O noua diversiune TV

 

Televiziunea a transmis īn seara zilei de 13 decembrie, reportajul primei zile a Conferinţei naţionale a Alianţei Civice. Din păcate, reportajul īncredinţat domnului Mircea Hamza s-a transformat īntr-un montaj tendenţios comentat cu fraze străine de contextul real. Din fragmente scoase din discursurile unor vorbitori şi generalizate ca aparţinīnd Alianţei, s-a urmărit cu intenţie acreditarea unor scopuri cu totul opuse acelora ce decurg din principiile ei. (De genul: „Sarcina este de a prelua puterea şi de a conduce ţara - !?).

Deformarea sensului s-a manifestat şi īn felul cum a fost anunţată propunerea de dialog televizat făcută domnului Ion Iliescu (care nu a fost citită decīt de domnul Ştefan Radof) şi īn Apelul către domnul Dumitru Iuga de a īntrerupe greva foamei (eludīndu-se motivaţiile apelului).

Ne exprimăm protestul că domnul Hamza, dezavuat īn Parlament, a fost găsit potrivit pentru Conferinţa Alianţei Civice. Televiziunea a dat dovadă, īncredinţīndu-i calitatea de corespondent, fie de rea credinţă, fie focar de lipsă de obiectivitate.

 

ALIANŢA CIVICĂ