Sectorul CIVES
 
 

Problema contractului electoral

Problema contractului electoral

Mesajde Ioan Rosca » Dum Feb 26, 2012 6:12 pm

Dumitru Zburlea
AMENDAMENT PRIVIND DESFĂȘURAREA CAMPANIEI ELECTORALE
Aș dori să fac o propunere cu privire la modificarea condițiilor de desfășurare a campaniilor electorale, în sensul că în ultimele două săptămâni de dinaintea alegerilor, reprezentanții fiecărui partid politic implicat în campanie, să se întâlnească pe rând, într-un spațiu public, într-o emisiune televizată difuzată la oră de maximă audiență, cu TOȚI reprezentanții asociațiilor și organizațiilor civice, în scopul semnării unor angajamente scrise, ferme, în care să fie definite responsabilitățile ce revin fiecărei părți în parte și sancțiunile ce se impun în cazul nerespectării acestora. Ca precondiție, reprezentanții asociațiilor și organizațiilor civice, să se întâlnească înaintea acestor două săptămâni între ei, pentru stabilirea unor puncte de acțiune comune care vor fi parte integrantă a angajamentelor pe care vor urma să le semneze reprezentanții partidelor politice. Astfel, n-am mai fi nevoiți să visăm la nu-știu-ce partid salvator, care precum Superman va aduce liniștea, fericirea și siguranța cetățenilor. Vă rog să vă exprimați punctele de vedere referitoare la această propunere.

Ioan Rosca Nu are relevanta cine a mi cerut ca sa apara o forma de raspundere electorala. Asa, va puteti uita si la analiza mea de acum citiva ani :
Analiza problemei statutului partidelor
http://www.piatauniversitatii.com/news/ ... l-1-2009-6
Eu cred ca aceia care li se pare ceva utopic nu stiu drept civil. Nu exista nici azi nici o piedica pentru ca o personalitatea juridica (cum ar fi un partid inregistrat , dar si o persoana fizica) sa fac un contract civil cu un candidat, care conditioneaza punerea pe o lista si prevede sanctiuni. Nu sint nici macar necesare reglementari in acest sens. E suficent ca fortele care practica asta sa atraga atentia publicului ca numai ei o fac so ceilalti nu. Efectul electoral ar fi benefic.

Dumitru Zburlea Încercați aici, domnule Roman: http://mitealogia.blogspot.com/
Căutați blogul: ”Să ne pedepsim conducătorii”
Ioan Rosca
 
Mesaje: 589
Membru din: Vin Ian 07, 2005 8:30 pm

Înapoi la 3C Partide care nu au fost la putere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

<<< Piata Universitatii 2009