Sectorul CIVES
 
 

Anularea O.M.T.C.T nr.1702/2005 şi răspunsul la întâmpinare

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Anularea O.M.T.C.T nr.1702/2005 şi răspunsul la întâmpinare

Mesajde administrator » Vin Mai 19, 2006 9:24 am

Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului

Bdul Dinicu Golescu nr. 38, Sector 1, Bucuresti

Către,

Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului

Domnule ministru,

Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3C, ap. 23, sector 2, avînd în vedere prevederile constituţionale şi legale şi, văzînd conţinutul O.M.T.C.T nr.1702/2005 publicat în M.Of. nr. 942/21 10 2005, vă rog să binevoiţi să anulaţi respectivul act, care este o ruşine pentru un stat de drept, acesta încălcînd mai multe drepturi fundamentale, garantate poporului român, ca popor suveran, printre care şi cel la liberă circulaţie, prevăzut de art. 25 din Constituţia României.

Vă informez că în cazul în care veţi refuza să anulaţi O.M.T.C.T nr.1702/2005 publicat în M.Of. nr. 942/21 10 2005 vă voi chema în judecată şi voi formula o plîngere penală împotriva dvs.

Cu stima cuvenită,

Nica Leon 13.01.2006



La Doasr nr. 1384/2/2006
Către,

Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal

La întîmpinarea depusă de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului din 15 03 2006, răspund astfel:

La excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a M.T.C.T. arăt că din răspunsul nr.218451/19 10 2005 pe care l-am primit de la Ministerul de Finanţe rezultă fără putinţă de tăgadă că M.T.C.T. are calitate procesuală activă cît şi pasivă întrucît se afirmă: "în cazul prezentat utilizatorul este Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului . Acest minister este şi iniţiatorul acestei taxe"
M.T.C.T. are calitate procesuală şi pentru că de mai mulţi ani eu fac demersuri pe lîngă reprezentanţii acestuia, pentru a înţelege că au obligaţia să respecte supremaţia Constituţiei României pe care însă o încălcă, prin impunerea abuzivă a unor taxe, iar mai nou, pentru că se cred şmecheri, de "tarife", practică neconstituţională pentru că:
Reprezentantul M.T.C.T. este şi membru al guvernului, iar la investitură a depus un jurămînt solemn, aflat la art. 82 din Constituţie, jurămînt pe care l-a încălcat de mai multe ori pentru că:
la art. 1 alin 3 se susţine că: România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
la alin.5 scrie: În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.
la art. 16 alin. 2 scrie: Nimeni nu este mai presus de lege.
la art. 25 scrie: Dreptul la liberă circulaţie, în ţară şi în străinătate, este garantat. Legea stabileşte condiţiile exercitării acestui drept.
la art.135 alin.2, lit. f unde scrie: crearea condiţiilor necesare pentru creşterea calităţii vieţii;
la art. 139 alin. 1 scrie: Impozitele, taxele şi orice alte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege.
În pofida acestor prevederi constituţionale, supreme şi obligatorii, reprezentanţii M.T.C.T au impus, în cîrdăşie cu cei de la Ministerul Finanţelor, un aşa zis Ordin cu nr. 593/1998, act inexistent, nepublicat, dar (pentru a da o aparenţă legală jafului) l-au scris pe bonul pe care l-am primit după ce am fost obligat să plătesc ilegala taxă pentru trecerea peste podurile dunărene. Ministerul Finanţelor spune, în răspunsul pe care mi l-a transmis ca urmare a scrisoarii mele din data de 04 10 2005, că banii din taxele respective merg la M.T.C.T. ca urmare a cererii acestuia, drept pentru care titularul dreptului, cel care a cerut şi primeşte foloasele necuvenite este Ministerul Transporturilor, el avînd deci calitate procesuală activă.

M.T,C.T. deşi invocă lipsa calităţii procesuale acum, cînd se vede strîns cu uşa, fiind chemat să dea socoteală pentru că a încasat fără drept taxe ilegale pentru servicii inexistente, recurge la excepţii pentru a evita judecata, dar în fond el îşi continuă practica abuzivă, fapt dovedit şi prin Ordinul nr. 1170/12 10 2005 publicat în M.Of. nr. 942/2005, act ilegal şi abuziv, în urma căruia şi astăzi percepe o taxă ilegală, la trecerea peste poduri, încălcînd astfel atît dreptul la liberă circulaţie cît şi dreptul cetăţenilor de a folosi liber proprietatea publică a statului român – respectiv reţeaua de şasele şi drumuri naţionale, realizată prin munca şi strădania întregului popor, din bani publici, plătiţi la buget de contribuabilii români.

Pentru aceste considerente vă rog să respingeţi excepţia lipsei calităţii procesuale deoarece există identitate între pîrît - titular al dreptului de a percepe taxa ilegală în raportul juridic dedus ludecăţii, cît şi între pîrît şi cel obligat în acest raport juridic.


În ceea ce priveşte excepţia lipsei procedurii prealabile ar trebui să acuz reprezentanţii M.T.C.T. de port ilegal de cap, pentru că sînt cel puţin la fel de imorali, de imaturi şi de neorganizaţi ca şi înaintaşii lor comunişti, pe vremea cărora circula vorba: "nu ştie stînga ce face dreapta", perfect valabilă şi astăzi şi pentru că, după cum puteţi observa, eu am respectat legea şi am îndeplinit condiţia procedurii prealabile, dovada constituind-o atît scrisoarea mea din data de 13 01 2006, în care am cerut revocarea OMTCT nr. 1702/2005, cît şi răspunsurile neserioase, pe care mi le-au transmis, cu întîrziere, M.T.C.T., pe care le anexez în copie.

Prin invocarea acestei excepţii, reprezentanţii guvernului îmi întăresc convingerea şi demonstrează astfel că încearcă să-şi ascundă practicile, obiceiurile şi mentalitatea abuzivă, dictatorială, în spatele unei asemenea prevederi – a plîngerii prealabile, încercînd să evite cenzura normală şi chiar obligatorie într-un stat de drept, exercitată de puterea judecătorească într-o asemenea acţiune, pîrîtul dorind să menţină în practică fraudarea buzunarelor cetăţenilor, jefuiţi atunci cînd doresc să circule cu maşina peste podurile dunărene.

Doar în timpul dictaturii comuniste "reprezentanţii guvernelor" jefuiau cetăţenii după bunul lor plac, prăduiau şi impuneau fără să le pese, iar astăzi, într-un stat de drept, cu "aspiraţii" europene, asemenea practici, care speram să fie deja apuse, sînt nu numai condamnabile dar, după cum se ştie, sînt şi deosebit de păguboase, demonstrînd, prin menţinerea lor în practică, că în această ţară este posibil orice, legea fiind încă doar o barieră.

În cazul de faţă este fără putinţă de tăgadă că proprietarul de drept al reţelei naţionale de drumuri, proprietate inalienabilă a statului român, este poporul român, care a fost umilit, jefuit şi obligat să trăiască în sărăcie şi minciună în perioada dictaturii comuniste, pentru a o realiza, iar acum, în democraţie şi libertate, nişte nătărăi care se cred stăpînii avuţiei naţionale şi deţinători ai puterii absolute în stat, atunci cînd dorim să ne folosim liber şi neîngrădit proprietatea, ne obligă să plătim taxe aberante, instituite prin impunerea O.M.T.C.T nr. 1702/2005, emis chiar de pîrît, în urma refuzului Ministerului Finanţelor de a mai aproba un ordin similar, pentru perpetuarea unor taxe aberante, neconstituţionale.

Prin emiterea O.M.T.C.T nr. 1702/2005 pîrîtul M.T.C.T. dovedeşte că are calitate procesuală, dar şi năravul de a jefui prin orice mijloace cetăţenii români, cărora le încalcă drepturile fundamentale, garantate prin Constituţie şi prin acte internaţionale, ratificate şi de România.

Şi pentru aceste considerente rog instanţa să respingă excepţia invocată.

Nica Leon 20 03 2006
administrator
Site Admin
 
Mesaje: 482
Membru din: Dum Oct 31, 2004 4:14 pm

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009