Apel din Moldova

 

  Asociatia  "Dialog - Piatra Neamt", afiliata la Alianta Nationala pentru Proclamatia de la Timisoara, a fost infiintata pentru a interveni activ in procesul de renastere sociala, morala, politica si spirituala pe care revolutia l-a declansat.

Din pacate, metodele prin care si-a propus la inceput sa actioneze, care aveau in centru ideea dialogului eliberat de tirania "consensului", s-au dovedit nepotrivite fata de cursul evenimentelor.

Lipsa focului revolutionar capabil sa dezintegreze plasa relatiilor sociale dereglate, mentine in captivitate dubla (exterioara si interioara), victima-vinovata a sinistrului lagar romanesc. Astfel se explica situatia absolut paradoxala existenta la ora actuala in Moldova, ramasa prizoniera reflexului de frica si supunere neconditionata fata de orice autoritate sau opinie majoritara.

Spre indignarea noastra, conducerea interimara a tarii a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a exploata capitalul dereglarii , pe care cura de intoxicare practicata de ideologii zisi "comunisti", au produs-o.

Ne-am asteptat la desfasurarea unei campanii energice de dezintoxicare ideologica, de reeducare, de reinvatare a normalitatii, tolerantei si rafinamentului de gindire care face cinste speciei umane.

Dar, guvernul si "emanatiile" sale, carora le reveneau aceste datorii principale, in interimat, a procedat exact pe dos: a intretinut confuzia si diversiunea, manevrind cu evidenta lipsa de scrupule, constiintele inca nevindecate, inca in covalescenta.

Pentru fratii nostri, lipsa hranei, caldurii, distractiilor, a creat un teren pe care primul venit l-a exploatat politic usor, permitind o bunastare relativa si iluzorie. Neajutati, multi nu pot intelege relatia dintre cauza si efect, faptul ca, numai schimbarea din radacina a structurii care determina evolutia societatii poate da garantia unui drum nou, a unei iesiri din fundatura in care comunismul a adus tara.

 Nu intimplator, guvernul a facut astfel incit sa-si atribuie meritul evadarii din chinga legilor si greutatile care sugrumau tara, facindu-le cadou  emanatiei sale politice: FSN. S-a reusit, prin intermediul televiziunii , ramasa acelasi instrument de hipnoza colectiva , la dispozitia puterii, sa fie amagiti cei fara discernamint, convinsi ca datoreaza imbunatatirea vietii, acelor persoane care au anuntat-o pe ecran. Astfel si-au asigurat simpatia generala , furind, cu buna stiinta si rea intentie, fructul revolutiei din miinile celor care au facut-o cu adevarat.

Explicatia acestei substituiri e foarte simpla: interesul tuturor celor care sint speriati de dezvaluiri compromitatoare, de a nu pierde pozitia cheie ce asigura controlul derularii evenimentelor, evitind evolutia societatii intr-o directie periculoasa pentru cei implicati in instalarea si mentinerea regimului totalitar comunist.

 Asistam cu tristete la alcatuirea Monstruosei Coalitii Impotriva Revolutiei, pact inadmisibil intre vinovati si acele victime care nu s-au eliberat.

Rezultatul activitatii subversive a grupului conducator este dezastruos. Intr-o psihoza inspaimintatoare , masa inconstienta este ferm decisa sa-si apere noii stapini (venerindu-i ca noi idoli) de orice incercare de opozitie , considerata ca o ilegalitate, o crima, o nerusinare , o tradare, o nebunie.  Acesta este surogatul de democratie intretinut in mentalitatea colectiva , care va genera o performanta unica in Europa de Est : o revolutie anticomunista soldata cu un parlament neocomunist ales democratic !

Asociatiile democratice au facut tot ce le-a stat  in putinta pentru a contracara aceasta derapare a revolutiei romanesti, pentru a sensibiliza opinia publica intru idealurile de eliberare si emancipare.

   Izbindu-se de zidul de obtuzitati pe care detinatorii puterii provizorii stiu sa-l construiasca in suflete, folosind caramizile intolerantei si complexelor fabricate anterior de aceiasi specialisti, fortele clarvazatoare ale natiunii au recurs la mijloce disperate pentru a putea continua revolutia.

    Greva foamei publica , pe care semnatarii acestui apel au declansat-o in orasul Piatra Neamt, in semn de solidaritate cu actiunile purtatorilor legitimi ai tortei revolutionare (iesiti in strada pentru a-si apara idealurile si acuzati de huliganism),  a fost intimpinata cu suspiciune, intoleranta, ura si violenta, de catre multi concetateni ai orasului nostru.

   Am avut o nou dovada a realitatii mai sus semnalate. O localitate in care este posibil ca un om care face greva foamei , in semn de solidaritate, sa fie victima a unui asemenea tratament, nu poate fi expusa unei experiente electorale, fara a face prin aceasta un act de nedreptate sociala, pe care il numim "incalcarea abuziva a dreptului la convalescenta"".

 

   Avind in vedere toate acestea :

1 Cerem punerea in discutie a legitimitatii tuturor actelor celor ce si-au asumat in aceasta perioada interimara dreptul de a decide in numele poporului roman.

2. Cerem dizolvarea structurii actuale a puterii proviorii , care a adus tara intr-o situatie intolerabila.

3. Cerem preluarea interimara a conducerii societatii romanesti de catre persoane care sa statisfaca toate exigentele unei asemenea responsabilitti (morale, intelectuale, profesionale si politice). In acest sens, punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara este o prima garantie.

4. CEREM AMINAREA ALEGERILOR PINA LA O DATA CIND EFORTURILE CONSECVENTE DE INFORMARE A CORPULUI ELECTORAL ISI VOR FI DOVEDIT EFICACITATEA.

5. Cerem tuturor partidelor politice sa dea dovada de patriotism, iesind din cursa electorala, facind cartel cu cetatenii insetati de deptate.

6. Cerem forurilor interntionale sa ia act de declararea statutului de dizidenta atit fata de puterea politica actuala, cit si fata de virtualele structuri politice care vor rezulta din alegeri, daca vor avea loc in aceste conditii , pe care semnatarii acestui apel le considera improprii.

 

   Nucleul de initiativa format din membrii Asociatiei Dialog Piatra-Neamt aflati in greva foamei :

   Veronica Andone - medic

   Ioan Balan - arhitect

   Radu Dobinda -somer

   Jean Olteanu -muncitor, pensionar de invaliditate

   Petru Popovici -profesor

   Ioan Rosca - inginer- matematician "