COMUNICAT

 

 

Cei care mentin aprinsa flacara revolutiei in Piata Uni­versitatii, se bucura de simpatia si respectul nostru.

Regretam faptul ca PROTESTUL fata de RESTAURATIA COMUNISTO-SECURISTA a fost silit sa capete astfel de forme. Raspunderea o poarta insa in intregime Puterea, care a aratat incapacitate de dialog, lipsa de scrupule spe­cifica totalitarismului, reaua intentie care-i determina pro­paganda si diversiunile, hotarirea de a-si conserva domina­tia prin inselaciune, intimidare si represiune.

Suita de erori si abuzuri, prin care si-a asigurat „legiti­mitatea" a nascut un val de intrebari acuzatoare, nici o dez­valuire compromitatoare nefiind inca in masura sa o clati­ne sau sa o determine la o explicatie.

De aceea, disperarea cu care contestatarii isi manifesta nemultumirea este fireasca, si face sa creasca pericolul pro­vocarii catre violenta.

O astfel de capcana trebuie evitata, caci aparatul repre­siv si-a dovedit eficacitatea... „stabilizatoare" in cei 45 de ani (stil vechi) si in cele 8 luni (stil nou)!

Pe de alta parte, atita timp cit nu se cristalizeaza o OPO­ZITIE AUTENTICA, protestul celor ale caror sperante de eliberare au fost tradate, nu are un cadru democratic de exprimare.

In loc sa rezolve aceasta intirziere organizatorica, unele partide politice dau dovada de lasitate iresponsabila, lasindu-se intimidate de agresivitatea puterii. Ele isi apara dreptul la existenta, desolidarizindu-se de contestatia „stra­zii, pe care o trateaza, in bloc, drept o „provocare", ratind o sansa esentiala pentru credibilitatea si intarirea opozi­tiei.

Astfel, militanti sincer-democrati, tineri anticomunisti revoltati, dezamagiti si disperati pentru felul cum le-au fost tratate dezideratele, sint lasati singuri in fata aparatului represiv, contra caruia s-a pornit revolutia. Este o mare rusine, o mare nedreptate, ca luptatori din decembrie sint  astazi prezentati opiniei publice ca "golani destabilizatori".

Astfel de mistificari nu pot dura, caci REVOLUTIA VA INVINGE, NU COMUNISMUL !

 

Asociatia „Dialog Piatra Neamt"-  Presedinte, Ioan Rosca,

  29 august, 1990

 

                                                            

NOTA. Acest comunicat a fost predat Televiziunii Române in ziua de 29 august 1990, orele 17.40, si nu a fost difuzat.

 

Publicat in Dreptatea, 7 septembrie 1990