Sectorul CIVES
 
 

Impozite strimbe

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

Impozite strimbe

Mesajde Nica Leon » Joi Iun 15, 2006 3:59 pm

Către,
Guvernul României,




Domnule Prim-ministru,




Subsemnatul Nica Leon, domiciliat în Bucureşti, str. Tîmpa nr. 5, bl. 3 C, ap. 23, sector 2, cod 021791, vă adresez această scrisoare în calitate de binefăcător al României şi locuitorilor săi, atît de năpăstuiţi, umiliţi şi de jefuiţi, chiar şi cu plenara dvs. participare.
În calitatea pe care o aveţi, ca liberal, ar fi trebuit să ştiţi şi să acţionaţi în aşa fel încît să asiguraţi deplina libertate poporului şi agenţilor economici, să sporiţi gradul de bunăstare, pentru a ajuta astfel economia ţării, care va creşte, cu siguranţă, pe măsură ce cantitatea de bani disponibili la fiecare individ va fi mai mare, crescînd astfel şi consumul, deci şi economia, în ansamblul ei.
Este cel puţin straniu pentru mine şi îmi vine greu să înţeleg logica economică a actualului guvern, care seamănă izbitor de mult cu maniera şi obiceiurile guvernării dictaturii comuniste.
Dar, pentru a putea înţelege cele ce urmează, fiind convins că nu aţi reuşit încă să desluşiţi "tainele" Constituţiei României, Legea fundamentală pe care aţi jurat la investitură, vă voi aminti de prevederile sale, de la art. 1 alin. 3, art. 44 alin. 1 şi 2, art. 135 alin. 1 şi 2 lit. a, b, f şi g, art. 136 alin.5 şi art. 154 alin 1.
Conform principiilor unui stat de drept, democratic şi a normelor consacrate de Constituţia României, dvs. şi guvernul pe care îl conduceţi, dacă nu are încă mentalităţi, obiceiuri şi practici comuniste, ar fi trebuit să anuleze toate impozitele pe proprietate, deoarece, aceasta aparţine în exclusivitate deţinătorului său legal şi nu statului, stat care, prin pretenţia şi practica de a pune impozite pe proprietatea exclusivă a unor locuitori români, perpetuează injusta şi degradanta politică a dictaturii comuniste, care în baza Decretului nr. 25/1981 privind impozitele şi taxele locale, a Decretului nr. 425/1981 privind stabilirea şi încasarea impozitelor şi taxelor locale şi a Normelor metodologice nr. 2606/1982 referitoare la tehnica de calcul a impozitelor şi a taxelor locale, impusese, calcula şi percepea impozite şi taxe ce se aplicau pe proprietatea românilor, a căror proprietate era considerată atunci ca aparţinînd întregului popor, fiind denumită proprietate socialistă.
Din fericire noi, românii, am avut un Decembrie 1989, care, prin sacrificiul, dăruirea şi jertfa noastră, a tinerilor anticomunişti, pe lîngă libertate şi democraţie, am dorit să spălăm şi ruşinea care se abătuse şi acoperea acest popor, dorind atunci să vă dăruim şi dreptate, demnitate, dar şi prosperitate.
Din păcate nu a fost să fie, gloata, spectatorii şi telespectatorii fiind mult mai mulţi ca noi, au votat strîmb şi au impus conservarea comunismului şi a comuniştilor, păstraţi astfel în fruntea ţării.
Acum dvs., Partidul Naţional Liberal şi ceilalţi de la guvernare, cu pretenţii, veleităţi şi aere de democraţi, ar fi trebuit, dacă eraţi patrioţi, competenţi şi democraţi, să renunţaţi să mai furaţi permanent sume importante din buzunarul cotropit al contribuabililor români, prin menţinerea şi, mai nou, sporirea cuantumului sumelor calculate ca impozite şi taxe locale pe proprietatea imobiliară şi mobiliară a acestora.
În loc ca acum să vă treziţi şi să respectaţi proprietatea privată a românilor, ocrotită, garantată şi inviolabilă, conform art. 44 alin. 1 şi 2 şi 136 alin.5 din Constituţia României, dvs. doriţi şi depuneţi mari eforturi pentru a perpetua o politică de tristă amintire, atît de iubită de reprezentanţii ciumei roşii, modificările anunţate ale Codului Fiscal demonstrînd că România nu este încă un stat de drept, democratic, ci unul socialist, condus încă de comuniştii care se cred stăpînii absoluţi ai averii poporului, avere care, după mentalitatea dvs., ar aparţine încă statului, care, "mărinimos" cu îl cunoaştem, ne dă încă voie să o folosim, dar pentru atîta "bunătate" trebuie să îi plătim diferite sume de bani, numite impozite şi taxe locale, calculate pentru case, terenuri, autovehicule etc.
În modificările anunţate la Codul Fiscal mai mulţi nătărăi, roşii pînă în măduva oaselor, amarnici nevoie mare au decis ei să sporească impozitele nedrepte şi, după cum am arătat şi neconstituţionale, fixate pe toate casele, imense pentru buzunarul celor care au „fericirea” să depăşească suprafaţa construită de 150 de m.p.
Pentru că mai sus am încercat să vă arăt cît de nedreaptă, imorală şi neconstituţională este impozitarea proprietăţii, voi încerca să vă demonstrez în continuare cît de stupidă este gîndirea pretinşilor economişti care se bucură de sărăcia semenilor, fericiţi că îi jefuiesc, încercînd chiar să îi lipsească pînă şi de dreptul firesc de a avea un cămin, cît mai confortabil, unde să poată liniştit să îşi pună noaptea capul, drept firesc pînă şi în lumea animalelor, dar atît de disputat în lumea românească de astăzi.
De curînd la A.V.A.S. a avut loc o licitaţie, fiind scoasă la vînzare casa unui sărman ţăran, dintr-un sat de munte, care pentru că a crezut în promisiunile electorale şi în economia de piaţă şi, pentru că a făcut capitala greşeală şi a votat cu comuniştii, ne mai putînd, din cauza bolii căpătate între timp, de griji, disperare şi nevoie, nu a mai putut returna la bancă suma împrumutată, pentru a pune pe picioare o mică afacere.
Casa omului avea nu 150 m.p. ci 230 m.p., fiind o construcţie cu un parter din piatră de rîu, pietre grămădite şi fixate, unele peste altele, cu lut d-aici din ţara cimentului, peste care a pus lemn, formînd astfel o "luxoasă" casă, alcătuită dintr-un beci răcoros, unde să-şi ţină alimentele, peste care are două camere mici, o sală şi acoperişul care le apără de arşiţă şi de intemperii. Această "bogăţie" evaluată la 800 de dolari, adjudecată la mai puţin de 500, casă care are 230 m.p. şi care conform "specialiştilor", din cei 15.000, urmaşi probabil ai lui Fane babanu, de la academia comuniştilor, ar trebui impozitată, de la întîi ianuarie 2007, cu peste 1.000 de euro pe an.
Prin astfel de obiceiuri şi practici hrăpăreţe veţi determina, domnule prim-ministru, să fie duşi la sapă de lemn pe cei mai mulţi dintre locuitorii oneşti, locuitori ce populează încă aceste meleaguri, dar care, dacă veţi continua să impuneţi şi să pretindeţi să le fie smulşi bani pe impozitele fabricate şi calculete de minţile diabolice, cu care Dumnezeu a garnisit mansardele înfierbîntate ale unor cretini, veţi rămîne singur, desemnat şi obligat să stingeţi p-acii lumina, care acum, în guvernarea dvs. a devenit un lux, fiindu-i fixate şi calculate, pe lîngă uriaşul şi aberantul său preţ şi accize.
Avînd în vedere că m-am bucurat de preţuirea şi prietenia omului care a contribuit enorm la creşterea dvs., om cu mult bun simţ, care ştia ce este ruşinea, vă întreb, în încheiere, dacă cel care v-a purtat de grije a reuşit cumva să vă explice şi, poate să sădească în minte aceste noţiuni, care dacă mai sînt prezente şi încă vii, ar trebui măcar să vă dea de gîndit şi să vă împingă acum, la spartul tîrgului, spre mintea românului cea de pe urmă, pentru a purcede la abrogarea tuturor taxelor şi a impozitelor nedrepte, anacronice, imorale şi neconstituţionale pe care le abateţi peste capul sărmanilor români.

Nica Leon 29.05.2006
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009