Sectorul CIVES
 
 

Halal revoultionari!

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Halal revoultionari!

Mesajde Octavian Mihaescu » Joi Apr 13, 2006 5:38 pm

EVENIMENT - Joi, 13 aprilie 2006
500 de revolutionari furiosi au luat cu asalt sediul PSD


"Iliescu si ai lui sa se duca dracului!"

Deputatul Cutean, presedintele Comisiei parlamentare pentru revolutionari, a fost salvat de jandarmi


"Iliescu si ai lui sa se duca dracului!", "Iliescu judecat pentru sangele varsat", "Iliescu a tras in noi dupa 22!", au scandat ieri, la unison, aproximativ 500 de revolutionari stransi in fata sediului central al PSD din Kiseleff. Timp de cinci ore, pe o ploaie torentiala, cele cateva sute de membri ai Blocului National al Revolutionarilor au trecut prin mai multe stari sufletesi. In prima faza au cerut cu indarjire eliminarea lui Ion Iliescu din viata publica si demisia deputatului PSD Emilian Cutean din fruntea Comisiei parlamentare pentru revolutionari. Apoi au trecut la amenintari, spunand ca vor intra in greva foamei pana cand le vor fi solutionate revendicarile. Supararea revolutionarilor s-a rasfrant si asupra masinilor care intrau sau ieseau din curtea PSD, automobilele incasand pumni, iar soferii, huiduieli. Nu de acelasi tratament s-a bucurat insa si Maybach-ul lui Gigi Becali, care se plimba "intamplator" pe Kiseleff, exact prin fata protestatarilor. Acestia au sarit de fericire pe capota masinii de 500 de mii de euro, fortand astfel oprirea automobilului. Pentru cateva minute scopul lor a fost unul singur: sa dea mana cu patronul Stelei si sa scandeze lozinci in sprijinul echipei pe care acesta o finanteaza. In urma cu o luna, cand in PSD se zvonea ca Adrian Nastase se va inscrie in PC, Gigi Becali s-a ciocnit pe Kiseleff, tot intamplator, cu presedintele Mircea Geoana, caruia i-a propus in gluma ca PNG sa absoarba PSD. Dupa episodul cu Becali, protestatarii si-au concentrat din nou atentia asupra sediului central al PSD, unde cativa revolutionari negociau de zor cu Alexandru Sassu si Emilian Cutean. La iesirea de la discutii, Cutean a dat piept cu furia revolutionarilor si cu dorinta acestora de a-l vedea demis, fiind salvat in ultimul moment de interventia jandarmilor. Finalul zilei de ieri le-a adus protestatarilor inca o promisiune: vineri cererile lor vor fi discutate cu Mircea Geoana.


Iliescu, "tatal hotilor"
Revolutionarii au explicat ieri, in fata presei de ce sustin cu atata vehementa scoaterea lui Ion Iliescu din PSD si a lui Cutean din fruntea Comisiei parlamentare. In primul caz, protestatarii au spus ca sunt deranjati de faptul ca Iliescu, desi nu mai detine nici o functie in partid, continua sa aiba un cuvant greu de spus in PSD. Despre Cutean, protestarii au amintit faptul ca acesta e urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru acordarea in regim preferential a certificatelor de revolutionar. "Revolutionarii BNR au decis sa faca aceasta demonstratie in fata PSD pentru ca Ion Iliescu sa fie eliminat din viata publica si trimis unde ii este locul, la Parchetul Militar pentru a fi audiat si cercetat", a spus Doru Maries, presedintele Senatului de onoare al BNR. El a aratat ca Ion Iliescu este invinuit in doua dosare, dosarul Mineriadei si dosarul Revolutiei din decembrie 1989 si ca, in conformitate cu prevederile statutare ale PSD, Ion Iliescu ar trebui sa nu mai faca parte din partid. "Din punct de vedere al revolutionarilor, Ion Iliescu este unul dintre criminalii Revolutiei din 1989", a sustinut Maries. Revolutionarii l-au mai acuzat pe Iliescu ca timp de saisprezece ani nu a facut altceva decat sa fie "tatal hotilor" si i-au cerut "sa se duca de unde a venit, adica la rusi".


Greva foamei
Peste cateva ore, un grup de sapte revolutionari a intrat in sediul PSD, dupa care a decis sa intre in greva foamei si a anuntat ca nu vor pleca din cladire pana cand nu vor discuta cu liderii partidului. Unul dintre liderii protestatarilor, Doru Maries, l-a acuzat pe presedintele PSD, Mircea Geoana ca este "putin responsabil" fata de declaratiile pe care le face. "Una am vorbit luni si alta se intampla azi", a spus Maries. El a adaugat ca le-a cerut si revolutionarilor adunati ramasi afara sa faca liste cu persoane care vor intra in greva foameni. In tot acest timp, masinile care intrau si ieseau din curtea sediului PSD erau huiduite si chiar lovite cu pumnii. Dupa aproximativ 40 de minute de la intrarea in sediul PSD, Maries a iesit din nou si a declarat ca revolutionarii care fac greva foamei il asteapta pe Mircea Geoana, "daca are curajul sa vina", caruia ii vor cere incheierea unui protocol, in care sa se prevada "eliminarea" lui Ion Iliescu din PSD si demisia deputatului Emilian Cutean de la Comisia parlamentara pentru revolutionari. Maries a mai spus ca revolutionarii nu vor lua cu asalt sediul PSD si ca nu au venit sa faca revolutie."Nu am venit sa facem revolutie la PSD, am facut-o in '89, ei ne-au furat-o", a spus Maries.


Parada lui Becali
In timp ce delegatia protestatarilor discuta cu Alexandru Sassu, secretar executiv al PSD pentru relatia cu societatea civila, in strada revolutionarii erau indecisi: sa plece sau sa continue protestul. Exact in acel moment, in fata sediului PSD si-a facut aparitia Gigi Becali, la bordul autoturismului Maybach. Becali i-a salutat pe protestatari din mers, fara sa coboare din masina. Unul dintre protestatari a sarit pe capota, obligandu-l pe patronul Stelei sa opreasca. "Am dat mana cu Gigi, am dat mana cu Gigi", au strigat entuziasmati protestatarii. In vreme ce Maybach-ul se facea nevazut, revolutionarii scandau veseli "Gigi, Gigi" si "Forza Steaua". In urma cu o luna, Becali s-a ciocnit de Mircea Geoana, pe Kiseleff. "Ai venit sa te inscrii in PSD?", l-a intampinat jovial si ganditor Mircea Geoana. "Nu! Ca sa absorb PSD in PNG!", i-a raspuns vesel Becali. Intrebat de presa de ce a oprit in fata sediului PSD, Becali a spus ca a oprit ca sa-i faca o propunere lui Geoana "sa aduca PSD in PNG".


Finalul, vineri
"Gata, s-a terminat. Cutean a promis ca va demisiona iar vineri vom vorbi cu Iliescu", a declarat presei Nicu Manciu, reprezentantul BNR Ilfov. El s-a declarat dezamagit de absenta lui Mircea Geoana, sustinand ca revolutionarii l-ar fi primit cu bratele deschise. "I-a fost frica sa vina pentru ca ar fi fost huiduit. Noi insa l-am fi aplaudat si asta i-ar fi crescut cota", a continuat Manciu. Spusele revolutionarului au fost insa infirmate de Cutean, care a incercat sa stea de vorba cu protestatarii. Initiativa sa a fost sortita esecului, oamenii fortand efectiv cordonul de jandarmi care-l proteja pe deputatul PSD de furia revolutionarilor. "Nu-mi dau demisia", a spus Cutean, in timp ce protestarii ii cereau de zor sa renunte la presedintia Comisiei de revolutionari. Deputatul PSD le-a spus, totodata, protestatarilor BNR ca unii dintre liderii lor au probleme cu certificatele de revolutionar si sunt nemultumiti ca nu au primit aviz. "Sunteti dezinformati, pentru ca liderii dumneavoastra au probleme cu dosarele si sunt suparati pentru ca nu si-au primit certificatele si va manipuleaza", le-a spus Cutean revolutionarilor. In tot acest timp, protestatarii strigau: "Esti securist!", "Demisia!", "La puscarie cu tine!", "Hotule!". Unul dintre revolutionari s-a repezit spre deputatul PSD, dar a fost oprit la timp de interventia ferma a jandarmilor. Imbulzeala in care au fost angrenati deputatul PSD si reprezentantii Jandarmeriei a depasit trotuarul din fata sediului PSD, ajungand chiar pana in mijlocul Soselei Kiseleff. In final, reprezentantii BNR au spus ca au semnat cu delegatia PSD condusa de Alexandru Sassu o minuta prin care s-a s-a convenit o noua intalnire, care va avea loc in cursul zilei de vineri.



Roxana ANDRONIC


» 11 comentarii


Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa cere tuturor detinatorilor de pagini de Internet, care preiau articole si stiri din editiile electronice ale ziarelor, sa respecte legea privind drepturile intelectuale.
In conformitate cu noile decizii ale Clubului Roman de Presa, site-ul ZIUA nu mai permite preluarea de stiri decat in urmatoarele conditii:
- preluarea fara cost a unor materiale de presa se poate realiza doar in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza. De asemenea, ZIUA permite preluarea, exclusiv, a pozelor semnate ZIUA Foto.
- preluarea a mai mult decat cele prevazute anterior se poate realiza doar in conditiile unui acord scris, financiar sau de alta natura, incheiat cu ZIUA.
- preluarea oricarui material, cu respectarea conditiilor anterioare, se face precizand sursa si avand link catre articolul aflat pe situl ZIUA.
In cazul nerespectarii acestor conditii, ZIUA isi rezerva dreptul de a actiona in judecata datorita violarii legislatiei in vigoare privind drepturile intelectuale.

Newsletter | Anunturi
Verein Christliche Europa für Kunst - Kultur - Social und Politik. e.V

http://europacrestina.zweipage.de/
Octavian Mihaescu
 
Mesaje: 375
Membru din: Vin Ian 07, 2005 6:34 pm

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009