eroii, vitejii, patriotii, moralistii? Sau au emigrat cu totii?
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Mesajde Marius » Lun Apr 03, 2006 1:10 am

Aveţi dreptate d-le Roşca, Nica Leon crede că e singurul care a făcut ceva şi că nu merită să se mai obosească. Nu are dreptate, atît în decembrie 1989 cît şi după au fost şi alţii care au luptat pentru un alt viitor al României.
În 21 decembrie 1989, cînd începea Nica Leon să strige contra lui Ceauşescu, la Timişoara erau sute de mii de oameni care făcuseră acelaşi lucru.
În decembrie 1990, la un an de la revoluţie, muncitorii din Timişoara au intrat în grevă - singura grevă din istoria României în care muncitorii nu au cerut măriri de salar ci ADEVĂRUL. (TVR anunţa veşti despre această grevă doar după 12 noaptea; cred că majoritatea populaţiei României nu a avut habar că la Timişoara e grevă, iar pînă azi cred că mulţi timişoreni au uitat de acest moment). Chiar şi mişcarea din Piaţa Universităţii din Bucureşti, începută în aprilie 1990, îşi are obîrşia în mitingul din martie 1990 de la Timişoara. Care a fost rezultatul? Auzeam că maşini cu număr de Timişoara sînt vandalizate în alte părţi ale ţării, că întreprinderi din Timişoara nu mai primesc marfă de la furnizori din alte zone şi noi timişorenii eram învinuiţi că adevăratul nostru scop este să ne separăm de România şi să ne alipim Ungariei.
Nica Leon nu are timp să stea de vorbă cu noi, dar a avut timp să discute cu Angela Băcescu, una din cele mai contrarevoluţionare ziariste, apărătoarea tuturor celor care s-au remarcat prin crime la Timişoara, în decembrie 1989 (vezi cartea Angelei Băcescu - "România '89, din nou în faţa năvălirilor barbare", Editura Tempus, Bucureşti 1995, carte care susţine teoriile lui Ceauşescu despre revoluţie ca un complot al agenturilor străine care vor să ne ia Ardealul).
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Mie Apr 05, 2006 10:12 am

Cu regret, trebuie sa remarc si eu lipsa de decenta a Dl Nica Leon! Personal nu cred ca poate cineva aroga meritul de lider. Astfel de atitudini vor pune piedici dialogului, analizari faptelor la rece. Eu am auzit de faptele Dl Nica Leon, nu am caderea contesta, cum nici dânsul al celorlanti participanti. In Bucuresti 21 dec 89, nu a existat doar Mihaescu ci cel putin 500-1000 de camarazi, necunoscuti. Dau exemplu acleui tânar (etnie roma), care a fost primul (as ramas mie in memeorie), urmat, ca in nici 5 minute sa formam baricada. Am remarcat atunci pe Dinca si Dan Iosif, foarte activi, care trebuie spus; la baricada au jucat un rol mult mai important decât mine.

Timisoara , sa nu mai vorbim! A fost nu doar primulOras Liber ci si cel care a dat o proclamatie catre tara, daca nu ma insel 20 Dec 89, organizat foarte bine, dialogat cu Guvernul Ro (Dascalescu).

Bucurestiul a dormit si poate ca dormea mai departe daca nu facea ceausescu mitingul! La Timisoara se murise, iar bucuresteni abia ca iesisera una mie persoane in 21 dec 89! Atenite! Din peste una suta miii adunati in P-ta Palatului!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Marius » Sâm Apr 08, 2006 11:00 pm

Octavian Mihaescu scrie:bucuresteni abia ca iesisera una mie persoane in 21 dec 89! Atenite! Din peste una suta miii adunati in P-ta Palatului!


1000 de bucureşteni au participat la demonstraţia anticeauşistă din 21? 21 decembrie 1989 Bucureşti e considerat de Alex Stoenescu "diversiune externă" (ca şi 16-17 decembrie la Timişoara) (pag. 807-808), iar la pagina 427 scrie că "Această cauzalitate [diversiunea externă - nota mea] nu implică persoanele care s-au angajat în evenimente din convingere - estimez un număr rezonabil de 120-200 de persoane, pentru Iaşi, Timişoara, Cluj, Braşov şi Bucureşti". Păi dacă au fost maxim 200 de revoluţionari autentici în total în aceste 5 oraşe, cum puteau să fie 1000 numai la Bucureşti?
Ori Stoenescu minimalizează voit numărul participanţilor din data de 21 decembrie de la Bucureşti, ori se ajunge la concluzia că majoritatea celor de la baricadă erau agenţi străini.

Ar fi interesant ca şi alţi participanţi din data de 21 de la Bucureşti să estimeze numărul participanţilor la revoltă.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde alin » Dum Apr 09, 2006 5:53 am

Cati au participat in Bucuresti la revolta pe 21 ?
depinde cum si pe cine numaram.

o incercare de estimare s-ar putea baza pe numarul celor morti, raniti sau arestati.

am fost la circa unu si la Jilava in acea seara/noapte.
Am vazut poate 3-400 de oameni la circa 1, la Jilava ne-au numarat, eram 75 intr-o camera cam de 30 m patrati. cred ca erau multe camere/celule; exista cifre, incomplete desigur.

dar totusi cum numaram ? si in ce scop ?
Dar pe cei din dimineata de 22 cum ii numaram ?
la fel ca pe cei din 21 ?
ce se schimbase in dimineata de 22 inainte ora 9:30-10:00AM ?

D-voastra , cum estimati la Timisoara ?

cred ca pana la urma mai important decat CE spune Stoenescu este DE CE ?
ce vrea de fapt Stoenescu ?
alin
 
Mesaje: 212
Membru din: Mie Iun 15, 2005 5:10 pm

Mesajde Octavian Mihaescu » Dum Apr 09, 2006 3:07 pm

Este greu sa apreciaem, eu sunt de parere ca nu am fost mai mutl de una mie persoane in 21, care cu greu sa inmultit spre seara. Agenti ai CIA, Mossad, ori KGB, sau BND, eu nu am vazut/întâlnit! Nici diversionsiti nu am vazut, fie de la Timisoara fie de la Budapesta!

Domnul Alin are o experienta interesanta, care trebuie analizata, acesti oameni arestati pot foarte multe confirma/infirma!

O.M
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Mesajde Nica Leon » Lun Apr 17, 2006 7:41 pm

Cine este dl. Stoenescu si cu ce a contribuit el la apararea si eliberarea romanilor?
A scris de curind o "carte" in care, ca orice locuitor al acestei tari, ce pina nu demult ingrosa rindurile oamenilor de tip nou, majoritari si in Romania de astazi, a facut fel de fel de supozitii si afirmatii, dupa ureche - asa cum sta bine unuia cladit in "epoca de aur", fara a incerca macar, asa cum ar fi fosat normal, pentru unul cu oarece bun simt, sa dovedeasca sau probeze cele scrise.
Dupa ce l-am vazut cum perora la TV, m-am hotarit sa nu mai citesc nici o carte de istorie, tragind astfel concluzia ca toate sint niste bazaconii, din moment ce despre un eveniment atit de important din istoria contemporana a Romaniei se pot (de cei care au stat acasa si au "trait revolutia, cu mult curaj, din fata televizoarelor) spune atit de multe prostii.
Il provoc si pe aceasta cale sa demonstreze ca eu, cel care a spart mitingul lui Ceausescu si care a organizat si declansat ceea ce a dus la caderea regimului de trista amintere, am fost sau sint agent sau membru al vreunei organizatii din strainatate, discrete sau secrete .
Daca se pretinde a fi bine informat stie el ce s-a intimplat in interiorul misiunii diplomatice a SUA in dupa amiaza zilei de 21 decembrie 1989?
Sau pote doreste sa ne demonstreze unde a fost Petre Roman in ziua de 21 decembrie 1989 si care au fost "contributiile" sale la revolutie, atit de laudate de acest individ cu o imaginatie atit de bogata.
Marius scrie:
Octavian Mihaescu scrie:bucuresteni abia ca iesisera una mie persoane in 21 dec 89! Atenite! Din peste una suta miii adunati in P-ta Palatului!


1000 de bucureşteni au participat la demonstraţia anticeauşistă din 21? 21 decembrie 1989 Bucureşti e considerat de Alex Stoenescu "diversiune externă" (ca şi 16-17 decembrie la Timişoara) (pag. 807-808), iar la pagina 427 scrie că "Această cauzalitate [diversiunea externă - nota mea] nu implică persoanele care s-au angajat în evenimente din convingere - estimez un număr rezonabil de 120-200 de persoane, pentru Iaşi, Timişoara, Cluj, Braşov şi Bucureşti". Păi dacă au fost maxim 200 de revoluţionari autentici în total în aceste 5 oraşe, cum puteau să fie 1000 numai la Bucureşti?
In privinta participantilor ar trebui sa fac unele precizari:
1. Foarte, foarte putini au avut legatura directa cu ceea ce a determinat declansarea si desfasurarea revolutiei;
2. Multi dintre cei care s-au alaturat celor citiva care aveau habar, au fost fie spectatori - ce priveau o periculoasa piesa stint strategic pe trotoare sau pe scarile de la Inter;
3. Unii, crezindu-se smecheri, au inceput sa creada ca isi pot asuma conducerea la ceva ce nu cunosteau, nu intelegeau dar in urma careia sperau sa prinda si ei un ciolan. Asa se explica de zicala: putini am fost multi am ramas! Din aceasta cauza au inceput sa moara oameni nevinovati. Citiva, pentru a-i pacali si antrena pe fraieri, sub pretextul ca vor oprii blindatele, care treceau in mare viteza printre noi, au inceput sa arunci in ele cu pietre, care ricosau in capul unor spectatori;
4. O alta categorie a fost a celor care dupa orele 14, 30 s-au infiltrat pentru a culege informatii si pentru a-i indemna pe exaltati sa comita acte menite sa determine interventia in forta a efectivelor de militieni, care ar fi fost indreptatiti sa apere bunurile publice atacate si devastate de hoti si huligani. Am reusit sa curm, din fasa, asemenea porniri.
5.Tot ca o "ciudatenie" a fost si aparitia in grup compact a valutistilor;
6 Ultimii care ar trebui amintiti sint trecatorii, cei care locuiau in zona sau cei obligati de noi, care ocupasem strada si blocasem astfel traseele numeroaselor vehicule ITB, sa circule prin zona pentru a ajunge la alte mijloace de locomotie, pentru a ajunge acasa.
Daca ar fi fost multi cetateni dornici sa se manifeste deschis, cu demnitate si curaj contra sistemului ar fi facut-o cu ocazia sedintelor si adunarilor oamenilor muncii, organizate in mai toate fabricile si uzinele, pentru a-si exprima adeziunea la realegerea tovarasului mult iubit, dar nu au facut-o.
Concluzia este cea din bancul urmator:
La marea citadela 23 August un tov. activist de la CC este trimis sa le vorbeasca comunistilor, carora le spune:
Tov. tara este saraca, iar noi nu mai stim cum sa o scoatem la capat. Nu mai avem bani sa va platim la toti salariile, asa ca de luna asta vom plati leafa doar la jumatate dintre muncitori. Ei, ce parere aveti?
Imediat comunistii se solidarizeaza cu pozitia partidului si scandeaza :Ceausescu si poporu"
Tov. activist ii felicita si pleaca multumit la CC sa transmita deplina adeziune conducatorilor iubiti.
La doar doua zile vine din nou activistul, aduna iarasi activul de partid si le comunica vestea ca, de fapt nu sint bani pentru nici un salariat, intrebindu-i daca au ceva de comentat. Comunistii scandeaza din nou si scena se repeta.
A doua zi din nou apare activistul, pentru a le comunica ca nu mai este nici mincare si ca ei ar trebui sa se sacrifice si ca, spre binele partidului jumatate dintre ei ar trebui sa accepte sa fie omoriti, pentru a se face astfel economie la buget. Dupa care, intr-o liniste deplina ii intreaba, ei, ce ziceti.
Unul, mai smecher intreaba daca nu cumva ar fi oportun sa se foloseasca glontul? Tovarasii dezbat si-l infiereaza cu minie proletara, pentru ca acesta se gindise de fapt la o metoda prin care se incuraja risipirea a mil;ioane de gloante scumpe. Din vorba in vorba se ajunge la cea mai economica concluzie, le streang. Toti fiind de acord activistul da sa plece, moment in care unul mai curajos din fundul salii imtreaba, daca nu este cu suparare, tovarasi, pentru a nu consuma prea multa funie, care s-ar putea uza datorita numarului mare de sacrificati, va rog sa imi spuneti sapunul ni-l dati dvs. sau il aducem de-acasa?
Asa si atunci, cartusele economisite au fost folosite de cei cu sapunul in geanta, din belsug, contra fratilor si copiilor lor, iar astazi sint nemultumiti. De ce oare?
Ori Stoenescu minimalizează voit numărul participanţilor din data de 21 decembrie de la Bucureşti, ori se ajunge la concluzia că majoritatea celor de la baricadă erau agenţi străini.

Ar fi interesant ca şi alţi participanţi din data de 21 de la Bucureşti să estimeze numărul participanţilor la revoltă.
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Lun Dec 03, 2007 6:44 pm, modificat de 2 ori în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Octavian Mihaescu » Mar Apr 18, 2006 12:08 pm

Nu pot decât sa fiu de acord cu Dl Nica Leon (ultimul mesaj)!
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Re: Interventia domnului Nica Leon

Mesajde Nica Leon » Mie Apr 19, 2006 3:45 pm

administrator scrie:Domnule Rosca,

In urma telefonului primit am accesat pagina P.U., am vazut ce putin ati inteles din ceea ce am facut si v-am relatat eu si am un sentiment ciudat. Sint unii care nu au simtit caldura gloantelor cind le trece pe la ureche, cu atit mai putin starile si trairile celui care l-a contestat pe Ceausescu, cind era presedinte si prim secretar, dar care acum vorbesc de vanitate ...
Un alt neinteles ce s-a sacrificat pe altarul patriei, de dragul "boborului", scria: "e usor a scrie versuri..." Citind cele citeva scrisorele care sint disponibile, am constatat, iarasi, ca vorbitorii de limba romana sint deosebit de incintati sa-si dea cu presupusul despre lucruri pe care nu le cunosc, dar tin mortis sa-si spuna parerea, ca-i musai.
Am multe texte pe care ar trebui sa le postez la Nica Leon, pentru a da posibilitatea unora sa invete, daca vor dori, ce inseamna sa fi cetatean si cum ar trebui sa procedeze?
Pentru a putea lamuri pe cei care inca nu stiu ce este un revolutionar si, pentru a le crea posibilitatea si dreptul de a putea singuri sa deosebeasca si aprecieze activitatea celor care, de cele mai multe ori, se bat cu caramida in piept pina iese praf de nu se mai vede bine realitatea, va intreb cind credeti ca veti putea sa puneti in pagina documentele pe care vi le-am dat.
Daca se poate, va mai rog sa puneti la prezentarea mea persecutat politic si un om cu principii in loc de somer. Somerul este cel care nu are un loc de munca, iar statul sau societatea ii ofera un ajutor numit de somaj. Eu, pentru vederile mele si activitatea politica pe care o desfasor am fost si sint indezirabil, chiar daca v-am daruit libertatea, motiv suficient de bun pentru ca Ministerul Administratiei si Internelor, prin bratul lung al militienilor, confundati de fraieri cu politistii, mi-au spart sediul detinut legal si mi-au furat in 07 03 2001, conform apucaturilor de care nu se pot dezbara inca, nu numai mobila, birotica, documentele si valorile pe care eu, prin munca mea, le realizasem, pentru a crea cadrul necesar tinerilor romani, ca de vite sint de mult satul, sa poata avea unde sa se adune pentru a face si ei ceva pentru tara lor, pentru ei si, eventual, pentru copiii lor.
Cum spuneam, din acea cladire, aflata in plin centru Bucurestiului, chiar linga Primaria Capitalei, cu subsol si patru etaje, cu sala de bal si sala de conferinte de 800 de locuri, la care eu plateam chirie, dar si toate cheltuielile de intretinere, luna de luna, inca din ianuarie 1990, milihotii mi-au furat pina si pasaportul, dar si cartea de munca, iar fara carte de munca nimeni, in Romania, nu te mai angajeaza.
Asa ca eu sint dovada vie a persecutatului politic in tara careia i-am deschis drumul spre dreptate, demnitate, libertate, prosperitate si democratie.
Acum imi pare rau, cred ca am gresit locul, poate trebuia sa incerc in Africa, unde cu siguranta raspunsul multimii ar fi fost altul.

Cu stima,
Nica Leon

P.S. Si pentru a lamuri lucrurile, ii rog pe cei care isi dau cu presupusul despre revolutie si despre contributia unora si altora, care au avut si au neobrazarea sa pretinda inca ca si-au asumat conducerea acelei miscari, despre care nu aveau habar, nu o cunosteau, nu o intelegeau, nu mai facusera asemenea fapte marete niciodata, dar pe care au pretins apoi si mai pretind inca ca ar fi condus-o, prin asumarea rolului de lider.
Dar cum prostia e lucru mare, va rog sa-i intrebati pe cei care se cred deja doctori docenti in revolutie, unii dintre ei sacrificind nenumarate hectare de frumusete de padure transformata in hirtie, pentru a umple - scirta, scirta pe hirtie - lucrari cu pretentii, in care adevarul a disparut, care a fost cauza pentru care Ceausescu a fugit din cladirea C.C. al P.C.R. care, asa cum se poate vedea si astazi este o fortareata, iar atunci mai era si plina cu securisti si trupe U.S.L.A., toti bine inarmati si antrenati si care, daca l-ar fi iubit pe dictator si sistemul lui bestial, ar fi fost suficient ca unul singur sa puna AKM-ul pe fereastra si sa traga, doar un singur incarcator si, va asigir ca toti gura casca din piata ar fi fugit (cum de altfel au facut-o si in 21, cind eu am spart mitingul si am organizat citiva din multimea care figea in draci)
Numai cine a facut Revolutia stie acest lucru deosebit de important pentru tot ceea ce a urmat, care a facut posibil ca astazi unii sa se laude cu orase libere, cu eroii din Institutul Revolutiei, pe care nu ii prea contesta nimeni, nici macar acum in libertate si democratie, cind nu mai este deloc periculos. Oare de ce? Sa fi murit eroii, vitejii, patriotii, moralistii sau au emigrat cu totii?
Ultima oară modificat de Nica Leon pe Mar Iun 20, 2006 5:05 pm, modificat 1 dată în total.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Marius » Sâm Mai 20, 2006 11:17 am

Observ că dl. administrator a pus pe standul Nica Leon informaţii noi despre activitatea d-lui Nica.
L-aş ruga să îi atragă atenţia d-lui Nica că la tema "conflictul Mazilu - Nica Leon" viewtopic.php?t=258 am reprodus cîteva pasaje din interviul cu Angela Băcescu, şi aştept de la dl. Nica confirmarea corectitudinii acelor părţi din interviu şi eventuale comentarii.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Mesajde Octavian Mihaescu » Sâm Mai 20, 2006 3:27 pm

Nu stiu ce sa cred despre Dl Nica Leon, observ ca se doreste liderul revolutiei, ar trebui spuna si întelaga, acel lider, conducator al revolutiei nu a existat în strada!

Si daca este sa vorbim de lideri, conducatori, atunci trebuie sa recunoastem rolul jucat de Dinca si Dan Iosif, aceastia la baricada au fost activi din primele clipe (Inter), as putea spune, depasit mansarda în implicare, desi asa cum spuneam formarea baricadei a fost sa fie (întâmpaltor), de mine. Dar, chair daca nu ma aflam in acel moment La Inter, cu siguranta acea baricada se forma si fara mine. Sigur, am meritul a ma fii aflat acolo, contribuit, merit pe care nu îl las confiscat de altii, dar, nu voi face din acesta act de bravura eroica. Dinca si Iosif ulterior, la nici 10 minute, s-au remarcat, pot spune au jucat un rol mult mai improtant si eroic.

Eroi de care iarasi nu se mai vorbeste, acestia sunt în adevar eroi, sunt tineri de la baricada care au fost secerati de gloante!

Eu nu as face parada de faptul ca sunt cel care a dat scânteia, organizat prima baricada, insa daca se doreste adevarul si ma mai aflu in viata, atunci sa inalturam intrusi, spunem adevarul, concret fiecare cu ce a contribuit. Eu cred cu tarie si azi, absolut totii ceei prezenti din primele clipe a lui 21 dec 89, orele 12-13, sunt eroi adevarati, ce merita cinstire, ptr ca; va rept, nu depaseam una mie de persone! Mihaescu nu putea da scânteia daca nu se altura imediat sialti camarazi, cumnici Dinca sau Iosif, nu jucau vreun rol daca nu stateam pe carosabil-baricada, asa ca chestia cu lideri, conducatori revolutiei cred ca cade, cel putindin rândul nostru celor de pe baricada.

In 22 dec 89, când s-a intrat în CC, deja este alta treaba, usile s-au deschis, lasat sa intre lumea, au intrat cine a vrut si nu a vrut, eu cu Mircea am refuzat sa intram, in acel moment Ceausescu nu mai exista, puterea-i fusese luata. La fel putem vorbi de Timisoara, iata liderul Revolutiei din 89, Tokes, a dat scânteia. Bucuresteni sa o lase mai moale cu lauda dâmboviteana, nuau fost ei lideri ci dimpotriva au fost lasi, prea târziu au iesit si asta datorita faptului ca în centru de putere se declansase mecanismul inalturari lui Ceausescu. Eu ramân cu convingerea ca adevarati luptatori ai Bucrestiului sunt cel mult o mie de persoane, restul au jucat un rol a-la rambo, cuvoie de la împaratie, s-a vazut ulterior cum au intrat cuminti in rânduri, votat pe iliescu,apaludat mienri! Si inca ceva!

Adevarati luptatori din 21 dec 89, au fost activi pâna in Iunie 90, când au fost deselati, priogniti, luat calea exilului,alti murit, alti schinguiti, infirmi pe viata , necunoscuti isi trag zilele.
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Referitor la participarea domnului Leon

Mesajde Ioan Rosca » Sâm Mai 20, 2006 9:42 pm

Domnul Leon mi-a trimis acele documente mai demult, rugindu-ma sa le pun eu pe standul lui, pentru ca nu reuseste sa plaseze nimic pe forumuri. Se pare ca are niste probleme de conectare. Pe de alta parte, are zilnic procese- asa cum se vede si din documente. Probabil deci raspunsurile lui vor intirzia. Eu l-am invitat.
Ioan Rosca
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Mesajde Nica Leon » Mar Iun 20, 2006 4:39 pm

Octavian Mihaescu scrie:Nu stiu ce sa cred despre Dl Nica Leon, observ ca se doreste liderul revolutiei, ar trebui spuna si întelaga, acel lider, conducator al revolutiei nu a existat în strada!

(Eu am luptat contra dictaturii comuniste, peste 10 ani, pentru ca dvs. sa aveti dreptul sa credeti ceea ce doriti N.L.)

Si daca este sa vorbim de lideri, conducatori, atunci trebuie sa recunoastem rolul jucat de Dinca si Dan Iosif, aceastia la baricada au fost activi din primele clipe (Inter), as putea spune, depasit mansarda în implicare, desi asa cum spuneam formarea baricadei a fost sa fie (întâmpaltor), de mine. Dar, chair daca nu ma aflam in acel moment La Inter, cu siguranta acea baricada se forma si fara mine. Sigur, am meritul a ma fii aflat acolo, contribuit, merit pe care nu îl las confiscat de altii, dar, nu voi face din acesta act de bravura eroica. Dinca si Iosif ulterior, la nici 10 minute, s-au remarcat, pot spune au jucat un rol mult mai improtant si eroic.

(Imi cer scuze pentru ca nu am avut placerea sa va cunosc si regret ca nu am aflat despre faptele dvs. "eroice". Dar pentru ca doriti sa analizati acele fapte, ca orice roman impartial, de la coada la cap, pentru a va cunoaste capacitatea de observatie si de analiza, fiti, va rog, atit de bun si spuneti-mi la ce ora a venit D.Dinca prima data si in ce loc si, eventual, poate spuneti si cu ce s-a ocupat el efectiv, care au fost faptele sale deosebite pentru a deveni "erou". La fel si pentru Dan Iosif.
In ceea ce priveste formarea baricadei, va rog sa-mi spuneti din ce a fost formata si de unde au fost luate respectivele bunuri. Daca ati fi realist, in calitatea de vizitator pe care ati avut-o prin acele locuri, ar trebui sa fiti ceva mai ponderat. Cei care v-au dat posibilitatea ca si dvs. sa va puteti afla in acele locuri poate ca se vor fi gindit si ei, cu mult timp inainte ca dvs. sa fiti strafulgerat de nevoia construirii unor baricade, nu credeti? Ar mai trebui sa aflati ca atunci cind dvs. credeati ca cei doi erau eroi de 10 minute, adevaratii revolutionari pregateau riposta pentru a doua zi, pentru ca numai astfel s-a cistigat victoria, programat si temeinic dus la indeplinire si nu pe picior, asa cum insinuati dvs. Marturisesc ca va inteleg, pentru unii fiind chiar si acum, dupa atita timp, greu sa gaseasca puterea sa inteleaga ca in timp ce unii se distrau, traindu-si viata alaturi de gloata, alti gindeau si actionau impotriva sistemului, pentru a obtine libertate si drepturi pentru cei multi, care si acum ar dori sa pozeze in ceea ce nu au fost si nu vor fi niciodata! N.L.)

Eroi de care iarasi nu se mai vorbeste, acestia sunt în adevar eroi, sunt tineri de la baricada care au fost secerati de gloante!

(In razboaie sint multi combatanti, dar istoria este nedreapta si de ridicat statui se ridica numai celor cu adevarat exceptionali, nu si trupei de care dvs. imi vorbiti. D.Dinca a aratat, prin faptele sale ca nu a fost si nu este revolutionar, el ca si Dan Iosif neintelegind nici astazi idealurile celor care au facut Revolutia la care ati participat si dvs., probabil. N.L.)


Eu nu as face parada de faptul ca sunt cel care a dat scânteia, organizat prima baricada, insa daca se doreste adevarul si ma mai aflu in viata, atunci sa inalturam intrusi, spunem adevarul, concret fiecare cu ce a contribuit. Eu cred cu tarie si azi, absolut totii ceei prezenti din primele clipe a lui 21 dec 89, orele 12-13, sunt eroi adevarati, ce merita cinstire, ptr ca; va rept, nu depaseam una mie de persone! Mihaescu nu putea da scânteia daca nu se altura imediat sialti camarazi, cumnici Dinca sau Iosif, nu jucau vreun rol daca nu stateam pe carosabil-baricada, asa ca chestia cu lideri, conducatori revolutiei cred ca cade, cel putindin rândul nostru celor de pe baricada.

(In locul dvs. nici eu nu asi face parada, pentru ca nu aveti de ce si nici nu puteti proba cu dovezi scrise, anterioare evenimentelor, ceea ce sustineti astazi. Dar pentru ca baricada v-a marcat pregnant, asi dori sa va mai spun ca aceasta nu a fost importanta, chiar si fara ea vicroria se dobindea. Stiti de ce?
Afirmatia dvs. "asa ca chestia cu liderii ..." demonstreaza ca nu ati avut habar sau legatura cu Revolutia, demonstrind astfel de ce a cistigat PUTEREA gasca comunistilor, ei fiind constienti, inca de atunci, ca vor reusi numai daca asculta orbeste si indeplinesc intocmai ordinele venite de la Iliescu. Eu insa am ragusit explicind la fel de fel de tembeli ceea ce trebuia sa se faca, unor neica nimeni veniti de pe strada cu foarte, foarte multe aere si pretentii, care fara pic de minte si de bun simt, crezindu-se smecheri isi "asumasera deja conducerea" la ceva ce nici macar nu intelegeau si, dupa cum se vede treaba, nici nu au cum sa inteleaga. Este si greu de inteles, fapt demonstrat, in raport, de senatorii din comisia care a cercetat si analizat, peste 10 ani, evenimentele din decembrie si care, nu m-au chemat si, deci, nu m-au audiat pentru a le da cheile problemelor, care ar fi putut fi astfel deslusite. Au chemat, in schimb, foarte multi "eroi" civili si militari si treaba a ramas ca la inceput, la fel cum este si acum. N.L.

Mai departe nu mai comentez pentru ca este pierdere de timp. N.L.)

In 22 dec 89, când s-a intrat în CC, deja este alta treaba, usile s-au deschis, lasat sa intre lumea, au intrat cine a vrut si nu a vrut, eu cu Mircea am refuzat sa intram, in acel moment Ceausescu nu mai exista, puterea-i fusese luata. La fel putem vorbi de Timisoara, iata liderul Revolutiei din 89, Tokes, a dat scânteia. Bucuresteni sa o lase mai moale cu lauda dâmboviteana, nuau fost ei lideri ci dimpotriva au fost lasi, prea târziu au iesit si asta datorita faptului ca în centru de putere se declansase mecanismul inalturari lui Ceausescu. Eu ramân cu convingerea ca adevarati luptatori ai Bucrestiului sunt cel mult o mie de persoane, restul au jucat un rol a-la rambo, cuvoie de la împaratie, s-a vazut ulterior cum au intrat cuminti in rânduri, votat pe iliescu,apaludat mienri! Si inca ceva!

( Si aici sinteti intr-o regretabila eroare. Cred ca ar fi bine ca despre asemenea evenimente sa nu mai vorbiti dupa ureche.N.L.)

Adevarati luptatori din 21 dec 89, au fost activi pâna in Iunie 90, când au fost deselati, priogniti, luat calea exilului,alti murit, alti schinguiti, infirmi pe viata , necunoscuti isi trag zilele.

( Adevaratii luptatori fac ceea ce fac si eu in fiecare zi, ceilalti nu exista, pentru ca ei nu sint luptatori si nu conteaza, gloata fiind buna numai la comunisti, in discursuri triumfaliste, pe care le aplaudau copios si pe care si acum le simt lipsa si le regreta, asteptindu-le! N.L.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Nica Leon » Mie Iun 21, 2006 3:55 pm

Octavian Mihaescu scrie:Cu regret, trebuie sa remarc si eu lipsa de decenta a Dl Nica Leon! Personal nu cred ca poate cineva aroga meritul de lider. Astfel de atitudini vor pune piedici dialogului, analizari faptelor la rece. Eu am auzit de faptele Dl Nica Leon, nu am caderea contesta, cum nici dânsul al celorlanti participanti. In Bucuresti 21 dec 89, nu a existat doar Mihaescu ci cel putin 500-1000 de camarazi, necunoscuti. Dau exemplu acleui tânar (etnie roma), care a fost primul (as ramas mie in memeorie), urmat, ca in nici 5 minute sa formam baricada. Am remarcat atunci pe Dinca si Dan Iosif, foarte activi, care trebuie spus; la baricada au jucat un rol mult mai important decât mine.

Timisoara , sa nu mai vorbim! A fost nu doar primulOras Liber ci si cel care a dat o proclamatie catre tara, daca nu ma insel 20 Dec 89, organizat foarte bine, dialogat cu Guvernul Ro (Dascalescu).

Bucurestiul a dormit si poate ca dormea mai departe daca nu facea ceausescu mitingul! La Timisoara se murise, iar bucuresteni abia ca iesisera una mie persoane in 21 dec 89! Atenite! Din peste una suta miii adunati in P-ta Palatului!


Domnule Mihaescu, imi pare rau ca trebuie sa va contrazic. In Bucuresti nu au fost "500-1000 de camarazi" ci de necunoscuti, spectatori la un eveniment greu de imaginat, ca sa nu spun imposibil de inteles pentru acei spectatori. Ceea ce a urmat demonstreaza ca asa au stat lucrurile. Dar nici astazi nu sint mai pregatiti, desi foarte multi sint nemultumiti.
In privinta numarului din Piata Palatului va inselati. In piata nu intra decit maxim 14.000 persoane, daca sint inghesuite si ocupa spatiul pina la hotelul Athene Palace.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Iun 22, 2006 3:08 am

Domnule Nica Leon

Am citit replica D-vs.

Nu intru in discuti de genul ; eu am fost, facut, tu nu ai fost s.a. m.d. Eu am expus pe aceasta lista partial activitatea mea, strict ce interesa, discuta pe lista, nu pentru a ma lauda sau minimaliza rolul D-vs. Nu agreez sub nici o forma tonul D-vs, prin care insistati obliga recunoaste doar a D-vs merite marete, singurul luptator,iar noi totii ceilanti o gloata netrebnica. Daca nu exista gloata netrebnica, nu cred ca Nica Leon azi se ma ilauda cu eroism ci poate ca se afla pe undeva prin USA emigrat.

Intelg ca D-vs va pregateati iesi in 22 Dec 89, intra in CC sau ce? Ati facut parte din formula conspiratorilor si daca da care anume? Faptul ca ati fost in CC nu este o mare scofala, au intrat toti tigani, bisnitari, gloatele alea netrebnice la care faceti referire, de ce ati fii D-vs diferit de aceasta gloata? Ce merite superioare aveti D-vs?

Exista o diferenta într-e noi, eu am refuzat certifcatul de rivulutionar, D-vs cred ca îl detintei cu toate recompensele de rigoare. Eu nu am luat parte la o revolutie cum ai luat D-ta, nici nu am sutinut neocomunisti, asa ca ...!

Eu nu sunt sutinatorul lui Dinca sau Dan Iosif, am spus doar ca s-au facut remarcati din primele clipe. Pe D-vs nu v-am remarcat, am auzit galagia pe care o mentineti la maxim, acuzele ce vi se aduc de o alta parte , iar de lupta D-vs anticomunista de asemeni nu prea am auzit, fie cu iertare cu exceptia numelui D-vs , Nica Leon eu nu am absolut nici un element credibil care sa probeze afirmatiile D-vs. As fii curios sa citesc ceva in acest sens pentru a ma lamuri, voiincerca sa dau pe internet o cautare pentru a ma lamuri, inclusiv interviuri prin presa. Dupa care voi trage o concluzie, sunt capabil cu propria mea minte sa miros culorile.

In fine, ma opresc aici, pentru ca nu intentionez a contesta pe nimeni, nici a ma lauda.

O.M
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Următorul

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009