Comunicat

 

Pe data de 16 Decembrie 1990,  am încercat să comemorăm victimele regimului comunist printr-un marş şi depunerea a trei coroane de flori (Dealul Balaurului, crucile soldaţilor căzuţi pe frontul de est, troiţa eroilor revoluţiei declanşate pe 16 decembrie, acum un an, la Timişoara).

Din păcate, slujitorii devotaţi ai comunismului, speriaţi de ceasul judecăţii, decişi să împiedice evadarea noastră din plasa reţelei lor de abuz şi teroare, au organizat un val de provocări care au făcut imposibilă desfăşurarea normală a manifestaţiei sperînd că vor reuşi din nou să intimideze pe toţi cei care ar dori să apere democraţia.

Indivizi extrem de dubioşi, cu ochii injectaţi de ură, au hăituit necontenit coloana celor care au avut curajul să se expună pericolelor de agresiune pentru a nu trăda spiritul Revoluţiei din Decembrie. Faptul că strigau „Iliescu, Roman” nu a putut să atenueze impresia produsă de recunoaşterea, în rîndurile lor, a unor foşti Activişti, acompaniaţi de corul precupeţelor isterice, beţivilor şi instigatorilor profesionişti. Spectacolul ar fi fost hazliu dacă nu ar fi fost ruşinos şi dramatic: profesori, medici, ingineri, muncitori şi elevi, mulţi dintre ei cunoscuţi pentru valoarea lor, au fost înjuraţi permanent şi ameninţaţi ca pe nişte…. legionari (!?), trădători de seamă, de către scursura securicomunistă a acestui oraş.

Numai datorită insistenţelor poliţiei, (care de altfel a reuşit să evite dezlănţuirea de violenţă care era probabil programată – vezi şi afişele instigatoare apărute în ultimele zile ) au putut pătrunde două femei în cimitir, pentru a depune coroana  destinată comemorării eroilor căzuţi pentru eliberarea Basarabiei. Să nu uităm că pentru Iudele comuniste, Moldova nu a fost niciodată pămînt românesc. Aşa că, noua ocazie nu  ne produce mirare, ci numai revoltă. Ne rămîne doar să mulţumim poliţiei, sperînd ca, în zilele ce urmează vor declanşa cercetările de rigoare.

Restul marşului a fost contramandat, renunţîndu-se la a mai pune coroana destinată eroilor revoluţiei, pentru că în acele condiţii ar fi însemnat o blasfemie.

În semn de protest pentru inimaginabila neruşinare a slujitorilor comunismului, renunţăm să mai defăşurăm restul manifestărilor programate (simpozionul „Procesul comunismului” şi strîngerea semnăturilor celor ce nu se mai consideră membri ai „PCR”.). Probabil că urmaşii marilor „Tovarăşi” vor avea tupeul să organizeze manifestaţii de omagiere a ceea ce ei au trădat. Vă rugăm nu-i perturbaţi! Lăsaţi-i singuri pe vajnicii specialişti în „Cîntarea României”. Noi nu suntem… cu ei!

În orice caz, atragem atenţia cetăţenilor oraşului Piatra Neamţ că aroganţa cu care slugile murdare ale comunismului au început să iasă în scenă este ameninţătoare. Numai naivii au crezut că revoluţia din Timişoara va răsturna mafia din Piatra Neamţ.

Noi nu suntem obligaţi să scoatem castanele din foc pentru o populaţie care „nu se bagă”. Veţi avea viitorul pe care îl meritaţi!

Alianţa Civică şi Forumul Antitotalitar  - Neamţ.

 17 decembrie 1990