Sectorul CIVES
 
 

In atentia reprezentantilor C.E.

Stand: dedicat contributiilor lui Nica Leon, care nu sint plasate in alte forumuri

Moderator: Nica Leon

In atentia reprezentantilor C.E.

Mesajde Nica Leon » Vin Iul 21, 2006 7:05 pm

Domnule Johnatan Schelee,


Avînd în vedere:
- afirmaţiile reprezentanţilor Uniunii Europene care susţin că România nu este încâ un stat de drept şi,
- unele prevederi din proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2005, dovedesc că realizatorii săi sînt încă adînc înrădăcinaţi în mentalităţile, obiceiurile şi practicile sistemului totalitar de tristă amintire, confirmînd astfel justeţea criticilor formulate de euro-parlamentari.
Cu toate că membrii actualului guvern au jurat, la investitură, să apere şi să respecte Legea fundamentală şi, cu toate angajamentele asumate pentru integrare, aceştia consideră şi tratează proprietatea la fel ca odinioară, considerînd-o încă „bun al întregului popor, aflată de fapt la dispoziţia şi bunul plac al celor aflaţi la putere”, deoarece, în proiect sînt prevederi cu titlu: Impozitarea proprietăţii, fiind încălcate astfel prevederile art. 1 alin. 3 şi 5, art. 16, art. 44, art. 53, art. 54, art. 56, art. 57 şi art 154 alin. 1 din Constituţia pîngărită a României.
Deşi la art. 44 alin 1 şi 2 sînt consacrate principiul garantării şi ocrotirii proprietăţii private, actualii guvernanţi, urmînd exemplul păgubos al înaintaşilor, îşi propun şi ne cer să acceptăm perpetuarea unui sistem injust şi neconstituţional, de impozitare a proprietăţilor private ale cetăţenilor români, considerîndu-se că guvernul are drept deplin asupra averii contribuabililor României, care, nu-i aşa, pentru că au plecat urechea la promisiunile lor electorale, ar trebui şi acum, în anul de graţie 2005, să accepte că au fost înşelaţi, că iarăşi au venit la putere nişte nepricepuţi, care nu îşi cunosc rolul şi, pentru că nu ştiu ce ar trebui să facă pentru ca economia României să devină prosperă, împart iarăşi sărăcia.
Conform acestor prevederi se încearcă să se acrediteze şi să se perpetueze ideea că statul este cel mai prost proprietar, dar şi cel mai mare tîlhar, în loc să se arate clar că cei puşi să conducă şi să administreze treburile ţării sînt nişte ageami, care nu sînt în stare nici măcar să treducă în fapte prevederile art. 47 din Legea fundamentală.
Acesta este motivul pentru care actualul guvern, prin acest proiect de lege doreşte din nou să-i facă pe cetăţeni să strîngă din dinţi, să-şi deschidă larg baierele pungii pentru ca mîna lungă a guvernului liberalo-fesenisto-democrato-conservatorist-maghiar să se poată umple din puţinii bani ai românilor, pentru a satisface şi acoperi nevoile bugetului şi risipa programată a fi desăvîrşită pe spatele celor cărora le-aţi promis că vor trăi bine !?
Aşa se face că este prevăzută „Impozitarea proprietăţii” deşi ea este garantată, ocrotită şi inviolabilă, dar şi impozitarea repetată a veniturilor licite ale cetăţenilor, care după o iniţială impozitare, cînd au devenit nete, transformate în cote de proprietate, la diferite societăţi comerciale româneşti, sub formă de acţiuni, sînt iarăşi impozitate de hrăpăreţul şi abuzivul nostru guvern, care doreşte să fim de acord şi să aprobăm şi impozitarea în cascadă, uitînd de principiul cotei unice, pentru dividendele la care cetăţenii ar trebui să aibă dreptul fără nici o altă impozitare, întrucît acestea reprezintă o parte din profitul net al proprietăţii lor, care, mai întîi a fost impozitat de acelaşi stat, acesta fiind şi motivul pentru care profitul poartă numele de profit net.
O altă anomalie o constituie şi impozitarea abuzivă, de mai multe ori, a mijloacelor de producţie care participă la realizarea profitului brut al unor societăţi comerciale. Mă refer la impozitarea existentă asupra mijloacelor de transport, proprietarii lor fiind obligaţi să plătească pentru acestea şi taxe auto dar şi impozit asupra profitului realizat, pentru a nu mai aminti şi despre cele trei taxe de drum impuse a fi plătite de aceiaşi proprietari dacă vor să folosească drumurile publice construite tot din banii lor.
La fel de tristă este şi impozitarea terenurilor şi a construcţiilor proprietate privată, la care statul, atunci cînd le-a recunoscut dreptul de proprietare şi le-a eliberat actele de proprietate doveditoare le-a perceput un alt noian de taxe şi impozite.
Pentru a ne dovedi incapacitatea şi lipsa de seriozitate a membrilor guvernului, mînaţi de disperarea şi frenezia cu care cheltuiesc şi risipipesc averea ţării, au introdus accize şi pentru energia electrică, kW fiind pedepsit astfel că a fost un „nefast simbol” al ideologiei comuniste, care se baza pe electricitate.
Tot pentru a ne distruge economia şi pentru a fi cît mai necompetitivi posibil se mnţine şi se perpetuează păgubosul sistem de calculare şi impunere a TVA-ului în vămile ţării, taxă pe valoarea adăugată impusă pe o factură externă care nu are adăugată nici o valoare adăugată, factură la a cărei sumă se adaugă mai înainte de calcului TVA şi valoarea transportului, a comisioanelor vamale şi a altor taxe, ajungînd astfel să se calculeze şi să se plătească TVA şi la taxele şi comisioanele stabilite tot de acelaş stat tîlhar, care îşi fură cetăţenii, îşi ruinează economia şi îşi sacrifică căciula!
În încheiere, vă reamintesc de obligaţiile dumneavoastră constituţionale care vă impun să nu mai finanţaţi dezvoltarea economiei SUA cu peste 4 ,5 miliarde de dolari, să stopaţi imensa risipă a banilor publici procticată de prea mulţi ani de reprezentanţii necalificaţi din Banca Naţională a României şi, pentru că mi-aţi dovedit că nu vă pricepeţi dar nici nu aveţi onoarea să recunoaşteţi neputinţa şi să vă prezentaţi demisia, lăsînd ca alţii mai pricepuţi, gospodari şi mai cinstiţi să administreze bine, eficient şi responsabil treburile ţării, care să cheltuiască cu parcimonie banul public, vă voi spune că un stat de drept, cu aspiraţii europene nu poate fi acela care nesocoteşte şi încală proprietatea, dispreţuind legea şi contribuabilul onest.

Nica Leon
Nica Leon
 
Mesaje: 820
Membru din: Lun Apr 17, 2006 3:57 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Nica Leon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori

cron
<<< Piata Universitatii 2009