Sectorul CIVES
 
 

nevoi de lamuriri in legatura cu tov. Iliescu si pamantul

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

nevoi de lamuriri in legatura cu tov. Iliescu si pamantul

Mesajde nimeni98 » Mie Apr 19, 2006 4:39 pm

am o banuiala si am nevoie de articole sa ma edific. cam asta e ceea ce banuiesc pana acum:

"Cand tovarasul iliescu a aflat ca in Romania se cumpara terenuri in draci a fost curios - "dece?". Cine stia atunci ca pretul imobilelor va creste de zeci de ori, real? Sesizand jaful a iesit si a interzis "retrocedarea pamantului", desigur asa cum l-a invatat Madre Rusiiaa. A reusit sa incetinesca pe "jefuitori" si cu ce pret? Este greu sa spunem acum daca ceea ce a facut a ajutat sau nu pe romanii. Si azi multi oamenii sunt privati de dreptul fundamental al proprietatii. Si jaful continua, poate mai subtire ca nu mai e ce. A gresit sau nu tov. Iliescu?"

ma intereseaza articole din perioada ca sa vad daca se justifica banuielile mele. poate imi scapa ceva sau sunt aspecte pe care nu le cunosc.

pentru paduri am gasit:
Ion Iliescu: Retrocedarea padurilor a fost o prostie istorica. [...] Padurea nu este numai un bun privat, ci este un bun public, o bogatie nationala. [...] Proprietarii de terenuri trebuie sa raspunda pentru defrisari, unde se taie un copac trebuie plantati trei, iar cine nu va respecta prevederile, vom merge cu sanctiuni pina la preluarea padurii de catre stat
Vasile Lupu: Ion Iliescu bate cimpii cu gogorite comuniste: padurile au fost pastrate sute de ani in proprietate privata pina cind statul comunist le-a preluat fara nici un fel de lege. [...] Potrivit Legii 18/1991 s-a restituit doar cite un hectar de padure pentru fiecare proprietar, ceea ce pina la urma a fost o povara, nu un beneficiu pentru posesori. De fapt, o parte din terenurile impadurite a fost defrisata inainte de punerea in posesie la instigarea padurarilor si a celor de la Regia Nationala a Padurilor tocmai pentru compromiterea ideii de proprietate privata.

dar mai intereseaza momentul cand a s-a bagat peste judecatori si dece acestia nu au respectat principiul "separatia puterilor in stat".
nimeni98
 
Mesaje: 2
Membru din: Vin Apr 14, 2006 11:35 pm

Re: nevoi de lamuriri in legatura cu tov. Iliescu si pamantu

Mesajde Marius » Joi Apr 27, 2006 2:25 am

nimeni98 scrie:"Cand tovarasul iliescu a aflat ca in Romania se cumpara terenuri in draci a fost curios - "dece?". Cine stia atunci ca pretul imobilelor va creste de zeci de ori, real? Sesizand jaful a iesit si a interzis "retrocedarea pamantului", desigur asa cum l-a invatat Madre Rusiiaa. A reusit sa incetinesca pe "jefuitori" si cu ce pret? Este greu sa spunem acum daca ceea ce a facut a ajutat sau nu pe romanii. Si azi multi oamenii sunt privati de dreptul fundamental al proprietatii. Si jaful continua, poate mai subtire ca nu mai e ce. A gresit sau nu tov. Iliescu?"


Aceste tipuri de probleme ar fi mai nimerit să fie discutate la subforumul despre anul 1990, nu la cel despre revoluţie.
Personal nu agreez concentrarea criticilor la adresa lui Iliescu exclusiv pe problema proprietăţii, căci pe de o parte Iliescu a promulgat Legea 10/2001 de restituire a proprietăţilor, deci criticile nu sînt chiar aşa de întremeiate, pe de altă parte are Iliescu păcate mai mari decît problema asta a proprietăţii, şi care se doresc uitate.
Partidele istorice s-au interesat doar de restituirea proprietăţilor, măgăriile făcute în 1989 nu i-au preocupat decît demagogic.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara


Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009