Sectorul CIVES
 
 

Apel -pentru Doru Maries

Forum: Dedicat relatarilor , discutiilor si actiunilor legate de revolutia sufocata in 1990 de catre Contrarevolutie (12 ianuarie, 24-30 ianuarie, 12-19 februarie, 11 martie, 22 aprilie-13 iunie, 15 noiembrie, 16-22 decembrie etc. )

Apel -pentru Doru Maries

Mesajde Ioan Rosca » Joi Feb 16, 2012 9:53 pm

Apel adresat d-rei Roberta Anastase - preşedintă a Camerei Deputaţilor, d-lui Vasile Blaga - preşedintele Senatului, precum şi demnitarilor regimului Băsescu, semnatari ai apelului meu pentru condamnarea comunismului:
Monica Macovei, Vladimir Tismăneanu, Sever Voinescu,
Horia-Roman Patapievici, Cristian Preda şi Ioan Stanomir.


Stimată Doamnă, Stimaţi Domni,

În situaţia în care condamnarea oficială a comunismului de către preşedintele Băsescu nu a fost o farsă cinică şi abjectă, vă cer imperativ să acţionaţi de urgenţă şi cu hotărâre pentru salvarea vieţii lui Teodor Mărieş care se află în a 88-a zi de grevă a foamei pentru adoptarea Legii lustraţiei, a Legii imprescriptibilităţii crimelor împotriva umanităţii şi a Legii recunoştinţei faţă de eroii revoluţiei anticomuniste.
Este un miracol că Teodor Mărieş mai trăieşte. Oricând poate muri. Vă rog să fiţi conştienţi că timpul rămas disponibil este sever limitat. Greva foamei este un protest extrem la care au recurs diverşi luptători pentru cauze civice, umanitare sau politice şi a cărui consecinţă a fost nu de puţine ori fatală. Să nu uităm că au existat grevişti au foamei care au decedat după numai 54 de zile de protest, în timp ce recordul absolut este de 116 zile.
Unii dintre dumneavoastră sunteţi direct răspunzători pentru adoptarea legilor pentru care liderii Asociaţiei 21 Decembrie 1989 protestează, alţii sunteţi răspunzători doar din punct de vedere moral. Această răspundere va apăsa greu asupra umerilor dumneavoastră în cazul decesului lui Teodor Mărieş sau al colegilor lui solidari cu el, aflaţi şi ei în greva foamei: Vlad Ciobanu (vicepreşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, 67 de zile de greva foamei), Firimiţă Marian (54 de zile de greva foamei) şi Savin Eugeniu (51 zile de greva foamei).
Recentul comunicat al consiliului director al Asociaţiei 21 Decembrie 1989 este extrem de alarmant: « Noi, membrii Asociaţiei 21 Decembrie 1989, îi declarăm direct răspunzători pe membrii Parlamentului României pentru agravarea stării de sănătate sau decesul vreunuia dintre cei mai sus menţionaţi. Pe această cale, faţă de indiferenţa condamnabilă a autorităţilor statului român anunţăm că Asociaţia 21 Decembrie 1989 ia în calcul să recurgă la măsuri de protest mergând până la sacrificiul suprem (”ne dăm foc pe grupuri, în faţa Palatului Cotroceni, Palatului Parlamentului şi Guvernului României”, au declarat unii dintre protestatari).
În concluzie trebuie adoptate în regim de urgenţă de către Camera Deputaţilor următoarele legi: Legea Lustraţiei – iniţiator PNL, cu amendamentele propuse de Societatea Timişoara şi Asociaţia 21 Decembrie 1989; Legea imprescriptibilităţii – iniţiator Sever Voinescu, deputat PDL cu sprijinul fostului ministru al justiţiei, europarlamentarul Monica Macovei; Legea Recunoştinţei – iniţiator, Viorel Balcan, deputat PDL cu amendamentele aduse de SSPR şi Asociaţia 21 Decembrie 1989. »
Ieri, d-l parlamentar Eugen Nicolăescu, iniţiator al Legii lustraţiei din partea PNL, m-a asigurat că parlamentarii USL vor vota din nou această lege dacă d-ra Roberta Anastase va binevoi să o supună la vot (aşa cum ştiţi, Legea lustraţiei a fost votată acum aproape doi ani cu o largă majoritate, dar a fost declarată neconstituţională de către CCR. Legea a fost modificată astfel încât să fie constituţională, dar de peste un an d-ra Roberta Anastase, membră de onoare (!!!) a Asociaţiei 21 Decembrie 1989, amână inexplicabil să o supună votului.

Cu disperare,
Sorin Ilieşiu – autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru- ... -2567.html http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-con ... -3326.html
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Re: Apel -pentru Doru Maries

Mesajde Ioan Rosca » Joi Feb 16, 2012 9:54 pm

Este desigur foarte grav daca Maries se stinge , in aceasta noua greva a foamei. Evident ca puterea securicomunista, care a blocat justitia, va raspunde in primul rind. Dar vor raspunde si cei care il incurajeaza pe Doru pe drum sinucigas, in loc sa-l trezeasca din incrincenarea sa dezorientata. Sa mori in eroare e mai mult decit tragic, e penibil.
Poate reuseste cineva (eventual domnul Iliesiu, intr-un moment de luciditate si omenie) sa-l faca pe Maries sa inteleaga ca:
1 Nu are rost lustrarea din 1990, ci una actualizata, care sa atinga pe toti cei care au protejat vinovatii, evitat lustrarea pina acum si impiedicat procesul comunismului. Adica… tocmai clasa politica careia i s-ar cere sa se auto-lustreze.
2 Legea "imprescriptibilitatii crimelor impotriva umanitatii" e o aiureala civica nociva, marca Macovei. Daca admitem (gresit) ca, pina acum, crimele comunistilor si fesenistilor nu ar fi fost imprescriptibile (sau neprescrise, din cauza suspendarilor si intreruperilor de rigoare) atunci nu mai pot fi pedepsite, pentru ca legea noua… s-ar aplica retroactiv. E o capcana.
3 Legea "recunostintei" este nelegitima si inoportuna, din multe puncte de vedere. Stiu ca Maries vrea sa dovedeasca devotament revolutionarilor mercenarizati, care ii reproseaza ca din cauza luptei lui pentru adevar au pierdut privilegiile, dar restul romanilor sint scirbiti si revoltati, pe drept cuvint, de asemnea pretentii.
4. Nu poti forta votarea unor legi, prin greva foamei.
Nu este suficent ca sa-l opreasca cineva?
Ioan Rosca, 16 februarie
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm


Înapoi la Revolutia si Contrarevolutia din 1990

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009