Sectorul CIVES
 
 

Sergiu Nicolaescu.INCEPUTUL ADEVARULUI-comentata de I. Rosca

Forum:
Dedicat relatarilor, discutiilor si actiunilor legate de revolutia din decembrie 1989, confiscarea ei ulterioara si ascunderea urmelor si adevarului.

Moderator: Marius

Re: derutat

Mesajde Marius » Mie Ian 09, 2008 8:26 pm

dariusv scrie:In mesajul "3. De la revolutie la contrarevolutie", aliniatul 5 apare textul "La orele 14.15, s-a ordonat „alarmă de luptă parţială" către U.M.0115 (Giroc), iar la orele 18.45, se transmite ordinul de luptă „Radu cel Frumos" pentru tot judeţul Timiş", iar in mesajul "20.Detalii care nu aduc nimic nou, îmbogăţind ambiguitatea", tot aliniatul 5 cred apare textul: "La ora 14,25 s-a transmis indicativul "RADU CEL FRUMOS" (alarma de luptă parţială) pentru marile unităţi şi unităţile militate din judeţul Timiş. "
Nu inteleg ce e indicativul "Radu cel Frumos", alarma de lupta partiala sau ordin de lupta? Si orele nu coincid deloc. Pana la urma la ce ora s-a dat acest indicativ la 14:15 sau la 18:45?


"Radu cel Frumos" era alarmă de luptă reală şi trecere la mobilizare parţială. La primirea acestui indicativ trebuiau deschise nişte plicuri existente la fiecare unitate militară în care se indicau misiunile de executat conform planului de mobilizare parţială (care avea caracter secret).

Acest indicativ trebuia transmis în caz de atac prin surprindere împotriva României, cînd tehnica de luptă nu trebuia să rămînă în unităţile militare (a căror amplasare era în general cunoscută şi unde ar fi putut fi distrusă de atacul prin surprindere al vrăjmaşului). Subunităţile militare trebuiau să se regrupeze în locurile stabilite de planul de mobilizare.

Aceasta este explicaţia pe care am primit-o de la un ofiţer în rezervă.

În decembrie 1989 nu s-a respectat planul de mobilizare conform indicativului "Radu cel Frumos", ci s-au înarmat unităţile şi apoi s-au trimis împotriva populaţiei. De precizat că printre locurile de regrupare a unităţilor militare prevăzute de planul "Radu cel Frumos" nu figurează centrul Timişoarei.

Cu scopul dovedirii acestui fapt, la procesul Chiţac-Stănculescu am cerut depunerea la dosarul cauzei a planului de mobilizare parţială care trebuia aplicat în cazul indicativului "Radu cel Frumos". Acest plan nu mai e de actualitate, căci odată cu intrarea în NATO s-au schimbat radical toate planurile armatei, inclusiv prin desfiinţarea multor unităţi militare din Timişoara şi de la graniţa cu Ungaria (aliatul nostru). Instanţa mi-a respins cererea.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Sergiu Nicolaescu.INCEPUTUL ADEVARULUI-comentata de I. Rosca

Mesajde mirceab » Sâm Aug 10, 2013 10:03 am

"Radu cel Frumos" Era fix ALARMA de LUPTA ! Nu partial ci TOTAL. Restul sunt minciuni! Stiti ce a facut Contraamiral Ilie Stefan , comandant um 02145 (Scafandrii de lupta) cand a primit indicativul "Radu Cel Frumos" ? A Urcat in submarinul 609 si a iesit in larg ptr 3 zile . Ce leg avea Timisoara cu alarma partiala ?
mirceab
 
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Aug 10, 2013 9:58 am

Re: Sergiu Nicolaescu.INCEPUTUL ADEVARULUI-comentata de I. Rosca

Mesajde Marius » Dum Mar 23, 2014 4:08 pm

mirceab scrie:"Radu cel Frumos" Era fix ALARMA de LUPTA ! Nu partial ci TOTAL. Restul sunt minciuni!


Alt dobitoc care vrea să mă corecteze deşi nu e nimic de corectat.
Am scris: "Radu cel Frumos era alarmă de luptă reală şi trecere la mobilizare parţială".
Deci mobilizarea era parţială, nu alarma de luptă.
Nu au fost chemaţi rezerviştii la concentrare, mobilizarea a fost exact cum am scris: parţială.
Marius
 
Mesaje: 949
Membru din: Dum Ian 09, 2005 5:52 am
Localitate: Timisoara

Re: Sergiu Nicolaescu.INCEPUTUL ADEVARULUI-comentata de I. Rosca

Mesajde Nica Leon » Lun Noi 17, 2014 6:10 pm

Acest criminal a tras efectiv în români, ba chiar şi-a pus şi cascadorii să facă acelaşi fapte abominabile, rămase încă necercetate de parhetarii originali ai sistemul de insjustiţie din România, mult prea des mînghîiat şi alintat pînă şi de fudulii bine "interesaţi" material, cu bani negri penru nişte gulere albe, ce mîzgălesc Rapoartele M.C.V ., parchetari care, după atîta cercetat fantasme, au sfîrşit, brusc, prin a primi certificate şi drepturi de revoluţionari concomitent cu pecetea de N.U.P.
Trăiască prostimea fudulă, care i-a tot votat, în ultimii 25 de ani, numai pe criminali, pentru a îi pedepsi astfel, de atîtea ori, tot şi numai pe cei ce au avut nesăbuinţa de a fi ieşit în stradă în însîngeratul şi ruşinosul Decembrie 1989, pentru a le spăla ruşinea şi laşitatea.
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Anterior

Înapoi la Revolutia din decembrie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009