Catre Comisia Electorala - Neamt

 

Domnule Presedinte,

 

 

Subsemnatul, Rosca Ioan,  am depus pe data de 22-o4-1990, ora 11, cererea de inscriere pe lista candidatilor pentru Adunarea Deputatilor, solicitind pozitia de independent pe lista PNT-c.d. pentru sustinerea Proclamatiei de la Timisoara si a Platformei proprii, asa cum era prevazut si pe capul listelor cu 283 de semnaturi cu care m-am prezentat.

            Fiindu-mi respinsa aceasta candidatura, am fost silit sa renunt la calitatea de independent, acceptind sa figurez pe lista PNT-c.d. desi nu sint membru al acestui partid, tinind cont de faptul ca el sprijina Proclamatia de la Timisoara.

            Am precizat insa in aceasta imprejurare, ca as dori sa mi se recunoasca si calitatea de independent in cazul in care, in urma prezentei contestatii, cei in drept sa decida, vor da satisfactie cererii mele.

            In cazul in unui raspuns negativ, nu voi renunta la prezenta pe lista PNT-cd, ci la candidatura independenta pe lista aparte, careea nu ii vad rostul, caci in situatia actuala, nu poate conduce decit la risipirea voturilor cu care as fi onorat.

 

 

 

                                                                                                           Ioan ROSCA,

 25 aprilie 1990