PROTEST

 

Subsemnatul Roşca Ion, preşedintele Asociaţiei „Dialog” Piatra Neamţ şi reprezentant al celor 6 membri care au declarat greva foamei pe data de 1 mai a.c., vă aduc la cunoştinţă următoarele: Pe tot cuprinsul acestei acţiuni am fost supuşi de către unii cetăţeni la injurii, presiuni şi ameninţări, toate avīnd ca scop discreditarea şi intimidarea noastră şi a susţinătorilor. Toate acestea s-au petrecut īn ciuda repetatelor apeluri pe care le-am făcut oficialităţilor pentru a ne asigura protecţia. Joi, 3 mai a.c. am fost victimele unui grup de cetăţeni care ne-au obligat să părăsim locul public (spaţiul de līngă turnul lui Ştefan cel Mare), rupīndu-ne pancartele şi smulgīndu-ne anunţurile scrise, de pe haine. Considerăm aceste gesturi neloiale şi īn contradicţie cu climatul democratic, necesar desfăşurării unei vieţi sociale normale. Īn aceste condiţii ne vedem siliţi să continuăm greva īn Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Acţiunea, 5 mai 1990

 

***

 

ASOCIAŢIA „DIALOG”: GREVA FOAMEI

 

Īncepīnd cu data de 1 mai a.c., ora 16, şapte membri ai Asociaţiei „Dialog” Piatra Neamţ (afiliată la Alianţa Naţională pentru Proclamaţia de la Tmişoara) au declarat greva foamei, pentru a-şi exprima solidaritatea cu manifestanţii din Piaţa Universităţii din Bucureşti şi aprobarea faţă de ideile īnscrise īn Proclamaţia de la Timişoara. Participanţii la grevă īşi susţin punctul de vedere līngă turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ şi la sediul Asociaţiei.

Acţiunea, 30 mai 1990

 

***

 

GREVA FOAMEI PENTRU DEMOCRATIE


Sintem informati ca incepind cu data de 1 mai, ora 16, 7 tineri "golani" din Grupul Dialog Piatra Neamt au intrat in greva foamei in fata Turnului lui Stefan cel Mare pentru a-si exprima atasamentul la cauza continuarii revolutiei in spiritul marelui miting din Piata Universitatii din Bucuresti. Au recurs la aceasta forma de exprimare a opiniei, deoarece in orasul lor, orice manifestare de opozitie este tinta unor manifestari si atacuri huliganice
F.G.M., Romania Libera, 4 mai 1990"

 

***

 

" Incepind cu data de 1 mai 1990, ora 18, cetateni din Piatra Neamt, membri ai Grupului de Dialog Social, au declarat greva foamei in semn de solidaritate cu manifestantii din Piata Universitatii din Bucuresti pentru legiferarea puntului 8 al Proclamatiei de la Timisoara.
Timisoara, 3 mai 1990 "